Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το καλωσόρισμα του Μαρτίνς στο πιο βρόμικο, ανήθικο, ελεεινό και στημένο πρωτάθλημα, ever!

Το καλωσόρισμα του Μαρτίνς στο πιο βρόμικο, ανήθικο, ελεεινό και στημένο πρωτάθλημα, ever!
Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018 - 21:42

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο Ιβάν δεν θα είναι ούτε μέσα στο γήπεδο, ούτε έξω απ' αυτό.

Απλά θα ίπταται από πάνω. Σε αερόστατο !

Κορυφαίο θέμα της επικαιρότητας χθες, η παρουσίαση του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μάρτινς.

Ευχαριστώ, αλλά ... δεν θα πάρω. Όχι ότι δεν με ενδιαφέρει, αλλά δεν το βρίσκω σαν θέμα ελκυστικό, γι' αυτήν εδώ τη στήλη. Για όσα είπε ο Μάρτινς, διαβάζετε από χθες και θα διαβάσετε και σήμερα παντού, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω από τα άλλα ρεπορτάζ, οπότε και το «καίω» σαν θέμα. Εξ άλλου, αυτά πού ΕΙΠΕ ο Μάρτινς, τα έχω ξανακούσει. Και ο Μπέντο έλεγε όταν πρωτοήρθε ότι θέλει να παίζει η ομάδα ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο και ο Χάσι τα ίδια και ακόμα πιο πολλά και ο Όσκαρ Γκαρσία περισσότερα. Και τι είδαμε ; Ούτε ωραίο ποδόσφαιρο, ούτε και επιθετικό, όπως θα θέλαμε.

Να τα δούμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ λοιπόν, όλα αυτά. Τα λόγια είναι λόγια, αλλά ΤΑ ΕΡΓΑ μετράνε. Και οι ενέργειες. Τις οποίες θα έχουμε όλο τον καιρό στη διάθεσή μας να τις κρίνουμε και να τις αξιολογούμε, όταν και όποτε θα γίνονται.

Ο ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΖΗΤΙΑΝΩΝ

«Χάρτινο το Κυπελλάκι, ψεύτικη Τζαμπασοφιά, αν σε πίστευα λιγάκι, θα 'ταν όλα αληθινά» ( Μανώλης Χ. )

Για μένα λοιπόν, κορυφαίο θέμα της επικαιρότητας είναι το ΧΑΡΤΙΝΟ πρωτάθλημα πού πήρε η Κούλα. Η ψεύτικη και απατηλή σε όλα της, Κούλα. Όπως ψεύτικη είναι και η ... «ανακήρυξή της» σε ... «βασίλισσα της Ευρώπης», επειδή πήρε ένα μπασκετικό τρόπαιο για το οποίο ούτε οι επαγγελματίες ρακοσυλλέκτες πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούν, επαγγελματικά. Ένα τσίγκινο έπαθλο, πού κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται να το δείχνουν, πόσο μάλλον να πανηγυρίζουν. Το τρόπαιο πού διεκδίκησαν οι ... μετά τις ΕΚΑΤΟ ΤΟΣΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό είναι το τρόπαιο της Κούλας, της βασίλισσας των ζητιάνων και όλα τα υπόλοιπα ανάγονται στη σφαίρα των γνωστών Αεκιτζήδικων πλεονασμών.

Εκείνο όμως πού ενδιαφέρει βασικά είναι ο τίτλος του πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται πλέον απ' όλους και θα μείνει στην ιστορία με αυτό τον χαρακτηρισμό : ΧΑΡΤΙΝΟΣ !

Ας το δούμε όμως αλλιώς. Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε ; Εδώ ακριβώς βρίσκεται, φίλοι μου, το κομβίον της Αλεξαίνης.

Ποιο πρωτάθλημα «κατέκτησε» είναι το πρώτο. Το πώς το κατέκτησε, έρχεται μετά.

ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΧΟΡΗΓΙΑ Η ΝΤΙΜΕΡΑ, ΡΕ ;

Αναντίρρητα και αναμφισβήτητα. Μιλάμε για το πιο ΒΡΟΜΙΚΟ, το πιο ΣΤΗΜΕΝΟ, το πιο ΑΗΘΕΣ, το πιο ΣΙΧΑΜΕΝΟ πρωτάθλημα όλων των εποχών ! το πρωτάθλημα πού ...ΣΥΝ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ από ΔΥΟ ομάδες, Αεκ και Πάοκ, ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, των συριζανέληδων και μια κουστωδίας ΛΑΜΟΓΙΩΝ, παντός τύπου, είδους και επιπέδου. ΛΑΜΟΓΙΑ και ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΔΕΣ διεσπαρμένοι από το μουσικό στέκι της Θηβών «Ο Μότσαρτ» μέχρι τη Νιόν της Ελβετίας, τα γραφεία της Ουέφας. Από τις εγκαταστάσεις στου Γουδή, ως τα γραφεία του τρίτου ορόφου πολυτελέστατου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Από την ακτή Κουντουριώτη, ως τη Σούπερ Λίγκα του Χαλανδρίου. Και από την ΟΠΑΠ, μέχρι την ... «χορηγό» - μαϊμού του πρωταθλήματος, πού το μόνο πού πήρε ήταν το ... όνομά της ! Λεφτά ... δεν πήρε και ... ούτε πρόκειται. Έτσι δεν είναι ΤΣΑΤΣΟΙ της ΣΛ ; Κάνω κάπου λάθος ; Σας ΠΛΗΡΩΣΕ η ΝΤΙΜΕΡΑ του Ιβάν για τη χορηγία ; Το «πρωτάθλημα ΝΤΙΜΕΡΑ» τελείωσε, αλλά η ΝΤΙΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ δεν έχει πληρώσει το τίμημα ! Εσύ ΡΕ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ έχεις να πείς τίποτα ; Περιμένω να με ... διαψεύσεις.

ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΤΡΟΠΑΙΟΘΗΚΗ

Μιλάμε φίλοι μου για πρωτάθλημα - παράσταση θεάτρου Σκιών με ολίγους Καραγκιόζηδες, αλλά άφθονα καραγκιοζάκια και χατζηαβάτηδες.

Θα τα δούμε και θα τα ξαναδούμε αυτά στη συνέχεια. Και ΣΕ συνέχειες. Το πώς και πότε, είναι κάτι πού θα διαμορφώνεται ανάλογα με την επικαιρότητα. Ένα είναι το σίγουρο, όμως. Ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΡΟΜΙΕΣ, ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ πού έγιναν, μέχρι να και ΓΙΑ ΝΑ καταλήξει ο τίτλος της δυσοσμίας στην ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΈΝΗ εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα «τροπαιοθήκη» της Κούλας.

Αναφέρθηκα παραπάνω σε ΣΤΗΜΕΝΟ πρωτάθλημα. Ναι και το επαναλαμβάνω, ΣΤΗΜΕΝΟ από ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΙΕΣ. Κυρίως από τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ και βεβαίως, ακόμα περισσότερο από την ίδια την ΕΠΟ, πού η ίδια έχει ΣΤΗΜΕΝΗ διοίκηση.

Και για να είμαι πιο ΣΑΦΗΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ότι η δικαστική διερεύνηση για τα όσα έγιναν προκειμένου να ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της ΕΠΟ, και ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ και ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. Με ΗΔΗ υπάρχουσες ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ πού είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ.

Ησυχία, μη μιλάτε, ο εισαγγελεύς κοιμάται !

