Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα πραγματικά «εγκλήματα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, η παρατεταμένη «Σταύρωση» και η δεδομένη «Ανάσταση»

Τα πραγματικά «εγκλήματα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, η παρατεταμένη «Σταύρωση» και η δεδομένη «Ανάσταση»
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 - 18:17

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Και πού να αποφασίσει να κατέβει στις βουλευτικές. Θα τους πάρει τα σώβρακα, μαζί με τις ... ζαρτιέρες !

Όλες αυτές τις ημέρες, δέχτηκα πολλές ερωτήσεις, αλλά και ... αιτήματα, να «γράψω κάτι» σχετικά με την πρόσφατη δίωξη της Εισαγγελέως κ. Τζίβα, εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη γνωστή υπόθεση.

Ομολογώ ότι αντιμετωπίζω ένα προσωπικό πρόβλημα. Οι αναγνώστες μου γνωρίζουν ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της δημόσιας έκφρασής μου, είναι το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ και το ΠΑΘΟΣ στην υποστήριξη των απόψεών μου.

Αυτά τα δύο συστατικά, πολύ φοβούμαι ότι ΕΠΑΡΚΟΥΝ για να ... ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΩ να με στερηθεί το σπίτι μου και η οικογένειά μου, ΕΑΝ γράψω αυτά πού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αισθάνομαι και σκέπτομαι.

Παρ' όλα αυτά, θα επιχειρήσω σήμερα να πω μερικά πραγματάκια σχετικά με την νέα σκευωρία πού αντιμετωπίζει στωικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μαζί του ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού.

Για ένα γενικότερο περίγραμμα, αντιγράφω από την «Μικρή Ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης» του Eduard Hallet Carr ( Εκδόσεις Πατάκη ), ένα διάλογο ανάμεσα στον Στάλιν και τον Μπέρια, πού νομίζω ότι ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ με εκπληκτική ακρίβεια την τωρινή κατάσταση:

ΣΤΑΛΙΝ: Έχεις κανένα ΣΤΟΙΧΕΙΟ εναντίον του Ζημόβιεφ;

ΜΠΕΡΙΑ: Κανένα απολύτως. Κι' αυτό κατ' εμέ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ, αφού προφανώς, φρόντισε να μην αφήσει κανένα στοιχείο!

Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ιστορίας. Ποιος είναι ο «Στάλιν», ποιος ο «Μπέρια» και ποιος ο ΑΘΩΟΣ «Ζημόβιεφ», πού ... «βρέθηκε» ένοχος επειδή ... δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος του!

Μιλάμε δηλαδή για πρακτικές και λογικές ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ καθεστώτος, πού στηρίζονται στην ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ, τη ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ, το ΜΙΣΟΣ και κάπου στο βάθος, στην ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία.

Η Ανάσταση σίγουρη και δεδομένη

Ζήσαμε τις ημέρες του Πάσχα, ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται και όσο καλύτερα μπορούσε. Τον Γολγοθά, την Σταύρωση, την Ανάσταση. Χωρίς ποδόσφαιρο, αυτές τις Άγιες μέρες. Πού βεβαιότατα, δεν θα ενοχλούσε σε τίποτα την αγιοσύνη τους, αν παιζόταν και λίγο ή πολύ ποδόσφαιρο, όπως γίνεται ΣΕ ΟΛΑ τα κράτη πού ΑΓΑΠΑΝΕ πραγματικά το άθλημα.

Εμείς όμως οι Ολυμπιακοί, έχουμε ειδικούς και συγκεκριμένους λόγους να θεωρούμε ότι η Σταύρωση πού ζούμε, είναι παρατεταμένη. Ότι συνεχίζεται και ΘΑ συνεχίζεται, μέχρις ότου έρθει η Ανάσταση. Η οποία είναι ΣΙΓΟΥΡΗ και ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Μέχρι τότε όμως, τα καρφιά θα μπήγονται στα χέρια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας.

