Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ιστορία έγραψε: Λάζαρος τέλος απ' την ΑΕΚ και για πάντα στο λιμάνι!

Η ιστορία έγραψε: Λάζαρος τέλος απ' την ΑΕΚ και για πάντα στο λιμάνι!
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 - 19:30

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

«Ο Χριστός διέταξε να απομακρυνθεί η πέτρα που σκέπαζε τον τάφο. Και όταν αφαιρέθηκε η πέτρα, «φωνή μεγάλη εκραύγασε Λάζαρε, δεύρο έξω, και εξήλθεν ο τεθνηκώς δεδεμένος τους πόδας και τας χείρας κειρίαις...» (Ιωαν. 11, 43- 44).

*** Είπε : «Όποιον γουστάρουμε τον φέρνουμε, όποιον θέλουμε τον κρατάμε»!

Μα, είναι σαφές. Βάτσιο γουστάρει, Βάτσιο φέρνει. Στυλιαρά γουστάρει, Στυλιαρά φέρνει. Παπαπέτρου θέλει, Παπαπέτρου κρατάει και ανανεώνει.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ Θ' ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ - ΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΑΠΛΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Λόγοι υγείας με κράτησαν μακριά από την εφημερίδα, από το περασμένο Σάββατο. Και στο μεταξύ, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα στην επικαιρότητα. Με κυρίαρχο το θέμα της απόκτησης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου από τον Ολυμπιακό. Και βεβαίως, τις απεγνωσμένες αντιδράσεις της πανικόβλητης Αεκ και των άμοιρων ΑΡΔοτσατσονιών της, πού θέλουν – δεν θέλουν, αναγκάζονται να άγονται και να φέρονται ακολουθώντας τα καμώματα του διοικητή και τελικά να μετέχουν και να συμπάσχουν με την παραδοσιακή Αεκτζήδικη μιζέρια και κακομοιριά.

Ο Λάζαρος λοιπόν στον Ολυμπιακό. Παλιά ιστορία, ως πρόθεση, ως επιθυμία. Δεν ξεκίνησε τώρα. Τώρα απλά κορυφώνεται. Φτάνει στην ολοκλήρωση. Η οποία αποτυπώνεται με ακρίβεια στην φωτογραφία του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό, θα είναι και το επιμύθιο, ο επίλογος της ιστορίας. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, όσο και αν τσούζει την προηγούμενη ομάδα του, ΕΙΝΑΙ πλέον παίκτης του Ολυμπιακού. Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, αυτό είναι πού ΙΣΧΥΕΙ και ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ. Τίποτα περισσότερο.

Βεβαίως, γράφτηκαν και γράφονται πολλά από τους ΑΡΔοτσάτσους. Ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν κάτι, ή κάποιον να μιλήσει, να αντιπαρατάξει επιχειρήματα, πού να μπορούν να στηρίξουν την θεωρία του Μελισσανίδη, ότι ΔΗΘΕΝ ο Χριστοδουλόπουλος είχε υπογράψει την ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο του διετούς. Ο, τι μπορούν, όσο και όπως μπορούν. Διάβασα για παράδειγμα χθες δηλώσεις ενός τύπου, πού θήτευσε, λέει, σε μία επιτροπή της ΕΠΟ και ούτε λίγο, ούτε πολύ, έφτασε στο σημείο να ... «απειλεί» τον Ολυμπιακό με κυρώσεις, αν λέει, αποδειχθεί ότι ο Χριστοδουλόπουλος είχε υπογράψει δύο συμβόλαια για την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο !

Κούνια πού τον κούναγε, λέω εγώ. Τι πιστεύει δηλαδή ο εξυπνάκιας, ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει νομικό επιτελείο ; Ότι βαδίζει έτσι, στα κουτουρού ; Νομίζει ότι αν δεν ήταν απολύτως βέβαιος ο Ολυμπιακός, αν δεν είχε ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ θα προχωρούσε έτσι και τόσο γρήγορα την υπόθεση ;

Να τον δω ( και αυτόν και κάτι άλλους πολυξερίδηδες πού πετάγονται σαν τις πορδές και πετάνε τις παπαρίες τους για να δουν το ονοματάκι τους πρωτοσέλιδο ) ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη, στον ΠΡΩΤΟ κιόλας αγώνα της ομάδας. Θα πετάξει πάλι καμιά αρλούμπα, ή θα κάνει μόκο;

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ Ο ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ!

