Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ : ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ !

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ : ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΕΙ !
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 - 20:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ

Η κυβέρνηση «αδιαφορώντας γιά το πολιτικό κόστος», όπως ηρωϊκά μας αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης, αποφάσισε την διακοπή του πρωταθλήματος επ’ αόριστον. Η, μέχρι νεοτέρας, αν προτιμάτε.

Αμφιβάλλω αν αυτή η απόφαση προκάλεσε την ελάχιστη έκπληξη σε οποιονδήποτε Ελληνα, φίλο του ποδοσφαίρου. Εχει ξαναγίνει βεβαίως. Και θα αποτύχει όπως απέτυχε τις άλλες φορές. Μέτρο πρόχειρο, επιφανειακό, ανούσιο και αναποτελεσματικό, πού αποφασίστηκε μόνο και μόνο γιά να δείξει ότι η κυβέρνηση … «κάτι κάνει». Ότι «δεν είναι αδιάφορη» λες και το … αμφισβήτησε ποτέ κανείς αυτό, ότι εν πάση περιπτώσει … παίρνει μέτρα. Μέτρα, όμως ΓΙΑΤΙ ; Γιά ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ;

Ας δούμε τι συνέβη στο ντέρμπι Πάοκ – Αεκ, πού διεξήχθη κάτω από συνθήκες σίγουρα πρωτοφανείς, γιά αυτό το γήπεδο και τέτοιο ματς. Ούτε επεισόδια, ούτε έκτροπα, ούτε σκούτερ κρεμασμένα, ούτε αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, τίποτα.

Όλα καλά, μέχρι το τελευταίο λεπτό. Και τι έγινε το τελευταίο λεπτό ; Υπήρξε ένα τσουνάμι γεγονότων, τα οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ προκάλεσαν την ΗΛΙΘΙΑ απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Πάοκ πέτυχε ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη. Οι παίκτες των δύο ομάδων περικύκλωσαν διαιτητή και επόπτη, προσπαθώντας να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ και τότε αρχίζουν οι … ομορφιές.

Αλλόφρων εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο ο ρώσος ιδιοκτήτης Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Τον συνοδεύουν έξι ( φανεροί ) μπράβοι, μάλλον αλλοδαπής προέλευσης. Κουνάει τα χεράκια του απειλητικά και εξαπολύει μύδρους εναντίον όλων σχεδόν των προσώπων πού βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, καλεί την ομάδα του να φύγει, να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Και η κυβέρνηση για να τον τιμωρήσει, διακόπτει το πρωτάθλημα !

Συνεχίζουμε με τον Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς. Με κίνηση αποκαλυπτικότατη των προθέσεών του, βγάζει το μπουφάν του, αποκαλύπτοντας μία πιστόλα, προφανώς έτοιμη να … «μιλήσει». Αποδεικτική της προθέσεώς του και η κίνηση του χεριού του προς τη λαβή του πιστολιού, σαν γνήσιος gunfighter της άγριας Δύσης. Όμως, ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς δεν βγάζει το πιστόλι, ίσως και διότι κάποιος από τους μπράβους εμφανίστηκε πιο οξυδερκής και σώφρων και του κράτησε το χέρι.

Και η κυβέρνηση για να τον τιμωρήσει … διακόπτει το ποδόσφαιρο !

Διαιτητής, επόπτες και ομάδα της Αεκ αποχωρούν έντρομοι προς τα αποδυτήρια, όπου ο διαιτητής κλειδώνεται στο γραφείο του προκειμένου να συντάξει το φύλλο αγώνα. Η σύνταξη αυτή, διαρκεί επί δύο με τρείς ώρες και τελικά, αποχωρεί γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα. Το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ και οι οπαδοί του Πάοκ, βεβαίως είναι πλέον ιστορικά αποδεδειγμένα τα ΠΙΟ ΚΟΡΟΪΔΑ οπαδοί παγκοσμίως ( πληρώνουν εισιτήρια και μαζεύονται στο γήπεδο της ομάδας τους για να παρακολουθήσουν ένα ντέρμπι και τη μία φορά κάθονται και βρέχονται μερικές ώρες κάτω από τη βροχή χωρίς να δούν ούτε σέντρα, ενώ την δεύτερη καταφέρνουν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι – κακοποίηση του ποδοσφαίρου, το οποίο … δεν τελειώνει ποτέ ! Είναι σαν να βλέπεις ένα αστυνομικό έργο με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά να μη βλέπεις το τέλος του ! ).