«Σταύρωση» σε συνέχειες, αποκλείεται να βρεθεί στην παγκόσμια ιστορία. Μόνο εδώ, στην Ελλάδα των συριζανέληδων, παρατηρούνται αυτά τα ... «για πρώτη φορά» φαινόμενα. Και όταν λέμε σταύρωση, μιλάμε πάντα μεταφορικά. Μιλάμε για ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ, σκληρή, απάνθρωπη, επίμονη, αδυσώπητη. Μιλάμε για κυνήγι μαγισσών, στην πιο απαίσια μορφή του.

Με το πού βγαίνει ένα αθωωτικό βούλευμα για μία υπόθεση πού ταλαιπωρούσε επί ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, η κυβέρνηση δεν αφήνει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αμέσως, εν τω άμα, πού λέγανε οι παλιοί, βγάζει άλλη υπόθεση, πού κρατούσε στο συρτάρι της για μία ... δύσκολη στιγμή. Και ποιο το καταπληκτικό ; Ότι αυτή η νέα υπόθεση, είναι περισσότερο από την προηγούμενη, είναι ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΗΣ, πως γίνεται απλά και μόνο για ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥΣ λόγους, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο ! Και εδώ, επανερχόμαστε στον Μπέρια :

Ρε, μήπως το να μην υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος κάποιου, αποδεικνύει την ... ενοχή του;

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (1) : ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο Μαρινάκης, πάντως, έκανε λάθη. Στις δεδομένες συνθήκες, λάθη μεγέθους εγκλήματος. Εγκληματικά λάθη, δηλαδή. Για τα οποία και ΔΙΩΚΕΤΑΙ στην πραγματικότητα !

Ναι, συγκεκριμένα είναι τα λάθη του, πού έχουν προκαλέσει την μήνι, την ζηλοφθονία, την εκδικητική οργή του ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Και δεν έχω καμία αντίρρηση να τα αποκαλύψω, ένα προς ένα και ξεχωριστά.

Πρώτο έγκλημα, ότι πήρε τον Ολυμπιακό. Σε εποχή πού ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός οργανισμός της χώρας είχε πάρει την κατιούσα. Σε εποχή πού όλα και όλοι έδειχναν ότι η προηγούμενη κατάσταση είχε κουραστεί, ότι δεν υπήρχε όρεξη, διάθεση και ΜΕΡΑΚΙ να συνεχιστεί η ερυθρόλευκη κυριαρχία. Ακριβώς δηλαδή την εποχή πού ο Θρύλος χρειάζονταν ένα ΗΓΕΤΗ, φιλόδοξο και δυναμικό και πάνω απ' όλα, πραγματικό ΟΠΑΔΟ της ομάδας.

Έγκλημα δεύτερο. Ο Μαρινάκης πήρε τον Ολυμπιακό και τον έφερε στην ΚΟΡΥΦΗ. Τον ανέβασε σε ύψη πού ΠΟΤΕ άλλοτε δεν κατάφερε να ανέβει ελληνική ομάδα, πού ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ δεν θα μπορούσαν ποτέ να δούνε οι αντίπαλοί του. Αυτοί πού στο διάβα του ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ. Αυτή την κορυφή, πού πάτησε δικαιωματικά, την κράτησε για ΕΠΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ και θα την κρατούσε και για ΟΓΔΟΗ χρονιά, αν δεν επιστρατεύονταν οι ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ λογικές της συγκυβέρνησης. ΜΟΝΟΝ ένας ΑΠΕΙΝΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ μπορούσε να είναι η δύναμη πού θα κατάφερνε να κλονίσει τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη από την κορυφή.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (2) : ΔΕΝ ΕΤΑΞΕ, ΔΕΝ ΦΙΛΕΨΕ, ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ

Έγκλημα τρίτο. Ο Μαρινάκης ΔΕΝ υπέκυψε, ΔΕΝ γονάτισε, ΔΕΝ έκανε κωλοτούμπα, ΔΕΝ έγλυψε, ΔΕΝ «φίλεψε» ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ «κυβερνητικό» ή κρατικό παράγοντα. ΔΕΝ επεδίωξε την ανάπτυξη καλών σχέσεων με τα διάφορα ΛΑΜΟΓΙΑ της πολιτικής εξουσίας, ΔΕΝ «έταξε», ΔΕΝ «πλησίασε» κανένα από αυτούς πού ... «έπρεπε» να «πλησιάσει». Και αυτό όχι γιατί «δεν ήξερε τον δρόμο». Απλά, διότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ, διότι βασικά συστατικά της προσωπικότητάς του είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ και η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στις ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.

Έγκλημα Μαρινάκη τέταρτο. Κέρδισε πρώτα την παραδοχή και ύστερα την ΑΓΑΠΗ του κόσμου. Του απλού φιλάθλου, του απλού Έλληνα πολίτη. Τα κέρδισε όλα με τις πράξεις του. Με το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ, πού ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε σε όλες του τις λεπτομέρειες, διότι ο ίδιος, δεν επέτρεπε να γίνει γνωστό.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ( 3 ) : ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Έγκλημα πέμπτο. Η αγάπη του κοσμάκη ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ με τον πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ τρόπο. Ο συνδυασμός του οποίου ΗΓΗΘΗΚΕ στον Πειραιά, αποτελούμενος από ΝΕΟΥΣ ανθρώπους, την αφρόκρεμα της Πειραϊκής κοινωνίας, συνέτριψε στις δημοτικές εκλογές αντιπάλους με πλούσιο πολιτικό παρελθόν, όπως ο Μιχαλολιάκος των Σαμαρά – Μελισσανίδη και ο Δρίτσας, ο οικτρά αποτυχημένος πολιτικάντης, πού σήμερα ... καμαρώνει καθήμενος σε υπουργική καρέκλα, ελέω πρωθυπουργικής ευνοίας.

Ο Μαρινάκης ΣΑΡΩΣΕ τους αντιπάλους του ΚΑΙ στον πολιτικό στίβο και ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΑΡΩΣΕΙ έτσι και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να ασχοληθεί στις επόμενες εκλογές. Και αυτό, είναι ένα ακόμη πράγμα πού ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και ΤΡΕΜΟΥΝ οι ΕΧΘΡΟΙ του. Είναι αναμφισβήτητο και πασιφανέστατο, ότι ΑΝ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφασίσει να κατέβει στις βουλευτικές εκλογές, θα βγει με ανεπανάληπτο ίσως αριθμό ψήφων. Και όλοι καταλαβαίνουμε πως, με τον Μαρινάκη στη Βουλή, ΠΟΛΛΟΙ θα είναι εκείνοι πού ΘΑ ΦΤΥΣΟΥΝ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΓΑΛΑ, για τα όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ( 4 ) : ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ, ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έγκλημα έκτο. Ο Μαρινάκης δεν ζήτησε ποτέ, τίποτα από την πολιτική εξουσία. Δεν έχει ανακατευτεί ως τώρα σε πολιτικές σκοπιμότητες, δεν ασκεί πολιτική, πέρα από τα στενά όρια των καθηκόντων του ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Και ΚΥΡΙΩΣ, ο Μαρινάκης ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ στο κράτος ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ. Δεν πήρε ποτέ δάνειο ( τουλάχιστον από ελληνική Τράπεζα ), δεν χτύπησε την πόρτα κανενός για θέματα των επιχειρήσεών του, πού επιχειρούν κυρίως στο εξωτερικό. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, διότι είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ χωρίς αυτούς. Και αυτό, είναι κάτι πού οι ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ δεν πρόκειται ποτέ να του το συχωρήσουν ! Διότι ξέρουν πως, αν δεν τους έχει ανάγκη, δεν μπορούν και να τον απειλήσουν, να τον εκβιάσουν, να τον καθυποτάξουν, να αναπτύξουν ΑΜΦΙΔΡΟΜΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ σε τομείς εντός και εκτός ποδοσφαίρου. Σαν αυτούς δηλαδή πού έχουν ΥΠΕΡΑΝΑΠΤΥΞΕΙ με τον Ρώσο Ιγκνιάτεβιτς και τον Μελισσανίδη. Γι' αυτό και οι ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ προσπάθειές τους να τον πλήξουν με μεθόδους ΣΤΑΛΙΝ, ΜΠΕΡΙΑ, ΓΚΕΜΠΕΛΣ και όλων των ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΥΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Όπως συμβαίνει από την αρχή του κόσμου, κοινό χαρακτηριστικό των γεννημένων ΗΓΕΤΩΝ είναι το να συγκεντρώνουν την ΑΓΑΠΗ του κόσμου, αλλά και το ΜΕΝΟΣ των αντιπάλων. Μένος, πού εκδηλώνεται σε διάφορες μορφές, ανάλογα με την εποχή και την πολιτική κατάσταση της χώρας τους.

