Ντουντούκα
"Διπλό" στην Ελβετία, Θρύλε ολέ, ολέ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η «ΤΡΑΜΠΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ΤΡΑΜΠΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 - 08:47

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Τι αποκάλυψε χθες ο Αλέξης Κούγιας και ποια είναι η αλήθεια, όπως βγαίνει από τη δημοσιογραφική έρευνα

Πως εμπλέκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα

Το ερώτημα πού τίθεται, μετά και τις χθεσινές εξελίξεις, είναι καταλυτικό : Μπορεί να κινδυνεύει με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ο μέχρι σήμερα πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΠΑΟΚ, ή όχι ;

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι κατηγορηματική, διότι απλά, ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, όπου οι νόμοι ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ γιά όλους, δεν θα τίθετο ούτε στιγμή τέτοιο ερώτημα, τόσο γιά τον ΠΑΟΚ, όσο και γιά δύο ακόμα ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Ας πάρουμε όμως τις εξελίξεις από την αρχή. Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα κ. Χρηστοβασίλης, αναφέρθηκε στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της Λάρισας Αλέξη Κούγια, λέγοντας μεταξύ άλλων : «Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον κύριο. Εμείς δεν είμαστε θυγατρική ομάδα κανενός. Τίποτα δεν ισχύει απ’ όσα λέει. Αυτά πού λέει είναι γελοιότητες».

Θυμίζουμε, ότι μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΛ 2-1, τον περασμένο Οκτώβριο, όπου η ομάδα της Λάρισας σφάχτηκε κυριολεκτικά από τη διαιτησία, ο κ. Κούγιας δήλωσε μεταξύ άλλων : «Θα σας το πω ευθέως, θα σας πω και τους αριθμούς δημοσίως, για να μην νομίζετε ότι λέω μπαρούφες. Υπάρχει το υπ' αριθμόν 10.238 και υπ' αριθμόν 10.239 συμβόλαια, στο συμβολαιογραφείο Δρόλια, στην Ακαδημίας, στο Μέγαρο Ερμής, τα οποία αποδεικνύουν ότι στις 27/2/2015 μεταβιβάστηκε ιστορική ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυο χρόνια το ξέρουν όλοι και κανείς δεν το έχει αναδείξει. Γιατί υπάρχει τρόμος. Έχουμε αρχίσει να απολαμβάνουμε μια νέα μορφή τρόμου. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Δεν θέλω να πω το όνομα. Είπα συμβόλαια, είπα το συμβολαιογραφείο, είπα το μέγαρο που εδρεύει το συμβολαιογραφείο, είπα και τους αριθμούς της σύμβασης».

Η αποκάλυψη του κ. Κούγια, είχε δημοσιογραφική συνέχεια, σε ραδιοφωνική εκπομπή του Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος στην εκπομπή του στο ραδιόφωνο του Real Fm της 23 Οκτωβρίου, αποκάλυψε με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι «τις μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα τις έχει εδώ και 2,5 χρόνια στα χέρια του ο Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης''» !

Μετά την συνέντευξη του κ. Χρηστοβασίλη, ο προφανώς θιγείς Αλέξης Κούγιας επανήλθε χθες το μεσημέρι, δηλώνοντας μεταξύ άλλων : «Για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του 51% της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από 27/2/2015 θα ενημερώσω τόσο τους αρμοδίους, όσο και τους Έλληνες φιλάθλους στις 27/2/2018 όταν και θα συμπληρώνονται 3 χρόνια από τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών αυτής της σημαντικής, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία του, ελληνικής ομάδος.

Στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσω στις 27/2/2018 θα αποκαλύψω τόσο το όνομα αυτού που αγόρασε την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κυρίως ποια πώληση και αγορά προηγήθηκε από στενότατο συγγενικό πρόσωπο του ανθρώπου που αγόρασε τις μετοχές του ΠΑΣ Γιάννινα σε πολύ σημαντικό πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η ΠΩΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΙΒΑΝ

Ειδικά αυτά τα τελευταία λόγια του Αλέξη Κούγια, δεν αποτελούν απλή βόμβα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αναμφίβολα φέρνουν πραγματικό ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ, αφού πλέον ο ΠΑΟΚ απειλείται ευθέως από ποινή ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ, αν βεβαίως αποδειχθούν τα στοιχεία πού ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ότι συντελέσθηκε το αδίκημα της ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.

Και ιδού ποια ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ γεγονότα αποδεικνύονται από το δημοσιογραφικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ, εν ολίγοις.

Πρώτον, λοιπόν, το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή σε άλλο πρόσωπο σχετιζόμενο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ανήκει σε γνωστό, εύπορο πρόσωπο, επιχειρηματία της πόλης των Ιωαννίνων, ο οποίος ΑΓΟΡΑΣΕ από τον κ. Χρηστοβασίλη τις μετοχές, όπως αναφέρουν τα στοιχεία πού αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας.

Δεν στοιχειοθετείται λοιπόν ΕΥΘΕΙΑ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ μέχρις εδώ.

Πάμε όμως στο δεύτερο θέμα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, στον οποίο ανήκει, όπως είπαμε, το πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, λίγες ημέρες ΠΡΙΝ την αγορά των μετοχών από τον κ. Χρηστοβασίλη, είχε ΠΩΛΗΣΕΙ σε ΣΤΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ πρόσωπο του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης μεγάλης αξίας ( το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ήταν παλαιότερα η έδρα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ ).

Αυτό το κτίριο επωλήθη έναντι μεγάλου τιμήματος, ύψους εκατομμυρίων και βέβαια, από κεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να υποθέσει, να πιθανολογήσει ή και να συμπεράνει, ότι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ έχουμε να κάνουμε με μία ΤΡΑΜΠΑ, ώστε τα χρήματα από την πώληση του κτιρίου να δοθούν γιά την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Με αυτόν λοιπόν τον τρόπο, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΔΥΝΗΤΙΚΑ μπορεί να έχει υπό την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ κατοχή του, ΔΥΟ ΠΑΕ, τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας να διοικεί και να προεδρεύει ΑΛΛΟΣ.

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΚΙΕΣ

Βεβαίως είναι ένα θέμα προς διερεύνηση αυτό, αλλά τέτοιου είδους διερεύνηση, ΜΟΝΟ από ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ θα μπορούσε να διενεργηθεί.

Ολοι θυμόμαστε εξ άλλου τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Κέρκυρα, γιά ένα θέμα ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. Γιά την ίδια ΠΑΕ, άλλωστε, υπάρχουν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ότι οι μετοχές της με παρόμοιο τρόπο είχαν μεταβιβαστεί στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ : Μέσω της αγοράς ( έναντι ΠΕΝΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, λένε οι πληροφορίες ) μιάς εταιρείας του έως τότε «αφανούς ιδιοκτήτη», ο οποίος, πάντα εικονικά, έχει παραχωρήσει τις μετοχές του σε άλλο άτομο, πού εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης.

Με αυτό τον τρόπο της «τράμπας», πάντως, αποφεύγονται τα προβλεπόμενα από τον ισχύοντα νόμο πού συγκεκριμένα προβλέπει ότι : «Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η απόκτηση μετοχών Α.Α.Ε. από άλλη εταιρεία του ίδιου αθλήματος ή από μετόχους της τελευταίας, από το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο άλλης Α.Α.Ε. ή υπό μέλη του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου άλλης αθλητικής εταιρείας».

Όμως, ο κίνδυνος πού υπάρχει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην περίπτωση πού αποδειχθούν οι παραπάνω πληροφορίες, είναι και αναπόφευκτος και άμεσος. Και βεβαίως, μπορεί να απειλήσει και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και την ΠΑΕ Κέρκυρα, αλλά κυρίως την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της οποίας ο ιδιοκτήτης φέρεται αναμεμιγμένος και στις δύο περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης