Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ Ο ΠΑΟ!

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ Ο ΠΑΟ!
Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 - 13:21

Η πράσινη ξεφτίλα πού δεν έχει όρια θα συνεχίζεται μέχρι να έρθει το οριστικό και αμετάκλητο ΤΕΛΟΣ

Με αντάλλαγμα τη βοήθεια του Θοδωράκη γιά μία παράταση - «ανάσα» από την ΟΥΕΦΑ και την βοήθεια της ΕΠΟ στην αδειοδότηση

Δεν πρόλαβα καλά – καλά να στείλω την ύλη της στήλης μου χθες, στην εφημερίδα και ανακοινώθηκαν τα μαντάτα από την ΟΥΕΦΑ : Ο Παναθηναϊκός, λέει, ΠΑΛΙ τη γλύτωσε. Φτηνά, όπως πάντα. Όχι δηλαδή ότι τη γλίτωσε μια και καλή, ότι λύθηκαν τα προβλήματά του, αυτό ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Πήρε όμως, όπως λέει το ρεπορτάζ, μία παράταση ενός μηνός, γιά να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή τα ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΧΡΕΗ του.

Ετσι αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, πού αλλού κάνει την σκληρή και ανυποχώρητη και αλλού «αλληθωρίζει» κατά βούληση. Και «διευκολύνει» αυτούς πού θέλει, ενώ εκείνους πού δεν θέλει, τους πετάει στο πυρ το εξώτερον.

Σαν να λέμε δηλαδή, ο ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΑΣ πάλι τα κατάφερε. Πάλι βοήθησε την ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ, τον Παναθηναϊκό, διότι όπως έχω ξαναγράψει, ο Θοδωράκης ήταν και είναι πάντα ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Δεν με πολυενδιαφέρει, να σας πω την αλήθεια, το πώς και πόσο βοηθάει ο Θοδωράκης αυτούς πού θέλει να βοηθάει. Και πού ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έτσι τους βοηθάει ! Το θέμα είναι, κατά την άποψή μου ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΗΣΕ στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ο Θοδωράκης τον Παναθηναϊκό, στις προηγούμενες περιπτώσεις και κατά πόσον τον βοηθάει και τώρα !

Να σας πω λοιπόν την άποψή μου ; Ο Παναθηναϊκός είναι ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ σε ΘΑΝΑΤΟ, αλλά όποτε πλησιάζει η ημέρα της ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ, πέφτει ένα τηλεφώνημα στις φυλακές από τον Κυβερνήτη, πού λέει ότι η εκτέλεση πρέπει να αναβληθεί. Και βεβαίως, η εκτέλεση αναβάλλεται, αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Μια μικρή παράταση ζωής δίνει ο Κυβερνήτης στον μελλοθάνατο, όπως και ο Κυβερνήτης Θοδωράκης στον Παναθηναϊκό του.

Ερωτώ λοιπόν, εάν και κατά πόσον βοήθησε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Θοδωράκης τον Παναθηναϊκό στις προηγούμενες φορές πού παρέστη ανάγκη βοήθειας, επί εποχής Αλαφούζου, εννοώ. Αν δεν ήταν ο Θοδωράκης ο Παναθηναϊκός θα είχε μερικά … χρόνια γιά να αδειοδοτηθεί και να μπορεί να κάνει μεταγραφές και να παίζει στην Ευρώπη. Χάρη στον Θοδωράκη, όμως και μεταγραφές κάνει, και παίζει ανελλιπώς, χωρίς πρόβλημα. Και εδώ ακριβώς θα ξαναρωτήσω : ΒΟΗΘΗΣΕ, ΑΡΑΓΕ, τον Παναθηναϊκό αυτή η … «αγαθοεργία» ; ΟΧΙ, λέω εγώ. Διότι όπως αποδείχθηκε, η ομάδα ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στα χρέη, στην ανυποληψία, στην καταφρόνηση.

Ενώ αν ο Θοδωράκης ΔΕΝ τον είχε βοηθήσει, μπορεί σήμερα να ήταν ( και ΘΑ ΗΤΑΝ ) σε σαφώς καλύτερη μοίρα.

Ακριβώς το ίδιο βλέπω ότι συνέβη και στην παρούσα. Αν η ΟΥΕΦΑ δεν του έδινε παράταση ενός μηνός, ο Πόα θα ήταν υποχρεωμένος να ΠΛΗΡΩΣΕΙ 7 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018. Με την παράταση όμως πού του δώσανε, η υποχρέωση μεταφέρεται για την 1η Μαρτίου 2018. Δηλαδή, ΟΥΤΕ γιά ένα μήνα, μια και ο Φεβρουάριος είναι … κουτσός κατά δύο ημέρες.

Εδώ λοιπόν, αναφύονται δύο ερωτήματα : Πρώτον, τι θα κάνει μέχρι την 1η Μαρτίου και δεύτερον, τι θα κάνει ΜΕΤΑ την 1η Μαρτίου !

Να τα δούμε ένα – ένα, όπως τα παρουσιάζουν οι βαζελοΜΜΕμέδες. Ο Παναθηναϊκός, λένε, έχει τώρα περιθώρια να εξασφαλίσει έσοδα μέσα στον Γενάρη, μέσω των πωλήσεων ποδοσφαιριστών του και να συνάψει νέους διακανονισμούς, με άλλους όρους αποπληρωμής.

Μάλιστα. Και γιά να έχουμε καλό ρώτημα, ποιους θα … πουλήσει ; Του έμεινε και κανένας ; Για να καταλάβω δηλαδή ρε παιδιά, από πού αντλούν τη βεβαιότητα ότι θα εισπράξουν κι’ άλλα. Τον Μολέδο τον έχουν έτοιμο από καιρό, να μην πω ότι τον έχουν ήδη «σκοτώσει». Κάτι άκουσα γιά 250 χιλιάρικα, στην Κορίνθιανς. Τον Χούλτ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον έχουν πουλήσει ήδη ΣΤΟΝ ΜΠΑΟΚ, όπως σας έγραφα και χθες. ΑΓΝΩΣΤΟΝ με ΠΟΣΑ τον πούλησαν και αν τον πούλησαν … «μόνο του». Εδώ ο Μπάοκ, λένε ότι έδωσε ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ στην Ξάνθη γιά ένα Μελλιόπουλο. Αγορά … βουτηγμένη στην υγεία, αφού έγινε λίγο πριν από το ΔΥΣΚΟΛΟ παιχνίδι μεταξύ τους, στα … πηγάδια.

Ακόμα και τον … Κουλιμπαλί να πουλήσει, δεν του φτάνουν !

Ποιος του έμεινε λοιπόν να πουλήσει ; Ο Κουρμπέλης ; Ο Βιγιαφάνιες ; Και πόσα να πιάσουν αυτοί, γιά να υπολογίζει ότι θα καλύψουν τις τρύπες του ; Τρίχες κατσαρές. Ακόμα και τον … Κουλιμπαλί να πουλήσει, δεν φτάνουν ούτε για τσίχλες.

Οσο γιά τους νέους διακανονισμούς, εντάξει. Σαν, ας πούμε, η εφορία να σου κάνει τις 90 δόσεις πού πρέπει να πληρώσεις, εκατόν είκοσι. Θα … ξαλάφρωνες με αυτό, ή θα εξακολουθούσες να μην τα βγάζεις πέρα ;

Ούτε στο ελάχιστο δεν βοηθάει ο Θοδωράκης την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό, με το να της ΧΑΡΙΖΕΙ ΧΡΟΝΟ, καταστρατηγώντας ακόμα και τους διεθνείς κανόνες του λεγόμενου Financial Control Panel. Όχι μόνο δεν θα τον ξαλαφρώσει, αλλά θα τον φορτώσει ΚΑΙ Μ’ ΑΛΛΑ ΧΡΕΗ, άλλες υποχρεώσεις, χώρια η αγωνιστική κατάπτωση και η βαθμολογική κατάντια. Και αυτό, πέρα από τις ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ αλλά ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΝΕΣ αφαίρεσης βαθμών, πού προβλέπονται γιά την περίπτωσή του. Ναι, μη γελιέται κανένας από μας, τουλάχιστον. Η ΕΠΟ των ανθρώπων του ΙΒΑΝ ΣΑΜΠΙΝΤΙ και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να επιβάλλει κάποια καταδικαστική ποινή στον ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ Παναθηναϊκό.

