Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ : ΑΛΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!

ΕΠΟ : ΑΛΗΤΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!
Παρασκευή, 6 Απριλίου 2018 - 17:09
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Λογικά, η επόμενη διάκριση του Αχιλλέα Μπέου μετά την βράβευσή του από την ΕΠΟ, δεν μπορεί να είναι άλλη από επίσημη πρόταση γιά Αγιοποίησή του.
Η ΣΗΨΗ, Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΧΟΛΕΡΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Και … «της Λουκρητίας Βοργίας το κάγκελο» πίσω από τις πόρτες των γραφείων στου Γουδή !
Όπως επισήμως ανακοινώθηκε, την ερχόμενη Τετάρτη το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ( τελευταίος βαθμός απονομής Δικαιοσύνης ) θα συνεδριάσει γιά να εκδικάσει την προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης αφαίρεσης τριών βαθμών για τα γεγονότα στον αγώνα με την Αεκ.
Αυτό βεβαίως σημαίνει ξεκάθαρα ότι η ποινή ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και δεν θα ισχύει μέχρι την στιγμή πού το Διαιτητικό αποφασίσει και ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.
Η ΕΠΟ όμως, ή πιο συγκεκριμένα η διοίκησή της, μάλλον έχουν διαφορετική άποψη, αν κρίνουμε από τα όσα ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ σε δημοσιογράφους και Μέσα της εμπιστοσύνης τους.
Όπως γράφτηκε λοιπόν προχθές το απόγευμα, σε Μέσον ( sdna.gr ) πού ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τον πρόεδρο του Πάοκ Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι, σε … «συνάντηση κορυφής» ( ο χαρακτηρισμός ανήκει στους τσάτσους του sdna.gr ) πού έγινε στην ΕΠΟ και στην οποία μετείχαν οι Γραμμένος, Βακάλης, Δέδες, Μπάρτζης και Χολέβας ( όταν λέμε «κορυφής» … κυριολεκτούμε, έτσι ; ) αποφασίστηκε η σύνταξη επιστολής προς τη ΦΙΦΑ πού θα «απαντάει βήμα προς βήμα» στα όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης Χούμπελ, εισηγούμενος την ΑΠΟΒΟΛΗ ( grexit ) του ελληνικού ποδοσφαίρου από το διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Σύμφωνα λοιπόν πάντα με την «διαρροή» ( γιά το περιεχόμενο της οποίας δεν τρέφω ουδεμίαν αμφιβολία ότι ισχύει ) η ΕΠΟ «προς υπεράσπισή της» θα ξεκαθαρίσει ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν οι μεγάλοι σύλλογοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, αναφέροντας ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ 3 ΒΑΘΜΩΝ ΜΕΙΟΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ γιά τον αγώνα με την Αεκ, η οποία, όπως είπαμε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ !
Δηλαδή, η ΕΠΟ όχι μόνο θεωρεί πως η ποινή του Ολυμπιακού θα παραμείνει, όχι μόνο ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ δηλαδή, αλλά προσπαθεί να θέσει και το Διαιτητικό Δικαστήριο προ τετελεσμένου ! Διότι αφ’ ής στιγμής διαβιβαστεί στην ΦΙΦΑ ποινή ως τετελεσμένη, δεν είναι εύκολο γιά οποιοδήποτε δικαιοδοτικό όργανο να την αλλάξει.
Τώρα βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση να μην ισχύσουν οι διαρροές, οπότε σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε μία ακόμη εφαρμογή του γνωστού συστήματος σύριζα, του «λαγού», πού τον βγάζουνε μπροστά, να δούνε τις αντιδράσεις και στη συνέχεια να ακολουθήσουν ή όχι αυτά πού οι ίδιοι διέρρευσαν.
Οι προσλήψεις «α λα σύριζα», με «περίεργα» κριτήρια, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο !
Τι άλλο γίνεται στην ΕΠΟ της εξυγίανσης και των ποδοσφαιρικών … θαυμάτων ; Πράγματα και … θαύματα ! Εννοώ τα «ενδο … Επικά», πού πραγματικά ξεπερνούν σε ενδιαφέρον ακόμα και τις … αγωνιστικές δραστηριότητες !
Να μιλήσουμε κατ’ αρχήν γιά τις προσλήψεις. Ακουγα προχθές γιά τις 150 προσλήψεις πού έγιναν σε ένα χρόνο στην ΕΥΑ Θεσσαλονίκης, αλλά ακόμα λένε … το νερό – νεράκι, και γελούσα !
