Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΟ

ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΟ
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 - 18:02

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Σήμερα ξεκινάει η 25η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος. Δηλαδή, η έκτη από το τέλος των αγωνιστικών. Πού σημαίνει ότι μένουν άλλες πέντε αγωνιστικές και … πάπαλα. Δηλαδή, πέντε βήματα από το τέλος και ακόμη περιμένουμε τον … ξένο αρχιδιαιτητή !

Είπατε τίποτα ; Ομιλώ γιά τον άλλο, τον καινούργιο ξένο αρχιδιαιτητή, κάποιον Μαρίν, συνονόματο του δικού μας, πού πριν από καναδυό εβδομάδες είχαμε διαβάσει ότι ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ από την Ουέφα γιά να κάνει τους ορισμούς !

Οσο τον είδατε εσείς, όμως, άλλο τόσο τον είδα κι’ εγώ. Και ποιος κάνει ΑΚΟΜΑ τους ορισμούς των διαιτητών; Μα, οι παλαιοί διδάξαντες. Ο Τριτσώνης βασικά και ο Κουκουλάκης, πού τάχα μετακινήθηκε στο … VAR. Του κώλου τα εννιάμερα, δηλαδή. Και παραδίπλα ο Περέϊρα, να επικυρώνει, διότι έτσι όλοι μένουν ευχαριστημένοι, αν με καταλαβαίνετε.

Ναι, καλά όλα αυτά θα μου πείτε, αλλά ο … Μάριν ; Τι έγινε ο Μάριν; Ηρθε ; Δεν ήρθε ; Πήγε να φτύσει ; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό πού ξέρουμε είναι ότι ο νέος λάμπει δια της απουσίας του. Και στο μεταξύ, συνεχίζεται αδιαλείπτως και επιμόνως η ανακύκλωση διαιτητικών υπολειμμάτων : Σιδηρόπουλος, Παπαπέτρου, Στυλιαράς, Αρετόπουλος, Βάτσιος, Κομίνης. Και πού και πού, μπαίνουν και ένας - δυό πιο νέοι.

Μιλάμε γιά ορισμούς καθαρής ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. Μιλάμε γιά ορισμούς – υλοποιήσεις ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ του ποδοσφαιρικού παρακράτους. Ειδικά για τα κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια. Παράδειγμα ; Γιά να ΒΑΛΟΥΝ τον ΚΟΜΙΝΗ στο ντέρμπι της Τούμπας, έπρεπε προηγουμένως να επιδείξει ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ στο θέμα του Πάοκ. Και όπως θα είδατε – το αποκάλυψε ήδη ο Βάϊος Μπαλάφας – ο Κομίνης είναι ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ του Πάοκ – Ολυμπιακός, πού ενώ ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ στον αγωνιστικό χώρο πριν αρχίσει ο αγώνας ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΤΙΠΟΤΑ στην έκθεσή του, ούτε γιά την είσοδο των ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ οπαδών με τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ούτε και για τον ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟ του … ΣΚΟΥΤΕΡ από την εξέδρα των φανατικών.

Τίποτα «δεν είδε», λέτε ; Όχι βέβαια. Τίποτα ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ, από ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και αυτός ήταν ο λόγος πού ΠΗΡΕ ΤΟ «ΜΠΟΝΟΥΣ» ΤΟΥ : Δηλαδή, τον ΕΚ ΝΕΟΥ ΟΡΙΣΜΟ με όλα του τα … τυχερά !

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ;

Οι ίδιοι λοιπόν πού όριζαν ως τώρα, συνεχίζουν να ορίζουν, καθώς η τύχη του «καινούργιου ξένου αρχιδιαιτητή», πού «θα έπαιρνε τη θέση του Κουκουλάκη» ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ. Ισως βεβαίως να τον δούμε ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ να καταφθάνει ασθμαίνων και να καταλαμβάνει την εκ δεξιών του Τριτσώνη πολυθρόνα. Πότε ; Μα, ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ και ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ αποφάσεις, δηλαδή τους δύο βασικούς παράγοντες πού ΚΡΙΝΟΥΝ πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές θέσεις.
Να τον κάνουμε … τι, λοιπόν ; Όταν θα έχουν κριθεί ΟΛΑ ή σχεδόν όλα, τι να έρθει να κάνει ; Να παρακολουθήσει τις τελευταίες αγωνιστικές ζώντας μέσα στη χλιδή και κάνοντας νέες και επωφελείς γνωριμίες ; Είμαι απολύτως βέβαιος ότι σε ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ, δηλαδή τις ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ θα τον βοηθήσει τόσο η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΕΠΟ, όσο και ο συνάδελφός του ο Περέϊρα, πού περνάει ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ σ’ αυτή τη χώρα – γη της επαγγελίας, την μεγάλη μας … φτωχομάνα.

Εδώ λοιπόν, στην περίπτωση του Μάριν ( ή Μαρίν, συνώνυμος του άσσου του Ολυμπιακού ο τύπος ) δεν ισχύει το «καλώστονε κι’ ας άργησε». Απαξ και άργησε, πάει, ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ της παραδοχής και της αναγνώρισης. Είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι απ’ τη στιγμή πού θα έρθει, δηλαδή ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, θα αντιμετωπίσει την ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ, από το ΣΥΝΟΛΟ των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων. Το γεγονός ότι διά της απουσίας του ΕΠΕΤΡΕΨΕ να διεξαχθούν τα πιο κρίσιμα ντέρμπι με ορισμούς από τους ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ τους οποίους πρόκειται να … αντικαταστήσει, ΒΡΟΜΟΚΟΠΑΕΙ ίντριγκα, καμαρίλα και ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

Τον κρατήσανε εκτός, μέχρι να «τακτοποιηθούν» μερικά πραγματάκια πού ήθελαν. Και τον φέρνουν ΜΕΤΑ, γιά να δείξουν … υπάκουοι στις εντολές των υπεράνω τους φορέων.

ΑΓΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Προσέξτε τώρα. Με το πού έσκασε η είδηση περί του ερχομού του νέου αρχιδιαιτητή Μαρίν, από την ΚΕΔ των Τριτσώνη – Κουκουλάκη οργανώθηκε … άγημα υποδοχής !

Θυμίζω τους ορισμούς : Αστέρας Τρίπολης – Πάοκ, ο Σιδηρόπουλος και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ο Ευαγγέλου. Και ομιλούμε γιά τα μεγαλύτερα διαιτητικά αίσχη από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι και σήμερα. Ψεύτικο πέναλτυ ο Σιδηρόπουλος γύρω στο … 138’ του αγώνα, για να μη χάσει ο Μπάοκ, αλλά και η απάντηση της … θείας Δίκης, μισό λεπτό αργότερα, πριν και προλάβει να φέρει τη σφυρίχτρα στο στόμα. Το έγκλημα όμως, δεν διαγράφεται. Ψεύτικο πέναλτυ και ο Ευαγγέλου ( και τον είχα γιά … καλό παιδί ) μισό μέτρο εκτός περιοχής.

Και οι δύο, ψεύτικα πέναλτυ. Και οι δύο, στο τέλος του αγώνα. Λες και … επείγονταν να φέρουν σε πέρας τις αποστολές τους, μπας και πιάσει καμιά βροχή και δεν προλάβουν ! Βιασύνη, γιά να διαμορφωθεί η βαθμολογία κατά το πώς αποφασίζουν τα μεγάλα αφεντικά. Κάνω κάπου λάθος ;

Του Νιάου

Εκείνο πού ομολογώ πως δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω, είναι το γιατί να θεωρείται σκάνδαλο ο ορισμός του Βάτσιου ως τέταρτου στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Δηλαδή τι, να μην έχει κι’ ο Νιάου ένα δικό του, να κόβει κίνηση και να προσέχει τον διαιτητή ;

*** Είμαι πολύ περίεργος. Θα δεχτεί η Κούλα γιά γιατρό του αγώνα τον γιατρό του … Πάοκ ; Η δεν θα τολμήσουν καν να τον ξαναεμφανίσουν στην Τούμπα ;

Μην κάνουν το λάθος οι ερυθρόλευκοι να θεωρήσουν «εύκολη» τη δοκιμασία στην Κρήτη γιατί θα είναι καταστροφή

ΝΤΕΡΜΠΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ !

Αλλαγές θα κάνει, διαβάζω ο Γκαρθία στην Κρήτη. Δεν ξέρω αν θα κάνει, πόσες θα κάνει και ποιες ακριβώς θα είναι οι αλλαγές του. Δεν ενδιαφέρει εξ άλλου το θέμα αλλαγές προσώπων, όσο το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Και επειδή προσπαθώ πάντα να είμαι ρεαλιστής, θα πω γιά τον αγώνα με τον Πλατανιά ότι θα είναι ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ του Ολυμπιακού να τον υποτιμήσει :

Και εξηγώ. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Πλατανιάς θα είναι αντίπαλος ΕΞ ΙΣΟΥ ΔΥΝΑΤΟΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ, όσο ο Παναθηναϊκός ! Ετσι και οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι ΟΠΟΙΟΙ παίκτες του Ολυμπιακού κληθούν να αγωνισθούν, μπούν στο γήπεδο με την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι ο ΗΔΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ Πλατανιάς θα παίξει μοιρολατρικά, δεχόμενος την ήττα του χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, θα είναι τεράστιο λάθος. Ισως και ΜΟΙΡΑΙΟ λάθος.

Εκείνο πού ΠΡΕΠΕΙ να έχουν στο μυαλό τους εξ αρχής, είναι πως θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΗ, αποφασισμένη και συσπειρωμένη με στόχο και σκοπό τη νίκη. Θα είναι μια ομάδα πού θα τρέχει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και πού ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ., ακόμα και το ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ παιχνίδι, για να κάνει τη ζημιά. Και όση και αν είναι η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων, ο παράγων έδρα και οι άλλου είδους σκοπιμότητες, πού ΟΛΟΙ καταλαβαίνουμε ποιες είναι και από πού προέρχονται, αυξάνουν την αναγκαιότητα να εμφανιστεί ένας Ολυμπιακός ψυχολογικά έτοιμος και σοβαρός, για να ξεπεράσει ανώδυνα αυτό το σκόπελο.

Ο Πλατανιάς, αγαπητοί φίλοι, αυτή ομάδα ΜΙΑΣΜΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου, πού πέρυσι ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ σε ΤΡΙΤΑ συμφέροντα προκειμένου να χτυπήσει άνανδρα και να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό, συντηρείται και φέτος από την ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, με ένα και μόνο ΣΚΟΠΟ και ΣΤΟΧΟ : Να κάνει πάλι ζημιά στον Ολυμπιακό !

Σαν το ζόμπι τον συντηρούν, πεσμένο ήδη στη Β’ Εθνική απ’ όπου βεβαίως και δεν έχει καμία πιθανότητα να ξανανέβει, ίσα – ίσα γιά τον Ολυμπιακό. Μετά και από αυτό το ματς, θυμηθείτε με, θα ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ. Δεν θα έχει πλέον κανένα λόγο να υφίσταται στην μεγάλη κατηγορία. Η δουλειά του – και η παρουσία του – ΛΗΓΕΙ αύριο το μεσημέρι. Από κεί και πέρα, ο ευρών Πλατανιά … αμειφθήσεται.

Σ.Σ. : Διαβάζω ότι ο Κοροβέσης ( πού ανήκει στον Πάοκ ) και καναδυό άλλοι πού απουσίαζαν από τα τελευταία παιχνίδια, θα είναι έτοιμοι γιά τον Ολυμπιακό. Ε, σιγά μη … δεν ήταν !

Εθνική Ελλάδας ή … «Εθνική Μπουγάτσας» ;

ΝΕΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟ : ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΙΒΑΝ !

Χωρίς πολλά λόγια : ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΕΠΟ ! Ούτε προσχήματα δεν κρατάνε πιά !

Εδωσαν τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο κανάλι του Ρώσου ! Για 35 χιλιάρικα το φιλικό με την Ελβετία και γιά 27 χιλιάρικα το φιλικό με την Αίγυπτο.

Είπαν ότι αυτή ήταν η μοναδική προσφορά προς την ΕΠΟ. Προφανώς, ισχυρίζονται ότι έκαναν κάποιου είδους διαγωνισμό. Δεν έχω διαβάσει περί αυτού τίποτα, πουθενά. Και στο κάτω – κάτω, ποιος θα κάτσει να … ψάξει τώρα, αν έγινε διαγωνισμός και πόσοι πήραν μέρος.

