Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ «ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ «ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ!
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 - 16:06
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!
ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΕ ΝΑ «ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ» ΜΕ … ΕΝΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΑΝ … ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
*** Ορίστηκε από την Σούπερ Λίγκα η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Θα γίνει στις 32 Μαρτίου.

Το ότι εξ αρχής η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν σκέτη μαλακία, δεν συζητείται. Ολοι το ξέραμε και το ξέρουμε, ακόμα και εκείνοι πού την επέβαλαν, ότι ήταν μία απόφαση σπασμωδική, μία απόφαση ανούσια, αναποτελεσματική, πού όχι μόνο δεν έλυνε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά αντίθετα, γεννούσε άλλα, πολύ σοβαρά. Και αυτό άλλωστε αποδείχτηκε και στην πορεία. Φτάσαμε δηλαδή στο σημείο, μια κυβέρνηση σαστισμένη, μπερδεμένη, αναποφάσιστη, να προσπαθεί να ξεφύγει από το αδιέξοδο πού εκείνη δημιούργησε. Και κυρίως, να ξεφύγει από τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.

Ευθύνες πού τείνουν να πάρουν την μορφή παγόβουνου, αφού μέχρι στιγμής είναι άγνωστες οι θέσεις της ΦΙΦΑ, σχετικά με την ελληνική ποδοσφαιρική τραγωδία, πού ξεκίνησε στην Τούμπα και από τον Ρώσο επιχειρηματία Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.

Βεβαίως, μία κυβέρνηση αλλοπρόσαλλη και απρόβλεπτη στις πολιτικές της, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να δεχτεί την οποιαδήποτε ευθύνη αφ’ ενός μεν γιά το μπάχαλο πού δημιουργήθηκε, αφ’ ετέρου δε γιά τον επαπειλούμενο αφανισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνή κλίμακα. Ετσι, απέφυγε να ακολουθήσει την φυσιολογική οδό, πού θα ήταν απλά να ανακοινώσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος ( συνοδευόμενης ίσως από ένα απ’ τα γνωστά ευχολόγια ) αλλά προσπάθησε και προσπαθεί να την εμφανίσει ( ναι, ακόμα και την … επανέναρξη από τη … δική της διακοπή ! ) ως …θρίαμβο της πολιτικής ( ; ) της !

Ο τρόπος πού επελέγη ( σύμφωνα πάντα με τα κυβερνητικά μυαλά ) να περάσει ως … «νίκη – θρίαμβο» την πανικόβλητη υποχώρησή της, ήταν να «θέσει τις ΠΑΕ ενώπιον των ευθυνών τους», υποχρεώνοντάς τις να … «δεσμευτούν» απέναντι … στην ίδια (!!!) γιά την συγκατάθεσή τους σε κάποιους «νέους όρους» πού «ΘΑ τεθούν, όταν … έρθει η ώρα στο νέο κανονιστικό πλαίσιο» και πάει λέγοντας.

Δηλαδή, εν ολίγοις, να δεσμευτούν ΟΟΟΛΕΣ οι ΠΑΕ εξ αιτίας των καμωμάτων της … ΜΙΑΣ εξ αυτών, δηλαδή του πάοκ, δηλαδή της ομάδας του ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, του ΦΙΛΟΥ και ΣΥΜΜΑΧΟΥ, του γνωστού ΛΑΓΩΟΥ της, Ιβάν Σαμπίντι.
Και πως εννοεί την δέσμευση των ΠΑΕ η κυβέρνηση ; Βάζοντάς τις να υπογράψουν ένα κείμενο μετάνοιας ( ουσιαστικά ) με το οποίο είναι σαν να παραδέχονται πως ό,τι έγινε, ακόμα και η επεισοδιακή συμπεριφορά του προέδρου ΜΙΑΣ εξ αυτών, οφείλεται στην δική τους υπαιτιότητα. Αυτό αποδεικνύεται, από την άλογη και εν πολλοίς ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ αυστηροποίηση κάποιων ποινών πού υπάρχουν μεν, εφαρμόζονται επιλεκτικά δε !

Ποιες ΠΑΕ υπέγραψαν ; Μα, όλες, ή ΣΧΕΔΟΝ όλες. Υπέγραψαν με την ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ συνείδηση πού υπογράφουν κάποιοι … βουλευτές τα μνημόνια ! Χωρίς καν να γνωρίζουν, ή απλά να ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ με το περιεχόμενο αυτών πού … υπογράφουν.

