Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 - 17:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Τρείς ώρες ο … «πρόεδρος» Κωνσταντίνου και η Μπαλωμένου συνεργαζόντουσαν με τον Γραμμένο στην ΕΠΟ μετά την τεσσάρα !

Οι παλιοί τουλάχιστον θα θυμούνται την παροιμιακή «εξίσωση» των μαθητικών μας χρόνων : «Τρίχες συν τρίχες, ίσον χρόνος».

Σοφή η φράση. Όταν ασχολείσαι με τρίχες στις οποίες προστίθενται κι’ άλλες τρίχες, σημαίνει πως χάνεις τον χρόνο σου. Όμως, το χάσιμο χρόνου δεν είναι πάντοτε αθώα κατάσταση. Πολλές φορές, ειδικά στην πρακτική των παντός είδους λαμόγιων, χρησιμοποιείται και γιά λόγους στρατηγικής.

Ετσι όπως το βλέπω εγώ, το χάσιμο πολύτιμου χρόνου χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση των εξελίξεων του Παναθηναϊκού. Και, πιστέψτε με, κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει απ΄ το μυαλό την ιδέα : Παίζεται πολύ ΧΟΝΤΡΟ παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Κάποιοι ρισκάρουν, κάποιοι ακροβατούν συνεχώς προσπαθώντας να εκβιάζουν καταστάσεις και μη υπολογίζοντας τις συνέπειες έτσι και κάτσει η στραβή. Πού δεν αποκλείεται να κάτσει ξαφνικά και τότε είναι πού θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η, αν προτιμάτε, ο παρδαλός … λαγός !

Πάμε λοιπόν. «Στα τέσσερα» τον έβαλε ο Μπάοκ τον Παναθηναϊκό. Ξεφτίλα τον έκανε, σκέτη ρόμπα. Τον ισοπέδωσε κυριολεκτικά. Ισαμε το χώμα. Και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από την Τούμπα σε … «προχωρημένη εγκυμοσύνη». Πού άλλες εποχές, θα ξεσηκώνονταν η χώρα από τις αντιδράσεις, από τα ορφανά του Πατέρα και τους σουβλακοφάγους του τριώροφου.

Είδατε εσείς καμία αντίδραση ; Είδατε κανένα ξεσηκωμό; Είδατε καμιά φλογερή ανακοίνωση από την Θύρα 13 ; Είδατε καμιά δήλωση από τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ;

Εγώ δεν είδα τίποτα απ’ αυτά. Είδα … άλλα. Και θα τα πούμε παρακάτω. Ας δούμε λοιπόν τις εξελίξεις στους πράσινους αμέσως μετά, τις επόμενες ΩΡΕΣ από τη λήξη του αγώνα. Και εννοώ Δευτέρα πρωϊ, διότι το παιχνίδι τελείωσε στις δέκα και μισή και αν βάλουμε και το ταξίδι της επιστροφής, λίγες είναι οι ώρες πού μεσολάβησαν από την πρώτη εξέλιξη.

Ποια ήταν η πρώτη εξέλιξη ; Τη διαβάζω στο ρεπορτάζ :

«Ραντεβού με τον Βαγγέλη Γραμμένο στο Πάρκο Γουδή είχε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος συνοδεύονταν από την Αθηνά Μπαλωμένου (εδώ, θα βάλω ένα θαυμαστικό, διότι η κυρία Μπαλωμένου, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ του Αλαφούζου, ξέρετε, αυτού με τις … «παρκαρισμένες» ΔΗΘΕΝ μετοχές, έλεγαν ότι είχε παύσει να εργάζεται γιά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ).

ΤΡΕΙΣ ώρες κάθισαν με τον Γραμμένο πρόεδρο ο Κωνσταντίνου και η Μπαλωμένου, στο γραφείο του στην ΕΠΟ. Τι συζήτησαν, με τον άνθρωπο του ΙΒΑΝ ΙΓΚΝΙΑΤΕΒΙΤΣ ΣΑΜΠΙΝΤΙ ; Εγώ δεν ξέρω τι συζήτησαν, μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω και από αυτές τις υποθέσεις, «μου βγαίνει» το συμπέρασμα ότι συζήτησαν το ΜΕΛΛΟΝ του Παναθηναϊκού ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ στον Τούμπα, πού μπορεί να ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ πολλούς, αλλά σίγουρα ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ αυτούς πού ΠΡΕΠΕΙ.

