Ντουντούκα
Ακόμα και τώρα, δεν μπορούσατε αλλιώς. Μια ζωή παίζετε με 8…
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 - 15:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Τι καταλογίζεται σε βάρος του Σκίμπε από το «διοικητήριο» και ποιοι θέλουν να τον διώξουν μετά τα μπαράζ

Οταν ακόμα και μια νίκη στην… Κύπρο χαρακτηρίζεται έργο της… νέας διοίκησης της ΕΠΟ

Η λεγόμενη Εθνική ομάδα κατάφερε, ύστερα από συνδυασμό διαφόρων άλλων αποτελεσμάτων, να περάσει στα μπαράζ μεταξύ των οκτώ καλύτερων δεύτερων ομάδων της προκριματικής φάσης για τα τελικά του Μουντιάλ.

Αν αυτό θεωρείται «επιτυχία» ή ξεχωριστή «διάκριση» για μία ομάδα που την τελευταία τουλάχιστον δεκαπενταετία κέρδισε ένα Πανευρωπαϊκό και είχε άλλες δύο συνεχόμενες προκρίσεις σε τελικούς Euro, είναι στην κρίση του καθενός. Η «με την ψυχή στο στόμα» πρόκριση στα μπαράζ, απλά, δεν είναι αρνητικό πλην ούτε και ως θετικό μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει. Εγώ θα το τοποθετήσω στα «ουδέτερα», μέχρις ότου τελειώσει και η φάση των μπαράζ. Αν η Εθνική κερδίσει και προκριθεί, αναμφισβήτητα θα πρόκειται περί επιτυχίας. Αν δεν τα καταφέρει, θα πρόκειται για οικτρή αποτυχία. Και για την ώρα, δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε.

Ομως, ακόμα και αυτή την εκ πρώτης «επιτυχία» της Εθνικής, οι γνωστοί ΑΡΔίτες τσάτσοι της «εξυγίανσης» και των ψευδεπίγραφων «εξυγιαντών» έσπευσαν να την «υιοθετήσουν» και να την αποδώσουν στα αφεντικά τους!

Ολα τα ΜΜΕ που χρηματοδοτούνται από τα γνωστά αφεντικά, παρουσίασαν τη νίκη επί της Κύπρου (νίκη με άρωμα «εθνικής ομοψυχίας») σαν επιτυχία της… νέας διοίκησης της ΕΠΟ, δηλαδή της διοίκησης του Γραμμένου προέδρου!

Με λίγα λόγια, και με τη γλώσσα των γηπέδων, είχαν-δεν είχαν, τη ΣΚΑΤΩΣΑΝΕ και αυτήν τη νίκη. Την προσωποποίησαν και την απέδωσαν, με ανάλογες… τιμές, στην… «υγεία» που δήθεν κυριαρχεί στην ΕΠΟ, αφότου έπεσε η διοίκηση Γκιρτζίκη. Εν ολίγοις, την έκαναν ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Βεβαίως, η συνέχεια θα τους ξεβρακώσει περισσότερο. Αν η Εθνική περάσει από τα μπαράζ και προκριθεί, αυτό θα οφείλεται στον «νέο άνεμο υγείας που φυσάει στην ΕΠΟ». Αν δεν περάσει, θα οφείλεται «στα κατάλοιπα των παλαιών διοικήσεων». Και βεβαίως, θα δοθεί έμφαση στην νέα προσπάθεια που θα αρχίσει η ανανεωμένη Εθνική ομάδα, για το επόμενο Πανευρωπαϊκό, όπου θα έχει τον άνεμο της υγείας να την πηγαίνει πρίμα.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Και εδώ, θα πρέπει να σημειώσω ότι ΥΠΑΡΧΕΙ θέμα Σκίμπε στην Εθνική ομάδα. Ο Γερμανός τεχνικός είναι σίγουρος μέχρι να τελειώσουν τα μπαράζ. Οταν τελειώσουν, η παραμονή του θα είναι προβληματική, ασχέτως αν η ομάδα προκριθεί ή όχι.

Η τελική απόφαση για το μέλλον του Σκίμπε, καθώς και για τον πιθανό αντικαταστάτη του, δεν θα παρθεί εντός ΕΠΟ. Θα την πάρει ο γνωστός διοικητής της Αεκ, που σήμερα είναι ταυτόχρονα και διοικητής της ΕΠΟ, μέσω «μπροστινών». Από αυτόν και το επιτελείο του (Θωμάς, Ανδρέας, Αλέξης κ.ά.) θα εξαρτηθεί το αν θα παραμείνει ο Σκίμπε ή θα αντικατασταθεί και από ποιον θα αντικατασταθεί.