Η ουσία αυτών των υπογραφών, είναι το «ελάτε να τελειώνουμε, να τους κάνουμε το χατίρι και να ξανασφυρίξουν την έναρξη». Δηλαδή, μιλάμε γιά μία ΠΡΟΘΥΜΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ των κυβερνητικών : «Ετσι και ακουμπήσετε κανένα δικό μας, διαιτητή, παράγοντα, πρόεδρο, ακόμα και δικαστή, ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ» !
Μαγκιές, τσαμπουκαλίκια, ωμοί εκβιασμοί, ασυδοσία, με την δύναμη της εξουσίας.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΠΑΡΑ ΕΣΕΙΣ !
ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ, ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Και όντως, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ οι κυβερνητικοί εκβιασμοί φάνηκε αρχικά να περνάνε. Και θα είχε ήδη η κυβέρνηση να κομπορρημονεί ότι … «κατήγαγε περιφανή θρίαμβο», αν δεν βρισκόταν Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να ΥΨΩΣΕΙ το ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ !

Αρχικά, εμφανίστηκαν και δυό – τρείς άλλοι, πού είπαν όμως ότι θα συμφωνούσαν με τους όρους της κυβέρνησης, αλλά υπό … όρους ! Δεν ξέρω αν συνεχίσουν να μην υπογράφουν, ή αν υποκύψουν στις πιέσεις της κυβέρνησης ( συμφωνείστε να το ξαναρχίσουμε γιατί έχουμε εκτεθεί και διάφορα τέτοια ). Δεν έχει όμως και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ, ούτε τα τελεσίγραφα, ούτε τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ !
Η στάση του Ολυμπιακού είναι ΠΕΡΗΦΑΝΗ, είναι ΑΡΣΕΝΙΚΗ, είναι ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ, είναι ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ !

«Δεν θέλετε να το ξαναρχίσετε ; ΜΗ ΣΩΣΕΤΕ και το ξαναρχίσετε. Εμείς, πάντως, ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ τα … «συγχωροχάρτια» σας. ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ, όχι σε μας»
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο Ολυμπιακός, καλύτερα παντός άλλου ίσως, ότι το ΔΟΓΜΑ των κυβερνητικών, είναι ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ με αυτό ΤΟΥ ΠΑΟΚ, δηλαδή της δυναστείας Σαμπίντι :

«Η ΕΜΕΙΣ, Η ΚΑΝΕΙΣ» ! και ποιος δεν το ξέρει και ποιος δεν το έχει ακούσει αυτό από τους γελοιότερους οπαδούς του ακεφάλου δικεφάλου του βορρά.
Αυτό λένε, ύστερα από την μνημειώδους βλακείας ατάκα του Τσίπρα, ότι «ο Πάοκ πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα».

Ετσι είπε ο Τσίπρας και από εκείνη την ημέρα, το σύνθημα «Η ΕΜΕΙΣ, Η ΚΑΝΕΙΣ» έχει κυριαρχήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν τολμά να το αμφισβητήσει. Κανείς, πλην του Ολυμπιακού, πού έρχεται τώρα, στην παρούσα φάση, να το αντιστρέψει :

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΕΣΕΙΣ» !
Περί … «δεσμεύσεως των ΠΑΕ» και άλλων χαριτωμενιών
Είπαμε παραπάνω, ότι όλοι οι πρόεδροι θα υπογράψουν, χωρίς να ασχοληθούν με την ΟΥΣΙΑ των «όρων» της κυβέρνησης. Ουδείς εξέτασε ή εξετάζει την ουσία και βεβαίως, υπάρχει σοβαρός λόγος γι’ αυτό.
Προσέξτε τι ζήτησε η κυβέρνηση από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας : Να ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ, ζήτησε !

Τι … χαριτωμένη κουβέντα, έ ; Και πως θα «δεσμευτούν» ; Πολύ απλό : Με το να πούν … ναι, ότι δηλαδή αποδέχονται τους όρους της κυβέρνησης !

Και τι σόϊ … «δέσμευση» θα είναι αυτή ; Πού να … ξέρω ; Τρέχα γύρευε είναι. Δέσμευση το λέει η κυβέρνηση, παπάρια μέντολες το λέω εγώ.

