Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ !

ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ !
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 - 16:37
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
Για να κερδίσουν χρόνο και να χαλαρώσει το κλίμα στη φίλαθλη κοινή γνώμη
Αμέσως μετά την θυελλώδη κατάληξη των γεγονότων στην Τούμπα, υπήρξε ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ επαφή του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και ενημέρωσε ( σύμφωνα βέβαια με την δική του επισκόπηση των γεγονότων ) για τα όσα συνέβησαν.
Ο Τσίπρας εξέφρασε την έκπληξή του, είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και συνέστησε ( όπως άλλωστε συνηθίζει σε περιόδους κρίσεων ) «ψυχραιμία», «μέχρι να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα και τι θα γίνει».
Οι επαφές συνεχίστηκαν μέχρι την Δευτέρα το πρωϊ, οπότε αποφασίστηκε ότι λόγω της περιπλοκότητας του θέματος, έπρεπε να βρεθεί φόρμουλα ώστε να ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ.
Και όντως, η φόρμουλα βρέθηκε και δεν είναι άλλη από την «προσωρινή» ή «επ’ αόριστον» ( δεν έχουν ακόμα κατασταλάξει τι από τα δύο ) διακοπή του πρωταθλήματος.
Σ’ αυτό το διάστημα, θα γίνει προσπάθεια επί πολλαπλών στόχων, πού έχουν δημιουργηθεί και συγκεκριμένα γιά την βαθμολογική τύχη του Πάοκ ( πού κινδυνεύει πλέον ΚΑΙ με ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ) αλλά και του Ρώσου προέδρου του, ο οποίος επίσης κινδυνεύει από αυστηρότατες κυρώσεις, τόσο σε παραγοντικό, όσο και σε φίλαθλο, αλλά και σε ποινικό επίπεδο.
( Ηδη, η βουλευτής του σύριζα Αυλωνίτου, δήλωσε χθες το μεσημέρι ότι «θα παρέμβει η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητος» ).
Η απόφαση της Κυβέρνησης, δηλαδή ουσιαστικά των δύο πού προαναφέραμε, επικρίθηκε ( και δικαίως ) δριμύτατα από το σύνολο όχι μόνον του πολιτικού, αλλά και του ποδοσφαιρικού κόσμου ! Ηδη έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν ανακοινώσεις αγανάκτησης και διαμαρτυρίας, από σχεδόν όλες τις ΠΑΕ, με μόνη εξαιρούμενη τον … Πάοκ !
Ο οποίος φαίνεται ότι συμφωνεί απόλυτα με τη διακοπή ( πού είναι δική του εξ … ημισίας ) και μάλιστα, φτάνει στο σημείο να ψάξει τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Στράτο, πού την εκπροσώπησε στη χθεσινή συνάντηση με τον Βασιλειάδη. Απώτερος στόχος λοιπόν της διακοπής είναι – όπως αναφέραμε και χθες – η προσπάθεια να κατευναστούν τα πάθη, να καταπραϋνθούν τα πρώτα συναισθήματα οργής και βεβαίως να πέσουν οι τόνοι γενικότερα στο χώρο της αθλητικής Δικαιοσύνης, προκειμένου οι εξελίξεις σχετικά με Ιβάν και πάοκ να διαμορφωθούν σε ευμενέστερο επικοινωνιακό περιβάλλον.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, δεν πρέπει να αποκλείουμε και κυβερνητική προσπάθεια προς τον Μελισσανίδη, ώστε να «βάλει πλάτη» και η Αεκ για να πέσει η ομάδα του Ρώσου στα όσο το δυνατόν πιο μαλακά. Και απ’ ό,τι κυκλοφορεί στην πιάτσα, ο Μελισσανίδης δεν έχει καμία αντίρρηση να δώσει ( ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ) συγχωροχάρτι στον Ρώσο, όπως ακριβώς έκανε και πριν από ένα περίπου χρόνο, μετά την «ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ» του Σαμπίντι σε βάρος του.
Ποια ήταν η συγκεκριμένη «απατεωνιά» ; Όπως κυκλοφορεί ευρύτατα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, πριν από τον τελικό Αεκ – πάοκ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο, προσωπικού περισσότερο χαρακτήρα. Η συμφωνία ήταν να έχει ο καθένας του μαζί του ΠΕΝΤΕ άτομα προσωπική συνοδεία.
