Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΤΗΣ ΕΠΟ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΤΗΣ ΕΠΟ
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 - 15:39

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ «ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ … «ΧΑΛΑΣΕΙ», ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ;

*** Θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, λέει ο Μπάοκ.
Ετσι, μετά το Διαιτητικό της ΕΠΟ και το CAS, θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της φυλής των Μάου Μάου.
«Αναμένεται ότι ο Κατσικογιάννης θα μπεί στο ψυγείο», έγραφαν τα ενημερωμένα ρεπορτάζ, χθες το μεσημέρι. Και πως ο τύπος αυτός «θα παραπεμφθεί οπωσδήποτε» !
Όχι, ρε παιδιά. Μην είσαστε τόσο σκληροί. Ποιος ο λόγος δηλαδή γιά τόση βαναυσότητα, τόσο σκληρή και εκδικητική συμπεριφορά. Δεν τον λυπάστε, δεν μπορείτε να δείξετε λίγο οίκτο, γιά ένα παλικάρι δυό μέτρα, πού έχει αφιερώσει το είναι του στην πρόοδο και την προκοπή της ελληνικής διαιτησίας ; Ακούς εκεί, «θα παραπεμφθεί» και «θα μπεί στο ψυγείο». Τι είναι γιά να μπεί στο ψυγείο, κανένα κουτί με τριγωνάκια Πανοράματος ; Όχι, κύριοι. Συγκρατηθείτε. Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να χάσουμε τον Κατσικογιάννη. Πρέπει να τον διατηρούμε, αναλλοίωτο, σαν ένα σπάνιο είδος διαιτητή, πού στα τρία πέναλτυ δεν δίνει κανένα. Και ρίχνει και καμιά σφαλιάρα, αν χρειαστεί να συνετίσει κανένα ποδοσφαιριστή. Ξέρετε δηλαδή εσείς πολλούς σαν και δαύτον ;
Λοιπόν, τέρμα τα καλαμπούρια με τον Κατσικογιάννη και τους άλλους του είδους του. Τι θα πεί «θα παραπεμφθεί» ; Να σας πω εγώ τι θα πεί. Θα τον αφήσουν εκτός ορισμών τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Και μετά, έρχεται το καλοκαιράκι, πού ΣΙΓΟΥΡΑ θα το περάσει ΘΑΥΜΑΣΙΑ, ποιος ξέρει σε ποιες παραλίες της Χαλκιδικής και σε ποια ξενοδοχεία.
Η δουλειά πού έκανε προχθές ο Κατσικογιάννης, δεν μετριέται με χρήμα. Είναι ανεκτίμητη. Οσα και να του δώσεις, όσα και να του προσφέρεις, πάλι λίγα θα είναι. Ο διαιτητής εξ Ηπείρου Κατσικογιάννης, προχθές πρόσφερε στον Μπάοκ απίστευτα πολύτιμη υπηρεσία. Και γιά να το πω ωμά και ρεαλιστικά, συνέβαλε στο να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πού υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο Τσάμπιονς Λινγκ. Όχι βέβαια ότι ο Μπάοκ θα μπορέσει ποτέ να παίξει Τσάμπιονς Λίνγκ, αλλά λέμε ότι «δυνητικά» θα μπορούσε.
Αυτή λοιπόν την ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ο Κατσικογιάννης στον Μπάοκ, έστω και αν γιά να το πράξει, αναγκάστηκε να γίνει θυσία στο χορτάρι της Ριζούπολης. Και σας εξηγώ αμέσως. Πριν τον αγώνα, η διαφορά μεταξύ Μπάοκ και Ολυμπιακού ήταν ΕΝΑΣ βαθμός. Που σημαίνει ότι η δεύτερη θέση γιά την ρώσικη ομάδα όχι μόνο δεν ήταν εξασφαλισμένη, αλλά και απολύτως αβέβαιη, δεδομένου ότι την επόμενη αγωνιστική παίζουν με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Και βάσει των αγωνιστικών δεδομένων, το να κερδίσει ο Μπάοκ εκτός έδρας τον σημερινό Παναθηναϊκό, φαντάζει όχι απλά απίθανο, αλλά εντελώς εξωπραγματικό.
Τι έπρεπε να γίνει λοιπόν ; Πολύ απλά, η διαφορά με τον Ολυμπιακό να αυξηθεί σε απόσταση τέτοια, πού να μην κινδυνεύει η θέση γιά τον Μπάοκ. Και πως θα γινόταν αυτό ; βεβαίως, με το να ΧΑΣΕΙ ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα. Οπότε, η διαφορά πάει στους τέσσερις και μετά … χαίρετε.
ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΚΑ
Αυτή ακριβώς την αποστολή ανέλαβε ο Κατσικογιάννης, ο οποίος όπως είπαμε ανήκει στην ΕΠΣ Ηπείρου, όπου πρόεδρος είναι ο γνωστός Βράκας, φανατικός Μπαοκτζής, άμεσος συνεργάτης του Ρώσου και με παιδί στην Κ.20 του Μπάοκ.
Και γιά να τα θυμόμαστε όλα και να κάνουμε ταμείο, ο Βράκας είναι ο παρατηρητής πού πέρυσι εξ αιτίας του τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με μία αγωνιστική, επειδή ο Μοντέστο του είχε χαϊδέψει το μαγουλάκι.
Αρχικά, θυμίζω, ο Ολυμπιακός είχε φάει τέσσερις αγωνιστικές, αλλά στην έφεση έγιναν μία. Οσο γιά τον Βράκα, πού έγραφε ό,τι γούσταρε στην έκθεσή του, τιμωρήθηκε πολύ … αυστηρά και αυτός. Με δεκαπέντε μήνες … «εξαίρεσης από τους ορισμούς παρατηρητών» !!!
Φαντάζομαι το … ξύσιμο πού θα έριξε τότε ο Βράκας, πού βεβαίως θα το φέρει βαρέως, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να προσφέρει στο ποδόσφαιρο ως επιφανές στέλεχος της εξυγιαντικής παράταξης.
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση λοιπόν, ο Βράκας πρέπει να είχε κουβεντούλα με τον Κατσικογιάννη, πριν κατέβει στη Ριζούπολη και να του επέστησε την προσοχή να έχει όσο μπορούσε καλύτερη απόδοση, για να μην εκτεθεί με τη διαιτησία του το Ηπειρώτικο ποδόσφαιρο. Και ύστερα, πιθανολογώ ότι θα τον κέρασε και άγνωστο αριθμό τριγωνάκια Πανοράματος, πού αρέσουν ιδιαίτερα στον χώρο της διαιτησίας.
Φυσικά, και το ότι «από σένα εξαρτάται να γίνεις διεθνής», ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ήταν κι’ αυτό.
ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ : ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΗΡΩΪΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ
Κάπως έτσι, η διαφορά βαθμών ανάμεσα στον Μπάοκ και τον Ολυμπιακό, έγινε ΤΕΣΣΕΡΙΣ βαθμοί, πού δεν αλλάζει πλέον, ακόμα και αν οι μπουγάτσηδες χάσουν από τον Πόα και φέρουν χι με τον Πλατανιά ! Γίνεται ; Δεν γίνεται. Και επειδή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και όλα πλέον έχουν τακτοποιηθεί ανάλογα με τον σχεδιασμό, βγήκε χθες και η απόφαση, πού αφήνει τον Μπάοκ εκεί πού είναι, δηλαδή δεύτερος, αφού πλέον ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χάσει και αυτή τη θέση.
ΑΡΙΣΤΟΣ λοιπόν ο Κατσικογιάννης. Εκανε αυτό πού έπρεπε, αυτό πού ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ να κάνει, με ΗΡΩΪΣΜΟ και ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ !
Και μη μου πείτε τώρα, ότι «καλά να πάθει ο Ολυμπιακός, πού δεν κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα»…
Εδώ, θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ με πολλούς αγαπητούς φίλους και αναγνώστες. ΟΧΙ, κύριοι. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ο Ολυμπιακός, ο Κατσικογιάννης φταίει ! Να σας ξαναθυμίσω τα γεγονότα ; Τρώει γκολ ο Ολυμπιακός στα 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα. Η πρώτη φορά είναι πού ο Ολυμπιακός αιφνιδιάζεται και τρώει πρώτος γκολ ; Όχι, βέβαια, η πολλοστή είναι ! Ακόμα και την προηγούμενη αγωνιστική, έφαγε γκολ από την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, αλλά μετά της έριξε πέντε.
Δεν μου λέει λοιπόν τίποτα το 1-0 στο μισό λεπτό. ΤΑ ΜΕΤΑ είναι πού μετράνε. Λίγο πρίν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο, ο Χουάντερσον ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τον Κούτρη, πού είχε προλάβει να τσιμπήσει τη μπάλα, με το γκολ σίγουρο 200 %.
Τι είναι αυτό ; ΠΕΝΑΛΤΥ βεβαίως, ΣΥΝ ΑΠΟΒΟΛΗ του ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ !
Και τι έκανε ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ διαιτητής Κατσικογιάννης ;
Εκανε ΕΓΚΛΗΜΑ ! Εκανε ότι δεν είδε, ή ότι δεν θεώρησε τη φάση πέναλτυ. Εμ’ ΠΩΣ ΝΑ τη θεωρήσει, όταν ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ να … μην τη θεωρήσει ;
Εκεί, κατά τη γνώμη μου, παίχτηκε το ματς. Στη φάση του 10’, όπου ο Ολυμπιακός θα ΙΣΟΦΑΡΙΖΕ και ο Απόλλων θα έπαιζε με δέκα.
Τα μετά, δεν έχουν και τόση σημασία. Με τους παίκτες του Ολυμπιακού ΕΞΟΥΘΩΜΕΝΟΥΣ ψυχολογικά να κοντράρονται με τους Κοντοέδες και τους Ζησόπουλους του Οτσαλάν, να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο με 70 % κατοχή, να δημιουργούν και να χάνουν πάνω από δέκα τελικές, να κερδίζουν πέναλτυ πού βεβαίως, κατά την … εκτίμηση του Κατσικογιάννη … «δεν ήταν» και να φτάνουν στο τελευταίο σημείο απογοήτευσης, με την φάση του Κοντοέ, πού έτσι και γινόταν στην Τούμπα σε βάρος κανενός Πέλκα ή Πρίγιοβιτς, θα είχε ξεκινήσει ΗΔΗ … ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ !
Στο ψυγείο γιά να τον κρατήσουν φρέσκο
Αυτός λοιπόν ο εντολοδόχος του Μπάοκ διαιτητής Κατσικογιάννης, μου λένε τώρα ότι … «αναμένεται να μπεί στο ψυγείο» ! Τι να τον κάνετε στο ψυγείο, μωρέ ; Να τον διατηρήσετε φρέσκο, μήπως … χαλάσει ; Απαξ και υπάρχει η ΣΑΠΙΛΑ, ακόμα και σε βαθεία κατάψυξη να τον βάλετε, να φτιάξει είναι αδύνατον. Μια φορά εντολοδόχος, γιά πάντα εντολοδόχος, λέει η παροιμία.
Και τι πρέπει να γίνει ; Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ προκειμένου να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από την ελληνική διαιτησία ο Κατσικογιάννης. Ούτε σε πίνακες, ούτε σε λίστες, ούτε πουθενά. Καμία περίπτωση να ξαναβάλει στο στόμα του σφυρίχτρα. Αν θέλει να σφυρίζει, ας πηγαίνει στο νησί να σφυράει στα βατράχια και μετά να τους βγάζει και κίτρινες κάρτες, όσες χρειάζονται.
Και βεβαίως, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι πλέον ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ μνα τον ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΟΠΟΥ και ΟΣΟ παίρνει.
Να τον καταγγείλει στον αθλητικό εισαγγελέα, να τον στείλει στην ΕΦΙ, στην επιτροπή Δεοντολογίας, ΠΑΝΤΟΥ.
Να ζητήσει από την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ του και να απομαγνητοφωνηθούν τα τηλέφωνά του και των στενών συγγενών του.
Να τον ενημερώσει ξεκάθαρα ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΗΜΗΤΟΣ ακόμα και για επίσκεψη στο Φάληρο και τον Πειραιά, διότι με τα καμώματά του έχει ΕΞΑΓΡΙΩΣΕΙ τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού. Οπότε ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα και ο νοών, νοείτο.
ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ!
Απόφαση τόσο «στημένη», όσο και η διαιτησία του Κατσικογιάννη !
Χθες το μεσημέρι, ανακοινώθηκε και η απόφαση της Εφέσεων. Απόφαση πού ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στον μηχανισμό της Κούλας, αλλά πού δεν έβγαινε προς τα έξω αν δεν ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΝ η ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΘΕΣΗ γιά τον Μπάοκ. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός περνούσε από τη Ριζούπολη χωρίς απώλειες και ο Μπάοκ στραβοπατούσε στην Τούμπα, η απόφαση ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ με τίποτα.
Ξεκάθαρα και χωρίς γιρλάντες. ΟΟΟΛΟ το θέμα, ήταν να εξασφαλίσει ο Μπάοκ τη δεύτερη θέση, οπότε και δεν θα του έπεφτε τόσο βαριά η δικαστική ήττα, αλλά και δεν θα επιδεινώνονταν το κλίμα στη Θεσσαλονίκη σε ακραία επίπεδα.
ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΣΟ «ΣΤΗΜΕΝΗ», ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ !
Ο ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΥΛΗΣ
Η ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΤΣΑΤΣΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΑΡΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝ !
Τον «ανέλαβε» επικοινωνιακά το sdna
Η παροχή επικοινωνιακής προστασίας στον Κατσικογιάννη, ξεκίνησε από χθες. Τα τσογλάνια του sκατοdna ανέβασαν αισχρό και ανήθικο κείμενο, με το οποίο προσπαθούν να διακωμωδήσουν την πράξη του διαιτητή να απωθήσει ποδοσφαιριστή βίαια, μιλώντας γιά θέατρο και γιά Οσκαρ ηθοποιϊας του Μάριν.
Καθαρό το μήνυμα από τη ρώσικη αυλή, όπως αντιλαμβάνεσθε. Εδώ λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, μιλώντας στην ίδια γλώσσα με τα τσογλάνια.
Ρε τσόγλανε, πού έγραψες αυτό το κείμενο, ρε παλιολαμόγιο, πού ακόμα δεν έχεις ξεκαθαρίσει ποιο αφεντικό θα γλύφεις περισσότερο, γιά πες μας ένα πράγμα απλό, απλούστατο : ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε ένα ΔΙΑΙΤΗΤΗ να ΑΠΩΘΕΙ ποδοσφαιριστή ;
Ξέρεις κατ’ αρχήν τι σημαίνει η λέξη απώθησε ; Σημαίνει ΕΣΠΡΩΞΕ ΒΙΑΙΑ με αποτέλεσμα να σωριάσει στο έδαφος τον ποδοσφαιριστή, πού βεβαίως, δεν έχει και αυτός δικαίωμα να του αστράψει καμιά φούσκα στη μούρη, διότι αν του την έριχνε, θα σταματούσε την καριέρα του.
Τι έχουμε λοιπόν ; Εχουμε μία πράξη ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΝΑΝΔΡΗ από ένα διαιτητή ο οποίος μπορεί και να αισθάνεται υπερήφανος αφηγούμενος τη «φάση» στο καφενείο του χωριού του. Μπορώ να φανταστώ κάτι σαν αυτό : «Εγώ, ρε, απέδειξα ότι είμαι αρσενικός. Ότι τα παντελόνια πού φοράω δεν τα φοράω επειδή κρυώνω. Και βλέπω, πού λέτε, ένα τσούρμο κόκκινους να έρχεται κατά πάνω μου να διαμαρτυρηθεί. Μπέναρντι ζητάγανε. Σιγά μην τους δώσω εγώ μπέναρτι. Γιά ποιόν με περάσανε δηλαδή; Και ένας Μάριν μπροστά – μπροστά, μια μισοριξιά, να φωνάζει έξαλλος. Σε ποιόν, ρε Ποκοπίκο, υψώνεις τη φωνή; Ξέρεις ρε ποιος είναι ο Κατσικογιάννης ; Του τραβάω λοιπόν μια σπρωξιά ξεγυρισμένη και πάρ’ τον κάτω. Όχι, σιγά μην τον άφηνα να κολλήσει πάνω μου. Κάτι τέτοιους εγώ τους έχω γιά πλάκα. Με δεμένο το ένα χέρι τους καταφέρνω».
Για πές μου λοιπόν τώρα εσύ, πουλημένο τσατσόνι της παραδημοσιογραφίας, αν στη θέση του Μάριν ήταν το αδελφάκι σου τι θα έκανες ; Θα του τράβαγες μήνυση του Κατσικογιάννη ή όχι ;
Και γιά να καταλάβει και το κουφιοκεφαλάκι σου πως έχει το θέμα :
ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, ΠΑΡΑ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝ.
ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ NOVA :
«ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ» ΤΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΚΟΝΤΟΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑ ΡΙΠΛΕΪ !
Οσο γιά τον περιγραφέα της NOVA, πού δεν μπορούσε μετά από μια ντουζίνα ριπλέϊ να δεί τη χερούκλα του Κοντοέ, για ένα είμαι βέβαιος : Οτι πρόβλημα όρασης δεν έχει. Τι έχει ; Απλά, ακαταλληλότητα, πού μπορεί να οφείλεται σε πολλούς και διάφορους λόγους. Ο τύπος μου έδωσε την εντύπωση ότι ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ το χέρι, αλλά κάτι τον κρατούσε και δεν εκδηλώνονταν. Όπως βεβαίως και ΕΙΧΕ ΔΕΙ πεντακάθαρα την ανατροπή του Κούτρη από τον Χουάντερσον στο 10’, αλλά και πάλι κάποια … αόρατη δύναμη δεν τον άφησε να εκφραστεί.
Νομίζω ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φροντίσει αυτοί πού κάνουν τις μεταδόσεις των αγώνων του να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ από τον ίδιο. Το κακό με τις μεταδόσεις έχει παραγίνει και κάποτε θα πρέπει να ληφθούν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου.

Διαβάστε επίσης