Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ : ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΠΑΔΟΥ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ : ΟΙ ΟΒΙΔΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΟΠΑΔΟΥ
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 - 16:33
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Το αίτημα γιά αντιντόπινγκ έλεγχο στον τελικό ατόνησε μετά το σύνθημα των οπαδών του Μπάοκ στην Τούμπα :
«Μάγια, μάγια, στα ούρα του Λιβάγια»
Στο Καραϊσκάκη τον βλέπαμε με την ερυθρόλευκη, αλλά ήδη προβάρει την κιτρινόμαυρη γιά τα θυρανοίξια της Τζαμπασοφιάς
Ξεκινάω με ένα πολύ φρέσκο, μόλις χθεσινομεσημεριανό διάλογο μεταξύ του … υφυπουργού εξωτερικών (!!!) Τέρενς Κουϊκ και του πρίγκηπα Κάρολου, κατά την υποδοχή του δεύτερου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Μετά τις πρώτες διαχύσεις ( όπου ο Τέρενς Κουϊκ είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και παραγωγικός ) ο Τέρενς Κουϊκ είπε στον Κάρολο : «Ξέρετε, εγώ είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» !
Είμαι βέβαιος ότι ο Κάρολος φλεγόταν πράγματι από την επιθυμία να μάθει ποιάς ΑΓΓΛΙΚΗΣ ομάδας είναι «οπαδός» ο Υφυπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης. Όμως, ο φλεγματικός βρετανός έκρυψε τον ενθουσιασμό του από την τρομερή αποκάλυψη και απάντησε, προτιμώντας να μην τον προσβάλλει ευθέως : «Ναι, αλλά το πρωτάθλημα φέτος το πήρε η Μάντσεστερ Σίτι»!
Τι μνήμες μου ξύπνησε αυτός ο μικρός διάλογος του στυλ … «από την πόλη έρχομαι και στη κορυφή καν’ έλα» !
Η τελευταία φορά πού τον είδα από κοντά, ήταν σε μία από τις φιέστες του Ολυμπιακού. Νομίζω δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί, αλλά το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση. Πέρασε από δίπλα μου τα σκαλιά σαν σίφουνας. Απόρησα γιά το πού πάει και κατέβαινε τα σκαλιά με τόση βιασύνη. Ο Τέρενς Κουϊκ, όμως, είχε πολύ σοβαρό λόγο να βιάζεται. Ηταν μια στιγμή, από τις σπάνιες έως μοναδικές, πού ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν μόνος του, εντελώς μόνος, στο κέντρο της εξέδρας των VIP. Δεξιά και αριστερά του, κανένας ακόμη. Και αυτός ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος γιά τον Τέρενς ναι βιάζεται. Εσπευσε και … δικαιώθηκε. Θρονιάστηκε δίπλα στον Μαρινάκη, αφού πρώτα τον χαιρέτησε με τα πολλά καντάρια εγκαρδιότητας να ξεχειλίζουν από την πληθωρική του παρουσία.
Ντυμένος με ερυθρόλευκη φανέλα ( δεν ξέρω αν αγοραστή ή δώρο από κάποιον του Ολυμπιακού ) ο βουλευτής των Ανέλ του Καμμένου Τέρενς Κουϊκ δεν άφηνε καμία αμφιβολία, ούτε γιά την Ολυμπιακοφροσύνη του, ούτε γιά την αγάπη και την αφοσίωσή του στον πρόεδρο.
Δεν θα περιγράψω το τι αισθάνθηκα εκείνες τις στιγμές γιά τον ερυθρόλευκα ντυμένο πρώην δημοσιογράφο. Ούτε και θα αποκαλύψω τι μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο κυρ Θόδωρας τις κάποιες, ελάχιστες φορές πού το είχε φέρει η κουβέντα, γιά τον Τέρενς Κουϊκ, όταν κάποτε, στο ΦΩΣ της Πειραιώς του είχε ζητήσει δουλειά και ο Νικολαϊδης τον είχε εμπιστευτεί. «Εγώ τον έκανα δημοσιογράφο, αν και δεν ήξερε να γράφει», είναι το μόνο πού μπορώ να γράψω. Τα υπόλοιπα … «κάποτε, ίσως» στα … απομνημονεύματά μου !
