Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΔΗΛΩΝΕΙ «ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ

ΔΗΛΩΝΕΙ «ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 - 16:23

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Ετοιμος να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των οπαδών του Ολυμπιακού και στο … Καραϊσκάκη ο υφυπουργός Βασιλειάδης

Η απίστευτα μεροληπτική στάση του υπέρ των Παοκτζήδων, φτάνει σε βαθμό παρεξηγήσεως!

«Μην κοροϊδευόμαστε, έχω δηλώσει ότι είμαι φίλος του Ολυμπιακού», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει τον άλλο, αλλά η δήλωση του κ. Βασιλειάδη στα δικά μου μάτια φαντάζει μάλλον ειρωνική. Αν είναι έτσι οι φίλοι, τι να τους κάνεις τους εχθρούς, θα έλεγε κάποιος, σαν πρώτη αντίδραση. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει φίλος του Ολυμπιακού, ή και οπαδός του ακόμη. Το ζητούμενο είναι αν … και ο Ολυμπιακός αισθάνεται το ίδιο. Και γιά τον Ολυμπιακό, επίσημο ή απρόσωπο, ο κ. Βασιλειάδης δεν θεωρείται φίλος, ούτε και μπορεί να καταταγεί στις αμέτρητες χιλιάδες των φίλων και οπαδών του Θρύλου.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο κ. Βασιλειάδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «φίλος του Ολυμπιακού», αλλά ούτε και φίλος κάποιας άλλης ομάδας. Σκοπιμότητες εξυπηρετεί, ούτως ή άλλως. Όμως, πολιτικοί της δικής του γραφής και ποιότητας, δεν μπορεί να είναι φίλοι συγκεκριμένης ομάδας. Αν ο κ. Βασιλειάδης έλεγε ότι είναι φίλος του Κοντονή, βεβαίως και θα τον πίστευα. «Ομοιος ομοίω, αεί πελάζει», έλεγαν οι αρχαίοι.

Γιατί όμως το λέει αυτό, ο υφυπουργός Αθλητισμού ; Ποιος ο λόγος, σε κάθε του συνέντευξη, σε κάθε του δήλωση, να επαναλαμβάνει ότι είναι φίλος του Ολυμπιακού ; Εδώ ακριβώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, κρύπτεται και το μυστικό της επιλογής του γιά τη συγκεκριμένη θέση. Αυτός δηλαδή είναι και ο λόγος πού ο Κοντονής τον πρότεινε στον Τσίπρα για διάδοχό του. Επειδή πολιτεύεται στον Πειραιά και ως Πειραιώτης μπορεί πειστικά να ισχυρίζεται ότι είναι φίλος του Ολυμπιακού.

Να λοιπόν, θα σκεφτεί ο χαχόλος, πού κατηγορούν την κυβέρνηση ότι πολεμάει τον Ολυμπιακό. Εδώ έχει βάλει έναν φίλο του Ολυμπιακού υφυπουργό Αθλητισμού, τι άλλο … θέλουν δηλαδή ;

Ο κ. Βασιλειάδης μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Να μας πιάσει κορόϊδα, όμως δεν μπορεί. Η θητεία του μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του, αποδεικνύει άλλα πράγματα. Τον κατατάσσει στους πιο αμείλικτους, τους πιο φανατισμένους εχθρούς του Ολυμπιακού, σαν και αυτούς, ειδικότερα πού παρεπιδημούν στην Ρώσικη «αυλή» της Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερα όλα γιά τη ρώσικη παροικία

Μία από τις περιπτώσεις της απίστευτα μεροληπτικής στάσης του υφυπουργού Αθλητισμού ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Ολυμπιακού και ΥΠΕΡ των αντιπάλων του, είναι και η υπόθεση της μετακίνησης των οπαδών σε κάθε εκτός έδρας αγώνα.

