Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΛΑΦΑΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ!

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΑΛΑΦΑΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ!
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 - 16:14
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Με τις γαλλικές φρεγάτες θα κατέβουν οι 20.000 Μπαοκτήδες στον τελικό !
Η σχετική απόφαση πάρθηκε από το ΚΥΣΕΑ πού ασχολήθηκε εκτάκτως με το εθνικό αυτό θέμα.
( από τον Νίκο Συριγωνάκη )
Χρησιμοποιούν τον ταμιευτήρα δημοσίου χρήματος ΕΡΤ γιά προεκλογικές σκοπιμότητες
Νομίζω ότι τώρα πλέον μπορούμε να αισιοδοξούμε. Ναι, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πέθανε ακόμη. Μπορεί να έφτασε σε σημείο να πνέει τα λοίσθια, αλλά ακόμα δεν ξεψύχησε … εντελώς, Ευτυχώς γι’ αυτό, υπάρχουν δυνάμεις όπως η κυβέρνηση των συριζανέλ, με τον υπερδραστήριο υφυπουργό Βασιλειάδη και το τσούρμο των ΑΡΔορεπόρτερς με τους οποίους συναγελάζεται. Ο μεν Βασιλειάδης φτιάχνει το θαυματουργό «σχέδιο μπαλαφάρα», οι δε ΑΡΔίτες του το προωθούν και το προβάλλουν κατά δύναμη στα διάφορα πουλημένα ΜΜΕ της εξυγίανσης.
Το εξ εμπνεύσεως γελοίο ( και ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΟ ) αυτό σχέδιο, δόθηκε και στον «δικό μας άνθρωπο» ( γενικώς και αορίστως ) Γραμμένο, να το πάει στη Φίφα ( έπρεπε να το πάει ο ίδιος, προσωπικά γιά να διασφαλίσει ότι θα φτάσει στον προορισμό του σώο ) προκειμένου να αποσοβηθεί το Grexit, αν και δεν έχει … ουδεμία σχέση με το Grexit !!!
Ας το δούμε λοιπόν αυτό το περίφημο «σχέδιο μπαλαφάρα», όπως το παρουσιάζουν εξευγενισμένο και εξωραϊσμένο ( χωρίς καμία τύψη !!! ) οι κορυφαίοι των ΑΡΔαυλικών, για να βγάλουμε ( κι’ άλλα ) συμπεράσματα.
Τι λέει λοιπόν σε γενικές γραμμές ; Ότι θα αναδιαρθρωθούν οι κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αφού πρώτα από δύο θα γίνουν τρείς. Θα είναι η Σούπερ Λίγκα 1 με δώδεκα ομάδες, , η Σούπερ Λίγκα 2 με άλλες δώδεκα και η Φούτμπολ λίγκ με δέκα.
Πόσες είναι στο σύνολο όλες αυτές ; Είναι 34. Και πόσες είναι σήμερα σε Σούπερ Λίγκα και Φούτμπολ λίγκα, σύνολο ;
Πάλι … 34 !!! Αρα, τι αλλάζει ; Μα είναι θέσφατο. Η μπαλαφάρα αλλάζει κατ’ αρχήν. Και κατά δεύτερον, τα ΛΕΦΤΑ ! ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ ! Η ΜΑΡΜΙΤΑ ! ΤΟ ΜΕΛΙ !
Τι γίνεται με το παραδάκι ; Για να δεχτούν, λέει, κάποιοι σοβαροί επενδυτές ( και όχι λαμόγια ) από τους άφθονους πού διαθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο, να πάει η ομάδα τους μια κατηγορία κάτω, πρέπει να τους ταϊσουμε καλά ! Να πάρουν το κατιτίς τους επί πλέον, όχι γιά τίποτ’ άλλο, αλλά να, γιά να μην αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους άλλους και τους δημιουργηθούν ψυχικά τραύματα.
