Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

PAO DOWN: Το μεγάλο κόλπο του Ιβάν με την Κασσιόπη

PAO DOWN: Το μεγάλο κόλπο του Ιβάν με την Κασσιόπη
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 - 17:59

*** ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ η ομάδα Βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού!

Σαφώς πρέπει να προστεθεί και αυτό στα ... «εγκλήματα» του Μαρινάκη;

*** Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ευρωλίγκα.

Κάτι σαν αυτό πού έκανε ο απατημένος σύζυγος, πού έκοψε τα αρχ.....α του για να ... εκδικηθεί τη γυναίκα του!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

Σταράτες κουβέντες. Δεν θέλω τον Παναθηναϊκό στη Β' Εθνική. Τον θέλω εδώ πού είναι και ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ σήμερα, να ΣΕΡΝΕΤΑΙ στην κατηγορία των μεγάλων. Να μην μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, να παλεύει για να κρατηθεί, να γλιτώσει τους μείον βαθμούς. ΟΧΙ όμως να υποβιβαστεί. Αυτό δεν το θέλω και είναι βέβαιος πως και η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ μεγαλύτερη πλειοψηφία των Ολυμπιακών θέλουν ΤΟ ΙΔΙΟ.

Για να πάμε όμως τώρα και στο δια ταύτα. Τι γίνεται με τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή ; Ξεκινάω από τη βάση της όλης ιστορίας. Ότι ο Πάοκ με τους δορυφόρους του επιθυμούν και προσπαθούν να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός. Και γιατί το κάνουν αυτό, όταν ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ και ΚΟΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ είναι πως μία ενδεχόμενη ΑΠΟΥΣΙΑ του Παναθηναϊκού από το μεγάλο πρωτάθλημα θα ήταν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ για ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ;

Εξηγώ αμέσως. Αυτή τη στιγμή και βάση των βαθμολογικών δεδομένων, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ο Πλατανιάς και η Κασσιόπη (όρα «Κέρκυρα» ). Δηλαδή ΔΥΟ ομάδες - «παραρτήματα» του Πάοκ. Απλά πράγματα και ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΑ.

Και τι σημαίνει ΔΥΟ παραρτήματα ( πιθανότατα να υπάρχουν ΚΙ' ΑΛΛΑ ΔΥΟ, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις παρά μόνον αυτό πού λένε οι νομικοί ... «αποχρώσες ενδείξεις» ) για μία ομάδα - «μαμά» ; Με πολύ απλά λόγια, σημαίνει ΔΩΔΕΚΑ ΒΑΘΜΟΙ, άκοποι και αβίαστοι.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΑΪΜΙΝΓΚ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Πάμε παρακάτω. Τον Πάοκ, για όλα τα παραπάνω πού αναπτύξαμε, δεν συμφέρει να χάνει ΔΥΟ δικές του ομάδες, αλλά βεβαίως, η ζημιά ΜΕΤΡΙΑΖΕΤΑΙ αν καταφέρει να σώσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τη μία εξ αυτών. Και ΕΔΩ, είναι το κλειδί της υπόθεσης : Πως θα γίνει, μέσω του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, να σωθεί Η ΚΑΣΙΟΠΗ !

Ποιο είναι το μυστικό ; Είναι το ΤΑΪΜΙΝΓΚ, πού λένε. Το τάιμινγκ του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού δηλαδή. Γιατί ;

Εξηγώ αμέσως. Αν ο Παναθηναϊκός και όποια άλλη δηλαδή βρεθεί αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό υποβιβαστεί ΠΡΙΝ από την ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ, καταλαμβάνει την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΣΗ και υποβιβάζεται ως ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ βαθμολογικά. Πού κατ' επέκταση, σημαίνει ότι ΣΩΖΕΤΑΙ η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠ' ΤΟ ΤΕΛΟΣ, δηλαδή εν προκειμένω Η ΚΑΣΙΟΠΗ.

Αν όμως η απόφαση για υποβιβασμό παρθεί ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ της βαθμολογίας, τότε την θέση της καταλαμβάνει η ΤΡΙΤΗ του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής και εν προκειμένω η Παναχαϊκή !

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα Παοκτζήδικα μαγειρεία ( και δεν εννοώ μόνο τα ευρισκόμενα στη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα αλλά και αυτά της «Γκαγκατσέϊκιας» ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΣ ) επιδιώκουν όχι απλά τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού, αλλά και αυτός να είναι ΕΠΩΦΕΛΗΣ για την ομάδα τους τον Πάοκ.