Βεβαίως, σε περιπτώσεις πού μιλάει ο διοικητής, δεν χρειάζεται περαιτέρω ενημέρωση. Πετάει μια-δυο ατάκες και τα λέει όλα. Στον αέρα τις πιάνει τις ατάκες του διοικητή ο προσωπικός του αγιογράφος και τις μεταφέρει στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Όχι βέβαια, ότι του τις είπε ο ίδιος ο διοικητής. Όχι, από το ... στενό του περιβάλλον τοις άκουσε. Τις είπε δηλαδή ο Μελισσανίδης στο στενό του περιβάλλον και το στενό του περιβάλλον τις μετέφερε στον αγιογράφο, να τις μεταλαμπαδεύσει στην φίλαθλη κοινή γνώμη.

Φυσικά, ο αγιογράφος χρειάζεται για ορισμένες και πολύ συγκεκριμένες μόνο ενέργειες. Μεταφέρει αυτά πού μαθαίνει από το στενό περιβάλλον και βεβαίως, όπου θεωρήσει ότι χρειάζεται στήριξη, βοηθάει. Κριτική δεν κάνει. Προβληματισμούς δεν αποτυπώνει. Διαφορετική άποψη ... τι είναι αυτό; Αφού συμφωνεί σε όλα !

Για να δούμε λοιπόν τι μας μετέφερε χθες πρωτοσέλιδα ο αγιογράφος, για να πάρουμε μία ιδέα περί του τίνος πρόκειται.

Είπε λοιπόν ο Μελισσανίδης (σ.σ.: στα πρωτοσέλιδα): «Όποιος δεν σέβεται την υπογραφή του, δεν μου κάνει ως άνθρωπος, δεν πα' να είναι κι' ο Μέσι». Και παρακάτω : «Να βγει και να μας πει τώρα ποιος τον απείλησε» !!!

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ... ΒΑΖΟΥΜΕ

Μάλιστα, κύριοι. Πολύ σοβαρά πράγματα, ακόμα και για ένα Μελισσανίδη αυτά. Ας τα πάρουμε ένα προς ένα. Πρώτον, περί σεβασμού υπογραφής. Συμφωνώ ότι ο καθένας πρέπει να σέβεται την υπογραφή ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ. Όχι εκείνη πού ... δεν έβαλε ποτέ ! Ούτε και εκείνη βέβαια πού την ... έβαλαν άλλοι αντ' αυτού !

Έτσι είναι. Για να σεβαστεί κάποιος την υπογραφή του, πρέπει να ... ξέρει ότι την έχει βάλει. Όχι να του την εμφανίζουν ξαφνικά μπροστά του, σε ανύποπτο χρόνο.

Και εγώ βέβαια δεν λέω ότι η υπογραφή πού θα εμφανίσει ( εάν και όποτε την εμφανίσει) η Αεκ δεν θα είναι του ίδιου του Χριστοδουλόπουλου αλλά κάποιου ... άλλου πού την μιμήθηκε. Δεν το λέω, διότι δεν ήμουν μπροστά. Όμως, λέω αυτό πού λέω διότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Και πριν για να προλάβω τον όποιο σχολιασμό, θα σας θυμίσω μία σχετικά πρόσφατη περίπτωση. Την περίπτωση Ντίντακ.

Τον θυμάστε φίλοι μου τον Ντίντακ; Θα σας βοηθήσω να θυμηθείτε.

Ο Ντίντακ λοιπόν, ήταν ένας καλός παίκτης, αριστερός μπακ, πού διακρίθηκε πέρυσι. Με ένα βασικό ... ελάττωμα και αυτός. Ότι δεν αναγνώριζε τα «ένα συν ένα» πού βάζει στα συμβόλαια των παικτών ο Μελισσανίδης. Ξαφνικά και αυτός, έχοντας φύγει για διακοπές δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στην Αεκ, ισχυριζόμενος ότι είναι ελεύθερος και ακόμη, ότι στο συμβόλαιό του υπήρχε μία ΠΛΑΣΤΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ, που δεν είχε βάλει ποτέ. Με την υπογραφή αυτή, το συμβόλαιό του επεκτείνονταν για ένα ακόμη χρόνο. Ο Ντίντακ ήταν κατηγορηματικός ότι σε αυτή την ομάδα, πού προσπάθησε να τον εκμεταλλευτεί δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ, ό,τι και αν γίνει και ότι θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΝΤΙΝΤΑΚ: «ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠ' ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ»!

Στις 23 Ιουλίου 2017, δημοσιεύτηκαν στο sdna.gr οι δηλώσεις του μάνατζερ του Ντίντακ, κάποιου κ. Βερδού:

«Μιλάμε για παραβίαση του νόμου. Πήραν ένα συμβόλαιο από το συρτάρι και πλαστογράφησαν την υπογραφή του Ντίντακ. Αυτός που έβαλε την πλαστή υπογραφή έβαλε ημερομηνία στην οποία ο πελάτης μου δεν ήταν στην ΑΕΚ. Πιστεύουμε ότι η υπόθεση είναι 100% υπέρ του πελάτη μου όμως υπάρχουν κάποιες προθεσμίες. Ο επαγγελματίας παίκτης πρέπει να προστατεύεται και το θέμα να λυθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Ντίντακ θα προπονείται με τη Ρέους μέχρι να λυθεί το θέμα. Πλέον θα απαιτήσει τη μεταγραφή του δικαστικά μέσω της FIFA. Αυτοί θα δώσουν τη λύση», δήλωσε ο μάνατζερ.

Ναι, όπως τα διαβάζετε, αγαπητοί φίλοι. Ευθέως και άνευ προσχημάτων η καταγγελία του μάνατζερ του Ντίντακ. Πού ασφαλώς δεν γνώριζε το ηθικό υπόβαθρο των ανθρώπων πού κατηγόρησε, ελαφρά τη καρδία. Η διοίκηση της Αεκ και να προβεί σε μία τόσο απεχθή και ανήθικη πράξη; Αυτοί οι άνθρωποι ... πλαστογραφία ; Αυτοί πού έβαλαν σκοπό της ζωής τους όχι να κονομήσουν, αλλά να εξυγιάνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, να κατηγορούνται με τόσο χαμερπή κατηγορία ; Ανατριχιάζω ! Για όνομα ! Φωτιά θα ρίξει ο Θεός ( ίσως και κατόπιν προσωπικής παρακλήσεως της Αγίας Σοφίας ) και θα μας κάψει !

ΠΗΓΑΝ ΣΕ ... ( ΑΕΚΤΖΗ ; ) ΓΡΑΦΟΛΟΓΟ

Ενδιαφέρουσες ήταν όμως και οι αντιδράσεις του διοικητηρίου της Αεκ μετά απ' όλα αυτά. Αντιγράφω : «Ζήτησαν και έλαβαν ειδική γνωμάτευση από γραφολόγο σχετικά με το γνήσιο της υπογραφής του 28χρονου ποδοσφαιριστή, ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να καταφύγουν και σε ανεξάρτητο γραφολόγο επιλογής της FIFA, προκειμένου να δικαιωθούν».

Το στίγμα των διαθέσεων της Αεκ, έδωσε όμως και ο διοικητής Μελισσανίδης, ο οποίος δήλωσε με το γνωστό ύφος του: «Θα τον βάλω να κόβει ξύλα τον χειμώνα στους Θρακομακεδόνες».

Αιφνιδιαστικά λίγες μέρες αργότερα, μάθαμε ότι η συνεργασία του Ντίντακ με την Αεκ λύθηκε! Ότι δηλαδή ο παίκτης έμενε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αντί ενός συμβατικού ποσού, να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της πατρίδας του. Όσο για την Αεκ, εμφάνισε μία επιστολή... συγνώμης, υπογεγραμμένη «από τον Ντίντακ». Φυσικά και αυτή η υπογραφή είναι... αμφισβητούμενη, όσο και το κείμενο, πού έχει γραφτεί από γνωστό Αθηναίο δικηγόρο. Προσωπικά, αμφιβάλλω αν ο ίδιος ο Ντίντακ έμαθε ποτέ ότι ... «ζήτησε συγνώμη» από την Αεκ. Έφυγε και βρήκε την υγειά του, ο άνθρωπος.

ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ!

Αυτά τα – πολύ ολίγα – σχετικά με το θέμα της υπογραφής και ότε πρέπει να τη σεβόμαστε. Για να πάμε όμως και στο θέμα των απειλών. Ο Χριστοδουλόπουλος είπε ευθέως ότι δέχτηκε απειλές. Και είπε αυτό πού ο ίδιος θεώρησε ότι πρέπει να πει. Από κει και πέρα, όποιος είχε τι μύγα μυγιάστηκε. Και φαίνεται ότι ειδικά η μύγα του Μελισσανίδη ήταν πολύ αυθάδης, θρασύτατη και απαιτητική.

«Να βγει και να μας πει τώρα ποιος τον απείλησε» !

Μπα ; Και ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, ΡΕ, πού θα απαιτήσεις από κάποιον να ακολουθήσει τις εντολές σου; Από πού κι' ως πού έχεις το ΘΡΑΣΟΣ και ζητάς από κάποιον να κάνει κάτι παρά τη θέλησή του ;

Να σου πω λοιπόν εγώ τι τρέχει με εσένα. Πιστεύεις ότι ΟΟΟΛΟΙ είναι υποχρεωμένοι να σε υπακούν τυφλά, να κάνουν αυτό πού θέλεις και αυτό πού σε συμφέρει, χωρίς να υπολογίζεις την δική τους θέληση και γνώμη.

Ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε και είπε αυτό πού ήθελε να πει και πίστευε ότι αρκούσε. Από κεί και πέρα, αν δεν σου αρέσει, αν ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΜΥΓΑ και μυγιάζεσαι, αν πιστεύεις ότι σε έθιξε, υπάρχουν και οι αρμόδιες αρχές να απευθυνθείς και να βρεις το δίκιο σου.

Αλλά για να μπούμε τώρα και στην ΟΥΣΙΑ του θέματος και για να σου εξηγήσω το ΓΙΑΤΙ ο Χριστοδουλόπουλος δεν βγήκε να καταγγείλει δημοσίως ονόματα και στοιχεία. Είναι πολύ απλό. Διότι ΕΙΔΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ με ΟΟΟΛΟΥΣ εκείνους πού ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ

Είδες τι έγραψε ο Καραπαπάς ; Ότι θα πρέπει να στείλει λίστα με όλους εκείνους πού έχουν απειληθεί, μόνο πού δεν θα χωρέσουν στις ρυπαρές φυλλάδες ( των αγιογράφων, προσθέτω ).

Εντάξει, δεν είναι και τόσο πολλοί, αλλά δεν είναι και ... καθόλου λίγοι. Και εννοώ τις γνωστές περιπτώσεις, έτσι ;

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΡΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ... ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΤΖΗΛΟΥ, ΚΑΡΥΟΦΥΛΗ, ΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΣΩΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Θα σου θυμίσω, ενδεικτικά, μία από τις όχι και τόσο γνωστές περιπτώσεις ΑΠΕΙΛΩΝ πού αποδόθηκαν στον Μελισσανίδη, εναντίον προσώπων του ποδοσφαίρου. Υπόθεση πού όχι απλά δημοσιοποιήθηκε, αλλά πού ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ και στις αρμόδιες αρχές. Και τι έκαναν οι αρχές;

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ! ΝΑΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ !

Εν ολίγοις, τι είχε γίνει ; Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ ο γιατρός Γιώργος Σαρρής, είχε ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ότι ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ από τον Μελισσανίδη, πού τον πίεσε να ορισθεί για τον αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκής – Αεκ ένας από τους παρακάτω τέσσερις διαιτητές : Τζήλος, Καριοφύλλης, Καρυοφίλης, Τίκας και Σοσώνης !

Φυσικά, ο ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ Γιώργος Σαρρής όχι μόνο δεν ... υπάκουσε στην εντολή του διοικητή, αλλά πήγε και τον κατήγγειλε με ένορκη κατάθεση στο Τμήμα Αθλητικής Βίας του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα, ο τότε πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με κοινοποίηση στους :

  1. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κοτζαμάνη
  2. Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών κ. Σημιτζόγλου
  3. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Εφετών Πατρών κ. Σκλήρη
  4. Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πατρών κ. Μεϊδάνη, όπου κατήγγειλε ακριβώς αυτά τα περιστατικά.

Ερώτηση : Υπήρχε πιο δημόσια, πιο επίσημη, πιο ΞΕΚΑΘΑΡΗ καταγγελία ; Όχι, βέβαια. Και τι έκανε η Δικαιοσύνη γι' αυτό;

Είπαμε. Απλά, ΤΙΠΟΤΑ !

Το άθλιο τέλος πού του άξιζε

Άθλιο τέλος μιας άθλιας ποδοσφαιρικής ύπαρξης. Ο διοικητικός ηγέτης του Πλατανιά Μαθιουλάκης ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ΠΑΕ ύστερα από σχεδόν μία δεκαετία.

Έτσι δικαιώθηκαν οι προσδοκίες του ερυθρόλευκου κόσμου. Αυτή η ομάδα - μίασμα του ελληνικού ποδοσφαίρου πού καλείται ΠΑΕ Πλατανιάς, ακολουθεί το πεπρωμένο όλων των καταδοτών και ψευδομαρτύρων. Εξαφανίζεται στο έρεβος της ιστορίας και παύει οριστικά να υπάρχει.

Διαβάστε επίσης