Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΣΑΝ KOΜBOΪ ΑΠΟ ΚΑΜΠΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ !

ΣΑΝ KOΜBOΪ ΑΠΟ ΚΑΜΠΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ !
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 - 16:33
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Η σημαντικότερη επίπτωση της οικονομικής ανέχειας του Παναθηναϊκού είναι οι μείον τρείς βαθμοί λόγω Βέμερ.
Και έπεται, η διαιτησία του Θάνου.
Ο ένας διαιτητής κολλημένος πίσω απ’ τον άλλο ακολουθούν τον ίδιο δρόμο πού οδηγεί στον … «τίτλο»
Για άλλη μια μέρα, ο προπονητής της Αεκούλας Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε ότι ακόμα η ομάδα του δεν πήρε τον τίτλο. Και βεβαίως, έχει δίκιο από βαθμολογικής σκοπιάς. Όμως, από πλευράς ουσίας, δεν έχει κανένα φόβο να χάσει αυτό πού πήρε ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Και όταν λέμε «στα χαρτιά», εννοούμε την ευρύτερη έννοια της έκφρασης. Δηλαδή, όταν λέμε το παίρνει «στα χαρτιά», βάζουμε μέσα και τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ και τις ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και το κάθε τι ΕΞΩ αγωνιστικό.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Κούλα δεν τον χάνει τον φετινό τίτλο. Και να ξεκαθαρίσουμε, ότι μπορεί η Αεκούλα να τον πήρε στα χαρτιά, αλλά ο Πάοκ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΑΣΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Άλλο το ένα, άλλο το έτερον.
Για να δούμε όμως τι ακριβώς δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος και εξακολουθεί τέσσερις αγωνιστικές προ του τέλους να ΒΡΟΜΙΖΕΙ το ήδη ΘΕΟΒΡΟΜΙΚΟ πρωτάθλημα της «εξυγίανσης». Και πρώτα – πρώτα, το αγωνιστικό. Πού στηρίζεται ο Πάοκ και έχει εξαπολύσει ήδη κύμα αμφισβήτησης της βεβαιότητας ότι ο τίτλος έχει ήδη δοθεί στην Κούλα ;
Κατά την ταπεινή μου άποψη, στηρίζεται στην παρακάτω βάση λογικής. Κατ’ αρχήν, στην ΜΕΙΩΣΗ των οκτώ βαθμών της σημερινής διαφοράς από την Κούλα, με απόφαση της επιτροπής Σκουτέρη πού ( ελπίζει ότι ) θα τον «δικαιώνει».
Αν η απόφαση αυτή βγεί από την Εφέσεων όπως την θέλει ο Πάοκ, το παιχνίδι κατακυρώνεται σ’ αυτόν και κερδίζει τους τρείς βαθμούς πού αφαιρούνται από την Κούλα. Σ’ αυτή την περίπτωση, η Αεκούλα πέφτει από τους 60 ( βάση της πρωτόδικης απόφασης ) στους 57 βαθμούς και ο Πάοκ ανεβαίνει από τους 52 στους 55 βαθμούς.
Εχουμε δηλαδή Αεκ 57 και Πάοκ 55. Πού σημαίνει πως η Αεκ κινδυνεύει με μία ήττα ή και δύο ισοπαλίες να χάσει την πρώτη θέση και τον τίτλο. Κάτι πού στην … αριθμητική φαίνεται απλό, αλλά στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα δεν είναι καθόλου. Όμως, ο Πάοκ δικαιούται να ελπίζει και να στηρίζεται στα δύο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, δηλαδή τον Πλατανιά ( εκεί παίζει η Αεκούλα την επόμενη αγωνιστική ) και την Κασσιόπη ( στην έδρα της οποίας θα παίξει μετά από δύο αγωνιστικές ). Είναι όμως και ο Απόλλωνας στη Ριζούπολη, τελευταία αγωνιστική, λίαν επικίνδυνος όμως ΜΟΝΟ στην περίπτωση πού θα κινδυνεύει ως τότε.
Σκυφτοί, κακόμοιροι, αλλά σταθεροί
Πάμε παρακάτω. Η Αεκ δεν πρόκειται να χάσει βαθμό, ούτε στα πιο τολμηρά όνειρα του Γιωργάκη ! Σιγά μην την έφερνε ως εδώ πού την έχει φέρει ο Νιάου και να … επιτρέψει να χάσει βαθμό ! Κι’ αν ο άλλος διαθέτει παραρτήματα, ο Νιάου διαθέτει ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. Τα είδαμε με τον Θάνο την περασμένη Κυριακή, όπως τα βλέπουμε ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του πρωταθλήματος !
Όπως σας το γράφω και το διαβάζετε. Σαν τις κάμπιες ακολουθούν οι διαιτητές την πορεία της Αεκούλας. Ολόκληρο κονβόϊ από κάμπιες. Μπροστά – μπροστά πάει ο αρχηγός, ο πρώτος, ακολουθεί ο δεύτερος, κολλημένος από πίσω, μετά ο τρίτος και πάει λέγοντας. Σειρά από κάμπιες, πού προχωράνε με σαφή προορισμό, χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε πόντο από τη γραμμή προορισμού πού τους έχουν δώσει. Πάνε αργά – αργά, σκυφτοί, κακόμοιροι, αλλά σταθεροί στη γραμμή τους. Οποιος βγεί από τη γραμμή, μαύρο φίδι πού τον έφαγε. Εχετε δεί ποτέ εσείς δηλαδή κάμπια να βγαίνει μόνη της από την συστοιχία, την γραμμή, το κονβόϊ της ;
Ιδιοι φαίνονται όλοι όσοι σφυρίζουν την Κούλα. Τι Παπαπέτρου, τι Μάνταλος, τι Κομίνης, τι Θάνος, τι Βάτσιος … Ολοι τους ίδιοι είναι, όπως και όλες οι κάμπιες είναι ίδιες. Αργότερα, όταν γίνουν πεταλούδες θα διαφέρουν, αλλά ποτέ δεν θα πάψουν να έχουν το DNA της κάμπιας.
Δεν υπάρχει λοιπόν φίλοι μου ούτε μία στο εκατομμύριο, να παρεκκλίνει κάποια κάμπια της διαιτησίας από τη γραμμή. Θα το πάνε μέχρι το τέλος. Και το τέλος σε κάθε περίπτωση, θα γράφει Αεκούλα, «πρωταθλήτρια».
ΜΑΛΑΜΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ : «ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ» !
ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΒΕΚΕΛΗ, ΣΑΡΑΪΔΑΡΗ, ΜΙΧΕΛ,
ΑΛΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
Και τι θα γίνει με τον Πάοκ ; ΚΑΝΕΝΑ δεν ενδιαφέρει, βεβαίως. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ, λένε όλοι οι μη Μπαουγκτζήδες. Και ΠΛΗΡΩΣΕ και εξαπατήθηκε και μυαλό δεν βάζει ! Διότι κάποια στιγμή πείστηκε πως ο τίτλος θα του προσφέρονταν στο πιάτο, έτοιμος, αγνοώντας ΠΟΙΟΣ στην πραγματικότητα ήταν ο αντίπαλός του.
Θυμάμαι, ήταν τέλος του περασμένου Αυγούστου όταν ο Τεβεκέλης, βυθισμένος στη βαθιά πλάνη πού τον είχαν ρίξει, δήλωνε στο ΑΡΔsite πού πληρώνει μεν το αφεντικό του για να το συντηρεί, αλλά στην ουσία δουλεύει γιά τον Νιάου :
«Τραγικές διαιτησίες σαν το παρελθόν, δεν θα υπάρχουν πλέον» !
Ποιος το είπε αυτό; Επαναλαμβάνω, ο καλοπληρωμένος υπάλληλος του Πάοκ Μάλαμας Τεβεκέλης, ένας από τους τρείς πρώην διαιτητές πού ΕΠΙΣΗΜΩΣ πληρώνει ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι για να … «προστατεύουν» την ομάδα του από τη διαιτησία. Τζάμπα λεφτά, πεταμένα στη λεκάνη, ΓΙΩΡΓΑΚΗ, πού νομίζεις πως τα έχεις μάθει όλα από τα τουϊτερ.
Πληρώνετε εσείς τον Τεβεκέλη και τον Σαραϊδάρη, έχετε κάνει αντιπρόεδρο τον Μίχελ που είναι μόνο γιά ζημιά και ο Νιάου κάνει ΑΝΕΤΑ τη δουλειά του με τον Δέδε τον ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ ( ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ) και τον Γιαννάκη πού δεν ξέρω αν έχει επίσημη ιδιότητα.
( Α, και με την ευκαιρία, αναρωτιέμαι τι σας λέει άραγε και πως δικαιολογείται ο Θωμάς, πού είναι ΑΣΣΟΣ στο ΔΟΥΛΕΜΑ και στο ΔΙΠΛΟ παιχνίδι. Αντε, το μαθηματάκι σήμερα δωρεάν, αλλά μην … καλομαθαίνεις, δεν έχει άλλο ).
