Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ «ΠΙΑΝΕΙ» : ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ «ΠΙΑΝΕΙ» : ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018 - 17:44

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Βαρυσήμαντο και με συγκεκριμένους αποδέκτες το παλικαρίσιο μήνυμα του Βαγγέλα

«Εφιάλτης» του παρακράτους το «Συνεχίζουμε αλύγιστοι να ονειρευόμαστε»

Υπάρχουν δύο ειδών ευχές. Οι υλοποιήσιμες, αυτές δηλαδή πού μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι ανέφικτες, αυτές πού όλοι ξέρουμε ότι δεν γίνονται, αλλά τις χρησιμοποιούμε αφειδώς. Δεν κοστίζουν και τίποτα, βλέπετε. Ακόμα ο Τσίπρας δεν τους έχει βάλει ΦΠΑ. Και γιά να αντιληφθείτε τι εννοώ, ομιλώντας γιά ανέφικτες ευχές, πού τις χρησιμοποιούμε τυπικά, εκπληρώνοντας θαρρούμε κάποια ηθική υποχρέωση, να σας πω παραδείγματα. Ανέφικτες είναι οι ευχές για «ειρήνη» και «αγάπη». Εκτός αν νομίζει κανένας ότι μία ευχή του για ειρήνη, αρκεί γιά να πείσει τον … Κιμ Γιονγκ Ουν, γιά παράδειγμα, να μην απειλεί την οικουμένη και τον Τράμπ να μην του επιτεθεί. Η, μία ευχή του καθενός μας γιά αγάπη σε όλο τον κόσμο, μπορεί να φέρει αποτελέσματα π.χ. στον Ερντογάν να … αγαπήσει τους οκτώ φυγάδες αξιωματικούς πού ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

Τέλος πάντων, γιά να μην πολιτικολογούμε, χρονιάρα μέρα, οι δικές μου ευχές είναι ρεαλιστικές. Από εκείνες πού μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και πάνω απ’ όλα, ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ τους ΦΙΛΟΥΣ και ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ μου. Γι’ αυτούς ενδιαφέρομαι, αν ευχηθώ γιά τους υπόλοιπους, θα είναι πλεονασμός.

Ακόμη, εύχομαι απαλλαγή. Και πολιτικά και ποδοσφαιρικά. Στην περίπτωσή μας, βλέπετε, υπάρχει μία αλληλοσύνδεση. Αν απαλλαγούμε απ’ αυτή τη συγκυβέρνηση, είναι πιθανό να απαλλαγούμε και από το παρακράτος της, το παρακράτος των μαφιόζων, των λαθρεμπόρων, των φαύλων, των τσάτσων, των πάσης φύσεως κακοποιών στοιχείων πού έχει παρακλάδια και στο ποδόσφαιρο. Εύχομαι λοιπόν, ΑΠΑΛΛΑΓΗ όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

*** Μια απορία. Τις προσωπικές επιστολές του Γραμμένου τις ανοίγουν άλλοι όταν λείπει απ’ το γραφείο του ; Δεκτή οποιαδήποτε απάντηση.

Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΙΑΝΕΙ !

Πάμε τώρα στα «δικά μας», τον Ολυμπιακό μας. Τοι να ευχηθεί δηλαδή κανένας στον Ολυμπιακό. Ο,τι και να πείς, κοινοτυπία είναι. Να πούμε λοιπόν τα κοινότυπα ; Με το καλό ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, με το καλό και το ΚΥΠΕΛΛΟ, με το καλό ΠΑΝΤΑ σε επιτυχίες. Αυτονόητα πράγματα.

ΥΓΕΙΑ θα ευχηθώ εγώ, απαραίτητη προϋπόθεση γιά να φτάσεις εκεί πού θέλεις, εκεί πού θέλουμε όλοι. Και Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ευχήθηκε στο τέλος του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του ο πρόεδρος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης :

«Συνεχίζουμε αλύγιστοι με μεγαλύτερη θέληση και περισσότερο πάθος. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Νομίζω ότι μέσα σε λίγες λέξεις, τα είπε όλα ο Βαγγέλας. Τρείς προτάσεις, με τεράστιο νόημα. «Αλύγιστοι», είναι η λέξη - κλειδί. Και εκεί ακριβώς επικεντρώνεται η ΟΥΣΙΑ του μηνύματος.

Απίστευτος ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ πού εκπέμπει ο Βαγγέλας με αυτή τη λέξη. Προς το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ πού λέγαμε πριν απευθύνεται. Προς ΟΛΟΥΣ τους κάθε λογής ΕΧΘΡΟΥΣ του Ολυμπιακού, πού τον πολεμάνε σε πολλαπλά πεδία μάχης. Πού προσπαθούν να τον στριμώξουν, πού προσπαθούν να ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ακόμα και τον ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΚΑΝΟΝΑ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, αλλά και του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ : Ότι ΝΙΚΑΕΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ !

Δεν τους ενδιαφέρει αυτή η θεμελιώδης αξία του Αθλητισμού, διότι απλά, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ, δεν έχουν ΙΔΑΝΙΚΑ, δεν έχουν ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, δεν έχουν ΑΞΙΕΣ.

Τι έχουν ; Εχουν μόνον αξιώσεις, απαιτήσεις, συμφέροντα, σκοπιμότητες, ύποπτους και σκοτεινούς σχεδιασμούς. Και βεβαίως, ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ να τους κατακλύζει και να τους περιβάλλει.

Τι τους λέει λοιπόν ο Βαγγέλας ; Ότι ΕΜΕΙΣ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ. Είμαστε ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ. Και εδώ, νομίζω ότι πρέπει να επαναλάβουμε κάτι πού έχουμε ξαναπεί, σε ανύποπτο χρόνο : Ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι ο ΜΟΝΟΣ πού ΜΠΟΡΕΙ να τα βάλει με ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ πολιτικής και υποκόσμου και ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. Γιατί ;

Είναι ο μόνος σοβαρός και καταξιωμένος ΔΙΕΘΝΩΣ επιχειρηματίας, πού ενεργοποιείται και στη χώρα μας ( του ) χωρίς να ΧΡΩΣΤΑΕΙ, χωρίς να προσπαθεί να πάρει ΔΟΥΛΕΙΕΣ και ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ, χωρίς να ζητάει ΓΗΠΕΔΑ, χωρίς να έχει την παραμικρή ΑΞΙΩΣΗ από την πολιτική ηγεσία, είτε την τωρινή, είτε την προηγούμενη, είτε την μελλοντική, όποια και αν είναι.

Εξω από τη λίστα Lloyds Μελισανίδης και Σαμπίντι

Είναι πραγματικός ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, οικονομικά πανίσχυρος, με επιφάνεια πού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η μία διάκριση έρχεται μετά την άλλη. Και ομιλούμε γιά ΔΙΕΘΝΕΙΣ διακρίσεις.

Για ΟΓΔΟΗ συνεχή χρονιά βρίσκεται στη λίστα των εκατό ανθρώπων πού έχουν την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως στο χώρο της ναυτιλίας, πού εξέδωσε η Lloyd’s. Συγκεκριμένα στην 66η θέση. Και αυτό ως ιδιοκτήτης ΜΙΑΣ από τις εταιρείες του, της Capital Group. Και γιατί αναφέρομαι σ’ αυτό;

Διότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ, σε ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, διεθνώς αναγνωρισμένη δεν υπάρχει από τους τωρινούς … «επενδυταράδες» των ανταγωνιστικών του Ολυμπιακού ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μελισσανίδης, πού δηλώνει και αυτός εφοπλιστής, δεν υφίσταται ως όνομα στον κατάλογο των εκατό κορυφαίων. Και να σας πω κάτι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κατά την κρίση μου ; Στην ίδια λίστα ΥΠΑΡΧΕΙ το όνομα ενός πρώην προέδρου της Αεκούλας, του Πέτρου Παπά και μάλιστα σε πιο υψηλή θέση. Όμως, ο συγκεκριμένος ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ του Βαγγέλη Μαρινάκη στον πιο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ τομέα : Τον τομέα της πραγματικής ΑΓΑΠΗΣ γιά την ομάδα του και της ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

Αν ο Παπάς αγαπούσε πραγματικά την Αεκούλα, με το ΜΙΣΟ της αγάπης του Μαρινάκη γιά τον Ολυμπιακό, δεν θα την άφηνε ΠΟΤΕ να κατρακυλήσει και να καταλήξει στα χέρια πού βρίσκεται σήμερα. Αυτά, γιά να μιλάμε με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Οσο γιά όνομα Σαββίδης, ο ευρών σε ανάλογη λίστα … αμειφθήσεται ! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσετε τον χρόνο σας ψάχνοντας. Δεν υπάρχει ούτε στη λίστα των Lloyds, ούτε σε κάποια άλλη, παρεμφερή.