Αν σε ολόκληρο Οργανισμό Υδρευσης προσλήφθηκαν εκατόν πενήντα άτομα σε ένα χρόνο και θεωρείται σκάνδαλο, τι να πεί η ΕΠΟ, όπου μέσα σε λίγους μήνες έχουν γίνει ΑΝΩ ΤΩΝ ΕΞΗΝΤΑ προσλήψεις, χωρίς κανένα αξιολογικό κριτήριο και με μισθούς πού ο χαμηλότερος ξεπερνάει τα δύο χιλιάρικα ;
Από ποιοτικής πλευράς ποιότητος των προσλαμβανομένων βεβαίως, δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη. Αν όμως δώσουμε προσοχή και σημασία στα διάφορα «κουτσομπολιά» πού διαδίδονται, γράφονται και ακούγονται, τότε μάλλον θα πρέπει να προβληματιζόμαστε.
Η πρόσληψη της Σταρ Πελοποννήσου με καθήκοντα τις προσκλήσεις αγώνων της Εθνικής ομάδας !
Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα ενδότερα της … «υγιέστερης όλων των Ομοσπονδιών», με βάση τις πληροφορίες αλλά και διάφορα δημοσιεύματα.
Και κατ’ αρχήν, να πούμε ότι μεταξύ των άνω των τριάντα πού έχουν προσληφθεί επί προεδρίας Γραμμένου, βρίσκεται και μία ( πρώην ) Σταρ Πελοποννήσου !
( Προσπάθησα, αλλά δεν κατάφερα να μάθω αν ήταν σταρ μόνο Πελοποννήσου, ή και Αργοσαρωνικού. Θα σας γελάσω ).
Μάλιστα, κύριοι, όπως το γράφω και το διαβάζετε. Εχει προσληφθεί μία υπάλληλος με εξαιρετικά φυσικά προσόντα, της οποίας, όπως άκουσα, βασικό καθήκον και αρμοδιότητα είναι να επιμελείται των προσκλήσεων της ΕΠΟ γιά τους αγώνες της Εθνικής ομάδας ! Δηλαδή, να φτιάχνει τη λίστα των προσκεκλημένων, να προσέχει ποιους καλεί, ποιους δεν πρέπει να καλεί, αλλά και ποιους δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεχάσει να στείλει πρόσκληση.
Δεδομένου ότι η Εθνική ομάδα δίνει περί τους ΤΕΣΣΕΡΙΣ, το πολύ πέντε επίσημους αγώνες το χρόνο, είναι νομίζω εύκολο να αντιληφθεί κανείς την σπουδαιότητα των καθηκόντων της εν λόγω υπαλλήλου.
Στα χέρια Δέδες με Λυσσάνδρου !
Πάμε παρακάτω. Παρουσία μαρτύρων εκτυλίχθηκαν οι εικόνες πού θα σας περιγράψω παρακάτω, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.
Γράφτηκε κάπου, σε μάλλον περιθωριακό διαδικτυακό τόπο, site, ότι η αρμοδία γιά τις προσκλήσεις νεοπροσληφθείσα υπάλληλος, πρώην Σταρ Πελοπόννησος, προσελήφθη στην ΕΠΟ κατόπιν πρωτοβουλίας του διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Λυσσάνδρου, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Κάποιος ή κάποιοι, μάλλον κακοήθεις, ενημέρωσαν τον κ. Λυσσάνδρου γιά το δημοσίευμα, με την προσθήκη ότι η «διαρροή» οφείλεται στον … προκάτοχο του Λυσσάνδρου στην ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν γενικό … γενικώς της ΕΠΟ, Αλέκο Δέδε !
Εξαλλος από θυμό ο Κύπριος υπάλληλος της Αεκ έσπευσε στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου ζήτησε από τον Δέδε τον λόγο. Κουβέντα στην κουβέντα, οι δύο ήρθαν στα χέρια. Τα … παρακάτω δεν τα ξέρω, αλλά σίγουρα θα ήταν αρκετά σοβαρά, αφού από το διευθυντήριο της ΕΠΟ υπήρξε … «ΑΡΔο -απαγορευτικό» και δεν δημοσιεύθηκε τίποτα !
Κουτσομπολιά …
Και γιά άλλες δύο υπαλλήλους της ΕΠΟ κυκλοφόρησαν φήμες ότι οφείλουν την πρόσληψή τους στις πολύ καλές σχέσεις τους με στελέχη της εξυγίανσης στου Γουδή. Γιά τη μία αναφέρονται σχέσεις με μέλος του ΔΣ από επαρχιώτικη ΕΠΣ, πού διαμένει πλέον σχεδόν μονίμως στα γραφεία της ΕΠΟ.
