Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ; ΚΙ ΟΜΩΣ, Η ΘΥΡΑ 7 ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ!

ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ; ΚΙ ΟΜΩΣ, Η ΘΥΡΑ 7 ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΕΙ!
Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017 - 15:41

Αν η κυβέρνηση δεν δώσει στην ανακοίνωση τη δέουσα σημασία, δεν θα είναι απλό πολιτικό λάθος, αλλά πολιτική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ

Διάβασα προσεκτικά την ανακοίνωση της Θύρας 7. Πρώτη εντύπωση. Καθαρά δημοσιογραφικό κομμάτι. Ευθύ, ξεκάθαρο, σκέτη «ντεκλαρασιόν», που λέγανε οι πιο παλιοί. Δεύτερη. Η περιγραφή και σύνδεση προσώπων και καταστάσεων, ελκυστική και πειστικότατη. Τρίτη. Καμία υπερβολή, κανένας χυδαίος χαρακτηρισμός, καμία απειλή.

Μιλάμε για μαθήματα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ από απλούς οπαδούς.

Πάμε στο ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ τέλος της ανακοίνωσης: «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Το μήνυμα είναι σαφές και ουσιώδες. Δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι υπερβολικός. Νομίζω ότι αν ομιλεί για φιλάθλους που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό, είναι μέσα. Αν αναφέρεται σε ΟΠΑΔΟΥΣ, με ιδιαίτερη, οπαδικής φύσεως σύνδεση με τον Ολυμπιακό, είναι υπερβολικός. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το «ισοζύγιο» είναι απλό: Οσοι είναι οι Ολυμπιακοί στη χώρα μας, είναι ΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι οπαδοί των άλλων ΟΟΟΛΩΝ των άλλων ομάδων. Αλλά και στο ζύγι ισχύει η ίδια αναλογία. Αν βάλεις στη μία μεριά της ζυγαριάς τους Ολυμπιακούς και στην άλλη τους οπαδούς ΟΟΟΛΩΝ των άλλων ομάδων, τα «κοκοράκια» θα είναι στην ευθεία. Αντε να γέρνει λίγο προς τα κάτω το κοκοράκι των μη Ολυμπιακών.

Και για να ολοκληρώσουμε αυτό το σημείο: Πόσοι είναι οι κάτοικοι της χώρας μας σήμερα; Γύρω στα δέκα εκατομμύρια, πάνω-κάτω; Ε, ΟΙ ΜΙΣΟΙ είναι ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και καμία απολύτως αμφισβήτηση δεν μπορεί να σταθεί πάνω σ’ αυτό.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Πάμε παρακάτω. Από αυτή την αριθμητική αναλογία, δεν παράγεται μόνο η (δικαιολογημένη) «έπαρση» των οπαδών του Ολυμπιακού. Παράγεται και η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ των άλλων! Η λογική των ηλιθίων που αποφάσισαν και επιχειρούν παντοιοτρόπως να ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ την πολιτική ζωή, είναι σαφέστατη:

Αν -σου λένε- οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πέντε εκατομμύρια, περισσεύουν ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ! Και με πέντε εκατομμύρια οι πολιτικές μας δυνάμεις εξακολουθούν να κυριαρχούν στη Βουλή. Αυτήν τη λογική, σε ακόμη πιο ηλίθια έκδοση, την άκουσα να την αναλύει γνωστός μαλάκας πολιτευτής-βουλευτής των Ανέληδων: «Εμάς πολιτικά δεν μας ενδιαφέρει και να μη μας ψηφίσει κανένας οπαδός του Ολυμπιακού. Μας ενδιαφέρει να ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ στη Βουλή και για να ξαναμπούμε, μας αρκεί ένα 3% όπως και τις προηγούμενες φορές. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι με κεντρικό ΑΦΗΓΗΜΑ του κόμματός μας την ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και ΑΝΤΙΜΑΡΙΝΑΚΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ, θα προσελκύσουμε ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ και που μας φτάνουν. Είναι υπερ-αρκετοί».

Το θέμα είναι ότι ειδικά αυτοί, τα μέλη της πολιτικής ομάδας των Ανέλ, εντός και εκτός Βουλής, δεν πρέπει να έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς πάθανε. Κι όμως, η ανακοίνωση της Θύρας 7 δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Είναι σαφής: Πολιτικά, έχουν τελειώσει. Οριστικά και αμετάκλητα. Και για να γίνω ακόμα πιο ακριβής:

Η καταστροφή των Ανέλ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ τον Καμμένο!

Και για όσους τυχόν το ξεπερνάνε μάλλον «εύκολα», θα πω μόνον ένα πράγμα. Οτι αυτό δεν το γράφει ο πας εις. Το γράφει ο Γαβαθιώτης, κι αν δεν ξέρουν τι σημαίνει, ας ρωτήσουν να μάθουν.

