Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΙ … «ΤΡΕΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2 1/2» ΚΑΙ Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΟΙ … «ΤΡΕΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2 1/2» ΚΑΙ Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018 - 18:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν … αρμοδιότεροι από τους Παοκτήδες να καταδικάσουν τις … «γκανγκστερικές μεθόδους» !

Το κλείσιμο του 2017 σφραγίστηκε με την μεγαλειώδη ΦΑΡΣΑ της δήθεν «τρομοκρατικής ενέργειας» εναντίον του Γραμμένου προέδρου της ΕΠΟ, με τη μέθοδο της … αποστολής σφαιρών.

Για το ότι επρόκειτο περί μίας σαχλής και ανόητης φάρσας, δεν υπάρχει αμφιβολία, τουλάχιστον στους σκεπτόμενους αναγνώστες. Όμως, ακόμα και αυτή η φάρσα προκάλεσε μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα, με κορυφαίο την ανακοίνωση της … ΠΑΙ Πάοκ, με την οποία … «καταδίκαζε» ( ναι, η … ΠΑΕ Πάοκ !!! ) τις «απειλές εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ» !

Ομιλώ για ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ άνευ προηγουμένου πού θα μπορούσε να είναι υποψήφια γιά το ΟΣΚΑΡ θρασύτητος και υποκρισίας. «Οι γκανγκστερικές μέθοδοι και ο υπόκοσμος ανήκουν οριστικά στο χθες του ποδοσφαίρου», λέει. Ποιος το λέει ; Μα, ο πλέον αρμόδιος γιά να θέσει χρονικά περιθώρια στις γκανγκστερικές μεθόδους : Η ΠΑΕ Πάοκ ! Και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, με ανακοίνωση. Αν το έλεγε κανένας άλλος, θα το αμφισβητούσα, θα έλεγα και πού ξέρει αυτός από γκανγκστερικές μεθόδους και υπόκοσμο, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον πάρω στα σοβαρά.

Άλλο όμως αν το λέει η ΠΑΕ Πάοκ, θα έλεγα η … «καθ’ ύλην αρμόδια», σε ό,τι αφορά το γκανγκστερικό παρελθόν ! Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εξειδίκευσή της, όταν υπάρχουν μερικές πολύ … χαριτωμένες ( και αποδεδειγμένες ) ιστοριούλες απ’ αυτό.

Όπως ας πούμε εκείνη με τον Γιώργο Δώνη, το 2013. Πρωτομαγιά ήταν και Μεγάλη Τετάρτη συγχρόνως, όταν βγήκε στη δημοσιότητα το παρακάτω ρεπορτάζ, με τίτλο «Εισβολή στο σπίτι του καταγγέλλει ο Δώνης» :

«Πολύ σοβαρή καταγγελία δημοσιοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη από τη δικηγόρο του Γιώργου Δώνη, Ευαγγελία Σουλούκου, όσον αφορά στον κίνδυνο που διέτρεξε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και η οικογένειά του όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι τους, προκειμένου να τον υποχρεώσουν, με το... άγριο, να παραιτηθεί από τον πάγκο του «δικεφάλου»! Υπόσχεται, μάλιστα, να δώσει λεπτομέρειες για την περιπέτεια που πέρασε ο 44χρονος προπονητής, όταν διευθετηθεί η λύση της σύμβασής του με την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης !

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ

Η ανακοίνωση της δικηγόρου του Δώνη έχει ως εξής:

"Εχουν ακουστεί σημεία και τέρατα για τον εντολέα μου και τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται, ούτε κατ’ ελάχιστον, στην πραγματικότητα. Για αυτό καλώ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δημοσιεύσει τα επίμαχα εξώδικα, τόσο το εξώδικο που αποτέλεσε δήθεν την αιτία για την απόλυση του εντολέα μου, όσο και την χθεσινή απάντηση μας. Το οργανωμένο ποδόσφαιρο έχει γραπτούς και άγραφους κανόνες. Η τήρηση τους χαρακτηρίζει το μέγεθος της κάθε ομάδας καθώς αποκαλύπτει το ήθος της. Στην 25 έτη σταδιοδρομίας του στο ποδόσφαιρο, ο κ. Δώνης διακρίνεται πρωτίστως για το ήθος του και την προσήλωση του στην αγωνιστική προσπάθεια, με μεγαλύτερη "αποζημίωσή" του σε αυτό τον χώρο, την ίδια του τη φήμη. Πρώτη φορά στην επαγγελματική καριέρα του κ. Δώνη, σταματάνε την συνεργασία του με μία ομάδα, χωρίς να μπορέσει να αποχαιρετήσει ούτε καν τους ποδοσφαιριστές του. Πρώτη φορά στην επαγγελματική καριέρα του κ. Δώνη μέσα σε διάστημα μόλις 8 μηνών το συμβόλαιό του χρειάστηκε να αλλάξει 3 φορές με αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προς μεγαλύτερο κάθε φορά όφελος της, χωρίς όμως ούτε αυτό να είναι αρκετό ώστε να τηρηθούν οι όροι του. Σήμερα, δεν θα αναφερθώ δημόσια σε όσα αδιανόητα έχει υποστεί ο εντολέας μου και η οικογένεια του. Σε όλα αυτά θα αναφερθούμε αναλυτικά, αμέσως μόλις μας επιτραπεί καθώς είναι χρέος μας προς το ελληνικό ποδόσφαιρο και προς αυτούς που έντιμα και ευσυνείδητα το διοικούν. Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι δεν γνωρίζω ούτε έναν προπονητή ποδοσφαίρου σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα και αν εργάστηκε, να δέχεται ξημερώματα εισβολή στην οικία του, από αγνώστους που του ζητούσαν να παραιτηθεί, να ζητά από την ομάδα του να τον προφυλάξει και αντ' αυτού να τον απολύουν με υπαιτιότητά του!!! Τα συμπεράσματα δικά σας"...

ΚΑΨΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ : ΤΟ … ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Και εντάξει με το πάθημα του Γιώργου Δώνη, το ’13 συνέβη, ας πούμε ότι ήταν οι αρχές της ηγεσίας στον Πάοκ από τον Ρώσο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και κατά κάποιο τρόπο μπορεί κανείς να του καταλογίσει άγνοια των ελληνικών ποδοσφαιρικών πραγμάτων. Ότι δηλαδή δεν ήξερε πως εδώ στο Ελλάντα κάποιες μέθοδοι πού θυμίζουν ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ δεν περνάνε εύκολα.

Ελα όμως πού και μετά από τρία χρόνια, τον Αύγουστο του 2016 ξεκίνησε μία σειρά γεγονότων πού θύμιζαν πολύ γκανγκστερισμούς και «βαρύ» υπόκοσμο. Ένα απ’ αυτά, ήταν και ο εμπρησμός του αυτοκινήτου πού ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του τότε προπονητή της Ξάνθης και νυν του … Πάοκ (!!!) Λουτσέσκου ! Και σε μικρή χρονική απόσταση, ο εμπρησμός του αυτοκινήτου της συζύγου του μάνατζερ του Λουτσέσκου !

Οι δύο αυτοί εμπρησμοί βρέθηκαν στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας πού έγινε τότε και σύμφωνα με αυτήν, αποκαλύφθηκε ότι ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ των εμπρησμών ήταν ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ της ΠΑΕ Πάοκ ( !!! ) ο οποίος, πάντα σύμφωνα με το τότε πόρισμα φερόταν να έχει διασυνδέσεις με την ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ.