Άλλο είναι το θέμα. Ας κάνουμε τη … σούμα, για να γίνουμε πιο κατανοητοί. Εχουμε λοιπόν και λέμε :

Πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γραμμένος του Σαμπίντι. Επικεφαλής των Εθνικών ομάδων, ο Βρύζας του Πάοκ. Εδρα Εθνικής, η έδρα του Πάοκ. Ξενοδοχείο Εθνικής, το ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Τηλεοπτική μετάδοση, απ' το κανάλι του Πάοκ ! Και βέβαια, μια Τούμπα γεμάτη από Ουγκάνους του Πάοκ την ώρα του αγώνα, να βρίζουν, να αποδοκιμάζουν και να προπηλακίζουν κατά βούληση, παίκτες, προέδρους, τους πάντες.

Πέσ’ τε μου λοιπόν τώρα, έχω ή δεν έχω δίκιο πού ΦΩΝΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ να μην παίξει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην «Εθνική» ... μπουγάτσας ;

ΝΑΙ, ΡΕ ΑΡΔίτες ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ» ΤΗΣ … ΤΟΥΜΠΑΣ !

( Σ. Σ. : Μου είπαν ότι για την περιγραφή των αγώνων της Εθνικής υποψήφιος φέρεται να είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και για τον σχολιασμό εναλλάξ οι Μίνος και Κόλκας !

Μακάρι ! Πρόκειται γιά τους εκλεκτότερους των εκλεκτών και … ένας λόγος παραπάνω γιά να αποκτήσει η μετάδοση μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον )

Βάλτωσαν τα εισιτήρια του «1968»

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, μετά από έξι εβδομάδες προβολής τα εισιτήρια της ταινίας «1968» έφτασαν στις 104.309, δηλαδή, πολύ κάτω από τον αρχικό στόχο των 150.000, πού αποδείχτηκε ανέφικτος.

Μετά και από αυτή την μάλλον απογοητευτική διαπίστωση, είναι σίγουρο πλέον ότι κάποιοι έχασαν τα λεφτά τους. Τα έξοδα της παραγωγής αποκλείεται να έχουν καλυφθεί.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ : «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ»

Εξαιρετικά βαρυσήμαντη και αποκαλυπτική δήλωση έκανε χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχετικά με το θέμα της πώλησης του ΟΑΚΑ και της ανάληψης εκ μέρους του της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ και γι’ αυτό έχει ζητήσει, πριν από μήνες, από ομάδα ανθρώπων της εμπιστοσύνης του να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. «Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM», τόνισε και συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι η σχετική πρόταση πού καλύπτει τα πάντα, έχει κατατεθεί στην Κυβέρνηση από τις αρχές του έτους, αλλά αυτή ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ.

Και η ανακοίνωση του Γιαννακόπουλου καταλήγει : «Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Τι σημαίνει αυτή η τελευταία και ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΗ παράγραφος ; Ότι μέχρι τώρα, οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τα funds, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ! Και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει άλλο, από το ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Ότι δεν υπάρχει ούτε «συμφωνία», ούτε «χρονοδιάγραμμα», αλλά ούτε καν ΤΡΟΠΟΣ να ξεπεραστούν τα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ του ιδιοκτησιακού του ΟΑΚΑ, λόγω της ένταξής του στο μνημονιακό υπερταμείο.

Τότε, θα ρωτήσει κάποιος, ΓΙΑΤΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ αυτό το θέμα, με τον ΤΡΟΠΟ πού εμφανίστηκε ;

Νομίζω ότι η απάντηση δεν αφορά ΤΟΣΟ τον Παναθηναϊκό, ή το ΟΑΚΑ ή τον Γιαννακόπουλο. Αφορά ΑΛΛΗ ΠΑΕ, η οποία προσδοκεί ΩΦΕΛΗ από μία ενδεχόμενη συμφωνία, προκειμένου να προωθήσει ΔΙΚΑ ΤΗΣ σχέδια και συμφωνίες, σε θέματα πού ήδη έχουν βαλτώσει επικίνδυνα.

Διαβάστε επίσης