Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ: ΤΗΝ ΕΠΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ: ΤΗΝ ΕΠΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ;
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 - 15:31

Ο,τι ήθελαν έκαναν οι χουλιγκάνοι σε έναν αγώνα της Εθνικής περιορισμένου ενδιαφέροντος

Δεύτερη φορά αποδείχθηκε ανίκανη και ανεύθυνη, μετά τον τελικό του Βόλου, αλλά κανένας δεν μιλάει για τις τρομερές της ευθύνες

«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί...», είπε ο καλός Χριστούλης στους γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής του. Δηλαδή, «ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ, υποκριτές»!

Οχι μία, αλλά ΕΠΤΑ φορές τους επανέλαβε το «ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ» ο Θεάνθρωπος, τόσο πολύ τον είχαν εξοργίσει οι Φαρισαίοι και οι γραμματείς.

Οι Φαρισαίοι ήταν μία ομάδα «αρμοδίων» που εκπροσωπούσε τον νόμο.

Οι Γραμματείς ήταν μία άλλη ομάδα «αρμοδίων» που ερμήνευε τον νόμο, κατά το δοκούν βεβαίως.
Εκτοτε, όλοι οι υποκριτές καλούνται «Φαρισαίοι». Υπάρχει μάλιστα και η σχετική κοινωνική κατηγορία: «Φαρισαϊσμός»!

Στην εποχή μας, ο Φαρισαϊσμός, δηλαδή η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, κυριαρχεί σε όλους τους τομείς και επίπεδα, ως το ίδιον χαρακτηριστικό της πολιτικής και κοινωνικής νομενκλατούρας.

Φυσικό επόμενο ήταν να εισχωρήσει και στον ποδοσφαιρικό χώρο, σε μεγέθη μάλιστα που ποικίλλουν, ανάλογα της πολιτικής τοποθέτησης των σύγχρονων Φαρισαίων. Στη δική μας εποχή, των συριζανέλ, ο Φαρισαϊσμός, δηλαδή η άκρατη και ασταμάτητη υποκρισία, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, έχει πλημμυρίσει όλους τους χώρους και έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Στον αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδας - Γιβραλτάρ, που έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δηλαδή στην ΕΔΡΑ της Εθνικής ομάδας, κάποιοι οπαδοί προπηλάκισαν με αγριότητα, σε βαθμό λιντσαρίσματος, έναν οπαδό του Παναθηναϊκού. Λέγεται ότι ενοχλήθηκαν από την πράσινη μπλούζα που φόραγε «από μέσα», για να κρύβει την οπαδική του τοποθέτηση.

Ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που ξεκίνησε το επεισόδιο και οι συνθήκες που μεσολάβησαν, είναι πράγματα που θα τα βρει η Δικαιοσύνη, ΑΝ βεβαίως κάποια στιγμή φτάσει σε στάδιο απόδοσης του Δικαίου. Προς το παρόν, βρισκόμαστε σε στάδιο προανάκρισης και μην ξεχνάμε ότι, για τα προ ολίγων μηνών επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, ακόμα η δικαστική διερεύνηση βρίσκεται σε στάδιο επίσης προανακριτικό! Με δεδομένη μάλιστα την ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ από βασικούς μάρτυρες -όπως π.χ. επώνυμος υπάλληλος της… ΕΠΟ!- που αν και έχουν κληθεί ΔΕΝ ΠΑΝΕ να καταθέσουν!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΣ Ή ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ!

Το προς διερεύνηση γεγονός είναι ότι οι τέσσερις ομάδες που ακολουθούνται από οργανωμένο ή ανοργάνωτο όγκο οπαδών, ξεκίνησαν το φετινό πρωτάθλημα με αυστηρές ποινές αποκλεισμού έδρας (Πάοκ, Αεκ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) ή και αφαίρεσης βαθμών (Παναθηναϊκός).

Ολες οι ποινές επιβλήθηκαν λόγω της βίαιης συμπεριφοράς των οπαδών τους, αφού βεβαίως τους αναγνωρίστηκε η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ λεγόμενη ευθύνη.

Αεκ και Πάοκ για τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου, Ολυμπιακός για τον Πλατανιά και τον Μοντέστο και Παναθηναϊκός για το ποτήρι στον Ιβιτς.

Ο ξυλοδαρμός του νεαρού προχθές στον αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ ευτυχώς δεν αφορά καμία ΠΑΕ. Κάποιον όμως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΑ, διότι κάποιος, κάποιο ΝΟΜΙΚΟ πρόσωπο, ήταν ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ, την ΤΑΞΗ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ στο γήπεδο, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα της Εθνικής.

Ποιος ήταν ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, που θα πρέπει να του αποδοθεί η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;

Ασφαλώς, η διοργανώτρια Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, δηλαδή η ΕΠΟ, η οποία έχει και παρελθόν ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΟΣ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΟΣ, με τα τρομερά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, στον οποίο ήταν ΕΠΙΣΗΣ η διοργανώτρια.

Αν λοιπόν στις ομάδες επιβάλλονται τόσο αυστηρές ποινές για ανάλογα παραπτώματα, ΠΟΙΑ ΠΟΙΝΗ θα έπρεπε να επιβληθεί στην ΕΠΟ, ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΛΟΓΗ για την τάξη και ασφάλεια του αγώνα;

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιρικός Πειθαρχικός Κώδικας βάσει του οποίου να μπορεί να επιβληθεί ποινή για αντικειμενική ευθύνη στην ΕΠΟ, δηλαδή στη διοίκησή της.

Επομένως δεν είναι δυνατόν να επιβληθεί στην Ομοσπονδία ποινή… «κεκλεισμένων των θυρών» (πλάκα θα είχε πάντως), «αφαίρεσης βαθμών» ή… «υποβιβασμού».
Αυτά όμως ισχύουν για το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ πλαίσιο. Στο ΝΟΜΙΚΟ μας πλαίσιο υπάρχουν και νόμοι, και άρθρα, και παράγραφοι, και όλα τα σχετικά, που μπορούν να οδηγήσουν σε ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ εναντίον μιας ΑΝΙΚΑΝΗΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ (λόγω ανικανότητος και ανευθυνότητος) διοίκησης, που δεν είναι άξια να διοργανώσει όχι απλά έναν τελικό Κυπέλλου, με εγγενείς δυσκολίες, αλλά ούτε καν ένα ΑΣΗΜΑΝΤΟ και άνευ ενδιαφέροντος αγώνα Εθνικών ομάδων!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΟ: Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Ομιλώ ευθέως για ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε υπερθετικό βαθμό.

Και εξηγώ. Η ΕΠΟ, δηλαδή η διοίκησή της, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου η υποκρισία ξεκινάει από την πρώτη λέξη και τελειώνει στην τελευταία. «Είναι αυτονόητη η καταδίκη του περιστατικού», λέει. Και ερωτώ. Αφού είναι αυτονόητη, γιατί μας την «πλασάρει»; Την κατηγόρησε κανένας ότι… δεν θα το καταδικάσει;

Και τώρα, λέει, «τον λόγο έχουν οι αρμόδιες αρχές για να ταυτοποιήσουν τους δράστες και οι τελευταίοι να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους». Μάλιστα. Και με την… ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ τι γίνεται, ωρέ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ καρεκλοκένταυροι; Αν ο αγώνας ήταν με γηπεδούχο κάποια ΠΑΕ, το ίδιο θα λέγατε; Οτι είναι δουλειά της αστυνομίας να βρει τους ενόχους και να τιμωρηθούν; Αν είναι έτσι, τότε ΓΙΑΤΙ τιμωρείτε τις ΠΑΕ και δεν αφήνετε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και να καθαρίσει την υπόθεση; Γιατί ανακατεύεστε, όταν το παίζετε εποπτικός οργανισμός και όταν είσαστε ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ κάνετε την κορόιδα και αφήνετε ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ να καθαρίζουν;

ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ… ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ!

Φαρισαίοι και υποκριτές, κύριοι. Στο γήπεδο, διαβάζω, ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος «έδωσε εντολή να σταλεί η υπόθεση άμεσα στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί».

Ελπίζω πως, όταν τα έλεγε αυτά, δεν θα έπινε το ποτό του με το προεδρείο της ΕΠΟ. Διότι εκείνο που, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα έπρεπε να πράξει ΑΜΕΣΑ ο κ. Βασιλειάδης, εφόσον ενοχλήθηκε από αυτά που έβλεπε, θα ήταν να ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΚΑΤΣΑΔΑ στους Γραμμένους και τους Δέδηδες της Ομοσπονδίας, για την ΑΝΕΥΘΥΝΗ διοργάνωση του αγώνα και τα τρομερά ΚΕΝΑ στους τομείς ασφάλειας του φιλάθλου κοινού που εμφανίστηκαν.

