Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΜΗ ΑΡΕΣΤΩΝ» ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ… ΕΙΔΗΣΕΙΣ!

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΜΗ ΑΡΕΣΤΩΝ» ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ… ΕΙΔΗΣΕΙΣ!
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017 - 15:48

Σημάδια ολοκληρωτισμού από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού

Δεν διστάζουν να προσφύγουν σε τακτικές απολυταρχικών καθεστώτων, προκειμένου να… επιτεθούν στον Βαγγέλη Μαρινάκη!

Το γνωστό φασισταριό του γραφείου Τύπου του σύριζα συνεχίζει απτόητο την τακτική ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ απέναντι στις μη αρεστές εφημερίδες, δλδ. ουσιαστικά απέναντι στο συνταγματικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ του Ελληνα πολίτη για ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ενημέρωση.

Αυτό βεβαίως σαν ένα ακραία αντιδημοκρατικό φόντο, σειράς από ΣΚΟΠΙΜΑ ψεύτικων και απατηλών επιχειρημάτων, που χαρακτηρίζουν και την πρακτική και τη νοοτροπία του κάθε πανικόβλητου ηγεμόνα που «συλλαμβάνεται» να εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα.

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο το τσουνάμι των πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης κατοικίας, που ήδη έχει ξεκινήσει κατόπιν υποχωρήσεως της συγκυβέρνησης στις απαιτήσεις των δανειστών.

Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού απάντησε πανικόβλητο ότι η εφημερίδα γράφει ψέματα, διότι, όπως ισχυρίστηκε, οι πλειστηριασμοί στους οποίους αναφέρθηκε αφορούν χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες και όχι προς Τράπεζες.

Και μέχρις εδώ, ας πούμε ότι η «μετ’ αγανακτήσεως» διαμαρτυρία του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου φαίνεται αρκετά «λογική» και «φυσιολογική». Αυτό, όμως, που δεν είναι λογικό και σίγουρα ΑΦΥΣΙΚΟ για επίσημο όργανο πληροφόρησης, είναι η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ φωτογραφική ανάμειξη του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε ένα θέμα καθαρά δημοσιογραφικό και μάλιστα με τρόπο απαξιωτικό, ιταμό και προκλητικό.

Για «στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” ιδιοκτησίας του γνωστού υπόδικου επιχειρηματία…» κ.λπ. γράφει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Τσίπρα. Στο οποίο ως γνωστόν προΐσταται πλέον ο πρώην κομμουνιστής και νυν φασισταριστερός Καρτερός.

Και εντάξει, ο Μαρινάκης, χωρίς επιχειρήσεις και χρέη στην Ελλάδα και με την παγκόσμια εμβέλεια της επιχειρηματικής του οντότητας, δεν έχει καμία ανάγκη υπεράσπισης απέναντι και στις πιο χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις. Το δικό μου θέμα είναι άλλο.

Γιατί όποτε αναφέρονται στις εφημερίδες του πρώην ΔΟΛ, δηλαδή του δημοσιογραφικού οργανισμού που αγόρασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, «πρέπει» να αναφέρουν και το όνομά του, αλλά και την ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ, ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ και για τον ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ κόσμο ΣΤΗΜΕΝΗ «ιδιότητα» του «υποδίκου»;

«ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟ» ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΔΕΙΑ

Το κάνουν και για άλλες εφημερίδες αυτό; Ε, ρε Καρτερέ, που έχεις δουλέψει πολλά χρόνια σε εφημερίδες (κυρίως στην πιο ΨΕΥΤΙΚΗ και ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΗ εφημερίδα στην ιστορία του ελληνικού Τύπου, την «ΑΥΓΗ») δεν καταλαβαίνεις ότι όταν αναφέρεσαι σε δημοσίευμα εφημερίδας, το θέμα πάντα αφορά τον διευθυντή της, τον αρχισυντάκτη της, τον δημοσιογράφο που έγραψε το θέμα και ΠΟΤΕ στον ιδιοκτήτη της ;