Και ιδού ένα από τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής :

«Ο πρώτος εμπρησμός έγινε στις 30 Αυγούστου σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δράστες έκαψαν το Ι.Χ. αυτοκίνητου ξαδέλφου του προπονητή της ΠΑΕ Ξάνθης Ρ. Λουτσέσκου. Ο δεύτερος ακολούθησε λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, όπου έγινε παρανάλωμα του πυρός όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου γνωστού ποδοσφαιρικού μάνατζερ. Μάλιστα, την ίδια μέρα μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε δια τηλεφώνου απειλές κατά της ζωής του μάνατζερ. Κοινός παρονομαστής των δύο επιθέσεων -σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές- αποτελεί το γεγονός ότι ως ηθικός αυτουργός φέρεται το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ που κατηγορείται ότι είχε «παρτίδες» με το κύκλωμα. Την εκτέλεση των παραγγελιών (όλων των εμπρησμών) ανέλαβε «ομάδα κρούσης» που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση 38χρονου Αρμένιου. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στη δεύτερη επίθεση συμμετείχε άτομο που φαίνεται ότι είχε υπαλληλική σχέση με την ίδια ΠΑΕ. Όπως ανακοίνωσε, στη διάρκεια παρουσίασης, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος, ως ηθικός αυτουργός των δύο παραπάνω εμπρησμών φέρεται το συγκεκριμένο στέλεχος της ΠΑΕ, ο ρόλος του οποίου στην εταιρία αφορούσε -κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- το κομμάτι της επικοινωνίας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σε παλιότερες διοικήσεις του ποδοσφαιρικού συλλόγου».

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΑΡΧΙΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ !

ΜΕΛΟΣ του ΔΣ της ΠΑΕ Πάοκ λοιπόν ο ΑΡΧΙΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ πού έκαιγε τα αυτοκίνητα εκείνων πού – προφανώς - «δεν ήταν καλά παιδιά». Ποιος του έδινε τα ονόματα εκείνων πού … «έπρεπε να τιμωρηθούν» ουδέποτε έγινε γνωστό. Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να υποθέσει οποιονδήποτε.

Και ποιο είναι αυτό πού μένει ; Ότι είναι τουλάχιστον ΓΕΛΟΙΟ να βγαίνει η … ΠΑΕ Πάοκ και να … στηλιτεύει τις … «γκανγκστερικές μεθόδους» και τον … «υπόκοσμο».

Είναι ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΟΤΙ … ΕΚΑΝΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ !

Από ένα σημείο και μετά, όμως, η ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ και το πράγμα παίρνει ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΙΚΕΣ διαστάσεις. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η ΠΑΕ Πάοκ να ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, λες και είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο με τα νοητικά στερημένα φανατικά της.

Τι μας νοιάζει εμάς, ρε Μπαόκια, αν … «καταδικάζετε» και ποιους … «καταδικάζετε» ; Με το δικό σας μπακ γκράουντ είναι άβολο, άκομψο και υποκριτικό να «καταδικάζετε» οποιονδήποτε.

Εν ολίγοις, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ, ή, «ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΤΕ», πού έλεγε εκείνος ο παλιός πολιτικός.

Το παρελθόν είναι αφάνταστα διδακτικό, αρκεί να ανατρέχει κανείς σ’ αυτό

«ΤΡΕΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 33 ½» : ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ … ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ !

Και επειδή ορισμένοι ομιλούν γιά «πρωτοφανή ενέργεια», πού σκοπό έχει να βγάλει το ποδόσφαιρο από την τροχιά … εξυγίανσης πού το οδηγούν βεβαίως ο Γραμμένος πρόεδρος και κάποια ΛΑΜΟΓΙΑ και ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ψευτοεπενδυτές, καλό είναι να ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ κάποια γεγονότα του παρελθόντος πού θεωρώ ΕΞΟΧΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΑ και γιά το συγκεκριμένο ( ΑΝ, βεβαίως, δεχτούμε ότι υφίσταται ).

