Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΑΠΑΙΤΗΣΗ - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ FIFA : Η ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, Η GREXIT!

ΑΠΑΙΤΗΣΗ - ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ FIFA : Η ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, Η GREXIT!
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 - 23:20
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Ποντιακό ανέκδοτο ακούγεται : Να ξοδέψεις 10 χαρτιά να στήσεις ένα πρωτάθλημα και να σου το πάρει ο τζαμπασοφιάς ! (Antonis Skiathas )
*** Ατελής η σχετική ενημέρωση. Δέκα χρόνια αποκλεισμό έφαγε η Σκεντέρ. Η Μπέου, αθωώθηκε
Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ήδη ενημερώσει ανεπίσημα πλην κατηγορηματικά
Οσο και αν προσπαθούν να το εξωραΐσουν, όσο και αν προσπαθούν να το γλυκάνουν, το θέμα είναι και δυσάρεστο γι’ αυτούς, και τελειωμένο. Η απόφαση της ΦΙΦΑ, είναι ήδη ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ εκεί πού πρέπει και σε όλους τους τόνους :
Με Γραμμένο πρόεδρο, το ελληνικό ποδόσφαιρο ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ από τη ΦΙΦΑ και απομονώνεται διεθνώς, όσο σοβαρές και ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ και αν είναι οι συνέπειες.
«Αλλάξτε πρόεδρο γιά να αλλάξει το ποδόσφαιρό σας», είπε η ΦΙΦΑ, η οποία θεωρεί ότι με αυτή τη διοίκηση πού ΓΤΝΩΡΙΣΕ και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ εδώ και αρκετούς μήνες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να φτιάξουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και αυτή ακριβώς είναι η ΕΝΤΟΛΗ της ΦΙΦΑ, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος γιά την μικρή διορία πού έμμεσα δόθηκε στην Ελλάδα ( μέχρι τις αρχές Ιουνίου ) ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ την διοίκηση – όργανο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επανέλθει στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ.
Αυτή την εξέλιξη την ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και Ο ΙΔΙΟΣ ο Γραμμένος, αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος πού πήγε έξω να συναντήσει τον Χούμπελ. Και απ’ εκείνον όμως την πήρε την κρυάδα.
«Η φεύγεις με τη διοίκησή σου, ή GREXIT».
Όπως ήταν επόμενο, βάση της γενικότερης συμπεριφοράς των μελών της διοίκησης Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, με το πού επέστρεψε ο Γραμμένος άρχισε η παραπλανητική και διαστρεβλωτική «ενημέρωση». Περί της «ταμπακέρας», τίποτα ! Ξεκίνησαν οι επαφές, οι συζητήσεις, οι συνεννοήσεις, κυρίως με τα μέλη της κυβερνήσεως. Ζητούμενο των επαφών, το πώς θα πεισθεί η ΦΙΦΑ να ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την εισήγηση του Χούμπελ και να κρατήσει την Ελλάδα εντός ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, πάντα όμως κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι κρυφές συναντήσεις του Βασιλειάδη με παράγοντες των μεγάλων ΠΑΕ, με κυριαρχούσα … μορφή σ’ αυτές τον Γκαγκάτση Τζούνιορ, ή απλά «Γκαγκατσάκο», πού πλέον έχει αναβαθμιστεί σε «αντ’ αυτού» μετά την κοινωνική καταδίκη του αφεντικού του.
Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο κύβος ερρίφθη και το πράγμα πλέον είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ :
Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, Η GREXIT !
Τρίτη οδός, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΓΚΑΦΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ :
«ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΦΙΦΑ» !
Χαρακτηριστική είναι, πάνω στον πόνο του γιά το τελεσίγραφο της ΦΙΦΑ, η μεγαλειώδης ΓΚΑΦΑ του Γραμμένου, ο οποίος – σύμφωνα με τα ρεπορτάζ – αφού χαρακτήρισε «υπερβολική» την εισήγηση Χούμπελ, επέρριψε ευθύνες και στη … ΦΙΦΑ γιά την δημιουργηθείσα κατάσταση !
«Φταίει και η ΦΙΦΑ», είπε με στόμφο !
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθεί», κάτι πού – όπως είπε – «γράφουν καθημερινά τα ΜΜΕ».
Εδώ όμως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είπε τα πιο … βασικά. Πρώτον, ότι κανείς δεν του ΖΗΤΗΣΕ να παραιτηθεί. Και δεύτερον, ότι αυτά τα ΚΑΠΟΙΑ ΜΜΕ πού έγραφαν επίμονα ότι … «σκέπτεται να παραιτηθεί», είναι ακριβώς τα ίδια Μέσα πού τον ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΝ συστηματικά και έχουν ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τον ίδιο και το περιβάλλον του !
Εύκολα λοιπόν μπορεί να υποθέσει κανείς, ότι ο ίδιος διέρρεε τις … σκέψεις του γιά παραίτηση, «ψαρεύοντας» αντιδράσεις. Παλιά η τακτική, από την εποχή πού … καίγανε κάρβουνο, όπως λέει και ο Δημητράκης ο Νιάου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :
«ΚΑΡΦΩΣΕ» ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ !
Υπάρχει όμως ένα θεματάκι γιά τον κ. Γραμμένο, πού θα το θέσω υπό μορφήν ερωτήσεως. Και περιμένω την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ του απάντηση, αν και ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι ακριβώς ειπώθηκε. Λοιπόν, κ. Γραμμένε, είναι αλήθεια ότι συζητώντας με τον Χούμπελ αφήσατε να σας ξεφύγει και η φράση, «έχω ένα ανίκανο συμβούλιο και δεν μπορώ να διοικήσω όπως θέλω» ;
Εγώ, ΞΕΡΩ ότι το είπατε. Εσείς, το … θυμάστε ;
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ
ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥΣ !
ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ … ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ … ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ !
Σε «νέο αθλητικό νόμο» πού ετοιμάζει ο σύριζα !
Ακόμα και μετά την απομάκρυνση Γραμμένου, θα πρέπει να παρθούν πολύ σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιά να επιτευχθεί η αποφυγή του GREXIT.
Η νέα διοίκηση πού θα αναλάβει ( απαραίτητη προϋπόθεση να φύγουν όλα τα «βαρίδια» του σημερινού ΔΣ ) πρέπει να προχωρήσει σε βασικές αλλαγές στη διάρθρωση του υπάρχοντος συστήματος, ακόμα και σε θεσμικά ζητήματα.
Γιά παράδειγμα, όπως αναδεικνύει και η ΦΙΦΑ στην επιστολή της, η επάνδρωση των Πειθαρχικών οργάνων με εν ενεργεία δικαστικούς, ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ! Δικαστές με την νοοτροπία και λογική δημοσίου υπαλλήλου, πού γνωρίζει ότι η κρίση του υπάγεται στις διαθέσεις της προϊσταμένης τους αρχής ( π.χ. Υπουργείο Δικαιοσύνης ) δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ Δικαιοσύνη.
Όμως, παρά το γεγονός ότι η αποτυχία των τακτικών δικαστών τείνει να γίνει … παροιμιώδης ( μετά την εκπληκτική καθυστέρηση στην έκδοση των ποινών εξ αιτίας … πολιτικών συγκεντρώσεων !!! ) και ενώ είναι αναμφισβήτητος πλέον ο αποτροπιασμός της ΦΙΦΑ σε τέτοια περιστατικά, η ( ακόμα ! ) τωρινή διοίκηση Γραμμένου με την ( υποστηριζόμενη από τον Πάοκ ) συνεργασία της με την κυβέρνηση Τσίπρα, δείχνει κυριολεκτικά ΑΜΕΤΑΠΙΣΤΗ και ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ !
Όχι μόνον δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ του συστήματος, αλλά επιμένει και … ΕΝΙΣΧΥΕΙ αυτή την αποτυχημένη λογική. Διαβάζουμε γιά παράδειγμα σε ρεπορτάζ Μέσων φιλικών προς την διοίκηση Γραμμένου, ότι στον … «νέο αθλητικό νόμο» (!) προτείνεται η επιλογή των δικαστών αποκλειστικά από το Πρωτοδικείο, με αμοιβή από το κράτος και όχι από την ΕΠΟ και με τόπο συνεδριάσεων η Ευελπίδων !!!
Πρώτη αντίδραση : Τα … θέλουν και τα λένε, ή τους ξεφεύγουν ; Μα είναι … ΤΟΣΟ ΠΙΑ ; Δεν καταλαβαίνουν τίποτα ; Τι την έχουν περάσει την Δικαιοσύνη και θέλουν κάθε λίγο και λιγάκι να την ΞΕΥΤΥΛΙΖΟΥΝ ;
Και εδώ βεβαίως θα μπορούσαμε να γράφουμε μέρες το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Αλλά τα θεωρώ τόσο ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ώστε να μη χρειάζονται εξηγήσεις. Γιά όνομα του θεού, δηλαδή.
Δεύτερη αντίδραση : Μα στ’ αλήθεια, μπορεί να υπάρχει κάποιος πού να ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι η ΦΙΦΑ θα δεχτεί μια τέτοια εξέλιξη; Ούτε μία στο δισεκατομμύριο, λέω εγώ.