Δεν έχει φραγμούς ο λιγούρης
Πού τον θυμήθηκα τον Κουϊκ ξαφνικά, ενώ αποφεύγω να τον φέρω στη σκέψη μου ; Επρεπε λοιπόν να με κάνει να βγώ απ’ τα ρούχα μου, πού λέει ο λόγος. Με την αντίδρασή του μετά την αναγόρευση της Αεκούλας ως «βασίλισσα» της τσίμπλας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
Ολοι λίγο πολύ ξέρουμε τι ακριβώς είναι και τι σημαίνει αυτός ο μπασκετικός τίτλος της Αεκ. Όπως και όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλο μπορεί να είναι το πάθος του λιγούρη. Δεν έχει φραγμούς ο λιγούρης, όταν του πέσει κάποια στιγμή στα χέρια κάτι πού ονειρεύεται, ή πού μοιάζει με αυτό πού ονειρεύεται. Και στον λιγούρη Αεκτζή, έπεσε το Κύπελλο του … «Τσαμπιονσλίγκ» ( ε, ρε, λιγούρα πού τους δέρνει ) του μπάσκετ. Δηλαδή το βραβείο γιά την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης … ΜΕΤΑ ΤΙΣ … εκατόν πενήντα πρώτες !!!
Κανένας λιγούρης οπαδός της Αεκ δεν μπορεί να με εκπλήξει ή να με κάνει να ανατριχιάσω με τους πανηγυρισμούς του. Αναμενόμενες αυτές οι αντιδράσεις. Ενας «ερυθρόλευκος οπαδός» όμως, όπως ο Τέρενς Κουϊκ, μπορεί να μου προκαλέσει ανάμικτα συναισθήματα, όλα προς την κατεύθυνση της αηδίας και της αποστροφής.
και ιδού τι ανάρτησε ο Τέρενς Κουϊκ στο διαδίκτυο γιά τον … «ευρωπαϊκό θρίαμβο» της Κούλας :
Ανάρτηση πρώτη : «Το 1968 ήμουνα στο Καλλιμάρμαρο ως Ρεπόρτερ. Φέτος σας χειροκροτούσα ως περήφανος Ελληνας. Μπράβο ΑΕΚ. Φέτος είναι η χρονιά σου, Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως».
Οι απαντήσεις κάτω από την ανάρτηση, τυπικές και αδύναμες, πλην ορισμένων, όπως η εξής ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ :
«Μπράβο, ρε Τέρενς Κουϊκ «Ολυμπιακάρα». Το 1968 έπαιρνες και συνεντεύξεις από τον Παττακό και τον Ασλανίδη, γλείφοντας τη Χούντα. Και τότε περηφάνεια ένοιωθες ;»
( Εχει και συνέχεια, αλλά … δεν γράφεται )
ΤΕΡΕΝΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑΣ» ΝΑΙ … ΜΕΝ, ΑΛΛΑ …
ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ «ΚΑΜΠΙΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠ’ ΤΟ ΚΟΜΒΟΪ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ !
Ο Ολυμπιακός επί Ευρωπαϊκού επιπέδου έχει σημειώσει ανεπανάληπτες για ελληνική ομάδα επιτυχίες κατακτώντας διεθνή Κύπελλα στις κορυφαίες διοργανώσεις, όπως πρόσφατα στο Βόλεί γυναικών, όπου κατέκτησε το Τσάλεντζ Κάπ γιά πρώτη φορά στην ιστορία του.
Δεν γνωρίζω αν ο Τέρενς Κουϊκ ενθουσιάστηκε τόσο, ώστε να εκφράσει τον ενθουσιασμό του είτε επίσημα, είτε με αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Δεν μπορεί, κάπου θα το είχα δεί, κάπου θα το είχε πάρει το μάτι μου. Εξ άλλου, δεν νομίζω ότι υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος να το πράξει. Ότι είναι «Ολυμπιακάρας» «το ξέρουν και οι πέτρες» ( και αυτή προσφιλής έκφραση του κυρ Θόδωρου ).
Όμως, όταν υπάρχουν στη μέση Καμμένος και Μελισσανίδης, ένας … «Υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ» ή έστω «υφυπουργός Εξωτερικών συριζανέλ» πρέπει να συμμορφώνεται και να φέρεται σύμφωνα με τα συμφέροντα ( του … τόπου ).
Βεβαίως ο Τέρενς Κουϊκ δεν είναι ο μόνος. Αντίθετα, είναι ένας ακόμη από τους συριζανέλ πού ΕΠΡΕΠΕ να εκδηλώσει τα … προοδευτικά του πιστεύω γιά τον αθλητισμό. Το έχω ξαναγράψει, αν θυμάστε, ότι οι συριζανέληδες είναι σαν τις κάμπιες, πού τώρα την άνοιξη, πού είναι και η εποχή τους, προχωράνε στο δρόμο σε κονβόϊ, ο ένας πίσω απ’ τον άλλο και όλοι μαζί, πίσω από τον επικεφαλής. Αλλοίμονο αν καμιά κάμπια λοξοδρομήσει και βγεί από τη σειρά. Μαύρο φίδι πού την έφαγε. Το μέλλον της είναι προγεγραμμένο. Ποτέ της δεν πρόκειται να γίνει πεταλούδα. Πίσω στη σειρά λοιπόν και η «κάμπια» πού κάποτε σκοτωνόταν να πλησιάσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Μοιραίο ήταν κάποια στιγμή, ως «κάμπια» σεβόμενη τον εαυτό και την αποστολή της, να αλλάξει και συνομιλητή και χρώμα φανέλας.
Ετσι το βλέπω εγώ με τον Τέρενς. Κάτι έπρεπε να κάνει, κάτι γιά να δείξει ότι είναι «Ολυμπιακός μεν, αλλά … και γνήσιος φίλαθλος, αντικειμενικός τόσο, ώστε να πανηγυρίζει ακόμα και στις φιέστες – φιάσκα των άλλων. Ενας «ολυμπιακάρας» «ναιμεναλλάς», πού πάνω απ’ όλα βάζει την προσήλωση στο υψηλό ιδεώδες του σιγουρέματος της καρέκλας. Είτε με τον Καμμένο, είτε με τον Τσίπρα, είτε με τον Μελισσανίδη, είτε και με τον διάολο ακόμα ( τρόπος του λέγειν ) αρκεί να ικανοποιούνται πάντα το μέλλον και τα συμφέροντα ( … της χώρας ).
( Αλήθεια, ρε Τέρενς, πότε θα ξανάρθεις στο Καραϊσκάκη ; Ξέρω πολλούς πού σε έχουν επιθυμήσει και σε περιμένουν γεμάτοι απορίες, να σε ρωτήσουν για το τι έγινες και χάθηκες τόσο καιρό ).
Tragic Ταχτσίδη : Αλλαξε φωτό στο προφίλ του !
Εβγαλε από την φωτογραφία του στο προφίλ του στο Face Book την ερυθρόλευκη φανέλα ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Και έβαλε άλλη φωτογραφία στη θέση της, πού φοράει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος. ( προφανώς, δεν είχε εύκαιρη φωτογραφία του με το Βέρτη ).
Καλά έκανε, αν αυτό ήθελε και απορώ γιατί δεν το είχε κάνει τόσο καιρό. Αν όμως πιστεύει ότι κάτι κέρδισε με αυτή την ενέργεια, σίγουρα είναι μακριά νυχτωμένος. Και μου θυμίζει εκείνο τον απατημένο σύζυγο πού θέλοντας να εκδικηθεί τη γυναίκα του πού τον απατούσε, έκοψε τα γεννητικά του όργανα.
Αντε και καλή επιτυχία στην Εθνική Παναγιώτη.
Το χι έφτασε στο 1,29
«Κύριε Μανώλη καλησπέρα. Μια επισήμανση. Άνοιξαν δέκα φορές την υπόθεση Βέροιας -Ολυμπιακός και έψαχναν ψευδομάρτυρες μπας και αποδοθεί ευθύνη στον Ολυμπιακό. Τώρα στο ματς Λαμία - Απόλλων που έχει ανιχνευτεί ως ύποπτο από την ΟΥΕΦΑ και φαίνεται να έχει κονομήσει όλη η Ελλάδα, όταν το χι έφτασε στο 1,29 πριν την έναρξη του αγώνα σε όσες εταιρείες δεν το είχαν φράξει δεν γίνεται τίποτα. Τις προστατεύει ο ΟΠΑΠ τις ομάδες αυτές ;» (Giannis Bakelas )
· Τι … ρωτάς τώρα, ρε φίλε …
Οι «παντελονάτοι»
«Τότε που υπήρχε η...παράγκα! Και δυστυχώς τσιμπούσαν και κάποιοι δικοί μας...παντελονάτοι, γιατί τους λέγαν οι αλλόθρησκοι ''τα παίρνετε με την διαιτησία'' και λέγαν πως ντρέπονται! Τώρα ας δούνε αυτούς που τα λέγανε, πως πανηγυρίζουν όλο περηφάνια τα χάρτινα πρωταθλήματα της ''εξυγίανσης''» ( Μάκης Σβολιαντόπουλος )
Η περηφάνεια του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι και η «ανάπηρη» αποστολή του Πλατανιά
Οσο περνάνε οι μέρες και όσο πλησιάζει η μέρα του τελικού των χάρτινων, τόσο με πλημμυρίζει η συγκίνηση, διαβάζοντας τις ενέργειες του ιδιοκτήτη του Μπάοκ Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι.
Είναι τόσο διαχυτικός, τόσο εκδηλωτικός, τόσο αυθόρμητος, τόσο ενθουσιώδης, πού δύσκολα αποφεύγει τη «λακκούβα» της γελοιοποίησης και τα σκωπτικά σχόλια, κυρίως από αυτούς πού δεν πληρώνει ( οι άλλοι … δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, βλέπετε ).
Τι είπε λοιπόν προχθές μεταξύ άλλων μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές του : «Με κάνατε υπερήφανο. Οσα σοκ και αν επιχείρησαν οι αντίπαλοί μας γιά να μας προκαλέσουν, δεν δημιουργήθηκε στην ομάδα πανικός και εκνευρισμός, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια».
Σταράτες κουβέντες, φίλοι μου. Ο Ιβαν Σαμπίντι ομολόγησε ότι οι παίκτες του τον έκαναν υπερήφανο, οπότε μας λύθηκε αυτή η απορία και μας έμεινε μόνο μία ακόμη :
Ο ίδιος ο Ιβάν Σαμπίντι τους … έκανε υπερήφανους τους παίκτες του ; Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μαθαίναμε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ τους παίκτες του Μπάοκ, πόσο υπερήφανους τους έκανε ο πρόεδρος και αφεντικό τους με τα καμώματά του.