Και ο συντάκτης της λίστας, σημειώνει, ειδικά γιά τον πρόεδρο του Ολυμπιακού : «Ο Ευάγγελος Μαρινάκης παραμένει ένας από τους λίγους μεγάλους παίκτες που μπορούν να συνεχίζουν να επενδύουν σε μια βιομηχανία όπου τα ταμειακά αποθέματα έχουν γενικά μειωθεί τα τελευταία χρόνια».

Φώφη : «Μια παρέα πού έχει καταλύσει τη Δημοκρατία»

Δεν είναι λοιπόν κανένα εύπεπτο, τρυφερό φιλετάκι γιά τα δόντια τους ο Μαρινάκης. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να τον πιέσουν με ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ και ΜΕΘΟΔΟΥΣ και προσπαθούν να το πράξουν με ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της νομιμότητας, με τους τρόπους γιά τους οποίους ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΕΥΘΕΩΣ και ΔΗΜΟΣΙΩΣ από την ίδια τη ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ της χώρας μας.

Με αστείες και εξόφθαλμα «προχειροκατασκευασμένες» διώξεις, προανακρίσεις, βουλεύματα πού όταν δεν συμφέρουν, απλά … «αναιρούνται» προκειμένου να αντικατασταθούν από άλλα, πιο … «βολικά», με την χρησιμοποίηση όλου του νομικού, αλλά και του νομικίστικου «οπλοστασίου» πού μπορεί να διαθέτει μία κυβέρνηση χωρίς ηθικές αξίες.

Δεν λυγάει ο Μαρινάκης, ειδικά στις πιέσεις «μίας παρέα πού έχει καταλύσει τη Δημοκρατία» ( μήνυμα Φώφης Γεννηματά ) και αυτό το έχει αποδείξει. Και δεν έχει καμία πρόθεση να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ τον έως τώρα ΜΟΝΑΧΙΚΟ αγώνα πού δίνει απέναντι στην συγκυβέρνηση, το παρακράτος, τους μαφιόζους, τους λαθρέμπορους και τους ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ που έχει στήσει ένα καθεστώς φανατικών απέναντί του.

ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ με μεγαλύτερη θέληση και περισσότερο πάθος, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να ονειρευόμαστε. ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ !

Ναι, ρε Τσίπρα. Ναι, ρε Καμμένε. Ναι ρε λαθρέμπορες. Ναι, ρε γκάνγκστερς. Ναι, ρε τσατσόνια. Ο εφιάλτης σας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Γιατί Χατζησαφί και όχι Χούλτ ; Ολες οι απαντήσεις

Λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος των μεταγραφών, ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Πέρση Χατζησαφί. Αριστερό μπακ, από τον Πανιώνιο. Με βαρύ βιογραφικό και διαπιστωμένο, πειστικό παρών. Τον είδαμε όλοι να παίζει και τον έχουμε αξιολογήσει. Όπως βεβαίως και οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού πού αποφάσισαν να τον φέρουν στην ομάδα.

Φυσικά, όπως πάντα σε περιπτώσεις μεταγραφών, προκύπτουν διάφορες ερωτήσεις. Όπως γιά παράδειγμα, αν είναι καλύτερος του Χουλτ, πού ήταν και αυτός ένα αριστερό μπακ – περίπτωση μεταγραφής. Η απάντησή μου, είναι ότι πρόκειται τουλάχιστον γιά ισάξιο παίκτη. Σε κάποιους τομείς μάλιστα η διαφορά είναι κραυγαλέα υπέρ του Χατζησαφί. Εχει ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΝΑΤΟ σουτ και δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του και εκτός περιοχής. Ακόμα, έχει εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ.

*** Πάμε παρακάτω. Η επιλογή – προτίμηση του Πέρση αντί του Χούλτ, πιστεύω ότι δεν ήταν μόνο προϊόν αγωνιστικής κρίσεως, αλλά και ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Και εννοώ τον τομέα της «πολιτικής» του Ολυμπιακού έναντι των αντιπάλων του.

Ο Ολυμπιακός είχε γνωστοποιήσει πριν από καιρό ευθέως και κατηγορηματικά, ότι δεν προτίθεται να αποκτήσει παίκτη πού αποδεσμεύεται από τον Παναθηναϊκό. Πρακτική πού χρησιμοποίησε και πέρυσι, στην περίπτωση του Μπέργκ. Γενικότερα, θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός δεν ακουμπάει παίκτες του Πόα. Προφανώς δεν έχει … εμβολιαστεί ώστε να αντιμετωπίσει ό,τι … νοσηρό θα μπορούσε να προκύψει.

