Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Η ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ … ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ» !!!

«Η ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ … ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ» !!!
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 - 17:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ – «ΟΜΟΛΟΓΙΑ» ΤΟΥ ΤΟΣΚΑ :

Ο υπουργός … «Προστασίας του Πολίτη» απέδειξε πόσο … «εύκολη» είναι η πολιτική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Με αφορμή τον θόρυβο πού ξέσπασε σχετικά με τις ενέργειες της ομάδας αναρχικών «Ρουβίκωνας», ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» Τόσκας έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Απαντώντας μεταξύ άλλων και στο ερώτημα γιατί δεν έχει σχηματιστεί εισαγγελική παραγγελία για να διωχθεί ως εγκληματική οργάνωση, απάντησε επί λέξει :

«Αυτή θα ήταν η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ, αλλά θα εξαντλήσουμε όλα τα νομικά μέσα» !!!

Η απάντηση του Τόσκα, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΩΜΗ και απόλυτα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ του τρόπου με τον οποίο «ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ» ( όποτε και όπου μπορεί ) η Δικαιοσύνη από την σημερινή συγκυβέρνηση. Είναι επίσης και ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ σημασίας, πού προκαλεί αρκετές σκέψεις και δημιουργεί διάφορους συλλογισμούς.
Κατ’ αρχήν, οι σχετικές αποφάσεις, γιά το πότε μπορεί ποινικά να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», λαμβάνονται από εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ και μόνον. Ο Τόσκας μπορεί να είναι υπουργός, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δικαστικός, ούτε και πρόκειται ποτέ να γίνει. Πού σημαίνει όχι μόνο πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να υπεισέρχεται σε θέματα κατηγορητηρίου, αλλά και δεν μπορεί να «ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ» ή να προσπαθεί να καθοδηγήσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, στην σύνταξη των κατηγορητηρίων και τον χαρακτηρισμό των ποινικών αδικημάτων, κατά την προσωπική του βούληση και επιθυμία.

Όταν δεν είσαι δικαστής, αλλά ομιλείς ΣΑΝ δικαστής, «αναλαμβάνοντας» έτσι και την ΕΥΘΥΝΗ γιά συγκεκριμένα καθήκοντα των δικαστικών λειτουργών, υποπίπτεις σε ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ, πού λέγεται παράβαση καθήκοντος, ή ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Το συμπέρασμα πού βγαίνει από την ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ - άρα και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ – δήλωση του Τόσκα, ότι « ( γιά μας … ) θα ήταν μία εύκολη λύση» το να χαρακτηριστεί μία κατηγορία ως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, είναι ότι ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ, έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν, σε ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Εχουμε λοιπόν μία ΟΜΟΛΟΓΙΑ ενός ΥΠΟΥΡΓΟΥ γιά ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ, ΩΜΗ και ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κάτι πού προ ημερών μάλιστα ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΕΥΘΕΩΣ και ΔΗΜΟΣΙΩΣ από τον ίδιο τον Πρόεδρο τους Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστών και Εισαγγελέων και άλλους φορείς της Δικαιοσύνης.

Ο ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Πρόχειρα, η «εύκολη λύση» κατά τον Τόσκα, έχει εφαρμοστεί ( απ’ ό,τι θυμάμαι ) στην περίπτωση με επίκεντρο την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, όπου ΟΝΤΩΣ ακολουθήθηκαν «ΕΥΚΟΛΑ» οι πιο πρόχειρες και ΜΗ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές και διαδικασίες. Συνδυάστηκαν διάφορα ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ και ΑΝΥΠΟΠΤΑ ποδοσφαιρικά γεγονότα, ανόμοια και ασύνδετα μεταξύ τους πράγματα, όπως γιά παράδειγμα οι διαιτησίες σε κάποιους αγώνες, κάποιες εμπαθείς και κακοήθεις μαρτυρικές καταθέσεις ( μεταξύ των οποίων και κάποιες πού αργότερα ανακλήθηκαν, αλλά οι ανακλήσεις τους δε λήφθηκαν υπ’ όψιν ! ), κάποιες καταγγελίες διαφόρων με εμφανέστατο το προσωπικό κίνητρο, το συμφέρον και την καθοδήγηση από άλλους κύκλους, κάποια δημοσιεύματα Μέσων ιδιοκτησίας ανήθικων και κακοποιών ιδιοκτητών και άλλα.

«Πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι», πού τελικά μπήκαν στο ανακριτικό μίξερ και έφτιαξαν ένα αλλοπρόσαλλο πολτό ΑΣΤΟΧΩΝ και εν πολλοίς ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ κατηγοριών. Σε αυτόν ακριβώς τον πολτό, αποδόθηκε το όνομα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», έστω και αν μεταξύ των κατηγορουμένων δεν υπήρχε καμία απολύτως σύνδεση ή σχέση, πέραν του ότι όλοι ήσαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Ερχεται λοιπόν τώρα ο υπουργός της Κυβερνήσεως και τι μας λέει ; Ότι αυτός ο χαρακτηρισμός μιας ποινικής δίωξης σαν «εγκληματική οργάνωση», ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ( μόνον ) από δικαστικά όργανα ( όπως όλοι μας νομίζαμε ) αλλά ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της οποίας ο ίδιος αποτελεί μέλος και μάλιστα ότι είναι ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ η … «εύκολη λύση» !
Βεβαίως, το να χαρακτηρίζεις μέλη εγκληματικής οργάνωσης, να σέρνεις στα δικαστήρια, να ταλαιπωρείς στις δικαστικές αίθουσες, να εξαντλείς οικονομικά, π.χ. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ επειδή στην ερώτηση «γιατί δεν έδειξε κόκκινη κάρτα αλλά μόνο κίτρινη στην τάδε φάση του τάδε αγώνα», δεν μπορεί ΠΟΤΕ και σε καμία περίπτωση να είναι «εύκολο», συνειδησιακά.

Όμως, γιά τον υπουργό … «Προστασίας του … Πολίτη» Τόσκα, αυτά είναι εύκολα πράγματα.

Εύκολο δηλαδή, ευκολότατο, το να αποδώσεις σε κάποιους πού ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ κατηγορία «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης».

Το δύσκολο είναι άλλο. Το να προσπαθείς πάση θυσία ΝΑ ΜΗΝ αποδώσεις την κατηγορία αυτή σε κάποιους πού ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, πού ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.

Κάνω κάπου λάθος, υπουργέ Τόσκα ;

Τα ερωτηματικά και οι απορίες αιωρούνται

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΝΟΜΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ» ;

Να πούμε και την είδηση τώρα. Στις 9 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφασίσει για την τύχη της αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών από τον Εισαγγελέα κ. Βουρλιώτη.

Δεν είναι βεβαίως δυνατόν να συνδέσω μία εισαγγελική απόφαση, έστω και αν αυτή είχε τρόπον τινά «ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ» από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία … «ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ» για τις «καλές» και – πιθανότατα – ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ( δημοσιογραφικά εννοώ ) σχέσεις τους με την κυβέρνηση συριζανέλ.

Όπως άλλωστε και δεν μπορώ να κατανοήσω ( ίσως επειδή στερούμαι εξειδικευμένων γνώσεων στα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης ) πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν τα εξής :

