Ντουντούκα
Όσοι δεν είναι υπερήφανοι και χαρούμενοι, δεν θα φοράνε αυτή τη φανέλα!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018 - 18:57

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Η ασίγαστη κυβερνητική παρεμβατικότητα πληγώνει καίρια το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας

Η Δικαιοσύνη είναι αρχέγονο συστατικό της Δημοκρατίας. Διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δια της ομαλής λειτουργίας και της προστασίας του κοινωνικού ιστού. Αυτός είναι ο ρόλος της, αυτό το ύψιστο καθήκον εκείνων πού την υπηρετούν.

Κορυφαία αξία της Δικαιοσύνης, είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της. Η πλήρης, απόλυτη και χωρίς καμία υποχώρηση ή έκπτωση, ανεξαρτησία της, η οποία πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού από τους οποιουσδήποτε κρατούντες. Αν η Δικαιοσύνη ξεφύγει από τα συγκεκριμένα και διακριτά όριά της και χάσει την ανεξαρτησία της, μεταβάλλεται σε ΟΠΛΟ, εχθρικό γιά τη Δημοκρατία. Ο κίνδυνος να περάσει στα χέρια διαφόρων εξουσιομανών, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα την χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος, είναι τεράστιος, άμεσος και αναπόφευκτος. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, η Δικαιοσύνη θα είναι μία έννοια χωρίς ουσιαστική ύπαρξη. Απλά, θα υπάρχει μόνο κατ’ όνομα, χωρίς πραγματική υπόσταση.

Δικαιοσύνη πού δεν είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, παύει να είναι Δικαιοσύνη, αλλά ένα κακέκτυπό της. Και Δημοκρατία χωρίς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, παύει να είναι δημοκρατία, αλλά ένα κακέκτυπο Δημοκρατίας.

Στη σημερινή εποχή, η προσπάθεια της Πολιτειακής αρχής να υπεισέλθει στον χώρο αποκλειστικής ευθύνης της Δικαιοσύνης, είναι και ορατή και αναμφισβήτητη και καταγγελθείσα κατ’ επανάληψη και κατά τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, από τους πλέον αρμόδιους : Από το ΘΙΓΟΜΕΝΟ Δικαστικό σώμα.

Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης πού είναι και συνεχείς και επίμονες, εμφανίζουν μία εικόνα προθέσεων, κύριες των οποίων η εκδικητικότητα, το μένος, η μισαλλοδοξία και η ασυδοσία της πολιτικής εξουσίας, προκειμένου να επιβάλει τις προθέσεις της σε όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνικής δραστηριότητας. Με περισσότερο ορατή, λόγω της επικοινωνιακής της βαρύτητας, την ποδοσφαιρική παρεμβατικότητα.

Οι προσχηματικές «δικαιολογίες» των κυβερνητικών παραγόντων, γιά την ΩΜΗ σε πολλές περιπτώσεις και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ σε περισσότερες, πολιτική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη Δικαιοσύνη, περιορίζονται σε κάποιες φράσεις – παροιμιώδεις, με κυρίαρχη την ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΗ γιά την περίσταση «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ναι, και οι κρίνοντες κρίνονται ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, αλλά ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ; Και με ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ; Μα, οι ΜΟΝΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ γιά να κρίνουν τους κρίνοντες ( = δικαστές ) στην περίπτωσή μας, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ πού προσπαθούν να ΑΛΩΣΟΥΝ τον χώρο της Δικαιοσύνης. Δηλαδή, οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι οποίοι θεωρούν ότι είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να «κρίνουν» τους κρίνοντες, δλδ. τους ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Και βεβαίως, σε καμία ευνομούμενη κοινωνία, σε κανένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να «κρίνουν» τους δικαστές άνθρωποι βυθισμένοι σε ωκεανό από συμπλέγματα, άνθρωποι εξουσιομανείς, ή ακόμα και ψυχικά διαταραγμένοι πολιτικοί.

*** «Τριετές συμβόλαιο υπέγραψε ο Μοράν».

Από τώρα, μέχρι τον Ιούλιο.

