Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ … ΟΙ ΑΛΛΟΙ : ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ … ΟΙ ΑΛΛΟΙ : ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 - 16:52

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Ακόμα και σ’ αυτές τις Αγιες Μέρες φάνηκε ξεκάθαρα η χαώδης διαφορά ΗΘΟΥΣ, ΑΞΙΩΝ και ΑΡΧΩΝ του ηγέτη του Ολυμπιακού από τους άλλους

Ακόμα … ψάχνουν οι Αεκτζήδες για ευχές από τον διοικητή και οι Παοκτζήδες ψάχνουν διερμηνέα γιά τις … ρώσικες του Ιβάν !

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά και του χρόνου με ΥΓΕΙΑ γιά όλους τους φίλους και ιδιαίτερα τους Ολυμπιακούς.

Λιτές και ολιγόλογες οι ευχές γιατί όταν πλατιάζουν, χάνουν την αξία τους. Αρκεί βεβαίως να είναι ειλικρινείς, να βγαίνουν από τα βάθη της ψυχής και όχι, τυπικές, γιά επικοινωνιακούς λόγους.

Και γιά να έρθουμε στα δικά μας, ας ρίξουμε μια ματιά γιά το πώς αντέδρασαν οι ηγέτες των τριών πρώτων ομάδων στην τελική βαθμολογία του πρώτου γύρου. Και βεβαίως, να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις.

Πρώτα φυσικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι ευχές του, μέσω facebook και υπό μορφή μηνύματος, ήταν οι εξής :

«Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα.

Η δύναμη της γέννησης του Θεανθρώπου ας γαληνέψει τις ψυχές όλων μας.

Το καλό και το δίκαιο είναι πάντα πιο δυνατό.

Σας εύχομαι υγεία, χαρές και επιτυχίες !»

Τριάντα μία λέξεις, όλες κι’ όλες. Περιεκτικές, πού λένε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πού μιλάνε στην καρδιά του αναγνώστη και τον κεντρίζουν συγκινησιακά. Χωρίς τίποτα περιττό. Χωρίς τίποτα επικοινωνιακό. ΑΥΤΟΣ όμως, ΕΙΝΑΙ ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Λιτός, απέριττος, ουσιαστικός, χωρίς πολλά λόγια και επικοινωνιακά τερτίπια.

Πάμε τώρα στους άλλους δύο. Τον Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι του Πάοκ και τον Μελισσανίδη της Κούλας.

Βάζω πάντα πρώτο τον Ιβάν, διότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο. Ο Ιβάν γιά να είναι σήμερα αφεντικό τοπυ Πάοκ, ΕΒΑΛΕ ΛΕΦΤΑ, πλήρωσε, έβαλε το χέρι στην τσέπη και αυτό κανείς δεν μπορεί να του το αρνηθεί. Ο Μελισσανίδης γιά να γίνει αφεντικό στην Αεκούλα, γιά ΤΡΙΤΗ φορά, ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Αντίθετα, γιά πολύ κόσμο πού παρακολουθεί τα πράγματα και από κοντά και ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, πρέπει ΠΑΛΙ να βγήκε ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ οικονομικά από την Αεκούλα. ΚΑΙ ΑΥΤΗ τη φορά, όπως τις προηγούμενες.

Ιστορικά αποδεδειγμένα αυτά, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Καμία ευχή από τον «διοικητή» !

Μια και αναφερθήκαμε όμως, ας συνεχίσουμε με αυτόν. Όποιος λοιπόν θέλει να διαβάσει τις ευχές του Μελισσανίδη γιά τα Χριστούγεννα, σίγουρα θα απογοητευθεί. Ευχές Μελισσανίδη, δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το μόνο πού μπορεί να βρεί κανείς, αν ψάξει, είναι μερικά λόγια, εντελώς τυπικά, στο επίσημο site της ΑΕΚ : «Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια σας εύχεται ευτυχισμένα Χριστούγεννα και χαρούμενη Πρωτοχρονιά. Με υγεία και δημιουργικότητα για εσάς, τις οικογένειές σας και όλους τους Ελληνες φιλάθλους».

Ααααυτό ! Και αν μέσα στο … «σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια» περιλαμβάνεται και ο λαμπρός διοικητικός ηγέτης, με γειά του με χαρά του. Όμως, προσωπικές ευχές από τον Μελισσανίδη, δεν υπάρχουν. Ούτε καν από τον Αντρίκο, τον Ντούσκο ή τον Βασιλομπίλαρο, τους συνήθεις «αντ’ αυτού». Θα μου πεί κάποιος ίσως, εντάξει, αλλά ο Μελισσανίδης δεν έχει επίσημη διοικητική ιδιότητα στην ΑΕΚ, πού έχει άλλο πρόεδρο, ένα «μπροστινό». Κι’ εγώ θα σας πω ότι λυπάμαι, αλλά δεν ενθυμούμαι το όνομα του συγκεκριμένου, βαριέμαι δε τόσο, ώστε δεν πρόκειται να ψάξω να το βρώ. Οπότε και να έχει στείλει κάποιο μήνυμα ή ευχές, δεν απασχολεί κανένα.

Ο Μελισσανίδης λοιπόν, δεν έστειλε ευχές, μήνυμα, ανακοίνωση, διάγγελμα, τίποτα απολύτως. Ούτε και έβαλε κανένα να του γράψει δυό λόγια, να τα ανακοινώσει γιά δικά του. Δεν θα τον κρίνω γι’ αυτό. Ετσι γούσταρε, έτσι έκανε. Ισως και να λείπει στο εξωτερικό αυτές τις μέρες, μπορεί να πήγε στη Σερβία μαζί με τον Τσίπρα, ή να καλοπερνάει σε κανένα κότερο με τον Καμμένο, ποιος ξέρει. Εχει καμιά ανάγκη, δηλαδή ; Καλά κάνει και ζεί τη ζωούλα του μπέικα και χωρίς να παρεξηγείται κι’ όλας από κανένα.

«Συνέντευξη» - μονόλογος α λα Ρώσικα, χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις

ΙΒΑΝ : «ΖΗΤΩ … ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ» !

«Κρατηθείτε από τον … Τσίπρα» και … άλλες παπαρίες !!!

Πάμε τώρα και στον Ιβάν. Ο οποίος όχι μόνον έδωσε ευχές, αλλά το … παράκανε κι’ όλας ! Ολόκληρη συνέντευξη Τύπου έδωσε, στο κανάλι ΠΑΟΚ TV, το κανάλι της ομάδας και της εταιρείας του, δηλαδή. Δεν γνωρίζω βεβαίως τα ιδιοκτησιακά, αλλά αν κρίνω από τον τίτλο, πρέπει να έχει και ιδιοκτησιακή σχέση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επομένως, ο Ιβάν μετέτρεψε τις καθιερωμένες ευχές σε ευκαιρία να επιδοθεί σε μονόλογο, περιγράφοντας τα σχέδια, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του, ακριβώς με τον μοναδικό τρόπο πού ξέρει να το κάνει : Μονολογώντας, ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ, ίσως, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ !

Δεν θα σταθώ στο περιεχόμενο της συνεντεύξεως του Ιβάν στους υπαλλήλους του καναλιού του. Πιστεύω ότι με καταλαβαίνετε, ο τελευταίος πού θα καθόταν να ασχοληθεί με ένα 20λεπτο μονόλογο του Σαμπίντι, θα ήμουνα εγώ. Να μου πεί τι δηλαδή, και να μάθω τι ; Αυτά πού …ξέρω ; Αυτά πού ΘΑ ΗΘΕΛΑ να ακούσω απ’ τον στόμα του, δεν πρόκειται να τ’ ακούσω ποτέ.

