Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 - 16:50

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Απέδειξε την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του θεσμικού του ρόλου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Με την συνοδεία των Λαγωνίδη και Πουρλιοτόπουλου ταξιδεύει στην επαρχία, καταγγέλλοντας τις παλιές διοικήσεις.

Δηλώσεις … ελαφροσήμαντες έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος. Πού τις έκανε ; Σε κάποιο τοπικό Μέσον της Χίου. Και γιατί τις έκανε ; Διότι θεώρησε ότι έπρεπε να τις κάνει. Δικαίωμά του. Όμως, επειδή – όπως και να το κάνουμε – είναι δημόσιο πρόσωπο και αυτό δεν αλλάζει, πρέπει να ΠΡΟΣΕΧΕΙ τι λέει, πότε το λέει και ΓΙΑΤΙ το λέει. Οι δηλώσεις οποιουδήποτε δημοσίου προσώπου υπόκεινται σε κριτική και βεβαίως, οι κριτικές δεν είναι πάντα «βολικές» και «καλοπροαίρετες», όπως ίσως θα ήθελε να είναι, ο κάθε δηλωσίας.

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο κ. Γραμμένος απέδειξε, εν ολίγοις, ότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο ΗΘΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ πού απαιτεί το αξίωμά του. Και επειδή εγώ ΠΑΝΤΑ ομιλώ με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΑΛΗΘΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ως παραδείγματα, θα σταθώ αναλυτικά στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ, οι οποίες κατά την κρίση μου, αντιπροσωπεύουν και απηχούν ολόκληρη τη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ της ομάδας παραγόντων οι οποίοι στο όνομα μιάς ΚΑΛΠΙΚΗΣ και ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ «εξυγίανσης» ανέλαβαν και ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς, προκειμένου να εξυπηρετείται Ο ΕΝΑΣ, ο επίδοξος «Σουλτάνος» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ας τα πάρουμε όμως απ’ την αρχή. Είπε ο κ. Γραμμένος, απαντώντας σε ερώτηση πού του έγινε σχετικά με το ΓΕΛΟΙΟ και ΑΝΕΥ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΟΣ περιστατικό της επιστολής με τις … «σφαίρες» πού παρέλαβαν οι ιδιαιτέρες γραμματείς του στο γραφείο του στην ΕΠΟ, ενώ ο ίδιος απουσίαζε : «Είμαι παιδί του μόχθου. Σπούδασα δουλεύοντας. Αν με έβαζε σε σκέψεις άλλου είδους, θα έχανα τον προσανατολισμό μου. Δεν με φοβίζει, το ξαναλέω. Είναι μέσα στην ατμόσφαιρα, κακώς βεβαίως, ενός ποδοσφαίρου με σάπιες δομές. Αυτό πρέπει να αλλάξει για να πάψουν και οι επιστολές και οι σφαίρες. Δεν με θίγει, δεν με στενοχωρεί, μου προκαλεί όμως προβλήματα καθημερινότητας. Δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Τα προβλήματα καθημερινότητας σε σχέση με την περιφρούρηση και τα λοιπά».

Βλέπουμε λοιπόν κατ’ αρχήν, ότι απάντησε σε ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, θίγοντας γενικότερα θέματα. Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα – ένα :

Τα προβλήματα καθημερινότητας σε σχέση με την περιφρούρηση, πού ανέφερε, είναι ασφαλώς σχετικά με την ΠΑΡΑΛΟΓΗ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ φρούρησή του, μετά το περιστατικό της επιστολής, με απόφαση των αρμοδίων ΚΡΑΤΙΚΩΝ αρχών, στις οποίες προσέτρεξε. Δεν ξέρω αν και κατά πόσον είναι ενοχλητική η παρουσία έξτρα σωματοφυλάκων σε κάθε έξοδό του και των περιπολικών πού ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ νύχτα – μέρα. Αν, όμως το ενοχλούν, γιατί δεν κάνει κάτι πολύ απλό, να ΖΗΤΗΣΕΙ από τους αρμόδιους να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η υπερβολική ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ πού του παρέχουν … χωρίς να την ζητήσει (;)

Πάμε παρακάτω. Η υπερβολική και ενοχλητική προστασία πού του παρέχει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει στην Χίο γιά να παρευρεθεί στην γιορτή της πίττας, προσκεκλημένος της εξυγιαντικής διοίκησης της τοπικής ΕΠΣ. Όμως, παρά το γεγονός των ενοχλητικών σωματοφυλάκων, πού πιθανότατα τον συνόδευαν, ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να εμπλουτίσει την πολυπληθή ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ με τους κυρίους Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και Κώστα Λαγωνίδη, δύο στελέχη του Πάοκ και παλιούς ποδοσφαιριστές, πού παρεπιδημούν με διάφορες ιδιότητες στον ποδοσφαιρικό περίγυρο του Ρώσου επενδυτή.

Το ότι είναι παιδί του μόχθου, δεν μου λέει τίποτα το ιδιαίτερο. Κι’ εγώ … παιδί του μόχθου είμαι και γνωρίζω και μερικά ακόμα … εκατομμύρια Ελληνες – παιδιά του μόχθου, πού συμπεριλαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα και όλε στις κοινωνικές εκφάνσεις. Ακόμα και στον Κορυδαλλό, αν κοιτάξει κανείς, δεν θα δυσκολευτεί να βρεί παιδιά του μόχθου σε όλες τις πτέρυγες και από κάθε επιστημονικό και μη τομέα.

Ποιες ακριβώς είναι οι … «σάπιες δομές» ;

Δεν τον φοβίζει, επαναλαμβάνει ο ηρωϊκός πρόεδρος της ΕΠΟ, η επιστολή με τις σφαίρες ( ή την σφαίρα, δεν ξέρω αν ήταν μία ή περισσότερες ). Σίγουρα τον τιμά αυτή η απόρριψη του φόβου, διότι αποδεικνύει μία λεβεντιά χαρακτήρα και νοοτροπίας, ταιριαστή για κάθε υψηλό αξιωματούχο του ποδοσφαίρου μας. Όμως, ο ισχυρισμός περί «σάπιου ποδοσφαίρου», είναι εντελώς άστοχος και αταίριαστος με την «δραματικότητα» της δήλωσης.

Ποιες ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΜΕΣ είναι οι σάπιες, κ. Γραμμένε; Μήπως αυτές πού δημιουργήθηκαν στα ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ πού η παράταξή σας βρίσκεται στην εξουσία ( περιλαμβάνω και την ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ περίοδο της … «διοικούσας επιτροπής» του Κουτσοκούμνη και του Θοδωράκη, βεβαίως ). Και τι KANETE για να τις εξαφανίσετε, να τις σβήσετε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, να τις διαγράψετε οριστικά ; Ποιες είναι οι διοικητικές σας ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση ; Οι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ κομματικών και ανθρώπων των ΠΑΕ πού σας προώθησαν και σας στήριξαν να γίνετε πρόεδρος ;

  • ΑΛΗΘΕΙΑ, κ. Γραμμένε, με ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ των ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ομοσπονδίας, τι γίνετε ; Εσείς δεν είστε πού είχατε ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ να τους δώσετε στη δημοσιότητα επισήμως ; Τι στην ευχή, ΨΕΜΑΤΑ μας είπατε, κ. πρόεδρε, ή απλά ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑΝ τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ του ποδοσφαίρου ;

ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΕΞΥΓΙΑΝΤΗ

ΟΤΑΝ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ !

Σήμερα βεβαίως έχει γίνει καλός φίλος με την κυβέρνηση των συριζανέλ

Και επειδή υποθέτω ότι ειδικά εσάς, πού είστε διακεκριμένος νομικός, λαμπρός επιστήμων και ανιδιοτελής εργάτης του ποδοσφαίρου, σας ΕΝΟΧΛΕΙ η αναφορά σε ΑΦΕΝΤΙΚΑ, θα σας ΘΥΜΙΣΩ μία ΛΑΜΠΡΗ και απόλυτα ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ – αλλά και … ΞΕΒΡΑΚΩΤΙΚΗ - ιστοριούλα από το παρελθόν. Όχι πολύ μακριά από το σήμερα, μόλις πέντε χρονάκια και κάτι λίγο. Πάμε λοιπόν στον Σεπτέμβριο του 2012, ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ.

Τότε λοιπόν ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής ( θα τον θυμάστε, ασφαλώς, κ. Γραμμένε ) σας κάλεσε στο γραφείο του, τους προέδρους των τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Τον Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών, τον Μπρατσόλη της ΕΠΣ Πειραιά και ελόγου σας, ως πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας. Ηταν και άλλα δύο πρόσωπα στη συνάντηση αυτή, αλλά θα τα κρατήσω μυστικά προς το παρόν.

