Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ
Τρίτη, 3 Απριλίου 2018 - 16:55
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Για όποιους στενοχωριούνται πολύ όταν είναι στον πάγκο, υπάρχει πάντα μία ξεκάθαρη λύση :
Να ... μην είναι ΟΥΤΕ στον πάγκο ! Εξέδρα ή σπίτι τους, γιά να μην επηρεάζουν και τους άλλους.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΒΑΛΣΑΜΟ ΣΤΙΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ
Τα λόγια του Βαγγέλη πόνεσαν περισσότερο και από βουρδουλιές στους επιλήσμονες
Επιτέλους ! Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν πήραν φέτος ούτε πρωτάθλημα ούτε Κύπελλο, αλλά ούτε καν νίκη στη Λειβαδιά, πήραν αυτό πού τους αξίζει : Την ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους από τον πρόεδρο και ηγέτη της ομάδας, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ηταν μία καταδίκη λεκτική, αλλά τα λόγια πού άκουσαν πόνεσαν πιο πολύ και από βουρδουλιές. Και νομίζω ότι πλέον αυτοί οι τύποι θα ντρέπονται ακόμα και να πατήσουν το πόδι τους στου Ρέντη.
Μη μου πείτε, «εντάξει, αλλά τι βγαίνει με αυτό ;» Βγαίνουν ΠΟΛΛΑ πράγματα, πού δεν αφορούν μόνο την παρούσα κατάσταση, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και τα ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ.
Από δω και πέρα, όποιος έρθει στον Ολυμπιακό γιά να κονομήσει, να κάνει αρπαχτή, να κοροϊδέψει την μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και να κάνει τα κομμάτια του, θα ΘΥΜΑΤΑΙ αυτά πού ΕΙΠΕ ο Μαρινάκης και ΟΧΙ ΜΟΝΟ : Θα θυμάται και αυτά πού ΘΑ ΚΑΝΕΙ ο ηγέτης του Ολυμπιακού, τις αμέσως επόμενες ημέρες. Και είναι βέβαιο, ότι θα σκεφτεί πολύ τη συμπεριφορά του στη συνέχεια.
Εδώ όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά πού ο Βαγγέλης Μαρινάκης «συλλαμβάνεται» να συμβαδίζει απολύτως με το συναίσθημα και την λογική του ΣΥΝΟΛΟΥ των οπαδών του Ολυμπιακού. Και αυτό δεν οφείλεται μόνον στην ικανότητά του να «πιάνει» τον σφυγμό των οπαδών ανά πάσαν στιγμή, αλλά κυρίως, στο ότι ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ σκέπτεται ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, διότι ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ κι' αυτός ένας οπαδός του Ολυμπιακού.
Το ΜΕΙΖΟΝ θέμα λοιπόν γιά μένα, είναι πως οι πράξεις και τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη όχι απλά βρίσκουν σύμφωνους, αλλά και προκαλούν ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ στα εκατομμύρια των οπαδών. Οι εξαιρέσεις είναι τόσο λίγες, ώστε να μην αξίζουν καν αναφορά και κυρίως προέρχονται από μεμονωμένες περιπτώσεις των «ναι μεν, αλλά ...» ή κοινώς λεγόμενων «βαζελόγαβρων», πού είναι χειρότεροι από τους αντιολυμπιακούς !
ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ...
ΨΕΥΤΟΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ
Συνήθως αποφεύγω τις ατομικές κρίσεις σε βάρος ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, διότι δεν θέλω να φαίνομαι σαν ένας ακόμα ... «ψευτοπροπονητής» του καναπέ.
Όμως, αυτή η ισοπαλία στην Λειβαδιά πού ήταν ΣΑΝ ΗΤΤΑ σε συνδυασμό με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΚΗ εμφάνιση της ομάδας, με ανάγκασαν το πρωϊ της Κυριακής, να ανεβάσω στην προσωπική μου σελίδα στο FB το παρακάτω κείμενο :
«ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ. Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής. Ο Ολυμπιακός έχασε και τη δεύτερη θέση αν δεν υπάρξει ( πού ΔΕΝ θα υπάρξει ) δικαστική μεταβολή στη βαθμολογία. Εχουν μείνει ΤΕΣΣΕΡΙΣ αγωνιστικές, στις οποίες ο Μπάουγκ δεν πρόκειται να χάσει βαθμό. Επομένως, σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός με διαφορά ασφαλείας από την Χαλκηδώνα, έχει καπαρωμένη την τρίτη θέση. Παρακάτω δηλαδή, ΔΕΝ ΠΑΕΙ.
Τι θα έκανα ΕΓΩ αν περνούσε το χέρι μου ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ στον Ολυμπιακό; Πρώτον, Γκαρσία σε διακοπές ( αναγκαστική άδεια ) , μέχρι να δούμε τι θα γίνει μ' αυτόν το καλοκαίρι, διότι δεν γνωρίζω τι γράφει το συμβόλαιό του. Δεύτερον : Μποτία ( ΠΡΩΤΟΣ, δεν μπορεί πιά να πάρει ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ από τον βετεράνο Μαρκόφσκι !!! και επειδή δεν τα καταφέρνει, κάνει συνεχώς φάουλ πού ζημιώνουν την ομάδα. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ πιά ), Οτζίτζα ( μαζί με τον ... Οφόε του), Σεμπά, ΜΙΡΑΛΑΣ ( συγνώμη αν χαλάω τη σούπα, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ο Κέβιν ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ πιά ), Μάρτινς, Πάρδο ( αυτός κάνει πλέον μόνο γιά ανταλλαγή με τον .. Πόρδο ), Μάριν ( δεν ξέρω αν υπάρξει σοβαρή ομάδα να ανεχθεί τα κόμπλεξ του ), Ζιλέ ( ο Αναστασιάδης είχε πεί κάποτε ότι η ομάδα πού έχει ένα μαύρο, είναι τυχερή. Η ομάδα πού έχει δύο μαύρους, έχει πρόβλημα. Η ομάδα πού έχει περισσότερους μαύρους, πάει γιά καταστροφή. Θα μου πείτε, ο Ζιλέ ... δεν είναι μαύρος. Σωστά, αλλά η κουβέντα του Αναστασιάδη δεν είχε το νόημα της διαφοράς χρώματος γιά να τη λογίσει κανείς ως ρατσιστική. Είχε το νόημα της δημιουργίας ΦΑΤΡΙΑΣ ομοειδών ποδοσφαιριστών. Και η ΒΕΛΓΙΚΗ παροικία στην ομάδα, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ, άρα ΠΡΕΠΕΙ να ξεκαθαριστεί. Το ίδιο και η κάθε παρεούλα που δημιουργείται, όπως π.χ. η σπανιόλικη ή η πορτογαλέζικη, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ πού ... δεν υπάρχει ! ). ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αναφερθέντες, ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ : ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στα υπόλοιπα τέσσερα ματς. Ο,τι είχαν να δείξουν και ό,τι είχαν να προσφέρουν, τα έδειξαν και τα πρόσφεραν ... απλόχερα και ξεδίπλωσαν τα ταλέντα τους. Υπό συζήτηση, το μέλλον των Ομάρ ( γιά μία ακόμη φορά έδωσε μαθήματα του πως ένα δεξί μπακ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. Το αν έκανε δυό - τρείς κατεβασιές, δεν μου λέει τίποτα. Πάει πάντα δίπλα στον Μποτία, προφανώς γιά να τον βοηθήσει και αφήνει τον χώρο του ακάλυπτο ), Φορτούνη ( δεν ξέρω μήπως είναι καιρός να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ αν το μέλλον του είναι συνυφασμένο με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ή αν κάνει μεταγραφή σε μία από τις δεκάδες ομάδες πού διαβάζω ότι ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ γιά να τον αποκτήσουν. Πάντως, όπως ΠΑΝΤΑ, μετά από αγώνα της ΕΘΝΙΚΗΣ καταστροφής του Βρύζα, ο χθεσινός Φορτούνης ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ γιά τον Ολυμπιακό ), Ενχελς ( αν θέλει το παιδί να πάει στη Μάντσεστερ, την Αρσεναλ, την Ρεάλ και δεν ξέρω πού αλλού, να το ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, διότι αν του πέφτει λίγος ο Ολυμπιακός, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να μένει και να ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ), Τζούρτζεβιτς ( σίγουρα είναι κακόκεφος και γκαντέμης, αλλά γιά σκόρερ δεν το έχει δείξει ακόμα. Δεν νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πλέον να βασίζεται στα ψυχολογικά του κάθε καλοπληρωμένου υπερφίαλου παίκτη ), και Ρομαό ( πού νομίζω πως έχει πιάσει πλέον ταβάνι στην απόδοσή του. Παραπάνω δεν πάει με τίποτα, αλλά και η φιλοτιμία του χρειάζεται, όταν πρέπει να χτιστεί μιά καινούργια ομάδα ).
Τέσσερις αγώνες μένουν, γιά να ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ εν όψει της νέας χρονιάς, Με Κέρκυρα και Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, Απόλλωνα στη Ριζούπολη και ΠΑΣ εκτός την τελευταία αγωνιστική, έ, ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ αν ... κινδυνέψουμε και γιά την ΤΡΙΤΗ θέση από την ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ μέχρι τη ΦΟΔΡΑ στο Ρώσο Χαλκηδώνα. Ώρα λοιπόν να παίξουν γιά να ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ και μερικά παιδιά πού ΟΠΩΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, αν πάνε σε άλλες ομάδες θα ΔΙΑΠΡΕΨΟΥΝ, ενώ στον Ολυμπιακό δεν βλέπουν ούτε πάγκο.
Αυτά, μέχρι το καλοκαίρι πού ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ και Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ για το χτίσιμο του ΝΕΟΥ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη».
Όλα τα παραπάνω, επαναλαμβάνω, υπάρχουν στο FB, δημοσιευμένα Κυριακή πρωϊ. Και θα δεχτώ ότι ήμουν ακόμα ψυχολογικά φορτισμένος, άρα επηρεασμένος από το θέαμα της ομάδας το προηγούμενο βράδυ, οπότε ίσως και να μου δικαιολογούνται ορισμένες σκληρές εκφράσεις, αλλά το νόημα παραμένει αυτό πού ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε χθες με ΣΑΦΗΝΕΙΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :
«Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα που ονειρευόμαστε».
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ !
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Η ... «ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ» ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΠΑΚΑΚΗ
«Αφιερωμένη στους δύο φυλακισμένους των Τούρκων η νίκη», είπεν ο Μπακάκης.
Τι παιδί κι' αυτό, έ ; Αρχηγός της Αεκ ο νέος, αλλά σίγουρα με κάποιο πρόβλημα. Δεν ξέρω τι μπορεί να του συνέβη όταν ήταν μικρός, αλλά πολύ φοβούμαι πως του άφησε σημάδι. Κανένας μεγάλος πυρετός, ίσως ;
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ με αυτές τις ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ρε Μπακάκη. Δεν μπορεί κανείς να παίζει με τον πόνο των άλλων. Τι θα πεί, ρε, «αφιερώνουμε τη νίκη» ; Αφιέρωση σε κανένα ραδιόφωνο κάνετε ; «Αφιερωμένο εξαιρετικά από τον Μήτσο τον καψούρη στην Στελλάρα, την αγάπη της καρδιάς του ;»
Τι «αφιερώνετε», ΡΕ ; Και γιατί να την αφιερώνετε εσείς και όχι π.χ. ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ πού σας ΒΟΗΘΗΣΕ να την πάρετε ; Και ποιος σας ζήτησε να αφιερώσετε ο,τιδήποτε στα παιδιά πού αυτή τη στιγμή ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ στο μπουντρούμι πού είναι χωμένα ;
Τα παιδιά του Παναθηναϊκού ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΒΕΣΑΙ, πού εκμεταλλεύεσαι την ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ γιά να αναδείξεις την δική σου νίκη; Αυτοί δηλαδή πού δεν κέρδισαν, δεν στεναχωριούνται για τους δύο φυλακισμένους Ελληνες ; Η μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ τους αντίπαλους μεν, συναδέλφους σου δε, πού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ «νίκη» να αφιερώσουν ;
Λίγη ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ποτέ δεν έβλαψε κανένα, ΡΕ Μπακάκη, πού ακόμα δεν βγήκες απ' τ' αυγό και το παίζεις ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΡΧΗΣ ;
Αλήθεια, ΡΕ Μπακάκη, σου πέρασε καθόλου απ' το μυαλό ότι ΟΥΔΕΙΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ σε ποιόν, πού και γιατί αφιερώνετε ό,τι σας γουστάρει ;
ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ, ρε Μπακάκη, ΠΟΥ αφιερώνετε ό,τι αφιερώνετε. Και κάτι τελευταίο : ΤΖΑΜΠΑ είναι ΚΙ' ΑΥΤΟ, λεβέντη μου. ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ στη ΣΙΧΑΜΕΝΗ σας ομάδα. Και επειδή οι αφιερώσεις αυτού του τύπου είναι ΤΖΑΜΠΑ, περιμένω το επόμενο ... ΧΤΥΠΗΜΑ στις ευαίσθητες λαϊκές χορδές : Να αφιερώσετε και την ... ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ, μπας και συγκινηθεί ο Ερντογάν, πού δεν συγκινήθηκε ούτε από την επιστολή του Ιβάν στον Πούτιν.
Αλλά βέβαια, καταλαβαίνω, άλλο να αφιερώνεις κάτι άϋλο, κάτι χωρίς ΚΟΣΤΟΣ και υπόσταση και ΑΛΛΟ την ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του καθενός, έτσι δεν είναι ;
Α, με την ευκαιρία, να μην ξεχάσω, διαβίβασε στον Αρχοντα Κουροπαλάτη ( αν δεν τον ξέρεις ρώτα τον Ανδρέα να σου πεί ) την επιθυμία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να ΡΩΤΗΣΕΙ την «ΣΙΣΣΥ» από την Πόλη ( ξέρει αυτός ) ΓΙΑΤΙ μέχρι σήμερα δεν έχει σκάσει μύτη στην ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ των δύο αξιωματικών μας ;
Τσιμουδιά δεν έχει βγάλει η «Σίσσυ», όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και ΓΙΑ ΟΛΕΣ τις άλλες, εξ ίσου ή και περισσότερο σοβαρές ΑΛΗΤΕΙΕΣ του Σουλτάνου σε βάρος της ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ολόκληρου.
Κατάλαβες, ΡΕ ΜΠΑΚΑΚΗ ; Δεν γίνεται να παίζετε ... εν ού παικτοίς και μάλιστα εκτός γηπέδων και με τόσο ΛΕΠΤΑ και ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ θέματα.
ΘΡΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Αγαπητέ Μανώλη καλησπέρα, Επιτέλους θύμωσε ο πρόεδρος. Μα δεν είναι ένα ούτε δυο ούτε τρία ούτε τέσσερα ματς, πόσο να αντέξει ο άνθρωπος. ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΧΥΜΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ και τώρα ας ψάξουν να βρουν ομάδα με τις συνθήκες του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος είπε ''αρκετά σας ανέχτηκα'' εγώ λέω ''άντε γιατί μας αρρωστήσατε''. Ευχαριστώ, Μιχαήλ Ζαχαρίας, Μελίσσια» ([email protected]).
Τα 100 κιλά
Εκτός αποστολής ήταν πάλι στην Στόουκ ο Σταφυλίδης.
Τον βάρυναν τα ... «εκατό κιλά»« του Βιεϊρίνια, φαίνεται.
Την τρύπα
Τα εφτακόσια πενήντα χιλιάρικα στους ψωμόλυσσες τα έδωσε ο Βαρδής.
Να κλείσουν καμιά τρύπα, είπε.
Η ζητιανιά αποδίδει, αλλά ως πότε ;
Πλακώθηκαν !
Γιατί πλακώθηκαν στην ΕΠΟ ο Δέδες με τον Λυσσάνδρου;
ΑΠΟ αύριο, με το καλό. Κι' έχουμε ΠΟΛΛΑ να γράφουμε.
Όχι γιά τα μπικικίνια, πάντως.
Απορίες για δύο από τις πολλές ανεξήγητες αποφάσεις του Γκαρσία
ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ, ΣΕΜΠΑ ΣΤΟ 65' ΚΑΙ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ ΣΤΟ ... 86' ;
Αυτό πού θα ρώταγα πρώτα τον Γκαρσία, αν μου δινόταν η ευκαιρία μετά το ματς στη Λειβαδιά, θα ήταν σχετικό με τον Σεμπά.
Με ποιο σκεπτικό δηλαδή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και Μάλιστα στο χρονικό σημείο πού η ομάδα παίζει στο μισό γήπεδο προσπαθώντας να επιτύχει το γκολ, ένα παίκτη πού έχει περίπου ... ενάμισι χρόνο να πετύχει γκολ σε επίσημο παιχνίδι ;
Και για να μη θεωρηθεί ότι υπερβάλλω, ο Σεμπά πέτυχε το τελευταίο του γκολ με τον Ολυμπιακό στις 21 Ιανουαρίου του 2017, στο Ολυμπιακός – Ξάνθη 2-0.
Φέτος, ο Σεμπά δεν έχει βάλει γκολ ΣΕ ΚΑΜΙΑ διοργάνωση, έχοντας 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και επτά στην Ευρώπη !
Και βέβαια, όταν την ώρα πού ψάχνεσαι μόνο γιά το γκολ βάζεις τον άγκολο και αφήνεις στον πάγκο τον σκόρερ ( αυτή είναι η δουλειά του, άσχετο αν και αυτός δεν το δείχνει ) Τζούρτζεβιτς, συγνώμη, αλλά δεν νομίζω ότι διαθέτεις σωστή ποδοσφαιρική σκέψη.
Οσο γιά την χρησιμοποίηση του Τζούρτζεβιτς στο ... 86', δικαιολογείται ΜΟΝΟ με μία προϋπόθεση : Ότι έχεις βαλθεί σώνει και καλά να του σπάσεις εντελώς τα νεύρα. Και αυτό, σίγουρα δεν σε τιμά.

Διαβάστε επίσης