Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με επικεφαλής τον στρατηλάτη Ιβάν η εκστρατεία της μπουγάτσας και η ιστορική κάθοδος των Μαλαματίνων

Με επικεφαλής τον στρατηλάτη Ιβάν η εκστρατεία της μπουγάτσας και η ιστορική κάθοδος των Μαλαματίνων
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018 - 17:14

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** H απόκτηση του Ζίφκοβιτς από τον πάοκ είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή, ή, η ... τελευταία περσινή ;

*** Όσοι εντυπωσιάστηκαν με τους συνοδούς του Κιμ πού έτρεχαν γύρω από το αυτοκίνητο του δικτάτορα, ασφαλώς δεν θα έχουν δεί τους συνοδούς του Ιβάν, όχι μόνο να τρέχουν μαζί του, αλλά να προσπαθούν και να τον ... τσακώσουν συγχρόνως, για να μην εκτραπεί

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΟΞΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ Η «ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΑΘΗΝΑ» ΣΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ !

Έχουν πέσει όλοι με τα μούτρα για να μην ισχύσει η ποινή του Ρώσου και να είναι παρών στον τελικό !!!

Καβάλα στ' άλογο, όπως οι μεγάλοι στρατηλάτες της Ιστορίας μας θέλει να κατέβει στην Αθήνα ο Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι ! Στην κορυφή μιας εκστρατείας των κατοίκων του βόρειου τμήματος της χώρας προς την πρωτεύουσα ( ή κατά την τοπική διάλεκτο στην «πουτάνα την Αθήνα» ), πού θα μπορούσε να καταγραφεί στα ιστορικά χρονικά και ως «Η Κάθοδος των Μπουγατσίων» !

Βεβαίως, οι πύλες της Αθήνας είναι πάντα ανοιχτές, ίσως και πιο ανοιχτές από το επιτρεπόμενο, αλλά γι' αυτά θα μιλήσουμε παρακάτω.

Το κυρίαρχο θέμα, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι η θριαμβευτική ΕΙΣΟΔΟΣ και ... ΠΑΡΑΜΟΝΗ του Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς στο φιλόξενο ΟΑΚΑ. Και γιατί είναι θέμα ; Διότι σύμφωνα με μία ασήμαντη απόφαση της αθλητικής Δικαιοσύνης, ο Στρατηλάτης από το Ροστώφ είναι ... τιμωρημένος ! Δηλαδή, έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό από ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ για ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ. Δεδομένου δε, ότι και το ΟΑΚΑ περνάει για ... γήπεδο, η παρουσία του τιμωρημένου Ρώσου ΘΑ ΕΙΝΑΙ και ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Όπως και να έχει, το ΒΕΒΑΙΟ ( βεβαιότατο ! ) είναι ότι ο Ιβάν Σαμπίντι και ΘΑ ΜΠΕΙ και ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΙ στο ΟΑΚΑ, ειδικά αν η ομάδα του πάρει και αυτό το Κύπελλο, κάτι πού οι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ θεωρούν ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΟ !

Λέγεται, εν ολίγοις, ότι το χάπι για τον Ρώσο πού εμφανίζεται πολύ στεναχωρημένος για την απώλεια του τίτλου πού μόλις είχε ... βαλσαμώσει, αλλά του πέταξε βαλσαμωμένος μέσα απ' τα χέρια του, θα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, πού για να είμαστε ειλικρινείς δεν ... πολυενδιαφέρει τον διοικητή της Κούλας, για οικονομικούς κυρίως λόγους.

Μπορείτε να φανταστείτε τον Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι να περιφέρεται σε γύρο θριάμβου μέσα στο ΟΑΚΑ, με τους γορίλες του να τρέχουν μαζί του και να τον βοηθούν να σηκώνει το τρόπαιο; Έχω την εντύπωση ότι το θέαμα θα είναι φαντασμαγορικό, ότι θα ραγίσει καρδιές, ότι θα γεμίσει σώβρακα λόγω της ανείπωτης ευτυχίας των μπουγατσαίων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ( πού βγαίνουν με το ρωσικό σταγονόμετρο ) ο Ιβάν θα παρουσιάσει μία εντελώς διαφορετική εικόνα, στα εκατομμύρια των τηλεθεατών πού στηθούν στις οθόνες τους για να τον απολαύσουν. Στα χέρια του θα κρατάει και θα κραδαίνει ανθοδέσμες, ενώ στο πέτο του μπουφάν του θα κρέμεται ευκρινώς ένας κολοκυθανθός, vegetarian μήνυμα υγείας, ευρωστίας και αλτρουϊσμού.