ΥΠΟΠΤΟ ΤΟ ΛΑΜΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ... ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ;

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα του ΣΤΗΣΙΜΑΤΟΣ αυτού του πρωταθλήματος από την ΔΙΑΦΘΟΡΑ πού εμφανίστηκε ταυτόχρονα με την κυβέρνηση συριζανέλ, μεταμφιεσμένη σε ... «εξυγίανση». Ας ρίξουμε μια ματιά και στην πιο μικρή, την ποιο «εξειδικευμένη» εικόνα.

Προχθές λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η εταιρεία sportradar, αυτή πού συνεργάζεται με την Ουέφα και αποκαλύπτει τα - βάση του στοιχηματισμού - ΥΠΟΠΤΑ για στήσιμο παιχνίδια, εμφάνισε στη σχετική ενημερωτική λίστα της για τα «ύποπτα» και ένα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος. Το Λαμία – Απόλλων Σμύρνης.

Εγώ βεβαίως δεν μπορώ να αποδείξω ότι υπήρξε στήσιμο σ' αυτό το παιχνίδι, γι' αυτό και δεν το υποστηρίζω. Μπορώ όμως να εξετάσω προσεκτικά ορισμένα στοιχεία ικανά για προβληματισμό, ΓΥΡΩ ΑΠ' ΑΥΤΟ τον αγώνα. Όπως για παράδειγμα, ότι τόσο η Λαμία, όσο και ο Απόλλωνας ανήκουν στην ίδια «σφαίρα επιρροής» και συγκεκριμένα στον «κύκλο» των συμπαθούντων ΤΗΝ ΑΕΚΟΥΛΑ του Μελισσανίδη.

Αυτές λοιπόν οι δύο «ομογάλακτες» ΠΑΕ, γαλουχημένες στο ίδιο «ιπποφορβείο» έφεραν ισοπαλία στο μεταξύ τους παιχνίδι της 27ής αγωνιστικής, όπως ισοπαλία ( 1-1 ) είχαν επίσης φέρει και στο μεταξύ τους παιχνίδι ( 1η αγωνιστική ) του πρώτου γύρου.

Το στοιχείο όμως πού έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι η βαθμολογική τους θέση, τη συγκεκριμένη αγωνιστική, πού όπως είπαμε, ήταν η 27η του πρωταθλήματος. Δηλαδή, μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Λαμία και Απόλλων, πριν ξεκινήσει ο μεταξύ τους αγώνας είχαν από 25 βαθμούς, ισοβαθμώντας στην θέση ακριβώς πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού και ενώ την ίδια ώρα ο ΒΑΣΙΚΟΣ τους αντίπαλος στη μάχη για τη σωτηρία, η Κέρκυρα, ήταν μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω.

Τέσσερις βαθμοί σε τέσσερις αγώνες, δεν είναι δα και διαφορά πού μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει μη καλυπτόμενη. Και εφ' όσον σ' αυτή τη μάχη ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο, τι πιο ΣΥΜΦΕΡΟΝ και για τις δύο ομογάλακτες, από την ΙΣΟΠΑΛΙΑ μεταξύ τους ; Δεδομένου μάλιστα ότι ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ( το παιχνίδι έγινε Σάββατο ) η Κέρκυρα έπαιζε με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, δηλαδή κατά 99,9 % ΧΑΜΕΝΗ ;

Ανακεφαλαιώνω : Είχαν από 25 βαθμούς και πήγαν 26, ενώ η Κέρκυρα έμεινε στους 21. Και με ΤΡΕΙΣ όλους κι' όλους αγώνες μέχρι το τέλος. Δηλαδή όχι απλά δεμένη, αλλά ΓΑΪΔΟΥΡΟΔΕΜΕΝΗ η σωτηρία και ... τι άλλο θα ήταν πιο ονειρώδες, δηλαδή;

( Και βεβαίως, ευκαιρία να κονομήσουν και τα λαμόγια του στοιχήματος, πού φυσικά μόνο αφελείς και αδαείς δεν είναι ).

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ΧΑΡΤΙΝΟ τίτλο της Αεκ ; Όχι, βέβαια. Με την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ έχουν σχέση. Του πιο ΒΡΟΜΙΚΟΥ, ΑΝΗΘΙΚΟΥ, ΕΛΕΕΙΝΟΥ και ΑΠΑΤΗΛΟΥ πρωταθλήματος, EVER ...

Και βεβαίως, τα παραπάνω να τα εκλάβετε σαν ένα απλό ... ορντέβρ. Το υλικό μας είναι ΑΦΘΟΝΟ. Υπάρχει «πράμα» για όλα και για ΟΛΟΥΣ. Σιγά – σιγά. Δεν βιαζόμαστε.

Απάντηση στο ερώτημα πού βάζουν πολλοί φίλοι ερυθρόλευκοι

Γιατί ο Ολυμπιακός ψήφισε «να σωθεί» ο Παναθηναϊκός

«Κύριε Γαβαθιώτη, Παρακολουθούμε εδώ και 6-7 χρόνια εμείς οι Ολυμπιακοί τον πόλεμο των μη Ολυμπιακών ενάντια στον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του. Τις ομάδες ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κλπ. και ιδίως τον ΠΑΟ με το Σκάι να ζητούν με όλα τα Μέσα καθημερινά με εκατοντάδες δημοσιογράφους όλων αυτών των ΜΜΕ, τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στη Β ή Γ κατηγορία λόγω «κοριόπολης» ή «εγκληματικής οργάνωσης» που αποδείχτηκαν πέρα για πέρα ψευδείς και κατασκευασμένες.

Παρακολουθούμε ακόμα εδώ και ένα μήνα την προσπάθεια όλων και του Ολυμπιακού μη εξαιρουμένου για το πως να σωθεί ο ΠΑΟ. Νόμοι και καταστατικά αλλάζουν για χάρη του και ο Ολυμπιακός να τα ψηφίζει.

Δεν μου πέφτει λόγος τι ψηφίζει ο Ολυμπιακός. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από μένα. Ξέρω όμως τι πέρασα όλο αυτό το διάστημα να μου κατηγορούν αυτό που αγαπώ χωρίς λόγο. Ακόμα ξέρω και τι λένε στο χωριό μου ,σοφό, γιατί έχει βγει από την πείρα ετών.

Λένε λοιπόν ότι βλέπεις κάποιον που πάει να γκρεμιστεί σπρώξε τον γιατί αν σωθεί μπορεί αύριο να σε σπρώξει εσένα στον γκρεμό. Σωστό ή λάθος, ειλικρινά δεν μπορώ να πάρω θέση. Εύχομαι μόνο να μην το θυμηθούμε σε μια δύσκολη στιγμή στο μέλλον. Ευχαριστώ πολύ», george ploumakis ( [email protected] )

  • Αγαπητέ φίλε, ομιλείς με το συναίσθημα, για μία διοικητική πράξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και ξέρεις, οι διοικητικές πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με το συναίσθημα, συνήθως. Αποφασίζονται με βασικό κριτήριο το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της εταιρείας ( = ομάδας ) στη συγκεκριμένη περίσταση. Όπως καταλαβαίνεις, θα είναι μάλλον «μπόσικο» να ζητάμε από την διοίκηση της ομάδας μας να ... δημοσιοποιεί το «σκεπτικό» των διαφόρων αποφάσεων πού παίρνει ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ.

Είμαι λοιπόν βέβαιος, ότι η ψήφος του Ολυμπιακού δόθηκε βάσει των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ της ομάδας, πού βεβαίως, δεν μπορώ να γνωρίζω, παρά μόνον την ύπαρξή τους. Ίσως και να σχετίζεται με την ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, δεν ξέρω.

Άλλωστε, φίλε μου, όπως ασφαλώς θα έχεις προσέξει από την πορεία της επικαιρότητας, η συγκεκριμένη ψηφοφορία, ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ δεν έπαιξε στην σωτηρία του Παναθηναϊκού. Αν δεν πλήρωνε ο Αλαφούζος την τελευταία στιγμή τον Βέμερ, ο Παναθηναϊκός ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ. Η ψηφοφορία εκείνη στην οποία αναφέρεσαι, αποδείχθηκε τελικά ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ και ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Επομένως, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκανε ο Ολυμπιακός και ψήφισε όπως ψήφισε, διότι μόνο χαμένος δεν θα μπορούσε να βγεί από αυτή του την ενέργεια.

Η αποκάλυψη των ... αποκαλυμμένων !

Το «αποκάλυψαν» σχεδόν ταυτόχρονα. Προχθές Δευτέρα βράδυ η εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ και χθες το πρωί η κοντή αθλητική LIVESPORT : Αναμένονται Σέρβοι οπαδοί για τον τελικό Κυπέλλου.

Μάλιστα. Και ιδού τι ΑΚΡΙΒΩΣ έγραψα εγώ, σ' αυτήν εδώ τη στήλη, στο φύλο της περασμένης Παρασκευής ( 4 Μαϊου ):

Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ... ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ !

Τριάντα τέσσερις χιλιάδες τετρακόσια είναι τα εισιτήρια πού θα δοθούν στις ομάδες για τον τελικό Κυπέλλου.

Απ' αυτά, 17.200 θα δοθούν για τους οπαδούς της Αεκ, 15.200 για τους οπαδούς του Πάοκ και 2.000 για τους οπαδούς της ... Παρτιζάν !

Είπατε τίποτα ;

Μονή Κύκκου – Τζαμπασοφιά

Τι σχέση μπορεί να έχουν οι υποθέσεις της Μονής Κύκκου στην Κύπρο, με την Τζαμπασοφιά, το γήπεδο Μελισσανίδη πού όπως λένε «χτίζεται» στη Νέα Φιλαδέλφεια, πάνω στα θεμέλια ενός διαλυμένου σε όλες του τις δομές κράτους ;

Καμία σχέση μεταξύ τους, αλλά αρκετές ομοιότητες στην «λογική» και τη «νοοτροπία» της ελληνικής κυβέρνησης.

Τι συμβαίνει. Η Μονή Κύκκου είχε παραχωρήσει, το 1998, ένα κομμάτι -«φιλέτο» γης στην ελληνική κυβέρνηση, για να το χρησιμοποιήσει για την ανέγερση της Πρεσβείας της Ελλάδας.

Η Πρεσβεία δεν ανεγέρθηκε ποτέ, οπότε η παραχώρηση, πού είχε γίνει ΕΙΔΙΚΑ γι' αυτό το σκοπό, δεν μπορεί να ισχύει και το πανάκριβο αυτό τεμάχιο ΛΟΓΙΚΑ πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της Μονής.

Πού... όμως! Σιγά μην επιστρέψουν οι συριζανέλ κάτι πού ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ! Αντίθετα, προσπάθησαν – και προσπαθούν – να το μοσχοπουλήσουν ! Και η υπόθεση αυτή τη στιγμή παίζεται στα δικαστήρια, όπου κατέθεσε μέχρι και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο Κοτζιάς!

Και πού θυμίζει την Τζαμπασοφιά αυτή η ιστορία ; Μα, με την ίδια ακριβώς λογική και νοοτροπία, η κυβέρνηση συριζανέλ προσπαθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ να ΧΑΡΙΣΕΙ στην εταιρεία Δικέφαλος του Μελισσανίδη ένα οικόπεδο ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ πού κάποτε είχε παραχωρηθεί στην ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΚ για αποκλειστικά και μόνον αθλητικούς σκοπούς και ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ σε ιδιώτες !

Είπαμε, όμως. Αυτοί είναι, φτύστε τους μην τους ματιάσετε.

Διαβάστε επίσης