Είναι εκ προοιμίου γνωστό, ότι κάθε μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού, οργανωμένη ή μεμονωμένη, θα απαγορευθεί πριν από κάθε αγώνα εκτός έδρας. Χωρίς βεβαίως οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έχουν δώσει κάποιο ΔΙΚΑΙΩΜΑ, κάποια συμπεριφορά πού να δικαιολογεί την μόνιμη και συνεχή απαγόρευση. Είναι τόση η … συνέπεια αυτών των αποφάσεων, πού απορώ πως ο Βασιλειάδης ακόμα δεν έχει … απαγορεύσει και την μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού στο … Καραϊσκάκη. Ας μην τους … βάζουμε όμως ιδέες, καλύτερα.

Αντίθετα, οι οπαδοί των άλλων ομάδων και ειδικότερα της ρώσικης παροικίας, μπορούν πάντα να μετακινούνται ΟΠΟΥ ΔΕΙ.

Γι’ αυτούς, πού είναι οι πατροπαράδοτοι και μόνιμοι ταραξίες των ελληνικών γηπέδων, συνήθως δεν υπάρχουν αποφάσεις απαγορεύσεων της μετακίνησής τους. Αλλά και όταν υπάρχουν, είναι εντελώς τυπικές, δεν εφαρμόζονται, δεν τηρούνται, δεν υπολογίζονται. ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ τους, των παοκτζήδων, αν και τι θα απαγορεύσει ο Βασιλειάδης και ο κάθε Βασιλειάδης. Δεν τους ακουμπούν αυτούς οι απαγορεύσεις.

Απαγόρευση είχαν γιά το ματς με τον Πανιώνιο, αλλά όχι μόνον ήρθαν οργανωμένα στην Αθήνα, έκαναν και τους τραμπουκισμούς, έκαναν και τους βανδαλισμούς τους. Ο Βασιλειάδης απουσίαζε.

Απαγόρευση είχαν και γιά τον αγώνα της Ξάνθης για τον Μελιτόπουλο, όμως έδωσαν κανονικά το παρών τους. Ο Βασιλειάδης, έκανε πως δεν είδε και δεν άκουσε.

Απαγόρευση είχαν και γιά την Κέρκυρα : «Απαγορεύεται και οργανωμένα και μεμονωμένα», έγραφε η σχετική απόφαση. Το αποτέλεσμα ; Τα καραβάνια των Ουρκ πήγαν και μεμονωμένα και οργανωμένα. Και μάλιστα, όχι απλά χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποια εμπόδια από τις αστυνομικές αρχές, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ !

Αστυνομία, Λιμενικό, τοπικές αρχές, ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, έβαλαν ένα χεράκι γιά να φτάσουν έγκαιρα τα παιδιά να παρακολουθήσουν την ομάδα τους και μετά, πάλι τα βοήθησαν να αποχωρήσουν. Οσο γιά τις ζημιές και τους βανδαλισμούς πού έκαναν φεύγοντας, «ε, δεν πειράζει … παιδιά είναι … βράζει το αίμα τους» !

Πιστεύει ο υφυπουργός ότι βρήκε το φάρμακο γιά την ιδανική διαιτησία ;

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ VAR ΚΑΙ ΟΙ … ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ

Κάτι τέτοια κάνει ο … φίλος του Ολυμπιακού Βασιλειάδης και οι Ολυμπιακοί … δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Από τη μεριά του όμως, η αισιοδοξία γιά το μέλλον της διαιτησίας είναι έκδηλη. Ο,τι προβλήματα και αν υπάρχουν στην ελληνική διαιτησία, πού… «ακόμα» δεν έχουν λυθεί, θα λυθούν και αυτά. Και όταν λυθούν με το καλό, η διαιτησία μας θα πλησιάσει το ιδανικό του Πλάτωνα. Θα γίνει υπόδειγμα, θα είναι η … μητέρα όλων των διαιτησιών του κόσμου !

Ο κ. Βασιλειάδης, λοιπόν, διαθέτει και γι’ αυτό τη μαγική συνταγή. Πρόκειται για το λεγόμενο VAR, δηλαδή το σύστημα πού εγκαθίσταται στο γήπεδο και μπορούν οι διαιτητές να ξαναβλέπουν μία αμφισβητούμενη φάση, να αλλάζουν τις αποφάσεις τους, ή να εμμένουν σ’ αυτές.