Βεβαίως, υπάρχουν και οι άλλοι λόγοι, αυτοί πού όλοι ξέρουμε, με τα προηγούμενα πού έχουν οι δυο τους από την υπόθεση με τον Κίζα και αρκετές άλλες, αλλά η κύρια αιτία του Παοκτζήδικου μένους, είναι ΝΑ ΣΩΘΕΙ, πάση θυσία, η «δικιά μας» Κασσιόπη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος πού δεν έγινε προχθές το συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα, πού προκλήθηκε από την στάση της Κασιόπης.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΔΗ: «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»!

ΝΕΑ, ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ «ΑTHENS LIVE»

Πάμε παρακάτω. Και ξαφνικά, πού λέτε, μέσα στο γενικό χαμό πετάγεται και η κυβέρνηση σαν την πορδή !

«Δεν θέλουμε υποβιβασμό για έξω-αγωνιστικούς λόγους», είπεν και ελάλησεν ο αρμόδιος επί του ποδοσφαίρου υφυπουργός Βασιλειάδης.

Γιατί το είπε αυτό ; Επειδή έμαθε ότι ματαιώθηκε το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, πού «θα αποφάσιζε να μην υποβιβαστεί» η ομάδα του Τσίπρα. Φρόντισε λοιπόν ο επί του Αθλητισμού «αντ' αυτού» να δώσει τι στίγμα των ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ από την κυβέρνηση !

Τι τη νοιάζει δηλαδή την κυβέρνηση για το ΠΟΙΟΣ θα υποβιβαστεί και ΓΙΑΤΙ θα υποβιβαστεί; Ποιος λόγος της πέφτει; Τι δουλειά έχει και ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ στα ποδοσφαιρικά και μάλιστα ΕΠΙΜΟΝΑ, ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ και ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ;

Δεν έχει καμία δουλειά, παρ' εκτός του διαρκούς λαϊκισμού, πού πιστεύει ότι θα της προσθέσει πόντους, αλλά περισσότερο της γνωστής και ομολογημένης φίλαθλης τοποθέτησης του πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη ομάδα.

Όμως, είναι και κάτι ακόμη. Το να πέσει ο Παναθηναϊκός, ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ εκτός των άλλων και στη ΜΠΙΖΝΑ πού ετοιμάζει η κυβέρνηση με τον ΝΥΝ ΕΚΛΕΚΤΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μέσω της γνωστής ΜΠΟΥΡΔΑΣ του λεγόμενου ( παραπειστικά ) και «Athens Live», δηλαδή το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ.

Διότι άλλη η υπεραξία του Παναθηναϊκού όταν μετέχει στην κορυφαία κατηγορία και άλλη όταν μετέχει στη Β' Εθνική.

Φυσικά, το ότι πρόκειται περί ΜΠΟΥΡΔΑΣ το όλο ... «πρότζεκτ» και δη περί ΚΡΑΥΓΑΛΕΑΣ τοιαύτης, δεν είναι κάτι πού ... ανακαλύφθηκε τώρα και από μένα. Είναι μία από τις συνήθεις ΜΠΟΥΡΔΕΣ της κυβέρνησης, εντός και εκτός ποδοσφαίρου, και μάλιστα ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΙΣΧΥΩΣ από την ΚΟΡΥΦΑΙΑ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ΜΠΟΥΡΔΑ της λεγόμενης ... «Νέας Αθήνας» για την οποία είχαν παρουσιαστεί από τον Τσίπρα και προσχέδια, μακέτες και ... μοκέτες. Άρκεσαν κάποιες λίγες ανακοινώσεις συλλόγων της περιοχής για να σκάσει η φούσκα και να φανεί το μέγεθος της μπούρδας. Τώρα, αυτό του ΟΑΚΑ, είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟ νομικά και ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πραγματοποιηθεί. Κάποια από τις προσεχείς μέρες θα αναφερθώ πιο αναλυτικά σ' αυτό το θέμα, αν και το θεωρώ εντελώς της πλάκας.

