Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αεκ και Πάοκ «τελειώσανε» τον «τακτικό δικαστή» του Κοντονή!

Αεκ και Πάοκ «τελειώσανε» τον «τακτικό δικαστή» του Κοντονή!
Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 - 19:11

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Η καταγγελία του ότι η «εγκληματική» ανατίναξε τον φούρνο του, τον έβαλε στη Βουλή! Τώρα, με την νέα του καταγγελία ότι «μισθοφόροι» αποδοκίμασαν τον Τσακαλώτο στον Πειραιά, ελπίζει να πάει πιο ψηλά. Ίσως, και στη σουϊτα του Ιβάν !

Καλά τα περάσαμε, φίλοι μου αυτές τις άγιες μέρες. Ξεκουραστήκαμε, σουβλίσαμε, φάγαμε, ήπιαμε, κάναμε ό,τι δεν ευκαιρούμε να κάνουμε τις άλλες μέρες. Και τώρα, από σήμερα, ξαναμπαίνουμε στην ποδοσφαιρική ρουτίνα. Όχι, βέβαια, αγωνιστικά, όπως θα ήταν το σωστό και λογικό. Δικαστικά ξεκινάμε, δικαστικά θα συνεχίσουμε, δικαστικά θα τελειώσει το πρωτάθλημα. Με δικαστικές αποφάσεις, δηλαδή. Τόσο πολύ έχουν επηρεάσει οι δικαστικές αποφάσεις το φετινό πρωτάθλημα, ώστε να έχει καλλιεργηθεί ήδη σε ορισμένους κύκλους της διοργανώτριας η ιδέα, η φιέστα του πρωταθλητή, να γίνει σε αίθουσα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Η. αν το επιτρέπει ο καιρός, στον ανοιχτό χώρο μπροστά από την Ευελπίδων.

Τέλος πάντων, οι κομβικής σημασίας δίκες ξεκίνησαν ( ουσιαστικά ) χθες, συνεχίζονται σήμερα και αύριο και ... έχει ο θεός. Ο Σκουτέρης δεν ξέρω αν έχει ... μέλλον, ως αθλητικός δικαστής.

Σήμερα λοιπόν, εκδικάζεται η έφεση πού έχουν κάνει ο Πάοκ, ο Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι και ο Μίχελ κατά της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή γιά τα γεγονότα του αγώνα με την Αεκ. Από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, όπου προεδρεύει ο εν ενεργεία δικαστής κ. Σκουτέρης. Κατά κανόνα προεδρεύει αυτός, δηλαδή, διότι υπάρχιε και αναπληρωτής πρόεδρος, πού μπορεί να δικάζει όταν απουσιάζει ο κ. Σκουτέρης. Πρώτο ερώτημα λοιπόν πού μπαίνει γιά τη σημερινή διαδικασία, είναι αν θα προεδρεύσει ο κ. Σκουτέρης, διότι χθες η Κούλα ( πού δεν αστειεύεται σε τέτοια θέματα ) υπέβαλε αίτημα εξαίρεσής του. Δεν θέλει δηλαδή να δικάσει την υπόθεση του αγώνα της με τον Πάοκ ο κ. Σκουτέρης ! Και γιατί δεν θέλει ; Διότι, απλά, ΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ! Δηλαδή, φοβάται μην την αδικήσει με την απόφασή του. Και γιά να τα λέμε πιο απλά και κατανοητά, θυμάστε τι σας έλεγα προσφάτως γιά την ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ πού μπορεί να γίνει στην Εφέσεων και να έρθουν τα πάνω – κάτω στη βαθμολογία ; ΝΑΤΑ, λοιπόν. Αποδείχτηκε ότι ΤΟ ΦΟΒΑΤΑΙ και το υπολογίζει ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΑ ! Και ακόμη, ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙ, όπως επιχειρηματολόγησα κι' εγώ.

Με λίγα λόγια, ΣΚΟΥΤΕΡΗΣ ΤΕΛΟΣ ! Ναι, όπως σας το γράφω και το διαβάζετε : Σκουτέρης ΤΕΛΟΣ από αθλητικός δικαστής, είτε δεχτεί να εξαιρεθεί, είτε δεν δεχτεί. Ένα και το αυτό, το τι θα κάνει, αφ' ής στιγμής ζητήθηκε η εξαίρεσή του, ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, τα οποία και θεωρώ ΣΩΣΤΑ.

Αντίθετα, θεωρώ υποτυπώδη, αδιάφορη, ανάξια λόγου την ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ... «απάντηση» του Πάοκ, πού συν τοις άλλοις είναι και ΧΑΖΗ σαν ενέργεια, διότι ακριβώς δείχνει ΠΑΝΙΚΟ και ΑΜΥΝΤΙΚΗ διάθεση, «υιοθετώντας» έτσι την αντίληψη πως ο δικαστής είναι ... «δικός της» !

Αυτά όσον αφορά τον κ. Σκουτέρη, πού ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν δικάσει σήμερα ή βάλει άλλον στη θέση του. Όπως σας είπα όμως, για τον ίδιο δεν έχει πλέον καμία σημασία, διότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ την έξωθεν καλή μαρτυρία πού χρειάζεται ένας αθλητικός δικαστής. Απαξ και ΜΑΡΚΑΡΙΣΤΗΚΕΣ, σ' αυτή τη δουλειά, ΠΑΕΙ, ΤΕΤΕΛΕΣΘΑΙ !

Πόσα κιλά ... ζυγίζει το υπόμνημα ;

Πάμε τώρα στο σημερινό διακύβευμα. Μπορεί η Εφέσεων να αλλάξει τις αποφάσεις του πρώτου βαθμού ; Βεβαίως και μπορεί, διότι αν δεν μπορούσε, απλά δεν θα κατατίθεντο οι εφέσεις. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ; Βασικά ( και αυτό θα είναι το πιο σημαντικό ) να αλλάξει την ΕΚΒΑΣΗ του αγώνα. Να δεχτεί δηλαδή αυτό πού εξ αρχής υποστήριζε ο Πάοκ, ότι γιά το ότι δεν έγινε ο αγώνας ευθύνεται η Αεκ, πού αρνήθηκε να ξαναβγεί στο γήπεδο. Θα το πράξει ; Δεν μπορώ να ξέρω, παρά μόνο δύο πράγματα. Το ένα, ότι ο Πάοκ ( λέει ότι ) θα καταθέσει υπόμνημα ... 55 σελίδων ! Πόσα ... κιλά θα ζυγίζει το υπόμνημα αυτό, δεν μας έχουν πεί ακόμη, προφανώς επειδή δεν θα το ... έχουν ζυγίσει ακόμη.

Το δεύτερο πού έμαθα, είναι πως όοοολες αυτές τις ημέρες ( ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΑΕΙ από την ημέρα εκείνη : Κυριακή, 11 Μαρτίου ! ) η υπόθεση «δουλεύεται» επίμονα και σχολαστικά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ μεριές. Ποιος έχει κάνει ... καλύτερη δουλειά, θα το μάθουμε συντόμως.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ : ΠΟΙΟΣ ΘΑ ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΙΒΑΝ ;

Πάμε παρακάτω. Γιά το θέμα της αφαίρεσης βαθμών από τον Πάοκ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ να γίνεται τίποτα προς την κατεύθυνση της ελάττωσης. Οι τρείς γιά φέτος και δύο γιά του χρόνου, θα παραμείνουν, αν και η ΦΙΦΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΣΑΞΕΙ να υπάρξει ποινή ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ !

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν μπορεί να γίνει. Στα παγκόσμια χρονικά, φαινόμενο «φιλιππινέζας» πού να καθάρισε το αφεντικό της, δεν έχει γίνει γνωστό. Θα είναι λοιπόν ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ γιά τον Πάοκ να ΜΕΙΝΕΙ αυτή η ποινή.

Οσον αφορά τώρα την ποινή του τριετούς αποκλεισμού εισόδου στο γήπεδο γιά τον Ιβάν, είτε μείνει, είτε δεν μείνει, ένα και το αυτό. Διότι, μεταξύ μας, ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ και ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα ... απαγορεύσει στον Ιβάν να μπεί στο γήπεδο. Πλάκα κάνουμε, τώρα ;

Υπάρχει και μία ποινή γιά τον Μίχελ, απαγόρευση εισόδου γιά 90 μέρες. Εχω την άποψη, ότι ο Μίχελ δεν θα υπάρχει καν στον Πάοκ μετά από ενενήντα μέρες. Είπαμε, είναι κορόϊδα εκεί πάνου, αλλά ... ΤΟΣΟ ΠΙΑ ;

ΕΔΩ ΚΑΙ ... ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ !

Το φλέγον θέμα όμως, είναι ο μηδενισμός. Αυτή βασικά την απόφαση θέλει να ανατρέψει ο Πάοκ, να πάρει δηλαδή το παιχνίδι, ή, στην τελική, να πάρει απόφαση ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ του παιχνιδιού, διότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ μπορεί να συμβεί, αν η Εφέσεων αποφασίσει ότι το παιχνίδι δεν ξεκίνησε χωρίς την υπαιτιότητα κανενός εκ των δύο αντιπάλων. Απίθανο βεβαίως, αλλά ως ενδεχόμενο υπάρχει.

Και τι θα γίνει αν ακυρωθεί ο μηδενισμός του Πάοκ και επιβληθεί στην Αεκ ; Ο Πάοκ παίρνει τους τρείς βαθμούς και πάει στους 58, έναν δηλαδή παραπάνω από την Αεκ, πού θα κάνει μερικά ... χρονάκια να συνέλθει, έτσι και την βρεί τέτοιο κακό ! Η Αεκ θα μείνει στους 57 και θα περιμένει ΜΑΤΑΙΑ μπας και στραβοπατήσει κάπου ο αντίπαλός της. Αυτό όμως ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ούτε στα παραμύθια. Και αν εξετάσει κανείς τους επόμενους αντιπάλους του Πάοκ, θα το ... εμπεδώσει αμέσως : Πανιώνιος, Ξάνθη, Πλατανιάς μέσα και Παναθηναϊκός εκτός. Γιά μένα, ΟΛΑ, μα ΟΛΑ για ΟΛΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ εδώ και ... κανένα τέταρτο, πού λέει και ο αγαπητός Καίσαρης.

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ : Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Όλα αυτά, αφορούν το αγωνιστικό μέρος του πρωταθλήματος. Το πιο ΘΛΙΒΕΡΟ όμως συμπέρασμα, είναι η πρωτοφανής, η άνευ προηγουμένου ΚΑΤΑΝΤΙΑ της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα αθλητικής Δικαιοσύνης, όπου το δόγμα της ΑΓΝΟΙΑΣ και της ΑΝΟΗΣΙΑΣ ορισμένων πολιτικών με επικεφαλής τον Κοντονή, έχει δημιουργήσει μία απολύτως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση.

Ποιο είναι το δόγμα Κοντονή ; Μπορώ να πω ότι συνοψίζεται σε δύο βασικούς άξονες. Την χρησιμοποίηση ΤΑΚΤΙΚΩΝ δικαστών στην απονομή της αθλητικής Δικαιοσύνης και την ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ των πειθαρχικών διατάξεων. Και τα δύο αυτά στοιχεία, είναι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΑ. Με τους τακτικούς δικαστές, οι οποίοι ως δημόσιοι υπάλληλοι ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ( με ό,τι συνειρμούς και αν προκύπτουν ) και τις αυστηρές ποινές πού βεβαίως θα επιβάλλουν αυτοί οι ίδιοι τακτικοί δικαστές, οι υπαγόμενοι στο κράτος – και κατά προέκταση, στην κυβέρνηση.

Αυτό ήταν το απώτερο σχέδιο Κοντονή, γιά το μέλλον της αθλητικής Δικαιοσύνης. Δεδομένου όμως ότι ο τύπος αυτός ήταν ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΣΧΕΤΟΣ με την ποδοσφαιρική πρακτική και πραγματικότητα, το σχέδιο ήταν ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ να αποτύχει. Όπως και απέτυχε με ΤΡΑΓΙΚΟ μάλιστα τρόπο, αφού ( σε μία ... επίδειξη εκδικητικότητας της ίδιας της ... κακοποιημένης Θέμιδος ) αυτός πού καλείται να κριθεί σήμερα από τους τακτικούς δικαστές με ορατό ακόμη και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού ( είπαμε, το ΑΠΑΙΤΕΙ η ΦΙΦΑ ) είναι η ομάδα του ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΦΙΛΟΥ και ΣΥΜΜΑΧΟΥ της συγκυβέρνησης. Και όχι βεβαίως η ομάδα πού ... «έλπιζαν» ότι θα έφερναν σε δύσκολη θέση, θεσμοθετώντας τις αηδίες του «νέου αθλητικού νόμου Κοντονή» όπου πλέον ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα πρωταθλήματα κρίνονται από τις αποφάσεις ενός ή περισσοτέρων ... δικαστικών και ΟΧΙ μέσα στα γήπεδα.

ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ !

Εδώ, θα πρέπει να καταθέσω κάποιες προσωπικές σκέψεις και απόψεις γύρω από το θέμα πού σήμερα θα απασχολήσει το δεύτερο βαθμό απονομής αθλητικής Δικαιοσύνης.

Νομίζω ότι ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ γιά την ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΟΥ να μπεί οπλισμένος και με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο. Και έχει τιμωρηθεί με την αυστηρότατη «ποινή» της ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ μπροστά σε όλο τον κόσμο και έμμεσα, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

Από την ημέρα πού ο ασυγκράτητος ρώσος ιδιοκτήτης του Πάοκ έκανε τα παλαβά του, δεν έχω ακούσει ΜΙΑ έστω κουβέντα γιά την όλη παρουσία, εμφάνιση και συμπεριφορά του, πού να μην περιείχε μεγάλη δόση ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ, ΓΕΛΙΟΥ και ΧΑΙΡΕΚΑΚΙΑΣ. Με λίγα λόγια, ο Τσαλκαλής Πόντιος έχει γίνει ΡΕΖΙΛΙ και των σκυλιών, πού λέμε στο Ελλάντα. Και αυτή η εικόνα, αυτή η υπόθεση γενικότερα, θα τον συνοδεύει σαν ρετσινιά γελοιότητας σε όλο του τον ( ποδοσφαιρικό και μη ) βίο.

Βεβαίως, αμφιβάλλω αν ο ίδιος τα καταλαβαίνει τα παραπάνω, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Άλλωστε διαθέτει στρατό ολόκληρο από ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ των ΜΜΕ, πού τα χρυσοπαίρνουν γιά να ... μην τον αφήνουν να ασχολείται με ... αρνητικές σκέψεις ).

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ Η ΜΠΙΣΤΟΛΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΦΙΠ ;

Είναι και κάτι άλλο. Η όλη εμφάνιση του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Σ' εκείνο το παιχνίδι, φαντάζει σαν μία κακή απομίμηση ανάλογων συμπεριφορών π.χ. Βαρδινογιάννη και Μελισσανίδη, πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια !

Αν όμως τέτοια καμώματα εκείνα τα χρόνια προκαλούσαν εντύπωση, στα χρόνια μας τώρα θεωρούνται μάλλον κάτι σαν ... ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ απομιμήσεις !

Κάπου εδώ όμως, η γραφικότητα και οι ευθυμίες τελειώνουν και τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Βλέπουμε και παρακολουθούμε τις δικαστικές περιπέτειες του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι στο τομέα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και μόνο.

Τα καμώματά του όμως ΑΓΓΙΖΟΥΝ και άλλους τομείς απονομής Δικαίου. Όπως γιά παράδειγμα, την ΠΟΙΝΙΚΗ πλευρά της υπόθεσης, γιά την οποία ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Κανονικά όμως, ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αναθέσει σε ανακριτή την υπόθεση ( πού έχει πολλές «αγκίδες] ) και να έχουν ξεκινήσει ήδη οι προανακριτικές διαδικασίες. Δεν γνωρίζω αν και τι έχει γίνει μέχρι τώρα, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ τα γεγονότα.

Αλλά και από την πομπωδώς συσταθείσα ( από τον Κοντονή, φυσικά ) Επιτροπή «Ηθικής και Δεοντολογίας» της ΕΠΟ δεν έχει τίποτα γίνει γνωστό. Δεν ... «κουνιέται φύλλο», πού λέει ο λόγος. «Λογικό», έτσι;

Πάμε και παρακάτω ; Αυτή η λεγόμενη «ΕΦΙΠ» ( πρώην ΕΦΙ ) η κοινώς χαρακτηριζόμενη από τον φίλαθλο κόσμο «επιτροπή της πλάκας», ΤΙ ΚΑΝΕΙ ; Δεν θα έπρεπε κανονικά να έχει ήδη καλέσει τον Ιβάν γιά τα περαιτέρω ;

Φυσικά και θα ... έπρεπε, αλλά πώς να το κάνει, όταν :

Η ΕΦΙΠ υπάγεται στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέλη της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων είναι ο ... Γραμμένος ( εκπρόσωπος του ... ποδοσφαίρου !!! ) αλλά και ο ... Φιλιππούσης ( εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας ... Ποδηλασίας ) και άλλα εκλεκτότατα στελέχη του ... φιλάθλου γίγνεσθαι της χώρας ;

Είναι δυνατόν δηλαδή ο Γραμμένος και ο Φιλιππούσης να επιτρέψουν να κινηθούν διαδικασίες σε βάρος του Ιβάν Σαμπίντι ; Κάντε μου τη χάρη.

Βεβαίως, αν στη θέση του Σαμπίντι βρισκόταν κανένας ... Βαγγέλας, θα είχε γίνει ήδη ο ... κακός χαμός ! Θα είχαν ενεργοποιηθεί τα πάντα ! Όχι μόνον αυτά πού σας ανέφερα παραπάνω. Μέχρι και ... έκτακτο Στρατοδικείο θα είχαν στήσει τα συριζανέλια με τα ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ εντός και εκτός συστήματος απονομής Δικαιοσύνης. Κάνω κάπου λάθος ;

Διαβάστε επίσης