ΔΙΠΛΑ του καθόντουσαν οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ (αντικειμενικά), αλλά ο κ. Βασιλειάδης προτίμησε την εύκολη λύση: Αγανάκτησε και αυτός όπως η ΕΠΟ και ζήτησε και αυτός, όπως η ΕΠΟ, να βρεθούν οι ένοχοι και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Με τους πραγματικούς ΕΞ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ «αυτουργούς», δίπλα του, να τον περιστοιχίζουν.

Κλείνω με μία απλή, πολύ απλή ερώτηση, σχετική με τα επιχειρήματα που ανάπτυξα.

Αν ο οπαδός που χτυπήθηκε ανηλεώς στην έδρα της Εθνικής ομάδας δεν ήταν Ελληνας, οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά κάποιος φίλαθλος του Γιβραλτάρ, θα τιμωρούνταν η ΕΠΟ ή όχι; Και από ποιον;

Η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ, η UEFA θα επέβαλε ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ, διότι η UEFA ως γνωστόν, ως μοναδική υπεύθυνη και υπόλογο για όσα συμβούν σε αγώνα Εθνικών ομάδων, αναγνωρίζει μόνον την Εθνική Ομοσπονδία, δηλαδή την ΕΠΟ. Αλλη η δουλειά της αστυνομίας, άλλη η δουλειά της ΕΠΟ. Αλλο ναύτης, άλλο… καντηλανάφτης, που έλεγε και ο παλιός «συγχωρεμένος» συνάδελφος.

Αν ήταν λοιπόν «γιβραλταρινός» ο ξυλοκοπηθείς, θα τιμωρούνταν η ΕΠΟ ως ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ. Τώρα που είναι Ελληνας οπαδός, η ΕΠΟ… απαλλάσσεται;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί. Και ξανά ουαί.

ΕΦΤΑ ΦΟΡΕΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ.

Η πειθαρχία, ο σεβασμός, το… «non call» και τα φάουλ «του κώλ…»

«”Η πειθαρχία είναι ένδειξη σεβασμού και ο σεβασμός είναι κάτι που ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ, που ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ”.

Καλησπέρα Μανώλη, αυτός είναι και ο ταιριαστός τίτλος στο “πολλά εν ολίγοις”, σήμερα. Μια άλλη επισήμανση έχει να κάνει με το τελευταίο, φάουλ που ποτέ δεν σφυρίχτηκε από τα παιδιά της ΚΕΔ. Οι μπασκετικοί ΑΡΔίτες, δεν τους κάνω την τιμή να τους αποκαλέσω συναδέλφους σου, το έχουν βαφτίσει... με στόμφο... “non call foul” ή πηλοΐδειον σφύριγμα, και έχει ειδική βαρύτητα γιατί γίνεται ακριβώς στο τέλος του αγώνα και με την παρουσία του ενός από τους τρεις τον Πηλοΐδη, με τους ίδιους αντιπάλους και πάλι εναντίον του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Τότε ο φτυσίδης του βάζελου είχε γκρεμίσει τον Σκούνι Πεν που είχε τη σπυριάρα και θα εκτελούσε βολές, οι οποίες θα χάριζαν τη νίκη που ισοδυναμούσε με ένα πρωτάθλημα, το οποίο χαρίστηκε στον Παναθηναϊκό. Είναι από τις αξέχαστες στιγμές, γι’ αυτό νομίζω πως τονίζεται έξτρα. Τους χαιρετισμούς μου, με σεβασμό» (Babis Vlachos).

-Το θυμάμαι πολύ καλά το περιστατικό εκείνο, με τον διαιτητή Πηλοΐδη. Θυμάμαι πολύ καλά πόσο μεγάλο αγώνα έδωσα τότε, από τη στήλη μου στο «ΦΩΣ», προβάλλοντας συνεχώς εκείνο το ΕΓΚΛΗΜΑ, που δεν ήταν τίποτ’ άλλο από έναν ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ των διαιτητικών εγκλημάτων που θα ακολουθούσαν σε βάρος του Ολυμπιακού. Φυσικά, εκείνες τις ημέρες εγώ και ο Νικολαΐδης είχαμε ξεσηκώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού εναντίον της διαιτησίας του σωλήνα, κάποια παιδιά στην εφημερίδα σφύριζαν αμέριμνα. Ηταν εκείνα που δεν ήθελαν με τίποτα να διαρρήξουν τις σχέσεις τους με τα πανίσχυρα αφεντικά της μασονίας, που τότε ήταν δύο. Ο ένας τους έχει πεθάνει. Ο έτερος, ο σωλήνας, ζει και… εξακολουθεί να βασιλεύει! Οσο για εκείνα τα παιδιά, η μεσοβέζικη δημοσιογραφία του «ναι μεν αλλά» τα κέρδισε και βεβαίως τα δικαίωσε επαγγελματικά. Σήμερα, μέχρι που… διευθύνουν εφημερίδες!!!