Ο Εισαγγελέας να καταρρίπτει ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αποτελείται από τρείς Εφέτες, με την «δικαιολογία» των νομικών σφαλμάτων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ( βάσει της πληροφόρησης πού δόθηκε προς τα έξω ) ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι αυτά τα «νομικά σφάλματα» των Εφετών. Και το γράφω αυτό, διότι στο σκεπτικό του Εισαγγελέα πού έκανε την αναίρεση, δεν περιλαμβάνεται η περιγραφή των «νομικών σφαλμάτων» ( ή λαθών, ή αστοχιών κ.λ.π. ) λόγω των οποίων ασκήθηκε η αναίρεση ! Το μόνο πού διαπίστωσα στο συγκεκριμένο σκεπτικό, ήταν πως επαναλαμβάνεται η περιγραφή των γεγονότων, όπως υπάρχει στο συγκεκριμένο βούλευμα. Πού έγινε το λάθος - αν υπάρχει λάθος, πού βρίσκεται η αστοχία, πού εντοπίζεται το νομικό σφάλμα, όσο και αν προσπάθησα, δεν μπόρεσα να διακρίνω. Ετσι, η εντύπωση πού τελικά αποκόμισα, είναι πως ο Εισαγγελέας ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ, αλλά απλά ΑΝΑΦΕΡΕΙ νομικά σφάλματα, αφήνοντας το έργο του εντοπισμού τους στην κρίση των … παραπάνω απ’ αυτόν, δηλαδή στους Αρεοπαγίτες συναδέλφους του.

Όταν ο Λάζαρος διαβεβαίωνε για τα «ερυθρόλευκα αισθήματά του»

Δηλώσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου διάβασα κάπου, όπου μεταξύ άλλων, ο διεθνής επιθετικός της Αεκ είπε και τα εξής :

«Υπήρχε ενημέρωση από τον ΠΑΟΚ προς εμένα ότι θα έφευγα δανεικός γιατί δεν με υπολόγιζε ο προπονητής. Την ίδια στιγμή, ήμουν 6-7 μήνες απλήρωτος, παίρνοντας ούτως ή άλλως λίγα χρήματα για τα δεδομένα της δουλειάς. Είχα μια πρόταση από τη Λίβερπουλ με έτοιμα γραμμένα τα συμβόλαια. Ενημέρωσα τον ΠΑΟΚ για την πρόταση και ζήτησαν κάποια χρήματα από την ομάδα. Η αγγλική ομάδα πίστευε ότι μπορούσε να με πάρει λόγω νομικών κατοχυρώσεων, αλλά τα πράγματα δυστυχώς δεν πήγαν όπως ήθελαν. Έτσι, έμεινα στον ΠΑΟΚ. Γεύτηκα για πολύ λίγο το όνειρο του να είσαι μέλος μιας τόσο μεγάλης ομάδας του εξωτερικού. Είχα πάει στην Αγγλία για δύο μέρες. Πέρασα ιατρικές εξετάσεις και είχα υπογράψει το προσύμφωνο, αλλά τελικά γύρισα πίσω.

Ήταν δύσκολη εκείνη η περίοδος για μένα, έως και απελπιστική. Πίστευα βέβαια ότι θα βρισκόταν μια λύση και βρέθηκε. Λίγο καιρό μετά, συνέχισα την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΑ

Να δούμε όμως τώρα, μερικά πολύ ενδιαφέροντα πραγματάκια του τότε, σύμφωνα με τα δικά μου δημοσιεύματα της εποχής :

*** ΗΤΑΝ Ιούνιος του 2008, όταν ο Χριστοδουλόπουλος υπέγραφε το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Μέχρι αυτή την ημέρα, διαβεβαίωνε ότι τα αισθήματά του ήταν ερυθρόλευκα και πως δεν επρόκειτο να υπογράψει σε άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού. Οι συνθήκες πού μεσολάβησαν, μέχρι την υπογραφή του, από τότε περιβάλλονται από ένα πέπλο μυστηρίου και αντικρουόμενων πληροφοριών, πού βεβαίως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν

*** Λέγεται για παράδειγμα, ότι «κάποιοι εύσωμοι συνοδοί τον είχαν συνοδέψει» ( = μεταφέρει ) στο κότερο του κ. Νίκου Πατέρα, προέδρου του Παναθηναϊκού την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας. Και με αυτό τον τρόπο, πιέστηκε ψυχολογικά για να βάλει την υπογραφή του

*** ΑΥΤΟ το σενάριο όμως, όπως προανέφερα, έμεινε στα επίπεδα του μύθου και των φημών. Η συνέχεια, άλλωστε, έδειξε άλλα πράγματα. Ο Χριστοδουλόπουλος είχε πειστεί να υπογράψει, για ένα και μόνο λόγο. Επειδή τα χρήματα πού του έδινε τότε ο Παναθηναϊκός του Πατέρα, δεν τα έδινε ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη

*** Και μάλιστα, η πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια εκείνης της μεταγραφής, είναι αυτή πού αφορά το πανάκριβο αυτοκίνητο – ένα εντυπωσιακό καταπράσινο Ford Focus RS. Το αυτοκίνητο αυτό, παρέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος μερικούς μήνες αργότερα, σαν «προσωπικό δώρο» του κ. Πατέρα για την υπογραφή του τετραετούς του συμβολαίου. Οπως όμως μαθεύτηκε πολύ αργότερα, το προσωπικό δώρο του κ. προέδρου, είχε, πολύ απλά, χρεωθεί και αυτό στην ΠΑΕ, όπως και τόσα άλλα

*** Πάντως, λίγες μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός πήρε μεγαλειώδη ρεβάνς, αποκτώντας τον ασύγκριτο στόπερ Αβραάμ Παπαδόπουλο. Και βεβαίως, οι τωρινές εξελίξεις, τέσσερα χρόνια μετά δικαιώνουν απόλυτα τον Ολυμπιακό και για τα δύο : Και για την απώλεια του Χριστοδουλόπουλου, αλλά και για την απόκτηση του Αβραάμ

«ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ…»

Μου γράφει : «Καλημέρα κ. Μανώλη. Ένα ρητορικό ερώτημα για την αριστερή κυβέρνηση. Πόσο ηθικό και αριστερό είναι για μια κυβέρνηση που ευαγγελίζεται ότι φορολογεί τους πλουσίους και τους επιχειρηματίες για να κάνει κοινωνική πολιτική, να δέχεται ότι ένα ΑΦΜ που το διαχειρίζονταν καπιταλιστές επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ο νιάου, έριξε κανόνι στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια, τώρα με τον νιάου στο τιμόνι να παίρνει 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο που θα το διαχειρίζεται αυτός ;» ( Dimitris Paschalidis )

* Λοιπόν, αγαπητέ φίλε τα απορρίπτω και τα δύο. Και το «αριστερό» και το «ηθικό». Τίποτα απ’ τα δύο δεν ισχύει γι’ αυτή την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ακριβώς τα αντίθετα, θα έλεγα.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΑΔΙΤΙΚΑ ΜΜΕ

Μού γράφει ο φίλος Periklis Kairis : «Υπάρχει ενδιαφέρον από ΑΠΟΕΛ για Κουλιμπαλί. Δεν θέλει ο παίκτης. Η κυπριακή ομάδα προσέγγισε τον παίκτη του Παναθηναϊκού αλλά εκείνος δεν ικανοποιείται με την πρότασή της».

ΥΓ. Μάλλον στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα αναπτηράκια».

Λοιπόν, φίλε Περικλή, διάβασε ένα πολύ ενδιαφέρον επί του θέματος σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριου Πετεβίνου σχετικά με το θέμα :

«Ελλαδικά ΜΜΕ. Από τα λίγα στον κόσμο πού μπορούν μέσα σε μια μέρα να δημιουργήσουν ενδιαφέρον, να μιλούν γιά κατάθεση πρότασης, να σε ενημερώνουν γιά τις απαιτήσεις, τις λεπτομέρειες και μέχρι το βράδυ ότι απορρίφθηκε και ότι ο παίκτης δεν είναι ζεστός. Καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Νομίζω τα είπε όλα ο Κύπριος.

Διαβάστε επίσης