Βεβαίως, υπάρχει και μία άλλη παράμετρος : Να ξέρει η κυβέρνηση πως αυτά δεν περνάνε από τη ΦΙΦΑ και μ’ αυτό τον τρόπο, προβάλλοντας παράλογες και αντιποδοσφαιρικές απαιτήσεις, να ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ το GRΕΧΙΤ.
Δεν το αποκλείω. Η πρώτη φορά θα είναι πού αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει την καταστροφή ; Μα, αυτό γίνεται επί καθημερινής σχεδόν βάσεως. Δεν υπάρχει περίπτωση να καταπιαστεί με κάτι και να μην το καταστρέψει !
Χρυσάφι πιάνει, σκ@τά γίνεται !
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ
ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΣ ΤΗΣ … ΥΓΕΙΑΣ !
Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, μέλος ΔΣ επαρχιακής Ενώσεως Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχει υπογράψει έγγραφη κατάθεση – ομολογία ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ από δύο ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρόσωπα, γιά λογαριασμό ΠΑΕ της Βόρειας Ελλάδας, γιά να ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΟ τους υποψήφιους πού του υπέδειξαν !
Η καταγγελία έχει γίνει και προφορικά ΜΠΡΟΣΤΑ σε μάρτυρες πού όπως διαβεβαιώνουν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν εάν και όποτε τους ζητηθεί.
Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνον από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα, ο οποίος όμως σε ανάλογες καταγγελίες ( π.χ. Βίκτωρα Μητρόπουλου ) γιά τις εκλογές της ΕΠΟ, έχει κωφεύσει.
Επειγόντως να κοιτάξει τον θυρεοειδή του !
Διάβασα την αντίδραση του μικρού Γκαγκάτση στα λόγια του Γιάννη Βρέντζου, όταν είπε πως ο Γραμμένος είναι υπάλληλος του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.
Εξοργίστηκε ο Γκαγκάτσης και φέρθηκε, λέει άκομψα, μπροστά στον Βασιλειάδη, πού δεν αντέδρασε όπως έπρεπε, να τον πετάξει δηλαδή έξω από το γραφείο του.
Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Είναι στο ότι τελευταία ο Γκαγκάτσης υιός εμφανίζει αξιοπρόσεκτη επιθετικότητα και ρηξικέλευθη συμπεριφορά. Κατανοητόν εν μέρει, διότι μέχρι κάποιο σημείο το ψωμί του υπερασπίζεται ( ή μάλλον το παντεσπάνι του ). Όμως η τόση υπερβολή μπορεί καμιά φορά να γυρίσει μπούμερανγκ. Να χάσει δηλαδή κάθε ίχνος σοβαρότητας και να σταματήσουν να τον υπολογίζουν ως αξιόπιστο συνομιλητή. Ασε πού μπορεί να του τύχει και κανένας νευρικός πού δεν θα σηκώνει πολλά – πολλά και να τον πλακώσει στις φάπες. Και καλά να είναι κοντά κανένα παιδί από την συνοδεία του Ιβάν. Αν όμως είναι μακριά, τι γίνεται ; Όχι μόνο θα τις φάει, αλλά θα γίνει και ρεζίλι.
Γι’ αυτό λοιπόν, μία προσωπική συμβουλή, επειδή σε κάποια πράγματα υπάρχει και ο παράγων της κληρονομικότητας. Να πάει να κοιτάξει λίγο τον θυρεοειδή του. Ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Λίφτινγκ και μετά … το μπάμ !
Το σχέδιο πού ετοιμάζουν προβλέπει ένα κάποιο «λίφτινγκ» στην απόφαση από την Εφέσεων ( λέγεται πως δεν θα δικάσει ο κ. Σκουτάρης ) και μετά, ανάλογα με το γενικότερο κλίμα πού θα έχει διαμορφωθεί, θα έρθει ο τελευταίος βαθμός με το Διαιτητικό, όπου μπορεί να γίνει το μεγάλο μπαμ και να ανατρέψει τα δεδομένα !
Προσωπικά, δεν το θεωρώ απίθανο. Με ΑΥΤΟΥΣ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !
Οι κυριούλες του Τσακαλώτου
Διάβασα χθες στον Μανώλη τον Δράκο γιά τις κυριούλες της Βουλής πού προέρχονται από τον Πειραιά και βρίσκονταν στην πρώτη σειρά της ομιλίας Τσακαλώτου, τον οποίο και καταχειροκροτούσαν, την ώρα πού απ’ έξω τα ΜΑΤ πλάκωναν στο ξύλο τους οπαδούς του Ολυμπιακού.
Εντάξει, καλά έκαναν και κανείς δεν μπορεί να τις κατηγορήσει γιά τις προτιμήσεις τους. Καλό είναι όμως γιά μας τους … «εγκάθετους», τους «τραμπούκους του Μαρινάκη», να τις έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων.
Πρόκειται λοιπόν γιά τις βουλευτίνες κυρίες Γεωργία Γεννιά ( σύριζα, Α’ Πειραιά ), Εύη Καρακώστα ( σύριζα, Β’ Πειραιά ) και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ( και όχι «μεγαλοκονόμα», μη γίνει κανένα λάθος ) του Λεβέντη πριν και τώρα προσχωρημένη στον σύριζα.
Α. ήταν και ο Δρίτσας εκεί, ο πλειστάκις ΑΠΟΤΥΧΩΝ υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, πού από πάτος στις δημοτικές, από ένα παιχνίδισμα της μοίρας έγινε υπουργός του Τσίπρα !
Εθλασεν η νύφη, σχόλασεν ο γάμος
Όπως τα λέγαμε. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Πλατανιάς δεν έχει πλέον κανένα λόγο ύπαρξης. Ετσι, ξεκίνησε σιγά – σιγά η διαδικασία διάλυσης. Ηδη, ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του δανεικού από τον πάοκ Κοροβέση και του Πολωνού Γκρέλτζακ.
Εθλασεν η νύφη, σχόλασε ο γάμος
Καλός διαιτητής
Για να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε η επιλογή του Θάνου γιά το αθηναϊκό ντέρμπι. Είναι καλός διαιτητής, σε γενικές γραμμές. Αρκεί να μην «επηρεαστεί».
Τον … κορυφαίο στο παράρτημα
Τον … κορυφαίο όρισαν γιά το ντέρμπι Κέρκυρας – Λαμίας ( κάτι σαν «Πάοκ – Αεκ», σε μικρογραφία, ας πούμε ). Και βέβαια, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Σιδηρόπουλος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Το παράρτημα χρειάζεται βαθμούς επειγόντως.
Ντερβισάϊ !
Γιά κάποιον «Εντι Ντερβισάϊ» γράφουν τα ΑΡΔοΜΜΕσα ότι εγκωμιάζει τον … Γραμμένο.
Ποιος είναι ο Ντερβισάϊ, αυτός πού παίζει στον Πανιώνιο ;
«Προκειμένου να ξεκουμπιστείτε …»
Απάντηση στην αισχρή ανακοίνωση του σύριζα από ένα κομμουνιστή αναγνώστη ( αλιευμένο από τους redsagainstheachine.gr ) :
«Εγώ, ο «Νίκος Γόδας», έχω πει ανοιχτά εδώ μέσα πολλές φορές ότι είμαι κομουνιστής. Εγώ, λοιπόν, ο κομουνιστής, τάσσομαι ανοιχτά και ξεκάθαρα υπέρ του Μαρινάκη, υπέρ του Ολυμπιακού σε αυτόν τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει η βρόμικη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παίζω κανένα πολιτικό παιχνίδι υπέρ της Ν.Δ., όπως αφήνει πάντα να εννοηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει ο κόσμος του Ολυμπιακού κατευθυνόμενος από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αλλά λέω το εξής: Προκειμένου να ξεκουμπιστείτε από την εξουσία εσείς οι βρομιάρηδες, οι χαραμοφάηδες, μέχρι και Ν.Δ. θα ψήφιζα. Με τα δύο χέρια. Το παραμύθι σας θα τελειώσει σύντομα. Παίζετε τα τελευταία σας χαρτιά. Να δω πού θα κυκλοφορείτε μετά. Προσωπικά, όποιον συριζαίο θα βλέπω στον δρόμο, θα τον προκαλώ να… συζητήσουμε. Δημοκρατικά πάντα. Όσο δημοκρατικά φέρονται κι αυτοί.
ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ. ΤΕ-ΛΕΙΩ-ΣΑ-ΤΕ!»

Διαβάστε επίσης

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΣΑΦΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ- Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

Επιτροπή λογοκρισίας στήνουν Γραμμένος και Βασιλειάδης για να κλείσουν τα στόματα

Επιτροπή λογοκρισίας στήνουν Γραμμένος και Βασιλειάδης για να κλείσουν τα στόματα

Ξεπέρασε κάθε όριο η κατάντια των εξυγιαντών της ΕΠΟ! Αντικαθιστούν τους Εισαγγελείς με ρουφιάνους, χαφιέδες και καταδότες που θα καταγγέλλουν στα πειθαρχικά όργανα όποιες δηλώσεις και δημοσιεύματα δεν τους αρέσουν! Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης