Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΟ ΒΡΟΜΕΡΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!

ΤΟ ΒΡΟΜΕΡΟ «ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ» ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΠΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ!
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 - 15:31

Δώσανε το σύνθημα στους ΑΡΔοτσάτσους και κάθε μέρα εμφανίζουν και κάτι καινούριο για να απαξιώσουν το Καραϊσκάκη!

Ετοιμάζουν Στάδιο χτισμένο σε… νεκροταφείο μέχρι να γίνει η… «Νέα Τούμπα» των αφεντικών τους

Η μελλοντική έδρα της Εθνικής ομάδας είναι το νέο αφήγημα των τσατσοδημοσιογράφων των γνωστών Μέσων.

Με το που δόθηκε το σύνθημα από το διοικητήριο, έσκασαν μύτη τα… αποκλειστικά δημοσιεύματα: «Αλλάζει έδρα η Εθνική. Φεύγει από το Καραϊσκάκη».

Οχι, το… πού ακριβώς πάει, δεν το απεκάλυψαν. Μόνον ότι φεύγει από το Καραϊσκάκη. Οταν θα τους πουν, θα το γράψουν κι αυτό.

Την επομένη, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ διέψευσε τα δημοσιεύματα. «Οχι, δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, δεν μας απασχολεί τέτοιο θέμα», είπε και ο εξευτελισμός του από τους ΑΡΔοτσάτσους ήταν άμεσος: «Ρε δεν πά’ να λέει ό,τι θέλει ο Γραμμένος, εμείς λέμε ότι η Εθνική φεύγει. Και θα φύγει!».

Φυσικά, όσο θλιβερό και αν είναι, οι ΑΡΔίτες έχουν δίκιο. Ο Γραμμένος πρόεδρος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, μπορεί να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει κατά βούληση, μπορεί ένα σωρό πράγματα. Να παίρνει αποφάσεις, όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Αυτές λαμβάνονται σε ΑΛΛΑ διοικητήρια, ίσως ακόμα και σε… καφετέριες της Θηβών, αλλά ΟΧΙ στην ΕΠΟ του Γραμμένου προέδρου.

ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗΝ… ΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ!

Πάμε παρακάτω. Πιστεύω ότι οι παρα-διοικητές του βρόμικου παρασκηνίου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πραγματοποιηθεί το σχέδιό τους αυτό, δηλαδή να αλλάξει έδρα η Εθνική ομάδα και να φύγει από το Καραϊσκάκη. Ηδη ακολουθούν πιστά την προσφιλή τους μέθοδο του βρόμικου επικοινωνιακού πολέμου, χρησιμοποιώντας όπως πάντα τα δημοσιογραφικά τους ΑΡΔίδια. Αμέσως μετά την… ανακοίνωση ότι η Εθνική «αλλάζει έδρα», άρχισαν τα παραπλανητικά: Στην αρχή, η κατάπτυστα ψευδής «είδηση», ότι η ΕΠΟ… πληρώνει 200.000 για να χρησιμοποιεί σαν έδρα το Καραϊσκάκη. Κάτι ολότελα ψευδές, δηλαδή, αλλά και τι… σημασία έχει γι’ αυτούς; Εναντίον του Ολυμπιακού να βρουν να γράψουν κάτι για να κάνουν τους καλούς στα αφεντικά τους, κι ας… είναι και ψέματα! Η πρώτη τους θα είναι ή η… δεύτερή τους; Ή μήπως πρόκειται να κοκκινίσουν από ντροπή;

Και, ω του… θαύματος, αμέσως μετά την κατάρρευση της συκοφαντίας με την απάντηση του Καραπαπά, η ΣΥΜΜΟΡΙΑ των ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΩΝ δημοσιοκάφρων ανακάλυψε κι άλλο αντι-Ολυμπιακό αφήγημα!

Πήραν ένα πραγματικό, πλην όχι σπάνιο και ασυνήθιστο στα ελληνικά γήπεδα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ γεγονός βίας, μεταξύ φανατικών της εξέδρας και το ανήγαγαν σε… λαϊκό σουξέ, χαρίζοντάς του έκταση και προβολή που δεν θα «χάριζαν» ούτε σε… πολεμική σύρραξη!
Και να τα πρωτοσέλιδα, και να οι δηλώσεις, και να οι ανακοινώσεις, και να τα πομπώδη αναθέματα και οι ολοσέλιδες αφιερώσεις. Και βεβαίως, όλα αυτά με τη γνήσια «αριστερόστροφη» ευλογία των κυβερνητικών τύπου Βασιλειάδη, που πιθανότατα να θεωρεί ότι βρήκε μία μοναδική ευκαιρία να γίνει αρεστός στους αντιολυμπιακούς πόλους.

Σημεία των καιρών; Βεβαίως. Αλλά και… σημεία των ΑΡΔιτών!

ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ!

Προσωπικά, επειδή δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έχει συνδεθεί συναισθηματικά με τη μέχρι τώρα ζωή μου και θα είναι για πάντα συνδεδεμένο, μέχρι τέλους, πάντα συνυφασμένο με τον Ολυμπιακό και τα μεγαλεία του.

Δεν μπορώ να συνδέσω το Καραϊσκάκη με ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ, ούτε βεβαίως και με την ΕΘΝΙΚΗ, τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Εθνική, που βρίσκεται υπό τον διοικητικό «ζυγό» της συγκεκριμένης διοικήσεως.

Για να μην πω, λοιπόν, το αφοριστικό «ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ » στο Καραϊσκάκη αυτή την ομάδα, λέω ότι απλά ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πού θα παίζει η Εθνική της ΕΠΟ των Μελισσανίδη και Ιβάν Σαμπίντι. Απλά πράγματα.

Σίγουρα όμως, εκείνο που θα με ενδιέφερε και θα αντιδρούσα απόλυτα όταν το έβρισκα μπροστά μου, είναι το να βλέπω παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν στις πιο αντιολυμπιακές έδρες φανατικών: Την… Τούμπα (είτε Νέα είτε… παλιά) και βεβαίως το ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΑΚΑ (έδρα της Κούλας), εν μέσω αποδοκιμασιών, αφορισμών και χυδαίων συνθημάτων εναντίον της ομάδας μου.

ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ… ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!

Αλλο είναι όμως το θέμα. Λέγεται ότι αν φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη, θα δηλώσει έδρα της τη… «Νέα Τούμπα» και μέχρι να γίνει η Νέα Τούμπα, στο Καυτανζόγλειο, προσωρινά. Υπάρχουν μάλιστα σχετικά δημοσιεύματα, που εμφανίζουν τους ανθρώπους που διοικούν το Καυτανζόγλειο να… πανηγυρίζουν, διότι πιστεύουν ότι με την Εθνική εκεί, το στάδιό τους σώζεται από την αχρηστία.

Μια και ο λόγος, όμως, νομίζω ότι θα πρέπει να πούμε (ή να θυμίσουμε, σε γνώστες της νεοελληνικής ιστορίας) μερικά πραγματάκια για το «Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο» (αυτή είναι η σωστή ονομασία του) το οποίο φέρεται ως ο… άμεσος αντικαταστάτης του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μέχρις ότου ετοιμαστεί και παραδοθεί στον… λαό της Θεσσαλονίκης η… Ιβανόφεια «Νέα Τούμπα».

Ας δούμε όμως το θέμα μας με το Καυτανζόγλειο, το οποίο άρχισε να χτίζεται το 1956 και εγκαινιάστηκε το 1960 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον τότε Βασιλέα. Το Καυτανζόγλειο χτίστηκε πάνω σε ένα… νεκροταφείο! Το νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής, το οποίο έχει τη δική του, τραγική ιστορία.

Κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφύλιου στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο διάστημα μεταξύ του Μαΐου, έως τα τέλη του Οκτωβρίου του 1944, υπήρξαν εκατοντάδες θύματα. Ολοι αυτοί μεταφέρονταν νυχθημερόν από τις αιματοβαμμένες γειτονιές στην Αγία Φωτεινή, όπου και θάβονταν για πάντα.

«Το Καυτανζόγλειο Στάδιο έχει θεμελιωθεί, εν μέρει, πάνω στο νεκροταφείο της Αγίας Φωτεινής, που ο Δήμος Θεσσαλονίκης το είχε σκαρώσει, στα γρήγορα, το ’43» (Ηλίας Πετρόπουλος. «Πτώματα, πτώματα, πτώματα» εκδ. ΝΕΦΕΛΗ).

Οχι δηλαδή ότι παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας τα «τι, πού, πώς και γιατί» της ιστορίας.

ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΑ «ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ»

Αυτά με το Καυτανζόγλειο και όσον αφορά την… «αγιασοφιά» φυσικά θέμα δεν υφίσταται, διότι απλά δεν υφίσταται ούτε κανένα… γήπεδο με αυτή την ονομασία (και δεν θα υφίσταται για τα επόμενα… καμιά εξηνταριά χρόνια). Το μόνο που υφίσταται είναι μία… μακέτα (και μία… μοκέτα, έμαθα, για να σκεπάζεται ο εργολάβος όταν τον παίρνει ο ύπνος).

