Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ !

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ !
Σάββατο, 12 Μαΐου 2018 - 18:21

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ περίπου οπαδοί του Πάοκ έκαναν χθες παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος με τα ρόπαλα στα χέρια.

Τους συνόδευε η αστυνομία του Τόσκα. Με τα ... «ροπαλάκια» στα χέρια.

ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚΟΥΛΑ

ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΕΡΡΕΪΡΑ

Και το άκρον άωτον της γελοιότητας : Συνεδρίασαν οι Λασκαράκης, Αντωνίου, Βακάλης, Στράτος και ο ... «δικός μας» Γραμμένος για να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων την παρανομία !

Αυτό ήταν. Ξεβρακώθηκαν τελείως στην ΕΠΟ. Και ποιος τους ξεβράκωσε ; Ο ίδιος ο σύμμαχός τους, αυτός πού «αμείβουν πλουσιοπάροχα» όπως λέει και η Κούλα. Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περρέϊρα. Και μιλάμε γιά το ολοκληρωτικό, γιά το απόλυτο ξεβράκωμα.

Εστειλε λοιπόν – λένε – επιστολή ο Περρέϊρα στους διαιτητές ( όλους τους διαιτητές, αλλά φαίνεται να αφορά μόνον ένα, τον Παπαπέτρου ; ) με την οποία «απολογείται» γιά την απόφαση να ορίσει ξένο στον τελικό Κυπέλλου.

Ο Περρέϊρα χαρακτηρίζει «εξαιρετικά κρίσιμη» τη στιγμή ( μα καλά, δεν είναι μία ... γιορτή του ποδοσφαίρου ; Από πότε μία γιορτή, καλείται ... κρίσιμη στιγμή; ) και τους πληροφορεί ότι ήθελε να τους ... προστατεύσει από την ... έκθεσή τους σε ένα εχθρικό περιβάλλον !!!

Κατ' εξαίρεση, γράφει ο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος Περρέϊρα στην επιστολή του, πού βεβαίως σημαίνει ότι ο κανόνας είναι άλλος, ότι δηλαδή χρησιμοποιούνται πάντα Ελληνες διαιτητές, αλλά ... όποτε γουστάρει φτιάχνει εξαιρέσεις.

Προσέξτε τώρα. Ποιοι είναι αυτοί πού δημιουργούν το εχθρικό περιβάλλον από το οποίο θέλει να προστατεύσει τους Ελληνες διαιτητές ο Περρέϊρα ; Οπαδοί του Ολυμπιακού βεβαίως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ούτε του Πανιωνίου, ούτε της Λάρισας, ούτε του ΟΦΗ, ούτε κανενός εξ αυτών. Είναι ΜΟΝΟΝ του Πάοκ και της Αεκούλας. Δηλαδή ΤΩΝ ΔΥΟ ομάδων, πού ΦΥΣΙΚΑ κινδυνεύουν άμεσα με κυρώσεις, έτσι και γίνει ο,τιδήποτε.

Ερώτημα προς τον πλουσιοπάροχα αμειβόμενο. Αυτό το ... εχθρικό περιβάλλον, τώρα το πρόσεξες πρώτη φορά ; Όταν ο Ολυμπιακός ζητούσε απεγνωσμένα ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, επειδή θα αντιμετώπιζε επίσης εχθρικό περιβάλλον στην Τούμπα, στο ΟΑΚΑ ή και στη Λεωφόρο κ.α. δεν το είχες προσέξει ; Η μήπως όταν ανέβαινε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, το περιβάλλον ήταν ... φιλικό ; Γιατί δεν φρόντισες και τότε να προστατέψεις τους διαιτητές, ορίζοντας ξένους ;

Τηλέφωνα ο Θοδωράκης

Ομιλείς όμως περί εξαιρέσεως του κανόνα. Ηθελα να ξέρω, στην πατρίδα σου ( όπου βεβαίως δεν ήσουν τόσο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος όσο εδώ ) ΕΤΣΙ ΦΤΙΧΝΟΝΤΑΙ οι ... εξαιρέσεις των κανόνων; Πρώτα ανακοινώνονται οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αποφάσεις και ... μετά νομιμοποιούνται με ΠΑΡΩΔΙΕΣ – ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ γιά να αποκτήσουν ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ νόμιμη επικάλυψη ;

Μπορείς όμως να απαντήσεις σε αυτά τα απλά ερωτήματα ; Δεν μπορείς. Ούτε βεβαίως και ΑΠΑΝΤΑΣ το θα γίνει αν ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ κάποια ομάδα πού ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο Πάοκ, ούτε η Αεκούλα, σου ζητήσει ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ επειδή θα έχει να αντιμετωπίσει ( και θα το ξέρουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες αυτό ) εχθρικό περιβάλλον σε μία έδρα ; και γιά να τα λέμε με ονόματα, αν ο Ολυμπιακός εν όψει Τούμπας, με το γνωστότατο και πάντα ... «οικείο» περιβάλλον, σου ζητήσει ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ τι θα κάνεις ; Θα του ορίσεις ξένο, ή θα βάλεις τον Θοδωράκη να παίρνει τηλέφωνα και να ζητάει κατανόηση και ... υπομονή, όπως συνηθίζει;

Ακρον άωτον γελοιότητας

Ο πλουσιοπάροχα αμειβόμενος Περρέϊρα, όπως είπαμε, με αυτές του τις ενέργειες βοήθησε έμπρακτα στο ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ της ΕΠΟ. Και τι εννοώ ξεβράκωμα; Ότι όπως ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, η ΕΠΟ και κατά συνέπεια και Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΗΣ, ανήκει σε ΔΥΟ ομάδες. Στον Πάοκ και την Αεκούλα.

Ποιοι διαφωνούσαν γιά τον διαιτητή ; Ο Πάοκ και η ΑΕΚΟΎΛΑ. Ο πρώτος ήθελε Σιδηρόπουλο και η δεύτερη Παπαπέτρου. Αυτές οι δύο ομάδες τσακωνόντουσαν γιά το πάπλωμα και η ΕΠΟ, ΑΝΗΜΠΟΡΗ και ΑΔΥΝΑΜΗ το μόνο πού έκανε ήταν να προσπαθεί να μπεί στη μέση, να βρεί τη φόρμουλα να ικανοποιήσει και τους δύο, αν ήταν ποτέ δυνατόν.

Και όταν αποδείχτηκε ότι και οι δύο είχαν μουλαρώσει και δεν έκαναν πίσω με τίποτα, η ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει πράξη εκείνο πού τόσο καιρό αρνιόταν κατηγορηματικά, εκείνο που απέρριπτε μετά βδελυγμίας, όταν το ζητούσαν άλλοι, αλλά το δέχτηκε σαν μεσοβέζικη λύση, όταν διαπίστωσε πως τα μεγάλα αφεντικά δεν υποχωρούσαν.

Και το άκρον άωτον της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ της διοίκησης της ΕΠΟ ; Για να πράξει εκείνο πού της έβγαινε σαν λύση τη δεδομένη στιγμή, έφτασε στην ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ της πρόχειρης λύσης. Συγκάλεσε, τάχατες, συνεδρίαση της ... «Επιτροπής Εκτάκτων θεμάτων» πού έχει συστήσει γιά να περνάει τις όποιες παρανομίες σκαρφίζονται τα αφεντικά, η οποία ... «επικύρωσε» τάχατες την απόφαση του πλουσιοπάροχα αμειβόμενου, αλλά όχι ομόφωνα ( λες και θα είχε καμία ιδιαίτερη σημασία ). Με πλειοψηφία ψήφων, 3 – 2.

Βεβαίως, αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως επίδειξη δυνάμεως των δύο αφεντικών, ποιος δηλαδή την ... έχει πιο ... μεγάλη την παρασκηνιακή δύναμη.

Ψήφισαν «υπέρ», όπως διαβάσαμε ο «δικός μας» Γραμμένος, ο Λασκαράκης με τη στενή φιλία και επαγγελματική σχέση με τον Μπέο, πού συχνάζει πλέον στον προθάλαμο του γραφείου του Ιβάν και ένας Αντωνίου, πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και διάδοχος του Ιορδάνη του Τσώτσου.

Να θυμίσω ακόμη, ότι ο Λασκαράκης ήταν παρατηρητής του αγώνα Ολυμπιακού – Πλατανιά και πρωταγωνιστής της σκευωρίας πού στήθηκε τότε από τον Πάοκ εναντίον του θρύλου.

Υπέρ του «όχι» ψήφισαν ο στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη Βακάλης από την ΕΠΣ Σάμου με τα ... εκατοντάδες σωματεία και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Στράτος και αυτός Αεκιτζής και σούπερ ντούπερ Μελισσανιδικός.

Βλέπουμε λοιπόν ότι τα κουκιά είναι ξεκάθαρα σ' αυτή την ΕΠΟ, όπου αποδεδειγμένα πλέον και κατά τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο, κουμάντο κάνουν δύο ομάδες :

Οι δύο ... φιναλίστ του σημερινού τελικού Κυπέλλου. Και μη χειρότερα, δηλαδή.

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Το 1995 και πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, πού επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, έδρα του βάζελου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δηλώσει :

«Εγώ αν ήμουνα Αεκ και μου ζητούσε το αντίπαλο σωματείο να το αλλάξω, θα το έκανα, γιατί έχω μάθει να διοικώ υπερήφανα».

Και στη συνέχεια, είχε πεί : «Ο τελικός δεν πρέπει να ξαναγίνει σ' αυτό το στάδιο, όταν το χρησιμοποιεί σαν έδρα ένα από τα αντίπαλα σωματεία. Πάμε στη Λάρισα, πάμε όπου θέλετε, αλλά μη μας βάζετε να παίξουμε στο γήπεδο του αντιπάλου» !

Αυτά τα έλεγε «τότε» ο Μελισσανίδης. Σήμερα θα υποδεχτεί στο γήπεδό του τον αντίπαλο για τον τελικό Κυπέλλου.

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ»

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ !

«ΕΚΘΕΤΟΙ» ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΩΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καθαρογράφτηκε και δόθηκε στους αντιδίκους το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, γιά την ΔΗΘΕΝ «Εγκληματική Οργάνωση», τη ΣΚΕΥΩΡΙΑ πού έστησαν οι συριζανέληδες για να βοηθήσουν στην ΑΛΩΣΗ της ΕΠΟ.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσω κάποια από τα μέρη του σκεπτικού, με πολύ αναλυτική περιγραφή και έμεινα άναυδος από την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ( δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλον χαρακτηρισμό ) με την οποία οδηγήθηκε αυτή η ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΤΙΚΗ υπόθεση στον τελευταίο βαθμό της Δικαιοσύνης.

Πολύ σύντομα, θα την έχω στα χέρια μου και θα μπορώ να δημοσιεύσω τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Αρείου Πάγου πού αποδεικνύουν όχι απλά την αθωότητα των κατηγορουμένων, αλλά κυρίως τα «περίεργα» ΛΑΘΗ των εισαγγελέων και ανακριτών πού κατά καιρούς ασχολήθηκαν ( ΟΠΩΣ ασχολήθηκαν ) με αυτή την υπόθεση.

Ειλικρινά, απορώ πως, μετά από αυτή την απόφαση, κάποιοι εξ αυτών ΑΚΟΜΑ δεν έχουν ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ !

Εν πάση περιπτώσει, η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει με την ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ των ΑΔΙΚΑ και ΣΚΟΠΙΜΑ κατηγορουμένων. Θα έχει και ΟΥΡΑ, πού θα είναι ΠΟΛΥ ΟΔΥΝΗΡΗ γιά κάποιους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, βασικά.

Τίποτα δεν πρόκειται να ξεχαστεί, τίποτα δεν πρόκειται να συγχωρεθεί.

Μικρό γλωσσάριο ελληνικής διαιτησίας :

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ REFEREE OBSERVER

KAI TI ΙΩΣΗΦΟΓΛΟΥ

Τον ανέφερε η ΕΠΟ στο δελτίο Τύπου γιά τους διαιτητές του τελικού, με την ιδιότητα του ... Referee Observer !

Νίκος Ιωσηφόγλου, λέει, «Referee Observer» !

Εντυπωσιακός ο τίτλος. Στα αγγλικά, παρακαλώ. Στα ελληνικά, σημαίνει απλά, παρατηρητής διαιτησίας. Και γιατί δεν τον γράφουν στα ελληνικά ;

Αν έχει τύχει να διαβάσετε ποτέ κάποια ιστορία με την μαντάμ Σουσού, σίγουρα θα καταλάβετε. Η σχετική έκφραση «σουσουδισμός», τα λέει όλα. Η ΕΠΟ απλά «σουσουδίζει».

Πάμε παρακάτω. Είπαμε τι εστί ... «Referee Observer». Να δούμε τώρα και τι σημαίνει ... Νίκος Ιωσηφόγλου. Εν συντομία, πρόκειται γιά ένα παλιό ΕΠΟΠΤΗ, πού σήκωνε κάποτε το σημαιάκι και σε κάποιους, πολύ ολίγους αγώνες Α' Εθνικής, την εποχή πού ακόμα ήταν διαιτητής ο φίλος του ο Γιάννης Παπαγεωργίου, σημερινός υπάλληλος της Αεκούλας.

Ο Ιωσηφόγλου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΦΥΡΙΞΕ ως διαιτητής, τουλάχιστον σε αγώνα Α' Εθνικής. Μόνον επόπτης και ... πολύ του ήταν !

Μου είπαν ότι ο Ιωσηφόγλου είναι και μέλος της ΚΕΔ ! Δεν ... εκπλήσσομαι. Ολοι οι καλοί χωράνε, δεν λέει η παροιμία ; Βεβαίως, υπάρχει και το θέμα του ... τόνου ! Ανάλογα πού θα τον βάλεις, σε ποια ... συλλαβή.

Τέλος πάντων, θεωρώ άστοχη την κριτική πού βασίζεται στο καταφρονητικό «καλά;, είναι δυνατόν ένας Ελληνας πρώην επόπτης, να κριτικάρει τη διαιτησία ενός Μπαρμπακλάν, πως τον λένε ;

Όχι, βέβαια. Και δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να συμβεί. Η όποια ... «έκθεση» συνταχθεί από τον Ιωσηφόγλου, θα είναι «εσωτερικής κατανάλωσης», δηλαδή το πολύ μέχρι ΕΠΟ ( πού σημειωτέον, έχει και βαθιά δοχεία απορριμμάτων ). Ουδεμία ΦΙΦΑ ή ΟΥΕΦΑ, πρόκειται να ασχοληθεί με τις κρίσεις του πρώην επόπτη. Σιγά μην κάτσει τώρα να ... προβληματιστεί, αν ο πρώην επόπτης καταλογίσει κάποια ... σφάλματα στον Μπαρμπακλάν !

Τι συμβαίνει τότε ; Γιατί όρισαν έναν ανύπαρκτο ( διαιτητικά ) να αναλάβει ανύπαρκτα καθήκοντα ; Να σας πω τι πιστεύω. Πρώτον, επειδή είναι ΑΕΚΑΡΑΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Ε, να βάλουν κι' έναν «άνθρωπο του Αεκ», να του ... γλυκάνουν λίγο το χάπι.

Και δεύτερον, εντάξει, δικό μας παιδί είναι, της εξυγίανσης. Να του βγάλουμε και ένα μεροκαματάκι. Τέσσερα με πέντε κατοστάρικα είναι η επίσημη αμοιβή. Δεν μπορούμε και να τα πούμε λίγα, γιά μιάμιση ώρα πάνω στα επίσημα, να βλέπει το παιχνίδι και να κάνει και το κομμάτι του, ενδεδυμένος με ... επίσημη ιδιότητα μάλιστα ! Ασχημα είναι ;

Να γιατί θα πρέπει να ... ανησυχείτε όσοι πάτε στο ΟΑΚΑ !

Αντιγράφω από το ενημερωτικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ γιά τον σημερινό τελικό : «ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Ιατρεία θα λειτουργήσουν στο ΟΑΚΑ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του τελικού Θα βρίσκονται στις θύρες 14 και 29, ενώ ανοιχτό θα είναι και το κεντρικό ιατρείο του Σταδίου. Θα είναι επανδρωμένο με διάφορες ειδικότητες ιατρών, έως και χειρουργό. Ιατρός θα βρίσκεται και στον χώρο των VIP. Υπηρεσίες ιατρικής φύσεως θα παρέχουν στο ίδιο διάστημα και περίπου 50 εκπαιδευμένα άτομα από τους «Εθελοντές Σαμαρείτες», και φυσικά το ΕΚΑΒ».

Μην ανησυχείτε λοιπόν. Ο,τι και να σας συμβεί, το έχουν προβλέψει και έχουν λάβει τα μέτρα τους.

Καλό θα είναι πάντως, γιά κάθε ενδεχόμενο, πριν αναχωρήσετε από το σπίτι σας γιά το ΟΑΚΑ να φιλήσετε σταυρωτά την σύζυγο, τα παιδιά, τη μανούλα σας και όποιον τέλος πάντων αγαπάτε. Με την ευχή, να σας ξαναδούν κοντά τους.

«ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Η υποκρισία θα ανάψει κόκκινο μετά τον τελικό. Αν όλα πάνε καλά, κυβέρνηση και ΕΠΟ θα βγούν και θα κοκορεύονται για τα μέτρα και τις ενέργειές τους. Μέχρι και ... Τόσκα θα δούμε να σκάει μύτη και να διεκδικεί την επιτυχία.

Αν όμως γίνει κανένα μεγάλο μπάχαλο, η μία θα ρίχνει τις ευθύνες στην άλλη. Η ΕΠΟ στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση στην ΕΠΟ.

Τελευταίες οδηγίες πριν τον τελικό

«Μανώλη καλησπέρα. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη έβγαλε ανακοίνωση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας : «Πρός τους φιλάθλους που θα πάνε να απολαύσουν στο ΟΑΚΑ τον μεγάλο τελικό, την γιορτή του ποδοσφαίρου.

1.Πρίν φύγετε από το σπίτι σας για το γήπεδο να κάνετε τη διαθήκη σας.

2.Να πείτε σε κάποιο δικό σας πρόσωπο αν έχετε κάπου κρυμμένα χρήματα.

3.Να μάθετε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν και να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ και το βιβλιάριο υγείας.

4.Μη ξεχάσετε πριν φύγετε να φιλήσετε τους δικούς σας ,να ζητήσετε συγχώρεση και να μεταλάβετε των αχράντων μυστηρίων. Κατόπιν είστε έτοιμοι για το γήπεδο.

Με το καλό και ο Θεός μαζί σας» ( Αθανάσιος Βλάχος ).

Διαβάστε επίσης