Για τη δεύτερη, ότι σχετίζεται με έναν από το νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας, πού έχει άμεση σχέση με την κυβέρνηση και δη με το υφυπουργείο Αθλητισμού.
Και οι δύο πάντως, αμείβονται με πολύ καλό μισθό, πολλαπλάσιο του ανώτερου βασικού των απλών εργαζομένων.
Της έφαγαν όλα τα … δαχτυλίδια
Το θέμα είναι άλλο, όμως, πολύ πιο σοβαρό. Λέγεται ότι γιά να ανταπεξέλθει στις λειτουργικές της απαιτήσεις ( προσωπικό πού ξεπερνάει πλέον τα 130 άτομα ) η ΕΠΟ ζητάει συνεχώς προκαταβολές από την ΟΥΕΦΑ, όπου βέβαια υπάρχει ο πάντα βολικός σ’ αυτές τις καταστάσεις Θοδωράκης και πλέον, μη έχοντας από αλλού, θα αρχίσουν να ξοδεύουν και χρήματα των μελλοντικών χρήσεων της Ομοσπονδίας. Κι’ όλα αυτά, είπαμε, γιά να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα υπερδιογκωμένα έξοδα της … εξυγίανσης !
Οι καρέκλες
Και πρόβλημα με τις … καρέκλες έχει δημιουργηθεί στην ΕΠΟ ! Οι υπάρχουσες καρέκλες είναι πολύ λιγότερες από τους … κ@λους πού προορίζονται να τις ζεστάνουν.
Ετσι, κάθε πρωϊ δημιουργούνται διαγκωνισμοί. Οποιος φτάσει πρώτος στην καρέκλα, την κρατάει γιά πάρτη του. Οποιος πρόλαβε είναι. Κι’ όποιος μένει χωρίς καρέκλα, ή κάθεται όρθιος, ή φεύγει.
Με … προειδοποίηση !
Οφείλω να ομολογήσω πάντως, ότι ο σύριζα κάνει καθαρές εξηγήσεις σ’ αυτούς πού διορίζει στην ΕΠΟ :
«Εμείς σας βάζουμε εκεί, αλλά δεν είστε και μόνιμοι. Μπορεί και να μη μείνετε, αν αλλάξει η κατάσταση», τους λένε από τα κεντρικά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
ΤΟΠ ΣΚΑΝΔΑΛΟ : ΜΕ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ, ΑΛΛΗ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ !!!
Είναι γνωστή η πρόσφατη καταγγελία των νομικών του Ολυμπιακού σχετικά με την πρόσληψη του Βασίλη Γκαγκάτση, η οποία έγινε στις 9 Νοεμβρίου του 2016. Τότε το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, με ψήφους 11-4, ενέκρινε αυτή την απολύτως ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρόσληψη στη θέση του «γενικού διευθυντή».
Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, παρά τις συνεχείς και επίμονες καταγγελίες, δεν θέλησε να δώσει κάποια απάντηση, όπως και δεν απάντησε – απ’ όσα γνωρίζουμε – και στο αίτημα του Ολυμπιακού να προσκομιστεί η σύμβαση πού έχει υπογράψει η ΣΛ με τον Γκαγκάτση.
Γιατί όμως ο Ολυμπιακός ζητάει επίμονα την σύμβαση του Γκαγκάτση ; Η απάντηση – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι η εξής :
Στη σύμβασή του, δεν αναφέρεται ότι αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή, πού θα είναι και ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, αλλά σαν λόγος πρόσληψης αναφέρεται ότι θα έχει καθήκοντα ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, το οποίο είναι καθ’ όλα νόμιμο.
Για άλλη θέση και με άλλα καθήκοντα και αρμοδιότητες εξελέγη λοιπόν ο Γκαγκάτσης, ΑΛΛΑ γράφει η σύμβασή του ! Κλασική πονηριά … «εξυγιαντικών» σκοπιμοτήτων, από μία διοίκηση πού διοργάνωσε το ΠΙΟ ΣΑΠΙΟ και ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.
Εκτός αν προλάβει να το …αγοράσει ο Γιαννακόπουλος με τα ξένα fund
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΕΤΑΡΤΟΠΕΜΠΤΩΝ !
Στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα γίνει τον Μάϊο το final four του Τσάμπιονς Λιγκ των τεταρτόπεμπτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Εκτός βέβαια αν στο μεταξύ δεν το έχουν πουλήσει στο Γιαννακόπουλο και τα fund του, πού λέγανε πως θα έχει τελειώσει … μέχρι το Πάσχα !
Βασίλισσα - μαϊμού
Πανηγυρίζουν σαν παλαβοί οι Αεκτζήδες γιατί η ομάδα τους, αμέσως μετά την … κατοστάρα από τον Ολυμπιακό, κατάφερε να προκριθεί στο final four του ευρωπαϊκού κυπέλλου των παρακατιανών.
Και καλά κάνουν. Αυτοί … γίνονται ρεζίλι, πού παρουσιάζουν ένα ασήμαντο πανηγυράκι σαν … κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κι’ έτσι όπως πάνε, δεν το έχουν σε τίποτα να αυτοχαρακτηρίζουν την ομάδα τους ως … «βασίλισσα της Ευρώπης» !
Στο μεταξύ … 6η στο πρωτάθλημα !
Για να δούμε όμως τη … «βασίλισσα» τι κάνει στο ταπεινό και ασήμαντο ελληνικό πρωτάθλημα ως τώρα. Και έχουμε και λέμε : Μέχρι και την 21η αγωνιστική, η Αεκ κατατάσσεται ΕΚΤΗ, ισοβαθμώντας με τις υπερομάδες Λαύριο, Προμηθέα και Πάοκ.
Από τον Προμηθέα ( αν και … δεσμώτης ) έχασε στον πρώτο γύρο, όπως έχασε και από τον Πάοκ με … 21 πόντους διαφορά. Ετσι, εκεί πού πέρυσι ήταν φαβορί γιά την 3η θέση στη βαθμολογία, σήμερα συναγωνίζεται με άλλες τρείς ομάδες μπας και καταφέρει να την ξανακερδίσει.
Στη σκιά των άλλων
Βεβαίως, οι Ακτζήδες είναι γνωστοί για τις υπερβολές και τους βυζαντινισμούς τους. Ετοιμοι πάντα να εκμεταλλευτούν την τρίχα και να την παρουσιάσουν ως … τριχιά, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα κόμπλεξ τους, αυτά πού έχουν δημιουργηθεί από την ίδια τους την ιστορία. Την ιστορία του καταδικασμένου να ζεί στη ΣΚΙΑ κάποιων άλλων.
θα ήταν λοιπόν αδύνατον να παρεκκλίνει από την ιστορία της και να μη δώσει ψεύτικες και απατηλές διαστάσεις σε ενδεχόμενη «επιτυχία», όπως έκανε και πριν πενήντα χρόνια, το 1968 της περιόδου των «θαυμάτων» γιά τον ελληνικό Αθλητισμό.
Γιά … φτύσιμο !
Μία μόνο επισήμανση, πού δικαιώνει όλα τα παραπάνω. Οι βυζαντινισμοί της Κούλας έφτασαν μέχρι την … έκδοση αναμνηστικής σειράς δύο γραμματοσήμων, εκ των οποίων το ένα φέρει το σήμα της … σημερινής ΚΑΕ !
Ποια … ΚΑΕ, ρε ζωντόβολα ; Υπήρχε τότε καμία … ΚΑΕ Αεκ, γιά να την … μνημονεύετε σε γραμματόσημο;
Εκτός βέβαια, αν υπάρχει άλλου είδους σκοπιμότητα. Το γραμματόσημο είναι ο ιδεώδης τόπος γιά … φτύσιμο ! Αν είναι έτσι, δικαιολογείται.
Λέτε λοιπόν να ξαναζήσουμε εκείνες τις … ένδοξες στιγμές μεγαλείου, όπως στον τελικό με τη Σλάβια, με τα φλας των φωτορεπόρτερς, γιά παράδειγμα, να ανάβουν και να τυφλώνουν όποιον Τσέχο σηκωνόταν με τη μπάλα γιά καλάθι ;
Είναι όμως τόσα πολλά, πού όσο και αν τα είχαμε ξεχάσει, εμείς οι πιο παλιοί, υπάρχουν πάντοτε κάποιοι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ να τα επαναφέρουν στις μνήμες μας.
Στη Γιουροβίζιον
Τώρα πού το καλοσκέπτομαι, δεν θα του κακοπέσουν του Μποτία οι αναμενόμενες εξελίξεις. Ισα – ίσα πού θα τον ευχαριστήσουν κι’ όλας. Σε ένα μήνα ( 8 με 12 Μαϊου ) πού θα γίνει το φεστιβάλ της Γιουροβίζιον στη Λισαβώνα, θα μπορεί να είναι εκεί γιά να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της αγαπημένης του Φουρέϊρα. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η Φουρέϊρα θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Διαβάστε επίσης