Τι θέλεις δηλαδή να πεις με την ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΟΥ θράσους και αναίδειας αναφορά σου στον Μαρινάκη; Οτι αυτός γράφει τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής, ή ότι βάζει με το ζόρι τους δημοσιογράφους να τα γράφουν;

Δεν καταλαβαίνεις, ρε Καρτερέ, ότι ΕΤΣΙ θίγεις και προσβάλλεις βαθύτατα και βαρύτατα τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ στην εφημερίδα και έχουν τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τα δημοσιεύματα; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ΧΤΥΠΑΣ ΜΟΝΟ την εφημερίδα και βεβαίως τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ εργαζομένων που τρώνε ψωμάκι χάρη στον ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Οπως έχω ξαναγράψει, πριν λίγες μέρες, Καρτερέ, διακατέχεσαι από ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία και αυτό δεν είναι παράξενο για το κόμμα στο οποίο εργάζεσαι. Οι εφημερίδες, Καρτερέ, στα δημοκρατικά καθεστώτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένες να γράφουν κολακείες και ύμνους για τις κυβερνήσεις, αλλά να τις ΚΡΙΝΟΥΝ, να ασκούν ΚΡΙΤΙΚΗ και να βγάζουν στη φόρα ΟΛΑ τα αρνητικά τους σημεία.

Ολα τα άλλα είναι τερτίπια ΦΑΣΙΣΤΩΝ.

Οσο για την ουσία του θέματος, η εφημερίδα «Τα Νέα» με το άριστο δημοσιογραφικό προσωπικό έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ, με τα οποία αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ των δημοσιευμάτων της, καθώς και τα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΨΕΜΑΤΑ του Κοντονή, του πρωθυπουργού του και βεβαίως του γραφείου Τύπου του.

ΥΓ.: Με την ευκαιρία, θα σε ξαναρωτήσω, Καρτερέ, που ξέρεις να τα βάζεις με τις εφημερίδες που δεν σας κάνουν τα χατίρια:

Τι έγινε τελικά με τον Νίκο Πλουμίδη τον συγχωρεμένο, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς ή «την κοπάνησε για την Αργεντινή», όπως έγραφε με πηχυαίους τίτλους την επομένη του θανάτου του (και χωρίς ποτέ να ζητήσει συγγνώμη) η εφημερίδα στην οποία εθήτευσες και έμαθες, όπως αντιλαμβάνομαι, να… τηρείς τις αξίες και τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας;

Τσάβες και οι άλλοι τέσσερις «αβέβαιοι» για Τούμπα «προς το παρόν»

Το γνωστό σκηνικό προ των αγώνων του Πάοκ επαναλαμβάνεται

Εν τω μεταξύ, οι διεργασίες πριν το ντέρμπι της Τούμπας, που θα γίνει την ΑΛΛΗ Κυριακή, έχουν αρχίσει και συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό.

Ηδη στον Παναθηναϊκό συμβαίνουν τα εξής αλλόκοτα.

Ο Τσάβες βρίσκεται στην πατρίδα του, Αργεντινή, για δύο λόγους. Ενας γνωστός εξαρχής και ένας που μάθαμε στην πορεία.

Ο γνωστός είναι ότι πήγε εκεί να τον δει ο γιατρός της αρεσκείας του, διότι προφανώς, οι ιατροί του Παναθηναϊκού δεν του γέμιζαν το μάτι.

Ο έτερος λόγος του ταξιδιού του Τσάβες, που μάθαμε εκ των υστέρων, είναι ότι ο Παναθηναϊκός του χρωστάει και δεν τον έχει πληρώσει, αλλά του έχει προτείνει διακανονισμό!
Και εδώ βεβαίως προκύπτει το ερώτημα, πότε απέκτησε τον παίκτη και πώς γίνεται κιόλας να φαίνεται ότι του χρωστάει! Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι ο Τσάβες ήρθε αέρα μπανά, παίζει τζάμπα και χωρίς να εισπράξει ούτε ευρώ; Δηλαδή πώς ζει μέχρι τώρα αυτός ο ποδοσφαιρικός μετανάστης, του στέλνει η μαμά του τη σύνταξη από την Αργεντινή;

ΧΟΥΛΤ ΚΑΙ ΜΟΛΕΔΟ

Τέλος πάντων, μ’ αυτά και μ’ αυτά δεν τον βλέπω να παίζει εναντίον του Μπάουγκ στην Τούμπα. Και αυτός είναι σίγουρος. Υπάρχουν όμως κι άλλοι, που δεν θεωρώ βέβαιο ότι θα παίξουν και αν παίξουν, ότι θα παίξουν όπως πρέπει (δεδομένου ότι όπως λέει και η σοφή παροιμία, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει).

Ομιλώ για τους κυρίους Χουλτ και Μολέδο, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην ειδική εκείνη κατηγορία των παικτών του Παναθηναϊκού που λέγεται «οι έχοντες να λαμβάνουν».

Στον Παναθηναϊκό της εποχής Αλαφούζου, «οι έχοντες να λαμβάνουν» έχουν εξελιχθεί σε κίνημα. Κάτι ας πούμε σαν το κίνημα των «δεν πληρώνω», το οποίο προφανώς είναι εμπνεύσεως Αλαφούζου.

Εκ των δύο, ο Χουλτ έχει διαμηνύσει ήδη ότι αν δεν εξοφληθεί, θα πάει νομικά, κάνοντας προσφυγή να μείνει ελεύθερος. Ο Μολέδο, αντιθέτως, είπε ότι θα ψάξει για ομάδα που θα τον πληρώσει και θα πληρώσει και τον Παναθηναϊκό, για να αντιμετωπίσει μερικές από τις υποχρεώσεις του.

Και οι δύο, όμως, είναι αβέβαιοι και αμφισβητήσιμοι για την Τούμπα, το οποίον και μας ενδιαφέρει ως θέμα.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Πάμε παρακάτω. Πέραν των Τσάβες, Χουλτ και Μολέδο, θέμα έχει δημιουργηθεί με άλλους δύο εκ των βασικών. Τον Βιγιαφάνες και τον Κουρμπέλη. Το θέμα τους, όπως βγαίνει εκ πρώτης, είναι «τραυματισμού». Επειδή όμως μιλάμε πάντα για Παναθηναϊκό, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα… βγει στη συνέχεια. Μπορεί οι τραυματισμοί να πάρουν τη μορφή πόνου στον γοφό, στο ύψος της τσέπης. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Οπως και να ’χει, παρατηρώ ότι μέχρι στιγμής (και ενώ μεσολαβεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου μπορεί να βγει και κανένας τραυματισμός, ή αποβολή, τίποτα δεν αποκλείεται) «αβέβαιοι» για το ντέρμπι της Τούμπας είναι ΠΕΝΤΕ βασικοί, εκ των πλέον βασικών της πράσινης λαγοαρμάδας.

Κάτι ανάλογο, αν θυμάμαι καλά, είχε συμβεί και πριν από τους αγώνες με Ατρόμητο, Πανιώνιο. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Η «επαιτεία» της ΕΠΟ και η αμέριστη στήριξη και βοήθεια από την UEFA

ΣΤΗΝ UEFA ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙ ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ!

Για να δώσουν «βοήθημα εορτών» στους καλομαθημένους προέδρους των ΕΠΣ

Μου γράφει ο φίλος Αθανάσιος Βλάχος: «Μανώλη για τη “φιλοσοφία σκοταδισμού”, σου θυμίζω ότι ο Γραμμένος στα... παλιά μου πα- πούτσια, αρνήθηκε να δώσει στον κ. Αγραφιώτη τις καταστάσεις με τους μισθούς που λαμβάνουν οι εκλεκτοί αρχιδιαιτητές και φίλοι χαρακτηρίζοντάς τες προσωπικά δεδομένα. Ο σκοταδισμός σε όλο του το μεγαλείο».

Αγαπητέ φίλε, ο σκοταδισμός είναι σημείο του καιρού όχι μόνον από την ΕΠΟ. Θα έλεγα ότι η ΕΠΟ ακολουθεί την πηγή της αδιαφάνειας και της φασιστικής λογικής και νοοτροπίας στις σκοταδιστικές πρακτικές, που είναι η συγκυβέρνηση του σύριζα. Ακριβώς την ίδια τακτική, την ίδια μέθοδο, την ίδια «φιλοσοφία» που μπορεί να συμπυκνωθεί στα εξής: Απαντάμε μόνο εκεί που μας συμφέρει και έχουμε επιχειρήματα. Αν δεν μας συμφέρει, απλά δεν απαντάμε. Κάνουμε ότι δεν ακούμε, ή και το απαξιώνουμε, με ειρωνείες και υποτιμητικά σχόλια. Με κάθε τρόπο δηλαδή, το αφήνουμε και περνάει, αδιάφοροι, μέχρι να ξεχαστεί.

Εδώ όμως, έχουμε κάτι άλλο, που δίνει άλλες διαστάσεις στο θέμα. Οι μισθοί και οι λοιπές αποδοχές υπαλλήλων, διαιτητών παραγόντων, «υδραυλικών», συνεργατών κ.λπ. που δίνονται από την ΕΠΟ, είναι τόσο μεγάλες που ξεπερνάνε κατά πολύ τα έσοδά της από διάφορες πηγές. Και αυτό την οδήγησε σε μία πράξη που θεωρώ πάνω απ’ όλα ταπεινωτική και αναξιοπρεπή, αλλά παράλληλα και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ για το ποιος και πώς στηρίζει τη διοίκηση Δέδε στην Ομοσπονδία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΑΜΟΙΒΩΝ

Στη συγκέντρωση των ΕΠΣ από τη Βόρεια Ελλάδα, που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, οι πρόεδροι των Ενώσεων έθεσαν θέμα στον Γραμμένο πρόεδρο της ΕΠΟ την περαιτέρω οικονομική τους ενίσχυση. Πέρα απ’ αυτά δηλαδή που τους έτυχαν προεκλογικά και τα οποία προφανώς… τους τελείωσαν, ενημέρωσαν τον άνθρωπο του Ιβάν (κατά τον ίδιο τον Ιβάν) ότι θέλουν κι άλλα, διότι δεν τη βγάζουν.

Φυσικά, δεν το είπαν ακριβώς έτσι, έτσι το εκφράζω εγώ, με μια κάποια… χιουμοριστική διάθεση. Αυτό που λέγεται ότι συνέβη, είναι πως οι πρόεδροι ζήτησαν λεφτά είτε από την ΕΠΟ είτε από την… Πολιτεία.

Και βεβαίως, ο Γραμμένος απέκλεισε την περίπτωση να δώσει η Πολιτεία λεφτά, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τους δώσει η νέα ΕΠΟ, αυτή που έδιωξε το παλιό για να επέλθει η υγεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου όμως ότι από τις υπερβολικές μισθοδοσίες των διαιτητοπατέρων, των στελεχών που έχει προσλάβει και των δημοσιογράφων που δουλεύουν για την υγεία, δεν υπάρχει στην ΕΠΟ σάλιο και δύσκολα τα βγάζουν πέρα, βρήκε άλλη πηγή.

«Γίνονται κινήσεις», είπε, «ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να δοθεί ένα κονδύλι από τις FIFA / UEFA, το οποίο θα διατεθεί στις Ενώσεις, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι, στην ίδια περίοδο».

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ

Και η είδηση καταλήγει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας (δλδ. μέχρι χθες) αναμένονται στην Αθήνα άνθρωποι της UEFA οι οποίοι θα συζητήσουν με την ΕΠΟ τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχυθεί οικονομικά η Ομοσπονδία, με σκοπό την… «ανάπτυξη του ποδοσφαίρου»!!! (Ναι, έτσι ακριβώς λέει το ρεπορτάζ, μη γελάτε καθόλου, μάλλον για κλάματα είναι η υπόθεση).

Εγώ λοιπόν όταν ακούω περί UEFA, το μυαλό μου πάει ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ. Το γνωστό πρόσωπο που ΜΙΣΕΙ τον Ολυμπιακό και εξαιτίας της πολιτικής του συμβαίνουν όλα αυτά τα ΑΙΣΧΗ που έχουν συμβεί μέχρι τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτός, λοιπόν, με την εξουσία που έχει πάρει ΛΟΓΩ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (αν δεν ήταν ο Ολυμπιακός, δεν θα ήταν τίποτα στο ποδόσφαιρο) αναλαμβάνει (αν το ρεπορτάζ είναι αληθές) και τη ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ της διοίκησης Γραμμένου, την οποία ήδη έχει ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙ (όχι οικονομικά) προκειμένου να αναλάβει την εξουσία.

Εν ολίγοις, για να κλείσω. Αν δεν δώσει λεφτά η UEFA, η διοίκηση του Γραμμένου προέδρου την έχει βαμμένη. Αν δώσει λεφτά η UEFA, η διοίκηση του Γραμμένου προέδρου θα συνεχίσει να διοικεί με τον τρόπο που διοικεί μέχρι σήμερα: Μέσα στο πλαίσιο που καθορίζουν ο Σκοταδισμός, οι μεθοδεύσεις, η σήψη, η διαφθορά, η ανηθικότητα.

Κ.ά. πολλά…

Οι προσλήψεις στην ΕΠΟ, οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο Κοντονής

Με τις προσλήψεις των δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην ΕΠΟ να συνεχίζονται, χωρίς κανενός πολιτικάντη της συγκυβέρνησης να ιδρώνει τ’ αυτί, θυμήθηκα κάποιες στομφώδεις δηλώσεις του αστείου Κοντονή, την εποχή που κάθε μέρα έκανε και μία επίθεση εναντίον των διοικήσεων Σαρρή και Γκιρτζίκη:

«Δεν γίνεται να ακούμε τέτοιους μισθούς στην ΕΠΟ. Υπάρχουν διοικητικά στελέχη που αμείβονται με 10.000 ευρώ, μισθός μεγαλύτερος από του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά είναι χρήματα που πρέπει να επιστρέφονται στο ποδόσφαιρο για την ανάπτυξή του».

Τώρα που οι μισθοί των κομματικών οικονομισάριων και των φυτευτών από Ιβάν και του Μελισσανίδη είναι ΤΡΕΙΣ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές μεγαλύτεροι από τις αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν μιλάει κανένας. Ο Κοντονής έχει αφοσιωθεί με πάθος στην καταδίωξη του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη και στο χτίσιμο με ΨΕΥΤΙΕΣ και ΞΟΥΡΙΕΣ του άλλοθι για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και κάνει το κορόιδο. Οχι δηλαδή ότι δεν ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα, ίσα-ίσα που τα μαθαίνει όλα καθημερινά, λεπτομερώς και χωρίς να του διαφεύγει το παραμικρό από τα γνωστά τσατσόνια.

Ομως, ΚΑΝΕΙ ότι δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μαθαίνει τίποτα, γιατί ΕΤΣΙ τον συμφέρει. Σύμφωνα πάντα με τη γνωστή, συριζαίικια τακτική. Αμα τους πιάνουνε με τη γίδα στην πλάτη, κάνουν το κορόιδο.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 02/12/2017)

Διαβάστε επίσης