Πολύ σωστά ο Κώστας Καραπαπάς πέταξε ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το γάντι στους κομπλεξικούς ΑΡΔοΜΜΕμέδες πάσης φύσεως, που θεωρούν ότι μία ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της Εθνικής θα ισοδυναμεί με… ντροπιαστική ήττα του Ολυμπιακού! Νομίζω πάντως ότι το γάντι του Καραπαπά δεν πρόκειται να… σηκωθεί από το έδαφος, λόγω της ποιότητας των «απέναντι». Αυτοί ξέρουν να σκύβουν μόνον σε άλλες, ειδικές περιπτώσεις και μάλιστα πολλές φορές στα… τέσσερα, αλλά ποτέ για να πιάσουν κάποιο… γάντι. Με λίγα λόγια, μην περιμένετε καμία απάντηση για το θέμα των δήθεν «200.000».

Εκείνο που πραγματικά εκπλήσσει, σχετικά με το θέμα αυτό, είναι η ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΑ της διοίκησης της ΕΠΟ, μετά την αποκάλυψη του Καραπαπά, για το ΤΖΑΜΠΑ της Εθνικής! Τι θα περίμενε κανένας από εύθικτους και ευαίσθητους σε θέματα ηθικής παράγοντες; Πολύ απλά, να… αποποιηθούν το τζάμπα! Πώς μιλάμε καμιά φορά για «αποποίηση κληρονομιάς»; Κάτι τέτοιο.

Να βγούνε δηλαδή και να πουν ότι εμείς δεν θέλουμε να παίζει η Εθνική ομάδα δωρεάν, αλλά να πληρώνει κανονικά τα δικαιώματα της έδρας που τη φιλοξενεί. «Οχι, κύριε Καραϊσκάκη, εμείς είμαστε υπερήφανοι και θέλουμε να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ το τίμημα, ασχέτως της όποιας συμφωνίας έχετε κάνει με την προηγούμενη διοίκηση».

Πολλά τα… ζητάω, ε;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΑΒΒΑ: Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ

ΜΑΣ «ΕΣΩΣΕ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ»!

Διευκρινίσεις που για πρώτη φορά έρχονται στο φως, μας έδωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης σχετικά με την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας», στην οποία αναφερθήκαμε προχθές αναλυτικά.

Απαντώντας στον προβληματισμό της στήλης, γιατί ο Θόδωρος Θεοδωρίδης ήταν το μοναδικό μέλος του τότε Δ.Σ. της ΕΠΟ, στο οποίο δεν ασκήθηκε δίωξη για την υπόθεση αυτή, ο Σάββας αποκάλυψε:

«Την εποχή πού πρωτομπήκα στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο φίλος μου Θανάσης Γιαννακόπουλος με είχε συμβουλέψει να μην υπογράφω ποτέ τίποτα σχετικό με συμβάσεις και οικονομικά θέματα. Και εκείνος, όπως μου είχε πει, έκανε το ίδιο. Ποτέ δεν υπέγραφε ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ θέματα σχετικά με τα οικονομικά της Ομοσπονδίας.

Το ίδιο αποφάσισα τότε να κάνω κι εγώ και το ίδιο συμβούλεψα και τον γιο μου, την εποχή που έγινε κι αυτός για πρώτη φορά μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που κανένας από τους δυο μας δεν έμπλεξε με την υπόθεση της κάρτας Υγείας: Δεν είχαμε βάλει καμία υπογραφή, άρα δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση».

«Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ενδιαφέρουσα η προσέγγιση του θέματος από τον παλιό αναγνώστη και φίλο, εκ Καρδίτσας:

«Εδειραν οπαδό του Παναθηναϊκού στη Θύρα 7, λέει το ρεπορτάζ, και όλοι ολόσωστα απαιτούν να συλληφθούν οι δράστες του ξυλοδαρμού. Αγαπητέ Μανώλη, επειδή η κατσίκα δεν τρώει ταραμά, λέγω:

Οσο φανατισμένοι και να είναι οι χουλιγκάνοι, τρελοί σίγουρα δεν είναι. Κανένας φίλαθλος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ δεν θα πήγαινε στη θύρα 13 με στολή της ομάδας του, έστω και σε αγώνα της Εθνικής. Το ίδιο και σε οποιαδήποτε θύρα φανατικών. Δεν θα μπορούσε ποτέ ένας οπαδός της θύρας 13 να ντυθεί στα πράσινα και να πάει στις κερκίδες των αντίπαλων φανατικών.

Αρα, εδώ συνέβη κάτι άλλο. Η υπόθεση μυρίζει προβοκάτσια. Ισως κάποιοι να ήθελαν το επεισόδιο αυτό για να πάρουν την Εθνική από το “Γ. Καραϊσκάκης”. Το έδαφος είχε προετοιμαστεί καταλλήλως από κάποια μιντιακά μέσα που έγραφαν εδώ και μέρες πως φεύγει η Εθνική. Ετσι νοίκιασαν έναν μπαχαλάκια, τον έντυσαν στα πράσινα και τον έστειλαν για αποστολή.

Ενα άλλο σενάριο που μυρίζει επίσης προβοκάτσια το θέμα, είναι να έχει σχέση με τα... προβλεπόμενα επεισόδια στη Λεωφόρο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και που θα σηματοδοτεί τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού. Αρα τότε κάποιον εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο επεισόδιο που δημιούργησε ο “οπαδός” του ΠΑΟ, αν είναι φίλαθλος βέβαια, γιατί μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο και να είναι απλά ένας νοικιασμένος μπαχαλάκιας, σαν αυτούς που διαλύουν τις συγκεντρώσεις.

Μανώλη, δεν είναι συνωμοσιολογικά σενάρια, αλλά μια πολιτική σκέψη. Σ’ ευχαριστώ». Παρασκευή Παρασκευάς ([email protected]).

Ουρά από σκάνδαλα και σκανδαλάκια στην Αθλητική Δικαιοσύνη της… «υγείας»

Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ… «ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ» ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΕΚ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΦΕΣΕΩΝ ΕΠΟ!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει δεκτή την έφεση της Αεκ για τις δύο αγωνιστικές και να μειώσει την ποινή σε μία.

Η συνεδρίαση της Επ. Εφέσεων συνεδρίασε προχθές (11:10) το απόγευμα. Αρκετές ώρες όμως ενωρίτερα, η απόφασή της είχε… ανακοινωθεί από το ραδιόφωνο του SPORT FM και συγκεκριμένα από την εκπομπή του δημοσιογράφου της «εξυγίανσης» Βασίλη Βέργη.

Η «αποκάλυψη» αυτή του Βέργη έγινε στη συνέχεια θέμα για το γνωστό sκατοdna, το οποίο την πρόβαλε και ηλεκτρονικά, για να αποκτήσει –προφανώς- μεγαλύτερη υπόσταση.

Και από πού ήξερε ο δημοσιογράφος το πρωί την απόφαση που βγήκε… βράδυ και τη μετέδωσε εμφατικά και κατηγορηματικά;

Διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο: «Από… νομικές εκτιμήσεις»!

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, ο δημοσιογράφος Βέργης διάβασε τη δικογραφία, τη μελέτησε καλά και αφού τα έβαλε όλα κάτω και τα συνεκτίμησε, έβγαλε την απόφαση, την οποία αργότερα έβγαλαν και οι δικαστές… «συνάδελφοί του»!

Αν δεν συνέβησαν τα παραπάνω, υπάρχει και μία άλλη εξήγηση των υπερτροφικών νομικών εκτιμήσεων Βέργη. Ισως να μίλησε με κανένα διακεκριμένο νομικό, που είχε εξετάσει λεπτομερώς τη δικογραφία και το συμπέρασμά του το μεταλαμπάδευσε στον Βέργη. Ελα, όμως, που ο Βέργης δήλωσε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι… ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η ποινή της Αεκ! Δεν είναι δυνατόν να αντλούσε την κατηγορηματικότητά του από κάποιο νομικό συμπέρασμα.

Υπάρχουν κι άλλες ΔΥΟ περιπτώσεις, τις οποίες βεβαίως εγώ δεν υιοθετώ: Η μία, να είπε την απόφαση κάποιος από τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ-μέλη της Επιτροπής Εφέσεων σε δικηγόρο εκ των διαδίκων και αυτός να τη μετέφερε στον Βέργη. Η δεύτερη, να ΔΙΕΤΑΞΕ το γνωστό κίτρινο «διοικητήριο» μέσω του ανθρώπου του στην ΕΠΟ, την Επιτροπή Εφέσεων να εκδώσει τη συγκεκριμένη απόφαση, ενημερώνοντας φυσικά τον έμπιστο και αφοσιωμένο στην υγεία Βέργη.

Οπως και να έχει, με ΟΠΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ και αν συμφωνείτε, ο μόνος σχολιασμός που φρονώ ότι ΑΞΙΖΕΙ στην κορύφωση αυτή της ΕΠΟϊκής υγείας, είναι το κλασικό :

Δεν μας χέζετε, ρε Νταλάρες…

ΕΙΠΕ: «Οσοι συλλαμβάνονται, δεν θα ξαναπατούν στα γήπεδα» (Βασιλειάδης, υφ. Αθλητισμού).

Ευκαιρία για τον ευαίσθητο σε θέματα βίας Πειραιώτη υφυπουργό να μας πει αν ξαναπάτησαν στα γήπεδα οι μαχαιροβγάλτες του τελικού Κυπέλλου.

Εφόσον φυσικά έχει… συλληφθεί κανένας τους, διότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφόρηση.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 13/10/2017)

Διαβάστε επίσης