Ντουντούκα
Όσοι δεν είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι, δεν θα φοράνε αυτή τη φανέλα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΚΡΥΑ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ … «ΚΡΥΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ» ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ

ΚΡΥΑ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ … «ΚΡΥΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ» ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017 - 20:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΜΑΣ ΞΕΠΑΓΙΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ «ΠΕΙΡΑΙΑ», «ΛΑΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΜΕΣΜΑΤΩΝ

*** Πληροφορία με νόημα, λίγο πριν τελειώσει το 2017.

Και η Ιντρακάτ μέσα στις ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές γιά την Τζαμπασοφιά !

ΑΝΤΕ ΝΤΕ !

Ευτυχώς πάντως, όπως μας πληροφόρησε η ΕΠΟ «η εξυγίανση θα προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθεί».
Αντε ντε, πέστε το και είχαμε … ανησυχήσει !

ΟΙ … ΙΔΙΟΙ ;

Πολύ καλά πληροφορημένοι, ως συνήθως, οι γνωστοί ΑΡΔ γιά την επιστολή με σφαίρες, δημοσίευσαν πολλά σημεία από το περιεχόμενό της. Κάποιοι θα τους την έδωσαν σίγουρα.

Λέτε … οι ίδιοι πού την έστειλαν ;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Εγώ ένα ξέρω. Όποιος έχει τη συνείδησή του καθαρή, δεν φοβάται τίποτα.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Προσωρινή αναστολή του προστίμου πήρε η ΣΕΚΑΠ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Εντάξει, όλο και κάτι θα σκεφτούν ως τότε ο Τσακαλώτος με το γερολαμόγιο.

*** Να ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής. Άλλο το «έστειλαν σφαίρα» και άλλο το … «έριξαν σφαίρα».

Υπάρχει μία … διαφορά, όσο να ‘ναι.

*** Και τι έγινε, ρε Γραμμένε ; Χέστηκες πάνω σου;

Καλωσήρθες στο CLUB.

*** Για μένα βέβαια, πού είμαι παλιός, έχω ζήσει πολλά και έχουν δεί τα ματάκια μου περισσότερα, το θέμα στερείται σοβαρότητος.

Αλλά γιά λόγους επικαιρότητας και ίσως μερικού ενδιαφέροντος, ευχαρίστως να σου πω δυό λογάκια.

*** Πρώτον, λοιπόν, το όνομα και η διεύθυνση «κάπου στον Πειραιά», κραυγάζουν για ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ : Ότι ΜΟΝΟ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ δεν προέρχεται ! Αυτή η μέθοδος, των αποπροσανατολιστικών στοιχείων, είναι πολύ παλιά. «Από την εποχή πού καίγανε κάρβουνο», σύμφωνα με την προσφιλή έκφραση του αγαπητού σου φίλου και ΜΕΝΤΟΡΑ στα μονοπάτια της πιάτσας, Μελισσανίδη.

*** Βεβαίως, η ασφάλεια καλά έκανε και έψαξε στον Πειραιά, γιά κάθε ενδεχόμενο. Αλλά το θέμα είναι να ψάξει ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ, όπως γιά παράδειγμα ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Υπάρχουν ΚΙ’ ΕΚΕΙ κάτι ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ πού δεν σε … πολυσυμπαθούν. Κάνω κάπου λάθος, Γραμμένε πρόεδρε;

*** Όπως είδες, δεν ομιλώ γιά Φιλαδέλφεια, γιά ένα πολύ απλό λόγο : Διότι στη συγκεκριμένη περιοχή, σήμερα πού μιλάμε, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ πού να θυμίζει … γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα.

Τα γραφεία και το γήπεδο είναι στο ΟΑΚΑ, αν δεν κάνω λάθος.

*** Αν θέλεις την ταπεινή μου άποψη, κάποιος ή κάποιοι σου έκανε ΠΛΑΚΑ. Να δείξουν πόσο ΧΕΣΤΗΣ είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Γραμμένος.

Και επειδή τέτοια γεγονότα ΤΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ και έχω αντιδράσει διαφορετικά, θα σου αφηγηθώ μία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, πριν από μια δεκαετία και βάλε.

*** Κάποια μέρα λοιπόν, παραλαμβάνω μία ειδοποίηση γιά συστημένη επιστολή. Την άλλη μέρα, πάω πρωϊ – πρωϊ στο Ταχυδρομείο, να την παραλάβω. Κοιτάζω το όνομα του αποστολέα, και μένω … «Προκόπης», πού λένε.

«Θωμάς Εκδικητάκος», έγραφε, με διεύθυνση … «κελί τάδε, Γ’ Πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού» !

*** Πρώτη αντίδραση, αυθόρμητη, ένα σκέτο … σύγκρυο, σ’ όλο μου το κορμί. Στο πρώτο καφενείο, κάθομαι και ανοίγω το γράμμα. Περιείχε επιστολή. Ότι θα με κάνει, θα με ράνει, ότι ξέρει πού μένω και θα μου στήσει παγίδα, κατονομάζοντας ακόμη και το …μέρος πού θα μου τη στήσει, στη … Λεωφόρο Αιαντείου, επειδή, έλεγε, ξέρει ότι περνάω κάθε πρωϊ από κεί.

*** Φυσικά, δεν υπήρχε κανένας … «Θωμάς Εκδικητάκος». Επρόκειτο γιά μία ηλίθιας έμπνευσης ενέργεια, ενός γνωστού λαμόγιου, νταλαβεριτζή εκείνης της εποχής, πού νόμιζε ότι με αυτό τον τρόπο θα με επηρεάσει, δεν ξέρω γιατί.

*** Τόσο το «Θωμάς», όσο και το «άκος», παρέπεμπαν παραπειστικά, σε ανθρώπους της τότε ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Ο αποστολέας όμως, μου ήταν γνωστός και είχε προδοθεί από το ύφος του γραψίματός του, πού έτυχε να γνωρίζω πολύ καλά.

*** Η επιστολή υπάρχει ακόμα, την έχω στο αρχείο μου. Το λαμόγιο του τότε, σήμερα δεν είναι στη ζωή. Και ποτέ δεν είχε το θάρρος να μου ζητήσει συγνώμη.

Στην ασφάλεια βεβαίως δεν πήγα, ούτε έκανα καμία ενέργεια … «αμυντικής» φύσεως. Γνώριζα εξ αρχής το μέγεθος της γελοιότητας και δεν ασχολήθηκα περισσότερο από όσο έπρεπε.

Προσωπική εμπειρία : Η επίθεση εναντίον μου πριν από είκοσι χρόνια στα Σεπόλια

ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΑΝ … ΜΕ ΔΕΙΡΑΝΕ !

Είχα ζήσει ( και επιβιώσει ) από μία επίθεση μπράβων εναντίον μου. Τον Γενάρη του 1998. Αυτοί, δεν με είχαν προειδοποιήσει ή απειλήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Απλά, μου είχαν στήσει καρτέρι ένα πρωϊ και μου την έπεσαν. Εφαγα αρκετό ξύλο, αλλά βέβαια δεν άλλαξε σε τίποτα την δημοσιογραφική μου συμπεριφορά.

Το πάθημά μου αυτό, τότε, δημοσιοποιήθηκε και ασχολήθηκε πολύς κόσμος, επώνυμος με αυτό. Φυσικά, δεν άργησα να τα μάθω όλα. Όμως, οι λεπτομέρειες είναι γαργαλιστικές, ακόμα και σήμερα, όταν τις αναφέρω. Επιφυλάσσομαι σε λίγο καιρό, στην επέτειο των είκοσι ετών από εκείνη την απόπειρα εναντίον μου, να τις αφηγηθώ.

*** Ειδικά λοιπόν γιά τον Γραμμένο πρόεδρο της ΕΠΟ, πρέπει να επισημάνω τα εξής : Πρώτον, όχι απλά δε θεωρώ σοβαρό το περιστατικό, αλλά κυριολεκτικά ΓΕΛΟΙΟ. Προφανώς, κάποιος … «Εκδικητάκος», σαν αυτόν πού προανέφερα, ήθελε να τον ενοχλήσει.

Ο κανόνας σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ απλός :

Όταν σου στέλνουν τέτοια «μηνύματα», ο σκοπός τους είναι κάτι από τα δύο : Η θέλουν να σε προειδοποιήσουν, ή προσπαθούν να σε τρομοκρατήσουν. Η δεύτερη εκδοχή, είναι η πιο κοντά στην πραγματικότητα.

ΚΑΙ … ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Δεν διστάζω να βάλω και μία άλλη διάσταση στο θέμα, πάντως. Ισως να είναι και γιά τον Γραμμένο η καλύτερη ευκαιρία να κάνει κάποιες κινήσεις πού θα του δώσουν μεγαλύτερη σιγουριά. Όπως γιά παράδειγμα, να ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΜΠΡΑΒΟΥΣ, κάτι πού δεν παρέλειψαν να πράξουν ούτε οι παλιοί της ΕΠΟ.

Νομίζω άλλωστε ότι εκεί από όπου προέρχεται, Τούμπα κ.λ.π., το μπραβηλίκι είναι το πιο … παραγωγικό επάγγελμα. Ακόμα και μέσα σε διοικητικά συμβούλια ΠΑΕ, όπως ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ, παρεπιδημούσαν ονομαστοί και διάσημοι μπράβοι και αρχινονοί. Δεν θα έχει λοιπόν κανένα πρόβλημα να … «στελεχωθεί». Μόνο μία απλή … έρευνα αγοράς να κάνει και σίγουρα θα βρεί αυτό πού του χρειάζεται.

*** Και βεβαίως, γιά το οικονομικό δεν θα χρειαστεί να αγχωθεί. Ας είναι καλά η ΕΠΟ, η … φτωχομάνα. Τόσα και τόσα υψηλά αμειβόμενα ΠΑΡΑΣΙΤΑ έχουν μαζευτεί εκεί μέσα. Και τι έγινε, αν προστεθούν μερικά ακόμη στη λίστα της μισθοδοσίας ;

Γιώργος Μπίκας : Ενας … «βολικός εμπρησμός» πού δεν αποδείχτηκε ποτέ !

Η πλάκα είναι, ότι με την … «σφαιράτη» επιστολή στον γραμμένο πρόεδρο της ΕΠΟ, ξανάρχισαν τα Μέσα να δημοσιεύουν λίστες με αυτούς πού υπέστησαν επιθέσεις, ντου και απόπειρες εναντίον τους. Ευκαιρία ήταν να ξαναβγάλουν στην επιφάνεια και τον … «εμπρησμό» του σπιτιού του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική.

Πρόκειται γιά μία υπόθεση για την οποία εξ αρχής είχα πάρει θέση σαφή και ξεκάθαρη : ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνέβη «εμπρησμός» στο σπίτι του Μπίκα. Φωτιά συνέβη, πυρκαγιά συνέβη, αλλά ΟΧΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ.

Ο «εμπρησμός» ήταν μία εκδοχή πού ΒΟΛΕΥΕ τότε εκείνους πού προσπαθούσαν, πάση θυσία, να «εμφανίσουν» το ποδόσφαιρο σαν «σκηνή εγκλήματος», όπου βεβαίως αναπτύσσονταν οι «εγκληματικές οργανώσεις».

Το τι είχε γραφτεί τότε, πόση λάσπη, πόσα υπονοούμενα, πόσο μένος, πόσο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΑ του κοσμάκη, γιά ένα γεγονός που ΠΟΤΕ δεν αποδείχτηκε, απλά διότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. Μέχρι και το σημείο να … σταματήσει το πρωτάθλημα είχε φτάσει τότε ο ανεκδιήγητος Κοντονής, με «σύμμαχό» του την προσωρινή διοικούσα της ΕΠΟ.

Ξεφτιλίκια και καραγκιοζηλίκια, άνευ προηγουμένου.

Σήμερα λοιπόν, ένα χρόνο και κάτι μετά από εκείνο τον δήθεν «εμπρησμό», ΠΟΡΙΣΜΑ επίσημο πού να τον θεωρεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει καν υπόθεση, δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εις βάρος κάποιου, δεν απασχολεί, απ’ ό,τι συμπεραίνεται, καμία δικαστική αρχή.

Η επικρατούσα εκδοχή – πού ήταν εξ αρχής γνωστή – είναι ότι επρόκειτο περί απλού βραχυκυκλώματος. Όμως, η συνέχεια γιά τον Γιώργο Μπίκα ήταν απολύτως ευτυχής. Και οικονομικά αποκαταστάθηκε, με παρεμβάσεις της ΕΠΟ, του κράτους κλπ, αλλά και στην διαιτητική του καριέρα γνώρισε ένα άνευ προηγουμένου «σακσές στόρι» με την μονιμοποίησή του ως παρατηρητή διαιτησίας της ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και πάει λέγοντας.

ΕΝΩ … ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 11 ΕΚ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ

ΠΟΣΑ … «ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ» ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ;

Το ένα τέταρτο των χρημάτων πού έβαλε ο Αλαφούζος «φαίνεται» να έχει βάλει ( ; ) ως τώρα

Ο δημοσιογράφος - επίσημος διαδηλωτής των προθέσεων του Μελισσανίδη, «αποκάλυψε» χθες στην κοντή αθλητική ότι ο διοικητής της Αεκ θα βάλει «ΤΩΡΑ» 15 εκατομμύρια στην Τζαμπασοφιά.

Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν αμφιβάλλω ότι ο διοικητής ΕΧΕΙ να Βάλει και δεκαπέντε και πολλά περισσότερα. Επειδή όμως τον γνωρίζω άριστα, ΑΠΟΚΛΕΙΩ το ενδεχόμενο να … «βάλει», έστω και ΕΝΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ, αν δεν είναι σίγουρος ότι θα ΒΓΑΛΕΙ αργότερα τα πολλαπλάσια. Και όπως ακριβώς έγραφα στην προχθεσινή στήλη, ο Μελισσανίδης δεν έχει ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΗ της ιστορίας της Αεκ ΒΑΛΕΙ λεφτά, ενώ αντίθετα, ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ πολλά εκατομμύρια.

Προσέξτε τώρα ένα καινούργιο στοιχείο, πέρα από τις αμπλαούμπλες περί … «15 εκατομμυρίων» ( Μ’ αρέσει και το … «τώρα» ! )

Αντλώ πληροφορίες από το ενημερωτικότατο site των φίλων του Ολυμπιακού redsagainsthemachine.gr και το θέμα είναι «τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ των αυξήσεων κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ επί Μελισσανίδη». Σύμφωνα λοιπόν με την ( πάντα άριστη ) πληροφόρηση του site, «από το 2013 πού επανεμφανίστηκε στα πράγματα της Αεκ ο Μελισσανίδης, επισήμως έχουν φανεί ως αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου περίπου 5 εκ. ευρώ. Έκτοτε υπήρξε άλλη μία καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο για αύξηση, τον Ιούλιο του 2017, ύψους 2,5 εκ. ευρώ.

Πέντε λοιπόν που είχαν μπει νωρίτερα και 2,5 εκ. ευρώ τώρα, σύνολο 7,5 εκ. ευρώ έχουν προστεθεί στα λοιπά έσοδα της ΠΑΕ ΑΕΚ από το 2013 μέχρι τώρα, λίγο πριν βγει το 2017. Τώρα πόσα από αυτά τα 7,5 εκ. βγήκαν από την τσέπη του ''τίγρη της Κοκκινιάς'', με δεδομένο ότι 11 εκ. ευρώ αιωρούνται από τα ταμεία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, από την περίοδο που ο Μελισσανίδης παρέα με την Original έριξαν την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική, για να ''καθαρίσει'' από τα χρέη και να εμφανιστεί ως ''σωτήρας'' με το ''Ερχόμαστε'' και δίχως να βάλει έστω ένα ευρώ για να την ''απογειώσει'' ο Μελισσανίδης, είναι ένα καλό ερώτημα. Φυσικά έχουμε και τα έσοδα της σεζόν 2013-14, από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τη NOVA για τα ματς της ΑΕΚ στη Football League 2=Γ' Εθνική, τότε που ακόμη η ΑΕΚ ΔΕΝ ήταν ΠΑΕ και όλα αυτά τα χρήματα κατέληγαν ως (υπέρογκα για τα δεδομένα της κατηγορίας) έσοδα στα ταμεία του Ερασιτεχνικού Συλλόγου της ΑΕΚ» !

Και προκειμένου να υπάρξει ένα συγκριτικό στοιχείο, το site μας πληροφορεί ότι

«Από το 2010 μέχρι σήμερα, μόνο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός (χώρια δηλαδή από την ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, την ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΕ και τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό) ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει 61 εκ. ευρώ σε αυξήσεις κεφαλαίου, ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' έχει βάλει 82 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα και ο Γιάνναρος Αλαφούζος 30 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ ΠΑΟ, επίσης από το 2012 μέχρι σήμερα. Με δεδομένο ότι 7,5 επί 4 μας κάνει 30, το 1/4 των χρημάτων του Αλαφούζου φαίνεται πως έχει βάλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ ο ''μεγαλο-εφοπλιστής'' Μελισσανίδης, αν έβαλε κιόλας κάτι και δεν έβγαλε κι από πάνω, κάτι που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη...»

Είπατε τίποτα ;

Διαβάστε επίσης