Ντουντούκα
Αράο και Μεριά στο δρόμο για τον Πειραιά...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΠΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΔ Ο ΜΙΧΕΛ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕ ΠΕΡΕΪΡΑ ΚΑΙ «ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΕΔ Ο ΜΙΧΕΛ!
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018 - 15:28
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
Ο Σλοβάκος Λούμπος Μίχελς, πρώην διεθνής διαιτητής και νυν μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Πάοκ και στενός συνεργάτης του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Δικεφάλου του Βορρά και της ΚΕΔ, ή κατ’ άλλη άποψη, «το μακρύ χέρι του Πάοκ στη διαιτησία».
Ο Μίχελς διατηρεί στενή σχέση με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Περέϊρα, με τον οποίο έχει στενότατη και σχεδόν καθημερινή επαφή, γιά ό,τι αφορά την διαιτησία στους αγώνες του Πάοκ, ή και γενικότερα στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας, αφού όπως φαίνεται ( υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία ) υπάρχει απόλυτη σύμπνοια μεταξύ τους ή και κάποιου είδους εξάρτηση, πού μπορεί να προέρχεται και από την παράλληλη πορεία τους στη διεθνή διαιτησία.
Το θέμα είναι ότι αυτή η στενή σχέση Μίχελ – Περέϊρα κρατήθηκε επιμελώς κρυφή ως σήμερα, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες και άλλα στοιχεία, πού την αποδεικνύουν.
Όπως είναι γνωστό, συνεργάτες της ΠΑΕ Πάοκ σε διάφορους τομείς, είναι και οι παλιοί διαιτητές Σαραϊδάρης, Τεβεκέλης. «Φανεροί», τουλάχιστον, πράγμα πού αποδεικνύει και την βαρύτητα πού δίνει ο Πάοκ στον τομέα διαιτησία.
Οπου, όπως είναι γνωστό, τυχαίνει να ξεκινάει τους αγώνες του κατά κανόνα με … ένα γκολ οφσάϊντ καβάντζα !
*** Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο Ιβάν την Κυριακή. Όταν έχεις όπλο, το βγάζεις ! Πυροβολείς και … «τον καθαρίζεις», τον τίτλο
*** Σίγουρα πάντως ο Ιβάν βρισκόταν σε άμυνα.
Πρώτος τράβηξε ο Κομίνης : Σφυρίχτρα.
*** Βασιλειάδης, Γιώργος Γεωργίου, Μπούζος …
Το ανεβάζει συνεχώς το επίπεδο της εκπομπής του στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Παπαδάκης.
*** Μια κίνηση μόνο έκανε ο Ιβάν προς το πιστόλι και … διέκοψαν το πρωτάθλημα.
Πού να … πυροβολούσε κι’ όλας ! Θα σταματούσαν εντελώς τη μπάλα στην Ελλάδα. Ακόμη και στα … 5Χ5 !
*** Δεν έδειξαν να θορυβούνται ιδιαίτερα οι άνθρωποι του Πάοκ από την απόφαση της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων να αποβάλλει την ομάδα τους. «Το θέμα θα λυθεί εκεί πού πρέπει», σημείωναν χαρακτηριστικά.
Φυσικά. Λεφτά υπάρχουν.
Μας περνάνε γιά … «πόντιους» όταν νομίζουν πως θα «χάψουμε» τόσο παιδαριώδη επιχειρήματα
Μόνο ως υπερασπιστικό επιχείρημα «στέκει» μια συγνώμη σαν αυτή, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει το μοιραίο
Συγνώμη λέει ζήτησε ο Σαμπίντι. Και αυτό το μάλλον ΦΤΗΝΟ υπερασπιστικό ατού, το έχουν πάρει οι ΑΡΔακες και το έχουν κάνει … «σημαία», προσπαθώντας να το προβάλλουν, τόσο, ώστε να μην τυχόν και ξεφύγει της προσοχής κανενός αθλητικού δικαστή.
Κάποιοι ΑΡΔακες ( φυσικά φανεροί ή κρυφοί συνεργάτες του Ρώσικου τιμ ) έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν … «αντρική πράξη» τη συγνώμη του Ιβάν, λες και το δικαίωμα της συγνώμης ανήκει μόνο στο αντρικό φύλλο και ο ανδρισμός, με το δικό τους το μέτρο, μετριέται από το πόσο οικονομικά ισχυρός είναι ο αιτούμενος συγχώρεση !