Οι αποφάσεις επί των εξελίξεων, έχουν ΗΔΗ ΠΑΡΘΕΙ σε άλλα γραφεία και άλλους χώρους, εντός και εκτός. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να σέρνεται φυλλορροώντας, να πορεύεται παραπατώντας ως θλιβερός ακόλουθος, πίσω από το άρμα των «εξυγιαντών». Με το ένα χέρι διαρκώς τεντωμένο, να παίρνει πρόσκαιρες «ανάσες», πού αντί να τον βοηθήσουν, θα τον βυθίζουν όλο και περισσότερο στην ηθική εξαθλίωση πού τον οδήγησαν η πολιτική και οι ενέργειες μιάς απίθανα κακής, ανίκανης και επικίνδυνης διοίκησης, από τα χρόνια της πολυμετοχικότητας και εντεύθεν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΓΙΑ ΠΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΣΩΝΗ !

Επικεφαλής ο … βαφτισμένος «εξυγιαντής» Ψαρόπουλος και ο … Κουκούλας !

Ολόκληρη επιτροπή υποδοχής είχε στηθεί χθες το πρωϊ, στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Ολη η αφρόκρεμα του Λεσβιακού παραγοντισμού, ήταν παρούσα γιά να υποδεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Επικεφαλής βεβαίως – ποιός άλλος – ο βαφτισμένος «εξυγιαντής» ( πιο παλιά της παράγκας ) Ψαρρόπουλος, πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Κοντά του, ο σύμβουλος της ίδιας Ενωσης και γνωστός οπαδός του Παναθηναϊκού Νίκας και διάφοροι άλλοι. Και λίγο πιο πίσω, σε τόνο … «πλάγιο δεύτερο», ποιος λέτε ;

Μα, ο ΓΙΓΑΣ της ελληνικής διαιτησίας, ο ακάματος και αδάμαστος στη διάβα των αιώνων παλιός ηρωϊκός διαιτητής Γιώργος Κουκούλας.

Αυτοί ήταν οι πιο γνωστοί στην επιτροπή υποδοχής, πού μαζεύτηκε από νωρίς στο αεροδρόμιο για να υποδεχτεί τους ΥΨΗΛΟΥΣ προσκεκλημένους. Τον Πορτογάλο ΑΡΧΙΔΙαιτητή Περέϊρα και τον εκλεκτό της εξυγίανσης Τριτσώνη.

Τι πήγαν αυτοί να κάνουν στη Μυτιλήνη; Ε, τι να σας πω, προφανές είναι : Πήγαν να βοηθήσουν γιά το … καλό, την … άνοδο και την … προκοπή της διαιτησίας. Όχι τίποτ’ άλλο δηλαδή, αλλά για να μη σας καρφωθεί καμία άδικη ιδέα, ότι πήγαν γιά να απολαύσουν τα ουζάκια τους, Τις καραβιδάρες τους, τα μοσχοχτάποδά τους, τις αστακούρες τους, τις λαχταριστές σαρδέλες Μυτιλήνης.

Οοοχι, τέτοια πράγματα. Να … διδάξουν πήγαν, να αφουγκραστούν την φωνή της λεσβιακής διαιτησίας, να δώσουν τα φώτα τους στους βυθισμένους στα σκοτάδια, να συνδράμουν στην ανάπτυξη. Και στα διαλλείματα, εντάξει, μια βολτίτσα και στον Αγιο Ραφαήλ με ξεναγό τον Κουκούλα ( ο ευνοούμενος του αγίου στο νησί ) και βεβαίως, μπόλικο ριλάξ και ξεκούραση.

Να σας πω τώρα και ότι η τοπική ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΗ από την ΠΑΡΟΥΣΙΑ των εκπροσώπων της νομενκλατούρας της ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΪΚΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ στο καταταλαιπωρημένο νησί ;

Θα σας το πω, διότι αυτό κατάλαβα από την ενημέρωση πού είχα. «Δεν τους θέλουμε, κύριε Μανώλη στο νησί. Και θα τους δώσουμε να το καταλάβουν», μου είπαν.

Μαζί σας, παιδιά. Και εγώ και ο … Αγιος Ραφαήλ πού διήγαγε ΕΝΤΙΜΟ ΒΙΟ, βοήθειά μας. Αυτός, σίγουρα δεν θα τους θέλει.