Όσο για τους γορίλες του ; Αυτοί θα φοράνε στεφάνια από δάφνες και ομοιόμορφα κρινάκια πού θα δίνουν ένα τόνο αγάπης και ειρήνης στην απανταχού Ποντιακή προσφυγιά και την κατατρεγμένη Μικρασία.

Κάπως έτσι θα γίνει η περατζάδα του Ιβάν στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και αν οι συνθήκες θα είναι αντίξοες, αν δηλαδή εξακολουθούν με αμείωτη ένταση οι συμπλοκές στις εξέδρες.

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΟΝΤΟΝΗΣ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Η ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ... ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ;

Παραμένω στο θέμα της παρουσία του Ιβάν, πού ΘΑ ΓΙΝΕΙ ο κόσμος να χαλάσει στο ΟΑΚΑ, για τον τελικό Κυπέλλου. Και βεβαίως, ο τελικός θα είναι μία μόνον αρχή της οριστικής παύσης της τιμωρίας του. Δεν λέω ότι η ποινή του θα λήξει, αλλά ότι θα ατονήσει, θα αδρανοποιηθεί, θα εξαφανιστεί βαθμιαία μέσα στην ομίχλη της συριζαίϊκης πραγματικότητας.

Εδώ όμως προκύπτει και ένα φιλοσοφικό ερώτημα. Εδώ στο Ελλάντα, την χώρα του συριζανελιστάν, περί ποίας ποινής απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα μιλάμε ; Όταν στην χώρα μας έχουμε την ανείπωτη ευτυχία να βλέπουμε τους βαρυποινίτες εγκληματίες να αποφυλακίζονται κατά συρροήν, χωρίς καν να το έχουν ζητήσει, μία μη εφαρμογή ποδοσφαιρικής ποινής θα μας ενοχλήσει;

Θα μου πείτε, ένας τελικός Κυπέλλου είναι έκτακτο γεγονός και ως εκ τούτου δικαιολογείται μία κατά κάποιο τρόπο, «παρασπονδία» για τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη του Μπάουγκ. Όπως βεβαίως θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως έκτακτο γεγονός η ανάγκη πού αισθάνονται οι έγκλειστοι εγκληματίες να ξαναπαρανομήσουν, να κάνουν καμιά ληστεία, ή και κανένα φόνο, για να μην ξεχνάνε και την τέχνη τους και να ξεμουδιάζουν κιόλας. Και όταν μετά από καιρό βαρεθούν και τους κυριεύσει η νοσταλγία να ξαναβρεθούν στο οικείο περιβάλλον των φυλακών, αφήνουν να τους ξαναπιάσουν, με την προοπτική πάντα της μετέπειτα άδειας και οριστικής εξόδου.

Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία του τζιτζιφιόγκου πρώην υπουργού Παρασκευόπουλου, ο οποίος – μην τα ξεχνάμε αυτά – πολιτεύεται και εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη, με τις ψήφους του υψηλής πνευματικής διαύγειας οπαδικού κοινού του Μπάουγκ. Θα ήταν λοιπόν ποτέ δυνατόν, αυτός ο Παρασκευόπουλος να επέτρεπε στον υπέροχο Ιβάν να απουσιάζει από τον τελικό Κυπέλλου με το αστείο επιχείρημα ότι τον τιμώρησαν κάποιες επιτροπές από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ;

Η μήπως πιστεύει κανένας από το αναγνωστικό μου κοινό, ότι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής δεν θα βρει την ευκαιρία να αποδείξει στη δυναστεία Σαμπίντι ότι όχι μόνο δεν φταίει αυτός για την ποινή, αλλά και πως κάνει ό,τι μπορεί για να ατονήσει, μέχρι να ξεχαστεί και να εξαφανιστεί εκ των πραγμάτων ;

Εδώ, αγαπητοί φίλοι, αυτοί ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να κόψουν τις συντάξεις σε βάθος εφτά – οκτώ μηνών, οπότε «μέχρι τότε, ποιος ζεί – ποιος πεθαίνει» και δεν θα ετοιμάσουν την εξαφάνιση μιας ποινής βάθους τριών ετών ; Σοβαροί να είμαστε.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ «ΘΕΛΩ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: ΑΠΟ 13.000 ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ ... 17196 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΜΕΤΡΑ ΤΕΛΙΚΟΥ : Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ... ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ

Στο μεταξύ, δεκαπέντε ημέρες πριν από τον τελικό, έγινε και η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων του Μπάουγκ με την ηγεσία της αστυνομίας, προκειμένου να διαβιβαστούν στους προστάτες του πολίτη οι αποφάσεις του Σαμπίντι.

Αυτό δηλαδή πού κάποιοι αδαείς ονομάζουν «σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού», δεν είναι στην πραγματικότητα παρά μία ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ προς την αστυνομία.

Θέλετε να σας δώσω ένα απλό, αλλά λίαν χαρακτηριστικό παράδειγμα ;

Αρχικά, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ είχε αποφασίσει να δοθούν στις δύο φιναλίστ ΑΠΟ 13.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, δηλαδή σύνολον 26.000.

Ο φρουρός της Δυναστείας και κομιστής των επιθυμιών του Ρώσου Γκαγκάτσης Jr. όχι μόνο δεν δέχτηκε αλλά και σχεδόν κατσάδιασε τους αξιωματικούς της αστυνομίας : «Τι πράγματα είναι αυτά. Μόνο 13.000 για τους οπαδούς μας ;» « Αμ' πόσοι να είναι ;» «Να είναι 22.000» « Και γιατί να είναι 22.000 ;» «Αμ' πόσοι να είναι ;» «Να είναι 15.200».

Τελικά, για να μην τα πολυλογούμε, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας «δέχτηκαν» ( όχι, αν μπορούσαν ας μη δεχόντανε ) να δώσουν ΑΠΟ 17.196 εισιτήρια σε κάθε ομάδα !

Ξέρετε λοιπόν τι με ... εντυπωσιάζει περισσότερο ; Το ... 196 ! Δηλαδή, αν είναι 17.197 ... τι θα κάνει η αστυνομία ; Θα τραβάει τις κοτσίδες της ;

Τέλος πάντων, αυτό το θέμα πού περιγράφει με σατανική σαφήνεια την ΞΕΦΤΙΛΑ των θεσμικών ΔΟΜΩΝ του ελληνικού κράτους, επί συγκυβέρνησης συριζανέλ, είναι πλουσιότατο και ... παραγωγικότατο. Θα τα ξαναπούμε ...

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ;

ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΣΤΕΙΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΝΑ «ΦΟΒΑΤΑΙ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ... 3η ΘΕΣΗ !

Άστοχες οι δηλώσεις του προσωρινού προπονητή του Ολυμπιακού

Μιλώντας σχετικά με θέματα της ομάδας, ο υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού Χρήστος Κόντης είπε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω, σχετικά με την «αναγκαιότητα κατάληψης της τρίτης θέσης» :

«Η ξεκούραση των παικτών είναι σημαντική όπως και ο προγραμματισμός. Εμείς κυνηγάγαμε τη δεύτερη θέση αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο αυτό. Θέλουμε άρα την τρίτη θέση πάση θυσία και χρειαζόμαστε δύο νίκες ώστε να μπούμε στον τρίτο προκριματικό του Europa League και να κερδίσουμε δύο εβδομάδες ξεκούραση παραπάνω».

Συγνώμη, αλλά δεν είναι δηλώσεις αυτές. Τουλάχιστον, δεν αποπνέουν θετική αύρα. Είναι απαισιόδοξες, πεσιμιστικές και προβληματίζουν τον κάθε ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ :

«Πού ... καταντήσαμε, ολόκληρος Ολυμπιακός με εφτά στα εφτά, μέχρι πέρυσι, να ακούμε τώρα τον προπονητή ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, να μας μιλάει για ... αναγκαιότητα κατάληψης της ΤΡΙΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ! Να παραδέχεται δηλαδή ευθέως, ότι ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ακόμα και για να ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ, τις επόμενες δύο αγωνιστικές, την 3η θέση ενώ ο αμέσως επόμενος στη βαθμολογία, διεκδικητής, βρίσκεται σε απόσταση ΤΕΣΣΑΡΩΝ βαθμών πίσω μας» !

Ας τα δούμε όμως τα πράγματα πιο ρεαλιστικά. Όντως, ο Ολυμπιακός για να είναι σίγουρος ότι θα κρατήσει την Τ3η θέση, πρέπει να κάνει ΜΙΑ ΝΙΚΗ, είτε με τον Παναιτωλικό – πού σίγουρα είναι και το πιο εφικτό – είτε με τα Γιάννινα στο τέλος. Με μία ισοπαλία με τον Παναιτωλικό, τα πράγματα σκουραίνουν επικίνδυνα. Αν φέρει ισοπαλία και ο Ατρόμητος κερδίσει στη Λειβαδιά, όλα για τον Ολυμπιακό θα παιχτούν την τελευταία αγωνιστική, όπου παίζει εκτός στα Γιάννινα !

Χαρακτηριστικό στοιχείο να έχουμε υπ' όψιν μας : Από τις τέσσερις ομάδες πού έχουν να αντιμετωπίσουν ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, οι ΤΡΕΙΣ ανήκουν ( ψυχικά, εννοώ ) στον Πάοκ ( Λεβαδειακός, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα). Αλλά ΚΑΙ ο Ατρόμητος, έχει επίσης μία ... ΨΥΧΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με τον Πάοκ.

Ποια μένει ; Ο Παναιτωλικός, πού ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ συνδέεται ... συναισθηματικά με κάποια άλλη και συγκεκριμένα την Αεκούλα.

Αρκεί νομίζω μία προσεκτική ματιά στα παραπάνω στοιχεία, για να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Και θεωρώ βέβαιο, ότι οι ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ όλων αυτών των ομάδων με την «εξυγίανση» και τους εξυγιαντές του κώλου θα ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ στα επί μέρους στοιχεία των αγώνων, όπως π.χ. με τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.

Και τι είπε ο Κόντης για τον ΚΟΜΒΙΚΟ αγώνα με τον Παναιτωλικό ; Πέρα από τα γνωστά και τυπικά, ότι με προπονητή τον Δέλλα, ο Παναιτωλικός έχει γίνει καλύτερος.

ΜΕ ΔΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ 200 ΓΚΟΛ !

Με ποιόν ; Τον Τραϊανό Δέλλα, πού έχει φάει διακόσια γκολ από τον Ολυμπιακό στις ομάδες πού έχει προπονήσει ! Αυτόν πού κάποτε είχε πέσει ξερός κάτω, για να διακόψει το παιχνίδι και να σωθεί η ομαδούλα του.

Αυτό έλειπε λοιπόν από τον Ολυμπιακό, φίλε Κόντη, να φοβόμαστε τώρα και τον Παναιτωλικό επειδή έχει προπονητή τον Δέλλα και θα παίξει αμυντικά, λες και ΟΟΟΛΕΣ οι ομάδες πού παίζουν με τον Ολυμπιακό παίζουν ... επιθετικό παιχνίδι !

Να προβληματίζεσαι με το αν θα κρατηθεί η ... 3η θέση, όταν αντίπαλός σου είναι ο Παναιτωλικός εντός ;

Όχι, φίλε και λυπάμαι πού το γράφω, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δηλώσεις προπονητή του Ολυμπιακού αυτές. Και αν αυτά τα λες στα κανάλια και στα σάιτ, τι θα πείς στους παίκτες σου ; Πως δηλαδή θα τους μεταδώσεις την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την ΘΕΤΙΚΗ ΑΥΡΑ πού τόσο χρειάζονται μετά την ΑΔΙΚΗ και ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ήττα στη Ριζούπολη ;

Ολυμπιακός λέγεται η ομάδα πού προπονείς, κύριε Κόντη μου και ο Ολυμπιακός ΠΟΤΕ στην ιστορία του ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ για το αν καταφέρει να κρατηθεί στην ... τρίτη θέση της βαθμολογίας ! Απαράδεκτο.

ΜΠΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, πρέπει να είναι η μοναδική εντολή στους παίκτες πού θα χρησιμοποιηθούν, λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι ! :Αυτό μας έλειπε, τώρα ...

Σαφήνεια !

ΕΙΠΕ : «Η αναδιάρθρωση δεν θα γίνει χωρίς όρους. Σε αυτό πού θέλουμε να φτιάξουμε και κυκλοφόρησε έτσι, δεν φαίνονται καλά οι δικλείδες και αυτά πού ζητούμε εμείς» ( Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού )

Τόσο σαφή και ξεκάθαρη δήλωση, πού λύνει όλες τις απορίες, μόνον ένας υπουργός του σύριζα θα μπορούσε να κάνει. Και αν καταλάβατε εσείς τι εννοεί ο ποιητής, ενημερώστε με παρακαλώ, μπας και το καταλάβω κι' εγώ.

Διαβάστε επίσης

ΣΤΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΣΤΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

Όταν ΤΡΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ασχολούνται μαζί τους, η άποψη πού σχηματίζεται είναι ότι τα παιχνίδια Πανελευσινιακός – Πάοκ και Απόλλων Λάρισας – Αεκ ( με όμοιο σκορ, 0-7 και τα δύο !!! ) ΣΤΗΘΗΚΑΝ!- Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης