Ντουντούκα
Αράο και Μεριά στο δρόμο για τον Πειραιά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΑ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΑ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 - 15:36

Ετοιμος να πνιγεί στα ορμητικά νερά των χρεών του και να γνωρίσει τον υποβιβασμό, σώθηκε την τελευταία στιγμή

Με νομικές αλχημείες-«τροποποιήσεις» αλλάξανε τον κανονισμό, μπροστά στον κίνδυνο να κόψει τα λεφτά η ΝΟVA!

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς «θετικό» στα απολυταρχικά καθεστώτα, αυτό είναι η ταχύτητα, ή μάλλον η αμεσότητα υλοποίησης ακόμα και των πιο σκανδαλωδών αποφάσεων!
Με το που τους έρχεται η… έμπνευση, ή η άνωθεν εντολή, αμέσως οι μηχανισμοί κινητοποιούνται, τα προσχήματα ανακαλύπτονται και οι αποφάσεις υλοποιούνται. Τα πάντα με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς άσκοπες καθυστερήσεις, χωρίς να παρεμβαίνει η όποια γραφειοκρατία, ακόμα και χωρίς αναστολές, ενίοτε.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της επιχείρησης διάσωσης του Παναθηναϊκού! Με το που έγινε ορατός ο κίνδυνος υποβιβασμού του, λόγω βεβαίως των χρεών, υπήρξε η άνωθεν παρέμβαση που λέγαμε. Η… «από μηχανής Θεός», που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αλλά με… συνδρομητική μορφή σήμερα:

«Ακούστε εδώ, λεβέγκουρες, έτσι και υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός, σας κόβουμε τα πολλά και σας αφήνουμε με ένα φιλοδώρημα, μικρότερο και από το μέρισμα του Τσίπρα», ήχησεν η φωνή της Νόβας. Και αυτό ακριβώς, ήταν το έναυσμα για την τωρινή εξέλιξη. Μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν λεφτά, οι τύποι πού εξυγιαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσαν αμέσως την εντολή σε νομικούς, παρανομικούς, νόμιμους και… παρανόμους: «Βρείτε μας τη φόρμουλα να σωθεί ο βάζελος. Πάση θυσία και μην προβληματίζεστε για τίποτα. Ακόμη και αν υπάρχει θεσμικό εμπόδιο, θα απευθυνθούμε στον Κοντονή να πει στον Τσίπρα να το… υπερπηδήξει. Οσο μπορείτε πιο γρήγορα, τι σας έχουμε και σας πληρώνουμε, στο κάτω–κάτω».

ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

Εξαπολύθηκαν που λέτε οι σοφοί της νομικής και της παρανομικής, των οποίων ο σκοπός ύπαρξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η θέσπιση και η λειτουργία των κανόνων, αλλά η νομιμοφανής διαστρέβλωση των κανόνων κατά τα περιστασιακά «καλά και συμφέροντα».

Και εν τέλει, απ’ ότι διαβάζω, τελικά τα κατάφεραν (δεν ήταν και δύσκολο, δα, σε ένα ξεχαρβαλωμένο και βουτηγμένο στη διαφθορά κράτος). Ποιοι τα κατάφεραν και διέσωσαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την ένδοξη ομάδα που είναι πλημμυρισμένη ως το λαιμό από τα χρέη;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που διαβάζω, οι ηρωικοί διασώστες είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, πρώην «Ολυμπιακός», πρώην «Μπαοκτζής» και πολλά ακόμη «πρώην», αλλά νυν γενικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας και ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ Γραμμένος. Ο Γκαγκάτσης μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έφτασε στο σημείο να «τσακωθεί» με τον Παναθηναϊκάκια υπεύθυνο αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Δημητρίου, ο οποίος, λέει, δεν… ήθελε να σωθεί ο Παναθηναϊκός! Μάλιστα, κύριοι. Ο γιός του Μάνου Μαυροκουκουλάκη, τάχατες… δεν ήθελε να ισχύσει η νομική… «λύση» που βρήκαν οι άλλοι. Και τότε, λέει, επενέβη ο Γραμμένος που τάχθηκε υπέρ της… διάσωσης, διότι, όπως όλοι θα αντιλαμβάνεσθε, ένας έντιμος πρόεδρος δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει συνεχώς υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας. Υπάρχουν κι’ άλλες ομάδες που περιμένουν τη διαμεσολάβησή του.

ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΑ: ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ… ΑΔΙΚΙΑ!

Κάπως έτσι, λοιπόν, «βρέθηκε η φόρμουλα για τροποποίηση του Κανονισμού Αδειοδότησης» που σημαίνει, εν ολίγοις, ότι ειδικά και μόνο για την περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο κίνδυνος υποβιβασμού λόγω χρεών παρήλθε. Δεν ξέρω τι θα γίνει αν στο μέλλον υπάρξει κίνδυνος υποβιβασμού λόγω αγωνιστικής ανεπάρκειας, αλλά και αυτό να συμβεί, πάλι θα έχουμε συνδρομητική παρέμβαση, πάλι θα έχουμε απειλές ότι θα κοπεί η μασαμπούκα και πάλι θα επιστρατευτούν τίποτα Γκαγκατσαίοι να «βρούνε τη σωστή φόρμουλα».

Και εδώ, έχουμε κάτι καταπληκτικό (το λιγότερο). Ολα τα ρεπορτάζ, όλα τα δημοσιεύματα, μιλάνε και αναφέρονται σε φωτογραφική τροποποίηση του κανονισμού, ακριβώς για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Και τι κάνει ο Παναθηναϊκός; Αντί να το βουλώσει και να αφήσει τους άλλους να καθαρίζουν για πάρτη του, χωρίς να παρεμβαίνει, όπως θα ήταν και η ΣΟΦΗ συμπεριφορά, βγαίνει χθες το πρωί και τι ανακοινώνει, λέτε; Οτι «το θέμα της ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων (ουάου!) προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της Ουέφας»! Και ότι–εν ολίγοις- δεν πρόκειται περί δώρου προς τον Παναθηναϊκό, αλλά… διόρθωση… αδικίας (!) που… «αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες»!
Τρέλα πουλάει ο Πόα, φίλοι μου. Οπως σε όλη τη διαδρομή της θεοβρόμικης πορείας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιά… αδικία, ρε κερχαλατζήδες; Η μόνη ΑΔΙΚΙΑ που υπάρχει στην περίπτωσή σας, είναι η ΑΔΙΚΙΑ προς τους δυστυχείς που περιμένουν να πάρουν τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ και εσείς τους περιπαίζετε!
Και ποιές… «όλες οι ελληνικές ομάδες», ρε λαμόηδες; Υπάρχει καμιά άλλη ελληνική ομάδα πού να ΧΡΩΣΤΑΕΙ τόσο πολλά σε τόσους πολλούς, ώστε να κινδυνεύει με υποβιβασμό;

Μόλις προχθές, ρε σκερβελέδες, μία ομάδα Β’ Εθνικής ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ από τον χάρτη ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ της σε κάποιους ποδοσφαιριστές: Και η ομάδα αυτή είναι ο Αχαρναϊκός.

Χρώσταγε, δεν πλήρωσε και… το πλήρωσε. Και ποιος ξέρει αν και πότε θα τον ξαναδούμε. Κανένας Γκαγκάτσης όμως δεν κινητοποιήθηκε για το Μενίδι, κανένας Γραμμένος δεν συναίνεσε σε κάποιο σχέδιο σωτηρίας του. Ακλαυτο το στείλανε το Μενίδι, οι σούπερ – καλιφτράντζιτι καλοπλερωμένοι νομικοί που εδώ και δεκαετίες… σώζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τύπου Γκαγκάτση.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νέα παραπομπή Γκαγκάτση σε δίκη!

Μια και ο λόγος, χθες είχαμε άλλη μία εντυπωσιακή αποκάλυψη από το site του Βίκτωρα: Ο Βασίλης Γκαγκάτσης (ήδη κατηγορούμενος για την κάρτα υγείας μαζί με τους άλλους) παραπέμπεται σε δίκη, για μία υπόθεση προ… δέκα ετών, που αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Εθνικών ομάδων σε ιδιωτική εταιρεία.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Πάντα σύμφωνα με την… άποψη της… άποψης, ο Γκαγκάτσης έχει προσληφθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τη Σούπερ Λίγκα, για λόγους πού έχουν να κάνουν με τα κολλήματα του ισχύοντος νόμου.

Αλλά ούτε εκεί τελειώνει η νέα… «γκαγκατσιάδα». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βίκτωρας Μητρόπουλος ετοιμάζει αναφορά προς όλες τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, σχετικά ακριβώς με την πρόσληψη του Γκαγκάτση. Την γραπτή του αναφορά θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος προσωπικά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Αντε και… καλά ξεμπερδέματα, Βασιλάκη.

ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ…

«Μνημόνια, μωρή Μερκελάρα»!

«Καλημέρα Manolis Gavathiotis! Δε θα μπορούσα να διαφωνήσω κάπου... Καταπληκτική αρθράρα φίλε... Και πόσα ξέρεις ακόμα που δε τα λες... Μού ‘φερες όμως στο μυαλό παλιές ,καλές, όμορφες μνήμες... Θυμάμαι τον Καμμένο τον ''αεκτζή'' κάποτε που λες, που μαζί με τον πρώην πεθερό του το Φιλίππου τον ΦΑΓΕ ξέσκισαν το αεκ του μπάσκετ οικονομικά. Κι εκεί που όλοι στο αεκ έλεγαν ότι οικονομικά πάνε σφαίρα, γιατί έτσι τους έλεγε ο περιβόητος προεδράρας τους, ξαφνικά βρέθηκαν να χρωστάνε στο κάθε πικραμένο και να μην έχουν μαντήλι να κλάψουν! Οι αγοραπωλησίες όμως πριν συμβεί η πανωλεθρία, έπεφταν βροχή! Οι μανατζαραίοι έτρωγαν κι έπιναν εις υγείαν των κορόιδων κι ο ΦΑΓΕς απειλούσε κιόλας ''να μη μου πολυκολλάτε γιατί παίρνω τα λεφτά μου και φεύγω!''. Σιχάματα και παραφυάδες άλλων περίεργων εποχών της δεκαετίας του 90 και μετά... Και κάθεσαι κι αναλογίζεσαι... Ο Μελισσάν 5 καταδίκες για λαθρεμπόριο και παράνομη εισαγωγή πετρελαίου και κάποτε με κάτι δερμάτινα... Ο άλλος ο υπουργάρας ο ''πολεμιστής'' του κώλου, τά ’τρωγε και τα τρώει και χάνει το ένα δικαστήριο μετά το άλλο... Προχθές πάλι βγήκε απόφαση να πληρώσει 15χιλιάρικα σε έναν απλό… δημαρχάκο που είχε πει στο κοσμάκη να τον λιντζάρει! Ενας πρωθυπουργάρας ουρανοκατέβατος που τον ψήφισαν όλης της ελλαδάρας οι πικραμένοι μπας και δούνε φως... Η άλλη αντί να δώσει τα λεφτά της περιφέρειας για να κάνει κάνα έργο να μη πνίγεται ο κοσμάκης πάει να τα δώσει στο… αεκ! Η «κ@ριόλ@» ντε! Η Δούρου! Ετσι δεν την έγραφαν οι αεκτζήδες στα πανό τους; Τώρα θα φτιάξει το ΔΟΥΡΟΥ ARENA... Ο άλλος έχει λιώσει την Βόρειο Ελλάδα στο λαθροτσίγαρο. Κι όλοι αυτοί μαζώχτηκαν μαζί για να σώσουν ποιον; ΤΟ… ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! Κατά τ' άλλα φταίει ο Μαρινάκης που ρίχνει κάθε χρόνο της πουτ@ν@ς τα λεφτά για να φέρει παίχτες, φέρνει εδώ το Χάρβαρντ μπας και ανοίξουμε λίγο τα στραβά μας, είναι από τους επίσημους δωρητές της UNICEF και πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο του κερατά τους φόρους αλλά ενοχλεί και πάνε να τον φάνε! Τι κωλότοπος είναι αυτός ρε γαμώτο; Μνημόνια μωρή Μερκελάρα ! Λιώσε μας! Σόιμπλε παιχταρά σκίσε μας! Μη μείνει τίποτα σε αυτόν το κωλότοπο».

Dimitris Karles

Η ισονομία και το… «ράδιο Μετρόπορδις»

«Κυρ Μανώλη, διαβάζω σήμερα στην... κοντή αθλητική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της «ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΑΠΟ ΕΠΟ ΚΑΙ ΛΙΓΚΑ, αποφάσισαν να παρακαμφθεί η ποινή υποβιβασμού με τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου». Και στην άλλη του Σαμπιντί ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό ’’Ράδιο Μητρό...πορδης’’ ’’ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ. Επίκειται δίωξη κατά των τριών δικαστών που εξέδωσαν το πρώτο παραπεμπτικό βούλευμα.’’. Η ισονομία και η δικαιοσύνη της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε όλο της το μεγαλείο! Μοναδικός σκοπός της να βλάψουν τον Ολυμπιακό.

Μάκης Σβολιαντόπουλος

Η «Ρένα Αρένα» και η… Ρένα Ρέμα!

Τον Απρίλιο του 2014 η Ρένα Δούρου έλεγε ότι της αρκούν έξι μήνες για έναν πλήρη αντιπλημμυρικό σχεδιασμό! Προεκλογικά το έλεγε, γιατί αυτό την συνέφερε τότε προκειμένου να αποδομήσει τον εκλογικό αντίπαλό της. Και για του λόγου το αληθές ιδού, από το προεκλογικό της φυλλάδιο: «Ολα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ενα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Οταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές».

Δεν πρέπει να απορούμε, για το ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα μέσα σε έξι μήνες. Ούτε γιατί δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέσα στα τρία χρόνια παρουσίας της στον θρόνο της Περιφέρειας. Ο,τι λεφτά υπάρχουν διαθέσιμα στο βασίλειο της Δούρου, προορίζονται για την… «Τζαμπασοφιά». Τί δηλαδή, να τα σπαταλούσαμε σε «άχρηστα» αντιπλημμυρικά;

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χλιδή η συνεδρίαση της ΕΠΟ στο Μακεδονία Παλλάς

« …ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΡΩΜΕΝΑ ΚΙ’ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ…» (τραγουδάει ο Νικολάκης «το τζιτζίκι»)

ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΔΟΧΕΙΑ ΣΙΕΛΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΘΙΣΜΑ ΣΥΝΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΟΚΕΤΑ

*** Ιδού λοιπόν, ήγγικεν η ώρα της αποκάλυψης. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής θα γενεί στη Θεσσαλονίκη. Το ότι θα γίνει στο ξενοδοχείο του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, δεν το ανακοίνωσε: Βγαίνει εκ των… συμφραζομένων.

Απολύτως ενδεδειγμένη η απόφαση. Επρεπε επιτέλους να δικαιωθεί ο αγώνας των «Ολοι μαζί υγιαίνουμε». Τί στην ευχή, μια ζωή στο μουντό και καταθλιπτικό περιβάλλον των πρώην Βασιλικών Στάβλων θα συνεδριάζανε; Ας λειτουργήσουν μια φορά και σε περιβάλλον… Πρεβαντορίου, γεμάτο υγεία και καθαρό αέρα.
Κατ’ ευθείαν από τη ρώσικη τσέπα, ε… συγνώμη, στέπα ήθελα να πω.

*** Κάποιοι πάντως ισχυρίζονται ότι οι στάβλοι στου Γουδή υπάρχουν ακόμα. Δεν είναι όμως «Βασιλικοί». Τώρα, είναι… Ρώσικοι.

*** Το σκηνικό της συνεδρίασης, όλοι μπορούμε, λίγο ως πολύ, να το φανταστούμε. Οι φάτσες ίδιες, εντόπιες και αλλοδαπές. Και σε κάθε καρέκλα συνέδρου και από ένα δοχείο σιέλων. Να πέφτουν μέσα τα σάλια, να μη λερώνονται οι μοκέτες.

*** Φυσικά, όπως πάντα όλα πληρωμένα. Από τον γνωστό Ρώσο «χορηγό». Και μετά, όλοι στο γνωστό ξενοδοχείο, η… συνεδρίαση θα συνεχιστεί εκεί πού ο κάθε άνδρας περνάει αξέχαστες ώρες. Εκεί πού προσφέρονται ειδικές και ξεχωριστές υπηρεσίες απόλαυσης.

Τί στην ευχή, μόνο διαιτητές θα πηγαίνουν;

*** Στον απόηχο της ιστορικής συνεδρίασης της γραμμένης διοίκησης της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, θα δοθεί και ειδική συνέντευξη Τύπου, προς άπαντες τους τύπους που… δημοσιοκαφρούν στην ευτυχισμένη αυτή πόλη.

Είμαι βέβαιος ότι οι ερωτήσεις που θα του υποβληθούν θα είναι σκληρές, καυστικές και αδυσώπητα κριτικές.

Κάτι, ας πούμε, σαν «ποιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου», ή «πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις των καιρών», ή «αν και κατά είστε ευχαριστημένος από τη συνεργασία σας με τον Κοντονή και τον Βασιλειάδη», «τί σκοπεύετε να πράξετε για να μην πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και φέτος» κ.λ.π.

Σχετικά με την καταγγελία ότι οι εκλογές ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ, δεν πρόκειται να του γίνει, βεβαίως. Τι δηλαδή, να τσαντιστεί κανένας… «χορηγός» και να αρχίσει να κόβει μεροκάματα;

*** Μ’ αυτό που πρόκειται να βγει το Σαββατοκύριακο και ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ, ο υπουργάρας πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να παραιτηθεί!

*** Για όνομα του Θεού, επιτέλους σ’ αυτό τον κωλότοπο. Ακόμα και το βουνό της καταστροφής και του θανάτου… «όρος Πατέρα» λέγεται!

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 17/11/2017)

Διαβάστε επίσης