Απ' όσα μαθαίνω, διαβάζω, συζητώ, πληροφορούμαι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι απλά «αθώος» και στη νέα ΣΚΕΥΩΡΙΑ πού αναπτύχθηκε εναντίον του. Το «αθώος», προϋποθέτει ΔΙΚΗ. Θα είναι όμως ΝΤΡΟΠΗ για τον ΘΕΣΜΟ της ελληνικής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ να φτάσει σε αίθουσα δικαστηρίου αυτή η ΓΕΛΟΙΑ και ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΩΣ ΣΤΗΜΕΝΗ υπόθεση. Ο Μαρινάκης δεν είναι «αθώος», είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με αυτά πού τον κατηγορούν, είναι ΑΝΙΔΕΟΣ, είναι ένα ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΘΥΜΑ πολιτικών και ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ. Είναι ένα ΑΓΑΡΜΠΑ ( Α ΛΑ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΑ ) παγιδευμένο υποψήφιο «θύμα», πού θα παραμείνει «υποψήφιο», αλλά για μικρό διάστημα ακόμη. Μέχρι να έρθει η πραγματική ΑΝΑΣΤΑΣΗ, που ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Και πού ΔΕΝ Θ' ΑΡΓΗΣΕΙ.

ΜΟΝΟΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΙΤΛΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΟ 1951 ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!

Κάποτε λοιπόν, η Ελλάδα έπαιζε και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο Πασχαλιάτικα. Όπως και Χριστουγεννιάτικα, σε περιόδους σχόλης και διακοπών. Ξαναθυμήθηκα εκείνες τις εποχές, διαβάζοντας διάφορα δημοσιεύματα των ημερών, όπου παρουσιάζονταν το Κύπελλο Πάσχα σαν μία διοργάνωση πού γεννήθηκε, μεγάλωσε, διέπρεψε και έγινε παρελθόν, όταν δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής.

Αυτό πού δεν γράφτηκε ή δεν τονίστηκε, όμως, είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ του Ολυμπιακού ΚΑΙ σ' αυτές τις διοργανώσεις.

Το Κύπελλο Πάσχα, για παράδειγμα, «έζησε» για 23 χρόνια. Τον τίτλο του Κυπελλούχου πήρε ο Ολυμπιακός ΕΝΔΕΚΑ φορές, δηλαδή σχεδόν ΣΤΙΣ ΜΙΣΕΣ διοργανώσεις. Από τέσσερις φορές κέρδισαν ο Παναθηναϊκός και η Αεκ και από μία ο Εθνικός και ο Άρης Θεσσαλονίκης. Δύο φορές κέρδισαν ξένες ομάδες πού μετείχαν στο θεσμό. Η Κολωνία και η Προγκρέσουλ Ρουμανίας.

Αλλά και στο «ομοειδές» Κύπελλο Χριστουγέννων, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, κερδίζοντας τον τίτλο ΕΝΔΕΚΑ επίσης φορές, έναντι ΤΡΙΩΝ Κυπέλλων της Αεκ και ΔΥΟ του Παναθηναϊκού.

Το πιο χαρακτηριστικό όμως σημείο της ερυθρόλευκης κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αυτό πού συνέβη παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1951.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Κύπελλο Χριστουγέννων με εύκολη επικράτηση 2-0 επί της Αεκ, ολοκληρώνοντας έτσι την ... συλλογή τίτλων, καθώς είχε κατακτήσει ήδη το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, το Πρωτάθλημα Πειραιώς, καθώς και το Κύπελλο Πάσχα και το Κύπελλο Θέρους!

(Το χρονικό του αγώνα εκείνου από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ της 31 Δεκεμβρίου 1951, τα ... λέει όλα):

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/sitefiles_2014-12/kypello51.jpg

Ήρθε στον κόσμο ο νέος Τιλί

Στο μαιευτήριο «ΓΑΙΑ» ήρθε στον κόσμο, Μεγάλη Τετάρτη απόγευμα, ο γιός του Γάλλου διεθνούς του Ολυμπιακού Κιμ Τιλλί. Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του κορυφαίου μαιευτήρα και ένθερμου Ολυμπιακού φιλάθλου δρ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Οι χρυσοκάνθαροι τσάτσοι εξακολουθούν να μη βάζουν μυαλό

«ΠΛΑΣΤΗ» ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΕΒΑΣΕ Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ !

Στην επίσημη βαθμολογία του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ πού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της, δεν έχουν υπολογιστεί :

  • Η κατακύρωση του αγώνα Πάοκ – Αεκ υπέρ της δεύτερης.
  • Η ποινή των τριών μείον βαθμών στον Παναθηναϊκό, η οποία έχει τελεσιδικήσει.
  • Η ποινή των τριών μείον βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα η οποία ΙΣΧΥΕΙ μέχρι να τελεσιδικήσει.

Βάση των παραπάνω, η ΕΠΙΣΗΜΗ βαθμολογία πού παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα είναι ΠΛΑΣΤΗ και δεν γνωρίζω με ποια λογική και τι σκεπτικό. Να πω ότι είναι τόσο άσχετοι και αμελείς ; Η να υποθέσω ότι πίσω από αυτές τις «παραλείψεις» κρύβεται η τσατσική εξυπηρέτηση των αφεντικών τους ;

Όλα μέσα είναι.

ΑΛΗΤΕΣ – ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Μόνο σε χώρες με δημοκρατική επίφαση αλλά με σαφή και έντονα ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ έως και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ χαρακτηριστικά, θα μπορούσε ο θεσμός της Δικαιοσύνης να ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ κατά βούληση από τους «λειτουργούς» του Τύπου και των ΜΜΕ.

Οι ΑΛΗΤΕΣ των ΜΜΕ δικάζουν και καταδικάζουν, ανοίγουν υποθέσεις, ή τις κλείνουν, κατά το δοκούν. Και τους λέω ΑΛΗΤΕΣ, διότι ΜΟΝΟΝ ΑΛΗΤΕΙΑ μπορεί να χαρακτηρισθεί το σύστημα προβολής της δήθεν «ενοχής» κάποιου, χωρίς να υπάρχει δικαστική απόφαση, χωρίς να έχει δικαστεί, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει κάποια δικαστική διαδικασία.

Ναι, είναι ΑΛΗΤΕΣ και αυτός είναι ο ΗΠΙΟΤΕΡΟΣ χαρακτηρισμός. Τους αξίζουν πολύ χειρότεροι.

Διαβάστε επίσης