Πάμε λοιπόν καμιά … δεκαπενταριά χρόνια πίσω, στο 2002. Εκείνο το καλοκαίρι λοιπόν, ο Μάκης Ψωμιάδης παίρνει τη μεγάλη απόφαση να φέρει εκ νέου τον Μπάγιεβιτς (είχε φύγει από τον Ολυμπιακό) στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αμέσως, αρχίζουν τα … όργανα. Στις 30 Μαϊου του 2002 γίνεται η πρώτη προσπάθεια τύπου...Ελ Πάσο, κατά την παρουσίαση του «Ντούσκο» στο «Πεντελικόν». Τον έσωσε η εμπειρία (από δύσκολες καταστάσεις») του Μάκη Ψωμιάδη που δεν επέτρεψε στους 200 περίπου φίλους της «Ενωσης» να προχωρήσουν περισσότερο, από τα υβριστικά συνθήματα, τις μαύρες σημαίες που κρατούσαν και το πανό με το χαρτονόμισμα. Ξύλο έπεσε τελικά, αλλά μεταξύ Μπαγεβιτσικών και Αντιμπαγιεβιτσικών. Ακολουθούν άλλα περιστατικά, με την κατάσταση να θυμίζει πυριτιδαποθήκη, έτοιμη να εκραγεί. Και λίγους μήνες αργότερα, γεμάτους με ΑΓΡΙΑ περιστατικά ΒΙΑΣ ανάμεσα σε Μπάγεβιτς και οπαδούς της Ορίτζιναλ, σε εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στη σκεπαστή ατενίζει ένα νέο πανό: «ΑΕΚ σ’ αγαπώ, προδότη δεν ξεχνώ». Επώνυμοι «Αεκτζήδες» (Γιάννης Βούρος και Πασχάλης Τσαρούχας) μαζί με παλαίμαχους παίκτες της «Ενωσης» ανεβαίνουν στη σκεπαστή για να κατεβάσουν το πανό και γίνεται μύλος. Λίγο μετά, όμως, στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, ο Μπάγιεβιτς προχωράει σε αποκάλυψη ΣΟΚ :

«Δέχτηκα ένα απειλητικό γράμμα στο σπίτι μου που είχε μέσα μια σφαίρα. Εγώ για αυτούς δεν φεύγω. Ειδικά τώρα τελευταία που μου στέλνουν και μηνύματα. Θα τους στείλω και εγώ ένα. Αν τολμήσουν να πειράξουν την οικογένειά μου, θα σκοτώσω εγώ ο ίδιος πρώτα τον αρχηγό τους και μετά αυτόν που το έκανε, αν τον βρω.

Για μένα φυλακή δεν υπάρχει και το χειρότερο είναι ότι δεν σκέφτομαι ούτε τη ζωή μου. Τους στέλνω λοιπόν το μήνυμά μου, όπως έστειλαν αυτοί τη σφαίρα στο σπίτι μου. Να ξέρουν ότι εμένα μπορούν να με σκοτώσουν αλλά για την οικογένειά μου θα δώσω και τη ζωή μου. Μόνο αν είμαι νεκρός δεν θα μπορώ να την υπερασπιστώ και να την προστατεύω» !

*** Ούτε εισαγγελείς χρειάστηκε να ανακατευτούν τίποτε, ούτε υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς, ούτε να προσληφθούν … συνοδοί. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. Βλέπετε, διότι ο Μπάγεβιτς απέδειξε ότι πράγματι φόραγε παντελόνια. Και όχι μόνο δεν τρομοκρατήθηκε ο ίδιος, αλλά κατόρθωσε να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ τους … ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. Και τους έχει αναγκάσει, ΣΗΜΕΡΑ, δεκαέξι χρόνια μετά, να τον ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ σε ΗΓΕΤΙΚΟ ρόλο.

Το κατάλαβες, Γραμμένε, το νόημα ; Και … αλήθεια, μήπως παρατήρησες και τίποτα … ομοιότητες ;

ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ … ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ !

Σύμφωνα με απολύτως ενήμερα ρεπορτάζ, ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ «κυκλοφορεί στην Αθήνα συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, ενώ στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σταθμευμένο ένα περιπολικό» ( Εφημερίδα livesport ).
Παρατήρηση 1 : Ποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ για την ΦΥΛΑΞΗ του «ανθρώπου του Ιβάν» Γραμμένου ;

Παρατήρηση 2 : Πάντως κατά τα … άλλα, ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ «εργάζεται γιά την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ» !

Μπέεεε ! Μπέεεε ! Μπέεεε ! Βρρρτ !

Διαβάστε επίσης