Όταν όμως έφτασε η ώρα της αντιπαράθεσης … δυνάμεων, αποκαλύφθηκε ότι ο Ρώσος είχε πάρει μαζί του … ολόκληρο στρατό ( οι πληροφορίες ομιλούν ακόμα και γιά εκατό άτομα !!! ) με αποτέλεσμα να είναι ΑΡΚΕΤΟΙ από τους συνοδούς της Αεκ πού έπαθαν κάτι σαν αυτό πού έπαθε προχθές ο Βασίλης Δημητριάδης.
*** Σημειολογίες : Με ΕΞΙ ομάδες θα μιλήσει σήμερα ο Βασιλειάδης. Με ΕΞΙ νομικούς πήγε ο Πάοκ στην Εφέσεων το Σάββατο. Με ΕΞΙ μπράβους εμφανίστηκε ο Σαμπίντι στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας στη μέση του το ΕΞάσφαιρο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΤΣΗΣ : ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑΩ
Σήμερα στη μία μετά το μεσημέρι θα κηδευτεί από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο επί σαράντα και πλέον χρόνια νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Γιάννης Βούλτσης.
ΚΩΜΙΚΗ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ( ΦΕΚ ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ : ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΑΜΠΙΝΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ !
Την πληρώνουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, γιά να μη θιγεί ο προστατευόμενος «επενδυτής»
Αν και θεωρώ μάλλον υποτιμητικό γιά την δημοσιογραφική μου υπόσταση να ασχολούμαι με τις δηλώσεις του υφυπουργού Βασιλειάδη ( υπό την θεσμική του ιδιότητα βεβαίως ) αισθάνομαι υποχρεωμένος σήμερα να το πράξω, μόνο και μόνο γιά να βάλω ένα μικρό πετραδάκι στην σωστή ενημέρωση του ερυθρόλευκου κόσμου γιά τα τεκταινόμενα τη ποδοσφαιρική ζωή επί συγκυβέρνησης συριζανέληδων.
Τα γεγονότα βεβαίως είναι γνωστά μέχρι και την παραμικρή τους λεπτομέρεια και η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ διάχυτη, μαζί με την υπερεκχειλίζουσα ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του κοσμάκη.
Αναφέρομαι στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά την απόφαση γιά διακοπή του πρωταθλήματος, με υπογραφή του υφυπουργού Βασιλειάδη.
Φυσικά, όπως αναφέρουμε και σε άλλο σημείο, ο κ. Βασιλειάδης βάζει μόνο την υπογραφή. Την απόφαση ΑΛΛΟΙ την πήραν.
Προσπαθώντας λοιπόν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η απόφαση μας λέει ότι η διακοπή «κρίθηκε απαραίτητη» λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και του εξόχως τεταμένου κλίματος, όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση του Ιβάν Σαμπίντι να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές».
Δηλαδή, βάση αυτού του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ( πιο … επίσημο δεν γίνεται ) το πρωτάθλημα διακόπηκε γιά δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Σαμπίντι μπήκε με το όπλο στο γήπεδο και δεύτερον γιατί … έχουν γίνει πολλές … δηλώσεις αξιωματούχων !
Αυτοί είναι οι λόγοι, όπως αναφέρονται στο διατακτικό της απόφασης και βεβαίως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ, ούτε και δίνουν κάποια απάντηση στο ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν ένας ολόκληρος κόσμος επαγγελματιών, πού ζουν από το ποδόσφαιρο ( και μιλάμε γιά ΧΙΛΙΑΔΕΣ επαγγελματίες ) και να στερούνται οι ΦΙΛΑΘΛΟΙ από την απόλαυση των χαρών του ποδοσφαίρου, γιά θέματα των οποίων η πάταξη και τιμωρία ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ από τους κανονισμούς και είναι αρκούντως ΣΟΒΑΡΕΣ και ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ οι διατάξεις με τις ποινές πού προβλέπονται !
Τι έκανε ο Ρώσος ; Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας ; Υπάρχει και κανονισμός που ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ως παράγοντα, πού ΞΕΔΟΝΤΙΑΖΕΙ την ομάδα του και την πετάει στα τάρταρα, αλλά ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΜΟΣ από τον Ποινικό Κώδικα πού ισχύει γιά ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες πολίτες.