Ποια … συγνώμη, όμως. Ας το δούμε πιο προσεκτικά το θέμα. Συγνώμη … ΑΠΟ ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ;
Εγώ λοιπόν θα ισχυριστώ ότι ο Ιβάν Σαμπίντι δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη, από κανένα. Είμαι βέβαιος, ότι το κείμενο της «συγνώμης» γράφτηκε κατόπιν συμβουλής ( και συμβολής, ίσως ) του νομικού επιτελείου. Όχι δηλαδή ότι αν εφαρμοστούν τα νόμιμα θα κερδίσουν ο πάοκ και ο ιδιοκτήτης του κάτι, από την έκφραση μιάς συγνώμης, αλλά σίγουρα, άλλο είναι να πηγαίνει κανείς κατηγορούμενος με την εικόνα του «αμετανόητου» και άλλο να έχει προηγηθεί η «έμπρακτη μεταμέλεια» η οποία εκφράζεται από την συγνώμη.
Η μόνη περίπτωση πού εγώ ( ομιλώ πάντα γιά την δική μου, την προσωπική άποψη ) θα δεχόμουν ότι ο Ιβάν Σαμπίντι πράγματι αισθάνεται μετανοιωμένος, θα ήταν αν τον ΑΚΟΥΓΑ με τα ίδια μου τα αυτιά να το ΔΗΛΩΝΕΙ και ΧΩΡΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ να έχει να διαβάζει. Και μη μου πείτε, σε τι γλώσσα. Ας το έλεγε σε όποια γλώσσα ήθελε, το ίδιο θα ήταν. Η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός μετράει σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι μια ενέργεια υπαγορευμένη από το νομικό επιτελείο, ή κάποιους άλλους «παμπονηράκηδες» συμβούλους.
Ο Ιβάν Σαμπίντι με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις και την συμπεριφορά του, δεν μου έχει δώσει την εικόνα ανθρώπου μαθημένου να ζητάει συγνώμη γιά ο,τιδήποτε. Το αντίθετο θα έλεγα. Φυσικά, δεν λέω ότι δεν ζήτησε συγνώμη. Λέω ότι ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ και βεβαίως, διόλου απίθανο να κάνω και λάθος.
ΤΕΡΑΤΑ … ΕΥΦΥΪΑΣ !
Πάμε παρακάτω. Από ΠΟΙΟΥΣ ζήτησε συγνώμη ο Ιβάν ; Από τους οπαδούς της ομάδας του, είπε, καθώς και από όλους τους Ελληνε φιλάθλους. Α, και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα !
Δηλαδή, βρε Ιβάν ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ από ΜΟΝΟΣ σου την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ γιά τις πράξεις σου, ζητώντας συγνώμη ΚΑΙ από την … Οικουμένη ολόκληρη. Να σου πω κάτι, λοιπόν ; Να τους … χαίρεσαι τους συντάκτες της συγνώμης σου, είτε είναι νομικοί, είτε όχι ! Τέρατα … ευφυϊας !
Λέει παρακάτω ο Ιβάν ότι παραδέχεται πως σαφώς δεν είχε δικαίωμα να βγεί στον αγωνιστικό χώρο «κατ’ αυτόν τον τρόπο». Ποιος είναι ο … «κατ’ αυτόν» τρόπος ; Τι ακριβώς εννοείς, μπρε Ιβάν ; Γιατί δεν το λές ευθέως και ευθαρσώς, ότι δεν έπρεπε να βγείς με την μπιστόλα … ντρέπεσαι, ή δεν θέλεις να … σοκάρεις το αναγνωστικό κοινό ; Περισσότερα θα κέρδιζες ( κατά τη γνώμη μου πάντα, έτσι ; ) αν το έλεγες ξεκάθαρα ότι ναι ρε παιδιά, βγήκα με τη μπιστόλα πάνω στην παραζάλη και την τσατίλα μου, παρά με τα δικηγορίστικα «κατ’ αυτόν τον τρόπο», με τα οποία περισσότερο ΑΠΩΘΕΙΣ την κοινή γνώμη παρά την προσεγγίζεις, όπως θα ήταν το πιο σωστό.
ΜΑΖΙ ΤΗΝ … ΕΦΑΓΑΝ ΤΗ ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ;
Τα περί «γενικευμένης αρνητικής κατάστασης πού επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο», τι τα ήθελες, καϋμένε Ιβάν; Ομιλείς γιά γενικευμένη αρνητική κατάσταση τη στιγμή πού μόλις πριν λίγες ώρες η Εφέσεων μετά από … νυχτερινή σύσκεψη σου επέστρεψε τρείς βαθμούς πού δικαίως είχες χάσει, με αποτέλεσμα να φιγουράρεις πάλι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, από την οποία δεν είχες ξεκολλήσει από τότε πού την κλέψατε από τον Ολυμπιακό.
Ποια ήταν λοιπόν η γενικευμένη αρνητική κατάσταση ; Μαζί την φάγατε την χαρτοταινία με τον Γκαρσία ; Η μήπως, για να μην είναι αρνητική έπρεπε η ομάδα του Ολυμπιακού να παίξει τον ρόλο του άμαχου πληθυσμού πού βομβαρδίζεται από τα εχθρικά αεροπλάνα και δεν έχει πού να πάει να κρυφτεί ;
Για σιγά, κύριε Ιγκνιάτεβιτς, για να μην τρελαθούμε κι’ όλας. ΟΛΑ, μα ΟΟΟΛΑ όσα έγιναν ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ, είχαν ως αφετηρία ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ του διαιτητή. Και πιο συγκεκριμένα, ΕΝΑ ΓΚΟΛ, για το οποίο οι γνώμες εξακολουθούν να διίστανται. Οι μισοί λένε ότι ήταν οφσάϊντ, οι άλλοι μισοί ότι δεν ήταν, ανάλογα με την οπαδική και … υπαλληλική τοποθέτησή τους. Και γιά να τα λέμε όλα, Ιβάν, είμαι βέβαιος ότι το μόνο πού δεν περνούσε από το σκοτισμένο σίγουρα μυαλό σου εκείνη την ώρα, ήταν η … γενικευμένη αρνητική κατάσταση ! Τι είχες στο μυαλό σου εκείνη την αποφράδα ώρα ; Καλύτερα να μην … τα λέμε τώρα ! Κοίτα στο βίντεο τι έκανε ο ένας εκ των συνοδών σου και … θα καταλάβεις τι θέλω να πω.
Και κλείνω, αν και είναι πολλά ακόμα πού σηκώνουν απαντήσεις, με αυτό : «Πιστέψτε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανένα».
Αλήθεια, αν δεν είχες σκοπό να διαπληκτιστείς με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές, με ποιους … ακριβώς είχες σκοπό να διαπληκτιστείς εισβάλλοντας εν εξάλλω καταστάσει στον αγωνιστικό χώρο, παρέα με ΕΞΙ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝΤΕΣ πιθανότατα μπράβους ; Μήπως με τους παίκτες της … ομάδας σου, ή μόνο με τον Βασιλομπίλαρο τον Δημητριάδη;
Και – μεταξύ μας – αλήθεια, βρε Ιβάν, περιμένεις ότι θα βρεθεί κανένας να πιστέψει τόσο ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΗ επιχειρήματα ;
Για … «ΠΟΝΤΙΟΥΣ» των ανεκδότων μας πέρασες όλους μας ;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΦΙΦΑΡΧΗ ΧΟΥΜΠΕΛ !
Αηδίες και ξεράσματα. Αυτός είναι ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός γιά την ποιότητα της «συνέντευξης Τύπου» πού παραχώρησε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ από τη Φίφα, Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο Φιφάρχης δεν απάντησε σε όλε στις ερωτήσεις παρά μόνον σε εκείνες πού ήθελε να απαντήσει, κάτι άλλωστε πού … ξεκαθάρισε εξ αρχής στους «τριτοκοσμικούς» ( όπως προφανώς τους έβλεπε ) δημοσιογράφους.
Και αυτό μέχρι σήμερα δεν το έχει πεί ούτε ο γνωστός γιά τις εκρηκτικές σχέσεις του με τον Τύπο … Ντόναλντ Τράμπ !
ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ !
Ο Φιφάρχης Χούμπερτ, φόραγε γραβάτα χρώματος μαύρου και κίτρινου, ακριβώς σαν αυτές πού χρησιμοποιεί και η Αεκ όταν κάνει αναμνηστικά δωράκια σε ανθρώπους της διαιτησίας.
«ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΟΛΑ ΣΚΑ…»
Οταν η μετάδοση του ρεπορτάζ και η πλουραλιστική ενημέρωση ξεπερνάνε τη Ζώνη του Λυκόφωτος και μεταφέρονται σε Γαλαξιακά επίπεδα :
«Εδώ στο γήπεδο της Τούμπας, επειδή το ρεπορτάζ ήταν, οι ειδήσεις έτρεχαν, και πήγαινα μέσα στα αποδυτήρια, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες όπου ναι μεν επιβεβαιωθήκαμε γιατί πηγαίναμε μέσα, ξαναβγαίναμε, πηγαίναμε μέσα. Μπορεί να ήταν δυσάρεστο γιά κάποιους. Δεν είχα καμία πρόθεση εγώ προσωπικά, διότι μέσα στοοοο αποδυτήρια ήμουνα ο μόνος πού μπήκα - βγήκα για να έχουμε το ρεπορτάζ και γι’ αυτό, με σύμφωνα με πληροφορίες το ανέφερα και πάνω σ’ αυτό νομίζω ότι έεεε βρισκόμαστε τώρα όπως τα είχαμε αναφέρει. Επιβεβαιωθήκαμε αλλά είναι άσχημο αυτό το να επιβεβαιώνεται κάποιος και νομίζω αυτά πού έγιναν σήμερα για τους συναδέλφους θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να κοιτάξουμε έτσι ώστε να μη γίνονται αυτά πού γίνονται διότι πήγανε άνθ… πήγανε έεεε φίλοι εντός εισαγωγικών, φίλοι στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου της Τούμπας για νααα απειλήσουν κάποιους δημοσιογράφους. Τέλος καλό, όλα σκα … όλα καλά, όμως με την επέμβαση της αστυνομίας αλλά νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε έτσι ώστε να σταματήσουν αυτά» ( Γεώργιος Μίνος, δημοσιογράφος της κρατικής ΕΡΤ3 ).
ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ … ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗ !
ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ !
Τώρα πού έγινε η αρχή, το φαινόμενο της διακοπής του πρωταθλήματος φαίνεται να εξαπλώνεται και στη βάση, κινδυνεύοντας να γίνει … μόδα.
Χθες λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της, η ΕΠΣΔΑ ( Ενωση Δυτικής Αττικής ) αποφάσισε την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων πού διοργανώνει. Είχε προηγηθεί έγγραφο της αστυνομίας κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η οποία δόθηκε ύστερα από καταγγελίες ότι τα γήπεδα πού διεξάγονται οι αγώνες δεν έχουν … άδεια λειτουργίας !
Η αναστολή θα διαρκέσει μέχρις ότου οι δήμοι στους οποίους ανήκουν οι ομάδες πού συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΔΑ μεριμνήσουν γιά την αδειοδότηση των γηπέδων και των παραχωρητηρίων.
«ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΠΑΝΤΕΣ» !
«Ξεκάθαρα το πράγμα έχει ξεφύγει απ’ το αθλητικοί πλαίσιο κι έχει πάει στο πολίτικο. Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε που η κυβέρνηση διέκοψε αναίτια το πρωτάθλημα, διότι βρίσκεται μπροστά σε μια κατάσταση που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Χωρίς διακοπή είναι αναγκασμένοι να τηρήσουνε τους νόμους! Δηλαδή να τιμωρήσουνε τον Ρώσο!!! Πράγμα αδύνατόν γι’ αυτούς.
Να κερδίσουν χρόνο θέλουνε, ώστε να βρουν και την υπερασπιστική γραμμή. Ο άνθρωπος το ‘χει «αποκτήσει» από δέκα πάντες το πρωταθληματάκι.
Γι’ αυτό και το αδιέξοδο !» ( Χρήστος Λογοθετίδης )

Διαβάστε επίσης