*** Απολογούμενος στη δίκη της υπόθεσης Koriopolis, o Mπέος ζήτησε την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες .

Αλλιώς …

Το «κόλπο ντε φάβα» του διοικητή με το δήθεν «μεταγραφικό ενδιαφέρον»

Ποιόν θα … «χτυπήσει» από τη Ντυναμό η Αεκ ;

Αντε και όπου να’ ναι περιμένω να αρχίσουν οι ζητιανοΜΜΕμέδες να μας ενημερώνουν γιά το ποιον παίκτη της Ντυναμό Κιέβου … θα χτυπήσει η Κούλα στις μεταγραφές.

Το ίδιο, παλιό κόλπο του διοικητή, πού πάντα βρίσκει πεδίο εφαρμογής, ειδικά σε διεθνή παιχνίδια.

Ο … γίγας Χολτσχάουερ

Να σας θυμίσω, πριν από τους αγώνες της με την δόλια την Αούστρια πόσος θόρυβος γινόταν γιά κάποιον Χολτσχάουερ, αν θυμάμαι καλά το ( δύσκολο ) όνομά του;

Κάθε μέρα τα ΜΜΕ του Μελισσανίδη έγραφαν γιά το ενδιαφέρον της Κούλας γιά τον Αυστριακό. Γίγαντα τον ανέβαζαν, γίγαντα τον κατέβαζαν και μας ενημέρωναν συνεχώς για το πόσο πολύ τον … θέλει η Κούλα.

Χειρότερος ο αυστροπαπάρας

Μέχρι πού στο τέλος το πίστεψε και ο ίδιος ο αυστροπαπάρας και έκανε και δηλώσεις, ότι μόνο στην Αεκ θέλει να παίξει και ότι θα ερχόταν τρέχοντας. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα ;

Το είδαμε όλοι στην τηλεοπτική μετάδοση από τη Βιέννη. Ο … γίγας Χολτσχάουερ ήταν ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ παίκτης του γηπέδου ! Ούτε μία σωστή ενέργεια δεν έκανε σε όλο το παιχνίδι. Και φυσικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα ήταν ο μόνος πού δεν στεναχωρήθηκε, αλλά ίσως και να … κατευχαριστήθηκε κι’ όλας την πρόκριση της … νέας του ομάδας.

Και Αλμπάνης και Χαντακίας

Όλα αυτά, όμως, ξεχαστήκανε και ο Χολτσχάουζερ έγινε παρελθόν γιά το διοικητήριο της Αεκούλας. Όπως θα γίνει παρελθόν και ο ΑΛΜΠΑΝΗΣ, πού εδώ και ημέρες έχουν αρχίσει τα δημοσιεύματα ότι «ενδιαφέρει» την Αεκ. Μα και βέβαια θα την … ενδιαφέρει, αφού η Αεκ παίζεςι με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ την ομάδα του Αλμπάνη.

Όπως ακριβώς διαβάσαμε ότι η Αεκ ενδιαφέρεται γιά τον ... ΧΑΝΤΑΚΙΑ του Παναιτωλικού, ο οποίος είναι ο επόμενος αντίπαλός της στο Κύπελλο.

Για τις … «χαμένες πατρίδες»

Φυσικά, υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ παρόμοιες περιπτώσεις, καθώς το μεταγραφικό «ενδιαφέρον» σημαντικών παικτών των κατά περίσταση αντιπάλων ομάδων, είναι μέρος της στρατηγικής της Αεκ.

Ετσι τους ψαρώνουν και όταν έρθει η ώρα του αγώνα, τους έχουν ήδη «προσηλυτίσει» στις έννοιες των … «χαμένων πατρίδων» και της … «προσφυγιάς».

*** Με την … «ζωντανή ιστορία» του Παναθηναϊκού συναντήθηκε ο Θεοδωρόπουλος.

Με την πεθαμένη, ήταν κομματάκι δύσκολο.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «Πρωταθλητή» στις 14/12/2017)

Διαβάστε επίσης

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

Τρείς ώρες ο … «πρόεδρος» Κωνσταντίνου και η Μπαλωμένου συνεργαζόντουσαν με τον Γραμμένο στην ΕΠΟ μετά την τεσσάρα - Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.