Εκείνο που μπορώ να προσθέσω, είναι ότι αυτή τουλάχιστον τη στιγμή ο Σκίμπε είναι σε δυσμένεια από τη μεριά του «διοικητηρίου», διότι δεν πειθαρχεί σε κάποιες συγκεκριμένες υποδείξεις και εντολές. Ο «διοικητής» δεν πρόκειται να ξεχάσει, ούτε να αφήσει να περάσει έτσι, την απείθεια του εθνικού προπονητή στο θέμα του Χριστοδουλόπουλου, τον οποίο ο Σκίμπε κράτησε στον πάγκο παρά τις σαφείς εντολές που είχε να τον ξεκινήσει στον αγώνα με την Κύπρο. Παράλληλα, τον εκνευρισμό του διοικητή και του επιτελείου του έχει προκαλέσει και η μη κλήση του Μπακάκη, την οποία είχαν επίσης ζητήσει επιτακτικά.

Ολα αυτά θα ξεκαθαριστούν πάντως όταν ανακοινωθεί η Εθνική αποστολή για τα μπαράζ. Εκεί θα φανεί αν και κατά πόσο ο Σκίμπε θα «πειθαρχήσει» σ’ αυτά που του ζητάνε, ή θα φανεί «αγύριστο κεφάλι».

Ποια ήταν η τύχη των μελών της κορυφαίας σε επιτυχίες διοίκησης της ΕΠΟ του 2004

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Πάμε όμως στην απαράδεκτη καπηλεία της νίκης της Εθνικής στην Κύπρο, που αποδίδεται ανερυθρίαστα στη νέα Γραμμένη διοίκηση -και βεβαίως αναλογικά και στον… Παπαχρήστου, τον άνθρωπο του Μελισσανίδη που έχουν βάλει επικεφαλής στις Εθνικές ομάδες.

Οι συγκεκριμένοι ΑΡΔογράφοι, εκτός από βλάκες και αμφιλεγόμενης ηθικής, είναι και άσχετοι σε ό,τι αφορά την ποδοσφαιρική μας ιστορία.

Αν εμφανίζουν σαν επιτυχία «της διοίκησης» μία «νίκη» επί της «αδελφής» Κύπρου, τι θα έλεγαν τότε για τη διοίκηση που επί των ημερών της υπήρξε ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, δηλαδή η κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού το 2004.

Και επειδή κατανοώ την άγνοιά τους, ως άσχετοι, ανίκανοι και προκατειλημμένοι, θα τους κάνω ένα μικρό μαθηματάκι ΙΣΤΟΡΙΑΣ, με ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ.

Το 2004, λοιπόν, την εποχή που η Εθνική ομάδα κέρδιζε το Πανευρωπαϊκό, η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ, αποτελείτο από τους εξής:

Πρόεδρος, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Α’ αντιπρόεδρος, Θανάσης Κανελλόπουλος.

Β’ αντιπρόεδρος, Αρης Σταθόπουλος

Γ’ αντιπρόεδρος, Θανάσης Παπαγιάννης

Γενικός γραμματέας, Γιάννης Οικονομίδης

Ταμίας, Γιώργος Γκιρτζίκης

Αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Σιντώρης

Διεθνείς σχέσεις, Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Μέλη Δ.Σ.:

Σάββας Θεοδωρίδης, Γιώργος Λυσσαρίδης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Δημήτριος Κούκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Κώστας Αντιπαριώτης, Λουκάς Σιότροπος, Κώστας Αλεξανδρίδης και Τέλης Μπατάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΞΙ

ΑΥΤΗ η διοίκηση, Ω… ΑΡΔοτσατσόνια, οδήγησε την Εθνική μας στη μεγαλύτερη και ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για να τα δούμε τώρα πιο αναλυτικά. Από τα δεκαεπτά μέλη της, τα ΕΞΙ είναι σήμερα κατηγορούμενοι με αστείο κατηγορητήριο για την περίφημη υπόθεση «κάρτα υγείας».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης και οι Γιάννης Οικονομίδης, Αρης Σταθόπουλος, Γιώργος Γκιρτζίκης, Γιώργος Σιντώρης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ταλαιπωρούνται σήμερα δικαστικά εξαιτίας αυτής της κατηγορίας. Δηλαδή, όσοι επανεκλέγησαν στις εκλογές του 2008, είναι σήμερα κατηγορούμενοι.

Αντίθετα, για την ίδια υπόθεση ουδέποτε κατηγορήθηκε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, που ήταν και εκείνος μέλος του ίδιου Δ.Σ. που έλαβε τις υπό κρίση δικαστικές αποφάσεις. Και εδώ, συμβαίνει το εκπληκτικό: Οταν τον Φεβρουάριο του 2008 ο Θεοδωρίδης έφυγε από την ΕΠΟ για να πάει στην UEFA, αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό, ο οποίος ήταν ο Βασίλης Δεσύλλας. Και ενώ ο Θεοδωρίδης, που μετείχε στη λήψη της αποφάσεως ουδέποτε κλήθηκε να λογοδοτήσει για την Κάρτα Υγείας, κατηγορούμενος αυτήν τη στιγμή είναι… ο… αντικαταστάτης του!

Ποτς γκένεν, θα απορούσε ο άμοιρος Ογκουντσότο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Πάμε παρακάτω. Μερικοί από εκείνο το Δ.Σ., δεν υπάρχουν πλέον από το ποδόσφαιρο. Ενας, ο Κώστας Αλεξανδρίδης δεν είναι πια κοντά μας, έχει φύγει απ’ τη ζωή. Οι Λουκάς Σιότροπος, Νίκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κούκης και Θανάσης Παπαγιαννης δεν ασχολούνται. Το ίδιο και με τον κ. Θανάση Κανελλόπουλο, που εξαιτίας της συμμετοχής του στα ποδοσφαιρικά κοινά αντιμετώπισε και αυτός κάποια δικαστικά προβλήματα (κατηγορήθηκε για τα στημένα του 2011 και αθωώθηκε με βούλευμα).

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης, πρώην γ.γ.Α., πολιτεύεται στη Θεσσαλονίκη σε εκτός ποδοσφαίρου χώρους.

Ο Τέλης Μπατάκης έφυγε από το Δ.Σ. για να αναλάβει τις σχολές Προπονητών της ΕΠΟ.

Τέλος, ο δικηγόρος Κώστας Αντιπαριώτης είναι μέλος δικαιοδοτικών οργάνων της Ομοσπονδίας.

Με αναγωγές και συλλογισμούς ο Ολυμπιακός μέχρι που… πέφτει!

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ!

«Αγαπητέ Μανώλη, καλημέρα. Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει χάσει, απ’ τα ανθρώπινα λάθη της διαιτησίας, 5 βαθμούς, ενώ ο βασικός του ανταγωνιστής, λέμε τώρα, έχει κερδίσει 2. Συνολική μαγειρεμένη διαφορά 7 ολόκληροι βαθμοί. Κι αυτά σε μόλις 6 αγωνιστικές!!!

Με αναγωγή στους 30 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός, αν είχε τους 13 βαθμούς που δικαιούνταν στο τέλος του πρωταθλήματος θα είχε 65 περίπου βαθμούς (13Χ90/18), που μάλλον δίνουν μία θέση μεταξύ 4ης και 3ης θέσης. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι, παρά το μακράν ποιοτικότερο ρόστερ του πρωταθλήματος, η ομάδα δεν βγάζει και μάτια. Ομως ο Ολυμπιακός δεν έχει 13, αλλά 8 βαθμούς... στις 6 πρώτες αγωνιστικές!!! Με την αναγωγή μας σε 30 αγώνες το ποιοτικότερο ρόστερ του πρωταθλήματος... λαμβάνει 40 βαθμούς (8Χ90/18). Κάτι λίγο παραπάνω από τον υποβιβασμό. Και αυτό δεν είναι τόσο κακό, μιας και πέφτουν μόνο 2, διαφορετικά θα έπρεπε να επενδύσουμε σε τρακτέρ. Αυτά, φίλε μου, είναι τα σχέδια των γραμμένων (με ή χωρίς κεφαλαία). Με αυτό το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ρεκόρ παράγκας ακούμε δεξιά κι αριστερά ότι το πρωτάθλημά μας πλέον είναι αξιόπιστο και πως δεν ξέρουμε τον πρωταθλητή και διάφορα άλλα γραφικά. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι, σύντομα, να τον μάθουν τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ; Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Νίκος Σαββάκης» (nik[email protected]).

Αγαπητέ φίλε, η περίεργη συλλογιστική σου με τους παράξενους συνειρμούς, μας… μαυρίζει τη μέρα.

Ευτυχώς, όσα υπολογίζεις είναι μόνο αριθμοί και εικασίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα απλά βρίσκεται σε μία καμπή, κάνει μία κοιλιά, φυσική για ομάδες με περγαμηνές και ευρωπαϊκές φιλοδοξίες.

Αν ρίξεις μια ματιά στις βαθμολογίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα καταλάβεις ότι το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο, για τις ομάδες-περσινές πρωταθλήτριες που μετέχουν στο Champions League. Ο Κώστας Νικολακόπουλος δύο φορές έως τώρα έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα, με στοιχεία και ονόματα.

Επομένως, οι συλλογισμοί και οι αναγωγές δεν έχουν θέση όταν θέμα είναι ο Ολυμπιακός, που ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, είτε το θέλουν τα κοράκια είτε δεν το θέλουν.

Ολα τα υπόλοιπα είναι απαισιόδοξες εικασίες.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Το 2008, επί προεδρίας Γκαγκάτση η Εθνική έφτασε στους «16» του Ευρωπαϊκού. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Γκαγκάτσης παραιτήθηκε.

Το 2014, επί προεδρίας Γιώργου Σαρρή, η Εθνική πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των «16» των τελικών του Μουντιάλ (Βραζιλία). Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Σαρρής παραιτήθηκε.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, σήμερα, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας!

ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ!

«ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΟΝΤΟΝΗ» ΥΠΕΡ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΙΒΑΝ ΓΙΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Ούτε χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τον Παπαχρήστου, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του Δ.Σ. της Γραμμένης διοίκησης της ΕΠΟ και επικεφαλής των Εθνικών ομάδων.

Η άκρα σιγή που επικρατεί, δίνει αφορμή να κυκλοφορήσουν διάφορες φήμες που δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματικότητα, όπως η παρακάτω:

Η ποινή που έχει αποφασιστεί για τον Παπαχρήστου, είναι ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο. Ομως, υπάρχουν πολύ σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και από τον Κοντονή, ο οποίος όπως πάντα συντάσσεται με τον Μελισσανίδη και δεν θέλει να αλλάξουν οι ισορροπίες στην διοίκηση της ΕΠΟ. Και πώς θα συμβεί αυτό;

Απλά, αν ο Παπαχρήστου φύγει από το Δ.Σ. της ΕΠΟ, τη θέση του θα πάρει ο πρώτος αναπληρωματικός, ο οποίος προέρχεται από την ΕΠΣ Ημαθίας και είναι πολύ κοντά με τον Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.

Ετσι όμως οι ισορροπίες ανατρέπονται και ο Ρώσος παίρνει το πάνω χέρι στις αποφάσεις. Κάτι που βεβαίως δεν θα ανεχθούν ο διοικητής με τον περίγυρό του.

Υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει οικονομικά για τη… Νέα Τούμπα!

ΚΙ Ο… ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΙΝΤΙ!

Με τα λεφτά του ναι, όχι όμως με τα λεφτά του κοσμάκη

Ναι, το είδαμε κι αυτό. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Τζιτζικώστας, που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ το νέο έργο του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, που φέρει τον τίτλο «Νέα Τούμπα»!

Βεβαίως, ο Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι τα λεφτά που θα ΧΑΡΙΣΕΙ στον Σαμπίντι δεν θα είναι δικά του, από την τσέπα του, αλλά θα είναι λεφτά της Περιφέρειας, καλή ώρα όπως η Ρένα Αρένα της Αθήνας.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα η διοικητική Περιφέρεια μιας ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ οικονομικά περιοχής της χώρας, που μαστίζεται στην κυριολεξία από την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΑΝΕΧΕΙΑ, έχει και ΠΕΡΙΣΣΙΑ λεφτά, όχι όμως για να ΒΟΗΘΗΣΕΙ τους έχοντες ανάγκη, αλλά τον ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ με τη μεγάλη δύναμη και επιρροή.

Ο κ. Τζιτζικώστας κατά την ταπεινή μου άποψη, ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ όπως την πάτησαν και οι Αθηναίοι ομόλογοί του με την «αγιασοφιά». Πιστεύει ότι βάζοντας μπροστά το «όραμα» της… «Νέας Τούμπας», θα αποσπάσει τις ψήφους των Παοκτζήδων οπαδών. Το πόσο μεγάλο λάθος κάνει, θα το αντιληφθεί όταν θα έρθει η ώρα. Οπως ακριβώς το βίωσαν και οι υποψήφιοι για τη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν εξελέγη δήμαρχος ο Βασιλόπουλος, ο μόνος υποψήφιος που δεν ήθελε να χτιστεί γήπεδο Μελισσανίδη στην περιοχή.

Βεβαίως, το πράγμα αλλάζει αν ο κ. Τζιτζικώστας βάλει το χέρι στη δική του τσέπη και χρηματοδοτήσει τα έργα του Σαμπίντι. Δικά του τα λεφτά, ό,τι γουστάρει τα κάνει. «Με τα λεφτά του και την κυρά του», λέει η παροιμία.
Οχι όμως να κάνει τον μάγκα… με ξένα χρήματα.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 11/10/2017)

Διαβάστε επίσης