Ετσι λοιπόν, για να προχωρήσει το σχέδιο διάσωσης «μπαλαφάρα», το κράτος ( και όχι η τσέπη του Βασιλειάδη, βεβαίως ) «εγγυάται» ότι ΟΟΟΛΕΣ οι ομάδες θα έχουν να κερδίσουν τεράστια ποσά, γιά να μας κάνουν την τιμή να μετέχουν σε πανελλήνιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Στο περιθώριο της «ισονομίας» ( δημοφιλέστατη λέξη στο πλούσιο σε απάτη λεξιλόγιο των συριζανέλ ) όλοι θα πάρουν, κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διασωθεί μια και καλή, αφού είτε στη μεγάλη κατηγορία παίζει κανείς, είτε στη μικρή είτε στη μικρότερη, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανονικά. Διότι, αγαπητοί, η φράση -κλειδί είναι «τα χρήματα θα είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ» ! Και πόσα υπολογίζεται ότι θα είναι τα … «εγγυημένα χρήματα» ;
Ο αριθμός πού δίνουν οι ΑΡΔαυλικοί, είναι περίπου 84 εκατομμύρια ευρώ !
Λεπτομέρειες του ίδιου ρεπορτάζ : Το ιλιγγιώδες αυτό ποσόν θα βγεί από τα ταμεία της NOVA και της … ΕΡΤ !
Τόμπολα ! Ναι, ΤΗΣ ΕΡΤ ! Δηλαδή, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Δηλαδή, του ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Δηλαδή από τις ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ !!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΡΩΜΕΝΑ ΚΙ’ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !
Αυτό ακριβώς σημαίνει λοιπόν το ότι τα χρήματα είναι εγγυημένα. Πώς να μην είναι, όταν η κάνουλα του δημοσίου, ( μέσω ΕΡΤ γιά να μην πολυκαταλαβαίνει ο κοσμάκης ), είναι συνεχώς ανοιχτή, αλλά ΜΟΝΟ γιά «ειδικές περιπτώσεις» ;
Προσέξτε τώρα. Πόσα από τα 84 εκατομμύρια θα βάλει η
NOVA, πού είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ και πόσα η ΕΡΤ, πού είναι ΚΡΑΤΙΚΗ ;
Φέτος πού καταργήθηκε η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το οποίον σημαίνει ότι η κάθε ομάδα πληρώνεται αυτό πού ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ, βάση της εμπορικότητάς της, η NOVA είχε προτείνει ποσόν λίγο πιο κάτω από τα ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. Αφαιρέστε τα από τα 84 και τι μένει ; Αλλα ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ !
Ναι, φίλοι μου, ο Βασιλειάδης … «εγγυάται» ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, γιατί ; Για να τα ΔΩΣΕΙ στους … «επενδυτές» των μικρών και μικρομεσαίων ΠΑΕ προκειμένου να τους … πείσει (!!!) να … δεχτούν (!!!) να παίξουν στην Α2 ή στη Β’ Εθνική !
Όχι βέβαια ότι το κάνει από απλή χαζομάρα. Δεν πρόκειται περί χαζής σκέψεως, δηλαδή, Πρόκειται περί ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ και βασικά ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗΣ τακτικής των συριζανέλ, πού προσπαθούν με ΑΚΡΙΤΕΣ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ να ΞΟΔΕΨΟΥΝ το «πλεόνασμα» πού παρουσίασαν στα δημόσια έσοδα, ΠΙΝΟΝΤΑΣ κυριολεκτικά ΤΟ ΑΙΜΑ των Ελλήνων πολιτών !
Λεφτά υπάρχουν, λένε τώρα οι συριζανέληδες. Εχουμε λεφτά, ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ είναι να τα ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ. Πως σε λένε ; Κομπότη ; Πάρε να ‘χεις. Πως σε λένε, Πανόπουλο ; Ορμα στον παρά. Πως σε λένε, Χριστοβασίλη ; Όλα είναι πλερωμένα κι’ ο μπαμπάς έχει γιά σένα !
ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ !
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
Οσο και αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να ανακαλύψω τον τρόπο με τον οποίο θα … ωφεληθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν η κάνουλα της ΕΡΤ θα αρχίσει να βρέχει ευρουδάκια στις ΠΑΕ. Και γιά να τα καλοεξετάσουμε. Τι ακριβώς είναι μία ΠΑΕ ; Είναι μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία. Δηλαδή, μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΕ. Πού σημαίνει ότι ΜΟΝΗ ΤΗΣ και με ίδιους πόρους θα πρέπει να πορεύεται και ΟΧΙ με χρήματα πού εγγυάται το δημόσιο.