Μου … αρκεί να θυμάμαι τις παπαρίες πού είχε πεί πριν από μερικούς μήνες σε μία άλλη του συνέντευξη, ακραία πολιτική, όπου μεταξύ άλλων :

- Είχε ταχθεί εκατό τοις εκατό στο πλευρό του Τσίπρα, μη διστάζοντας να … συμβουλέψει (!!!) … εμάς τους Ελληνες με την ιστορική παραίνεση : «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

(ναι, μη γελάτε καθόλου, Ετσι ακριβώς είχε πεί ο κλόουν )

- Δεν είχε διστάσει να … παραλληλίσει τον Τσίπρα με τον … Πούτιν (!!!) λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την προηγουμένη να μιλάει, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει ! Βεβαίως ήδη ο Τσίπρας του είχε χαρίσει το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ γιά να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο και δεν μπορεί να επηρεάσει τον … πλούσιο σε αισθήματα εσωτερικό κόσμο του Ρώσου … επενδυτή.

-Τέλος όταν ρωτήθηκε αν η επόμενη συνέντευξη του θα είναι στα Ελληνικά τόνισε πως όταν θα δώσει συνέντευξη στα Ελληνικά τότε αυτό θα σημάνει και την έναρξη της πολιτικής του καριέρας στην Ελλάδα.

Να λοιπόν γιατί και αυτή η συνέντευξή του δόθηκε στα ρώσικα. Γιατί, φαίνεται δεν είναι ακόμα … έτοιμος να ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα. ( Ισως και να μην τον φτάνουν κι’ όλας, γιατί οι πολιτικές εκλογές δεν είναι σαν τις εκλογές της ΕΠΟ. Χρειάζονται πολύ περισσότερα ).

Και οι ευχές … στα ρώσικα ;

Αυτά προς το παρόν για τη συνέντευξη και όχι γιά το ασήμαντο περιεχόμενό της, περί του οποίου εν πάση περιπτώσει, διάβασα κάποιους φίλους, όπως τον γιατρό στο rendsagainsthemachine.gr, πού ασχολήθηκαν και έδωσαν και κάποιες απαντήσεις. Οπότε πήρα μια ιδέα του τι έβγαλε ο στόμας του Ρώσου. Ισως να ασχοληθώ, αν δεν μου τύχει κανένα καλύτερο θέμα, τις επόμενες ημέρες. Για σήμερα όμως, είπαμε, μόνο με τις ευχές των ηγετών των τριών ασχολούμεθα. Και βγάζουμε συμπεράσματα.

Και γιά να ακριβολογούμε : Η συνέντευξη του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, δόθηκε στα ΡΩΣΙΚΑ. Οι ευχές του όμως, δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά. Και επειδή εγώ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΡΩΣΙΚΑ, ούτε και καταλαβαίνω, δεν είμαι σε θέση να κρίνω και να διαβεβαιώσω ότι ο Ιβάν Σαμπίντι ΕΙΠΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ πού δημοσιεύτηκαν στο site της ΠΑΟΚ TV.

Εσείς δηλαδή τι λέτε ;

Οι κίτρινοι ΑΡΔ κοροϊδεύουν την κοινωνία

Κακοήθη δημοσιεύματα περί Χιμένεθ γιά να δημιουργούν κλίμα

Εχουν ξεσηκώσει τον κόσμο με τις φωνές και τις κραυγές τους οι ΑΡΔότσατσοι της Κούλας, γιατί, λέει, αυξήθηκε η ποινή του Χιμένεθ, πού από 15 μέρες, πήγε … 45 ! Μιλάμε δηλαδή γιά … τρομερό πλήγμα, πού όχι η Κούλα, αλλά ούτε η … Ρούλα ( Βροχοπούλου ) δεν θα το άντεχε !

Και όλα αυτά, γιά … πεντ-έξι μέτρα απόσταση πού θα βρίσκεται από τον πάγκο ο Μανόλο, στο πιο κοντινό σημείο της εξέδρας. Ασε πού από τις 30 επιπλέον μέρες, οι δεκαπέντε είναι της διακοπής των Χριστουγέννων.

Εγώ πάντως αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο Χιμένεθ έχει ενοχληθεί από την ποινή στο βαθμό πού την παρουσιάζουν οι κίτρινοι ΑΡΔ. Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι και ο Φυντάνης της ΑΕΛ έφαγε ένα μήνα, χωρίς να προκαλέσει τον κόσμο και δεν είπε κουβέντα.

Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι η Κούλα … «κλάνει μαλλί» γιά τη Λάρισα, πού επίσης θα παίξει με τον προπονητή της στην εξέδρα ;

Είμαι βέβαιος, ότι όλος ο θόρυβος γίνεται γιά επικοινωνιακούς λόγους, ακριβώς γιά να εμφανιστεί η Κούλα, πού οι άνθρωποί της ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ στην ΕΠΟ, αδικημένη και να ξεχαστεί η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ εύνοια πού απολαμβάνει, σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς και να έχουν και ένα «καλό προηγούμενο» γιά τη συνέχεια, πού ίσως χρειαστούν άλλες αποφάσεις.

Βάζουν τους τσάτσους τους και γράφουν ότι αν έβγαινε η απόφαση για την ποινή μια μέρα πιο νωρίς, ο Χιμένεθ θα ήταν κανονικά στον πάγκο με τη Λάρισα. Δηλαδή, οι δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ πήραν μπροστά τους το πρόγραμμα και υπολόγισαν, πότε θα γίνει το Λάρισα – κο9ύλα, γιά να κανονίζουν την διάρκεια της ποινής !

Και κάτι τελευταίο γιά όσους φωνάζουν ότι αδικήθηκε ο Χιμένεθ : Στην Αγγλία η χειρονομία του θα οδηγούσε σε αφαίρεση της άδειας εργασίας του εν λόγω προπονητού. Επί τόπου. Υπάρχουν και παραδείγματα επί τούτου.

Πάει γιά φούντο η «ελληνική» Αλάνιασπορ

Και με τους δύο Ελληνες στη σύνθεσή της, τον Γιάννη Μανιάτη και τον Γιώργο Τζαβέλα, η Αλάνιασπορ έχασε με 3-1 από την Αντάλιασπορ στο πρωτάθλημα της Τουρκίας. Και τώρα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πρώτη αντίδραση της διοίκησης, να διώξει τον προπονητή, ένα Σούσιτς. Γιά την επόμενη δεν ξέρω. Πάντως σε αυτές τις περιπτώσεις εκείνοι πού την πληρώνουν πρώτοι είναι οι ξένοι.

* Ο Τζαβέλας πάντως έπαιξε σε όλο τον αγώνα. Ο Μανιάτης έγινε αλλαγή στο 79’. Και γενικά, ο πρώην ερυθρόλευκος δεν τα πάει και τόσο καλά. Εχει μόλις 12 συμμετοχές, εκ των οποίων στις επτά ως αλλαγή. Ο Τζαβέλας αντίθετα, έχει 14 συμμετοχές, όλες «γεμάτες».

Λαθάκι και λάθος

«Εντάξει, ένα λαθάκι έγινε, πως κάνετε έτσι», είπε ο διαιτητής Αρετόπουλος στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πού …τράβαγαν τα μαλλιά τους με το γκολ πού τους ακύρωσε.

Και βέβαια, ο Αρετόπουλος έχει δίκιο. Ένα λαθάκι ήταν η ακύρωση του γκολ. Το μεγάλο λάθος, είναι ότι έχουν κάνει … διαιτητή αυτόν πού ακύρωσε το γκολ !

«Αμεσα εμπλεκόμενος» ο Τριανταφυλλόπουλος ;

Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω, αλλά αυτή τη φορά αποκαλύφθηκε δημόσια από πρόσωπο του Τύπου.

Συγκεκριμένα, στο λεγόμενο «Αποκαλυπτικό δελτίο» του ART TV ο Στέφανος Χίος, στη συζήτηση γιά τη βόμβα στο Εφετείο και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla.gr, ιδιοκτησίας Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, αποκάλυψε ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα – προκαταρκτική εξέταση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, πού ξεκίνησε από καταγγελίες και έχει άμεσα εμπλεκόμενο τον Τριανταφυλλόπουλο» !

Όπως προανέφερα, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω οποιαδήποτε ανάμιξη, πλην όμως ομολογώ ότι δεν θα με εξέπληττε ό,τι και να ακούσω στην εξέλιξη αυτής της τραγικής ιστορίας.

Διαβάστε επίσης