Αυτό το σύστημα, βεβαίως, δεν έχει καθιερωθεί σε κανένα σοβαρό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και στις ελάχιστες χώρες πού το έχουν υιοθετήσει, σκέπτονται να απαλλαγούν απ’ αυτό, διότι μόνο βαβούρα, αντεγκλήσεις και μπέρδεμα μπορεί να προκαλέσει, με τις συνεχείς διακοπές του αγώνα πού θα απαιτούνται.

Ο κ. Βασιλειάδης όμως, επιμένει. Όπως επέμεναν προ αυτού οι Κοντονήδες ότι έχουν βρεί τις λύσεις, που ήταν οι κάμερες στα γήπεδα και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάρτες φιλάθλου και οι διάφορες άλλες παπαρίες πού ακούγαμε κατά καιρούς.

Εγώ βεβαίως δεν πρόκειται να αμφισβητήσω τις αγαθές προθέσεις του κ. Βασιλειάδη, γιά την εγκατάσταση του συστήματος VAR στα ελληνικά γήπεδα. Όμως, γιά να έχουμε ΚΑΛΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, πρέπει να ΜΑΘΟΥΜΕ και ορισμένα πραγματάκια σχετικά. Γνωστός άλλωστε γιά την προσήλωσή του στις αρχές της διαύγειας, της διαφάνειας, της καθαρότητας και της αγνότητας των ενεργειών του, ο υφυπουργός των συριζανέλ ( και … αλλοίμονο αν δεν ήταν ). Περιμένω λοιπόν να γνωστοποιήσει ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει συζητήσει το όλο πακέτο της δουλειάς, πού είναι πολύ σημαντική, διότι μιλάμε γιά εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια. Σε βάθος χρόνου.

Ερωτώ τον κ. Βασιλειάδη, ευθέως, να μας πεί αν έχει κάνει συζητήσεις ή αν του έχει μεταβιβαστεί κάποια εντολή, πού να αναφέρεται σε συγκεκριμένη εταιρεία, προερχόμενη από εταιρείες ευρισκόμενες «κοντά» στην … εξυγίανση.

Βεβαίως, δεν ξεχνώ ότι ο ιδιοκτήτης του Πάοκ Ιβάν Σαμπίντι «προσφέρθηκε» ευγενώς να αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα του VAR, αλλά είμαι βέβαιος ότι αυτό το έπραξε γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ σε χώρα πού έχει ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ πρωτάθλημα. Η ΕΧΕΙΣ σαν κράτος να το αγοράσεις, να το εγκαταστήσεις και να το εφαρμόσεις, ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ και απλά ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ. Το να δεχτείς όμως να το χρηματοδοτήσει ένας από τους ανταγωνιστές του πρωταθλήματος, δεν στέκει και ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ με τίποτα.

Εγώ λοιπόν, με την δική μου οπτική, βλέπω να στήνεται ΔΟΥΛΙΤΣΑ με το VAR. Τα από ποιούς και με ποιους και λοιπές λεπτομέρειες, τα αφήνω γιά τη συνέχεια. Θα δείξει.

Και … χαιρετίσματα στον Μάλαμα, κύριε Σέζο

Στον αγώνα με τη Λαμία απολαύσαμε άλλη μία διαιτησία της εξυγίανσης. Ο διαιτητής Σέζος από το Κιλκίς, εκτός από εξοργιστικά μεροληπτικός εναντίον του Ολυμπιακού, ήταν και εξαιρετικά αποκρουστικός σαν παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μου άρεσε το τουπέ του, δεν μου άρεσε το στυλ του, δεν μου άρεσε η φάτσα του, γενικώς. Οι υποδείξεις του δεν ήταν 80 – 20, ως συμβαίνει συνήθως με τους διαιτητές της εποχής Δέδε – Γραμμένου, αλλά πλησίαζαν το … 99-1.

Δεν έδωσε στον Ολυμπιακό ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ σφύριγμα, από αυτά πού ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ ο Ολυμπιακός να πάρει. Κάθε του σφύριγμα, κάθε του υπόδειξη, σε ΟΛΕΣ τις αμφισβητούμενες φάσεις, ήταν υπέρ της Λαμίας. Και αν σκοπός του Σέζου ήταν να εκνευρίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού, ομολογώ ότι ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ. Αν σκοπός του ήταν να τους αναγκάσει να χάσουν την ψυχραιμία τους, να κάνουν λάθη και τελικά να στραβοπατήσουν, δεν τα κατάφερε.