Η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Λέει λοιπόν η κυβέρνηση – έχει το ΘΡΑΣΟΣ – να δηλώνει πως έχει την πρόθεση να ΠΑΡΕΜΒΕΙ πάλι στο ποδόσφαιρο, αγνοώντας ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ και την απόφαση της Φίφας για ένα GRΕXIT περιποιημένο, πού θα είναι ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Και, ΝΑΙ, είναι Η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πού πέρυσι πάσχιζε ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ τον Ολυμπιακό, σε στενή και αγαστή συνεργασία με τα συνεταιράκια της υγείας, τον Μελισσανίδη, τον Ρώσο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ! Και με ένα συρφετό ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΤΣΑΤΣΟΕΙΔΩΝ να «συνδράμει» επικοινωνιακά.

Και να φταρνιζότανε κάποιος στο Καραϊσκάκη, η κυβέρνηση ΖΗΤΟΥΣΕ υποβιβασμό του Ολυμπιακού, ή ΥΠΕΘΑΛΠΕ και ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ τις ενέργειες των ανθρώπων του ποδοσφαιρικού υποκόσμου. Είχε λυσσάξει το συριζανελέϊκο πέρυσι.

«Να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση», ακουγόταν η στριγκιά, ενοχλητική φωνή του Κοντονή και αμέσως ακουγόταν ο αντίλαλος του Κωνσταντινέα : «Ναι, να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση» !

«Ζήτω η ισονομία», έκραζε ο Κοντονής, «ζήτω η ισονομία» αντιλαλούσε η ηχώ του Πολάκη. Και πάει λέγοντας.

Θυμάστε ΠΟΙΕΣ και ΠΟΣΕΣ υποθέσεις η κυβέρνηση ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ υιοθετώντας ψεύτικες και εμφανώς προκατασκευασμένες καταγγελίες, ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ μέσω της αθλητικής και μη Δικαιοσύνης ως αιτίες για να επιβληθεί ποινή υποβιβασμού στον Ολυμπιακό;

Θυμάστε την ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΚΡΙΒΑ ΠΛΕΚΤΑΝΗ με τον Πλατανιά;

Θυμάστε το χαδάκι του Μοντέστο σε ένα παρατηρητή, που δημιούργησε από την τρίχα τριχιά ;

Θυμάστε την ΚΑΚΟΗΘΗ ΑΝΑΜΙΞΗ του Ολυμπιακού ( πάντα μέσω ΨΕΥΤΙΚΩΝ και ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ καταγγελιών ) σχετικά με τον αγώνα με τη Βέροια, ή με τον Ατρόμητο ;

Με το παραμικρό ή και ... ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ αναπτύσσονταν αμέσως φιλολογία με στόχο την επιβολή ΠΟΙΝΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ στον Ολυμπιακό. Και ΠΑΝΤΑ, κάθε φορά στην κυριολεξία, ΑΠΟ ΠΙΣΩ ή και ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ, βρισκόταν η κυβέρνηση. Ναι, ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πού τώρα, χωρίς να τη ρωτήσει ΚΑΝΕΙΣ και χωρίς να νομιμοποιείται, «δεν θέλει να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός»!

Η (ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ) «ΠΟΝΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΣΚΟΥΤΕΡΗ

Ύστερα από σύσκεψη εκατό περίπου λεπτών ( χρόνος κατά τον οποίο βεβαίως θα μπορούσαν να αναλυθούν όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, συμπεριλαμβανομένου και του Συριακού ) τα μέλη της Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισαν να απορρίψουν την αίτηση εξαιρέσεως πού είχε καταθέσει η Αεκούλα για τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Σκουτέρη.

Ο τελευταίος, έχοντας πλέον δεδομένη την εμπιστοσύνη των υπολοίπων μελών της Επιτροπής του ( λες και πριν από 100 λεπτά δεν την είχε ) με το πού μπήκε στην αίθουσα νικητής και τροπαιούχος και κάθισε στην έδρα, απευθύνθηκε ... σε ποιόν λέτε ; Στον ... δικηγόρο του Πάοκ, Μπίρδα και τον ρώτησε : «Εμπιστεύεστε την κρίση μου ;»

Ο Μπίρδας απάντησε περιχαρής για την ιδιότητα του ερωτοδέκτη πού του απένειμε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, «ναι, μάλιστα, μα και βέβαια, τι λέτε τώρα» !

Την πλευρά της Αεκ δεν τη ρώτησε καθόλου και βεβαίως, με την κρίση εμπιστοσύνης πού απέσπασε από τον Πάοκ, προχώρησε στη διαδικασία.

