Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν μιλά η πραγματική Δικαιοσύνη, πάντα θριαμβεύει το δίκαιο

Όταν μιλά η πραγματική Δικαιοσύνη, πάντα θριαμβεύει το δίκαιο
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018 - 19:06

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Απορρίφθηκε, λέει, η διάταξη της εισαγγελέως Τζίβα για απαγόρευση εξόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη χώρα.

Μισές δουλειές. Κανονικά θα έπρεπε να απορριφθεί ... η Εισαγγελέας. Ολόκληρη.

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΡΑΠΙΣΜΑ» ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ουδεμία έκπληξη. Συνέβη το αναμενόμενο, όταν μιλάμε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ απονομή Δικαιοσύνης από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λειτουργούς της.

ΟΜΟΦΩΝΗ ήταν η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά να απορρίψει την διάταξη της Εισαγγελέως Τζίβα, με την οποία απαγορεύονταν η έξοδος από τη χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους άλλους τρείς στους οποίους έχει ασκήσει δίωξη η ίδια εισαγγελέας.

Τι σημαίνει αυτή η απόρριψη ; Φρονώ, όχι μόνον ένα, ότι δηλαδή κρίθηκε σκάρτη και ελαττωματική η συγκεκριμένη διάταξη της συγκεκριμένης εισαγγελέως, αλλά και ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ότι Η ΟΛΗ ΔΙΩΞΗ της Εισαγγελέως θα κριθεί ΚΑΙ ΑΥΤΗ σκάρτη, ελαττωματική, ΜΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑ, εν ολίγοις.

Αυτή την εξέλιξη βλέπω εγώ με την μικρή μου πείρα, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στα τωρινά. Έχουμε λοιπόν και λέμε, άρθρον πρώτο, ο Μαρινάκης μπορεί να εξέρχεται και να εισέρχεται στη χώρα όποτε θέλει, όπως έκανε μέχρι την ημέρα πού η κ. Τζίβα αποφάσισε να του ... «κλείσει τα σύνορα» με τη γνωστή δίωξη.

Πότε άσκησε αυτή τη δίωξη ; Προσέξτε να σας τα ξαναθυμίσω. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν στο εξωτερικό. Υπομονετικά η κ. Τζίβα τον ... περίμενε να επιστρέψει και όταν μετά από ΕΝΝΕΑ ημέρες, την Δευτέρα 2 Απριλίου, σιγουρεύτηκε ότι βρισκόταν στην Ελλάδα, εξέδωσε και την διάταξη απαγόρευσης της εξόδου του από την χώρα ως ... «ύποπτος φυγής» !

( Ειρήσθω εν παρόδω, ότι αμέσως μετά την έκδοση της διάταξης απαγόρευσης εξόδου στον Μαρινάκη, η Εισαγγελέας κ. Τζίβα προήχθη και μετατέθηκε στην Καλαμάτα. )

Η σαπίλα της αφρικανικής σκόνης

Όλα όσα αφορούν τα προηγούμενα της υπόθεσης, αλλά και την συνέχεια είναι πλέον «ευανάγνωστα», είναι πεντακάθαρα, είναι αναμενόμενα και σχεδόν δεδομένα. Και εδώ θα πρέπει να επαναφέρω το άρθρο πού έγραψα στο φύλλο της 27ης Μαρτίου, όπου αναφέρονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την υφή της ποινικής διώξεως, αλλά και για τα μελλούμενα της υπόθεσης :

«Για την βαρύγδουπη κατάρρευση της ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ που ταλαιπώρησε αφάνταστα επί μίαν ολόκληρη εξαετία μέρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας, έγραψα και έχουν γραφτεί ήδη πολλά.

Να όμως, πού η σκευωρία επί ημερών της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, λειτουργεί σαν λερναία Ύδρα. Με το πού καταρρέει η μία πλεκτάνη, τη θέση της παίρνει άλλη. Οι διώξεις για αδικήματα εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, μοιάζουν με την αφρικάνικη σκόνη : Πέφτουν για μερικές ώρες, σκεπάζουν τα πάντα, βρομίζουν, λερώνουν, καταστρέφουν. Ύστερα, έρχεται το αεράκι, έρχεται ο καθαρός αέρας και την απομακρύνει, τη διώχνει, την διαλύει. Στο μεταξύ όμως, η σκόνη τη ζημιά της την έχει κάνει. Και ο καθένας μας είναι υποχρεωμένος να κάθεται να καθαρίζει τα τζάμια του, τις αυλές του, το αυτοκίνητό του.

Η βρομερή σκόνη έφυγε, αλλά άφησε την σαπίλα της, τη βρομιά της. Αλλά, μήπως και τελικά ΑΥΤΟΣ ήταν ο στόχος της ; Να καταβρομίσει τα πάντα και ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, αφήνοντας έστω και λίγα στίγματα, λίγους λεκέδες πίσω της ;

Όχι στημένο, ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ!