Σε κάθε περίπτωση, το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Σέζος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Είναι διαιτητής «ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ», διαιτητής πού οι παλιοί θα αποκαλούσαν «εργαλείο», διαιτητής πού μοιάζει σαν να εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες και όχι καθαρά αγωνιστικές.

Δικαίωμά του, βέβαια, όπως και δικαίωμα του οποιουδήποτε να ταχθεί όπου επιθυμεί και όπου εξυπηρετούνται οι αθλητικές του ανάγκες. Όχι όμως και να μας το παίζει … διαιτητής ! Ουδεμία σχέση με την διαιτησία η εμφάνιση του Σέζου στο Καραϊσκάκη, στον αγώνα Ολυμπιακού – Λαμίας. Κι’ αν κάποιος έχει καμία αμφιβολία, ας ξαναδεί το βίντεο του αγώνα. Είμαι βέβαιος ότι θα με δικαιώσει.

( Και κάτι άλλο, κύριε Σέζο, πού παραλίγο να το ξέχναγα. Χαιρετίσματα στον Μάλαμα, από ένα παλιό του φίλο ).

Αλλαγή πλευρού

Τα επαναλαμβανόμενα συνεχώς γεγονότα βίας πού τους συνοδεύουν στις παράνομες μετακινήσεις τους, αποδεικνύουν πως οι οπαδοί του Πάοκ ενεργούν σαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά γιά τον κ. Βασιλειάδη, πέρα βρέχει. Ασχολείται με την … μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στην παλιά καπναποθήκη του Κεράνη, διότι, όπως λέει, «πολιτεύεται στον Πειραιά» και πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα … κερδίσει τις καρδιές και τις ψήφους των Πειραιωτών !

Ναι, κ. υφυπουργέ, με αυτό το πλευρό να κοιμάστε. Πού και πού όμως να το αλλάζετε, για να μην μουδιάζει.

Τέσσερις φορές αν … σε λένε Βασιλειάδη

Σχολιάζοντας ο υφυπουργός Αθλητισμού τη φάση με την πεναλτάρα πού έπνιξε ο Στυλιάρας στο Αεκ – ΠΑΣ Γιάννινα, είπε :

«Πρόκειται γιά μία φάση πού πρέπει να τη δεις τέσσερις φορές για να καταλάβεις αν έγινε πέναλτυ».

Συμφωνώ, αλλά πρέπει να είσαι … Βασιλειάδης γιά να μην το αντιληφθείς με την πρώτη, αλλά να βάζεις και να ξαναβάζεις … τέσσερις φορές το βίντεο να την παίζει.

Και στ’ ανάμεσα, να … ρωτάς και στου Μαξίμου, να σου πούν τη δική τους άποψη.

Οι συγνώμες και τα χειροκροτήματα τους έμειναν

Και η φάρσα επαναλαμβάνεται με συνέπεια στον Παναθηναϊκό. Παίζει η ομάδα, χάνει, ο Ουζουνίδης εμφανίζεται προβληματισμένος και οι οπαδοί … χειροκροτάνε !

Μη σας φαίνεται παράξενη η συμπεριφορά. Αυτά συμβαίνουν όταν ο άνθρωπος καταναλώνει επί χρόνια προβατοτροφές, τριφύλλια και σανά.

Με το πού τελείωσε το ματς στη Λειβαδιά, οι παίκτες του Πόα, λέει, έτρεξαν στους οπαδούς τους και συγκινημένοι τους ζήτησαν συγνώμη !

Οι οπαδοί με τη σειρά τους, την έκαναν δεκτή και το … χειροκρότημα ξεκίνησε !

Θέατρο του παραλόγου ; Δεν είμαι σίγουρος, διότι το «Θέατρο του παραλόγου», είναι μορφή θεατρικής τέχνης. Θέατρο ήταν σίγουρα, αλλά του αισχίστου είδους, θα έλεγα.

Διαβάστε επίσης