«Καθ’ υπόδειξιν» ;

Επιχειρώ με τον παραπάνω πρόλογο, να αναδείξω μία πτυχή πού ούτως η άλλως πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ κατά τη διάρκεια του νέου έτους, 2018.
Ηδη, τα μίσθαρνα όργανα ( κοινώς ΤΣΑΤΣΟΙ ) του ποδοσφαιρικού και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ σκοτεινού παρασκηνίου, έχουν ξεκινήσει την … «έκθεση» των ΣΤΟΧΩΝ της Δικαιοσύνης γιά τη νέα χρονιά. Σ’ αυτήν, βεβαίως, πρωταγωνιστούν υποθέσεις πού αφορούν την προηγούμενη διοικητική κατάσταση στο ποδόσφαιρο (προκειμένου να «δικαιολογηθεί» η κατάληψη της εξουσίας στην ΕΠΟ, πού ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, από την λεγόμενη «εξυγίανση» ). Και βεβαίως, περιλαμβάνοντας ανάμεσά τους και υποθέσεις στις οποίες ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΕΞΕΙ τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Δεν πρόκειται βεβαίως να επαναλάβω τα θέματα αυτά, τα οποία οι ΤΣΑΤΣΟΙ των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ Μέσων προτάσσουν, δείχνοντας εξ αρχής τις προθέσεις τους.

Όμως, δεν θα σταματήσω να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ή να ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τις «αστοχίες» του δικαστικού περιβάλλοντος στο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, όπου είναι προφανές ( = ΦΩΝΑΖΕΙ, για όσους ξέρουν ) ότι οι διάφορες «επιλογές» γίνονται κατά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΣΗ των αρμοδίων δικαστικών λειτουργών, χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, δίνοντας εν τέλει την ( απατηλή, κατά την άποψή μου ) εντύπωση ότι λαμβάνονται «καθ’ υπόδειξιν».

Βεβαίως, δεν θα σταματήσω ΠΟΤΕ όσο έχω την δυνατότητα να εκφράζομαι δημόσια, να ΕΠΑΙΝΩ και να ΥΜΝΩ την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, τους οποίους στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούσα πάντα και θεωρώ ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΣ στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Δυστυχώς όμως, δεν είμαι σε θέση να ερμηνεύω κάποιες δυσερμήνευτες αποφάσεις και ενέργειες δικαστικών λειτουργών πού ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ( γιατί περί του ποδοσφαίρου βασικά ο λόγος ).

ΠΟΣΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Και επειδή δεν γράφω ποτέ κάτι χωρίς να το υποστηρίζω με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ, θα αναπτύξω θέματα της λεγόμενης «αθλητικής Δικαιοσύνης» ( κατ’ επίφαση, διότι Δικαιοσύνη, όπως είπαμε, είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ) πού αφορούν τις δραστηριότητες του «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα», δηλαδή του Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου, σε θέματα πού τέθηκαν υπ’ όψιν του, χωρίς να κινήσουν το ενδιαφέρον του.

Ξεκινάω από την καταγγελία πού έγινε δημόσια και επώνυμα, προκάλεσε αίσθηση στην ποδοσφαιρική κοινωνία, αλλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ, ΔΕΝ ΚΙΝΗΣΕ καν το ενδιαφέρον του κ. Σιμιτζόγλου, άγνωστον για ποιο λόγο και με πιο σκεπτικό.

Πρόκειται για την γνωστή καταγγελία του πρώην προέδρου της Σούπερ Λίγκας, αντιπροέδρου της ΕΠΟ και σήμερα εκδότη Βίκτωρα Μητρόπουλου, ο οποίος ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δήλωσε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ του ΣΚΑΪ» ότι οι εκλογές της ΕΠΟ, από τις οποίες προήλθε η διοίκηση Γραμμένου, ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ με ποσά πού ανέρχονται στα ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.

Η καταγγελία προφανώς ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι με καταγγελίες ανεύθυνες, μικρότερης αντικειμενικά αξίας, απρόσωπες, ανυπόγραφες, ακόμα και με τη μορφή ΑΝΩΝΥΜΩΝ επιστολών «ΣΤΗΘΗΚΕ» μία υπόθεση με κατηγορίες ακόμη και γιά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πού σήμερα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, το ότι ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ τον καθ’ ύλην αρμόδιο εισαγγελέα αποτελεί τραγικό ερωτηματικό.

Ας δούμε όμως την εξέλιξη του θέματος, αμέσως μετά την καταγγελία Μητρόπουλου, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε. Λίγες μέρες μετά την εκπομπή, στο γραφείο του κ. Σιμιτζόγλου έφτασε μία επιστολή - ανώνυμη σύμφωνα με τις πληροφορίες μου – στην οποία περιγράφονταν οι λεπτομέρειες της εκπομπής και της δήλωσης του Βίκτωρα. Και εδώ, θα πρέπει να διευκρινίσω στους αναγνώστες, ότι δεν είναι λίγοι οι δημοσιογράφοι ( δεν περιλαμβάνομαι σ’ αυτούς ) πού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ» ένα θέμα προσφεύγοντας ακόμα και στη χρήση ανώνυμης καταγγελίας, προκειμένου να έχουν τον πρώτο λόγο στις «δημοσιογραφικές αποκαλύψεις» πού θα υπάρξουν στην πορεία. Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω και ΠΟΙΟΣ προσκόμισε την καταγγελία – αναφορά στο γραφείο του κ. Σιμιτζόγλου. Αυτό όμως, είναι το έλασσον. Το μείζον θέμα, είναι ακριβώς ότι ο κ. Σιμιτζόγλου ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ότι ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ( θα έλεγα επιδεικτικά, αλλά δεν είναι δόκιμος ο όρος ) γιά το ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΥΜΒΑΝ της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ μιάς ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ενέργειας, πού είχε θέμα της την πράξη της ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ προκειμένου να επιτευχθεί η ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΗ των εκλογών μιάς Αθλητικής Ομοσπονδίας, όπως η ΕΠΟ.

Η γροθιά του Βράνιες στον Σεμπά

Αδιαφόρησε ο κ. Σιμιτζόγλου γι’ αυτή την ΕΠΩΝΥΜΗ και ΔΗΜΟΣΙΑ καταγγελία, δεν μπορώ να γνωρίζω τους λόγους. Όπως δεν έχουν την δυνατότητα να γνωρίζω τους λόγους γιά τους οποίους ο κ. Σιμιτζόγλου επέδειξε πλήρη αδιαφορία σε ΑΛΛΕΣ περιπτώσεις ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών. Κατά … σατανική σύμπτωση, όλες προερχόμενες από τον Ολυμπιακό !

Και συγκεκριμένα : Στις 8 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός κατήγγειλε επισήμως στον αθλητικό εισαγγελέα τον ποδοσφαιριστή της Αεκ Βράνιες, ο οποίος στις καθυστερήσεις του μεταξύ τους αγώνα ΓΡΟΝΘΟΚΟΠΗΣΕ τον Σεμπά, κάτι πού διέφυγε της προσοχής του διαιτητή. Η παράβαση του Βράνιες αποδεικνύονταν από το βίντεο του αγώνα, αλλά και από την ανάρτηση φωτογραφίας της φάσης στο λογαριασμό του Βράνιες στο Instagram.

Ο Εισαγγελέας κ. Σιμιτζόγλου, δεν έδωσε καμία απολύτως συνέχεια στην καταγγελία.

Λιβάγια και Μπάτσι

Στις 12 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιακός κατήγγειλε επισήμως τον ποδοσφαιριστή της Αεκ Λιβάγια, ο οποίος στον αγώνα με τον Παναιτωλικό γρονθοκόπησε στο πρόσωπο αντίπαλό του ( τον Χαντάκια ). Ο κ. Σιμιτζόγλου αδιαφόρησε.

Το ίδιο συνέβη και με την καταγγελία του Ολυμπιακού γιά τον βοηθό του προπονητή του Πάοκ Λουτσέσκου, έναν Κρίστιαν Μπάτσι, ο οποίος απώθησε βίαια τον διαιτητή Κατσικογιάννη στον αγώνα της Λάρισας.

Άλλη μία καταγγελία του Ολυμπιακού δεν ευοδώθηκε από τον κ. Σιμιτζόγλου. Αφορούσε την είσοδο οπαδών της Αεκ στον αγώνα με τον Πάοκ στο ΟΑΚΑ και οι ερυθρόλευκοι, επικαλούμενοι τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, βίντεο και φωτογραφίες, ζήτησαν να επιβληθεί στην Αεκ ποινή 2-4 αγωνιστικών χωρίς θεατές.

Φωνή ( ή μάλλον … καταγγελία ) βοώντος εν τη ερήμω.

Και … «γκάλοπ» : Σιμιτζόγλου ή … Περρέϊρα ;

Γιά όλα αυτά, ο κ. Σιμιτζόγλου αδιαφόρησε. Κι’ όμως, είναι ο ίδιος αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος πέρυσι ικανοποιώντας καταγγελία της Αεκ, επενέβη με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί ο Σεμπά με τρείς αγωνιστικές, γιά χτύπημα εκτός φάσεως στον Αραούχο.

Η εμφανώς αδιάφορη στάση του αθλητικού ( ή ποδοσφαιρικού ) εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου έναντι επισήμων καταγγελιών, πού προέρχονται από συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει προκαλέσει και την περισσότερο χιουμοριστική αντίδραση ποδοσφαιρο – νομικών κύκλων.

Προσφάτως μάλιστα, στην ποδοσφαιρική πιάτσα επιχειρήθηκε σύγκριση στο θέμα της αδιαφορίας, του κ. Σιμιτζόγλου με τον … Περρέϊρα, τον … «εκλεκτό» της «αυλής» του Θοδωράκη στην Ουέφα και τη Φίφα, ο οποίος … παρεπιδημεί εν Ελλάδι, προφασιζόμενος τον ατάραχο και αδιάφορο για τα θέματα της διαιτησίας … επικεφαλής της διαιτησίας !!!
«Ποιος είναι πιό αδιάφορος, ο Σιμιτζόγλου ή ο Περρέϊρα ;» ειπώθηκε χάριν αστειότητος με αποτέλεσμα να δοθούν απαντήσεις όπως αυτή :

«Η διαφορά είναι ότι ο Περρέϊρα μας κοστίζει αστρονομικού ύψους αποδοχές και του πληρώνουμε και τα ταξιδάκια, ενώ ο Σιμιτζόγλου έχει μόνον ένα μισθό».

Κατ’ ανάθεση

Κυκλοφορεί όμως και κάτι άλλο στην ποδοσφαιρική πιάτσα σχετικά με τον κ. Σιμιτζόγλου και την «πολιτική» πού εμφανίζεται ανάγλυφη στις αποφάσεις του.

Λέγεται συγκεκριμένα, ότι τις «δύσκολες» γι’ αυτόν υποθέσεις, όπως γιά παράδειγμα την έφεση γιά την ποινή του Μανόλο Χιμένεθ, τις αναθέτει στον αναπληρωτή του, τον κ. Γιώργο Λαϊνη.

Τώρα, αν είναι ακριβώς «πολιτική», ή απλά φόρτος εργασίας, τρέχα γύρευε και ψάχ’ νε να ‘βρεις.

ΛΑΓΟΚΟΥΪΖ

Ποια θα είναι η σύνθεση του Παναθηναϊκού εναντίον του Πλατανιά ;

Ο ευρών την σωστή απάντηση έχει να επιλέξει μεταξύ δύο δώρων. Μία δωρεάν εγγραφή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ή δύο πιτόγυρα με απ’ όλα στο τριώροφο.

Με γειά τα μάτια, κύριε Αλαρντάϊς

Παρακολούθησα τον αγώνα Εβερτον – Μάντσεστερ Γ. 0-2. Φυσικά, ανέκαθεν ήμουν οπαδός της Μάντσεστερ, ενώ η Εβερτον ανέκαθεν μου προκαλούσε αποστροφή. Τη χάρηκα λοιπόν την νίκη της ομάδας «μου».

Όμως, η Εβερτον ήταν πραγματικά η ομάδα πού με εντυπωσίασε : Αρνητικά, εννοώ ! Λες και έβλεπα τον Λεβαδειακό, μου φάνηκε. Ομάδα χωρίς άμυνα, χωρίς επίθεση, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα.

Αυτό πού μου έκανε εντύπωση περισσότερο, πάντως, ήταν η επίθεση της Εβερτον. Παίκτες ακίνδυνοι, ατομιστές, νωθροί και χωρίς πάθος στο παιχνίδι τους. Αλήθεια, ρε παιδιά, για να παίζουν ο … Κλανιάσε, ο Γιάλα – γιάλα και ο βετεράνος Ρούνεϋ, πού δεν κάνει πιά ούτε γιά τους βετεράνους του Δαρίβα, δεν παίζει ο Μιραλάς ; Είναι δυνατόν, να πάρθηκε τέτοια απόφαση από σοβαρό προπονητή ;

Με γειά τα μάτια, κύριε Αλαρντάϊς, αν είναι έτσι.

Φανερώθηκε... ο Φανούρης !

Τον θυμάστε τον Φανούρη Βατσινά, προ πολλών ετών πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ ;

Είναι αυτός πού κάποτε είχε δηλώσει με υπερηφάνεια : «Το όραμα μου ήταν ο ΟΦΗ να γίνει και πάλι ένας μεγάλος σύλλογος, έτσι όπως μας τον άφησε ο μεγάλος ηγέτης Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ο κ. Βατσινάς επανεμφανίστηκε στα διοικητικά του ΟΦΗ. Το σημερινό όραμά του είναι ακόμη άγνωστο. Δεν το έχει κοινοποιήσει ακόμη

Διαβάστε επίσης