Τι δουλειά έχει λοιπόν η «διακοπή του πρωταθλήματος» ; Πού κολλάει ; Και ποιος ο λόγος να τρέχουν και να ξανατρέχουν πάλι στις φίφες και τις ουέφες, για θέματα ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ πού ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖΟΝΤΑΙ από τους ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ κανονισμούς ;
Δεν υπήρχε πιο απλή αντίδραση από οποιαδήποτε ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ πολιτεία από το να ΣΥΛΛΑΒΕΙ τον τύπο από το Ροστώφ και να τον στείλει στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες πού ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ, όπως είπαμε από τους Νόμους και τους Κανονισμούς.
Πρωταγωνιστής στις εμπρηστικές δηλώσεις ο υιός Σαββίδης
Πάμε παρακάτω. Εδάφιο δεύτερο, τους πείραξε, λένε, οι δηλώσεις των παραγόντων, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Αλήθεια, ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ παράγοντες ( αξιωματούχους ) ΑΚΡΙΒΩΣ ομιλεί ; Σε ποιους αναφέρεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ; Ποιες ήταν οι δηλώσεις πού τους πείραξαν ; Απ’ ό,τι παρακολουθώ και διαβάζω, παράγοντες ΑΠ’ ΟΛΕΣ τις ομάδες, γενικώς και ειδικώς, κάνουν κάθε εβδομάδα δηλώσεις. Κυρίως κατά της διαιτησίας.
Δεν τους αρέσουν αυτές οι δηλώσεις ; Βρίσκουν κάποιες εξ αυτών ικανές «να πυροδοτήσουν εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές», όπως λέει η απόφαση; Πολύ καλά, αλλά ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ και εδώ από τους ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ; Γιατί να πρέπει να διακοπεί το πρωτάθλημα, όταν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ και ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΕΣ;
Να σας πω λοιπόν τι πιστεύω ΕΓΩ ; Ότι τις πιο ΧΥΔΑΙΕΣ, τις πιο ΕΧΘΡΙΚΕΣ, τις πιο ΜΙΣΑΡΕΣ, τις πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ γιά να προκαλέσουν φανατισμό ΔΗΛΩΣΕΙΣ, έχει κάνει, ειδικά τον τελευταίο καιρό, το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ !
Όχι δηλαδή ότι αυτά πού εκπέμπει τα λέει προφορικά, με τη μορφή δηλώσεων, αλλά τα ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, πού είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ γιά να δημιουργήσει πρόσθετο φανατισμό στα οπαδικά πλήθη.
Γιατί λοιπόν δεν έχει ως τώρα ασκηθεί ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΩΞΗ από την αθλητική Δικαιοσύνη εναντίον του ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Γιώργου Σαββίδη; Γιατί τού επιτρέπουν να κάνει και να λέει ό,τι γουστάρει, ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ; Μήπως επειδή απλά, ΕΝΑΙ ΓΙΟΣ του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ μνα τον αγγίξουν;
Και για να κάνουμε ταμείο : Για ποιους ακριβώς λόγους διακόψανε το πρωτάθλημα ; Επειδή ο πατέρας Σαμπίντι προχώρησε σε χουλιγκανικές και εγκληματικές του κοινού ποινικού Δικαίου πράξεις και επειδή ο ΓΙΟΣ κ. Γιώργος Σαββίδης δημιουργεί συνεχώς και επιμόνως, με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δημιουργεί συνεχώς κλίμα φανατισμού, πολλές φορές ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ, πού ΟΝΤΩΣ είναι ικανό να «πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές», όπως λέει η απόφαση πού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Επομένως, το πρωτάθλημα διακόπηκε ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ του πατέρα και του γιού Σαββίδη. Επειδή, βλέπετε, δεν υπήρχε ούτε η θέληση, ούτε και το σθένος ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, όπως προβλέπουν οι υφιστάμενοι ΚΑΝΟΝΕΣ, ΝΟΜΟΙ και ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ.
Όταν ξεσκεπάζεις το καπάκι του βόθρου μόνο … ευωδία δεν βγαίνει από μέσα
Πίσω και κάτω από τη μεγάλη εικόνα, των γεγονότων πού … «απολαύσαμε» στο γήπεδο της Τούμπας, κρύβονται άλλες, μικρότερες, πού βγήκαν στην επιφάνεια ακριβώς λόγω της πρώτης δράσης, του μαινόμενου οπλοφόρου Σαμπίντι.
Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μία χαρακτηριστική παρομοίωση, αυτό πού συνέβη λόγω των γεγονότων στην Τούμπα είναι σαν αυτό πού συμβαίνει όταν κάποιος τραβήξει, μετά από καιρό, το καπάκι ενός βόθρου. Αυτό πού αναδύεται, μόνο … ευωδία δεν μπορεί να είναι. Και αυτά πού θα αποκαλυφθούν να … υποβόσκουν από κάτω, δεν νομίζω ότι απέχουν και πολύ από αυτά πού ήρθαν στην επιφάνεια μετά την εφόρμηση του μαινόμενου Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.
Και αναφέρομαι, γιά παράδειγμα, στην ελεεινή συμπεριφορά του εμφανιζόμενου ως αξιωματούχου της ΠΑε Πάοκ ( δεν θυμάμαι ούτε και με ενδιαφέρει με ποια ακριβώς ιδιότητα ) παλιού διαιτητή Μίχελς. Του τύπου πού έτρεξε πρώτος, πρωτοπόρος να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΕΥΘΕΩΣ κα ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΑ τον διαιτητή Κομίνη, συνοδεύοντας τις απειλές του με χαρακτηριστικές χειρονομίες.
Δεν κρατάω στοιχεία γιά το ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ φέτος ο περίεργος αυτός τύπος έχει ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ, ή απλά πρωταγωνιστήσει σε ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ κατά τη διάρκεια αγώνων. Και είναι πράγματι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ η ΑΝΟΧΗ και ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ των δικαιοδοτικών οργάνων για τον τύπο αυτό, πού προφανώς διασώζεται μόνο και μόνο επειδή «είναι άνθρωπος του Ιβάν».
Επίσης, απολαύσαμε και το φαινόμενο ΜΙΣΗΣ ΝΤΟΥΖΙΝΑΣ ΜΠΡΑΒΩΝ, αγνώστου ταυτότητος και εθνικότητος, πού μπήκαν και αυτοί στον αγωνιστικό χώρο συνοδεύοντας το αφεντικό τους, έτοιμοι να ισοπεδώσουν τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά τους. Βεβαίως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι … «αναλογικά» οι μπράβοι αυτοί δεν ήταν καθόλου εριστικοί, ούτε και επιδόθηκαν σε πράξεις βίας. Απλά, ήταν … «έτοιμοι».
Όπως μαθαίνουμε από τα ρεπορτάζ, η εισαγγελέας πού βρισκόταν στην Τούμπα, ΔΙΕΤΑΞΕ τον αστυνομικό διευθυντή ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ τον Σαμπίντι, αλλά αυτός ΔΕΝ ακολούθησε την εντολή της.
Τι έγινε με αυτόν τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, διώχθηκε, ή ακόμα ; Κλήθηκε καν σε απολογία ; Αλλά … ξέχασα. Θα … «διεξαχθεί ΕΔΕ» !
Εντάξει, καταλάβαμε.
Όπως επίσης και γιά τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ αστυνομικό πού ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ως μέλος της ΦΡΟΥΡΑΣ ΜΠΡΑΒΩΝ του Σαμπίντι. Τι θα γίνει με αυτόν; Θα εξακολουθήσουμε να τον ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ή θα τον στείλουν γιά ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ του αφεντικού του;
Αλλά… ξέχασα ! Και γι’ αυτόν θα … διεξαχθεί … ΕΔΕ ;
Εντάξει … ξανακαταλάβαμε !
Υφυπουργικός … «υποβιβασμός» Κέρκυρας και Πλατανιά
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Βασιλειάδης έχει φωνάξει για σήμερα στο γραφείο του να μιλήσει τους Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα.
Γιά αύριο Πέμπτη τους Απόλλωνα, Λαμία, Λάρισα και Λεβαδειακό.
Αργότερα, θα συναντηθεί και με τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ.
Με Πλατανιά και Κέρκυρα, δεν θα συναντηθεί. Αυτές … τις έχει ήδη υποβιβάσει !
Είναι θετικό πάντως πού με αυτές τις συναντήσεις δίνεται μια καλή ευκαιρία στις θεωρούμενες «μικρές» ΠΑΕ : Να θέσουν την … οικονομική διάσταση του προβλήματος, ως συνήθως … απλώνοντας πάλι το χέρι.

Διαβάστε επίσης