Ξέρεις, λοιπόν, ποιο είναι το πιο εξοργιστικό στην τεράστια αυτή υπόθεση της διαιτησίας στο μπάσκετ; Οτι ούτε ο Πηλοΐδης ούτε φυσικά και κάποιος άλλος εξ εκείνων των διαιτητών (ΟΟΟΛΩΝ!) που έχουν εγκληματήσει ποικιλότροπα και συνεχίζουν να εγκληματούν εναντίον του Ολυμπιακού, έχει ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ από το άθλημα ή από τη διαιτησία του. Ουδείς έχει παραπεμφθεί, ουδείς έχει ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ, με οποιουδήποτε είδους ποινή.
Ολοι τους χαίρουν… άκρας (καριερίστικης) υγείας, διότι όλοι τους γνωρίζουν πως, όσο και αν αδικήσουν τον Ολυμπιακό, όσο χοντρό και επονείδιστο είναι το έγκλημα που θα κάνουν, δεν πρόκειται να υποστούν την παραμικρή επίπτωση. Αντίθετα, θα γνωρίσουν μία ίσως και αναπάντεχη επιτυχία στις καριέρες τους, με συχνούς ορισμούς, διεθνοποιήσεις και ό,τι άλλο υπάρχει, που θα τους καλυτερέψει την παρουσία τους στον χώρο.
Μη μας φαίνονται λοιπόν παράξενα τα… «non call» και τα… «του κώλ» σφυρίγματα, πάντα σε βάρος του Ολυμπιακού. Αυτή η (διαιτητική) στάνη βγάζει δύο ειδών τυριά. Το ένα, ειδικά για τον Ολυμπιακό, λέγεται «κατάφωρη αδικία». Το έτερο, για όλους τους άλλους, λέγεται απλά διαιτησία.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Μου γράφει: «Αριστο το άρθρο σας, που αντιπροσωπεύει τους περισσότερους Ολυμπιακούς. Επιτέλους άρθρο μακριά από την μπασκετική μασονία και της λογικής “να μην πειράξουμε κάποια αυτιά”. Προτείνω την επόμενη φορά να έρθει ο κ. Μαρινάκης στις πολυθρόνες VIP. Μόνο να καθίσει και να τον βλέπει ο νεαρός Γιαννακόπουλος. Να δούμε τότε πώς θα είναι τα κόζα» (Dimitris Papachristou).

-Να είσαι βέβαιος, φίλε μου, ότι τα δικά μου άρθρα… «πειράζουν κάποια αυτιά». Ομως, σίγουρα δεν είναι αυτή η πρόθεσή μου, αλλά το πώς θα συμβάλω, με την αρθρογραφία μου (κατά το δυνατόν), στο να ΦΤΙΑΞΟΥΝ τα πράγματα στην ομάδα ΜΟΥ, που σίγουρα δεν με κάνουν να αισθάνομαι διόλου υπερήφανος και ικανοποιημένος.

Ειδικότερα για το συγκεκριμένο άρθρο, αφορά μόνο τη συγκεκριμένη ήττα του Ολυμπιακού. Ελπίζω ότι θα συνεισφέρει, κατά το δυνατόν και με τον τρόπο του, στη γενικότερη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της ομάδας αλλά και της νοοτροπίας του προπονητή, τον οποίο θεωρούσα πάντα και εξακολουθώ να θεωρώ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός.

*** Οπα, να ’τονε! Θαυμάστε τον. Αποθεώστε τον:

«Ο κ. Σαββίδης είναι πολύ σημαντικός για την οικονομική ανάπτυξη του πρωταθλήματος» (Γεώργιος Στράτος, πρόεδρος της Super League).

Γλρρλψψ, Μρλφλρρ…

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 12/10/2017)

Διαβάστε επίσης