Πως δηλαδή δεσμεύεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με ένα … «ναι» του Πλατανιά, της Κασσιόπης και του Γιαννάκη του Αλαφούζου με τις … «παρκαρισμένες» μετοχές ;

Πλάκα μας κάνουν, ρε παιδιά ; Εδώ συμβόλαια υπογράφουν, με ρήτρες εκατομμυρίων, με συμβάσεις, με έγγραφα δημόσια και διεθνή και τελικά τα αμφισβητούν αποδεικνύοντας πως ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ από τίποτα. Και περιμένουν οι κυβερνητικοί Βασιλειάδηδες ότι με ένα … ναι, θα δεσμευτούν π.χ. ο Γιάννης ο Κομπότης, ο Χρηστοβασίλης και ο πωλών τοις μετρητοίς από την Ξάνθη ; Μωρέ αυτοί έχουν ζήσει και λειτουργήσει παράλληλα με καμιά … πενηνταριά υπουργούς και υφυπουργούς και έχουν επιβιώσει, ο Βασιλειάδης θα τους … «δεσμεύσει» ;

Με το ζόρι θα κρύβουν τα χαμόγελά τους, όταν θα υπογράφουν τις αηδίες πού τους βάζουν να υπογράψουν. Και βέβαια, μην περιμένετε να υλοποιηθούν ποτέ αυτά πού τους θέτουν προς υπογραφή οι κυβερνητικοί.
Τα μισά είναι άνευ αντικειμένου, τα άλλα μισά παράνομα, καταχρηστικά και αντισυνταγματικά. Και τελικά, ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, είναι στο χέρι της … ΦΙΦΑΣ, αν θα εγκριθούν ή όχι.
Καληνύχτα σας.
*** Γιά ένα πράγμα είμαι περίεργος. Να δω τη Δευτέρα με ποιο ΘΡΑΣΟΣ θα απευθυνθούν στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τη Δευτέρα, ο «σιωπηλός και άπρακτος» πρόεδρος Γιώργος Στράτος και ο «παρανόμως διορισθείς» Βασίλης Γκαγκάτσης.
Η μόνη περίπτωση να περάσουν την δοκιμασία είναι να μην πάει στο συμβούλιο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού.
και γιά ποιο λόγο να πάει, άλλωστε;
Επειδή κάποτε θα πρέπει να λέμε την ιστορία όπως πραγματικά είναι (2)
ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΜΟΝΟ ΔΥΟ :
Ο ΙΒΑΝ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ !
Παρακολουθώ με εύλογο ενδιαφέρον την προσπάθεια πού καταβάλλουν ορισμένα από τα ΜΜΕ – «πλυντήρια» των ανομημάτων του Ρώσου πρωταγωνιστή της διακοπής της Τούμπας να λειάνουν, ή να «γλυκάνουν» αν προτιμάτε την μεθ’ όπλου εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο. Η «γραμμή» πού προφανώς έχει δοθεί, είναι να φαίνεται ότι παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αντίθετα έχουν συμβεί τόοοσα και τόσα στο παρελθόν και ακόμα πιο σοβαρά από αυτό του Μεγάλου.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα ; Τα ανάλογα περιστατικά είναι ελάχιστα, γιά να μην πω μηδαμινά και βεβαίως ανάγονται σε μία – δύο μεμονωμένες περιπτώσεις. Και αυτές, σε βάθος πλέον των σαράντα δύο χρόνων ιστορίας του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου !

Ποιοι άλλοι Ελληνες παράγοντες και δη πρόεδροι έχουν κατηγορηθεί ως σήμερα ότι έχουν τραβήξει πιστόλι σε γήπεδα ; ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ !
Ο Μάκαρος
Ο συγχωρεμένος Μάκης Ψωμιάδης ΜΙΑ φορά και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης … περισσότερες από μία ! Περιστατικά όπως του 1999 στο μέμπερς κλάμπ της Αεκ, δεν μετράνε, διότι η πιστολιά είχε πέσει από συνοδό και όχι από παράγοντα του ποδοσφαίρου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης, είχε όντως εφορμήσει εναντίον των διαιτητών και του παρατηρητή του αγώνα κραδαίνοντας ένα περίστροφο, αλλά το είχε στραμμένο προς τον … κρόταφό του, απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει. Και τι … σύμπτωση ! Ηταν ένας αγώνας Κυπέλλου Αεκ – Πάοκ του 2002. Φυσικά, ο Μάκαρος τότε δεν ήταν παράγοντας της Αεκ, διότι δεν είχε δικαίωμα. Αρα, το περιστατικό αυτό δεν παρομοιάζει με του Ιβάν Σαμπίντι.
Ο Βοτρώ
Οσον αφορά τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, πού τελικά είναι ο ΜΟΝΟΣ με συμπεριφορά σαν του Σαμπίντι, σίγουρα δεν είναι μόνον ένα το περιστατικό οπλοφορίας και … «οπλοχρησίας» στο οποίο πρωταγωνίστησε.
Το πρώτο και πιο γνωστό περιστατικό, συνέβη το 1999, όταν γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τορίνο. Είχε χάσει τον πρώτο αγώνα στο Τορίνο με 1-2 και στη ρεβάνς δεν κατάφερε να νικήσει, μένοντας στο 1-1 σκορ με το οποίο αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ουέφα.

Ο Βαρδινογιάννης λοιπόν, τον οποίο στην στήλη μου στο ΦΩΣ αποκαλούσα «Υψιστο», μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών, όπου επιτέθηκε στον διάσημο διαιτητή Βοτρώ και τους επόπτες του. Ο Γάλλος ρέφερι, κατήγγειλε στην ΟΥΕΦΑ ότι ο Βαρδινογιάννης τον απείλησε με το πιστόλι του και ο Υψιστος τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους.
Πανηγύριζε με τη Στεάουα !
Παρά ταύτα, πού έλεγε και ο Αλαμάνος, η ποινή πού έφαγε από την ΟΥΕΦΑ δεν τον εμπόδισε την επόμενη χρονιά να μπεί στο γήπεδο για να πανηγυρίσει, μαζί με τους παίκτες της ρουμάνικης Στεάουα Βουκουρεστίου ( της οποίας ο Βαρδινογιάννης υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ! ) την κατάκτηση του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης !!!

Ο Βαρδινογιάννης είχε βγάλει όπλο και σε άλλες δύο ( γνωστές ) περιπτώσεις. Μία στο γήπεδο της Λεωφόρου εναντίον του τερματοφύλακα της αντιπάλου ομάδας ( δυστυχώς δεν με βοηθά η μνήμη μου ποιος ήταν ) και άλλη μία στην Κόρινθο, το 1992σε αγώνα πρωταθλήματος, όταν περικυκλώθηκε από έξαλλους οπαδούς της τοπικής ομάδας και αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να τους … ηρεμήσει.
Υπάρχουν και άλλα φημολογούμενα περιστατικά, όπως κάποτε στο Περιστέρι, πάλι σε αγώνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία.
Το αστείο του Γιάννη Καρρά
Σχετικό είναι και το ΑΛΗΘΙΝΟ 100 % περιστατικό … εικονικής οπλοφορίας, από πρόεδρο ομάδας με θύμα διεθνή διαιτητή !
Πρωταγωνιστής ήταν ο Γιάννης Καρράς, πρόεδρος της Προοδευτικής τότε ( μετέπειτα της Αεκ ) ο οποίος έξαλλος από την απόφαση του διαιτητή ( πού αργότερα έγινε και διεθνής ) να δείξει σέντρα σε γκολ της αντίπαλης ομάδας, τον πλησίασε από πίσω και του κόλλησε στα πλευρά το … δάχτυλό του, τεντωμένο σαν να κρατούσε πιστόλι : «Ακύρωσέ το αμέσως, γιατί σε έφαγα», του είπε !

Εντρομος ο διαιτητής ( ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ, αλλά δεν θέλω να γράψω το όνομά του ) ακολούθησε την εντολή του … νευρικού προέδρου και ακύρωσε το γκολ πού είχε δεχτεί η Προοδευτική. Φυσικά, δεν έγραψε ποτέ στο φύλλο αγώνα τι είχε συμβεί. Πως θα μπορούσε, άλλωστε;
«Στα χνάρια …»
«Διθυραμβικά σχόλια για την έμμεση πώληση της ΣΕΚΑΠ στον κολοσσό Japan tobacco... Το ότι είναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ ιστορία με την πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telecom μέσω του Βγενόπουλου δεν κάνει καμία απολύτως εντύπωση...

Σαββίδης στα χνάρια του Βγενο και ο Τσίπρας σ' εκείνα των ΣαμαροΒενιζελων... Η κατάληξη όλων αυτών γνωστή...» ( Christos Filippas )

Διαβάστε επίσης