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ : ΧΑΣΑΝΕ ΜΕ ΑΝΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ΤΟ … ΦΕΡ ΠΛΕΪ
Γι’ αυτό σου λέω, Γιουρίκι μου. Μην παρασύρεστε και πέφτετε στις παγίδες πού σας στήνουν οι νταραβεριτζήδες. Αυτοί εί ναι χρόνια στο κουρμπέτι και κάθε τους κίνηση είναι μελετημένη από πριν. Λέω δηλαδή να μην έχετε εμπιστοσύνη σε κανένα. Ο ένας για παράδειγμα σου δίνει το παιχνίδι άνετα, διότι τον έχεις ασημώσει για τα καλά και την επομένη πάει στον Νιάου και τα διηγείται και σκάνε και οι δύο στα γέλια. Από την
Παράδειγμα είπα, γενικό και αόριστο και μην το παίρνεις τοις μετρητοίς. Την είδες βεβαίως τη Χαλκηδώνα ( πού τώρα την έχουν βαφτίσει Ατρόμητο ) πως έπαιξε εναντίον σας. Τα δυνατά τους έβαλαν όλοι να σας κερδίσουν, άλλο αν τελικά κάθισαν πάνω στο παγωτό. Παρά ταύτα, πού έλεγε και ο Αλαμάνος, το φίλαθλο πνεύμα επικράτησε, Ούτε φάουλ πολλά, ούτε ασχήμιες, ούτε αντιαθλητικά χτυπήματα, να σας σακατέψουν. Αυτά τα κάνουν ΜΟΝΟ με τον Ολυμπιακό. Και στο φινάλε του υπέροχου αυτού αγώνα, αποχώρησαν όλοι από το γήπεδο αγκαλιασμένοι, με γελάκια και αστειάκια, σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Αυτό θα πεί … φερ πλέϊ, αν με καταλαβαίνεις Γιουρίκα. Συνεχίστε λοιπόν εσείς να τα πετάτε στη λεκάνη και να χαρίζετε τους τίτλους στον Νιάου. Αυτόν πού ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΤΕ και ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ «ΔΥΝΑΤΑ» ΤΗΣ :
ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ !
Ο Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΟ, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη». Και βεβαίως, ως συνήθως … δεν είπε τίποτα !
Και ξέρετε, δημοσιογραφικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση από το να προσπαθείς και να επιτυγχάνεις να εξασφαλίσεις μία συνέντευξη από την οποία θα μπορούσαν να βγούν δυνατές ειδήσεις και τελικά να μη βγαίνει απολύτως τίποτα !
Εν πάση περιπτώσει, εκτός από την πρόθεσή του να φτιάξει το ποδόσφαιρο, ο Γραμμένος είπε κάτι πού – γιά μένα – είναι άξιον σχολιασμού.
Όταν ρωτήθηκε για την προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τις καταγγελίες για εξαγορά ψήφων στις εκλογές από τις οποίες εξελέγη, απάντησε :
«Είμαι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης για να κάνει αυτό πού πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και αρχικά ο κ. Αλαφούζος πράγματι στήριξαν τη δική μου παράταξη. Άραγε όμως απαγορεύεται αυτό, από τη στιγμή πού και εκείνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν ; Οποιος έχει στοιχεία, θα τα καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση».
Αυτά είναι τα πιο ενδιαφέροντα απ’ όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και βεβαίως, ΟΛΑ όσα είπε σηκώνουν πολλή κουβέντα.
Κατ’ αρχήν, να ρωτήσω κάτι. Η Δικαιοσύνη … το ξέρει, ότι γίνεται «προκαταρκτική εξέταση» ; Ούτε άκουσα, ούτε διάβασα κάτι επ’ αυτού. Ρώτησα μάλιστα τον ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑ ( διότι υπάρχουν κι’ άλλοι ) Βίκτωρα Μητρόπουλο, ο οποίος μου απάντησε ότι κανείς, ποτέ, δεν τον κάλεσε να καταθέσει ο,τιδήποτε σχετικά με την καταγγελία του γιά εξαγορά των εκλογών της ΕΠΟ.
Επομένως, το ερώτημα ισχύει : ΥΠΑΡΧΕΙ, άραγε, προανακριτική διαδικασία ; Και από ποιόν ; Πότε ; Πού ; Πως ; Τίνι τρόπω;
ΚΑΙ … «FAKE» ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ;
Ο Γραμμένος, πού είναι και δικηγόρος, είπε πως είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Δεν αμφιβάλλω, άλλωστε δεν θα γινόταν και … διαφορετικά, αν η Δικαιοσύνη ασχοληθεί και του ζητήσει να τεθεί στη διάθεσή της.
ΑΝ όμως κάποια στιγμή θα του ζητηθεί, πιστεύω ότι θα ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον, πως αυτά πού είπε στην τηλεοπτική εκπομπή περί στήριξης από Ιβάν, Μελισσανίδη και Αλαφούζο και του … δικαιώματος του … εκλέγειν πού έχουν, δεν θα πρέπει να τα επαναλάβει ενώπιον αδέσμευτου και ανεξάρτητου ΑΝΑΚΡΙΤΗ, γιά ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΝΟΜΙΚΟΥΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ λόγους. Και σαν απλό παράδειγμα, κύριε Γραμμένε, γιά ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ πως και από πού κι’ ως πού ο κ. Μελισσανίδης … «έχει το δικαίωμα του εκλέγειν ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» ;
Πλάκα μας κάνεις, κύριε Γραμμένε ; Στον τηλεοπτικό δημοσιογράφο πού μίλησες, μπορεί και να κάνεις πλάκα, γιατί ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ και πολλά, μεταξύ μας. ΟΧΙ όμως σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Και τώρα, κύριε Γραμμένε, ΠΑΡΕ την ΕΙΔΗΣΗ : Υπάρχει, ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ από μέλος του ΔΣ επαρχιακής Ενώσεως ( ΕΠΣ ) πού αναφέρει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία γιά το ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ, ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ και ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ( δύο άτομα ) ΤΑ ΠΗΡΕ.
Από κεί και πέρα, φυσικά, ΟΛΑ εξαρτώνται από τη ΔΙΑΘΕΣΗ και τον ΤΡΟΠΟ πού θα επιλέξει ο δικαστικός πού ΘΑ ΚΑΝΕΙ ( αν τελικά κάνει, διότι με κυβέρνηση σύριζα και υπουργό Κοντονή ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ) την προανάκριση.
Εξαρτάται από το ΠΟΙΟΥΣ θα καλέσει να καταθέσουν και από ΠΟΥ θα ξεκινήσει την έρευνα. Φυσικά δεν θα σου πω τώρα, τι θα είχε να πει ένας δημοσιογράφος ΣΑΝ και μένα, και τι ΣΤΟΙΧΕΙΑ θα μπορούσε να παραδώσει, έτσι και τον καλούσε η Δικαιοσύνη να καταθέσει γιά μία υπόθεση πού ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ. Το … φυλάω γιά μία … «μετά ΣΥΡΙΖΑ» … σουρπραϊζούλα.
Όταν μιλάνε οι αριθμοί …
Διάβασα χθες στον «κύριο πρόεδρο» τα ποσά των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και της Αεκούλας.
Η σύγκριση πραγματικά είναι … διαπλανητική. Στην ουσία, δεν υπάρχει καν σύγκριση ! Εννέα παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια από το ένα και μοναδικό ( Αραούχο ) των 700.000 της Αεκ.
Συνολικά, τα ποσά των συμβολαίων του Ολυμπιακού φτάνουν στα 13.500.000 και της Αεκ μόλις στα 5.800.000 ευρώ ! Υπερδιπλάσιο το σύνολο δηλαδή.
Τα πολλά αυτοί πού … δεν παίζουν !
Υπάρχει όμως και ένα άλλο εξαιρετικά ενδιαφέρον και θα έλεγα πολύ … «διδακτικό» γιά μένα. Ξέρετε ποιοι έχουν τα ακριβότερα συμβόλαια στον Ολυμπιακό ;
Ο Μιραλάς ( 1,5 εκατ. ) και οι Μάριν, Εμμενίκε, Οτζίτζα ( από 1,2 έκαστος ) ! Ακολουθεί ο Βούκοβιτς με ένα … σκέτο εκατομμύριο.
Δηλαδή παίκτες πού ή ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ καθόλου, ή παίζουν σαν να … μην παίζουν και είναι γιά φευγιό !
Και «οι έσχατοι έσονται πρώτοι»
Πάμε τώρα και στα χαμηλά συμβόλαια. Το πιο μικρό, είναι του Σισέ (180.000 ) και αμέσως μετά του Κούτρη ( 250.000 ) και του Προτό (320.000 ). Και οι τρείς βασικοί και διακρινόμενοι !
Είπατε τίποτα ;
Φορτούνης
Από τους Ελληνες, μεγαλύτερο συμβόλαιο είναι αυτό του Κώστα Φορτούνη ( 880.000 ).

Διαβάστε επίσης

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ – ΟΠΑΔΟΥ

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΣΑΦΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ- Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης