Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!
Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017 - 15:31

Παιδαριώδης και αστήρικτη η δικαιολογία του Πόα περί εμποδίου λόγω χρέους για το ΟΑΚΑ

Θέλουν να φτιάξουν «κατάσταση» στη Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό για να διαλυθεί η ομάδα τους, να πέσει στο ερασιτεχνικό και να καταλήξει τζάμπα στα χέρια του Πατέρα

Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποφάσισε ύστερα από ενδελεχή εξέταση των δεδομένων να συνεχίσει να δίνει η ομάδα της τους εντός έδρας αγώνες της στη Λεωφόρο και όχι στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με την πρόταση που υπήρχε.

Αυτή είναι η είδηση, πού γεννάει μια σειρά αποριών, ερωτημάτων και συμπερασμάτων. Για να τα δούμε λοιπόν από την αρχή.

Ποια ακριβώς «διοίκηση» πήρε αυτή την καταλυτική απόφαση; Εννοώ, τα ονόματα των μελών της διοίκησης πού δήθεν «εξέτασε» τα δεδομένα και πήρε την απόφαση. Πέρα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου, που δέχτηκε να αναλάβει στη θέση του μίστερ Μάνου τα καθήκοντα του προέδρου - «αυτοφοράκια» ή κάτι τέτοιο, ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ πήραν την απόφαση; Οπου και αν διάβασα την είδηση, σε όποιο site και αν μπήκα, δεν υπάρχει πουθενά ΟΝΟΜΑ μέλους της διοίκησης πού πήρε αυτή την απόφαση.

Δεν έχει άλλους, θα μου πείτε; Εγώ θα σας πω την άποψή μου, ότι ο Παναθηναϊκός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΕΙΝΕ χωρίς τον Αλαφούζο. Η αν το θέλετε αλλιώς, ο Αλαφούζος ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΥΓΕ ουσιαστικά από τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ και ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ. (Και… σε όλα τα πάρκινγκ της Αττικής να ψάξετε, πουθενά δεν πρόκειται να βρείτε τις… μετοχές του, που δήθεν… «θα παρκάριζε»).

Πάμε παρακάτω. Θεωρώ ότι ο Βασίλης Κωνσταντίνου ΠΟΤΕ δεν θα έπαιρνε από μόνος του μια τέτοια απόφαση πού αφορά ΕΥΘΕΩΣ τα οικονομικά της ΠΑΕ. Είναι βέβαιο, ότι το συζήτησε και αυτός με τον οποίο συζήτησε ΤΟΥ ΕΙΠΕ τι θα έπρεπε να κάνει και να ανακοινώσει ως δική του απόφαση.

Τριανδρία – τραγωδία !

Αναλύω. Αυτή τη στιγμή και μετά την θεαματική – δραματική ανακοίνωση του Αλαφούζου ότι αποχωρεί, τον Παναθηναϊκό «τρέχουν» τρείς άνθρωποι: Ο Κωνσταντίνου – πάντα ως εντολοδόχος του Αλαφούζου – ο Ουζουνίδης (αλήθεια, Μαρίνο, ΕΣΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ;) και ένας μάνατζερ ονόματι Διαμαντόπουλος, που είναι ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ του Λυμπερόπουλου, ο οποίος την έκανε εγκαίρως από τον Πόα, έχοντα προφανώς εσωτερική πληροφόρηση για το τι θα συνέβαινε.

Για ποιόν όμως δραστηριοποιείται αυτή την εποχή ο μάνατζερ Διαμαντόπουλος; Για τον Πόα ή για την Αεκ; Λέγεται… και για τους δύο! Εξ αυτού του ΤΡΑΓΙΚΟΥ συμβάντος (τραγικό το θεωρώ όταν ένας μάνατζερ καταφέρνει να ισορροπεί πάνω στις βάρκες δύο ιστορικών ΠΑΕ) ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ και η ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ του Νίκολας Χουλτ στην Κούλα.

Ρώτησαν πόσα χρωστάει η Αεκ και αν… πληρώνει καμιά φορά;

Να μην χάσουμε όμως την ουσία. Ποια διοίκηση του Παναθηναϊκού πήρε την απόφαση γιά Λεωφόρο; Και με τι κριτήρια; Με τι σκεπτικό;

Εδώ, υπάρχουν ΔΥΟ διαφορετικές εκδοχές και ΔΥΟ αιτιολογίες. Η μία είναι η επίσημη, αυτή πού εκφράζεται και από τους ρεπόρτερ του Πόα, κάποια δημοσιογραφικά κακέκτυπα δηλαδή.

Η δεύτερη, είναι αυτή πού κυκλοφορεί ευρύτατα στην πιάτσα των «ψαγμένων», αυτών πού ΞΕΡΟΥΝ να κρίνουν και να αναλύουν τα πρόσωπα και τα πράγματα.

Να δούμε την πρώτη εκδοχή, η οποία έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα : Οτι… ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ.

Και εξηγώ. Γράφουν και λένε, λοιπόν, ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ για να τους δώσει το γήπεδο σαν έδρα ΟΛΩΝ των υπόλοιπων εντός αγώνων, ζήτησε 300.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος του ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ πού ΧΡΩΣΤΑΕΙ ο Πάο από τότε πού το χρησιμοποιούσε, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια!

Δεν το αμφισβητώ το γεγονός. Ετσι πρέπει να είναι, μόνο πού ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ως προς την ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ.

Και εξηγώ. Αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού ΗΘΕΛΕ, θα μπορούσε να ανατρέψει την απαίτηση του ΟΑΚΑ παραθέτοντας μερικά ΥΠΑΡΚΤΑ και ΑΠΤΑ επιχειρήματα. Πρώτον, να ρωτήσει την διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΟΑΚΑ, ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ η Αεκ, ΑΠΟ ΠΟΤΕ τα χρωστάει και ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ έστω και ΜΕΡΟΣ αυτών πού χρωστάει!

Δεν γνωρίζω την απάντηση, αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορώ να την ΜΑΝΤΕΨΩ: Είμαι βέβαιος, επαναλαμβάνω, ότι το χρέος της Αεκ στο ΟΑΚΑ είναι ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και… παραμένει ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ στα βάθη της δεκαετίας.

Δεκτή κάθε απάντηση, αλλά μόνο ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ, με ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Διότι… έ, κάτι ξέρουμε κι’ εμείς.

Αφού ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πληρώσει, είτε παίξει, είτε δεν παίξει

Δεύτερη παρέμβαση του Παναθηναϊκού στη διοίκηση του ΟΑΚΑ, θα μπορούσε να είναι η παραπομπή του θέματος ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗ, δηλαδή στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Δεν είναι δυνατόν, δεν νοείται, δεν «καταπίνεται» ούτε από τους μόνιμους σανοφάγους, ότι θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση (ΑΥΤΗ ειδικά) να μην δώσει το ΟΑΚΑ για έδρα στον Παναθηναϊκό, προωθώντας, έστω και τυπικά, μία ακόμη «λύση» στο οικονομικό πρόβλημα.

Να μην παραλείπουμε το γεγονός ότι μόλις προχθές ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους «καθ’ ύλην αρμόδιους» υπουργούς και υφυπουργούς του να ΒΟΗΘΗΘΕΙ ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, πάση θυσία! Μέχρι να του βρούνε… πρόθυμους επενδυτές ζήτησε από τον εμβρόντητο Βασιλειάδη, πού κοίταγε τον προϊστάμενό του με το βλέμμα της γελάδας που κοιτάζει το τρένο πού περνάει.

Λέτε λοιπόν να μην επέτρεπε η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ διοίκηση του ΟΑΚΑ να το δώσει στον Πόα να παίζει, έχοντας την εκπεφρασμένη άποψη και εντολή του πρωθυπουργού;

Μα τόσο… αμνούς περνάνε τους οπαδούς τους, οι… εξυπνάκηδες;

Και για να το κλείσω. Το άνω του ενάμισι εκατομμυρίου που χρωστάει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, παίξει – δεν παίξει εκεί, δεν πρόκειται να πληρωθεί. ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να πληρωθεί, όπως ακριβώς και το χρέος της Κούλας. Εδώ δεν δίνουν τριάντα χιλιάρικα στον Ταυλαρίδη, εδώ δεν έχουν πληρώσει ακόμα τον… Εκι Γκονζάλες, εδώ δεν έχουν δώσει ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ στη Μπόκα Τζούνιορς, που μπορεί να τους τα πάρει από την ΟΥΕΦΑ, για τον Τσάβες και θα… φιλοτιμούνταν να πληρώσουν το ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ;

Σιγά, ρε λεβέντες, ρίξτε μια ματιά στη γωνία να… δείτε αν έρχομαι. Επομένως, γιατί να μην το έδιναν στον Παναθηναϊκό, να παίξει εκεί με Ολυμπιακό και Αεκ, πού θα ήταν συμφέρον και οικονομικά; Τρίχες θα λέμε τώρα;

Καταρρίπτεται βάση της λογικής

Αυτή λοιπόν η εκδοχή, πού όπως προανέφερα, είναι και η «επίσημη», δηλαδή εκείνη πού δίνουν προς τα έξω στα ΑΡΔοτσατσόνια τους, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Καταρρίπτεται βάση της λογικής. Στο χέρι του Παναθηναϊκού ήταν, αλλά ΠΟΙΟΥ Παναθηναϊκού; Αυτουνού της «ΜΠΡΟΣΤΙΝΗΣ» διοίκησης των αχυρανθρώπων και των παρατρεχάμενων, του άλλου της «ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗΣ» διοίκησης Αλαφούζου, ή του τρίτου, της ΟΠΑΔΙΚΗΣ διοίκησης των μπογιατζήδων, ορφανών του Πατέρα;

Οπα, εδώ φτάσαμε στο ΚΟΜΒΙΚΟ κατά τον συλλογισμό ΜΟΥ σημείο. Επαναλαμβάνω, ότι πραγματοποιώ αυτή τη στιγμή ανάλυση βάση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ μου ΚΡΙΣΕΩΣ και όχι βάση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ τα οποία δεν μπορώ να έχω (αλλά και δεν μου χρειάζονται).

Το σατανικό σχέδιο των «ορφανών» μπογιατζήδων:

ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ!

Την απόφαση λοιπόν για τη Λεωφόρο την πήραν ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. Ναι, οι μπογιατζήδες. Ναι, αυτοί που εδρεύουν στην Πανόρμου, στους οποίους έχουν αναφερθεί με ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ πού δεν επιθυμώ να επαναλάβω, ακόμα και κορυφαίοι Παναθηναϊκοί, όπως π.χ. ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Μπορώ λοιπόν να τεκμηριώσω τους συλλογισμούς μου. Στόχος των οπαδών, ή μάλλον της μικρής ηγετικής ομάδας πού κατευθύνει τις εξελίξεις από το τριώροφο, είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ΔΙΑΛΥΣΗ του Παναθηναϊκού, πού δεν θα επέλθει από τα χρέη (τα χρέη αργούν) αλλά από τις ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ πού προβλέπονται από την αθλητική νομοθεσία!

Με Ολυμπιακό στη Λεωφόρο; Τι λέτε, ρε παιδιά. Αυτή είναι η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Εδώ τις καλές εποχές και έφτιαχναν α ΜΠΑΧΑΛΑ του αιώνα, ακόμα και ΠΡΙΝ καν αρχίσει ο αγώνας και τώρα, πού έγινε η θάλασσα γιαούρτη, θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα εκμεταλλευτούν την μοναδική ευκαιρία;

Και τι τους νοιάζει δηλαδή αν η ομάδα τους τιμωρηθεί με αποκλεισμό έδρας, με απώλεια βαθμών, με τρομερά πρόστιμα, με ΟΟΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ πού προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα; Η καλύτερή τους θα είναι. Θα πλησιάσουν ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ, σ’ αυτό πού ΔΙΑΚΑΩΣ επιθυμούν, ενδόμυχα: Την ΔΙΑΛΥΣΗ της ομάδας, την επανένταξή της στο τοπικό, ή την άνοδό της στη Γ’ Εθνική με το ΑΦΜ π.χ. του ΠΑΟ Ρουφ, ή του Πανκουκουτσιακού, ή του κυανού Αστέρα Βάρης!

Με καπετάνιο τον Πατέρα τους

Και ποιο είναι το τελικό ζητούμενο; Πολύ απλά, τα «ορφανά» εδώ και έξι – επτά χρόνια να ξαναβρούν τον… Πατέρα τους! Να τον καμαρώσουν πάλι, ως καπετάνιο στο καράβι της ξεφτιλισμένης (όπως την έχουν καταντήσει) ομάδας τους.

Ναι, φίλοι μου. Οταν ο Πόα πέσει στο τοπικό, θα μπορεί να εκλέξει καινούργιο ΠΡΟΕΔΡΟ – ηγέτη. Και σ’ αυτή την περίπτωση (παράδειγμα Μελισσανίδη – Αεκ) η βούληση των οπαδών θα παίξει πολύ μεγάλο, τον σπουδαιότερο, ρόλο.

Επανέρχεται στην ομάδα τους ο δικός τους, πέφτουν όλοι από κοντά να τη βοηθήσουν, γλιτώνει και από τα χρέη και σε καναδύο χρονάκια ο Πόα επανέρχεται… «δημήτριος», να κοσμήσει ξανά την μεγάλη κατηγορία. Με τον Πατέρα τους επικεφαλής στη διοίκηση, χωρίς να χρειαστεί να βάλει ΜΙΑ, την οποία διοίκηση βεβαίως θα ασκούν, όπως και τώρα, οι ίδιοι μπογιατζήδες.

Υ. Γ. : Μελισσανίδης και Πατέρας, φίλοι κολλητοί από πολύ παλιά, με πολλές κοινές εμπειρίες όπως εκείνη της εποχής του Μπάκα, εξακολουθούν πάντα να έχουν επικοινωνία μεταξύ τους. Οπως όλοι οι καλοί φίλοι πού τους ενώνουν πολλά .

Κύπρος – «Ομάδα ΕΠΟ»

Δυνατό παιχνίδι σήμερα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Κύπρος αντιμετωπίζει την ομάδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διοικείται από τον Παπαχρήστου και τους υπόλοιπους της Γραμμένης διοίκησης.

Φυσικά αν πρέπει να «είμαι» με μία από τις δύο ομάδες, αυτή θα είναι η Εθνική ομάδα της ηρωικής Κύπρου.

Κερδισμένη η Βοσνία

Αν η Κύπρος κερδίσει σήμερα, ισοβαθμεί με την Ελλάδα. Στον τελευταίο τους αγώνα όμως, η Ελλάδα παίζει αγώνα προπόνησης με το Γιβραλτάρ ενώ η Κύπρος δοκιμάζεται στο Βέλγιο.

Κερδισμένη, σε όλα αυτά, είναι η Βοσνία, η οποία θα τα δώσει όλα σήμερα να κερδίσει το Βέλγιο και να εκμεταλλευτεί κάθε τυχόν παραπάτημα της Ελλάδας, την οποία ήδη περνάει ένα βαθμό.

Ολα ρευστά λοιπόν, πού σημαίνει ότι και τα δύο σημερινά ματς έχουν πολύ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Να μην ξανακληθούν

Καπίνο, Φορτούνης και Ταχτσίδης είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού πού πήγαν με την εθνική ΕΠΟ. Θα ήθελα να μην παίξει κανείς τους. Οπως επίσης επιθυμώ να μην ξανακληθεί παίκτης του Ολυμπιακού ΣΕ ΑΥΤΗ την ομάδα της ΕΠΟ.

Με τα «κάλπικα» πρωταθλήματα

Ας πάνε με παίκτες της «συμμαχίας» τους. Τι στην ευχή, από τους παίκτες της… «εγκληματικής» περιμένουν να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα ; Από αυτούς πού δεν έπαιρναν καθαρά τα πρωταθλήματα, απ’ αυτούς πού η ομάδα τους είχε καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Που όλα τα πρωταθλήματα πού πήρε ήταν… «κάλπικα»;

Τα σκέπτομαι όλα αυτά και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Και απορώ με τον Ολυμπιακό πού ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ παίκτες να ενισχύουν αυτή την ομάδα. Την ομάδα πού ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ να αποκαλέσω «Εθνική Ελλάδος».

Οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι προς πώληση είναι αυτή τη στιγμή οι Μολέδο, Κουτρουμπής, Χούλτ, Κουρμπέλης, Λουντ και φυσικά, Βλαχοδήμος.

Αποψή μου: Ουδείς εξ αυτών πρόκειται να φύγει πριν από το ντέρμπι με Ολυμπιακό. Αντίθετα, ελάχιστοι έως κανένας δεν θα είναι στην ομάδα εναντίον της Κούλας.

Βγαίνει η Φιλιππινέζα

Αλήθεια, εκείνη η… αποστολή πού ανατέθηκε στον Βασίλη Κωνσταντίνου, να προσεγγίσει τους… «εύρωστους οικονομικά» Παναθηναϊκούς και να τους ζητήσει να βάλουν πλάτη, σε ποιο… στάδιο βρίσκεται;

Προσέγγισε κανένα ή όπου χτυπάει το κουδούνι βγαίνει η Φιλιππινέζα και λέει «το κύριο τώρα ησυχάζει και ντεν κάνει να το τσιπνήσω»;

Σοβαρά τώρα, πήγε σε κανένα, ή του έχουν κόψει εξ αρχής το βήχα και δεν μπορεί ούτε να πλησιάσει;

Δεν μπορώ να ξέρω ποιά θα είναι η έκβαση της καταγγελίας παρέμβασης του Ολυμπιακού στην υπόθεση της απώθησης του διαιτητή Κατσικογιάννη από αξιωματούχο της ΠΑΕ Πάοκ.

Αυτό όμως πού μπορώ να σημειώσω μετά βεβαιότητος, είναι ότι η ενέργειά του ήταν η πρέπουσα και απολύτως ενδεδειγμένη, ασχέτως της τελικής έκβασης. Αρκετά πια ο Ολυμπιακός χρησιμοποιήθηκε σαν σάκος του μποξ. Καιρός ήταν να δείξει ότι διαθέτει και αυτός «δυνατό κροσέ». Το δυνατότερο όλων.

*** Οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χρωστάνε, έμαθα, ακόμα και τους… βιολογικούς σπόρους που είχαν φυτέψει κάποτε στο Ατίτλιον! Απλά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 07/10/2017)

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ!

Αλλος πληρώνει να πάρει παίκτες, κι άλλος για να πάρει διαιτητές - Εκβιασμοί συνεχώς και με όλα τα Μέσα διαιτητών και παρατηρητών – Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.