Κάτι ανάλογο βεβαίως έχει ειπωθεί και από πλευράς Αεκούλας, αλλά η διαφορά είναι πως ο Ολυμπιακός, Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΗΘΕΛΕ θα μπορούσε να πάει και Χούλτ και Μολέδο και Ζέκα και ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ από τον βάζελο, απλά, διότι ΚΑΙ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ λεφτά γιά δυνατές μεταγραφές.

*** Επιστροφή στον Χατζησαφί με άλλη … «δημοφιλή» ερώτηση : Ποιός θα προτιμάται για την ομάδα, ο Χατζησαφί ή ο Κούτρης ;

Εδώ, βλέπω να υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η πρώτη, η εύκολη, ότι θα παίζουν εναλλάξ, ο ένας να ξεκουράζει τον άλλο. Η δεύτερη, ότι μπορούν να παίζουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, με τον ένα λίγο πιο μπροστά από τον άλλο. Τεχνικό θέμα, αλλά ειδικά ο Πέρσης μπορεί αποδεδειγμένα να παίζει αριστερό χαφ, καλύπτοντας μία θέση εξτρέμ. Στην Εθνική ομάδα της χώρας του, άλλωστε, παίζει στο κέντρο.

Μασούντης και μετά … Σκλαβενίντης ;

Και η Αεκούλα ξεκίνησε μεταγραφές. Απέκτησε τον … Μασούτη και πάει τώρα γιά τον Σκλαβενίτη.

Σόρι, λάθος, τον Μασούντη ήθελα να πω. Ο οποίος, διαβάζω, είναι ο πρώτος Ασιάτης πού αποκτά η Αεκούλα. Και εδώ έχουν λάθος, όμως. Πρώτος ήταν ένας από τη Συρία πού ονομάζονταν Ιμπραήμ. Αρχές της δεκαετίας του ’60 ήταν όταν ήρθε στην Αεκ σαν φοιτητής του Πανεπιστημίου. Επαιξε σε 22 παιχνίδια με την Αεκούλα και πέτυχε 7 γκολ. Μετά, έφυγε και χάθηκε γιά πάντα.

Περσίας !

Αμφισβητείται ακόμα και αν ο Μασούντης είναι ο πρώτος παίκτης από Περσία στην Κούλα. Μην ξεχνάμε, έχει περάσει από κεί και ο … Τάκης ο Περσίας !

Νίκο Μαρτίνεζ

Μαγκιά του Πανιωνίου θεωρώ την απόκτηση ( αν ολοκληρωθεί τελικά ) του Νίκο Μαρτίνεζ. Και παικταράς είναι και – κυρίως – … δεν βγάζει «ζημιές».

Σπέσιαλ Γιαννιώτας

Το έχω ξαναγράψει κατ’ επανάληψη και το γράφω εδώ και δύο χρόνια : Μου αρέσει πολύ ο Γιαννιώτας. Κάτι Καρσελάδες και Ερνάνηδες και … ( άντε να μην πω ) ο Γιαννιώτας τους έχει γιά πρωϊνό.

Πιστεύω ότι τουλάχιστον σαν εναλλακτική του Πάρντο θα ήταν ίσως η ιδανική λύση.

«Ορφανή» η λίστα Lloyd’s !

Να μην το ξεχάσω, μια και έκανε την αναφορά. Από τη λίστα των Lloyds απουσιάζει το όνομα ενός πασίγνωστου Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή : Του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος συχνά – πυκνά διατείνεται ότι έχει πάρα πολλά καράβια.

Μάλλον θα τον ξεχάσανε. Κρίμα, γιατί τους είχα γιά έγκυρους.

( Εκτός βεβαίως, αν και στη ναυτιλία υπάρχει «εγκληματική» πού αφαίρεσε το όνομα του … καπετάν Νικόλα για να μη φανεί ότι είναι πάνω από τον Μαρινάκη ).

Με το χαρτομάντηλο ;

Δραματική εξέλιξη στον Παναθηναϊκό, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου πήγε στην προπόνηση και πριν αρχίσει αυτή, «μίλησε» στους ποδοσφαιριστές !
Φανταστείτε, μετά απ’ αυτό, με τι … όρεξη θα προπονήθηκαν οι βάζελοι Κυριακή πρωϊ, παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Πάντως, αν το καλοεξετάσουμε υπάρχει και ένα θετικό στοιχείο : Ευτυχώς πού ο πρόεδρος πήγε στην προπόνηση πριν αλλάξει ο χρόνος !

Σκέπτεστε να τους είχε κάνει και … ποδαρικό ;

Διαβάστε επίσης