Δίνω περισσότερες διευκρινίσεις για τα παραπάνω. Ο Καμμένος ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με τον Τσίπρα να τον βάλει υποψήφιο στη λίστα των Επικρατείας. ΕΚΕΙ θα πολιτευτεί ο Καμμένος, διότι ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως σαν αρχηγός κόμματος έχει «πεθάνει». Δεν μετράει πλέον σαν κομματάρχης και γι’ αυτό ζήτησε από τον Τσίπρα να τον σώσει με την τοποθέτησή του στη λίστα των Επικρατείας. Μία περίπτωση υπάρχει μόνο να μη γίνει αυτό. Να πάρει πίσω ο Τσίπρας την υπόσχεσή του. Πράγμα που ούτε… πρωτότυπο θα είναι ούτε και θα… ξενίσει κανένα.

ΤΟ NO POLITICA ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ

Και οι άλλοι «Ανέλ»; Τι θα γίνουν οι άλλοι, που θα μείνουν «ορφανά στους πέντε δρόμους»;

Η μοίρα τους, όπως είπαμε, είναι πλέον προγεγραμμένη: Απλά, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. Διότι ΟΥΤΕ ο σύριζα πρόκειται να τους απορροφήσει.

Η επίκληση λοιπόν των πέντε εκατομμυρίων Ολυμπιακών είναι ένα σαφέστατο μήνυμα που θα πρέπει να αρχίσουν να λαμβάνουν ΣΟΒΑΡΑ υπ’ όψιν του ο σύριζα και ο αρχηγός του - πρωθυπουργός της χώρας. Δεν πρόκειται περί «πολιτικού» μηνύματος. Στην ανακοίνωση δεν προβάλλεται, ούτε καν αναφέρεται «άλλο κόμμα». Αντίθετα, το NO POLITICA κατακλύζει σαν έννοια το πνεύμα της ανακοίνωσης. Δεν λέει σε κανένα «ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ». Απλά, με συγκεκριμένα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ προσώπων, ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ την υποστήριξη των αναφερομένων από οπαδούς της ομάδας μας.

Και νομίζω ότι ανακοινώσεις σαν αυτή της Θύρας 7 λειτουργούν τελικά στη ΣΚΕΨΗ και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των ψηφοφόρων, «όταν έρθει εκείνη η ώρα», ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ: Ακόμα και πίσω από το παραβάν του εκλογικού κέντρου, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα επαναφέρουν στη μνήμη τους, ΘΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ η ομάδα τους. Και θα πράξουν σύμφωνα με την εμπειρία τους. ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ όλα αυτά, ΔΕΝ συγχωρούνται.

ΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ

Λυπάμαι και για τους δύο-τρεις «Ολυμπιακάρες» που είχαν την… έμπνευση να καταταγούν στους Ανέλ και την αδυναμία να αντιδράσουν στην ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ εχθρική για την ομάδα τους συμπεριφορά του Καμμένου. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτό το υπουργικό ξόανο. Τις χειροπέδες και το κωλοδάχτυλο προς τους οπαδούς; Αφήνω στην άκρη τα καζίνο και τις ψευτιές στη Βουλή, που δεν έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό. Αλλά γεγονότα σαν αυτό της παρέμβασης στο θέμα του ισοβίτη Γιαννουσάκη, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να ΜΠΛΕΞΕΙ σώνει και καλά τον Μαρινάκη, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ, ρε Ολυμπιακάρες ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, που ΕΡΧΕΣΤΕ στο Καραϊσκάκη φορώντας μάλιστα και την… ερυθρόλευκη φανέλα!!!

(Ναι, ΓΙΑ ΣΕΝΑ το γράφω αυτό, ρε Κουίκ, που το παίζεις κάπως στο «εντάξει, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι δεσμευμένος» και διάφορα τέτοια. Πού σε κρατάνε, τάχα, ρε Κουίκ; Δεν παίζει αυτό, ξέχνα το. Αυτό που παίζει, στην πραγματικότητα, είναι ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ που σου έδωσε ο Τσίπρας ΚΑΙ ΑΥΤΟ υποθέτω λόγω της ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑΣ του στα σχέδια για τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη.

Ελπίζω να ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ… Υπουργέ Τέρενς Κουίκ. Αν δεν καταλαβαίνεις, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ενα μόνο: Συγχώρεση από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ δεν πρόκειται να εξασφαλίσεις, στον αιώνα τον άπαντα. Και κάτι ακόμα, για ένα λάθος που παρατήρησα στην ανακοίνωση της Θύρας 7. Κάπου αναφερόμενη στους Ανέλ, ομιλεί για «κόμμα του 2%»!

Ποιο… 2 % ρε παλικάρια; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν 1 με 1,5% και επειδή συνηθίζουν να φουσκώνουν και λίγο τους αριθμούς, η ΔΙΚΗ ΜΟΥ εκτίμηση είναι ότι το ποσοστό των Ανέλ αυτήν τη φορά θα είναι ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1%.

Τελειώνω. Οι σχέσεις μου με τη Θύρα 7 και γενικότερα με τις διάφορες οπαδικές θύρες, δεν ήταν ποτέ «στενές». Ούτε και πολύ «οικείες». Ηταν βασικά σχέσεις σεβασμού και κατανόησης. Δεν ξέρω αν ήταν αμοιβαίες, από μένα πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ.

Μετά την ανακοίνωση που διάβασα, αισθάνθηκα κάτι που σπάνια το είχα αισθανθεί μέχρι τώρα: Οτι σ’ αυτό τον οπαδικό φορέα, υπάρχει ΕΠΙΠΕΔΟ, υπάρχει ΚΡΙΣΗ, υπάρχει ΠΑΘΟΣ και ΑΣΥΝΟΡΗ ΛΑΤΡΕΙΑ για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν τελικά ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ στον μεγάλο αγώνα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ του Ολυμπιακού μας, που μερικοί από μας δίνουμε επί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ βάσεως. Κάτι σαν ΑΔΕΛΦΙΑ, ας πούμε…

«Πού έχουν πάει τα ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα;»

Μου γράφει: «Η εμφάνιση της ΡΕΜΑ Μα-Δούρου στον ΑΝΤ1 προ ολίγου ήταν τραγική. Με νομικίστικους ακροβατισμούς και λογικά άλματα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κυρίως την απραξία της σε πολλά θέματα, μεταξύ των οποίων και στο ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων. Δυστυχώς όμως και ο δημοσιογράφος ήταν απροετοίμαστος, π.χ. δεν ρώτησε που έχουν πάει τα 30 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του 2017 της Περιφέρειας για τα σχετικά έργα, πόσα έχουν έως τώρα εκταμιευτεί, γιατί δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της ίδιας και του Σπίρτζη, πως φέτος θα έχουν γίνει όλα τα πάντα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής κτλ. Απλά αρκέστηκε απλά στο να ακούει από την Governor, όπως της αρέσει να τη λένε, μια επανάληψη των δηλώσεων που έκανε χτες στην είσοδο του Αρείου Πάγου, που σε όσους γνωρίζουν πέντε νομικά, μάς προσέφερε, μέσα σε αυτήν την θλίψη, στιγμές μειδιάματος έως ακατάσχετου γέλωτα.

Κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ανθρωποι οικονομικά κατεστραμμένοι, που επιχειρούν να ζήσουν διαπλεκόμενοι με το πολιτικό χρήμα, αντί να κάνουν μια άλλη, τίμια δουλειά, πολιτικοί ανεπάγγελτοι ή/και με εμφανή συμπτώματα σοβαρών ασθενειών, αμοραλιστές και καρεκλοκένταυροι, πολίτες αδαείς, που το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να μεταθέτουν την ευθύνη στους άλλους, έχουν οδηγήσει την Πατρίδα μας σε αυτό το χάλι, έχουν οδηγήσει τους Ελληνες να θρηνούμε θύματα από μια μπόρα 30’.

Λυπάμαι για όλα αυτά, αλλά κυρίως λυπάμαι που δεν βλέπω κάτι καινούριο να έρχεται. Φάγαμε 25 χρόνια περίπου ενήλικης δράσης και διαπιστώνουμε, εμείς οι 40+ πως πραγματικά δεν αξίζει να ασχολούμαστε με το οτιδήποτε, παρά μόνο να προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την ηρεμία μας, την οικογένειά μας. Και ενώ πιστεύαμε πως η κρίση θα αλλάξει σε κάτι τη νοοτροπία των πολιτών, εντούτοις κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως υπόδουλοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενδεδυμένοι με τσαμπουκά που δηλώνει πνευματική αναπηρία. Το βλέπεις παντού, στον τρόπο που οδηγούν και παρκάρουν, στον τρόπο που συμπεριφέρονται σε ένα δημόσιο χώρο, στον τρόπο που «επιλύουν» ζητήματα της καθημερινότητας.

Ντάξει, είμαι στεναχωρημένος, γι’ αυτό τα γράφω αυτά. Αύριο θα είμαι καλύτερα και θα ασχοληθούμε ξανά με τα θέματα που σας αρέσουν, όπως είναι ο Ολυμπιακός και οι εκλογές του ΔΣΑ. Καλό ξημέρωμα σε σας και στην Πατρίδα μας» (Νίκος Λαγουμιτζής).

«Να γλιτώσουμε τα πόμολα»

«Τι έγραψες πάλιιιι;;; “Κι εμένα μου φεύγουνε… Οχι τα κοντρόλ. Αλλα…”. Είσαι... τι να σου πω... άπαιχτος!!! Κοίταζα τις φωτογραφίες από την εξέδρα της τούμπας στον αγώνα των ελπίδων. Κάτι φάτσες περίεργες, άγνωστες και... μοναδικές. Πόζαραν και αυτάρεσκα στον φακό... προφανώς δεν έχουν το γνώθι σαυτόν. Τουλάχιστον ας έριχναν μια ματιά στον καθρέφτη πριν... εκτεθούν. Αργά η γρήγορα, αν έμενε η εθνική στο Καραϊσκάκη, αυτοί οι αποκρουστικοί τύποι θα συνόδευαν τους... γραμμένους στο payroll του κλόουν. Αρα, το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι όσο πιο γρήγορα ξεκουμπιστεί ο ξενόφερτος εσμός από τον ναό του Θρύλου μας, τόσο το καλύτερο. Μπας και γλιτώσουμε τα πόμολα και τους μεντεσέδες!» (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος).

Παρενέργειες

Μάνταλος: «Να προλάβω να επιστρέψω για να σηκώσω το πρωτάθλημα»! Αυτές είναι οι παρενέργειες της γενικής αναισθησίας» (Περικλής Καΐρης).

Και ο υδραυλικός θα είναι εκεί, για να βλέπει και να ακούει

*** Κόσμος και κοσμάκης έχουν κληθεί να παρευρίσκονται στην «πανηγυρική» (δλδ. για τα πανηγύρια) συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΕΠΟ τη Δευτέρα στο «Μακεδονία Παλλάς». Ελληνες και ξένοι, με τον αριθμό τους να φτάνει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε δυσθεώρητα ύψη. Προφανώς θα είναι εκεί και ο υδραυλικός.

Ξέρετε, αυτός που με το που τελείωσαν οι εκλογές στην ΕΠΟ και βγήκε η παράταξη Γραμμένου, έφυγε από το νησί του, σταμάτησε τη δουλειά του στη μάντρα οικοδομών που δούλευε ως υπάλληλος, πήρε των οματιών του και ήρθε να εγκατασταθεί στην Αθήνα.

*** Και πού λέτε ότι έχει εγκατασταθεί; Στο κεντρικότατο και πολυτελέστατο ξενοδοχείο, με όλες τις ανέσεις. Μέχρι ιδιαίτερη τουαλέτα διαθέτει, μιλάμε για μεγαλεία που πιθανότατα ούτε καν θα είχε φανταστεί.

Τώρα, για το ποιος πλερώνει το ξενοδοχείο και τις χλιδές, δεν πρόκειται να σας πω, σας αφήνω να μαντέψετε. Με το που βγήκε η νέα διοίκηση στην ΕΠΟ, ο υδραυλικός μετακόμισε αμέσως και ανέλαβε καθήκοντα στην ΕΠΟ. Οπότε… άξιος ο μισθός του. Τι στην ευχή, ολόκληρη εξυγίανση στηρίζουμε και βοηθάμε, να μην τα… παίρνουμε κιόλας;

*** Είμαι βέβαιος, πάντως, ότι αν ο υδραυλικός πάει τελικά στη συνεδρίαση στο ξενοδοχείο του Ρώσου, θα σημαίνει και ότι πήρε το ΟΚ του διοικητή του. Στον οποίο υποψιάζομαι ότι μόλις επιστρέψει στην Αθήνα θα του μεταφέρει τα πάντα. Οσα είδε, έζησε και άκουσε. Με κάθε λεπτομέρεια, για να ξέρουμε όλοι τι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας.

*** Ακούγεται στην πιάτσα: Από τα 30 εκατ. για τα αντιπλημμυρικά, τα είκοσι δόθηκαν ήδη για την… «Τζαμπασοφιά»!

Αληθεύει, Ρένα Α-Ρένα;

*** Πάλι την πάτησαν οι ΑΡΔοτσάτσοι. Αλλο όνομα περίμεναν να βρουν στα Paradise Papers, άλλο τους βγήκε.

Βαγγέλα περίμεναν, Γιαννάκης τους βγήκε!

ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ο Βαγγέλας, ρε ΑΡΔίδια τόσο, ώστε… έχετε πλέον εθιστεί. Σας αρέσει κιόλας!

*** «Οι ΜΚΟ που έτρεχαν δέκα-δέκα να στριμωχτούν στην Ειδομένη, πού είναι εδώ και 3 μέρες...; Αλλά εδώ δεν έχει κονδύλια από την ΕΕ... Μόλις εγκριθούν και τα ανακοινώσουν, θα τρέχουν πάλι μπροστά στις κάμερες οι “αλτρουιστές εθελοντές”» (Τάσος Θρυλάκης).

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/11/2017)

Διαβάστε επίσης