Και η κυβέρνηση για να τους τιμωρήσει … διακόπτει το πρωτάθλημα !

ΠΟΝΑΕΙ ΔΟΝΤΙ ; ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ !

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει κάτι πού θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Κλασικός σύριζα. Δεν ξέρει άλλο τρόπο διοίκησης, πέρα από την καταστροφή, τη διάλυση των πάντων.

Όταν δεν μπορεί να τιθασεύσει κάτι, όταν δεν μπορεί να διοικήσει κάτι, όταν κάτι δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα, τις προσδοκίες του, τις συμμαχίες του, τα κολλητηλίκια του, απλά το ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ! Δεν ξέρει τίποτ’ άλλο, αδυνατεί να χωρίσει δυό γαϊδάρων άχυρα, είναι απολύτως άχρηστη, ανίκανη και αδύναμη. Ο,τι δεν μπορεί να κουμαντάρει, το ΔΙΑΛΥΕΙ. Ο,τι δεν μπορεί να χειραγωγήσει, ότι δεν μπορεί να κάνει δικό της, κτήμα της, το καταστρέφει, το διαλύει, το εξαφανίζει απ’ το χάρτη. Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι. Πιστεύει πως όταν το εξαλείψει και πάψει να υφίσταται, το πρόβλημα έχει … λυθεί !

*** Τρείς φορές άλλαξε ο Κομίνης την απόφασή του. Κι’ άλλες πέντε … τα εσώρουχά του !

Ενεργεί με την λογική του απατημένου συζύγου πού έκοψε τα γεννητικά του όργανα γιά να … εκδικηθεί τη σύζυγό του !

Εξυγίανση στα … εξυγιασμένα πού … ξαναβρόμισαν !

Ο Τσίπρας εμφανίζει τις αστείες σε βαθμό γελοιότητας αποφάσεις του ως … «μέτρα» πού θα συντελέσουν στην προστασία του ποδοσφαίρου, το οποίο βεβαίως μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, το εκθείαζε ως … εξυγιασμένο ! Η α λα σύριζα και ανέλ «εξυγίανση», όμως, κρατούσε όσο κρατούσε και η συμμαχία των Σαμπίντι – Μελισσανίδη και όσο όλα κύλαγαν καλά και ευχάριστα στο πρωτάθλημα γιά τους δύο συμμάχους, με ΕΠΟ, διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΕΣ στην … «νομίμως εκλεγμένη διοίκηση», όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλείται, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ περί ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ στις εκλογές, όπου δαπανήθηκα έξι εκατομμύρια και βρίσκονται ( οι καταγγελίες ) σε κάποιο συρτάρι στο γραφείο του αθλητικού εισαγγελέα.

Κάπου εδώ, με τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, η εξυγίανση θάφτηκε ευθύς ως ξεθάφτηκε το τσεκούρι του πολέμου των δύο.

Και σ’ αυτό το σημείο ακριβώς, η κυβέρνηση αποφάσισε να παρέμβει πάλι, προκειμένου να … ξαναεξυγιάνει τα … εξυγιασμένα πού … ξαναβρόμισαν ! Και πώς να τα εξυγιάνει ; Μα … διακόπτοντας ΠΑΛΙ το πρωτάθλημα !

Το ποδόσφαιρο διαθέτει μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Δεν χρειάζεται … προστάτες και ιδίως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ προστάτες. Δεν έχει ανάγκη από παρεμβάσεις συριζαίϊκου αριστερόστροφου φασισμού.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να κάνει γιά το ποδόσφαιρο παρά ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ πράγμα. Και αυτό, λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ στους ΚΑΝΟΝΕΣ, στους ΝΟΜΟΥΣ και στους ΘΕΣΜΟΥΣ. Να αποζητά πάντα την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των Κανονισμών και ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ κατά το δοκούν. Και σεβασμός στους Κανόνες και τους Κανονισμούς, σημαίνει ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από την Πολιτεία.

Ο ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ

Ο ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ : ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΠΙΝΤΙ.