Θέλω να πιστεύω, ότι το αποκορύφωμα της υπερηφάνειας πού ένοιωσε ο Ιβάν Σαμπίντι παρακολουθώντας την ομάδα του, ήταν ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος στην Τούμπα, εναντίον μιάς ομάδας από τον Πλατανιά της Κρήτης. Αλλά και ποιος δεν ένοιωσε υπερηφάνεια, παρακολουθώντας αυτό τον αγώνα ; Καταρράκτες υπερηφάνειας ξεχείλισαν το γήπεδο της Τούμπας και πήραν τον κατήφορο προς τον Θεσσαλικό κάμπο, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να γινόταν, δηλαδή ; Με … ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ παίκτες αποστολή κατέβηκε ο Πλατανιάς. Δηλαδή με ένδεκα βασικούς και τέσσερις στον πάγκο, εκ των οποίων οι ΔΥΟ ήταν … τερματοφύλακες ! Και τι ήταν οι άλλοι δύο; Ηταν ένας Ινδός και ένας Παλαιστίνιος !
Σινγκ και Σαλάμ Αλέκουμ
Ναι φίλοι μου, όπως το διαβάσατε. Ενας Ινδός, ονόματι Γκούρτζιντερ Σινγκ, με συνολικά 147’ συμμετοχής φέτος σε αγώνες και ένα Παλαιστίνιος ονόματι Σαάντο Αμπντέλ Σαλάμ αλέκουμ, με 113’ συμμετοχή. Και οι δύο μπήκαν και έπαιξαν ως αλλαγές, ο πρώτος στο 68’ και ο δεύτερος στο 84’ του αγώνα. Οι υπόλοιποι δύο του πάγκου, ήταν οι τερματοφύλακες Κοκκάλας ( διαπρεπής μάρτυρας κατηγορίας στο Ολυμπιακός – Πλατανιάς πέρυσι ) και Κασωτάκης.
Σε ρόλο κώνου προπονήσεων ο γερόλυκος
Δικαιολογημένη λοιπόν η υπερηφάνεια γιά την ομάδα πού διέλυσε αυτό το συνονθύλευμα ή όχι ; Εσείς δηλαδή αν είσαστε του Μπάοκ, τι θα κάνατε ; Δεν θα αισθανόσαστε υπερήφανοι ;
Και αν ακόμα αισθάνεστε ενδοιασμούς, θα επιμείνω με άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είδατε αυτόν τον προικισμένο φορ από την πρώην Γιουγκοσλαβία, τον εκπορθητή Πρέγεβιτς, με πόση άνεση έβαλε τα γκολ πού έπρεπε γιά να βγεί πρωτος σκόρερ ;
Σας είχα άλλωστε προϊδεάσει γιά το τι θα βλέπαμε. Δυό γκολάρες έβαλε ο Πρέγεβιτς και όχι σε όποιον κι’ όποιον. Τα έβαλε σε μια άμυνα σιδερένια ( τόσο σίδερο, ώστε να συμπεραίνει κανείς πως πριν τον αγώνα είχαν όλοι τους φάει φακές ! ) με ηγέτη – επικεφαλής της τον αδάμαστο γερόλυκο Καρυπίδη.
Ρέστα έδωσε ο Καρυπίδης, ειδικά στη φάση του δεύτερου γκολ του Πρέγεβιτς με κεφαλιά, σε φάση πού αυτός έπαιζε τον ρόλο του κώνου προπονήσεων.
Τρείς φορές πάνω
Κάπως έτσι λοιπόν πέρασε ο Πρέγεβιτς τον Ανσαριφάρντ στα γκολ και πρόσθεσε επιπλέον υπερηφάνεια στον πρόεδρο Ιβάν. Ποιος Ανσαριφάρντ τώρα, μπροστά στον Πρέγεβιτς ;
Και μην κοιτάτε πού ο Ιρανός του Ολυμπιακού αξίζει ως μεταγραφή ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ περισσότερο από τον Γιούγκο του Μπαοκ. Ισως του χρόνου, αν παίζουνε και οι δύο στο ίδιο πρωτάθλημα, να καταφέρει να βάλει περισσότερα γκολ και να τον φτάσει σε μεταγραφική αξία. Εστω και χωρίς Πλατανιάδες μεταξύ των αντιπάλων του.

Διαβάστε επίσης