Έτσι, ξαφνικά χθες έσκασε μύτη μία νέα δίωξη εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, πού βεβαίως ήταν απολύτως αναμενόμενη στη χώρα πού κυβερνούν οι συριζανέληδες.

Θα είναι ανακριβές να λέγαμε ότι το σκηνικό της δίωξης ήταν «στημένο». Όχι, δεν ήταν ... ΑΠΛΑ στημένο. Ήταν ... ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΟ !

Βλέπετε, φίλοι μου, υπάρχει στήσιμο και ... στήσιμο. Δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν στησίματα έξυπνα, ευφυέστατα, πού εξυφαίνονται μα υπομονή και τακτική, σαν τον ιστό της αράχνης. Και αλλοίμονο στο θύμα πού θα μπλεχτεί σ' αυτό τον ιστό. Το άγαρμπο στήσιμο, το χονδροειδές, το χωρίς ταλέντο και έμπνευση, όχι μόνο δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά προκαλεί αβίαστο γέλιο, δηλαδή το γέλιο της πλάκας, του καλαμπουριού, με απόλυτα ειρωνική διάθεση.

Είναι αυτό πού συνήθιζε να λέει ο Θεόδωρος Νικολαΐδης σε τέτοιες περιπτώσεις, με δύο μόνο λέξεις : «Γελάει ο κόσμος» !

Δύο λέξεις, όλη η σοφία.

Και αυτή η τωρινή, η καινούργια δίωξη, θα ήταν απλώς γελοία, αν δεν προέρχονταν από κίνητρα εκδικητικά, κίνητρα ζηλοφθονίας, κίνητρα πολιτικής σκοπιμότητας. Και δεν εννοώ βέβαια την εισαγγελέα, πού απλά υλοποίησε την κρίση της, βάση αυτών πού είχε μπροστά της ώστε να φτάσει σε κρίση. Εννοώ αυτούς πού εξύφαναν τη σκευωρία. Αυτούς πού είχαν λόγους να το πράξουν, επίορκους και ζηλόφθονους πολιτικούς και κακοποιούς επιχειρηματίες. Φυσικά, όλοι τους επικουρούμενοι από τους ΑΡΔακες, τους δημοσιογράφους πού ΕΥΛΟΓΑ και ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ο λαός έχει βαφτίσει και χαρακτηρίσει με τον προσδιορισμό ΑΡΔ, δηλαδή, τα αρχικά των λέξεων του συνθήματος «Αλήτες, Ρουφιάνοι, Δημοσιογράφοι».

Γι' αυτούς λοιπόν, πού από προχθές το έριξαν στα πανηγύρια λόγω της δίωξης εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη, τους ΑΡΔ των ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ και ΕΞΩΝΗΜΕΝΩΝ site, δυο απλά λογάκια σχετικά με το θέμα.

Λέμε λοιπόν ότι ασκήθηκε δίωξη. Μάλιστα, τι σημαίνει ασκήθηκε δίωξη ; Ότι ένας εισαγγελέας, έκρινε, βάση αυτών πού έλαβε υπ' όψιν του, ότι ένας εκ των αναφερόμενων στη δικογραφία πρέπει να εισαχθεί σε δίκη.

Εν προκειμένω, ο Μαρινάκης ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ και ΟΥΤΕ ΚΑΝ είναι σίγουρο ότι ... θα φτάσει σε δίκη ! Διότι, βασικά και σύμφωνα με την ΚΟΙΝΗ και ΟΧΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΗ λογική, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ μαρτυρική κατάθεση, Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ το αποδεδειγμένα μεμπτόν.

Με «αποχρώσες» κινδυνεύουμε ... όλοι!

Και τι ... υπάρχει επί τέλους ; Το γράφω και ευθυμώ : Υπάρχουν, λέει ... αποχρώσες ενδείξεις !!!

Τι σημαίνει αποχρώσες ενδείξεις ; Ότι ... «μπορεί», ότι ... «είναι πιθανό», ότι ... «ενδέχεται» κάποια ποσά ύψους τετρακοσίων χιλιάδων πού «δεν δικαιολογήθηκαν επαρκώς» επί συνολικού ποσού 30 εκατομμυρίων, να ... διατέθηκαν για «λαθρεμπορία» από μία από τις εταιρείες του Βαγγέλα !

Αυτό δεν λέγεται λογική, όμως. Αυτό λέγεται ... άλματα λογικής, βάση των οποίων είναι ΠΙΘΑΝΟΝ αύριο το πρωί να ... διωχθώ κι' εγώ πού γράφω ότι δεν με πείθει το σκεπτικό της δίωξης. Με άλματα λογικής, μπορεί η δικονομική κρίση να πιθανολογήσει ότι αφού υπερασπίζομαι τον Μαρινάκη, «ενδέχεται» να είμαι ... συνένοχος και να πρέπει να υποστώ κι' εγώ την βάσανο της δικαστικής ταλαιπωρίας.

Αλλά αν η ίδια ... λογική συνεχίσει να ... πηδάει λίγο παραπάνω, μπορεί να φτάσει και μέχρι δίωξης των ... αναγνωστών μου ! Διότι, το ότι με διαβάζουν τόσο επίμονα και σχολαστικά, αποτελεί ... αποχρώσα ένδειξη ότι και αυτοί υπερασπίζονται τον Μαρινάκη, άρα, μπορεί και να είναι συνένοχοι στα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Ναι, φίλοι μου, μη γελάτε καθόλου. Άτιμο πράγμα οι ... αποχρώσες ενδείξεις, ειδικά όταν πέσουν σε ακατάλληλα χέρια».

Και τώρα, μαζεύουν τα κουρέλια τους

Χθες λοιπόν, είχαμε την πρώτη ... «ΑΠΟΧΡΩΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ» σχετικά με το δικαστικό μέλλον της νέας σκευωρίας. Ένα βασικό σημείο της, πού αφορούσε βασικά την ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ μείωση της προσωπικότητας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ με ΠΑΤΑΓΟ και η κατάρρευση αυτή είναι βέβαιο ότι προκάλεσε ΠΛΗΓΕΣ στους σκευωρούς πού είδαν να καταρρέει ΑΛΛΗ ΜΙΑ προσπάθεια να ΔΑΜΑΣΟΥΝ τον ΑΔΑΜΑΣΤΟ, να καθυποτάξουν τον ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ. Κάτι για να τον ΞΑΝΑΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΟΜΗΡΕΙΑ, σύμφωνα με την προσφιλή, ΥΠΟΥΛΗ, ΚΑΚΟΗΘΗ, ΑΝΑΝΔΡΗ και ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΗ τακτική τους.

Τι θα κάνουν στη συνέχεια ; Μα, είναι προφανές. Έχω την άποψη, ότι στα σκοτεινά πολιτικοδικαστικά μαγειρεία, ήδη θα γίνεται προετοιμασία για την επόμενη κίνηση. Θα είναι άλλη μία δίωξη ; Θα είναι άλλη μία ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ προβοκατόρικη ενέργεια ; Θα είναι κάτι άλλο, διαλεγμένο από την απεραντοσύνη της σαπίλας ; Ποιος ξέρει ; Είναι, βλέπετε, δύσκολο να προβλέψεις τις κινήσεις ενός άρρωστου και περιστασιακά ισχυρού συστήματος. Προς το παρόν, όμως, μετά την χθεσινή απόφαση, το μόνο πού μπορούν να κάνουν είναι να μαζεύουν τα κουρέλια τους. Πολιτικά, δικαστικά και δημοσιογραφικά. Όλα μαζί, ομού, τουγκέδα, πού λένε στο χωριό μου.

ΕΠΑΘΑΝ ΗΤΤΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ : ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

Και οι δημοσιογραφικές πουτάνες, βεβαίως, έπαθαν ήττα σφοδρότατη. Αποφάσεις υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη τους κάνει να αισθάνονται τη γη να υποχωρεί, να φεύγει κάτω απ' τα πόδια τους !

Δεν είναι ούτε εβδομάδα καλά – καλά, πού κάποιοι ... «αποκάλυπταν», τάχατες, ότι και άλλη Εισαγγελέας, η κ. Σκαφιδά, «συμφωνεί με την κ. Τζίβα» και «προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά απαγόρευση εξόδου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Οι γνώσεις μου περί των δικαστικών διαδικασιών και των διαδρομών πού μπορεί να ακολουθηθούν σχετικά με μία εισαγγελική διάταξη, είναι περιορισμένες έως ελάχιστες. Δεν γνωρίζω περί της Εισαγγελέως κ. Σκαφιδά και του ρόλου της στην όλη υπόθεση, ούτε βεβαίως και αν αυτά πού έγραψαν οι δημοσιογραφικές έχιδνες ήταν σωστά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αν δεν έχει πρόσβαση ( μέσω «περίεργων» διαδρομών ) στα Εφετεία και τις Εισαγγελίες.

Αν όμως είναι πραγματική η είδηση ( πού προσωπικά την θεωρώ ΨΕΥΔΗ και προϊόν δημοσιογραφικής ΚΑΚΟΗΘΕΙΑΣ ) τότε θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πως θα δεχτούν, την ίδια στιγμή και για την ίδια υπόθεση, μία σημαντική ΑΠΟΡΡΙΨΗ εισηγήσεών τους ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ. Συγνώμη, αλλά δεν φαίνεται ολίγον τι «μειωτικό» για τις κρίσεις τους;

«Οικογενειακοί» ορισμοί από τον «αθάνατο» αρχιδιαιτητή

ΤΑ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΕΙ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ

ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο 4ος ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Α, όλα κι' όλα. Μπορεί εσείς να λέτε ό,τι θέλετε για τον Τριτσώνη, αλλά αυτό θα του το αναγνωρίσω : Το προσέχει πολύ το σόι του, ο αθάνατος αρχιδιαιτητής μας.

Έχει πέντε έξι ΞΑΔΕΛΦΙΑ στη διαιτησία και τα προωθεί φουλ, όποτε και όπου μπορεί.

Για παράδειγμα, αυτός ο Λάμπρου πού τη Δευτέρα θα είναι τέταρτος στο Ολυμπιακός – Κέρκυρα, είναι ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ του Τριτσώνη.

Δεν φτάνει δηλαδή ο Διαμαντόπουλος, πού τον πάμε με τα χίλια και γι' αυτό τον ορίζουμε να σφυρίξει με σκοπιμότητα, βάζουμε και το ξαδελφάκι μας τέταρτο, να την έχουμε γαϊδουροδεμένη την ... άριστη διαιτησία, έτσι;

Και βεβαίως, στο τριτσωνέικο υπάρχουν ΚΙ' ΑΛΛΑ ξαδελφάκια, πού προς το παρόν σφυρίζουν Β' Εθνική, αλλά βεβαίως, όπου να 'ναι θα σκάσουν κι' αυτά μύτη. Όπως για παράδειγμα οι αδελφοί Μαχαίρα. Κι' άλλοι, κι' άλλοι. Η είδηση σε λίγο καιρό θα είναι ποιος ... δεν είναι ξάδελφος του Τριτσώνη!

«Ζαβολίτσες»

Προσέξτε τι κασκαρίκες παθαίνουν οι ΑΡΔ. Στο φύλλο της περασμένης Τρίτης έγραψα για τις ζαβολίτσες των χρυσοκάνθαρων της Σούπερ Λίγκα, πού δεν είχαν υπολογίσει τους μείον τρείς του Παναθηναϊκού στην επίσημη βαθμολογία, την επομένη βγήκαν και γράψανε ότι η Σούπερ Λίγκα περνάει στη βαθμολογία τους μείον του Παναθηναϊκού ! Και μάλιστα, το είχαν και για ... «αποκλειστικό» !

Γελάει ο κόσμος με την κατάντια τους.

Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΟΥΛΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΡΟΥΣ!

Πολύ σοβαρή δήλωση έκανε ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού κ. Κωστούλας, σχετικά με την έλλειψη τηλεοπτικής συμφωνίας ορισμένων ΠΑΕ, όπως η δική του : «Δεν πρόκειται να αδειοδοτηθούν επτά με οκτώ ομάδες χωρίς τηλεοπτικά συμβόλαια, οπότε υποβιβαζόμαστε όλοι» !

Μωρέ λέτε να γίνει ένα τέτοιο ... θαύμα ; Μωρέ λέτε να ΑΝΑΣΑΝΕΙ λίγο αυτό το κατακαημένο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Νομίζω λοιπόν, ότι ο εξυγιαντικός κ. Κωστούλας ξαφνικά ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ !

Προσέξτε : ΔΕΚΑΕΞΙ σήμερα οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, Αν φύγουν οκτώ, θα μείνουν άλλες οκτώ. Αν προστεθούν ΔΥΟ ακόμα από τη Β' Εθνική, θα έχουμε ΔΕΚΑ ομάδες. Οπότε ... ΜΠΙΓΚΟ !

Θαυμάσια θα διοργανωθεί σ' αυτή την περίπτωση ένα πρωτάθλημα ΔΕΚΑ ομάδων σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΡΟΥΣ !

Αυτό ήταν, άλλωστε και το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ όλα αυτά τα χρόνια, για να έχουμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτάθλημα χωρίς θυγατρικές και χωρίς «εξυπηρετησούλες» των σωσμένων σε αυτές πού είχαν ανάγκη από βαθμούς.

Ένα πρωτάθλημα ιδανικό, πού όμως δεν αποφασιζόταν, εξ αιτίας αρνήσεων ομάδων σαν του κ. Κωστούλα !

Ευκαιρία λοιπόν τώρα, για ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ. Να φύγουν όσοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και να μείνουν οι υπόλοιποι. Και να έχει υπ' όψιν του ο «μεγαλομέτοχος» εξ Αγρινίου, ότι «το καλό το ... μοναστήρι, ξέρει κι' άλλα ... παλικάρια» !

Διαβάστε επίσης