Με το πρόσχημα ότι χρειάζεται μία … νέα αρχή, μία … επανεκκίνηση, σε … νέα βάση, χωρίς τα … βαρίδια του παρελθόντος. Οπου Βαρίδια, ίσον ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ … «ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ» ! Μη γελιέστε. Όλα γίνονται γιά να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα και να σώσουν τον κολλητό τους.

*** Όταν τα βρίσκουν μπαστούνια, την έχουν έτοιμη την ατάκα : «Θα πάρουμε … δύσκολες αποφάσεις» !

«Οπου «δύσκολη» χαρακτηρίζουν κάθε απόφαση πού παίρνουν. Ακόμα και την πιο ΗΛΙΘΙΑ.

*** Η άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαμπίντι έχει εκδοθεί από ελληνική αρχή ; Η θα του την εκδώσουνε τώρα ;

*** Ολη μέρα έψαχναν χθες τον Ιβάν γιά το αυτόφωρο και δεν τον βρήκαν.

Και γιατί δεν ρώταγαν το φιλαράκι του τον Δημητράκη πού … ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ;

*** Το αν μέτρησε ως κανονικό το γκολ του Πάοκ, είναι πλέον εντελώς αδιάφορο. Και να σας πω κάτι ; Ο καθένας μας αν ήταν διαιτητής και έβλεπε την μπιστόλα να τον κοιτάζει απειλητικά όχι … 1-0 θα έγραφε στο φύλλο αγώνα, αλλά και … 5-0 και ακόμα παραπάνω !

*** «Εν τω μεταξύ, τον παρατηρητή αγώνα που πρέπει να μιλήσει αμερόληπτα και έγκυρα για ότι είδε, τον λένε Γύλο !» ( Λευτέρης Μεταξάκης )

*** «Αίσχος ! Πλήρη κατάργηση της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Ολοι σε ένα τσουβάλι γιά να μην τιμωρήσουν τον μαφιόζο πιστολέρο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να αντιδράσει. Οι βουλευτές του Πειραιά, ΖΟΥΝ ; ( Nikos Metaxas )

Τα είχανε έτοιμα από πριν, ή δούλεψαν Κυριακή οι Εφορίες του Τσακαλώτου ;

ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ;

Εύστοχο και εύλογο το ερώτημα προς τη στήλη του φίλου αναγνώστη Θοδωρή Δρακάκη : «Δουλεύουν ξημερώματα Κυριακής οι εφορίες για να σφραγίσουν τα εισιτήρια του αγώνα ή τα είχαν έτοιμα της πουλημένης ΕΠΟ στον Ρώσο ;»

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η μόνη απάντηση πού μπορώ να δώσω αυτή τη στιγμή στον φίλο, είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, διότι αφορά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ κρίση της Δικαιοσύνης.

Οι αποκαλύψεις πού έρχονται μία – μία στο φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν το αντίθετο. Ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ( αποτελούμενης από ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ) είναι αποκυήματα ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ διαδικασιών, συμφωνιών και συμβιβασμών, πού ΕΚΘΕΤΟΥΝ ανεπανόρθωτα την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Όπως αποκάλυψε το «to10.gr» ο υφυπουργός Βασιλειάδης και –φυσικά – η κυβέρνηση ΓΝΩΡΙΖΑΝ από την ΠΕΜΠΤΗ και πριν ακόμα γίνει η δίκη (!!! ) την απόφαση της Εφέσεων πού ανακοινώθηκε το … ΣΑΒΒΑΤΟ ξημερώματα Κυριακής ! Και πως το γνώριζε ; Μα ενώ το ματς βάση της πρωτόδικης απόφασης θα διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Βασιλειάδης εξέδωσε διαταγή γιά … απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ και την διάθεση εισιτηρίων γι’ αυτούς !

Ένα άλλο στοιχείο πού επίσης βάζει σε μεγάλες απορίες, είναι η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα, τα οποία προφανώς ήταν … έτοιμα γιά τα γκισέ, πολύ πριν ανακοινωθεί η απόφαση ! Τώρα, το αν, το πώς και το ΠΟΤΕ σφραγίστηκαν από την Εφορία, είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσε να απαντήσει μόνο μία ΓΕΝΝΑΙΑ εισαγγελική έρευνα !

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο πανίσχυρος Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομικών, είναι τακτικότατος θαμώνας της σουϊτας του Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.

Φτάνουν αυτά, ή θέλετε κι’ άλλα ;

Ο επί δεκαετίες δικηγόρος του Ολυμπιακού σε εκατοντάδες υποθέσεις, μας άφησε ακριβώς στα 93 του !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΤΣΗΣ : ΕΦΥΓΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

Είμαι αναγκασμένος να ξεφύγω λίγο από την άθλια ποδοσφαιρική επικαιρότητα για να αναφερθώ σε μία τεράστια γιά τον Ολυμπιακό ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ.

Ομιλώ γιά τον επί δεκαετίες δικηγόρο του Ολυμπιακού, πού είχε σταθεί στο πλευρό της ομάδα σε άπειρες υποθέσεις, στα πιο δύσκολα χρόνια της. Ομιλώ γιά τον μεγάλο Γιάννη Βούλτση.

Ο κυρ Γιάννης, όπως τον λέγαμε όλοι εμείς οι φίλοι του ( μόνο φίλους είχε ) έφυγε το Σάββατο το πρωϊ ήσυχα και ήρεμα, όπως κύλησε και ολόκληρη η ζωή του. Βγήκε να πάει βόλτα στη λαϊκή, πήρε και τις εφημερίδες του και γρήγορα γύρισε σπίτι. Αισθανόταν κουρασμένος και κάθισε στην καρέκλα του. Εκεί, τον βρήκαν ύστερα από λίγο με ακουμπισμένο το κεφάλι πίσω.

Ο Γιάννης Βούλτσης έφυγε σε ηλικία 93 ετών :

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ! Την ημέρα των γενεθλίων του Ολυμπιακού.

Με τον εκλιπόντα έζησα πολλά χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, παράλληλης καριέρας. Εκείνος νομικός του Ολυμπιακού, εγώ ρεπόρτερ αθλητικής Δικαιοσύνης. Αλληλοβοηθηθήκαμε, ο καθένας με τον τρόπο του. Μεταξύ μας αναπτύχθηκε μία σχέση σεβασμού, εκτίμησης και αναγνώρισης. Ισως και αυτός να ήταν ο λόγος πού ο Γιάννης Βούλτσης μου έκανε την ΤΙΜΗ να αφήσει το όνομα και το τηλέφωνό μου μεταξύ εκείνων πού ήθελε να ειδοποιηθούν όταν θα του συνέβαινε αυτό πού όλοι περιμένουμε να μας συμβεί κάποια στιγμή.

Τον ευχαριστώ για την ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ και βεβαίως, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις συνεργασίες ( και τις ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ) στο πλευρό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.

Υ.Γ. : Ο Γιάννης Βούλτσης θα ταφεί στην γενέτειρά του. Στον Πειραιά θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Μόλις μάθω τον ναό και την ώρα, θα ενημερώσω τους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ του αλησμόνητου νομικού.

ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΥΕΦΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, περιλαμβάνοντας μεταξύ των άλλων θεμάτων και τα γεγονότα της Τούμπας, όχι μόνο τα προχθεσινά, αλλά και εκείνα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ( τον τραυματισμό Γκαρσία, το κρεμασμένο σκούτερ κ.λ.π. ).

Οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι η Πειθαρχική της ΟΥΕΦΑ θα επιβάλει ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΗ στον Πάοκ, πού μπορεί να φτάνει μέχρι και αποκλεισμό του από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση γιά κάποιο χρονικό διάστημα.

Το θέμα ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ στην χθεσινή συνάντηση Βασιλειάδη – Τσίπρα και η απόφαση πού πάρθηκε ήταν ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν ΟΛΕΣ οι ελληνικές ομάδες, προκειμένου να μην υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις από τους οπαδούς του Πάοκ.

Ο Τσίπρας δεν μπορεί να σηκώσει μία απόφαση στρεφόμενη εναντίον της ομάδας του «δικού του» Σαμπίντι και αυτός είναι ο λόγος πού θα τον κάνει να χρυσώσει το χάπι, επιβάλλοντας μία «γενική ποινή» πού θα «γλυκάνει» ή και «εξαφανίσει» επικοινωνιακά την αυστηρή τιμωρία του Πάοκ.

Διαβάστε επίσης