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις πού έκλεισαν και καθημερινά βάζουν λουκέτο, λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένας πού να μπορεί να τους διασφαλίσει εγγυημένα έσοδα. Εκατοντάδες χιλιάδες οι βιοτέχνες, εκατοντάδες χιλιάδες οι ελεύθεροι επαγγελματίες πού κλείνουν τα βιβλία τους. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ είναι ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, από τους κυρίους Κομπότη, Πανόπουλο, Σπανό, Χρηστοβασίλη και πάει λέγοντας, πού ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ όχι επειδή παρουσιάζουν κάποιο ΕΡΓΟ, αλλά επειδή υπάρχει το ΚΡΑΤΟΣ του Βασιλειάδη έτοιμο ανά πάσαν στιγμή να τους διασφαλίσει … «ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ».
Τον ταμιευτήρα του κρατικού χρήματος ΕΡΤ γιά προεκλογικές σκοπιμότητες
Ετσι ακριβώς τα βλέπω εγώ, κύριοι. Ενώ η αγορά καθημερινά πεθαίνει, κλείνουν βιοτεχνίες, μαγαζιά, επιχειρήσεις. Ενώ ο κόσμος πεινάει και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αυτοί οι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ τύποι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τον ταμιευτήρα του κρατικού χρήματος πού λέγεται ΕΡΤ για να προωθήσουν τις προεκλογικές τους σκοπιμότητες.
Και πως εμφανίζουν προς τα έξω την χρηματοδότηση των λαμόγιων και των περίεργων του χώρου ; Ως … σωτηρία του ποδοσφαίρου ! Ελα … νινί στον τόπο σου, πού έλεγε και ο Αγησίλαος.
Δηλαδή, για να κάνουμε και ένα μικρό ταμείο. Με διασφαλισμένα και εγγυημένα χρήματα ο Πλατανιάς θα γίνει … καθαρή ΠΑΕ ; Ο υιός Γιουρίκας θα σταματήσει να γράφει μαλακίες στα FB ; Ο Κομπότης θα γίνει υπόδειγμα στο υγιές επιχειρείν ; Τι ακριβώς θα συμβεί, πού θα λειτουργήσει υπέρ της ανόδου του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας ;
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ίσως συμβεί και το αντίθετο. Να ανοίξει περισσότερο η όρεξη και η διάθεση των αρπαχτικών και των λαμόγιων γιά περισσότερα και πιο αποδοτικά στησίματα.
ΕΦΕΥΡΕΣΗ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΥ … ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ !
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΛΙΣΤΡΙΣΕΙ Η ΕΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΑΜΠΙΝΤΙ
Να μιλήσουμε λίγο και γιά το ΥΠΑΡΚΤΟ θέμα του grexit. Εγώ δεν ξέρω αν θα γίνει ή δεν θα γίνει, αν θα γίνει με αναστολή, ή αν θα ξεπεραστεί χωρίς οδυνηρές συνέπειες. Δεν ξέρω και επειδή δεν ξέρω, δεν μιλάω. Να πω τι, δηλαδή, αυτό πού θα αποφασίσουν κοντά στα … ΣΑΡΑΝΤΑ άτομα, από ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, στις 10 Ιουνίου ;
Εγώ λοιπόν θα αναφερθώ σε όσα ξέρω. Και αυτά πού ξέρω, είναι η επιστολή του Χούμπελ, πως τον λένε, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής πού είχε βάλει η ΦΙΦΑ να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η επιστολή του Χούμπελ, ομιλεί γιά εισήγηση περί grexit.
Αυτό, είναι το ένα δεδομένο. Το δεύτερο είναι ότι, απ’ όσα διάβασα, πήγε ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ ταξίδι στη ΦΙΦΑ και παρέδωσε ένα σχέδιο, αυτό πού αποκαλώ «σχέδιο μπαλαφάρα», για το πώς θα σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Σ’ αυτό το σχέδιο, όπως είπαμε, αναφέρεται και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, μέσω του κρατικού χρήματος. Και εδώ, θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό :
Αλήθεια, στην επιστολή του Χούμπελ υπάρχει πουθενά αυτό το θέμα ; Γίνεται έστω και κάποια νύξη, ότι γιά τα ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ της ΕΠΟ ευθύνεται ότι στη Σούπερ Λίγκα είναι δεκάξι ομάδες ;
Όχι, βέβαια. Ούτε καν ασχολούνται με αυτό το θέμα στην ΦΙΦΑ. Δεν τους ενδιαφέρει, είναι καθαρά εσωτερικό θέμα και αδιαφορούν γι’ αυτό. Επομένως ; Ποιος ο λόγος να το πάει εκεί ο Γραμμένος και να κάτσει να το συζητήσει ;
Μπορώ να υποθέσω τον λόγο. Είναι ότι προσπαθεί να τους αποπροσανατολίσει, να τους μετακινήσει την προσοχή τους, από τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, πού είναι η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ και η ΒΙΑ η οποία ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ακριβώς από την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ορισμένων παραγόντων, με ΚΟΡΥΦΑΙΟ τον Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και το περιβάλλον του πού αποτελούν μία από τις πλέον ΓΕΝΝΕΣΙΟΥΡΓΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΒΙΑΣ.
Τι να πάει δηλαδή να πεί ο Γραμμένος γιά τον Σαμπίντι, ότι θα τον … αλλάξει ; Ότι θα τον τιμωρήσει ; Ότι θα τιμωρήσει την ομάδα του τόσο αυστηρά, ώστε να μην ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΕΙ στο μέλλον να κάνει τα καμώματά του; Περιμένει δηλαδή κανένας από τον Γραμμένο να πάει να πεί τέτοια πράγματα ; Όχι, βέβαια. Ελα όμως πού έπρεπε να πάει, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους. Και πράγματι γι’ αυτό πήγε. Για να θολώσει τα νερά. Για να αποσπάσει την προσοχή από το ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ, πού είναι ο ΡΩΣΟΣ, η ΑΥΛΗ του και οι άλογοι οπαδοί του.
Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ :
ΝΥΣΤΕΡΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΩΝ «ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ»
Πήγε λοιπόν και τα είπε όσα είπε. Και τι περιμένει τώρα ότι θα πράξει η ΦΙΦΑ ; Θα κάνει δεκτές τις διαβεβαιώσεις του Γραμμένου, ή την εισήγηση του ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ανθρώπου, του Χούμπελ ;
Και εδώ, να πούμε ότι η συνεδρίαση της ολομέλειας της ΦΙΦΑ στις 10 Ιουνίου, γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μουντιάλ, οπότε θα είναι όλοι εκεί ! Πρόεδροι και εκπρόσωποι από όλες τις Συνομοσπονδίες – μέλη της ΦΙΦΑ.
Ολοι αυτοί λοιπόν, θα διαβάσουν την σχετική εισήγηση και θα κληθούν να ψηφίσουν γιά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οπότε, μπορείτε από δω και πέρα να σκίζετε όλες τις ηλιθιότητες πού διαβάζετε καθημερινά σχετικά με οτ αν θα γίνει ή δεν θα γίνει grexit. Αυτό είναι κάτι πού θα το μάθουμε μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΦΙΦΑ, στις 10 Ιουνίου.
Οι εκδοχές πού υπάρχουν, πάντως, είναι πολλές. Απεριόριστες θα έλεγα. Από την παραδειγματική ποινή πού θα σημαίνει αποκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα διεθνή δρώμενα, με όλες τις οδυνηρές συνέπειες, μέχρι μία απλή παρατήρηση ή προειδοποίηση.
Και τα δύο αυτά ακραία ενδεχόμενα, όμως, δεν τα θεωρώ πιθανά. Νομίζω ότι αυτό πού θα υπάρξει θα είναι μία μέση κατάσταση, κάτι πού δεν θα διαλύει τα πάντα αλλά και δεν θα τα αφήνει στην κατάσταση πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή.
Το σίγουρο είναι ότι η ΦΙΦΑ βλέπει πλέον την ποδοσφαιρική και πολιτική ηγεσία σαν κακό σπυρί, σαν απόστημα πού πρέπει να σπάσει για να καθαριστεί καλά από τη σαπίλα.
Και τι προσδοκώ ; Αυτό πού ΜΠΟΡΕΙ να κάνει η ΦΙΦΑ γιά να δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο ελληνικό πρόβλημα :
Να ΠΑΥΣΕΙ την σημερινή υπό τον Γραμμένο πρόεδρο διοίκηση της ΕΠΟ και ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ με ΔΙΚΑ ΤΗΣ, εξειδικευμένα στελέχη, πού ( τουλάχιστον ! ) θα έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αν το πράξει αυτό η ΦΙΦΑ, τότε πραγματικά θα υπάρχουν ελπίδες. Ειδ’ άλλως, ΞΕΧΑΣΤΕ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συνεχίσει να είναι βουτηγμένο στην ΑΝΟΜΙΑ και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, χωρίς καμία ελπίδα σωτηρίας.

Διαβάστε επίσης