Τώρα, αν ρωτάτε τι ήταν πάλι αυτό το κραυγαλέα «άκομψο» του δικαστή, σας πληροφορώ ότι ήταν μία ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «πονηρή», με την έννοια ότι ο δικαστής ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ την αποτύπωση της εμπιστοσύνης του ΕΝΟΣ εκ των αντιδίκων, διότι του άλλου, εξ αντικειμένου δεν την είχε.

Στην περίπτωση όμως πού Πάοκ έλεγε ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ δεν είχε εμπιστοσύνη, ο κ. Σκουτέρης ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ πλέον, θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΤΙΚΑ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΑΚΟΣ!

Από τα ευτράπελα της διαδικασίας στην Εφέσεων και η αποχώρηση του υιού Γκαγκάτση ! Από πού αποχώρησε ; Μα βεβαίως από την αίθουσα πού εκδικαζόταν η υπόθεση. Και γιατί αποχώρησε ; Μα, επειδή η αντίδικος δικηγόρος της Κούλας τόλμησε να πει κάτι για τον πολυχρονεμένο μας !

Τι είπε η δικηγορίνα της Κούλας ; Διαβάστε και φρίξτε ελεύθερα :

Ότι οι εικόνες ( της εισβολής του οπλισμένου Ιβάν ) διέσυραν τη χώρα διεθνώς. Μήπως θα μας πει ο κ. Γκαγκάτσης ότι ήταν και μοντάζ, ότι δεν υπήρχε όπλο ;» !

Μάλιστα, φίλοι μου και αυτό και αν θα πει θράσος ! Ακούς εκεί, να αναφερθεί η δικηγόρος στο όνομα του Πολυχρονεμένου με τέτοια προκλητικότητα ; να εκστομίσει ότι η εικόνα του διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς ; Ποιανού η εικόνα, μωρέ ; Αυτουνού πού αλληλογραφεί και ζητάει χάρες από τον Πούτιν ; Αυτουνού πού συζητάει «τσικ του τσικ» με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ;

Ε, αυτό ήταν κάτι πού ήταν αδύνατον να ανεχτεί ένας τόσο πιστός, αφοσιωμένος και ευαίσθητος υπάλληλος. Δεν μπορούσε πλέον παρά να αντιδράσει περιφρονητικά. Και γι' αυτό, αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα.

Οι πληροφορίες μου εν αναφέρουν αν η αποχώρηση Γκαγκάτση προκάλεσε αισθησιασμό στους παροικούντες, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Πολυχρονεμένος θα την εκτιμήσει δεόντως σαν κίνηση και ίσως και να του βγάλει τις επόμενες ημέρες κάτι τις, επιπλέον.

Εν ... ΠΟΛΥ ολίγοις!

*** Πρέπει να βλέπουμε πάντα και την θετική πλευρά των πραγμάτων. Αν υποβιβαστεί ο Πόα, θα ανέβει η Παναχαϊκή !

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά δηλαδή.

(Πάτρα, να ετοιμάζεσαι για κινητοποιήσεις. Πάνε να στη φέρουν ).

*** Από Δευτέρα, λέει, η απόφαση της Εφέσεων. Σωστά.

Ας' τε να περάσει κι' αυτή η αγωνιστική, να δούμε τι γίνεται από βαθμολογικής απόψεως.

*** Αυτό το «από Δευτέρα» για την απόφαση, πάντως, μην το παρεξηγήσετε.

Δεν εννοεί ... την «Δευτέρα παρουσία».

*** Διαβάζω : Ένα εκατομμύριο ξόδεψε ο Μάκης Αγγελόπουλος για να φέρει το Final four των ζητιάνων στην Αθήνα.

Γύρω στο 1/10 δηλαδή αυτών πού προβλέπεται να ξοδευτούν για να πάρει το τρόπαιο της κουρελαρίας η ομάδα του.

*** Πλουσιότατη η ελληνική γλώσσα, αλλά τις έχει τις ελλείψεις της.

Για παράδειγμα, λέξη πού να περιγράφει με ακρίβεια την κατάντια του Παναθηναϊκού, δεν έχει εφευρεθεί ακόμη!

*** Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν κάποιοι πού θα έδιναν και 150 χιλιάρικα για μία απόφαση σε δεύτερο βαθμό (τόσα λένε).

Το θέμα είναι αν υπάρχουν εκείνοι πού θα τα δέχονταν!

Διαβάστε επίσης