Θοδωράκης, Σαμπίντι, Βασιλειάδης

Επισήμως λοιπόν δεν ανακοινώθηκε τίποτα γι’ αυτή την τρίωρη συνάντηση. Μόνο διαρροές μέσω κύκλων. Ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν η αδειοδότηση του Πάο, διότι, λέει, σύμφωνα με απόφαση της Σούπερ Λίγκας ομάδα πού δεν αδειοδοτείται γιά οικονομικούς λόγους, υποβιβάζεται. Και αυτό, δηλαδή το θέμα, πήγαν οι άνθρωποι του ιδιοκτήτη Αλαφούζου να το συζητήσουν με τον άνθρωπο του Ιβάν, πρόεδρο της ΕΠΟ ! Για ποιο λόγο;

Τι μπορεί να κάνει δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού ; Ποια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει ; Θα ζητήσει από το αρμόδιο όργανο να κάνει τα στραβά μάτια ; Θα ζητήσει από τη Σούπερ Λίγκα να μην εφαρμοστεί η απόφαση; Η μήπως θα βγάλει λεφτά απ’ το ταμείο της Ομοσπονδίας να βοηθήσει στα χρέη ; Ποιος ; Ο Γραμμένος πρόεδρος ; Πλάκα κάνουμε ;

Βεβαίως ο Γραμμένος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ γιά τον Παναθηναϊκό. Ουδεμία σχέση και συνάφεια. Ποιοι μπορούν να κάνουν ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ; Πρώτον ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, ως ΟΥΕΦΑ, μπορεί να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ να ισχύσει η απαγόρευση μεταγραφών, από την οποία απειλείται άμεσα ο Πάο. Δεύτερον, ο Σαμπίντι, σε συνεργασία με τον Βασιλειάδη τον υφυπουργό, ο οποίος ενεργεί περίπου ως εντολοδόχος του Ρώσου. Ο Βασιλειάδης μπορεί να επηρεάσει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, πού είναι … ανεξάρτητη, αλλά τα μέλη της διορίζονται από τον υφυπουργό ;

Αυτή ήταν η πρώτη εξέλιξη, δηλαδή η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ανθρώπων της … υγείας, η δραστηριοποίηση του εξυγιαντικού μηχανισμού ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ και θα δούμε πως θα εξελιχθεί. Τα συμπεράσματα τα δικά μου, πού αφορούν τον Πάοκ και το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, απλά ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Δηλαδή πού αλλού θα μπορούσε να καταλήξει η … ενημέρωση του Θεοδωρόπουλου από τον … Αντωνιάδη, εκτός από το πλήρες ναυάγιο;

ΤΟ ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΩΣ ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΟ «ΤΙΠΟΤΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΤΕΡ ΤΣΙΠΙΤΑ

Πάμε τώρα στη δεύτερη μετά την μεγαλοπρεπή τεσσάρα εξέλιξη στα πράσινα θέματα. Ξαφνικά και περίπου απ’ το πουθενά, εμφανίζεται ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο «μίστερ Τσιπίτα» πού λένε. Και πως εμφανίζεται; Ως … λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού ! Ετσι τουλάχιστον τον παρουσίαζαν οι ρεπόρτερς του Πόα και δεν τους δίνω άδικο, διότι τους καταλαβαίνω, σε τι κυκεώνα έχουν μπλέξει.

Τι κάνει ο Θεοδωρόπουλος ; Φωνάζει τους … βετεράνους να συζητήσουν γιά την κατάσταση στον Πόα. Να του πούν τι οι βετεράνοι; Τι είναι, λογιστές είναι για να βάλουν κάτω τα χρέη ( που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει πόσα είναι και προς πόσους … «αποδέκτες» ) ή μήπως έχουν γνώση πόσο πουλάει ο Αλαφούζος, τι απαιτήσεις έχει και ως πού προτίθεται να φτάσει. Τι βγήκε απ’ αυτό το ραντεβού; Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός βέβαια, από την επικοινωνιακή επίδειξη της … «ζωντανής ιστορίας του Παναθηναϊκού», όπως αρέσκονται να αποκαλούνται ο Αντωνιάδης, ο Δομάζος, ο Λώρης Θεοφάνης, ο Νίκος Τζουνάκος, ο Γιώργος Ροκίδης ( γνωστός από την υπόθεση με τα … «λουλούδια» - καλύτερα να μην τα θυμόμαστε τώρα ) και άλλοι. Μαζί βεβαίως και ο πανταχού παρών πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, πού μόλις είχε τελειώσει με τον Γραμμένο στην ΕΠΟ.

Τι βγήκε από όλο αυτό το γαϊτανάκι; Να σας πω εγώ λοιπόν τι βγήκε : Βγήκε η μετάθεση του ενδιαφέροντος των πράσινων προβάτων, ο πλήρης ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ τους, από την ΚΑΤΑΝΤΙΑ της τεσσάρας. Κανένας πλέον δεν ασχολήθηκε με την ΤΡΑΓΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ της πράσινης ΦΑΝΕΛΑΣ ( ναι, ΦΑΝΕΛΑΣ, πού την έχουν κάνει ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ), αλλά ΟΛΟΙ, απαξάπαντες οι κάτοικοι της πράσινης πανίδας έπεσαν με τα μούτρα στην «μεγάλη είδηση» της ημέρας, την συνάντηση του … Αντωνιάδη και της παρέας του με τον μίστερ Τσιπίτα !!!

Οσο γιά την τεσσάρα, πάει αυτή, ξεχάστηκε στο … χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Χθες ο Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσε ότι «σταματάει την προσπάθεια γιά εξεύρεση μακροπρόθεσμης λύσης», διότι … «δημιουργήθηκαν προσδοκίες άμεσης επίλυσης του μεγάλου οικονομικού προβλήματος του Παναθηναϊκού» !

Καταλάβατε ; Για … μακροπρόθεσμα το πήγαινε ο Θεοδωρόπουλος, όχι γιά … άμεσο, διότι η άμεση λύση σημαίνει και άμεση … εκταμίευση. Το μόνο πού απομένει γιά να ικανοποιηθεί η … ακόρεστη περιέργειά μου, είναι να μας εξηγούσε ο κ. Θεοδωρόπουλος σε ποιους ακριβώς … δημιουργήθηκαν οι προσδοκίες γιά άμεση επίλυση του προβλήματος». Μήπως σε αυτούς πού … κάλεσε να το συζητήσουν ;

Παίκτης του ΠΑΟΚ ο Νίκλας Χούλτ ;

Για να πάμε όμως λίγο στο ματσάκι της Τούμπας. Αλήθεια, γιατί δεν έπαιξε ο Νίκλας Χούλτ ; Εννοώ γιατί ο Ουζουνίδης δεν το έβαλε εξ αρχής στην ομάδα, αλλά μόνον όταν ο ανεκδιήγητος Ινσούρα, πως τον λένε, αποβλήθηκε δια της οδού της «εσχάτης των ποινών» και βέβαια όταν ΟΛΑ είχαν κριθεί ;

Μήπως επειδή ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ; Από τις 21 Νοεμβρίου είχε ανέβει στο διαδίκτυο ( novasport.gr ) η ΣΥΜΦΩΝΙΑ του Χουλτ με τον Πάοκ, ώστε να συνεχίσει εκεί από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, για να υλοποιηθεί η συμφωνία θα έπρεπε πρώτα να μείνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ο παίκτης από τον Παναθηναϊκό, μέσω ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ !

Όλα αυτά, δεν τα γράφω εγώ, ΤΩΡΑ. Τα έγραψε, επαναλαμβάνω η novasport.gr στις 21 Νοεμβρίου και όπως ασφαλώς θα διαπιστώνετε, ΟΛΑ επαληθεύτηκαν !

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ΟΟΟΛΕΣ οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν από τον μάνατζερ ( πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού ) Μάρτιν Νταλίν, ο οποίος «φερόταν να βρίσκεται σε επαφές με τους ιθύνοντες του Δικεφάλου».

Ούτε ο … Γερουλάνος δεν τον σώζει, αλλά …

Ετσι όπως έχουν τα πράγματα και σύμφωνα με το Κανονιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα, αλλά και στην ΟΥΕΦΑ, ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !

Ακόμα και ο αείμνηστος Γερουλάνος, ο εθνικός ευεργέτης να σηκωθεί από τον τάφο του γιά να … βάλει πλάτη, ούτε αυτός δεν μπορεί να σώσει τον σημερινό Παναθηναϊκό !
Και να βάλει πλάτη ο Θοδωράκης από την ΟΥΕΦΑ ( όπως το έχει ξανακάνει και όχι μόνο γιά τον παναθηναϊκό, αλλά ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη ) θα βοηθήσει πρόσκαιρα και ατελέστατα. Οσο γιά τον Γραμμένο, τον Ιβάν, τον Στράτο της Σούπερ Λίγκας, τους Γκαγκάτσηδες πατέρα και γιό, όλη τέλος πάντων τη νομενκλατούρα της εξυγίανσης, ΚΑΝΕΙΣ τους δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμα και άρθρα του καταστατικού να αλλάξουν, πάλι δεν μπορούν, γιατί υπάρχουν και αυτοί πού κάνει να ΠΑΙΡΝΟΥΝ και μάλιστα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και δεν θα καθίσουν να βλέπουν το πώς θα … χάσουν τα λεφτά τους.

Κανείς και τίποτα δεν σώζει τον Παναθηναϊκό, εκτός από κάποιον … «από μηχανής Θεό», πού λέγανε οι αρχαίοι.

Υπάρχει όμως από μηχανής Θεός στην περίπτωσή μας και ποιος μπορεί να είναι ;

Θα το γράψω με μία φράση : Ναι, υπάρχει και δεν είναι άλλος από την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Τσίπρα, της κυβέρνησής του και την βοήθεια κάποιων προθυμότατων ψηφοσυλλεκτών τοπικών αρχόντων.

Ας αφήσουμε όμως και κάτι γιά αύριο, με το καλό.

Ζητιάνοι … αφού !

Γιά όσους εκ των αναγνωστών μου ΑΠΟΡΟΥΝ και ΕΡΩΤΟΥΝ, γιατί όταν γράφω γιά τους Αεκτζήδες πολλές φορές χρησιμοποιώ και την λέξη «ζητιάνοι».

Ευχαρίστως να εξηγήσω.

Πριν από πολλά – πολλά χρόνια, ο τεράστιος ηγέτης των απανταχού Αεκτζήδων Λουκάς Μπάρλος είχε δώσει συνέντευξη σε δύο νεαρούς δημοσιογράφους : Τον Ανδρέα Δημάτο και τον Βασίλη Σαμπράκο.

Μία από τις ερωτήσεις πού του έκαναν, ήταν αυτή :

«Είχατε κάνει κάποτε μία δήλωση ότι οι παράγοντες της ΑΕΚ είναι Η ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, Η ΖΗΤΙΑΝΟΙ. Τι σας είχε οδηγήσει να το πείτε αυτό ;»

Και ο Λουκάς Μπάρλος απάντησε :

«Προέβλεπα από ορισμένους τύπους οι οποίοι ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΝΕ, κοιτάγανε ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ και στα δύσκολα εξαφανίζονταν» !!!

ΠΡΩΤΟΣ λοιπόν πού αποκάλεσε ορισμένους Αεκτζήδες ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ, δεν είμαι εγώ. Προηγείται ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ Αεκτζής Λουκάς Μπάρλος.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «Πρωταθλητή» στις 13/12/2017)

Διαβάστε επίσης