Και τι σας ήθελε ο Σαρρής ; Σας ζήτησε ΣΤΗΡΙΞΗ, για τις εκλογές. Είπατε ΟΟΟΛΟΙ σας ΝΑΙ χωρίς δυσκολία. Στη συνέχεια σας ζήτησε να εκδώσετε ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ από τις Ενώσεις σας, γιά να λάβει η στήριξη επίσημο χαρακτήρα. Η ΕΠΣ Αθηνών και η ΕΠΣ Πειραιά, εξέδωσαν αμέσως ανακοινώσεις. Εσείς, όμως, όταν βρεθήκατε με τον Σαρρή, του αποκαλύψατε το εξής ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ- ΚΟ : «Δεν θα βγάλω ακόμα ανακοίνωση, διότι έχω υποχρέωση να ΡΩΤΗΣΩ έναν άνθρωπο, πού δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς την έγκρισή του» !

Ο Σαρρής ρώτησε απορημένος, ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος πού εσείς, αν και πρόεδρος, ζητούσατε την έγκρισή του, απαντήσατε : «Ο Ψωμιάδης» !

Τα θυμάστε, κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ ; Αν όχι, υπάρχουν ΜΑΡΤΥΡΕΣ, όπως προανέφερα, πού τα βεβαιώνουν.

ΟΣΚΑΡ, ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

Στο ποδόσφαιρο των παρκαρισμένων πούλμαν, της «λογοδοσμένης» διαιτησίας, του «κατηφορικού» Καραϊσκάκη, των «δανεικών εν αποστολή»

Οσκαρ, καλωσόρισες. Καλωσήρθες στο ποδόσφαιρο του παρκαρισμένου πούλμαν. Του κατηφορικού γηπέδου. Της υπο - «ταγμένης» διαιτησίας. Των «δανεικών» σε αποστολή εξολόθρευσης ανταγωνιστών της ομάδας πού ανήκουν.

Το πρώτο σου ματσάκι, αυτό με την ομάδα – μίασμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους ΨΕΥΤΕΣ του Πλατανιά, πρέπει να πρόσθεσε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στις εμπειρίες σου.

Ο Πλατανιάς, δεν πέρασε κυριολεκτικά τη σέντρα. Ο τερματοφύλακας Χουτεσιώτης, έπιασε με τα χέρια πρώτη φορά τη μπάλα στο … 90 ‘. Οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά πού προέρχονται ή ανήκουν στον Πάοκ, συναγωνίζονταν στα σκληρά και αντιαθλητικά φάουλ, λες και είχαν αγωνιστικό σκοπό την εξόντωση βασικών παικτών του Ολυμπιακού.

Ο διαιτητής από την Ηπειρο, έκανε πως δεν είδε την ΠΕΝΑΛΤΑΡΑ πού έκανε ο αμυντικός του Πλατανιά στον Τζούρτζεβιτς, στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο αγώνας, τέλος διακρίθηκε γιά μία παγκόσμια πρωτοτυπία : Ισως να είναι ο πρώτος αγώνας πού γίνεται με τους 22 ποδοσφαιριστές στο … μισό γήπεδο ! Από τη σέντρα και κάτω, προς την περιοχή του Ολυμπιακού, αγώνας δεν έγινε. Όλα στο μισό γήπεδο, όπού το σκηνικό έμοιαζε με το γνωστό των διαδηλώσεων, όπου οι αστυνομικές κλούβες τοποθετούνται κάθετα στις λεωφόρους, γιά να μη μπορούν να περάσουν οι διαδηλωτές.

Αυτά τα είδες σίγουρα γιά πρώτη φορά, αγαπητέ Οσκαρ, αλλά θα μου επιτρέψεις να σου δώσω μία ( την πρώτη ) συμβουλή : Να βάλεις το βίντεο να ξαναπαίξει και να ξαναπαίξει, διότι ΑΥΤΟ ακριβώς το σκηνικό, όχι μόνο ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ, αλλά θα το ζείς ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ, είτε μέσα, είτε έξω από το Καραϊσκάκη.

Θυμήσου εμένα, πού έλεγε και ο παλιός συνάδελφός σου, ο Γιάτσεκ Γκμόχ.

Κάθε μέρα και αποθρασύνονται περισσότερο οι … «εξυγιαντές» της ΕΠΟ !

ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ

Από την Χίο κουβάλησαν παρατηρητές για την … κρίσιμη ρεβάνς Αεκ – Παναιτωλικού !

Δευτέρα έγινε η γιορτή της κοπής της πίτας της ΕΠΣ Χίου, Τρίτη έγιναν οι πρώτες γνωριμίες κάποιων παραγόντων της με την «διοίκηση» της Αεκούλας.

Δύο από τα στελέχη του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου, ο γενικός γραμματέας Στράτος Φεργαδιώτης και ο ταμίας Νίκος Κοτσώνης, είχαν οριστεί … παρατηρητές στον αγώνα Κυπέλλου Αεκούλας – Παναιτωλικού, στο ΟΑΚΑ.

Ποιος τους όρισε ; Μα … η ΕΠΟ, η ΕΠΟ του Δέδε και του Γραμμένου, ο οποίος ασφαλώς έτσι θα έβγαλε και την υποχρέωση προς την ΕΠΣ Χίου γιά την φιλοξενία πού παρείχε στον ίδιο και το Μπαοκτζήδικο συνάφι, των Λαγωνίδη, Πουρλιοτόπουλου κ.λ.π.

Λεφτά έχουν, και όταν τους τελειώνουν, βοηθάει και ο Θοδωράκης, από κεί πού βρίσκεται. Κανένα πρόβλημα λοιπόν να κάνουν αυτές τις χάρες και εξυπηρετήσεις στους διαφόρους μικροπαραγοντίσκους των Ενώσεων. Κι’ έτσι και τους τύχει και κανένας λιγούρης, είναι η καλύτερή τους.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ :

ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ … ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ

Ρεζίλι έκανε πρωτάθλημα και ΑΠΟΕΛ ο Πορτογάλος του Απόλλωνα Λεμεσού Ζοάο Πέδρο

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Λεμεσού Ζοάο Πέδρο, αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Πριν από λίγες μέρες, μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του, ο Ζοάο Πέδρο μίλησε γιά πολλά ΣΤΗΜΕΝΑ παιχνίδια στο κυπριακό πρωτάθλημα. Τόσα, ώστε αν οι καταγγελίες του αληθεύουν, να έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΣΤΗΜΕΝΟ, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος του.

Μεταξύ άλλων, ο Ζοάο Πέδρο είπε : «Υπάρχουν ομάδες πού όταν δεν έχουν κάποιο στόχο, δίνουν τα παιχνίδια. Είναι κάτι πού υπάρχει εδώ στο ποδόσφαιρο και ίσως λίγο περισσότερο απ’ ό,τι σε άλλα πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ΑΠΟΕΛ, γιατί ξέρουμε ότι ελέγχει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες».

Το ενδιαφέρον γιά μας στοιχείο, είναι ότι τόσο η κυπριακή Ομοσπονδία, όσο και ο ΑΠΟΕΛ, βρίσκονται κάτω από την ηγεσία η πρώτη και υψηλή εποπτεία το δεύτερος, του «γνωστού και μη εξαιρετέου» σε μας Κωστάκη Κουτσοκούμνη ! Του τύπου πού μας κουβάλησαν εδώ ο Θοδωράκης με τον Κοντονή, γιά να … εξυγιάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βεβαίως, αυτά πού συμβαίνουν στην Κύπρο, επί Κουτσοκούμνη, δεν θα είναι παράξενο αν αποδειχθεί κάποια στιγμή ότι συμβαίνουν ΚΑΙ ΕΔΩ, σαν, ας πούμε … «παρακαταθήκη» του … «σωτήρα» και ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑ της ποδοσφαιρικής νοσηρότητας Κουτσοκούμνη.

Ηδη, κάτι … απανωτές τεσσάρες και εύκολες πεντάρες επί αδιάφορων ( και αγωνιστικά και βαθμολογικά ) αντιπάλων, στέλνουν τα ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ. Τα φαινόμενα πείθουν, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τις πιο ΒΡΟΜΙΚΕΣ, ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ και ΝΟΣΗΡΕΣ μέρες της ιστορίας του.

Και ακόμα, θυμίζω, είναι ΑΡΧΗ του δεύτερου γύρου. Είναι βέβαιο ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος η κατάσταση θα ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ. Και τότε, θα περιμένουμε τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Διαβάστε επίσης