Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ!
Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 - 15:45
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ
*** Τα τελευταία 22 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει χάσει ΤΡΙΑ πρωταθλήματα. Και τα τρία, βαφτίστηκαν με ιδιαίτερα, χαρακτηριστικά ονόματα :
Το πρώτο, λεγόταν «πρωτάθλημα Δούρου» ( 2003 – 2004 )
Το δεύτερο, λεγόταν «πρωτάθλημα Πατέρα» ( 2009 – 2010 )
Και το τρίτο, λέγεται «πρωτάθλημα SOFTEX» και είναι το φετινό.
ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ !
ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ !
Το θέμα πέρα από την υπερεκχειλίζουσα γελοιότητα πού εμφανίζει στην πρώτη ματιά, είναι πολύ σοβαρό. Και με σημαντικές προεκτάσεις.
Ομιλώ γιά ένα φαινόμενο παραγοντικού «τσατσισμού» πού σπανίως συναντά κανείς ακόμα και στην πιο παρακμιακή περίοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξεπερνά, πιθανότατα και εκείνη την εικόνα πού διατηρείται ακόμα ζωντανή στη μνήμη μου, πριν από πολλές δεκαετίες, στο φουαγέ του ΟΑΚΑ με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, τον Κώστα Τριβέλλα, να κρατάει ένα σταχτοδοχείο κάτω από το πούρο του Βαρδινογιάννη, γιά να μην πέφτουν οι στάχτες στη μοκέτα.
Παλιές εποχές, παλιές εικόνες, αλλά ο παραγοντικός «τσατσισμός» εξακολουθεί να κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακμαιότατος, μάλιστα !
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι και αυτός παλιός. Μεταγενέστερος του Τριβέλλα. Κατάφερε να ξεκινήσει από τα χαμηλά, τα πολύ – πολύ χαμηλά και διέσχισε ολόκληρη την διοικητική πυραμίδα, μέχρι να φτάσει στην κορυφή, την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Είχε τον τρόπο του. Τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο πού έχει και τώρα. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο τρόπος, οι μέθοδοι και η νοοτροπία , δεν αλλάζουν. Μια φορά Γκαγκάτσης, πάντα Γκαγκάτσης. Κανόνας αυτό. Η ποιότητα γνωστή, η … ποσότητα αλλάζει. Και το ερώτημα πού τίθεται είναι απλό : Πόσο Γκαγκάτσης μπορεί να είναι ο Γκαγκάτσης ; Ανάλογα με την περίσταση, είναι η απάντηση πού μπορώ να δώσω.
Πριν από τρείς μέρες, ο Γαγκάτσης ήταν τόσο Γκαγκάτσης ώστε να ξεπερνάει ακόμα και τον εαυτό του ! Το θέμα πέρασε μάλλον στα ψιλά, αλλά δεν έχασε την ευρύτερη σημασία του.
Τι συνέβη; Ο Ολυμπιακός κατέθεσε στη Σούπερ Λίγκα το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Κανονικά και με το νόμο. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όλα καθαρά, όλα νομότυπα. Ουδέν κρυφόν, ή λανθασμένο νομικά. Οι άνθρωποί του, το κατέθεσαν στις 9:20 το πρωϊ. Υστερα από λίγο, η ΑΕΚ είχε ενημερωθεί. Και δέκα λεπτά περίπου αργότερα, γύρω στις εννέα και μισή, το συμβόλαιο του Λάζαρου είχε σταλεί στην Αεκ ! Πού γνώριζε έτσι τα πάντα. Γιά να μην έχει καμία αμφιβολία, κανένα ερωτηματικό, γιά να μπορεί να κανονίσει την πορεία της, από κεί και πέρα.
Ποιος ενημέρωσε την Αεκ ; Ποιος της διεβίβασε όλες τις λεπτομέρειες ; Ποιος της έστειλε το συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου, διότι «την ενδιέφερε ιδιαίτερα» ;
Μα, ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ! Ναι, φίλοι μου, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ΤΗΝ ΕΨΑΞΑΝ την υπόθεση. Και ΕΜΑΘΑΝ τα τι τα πώς και τα γιατί. Όλα.
ΠΟΣΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ «ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙ» ;
Ερώτηση. Πόσο καντάρια τσατσιλίκι να προϋποθέτει, άραγε, μία τέτοια ενέργεια ; Να ξεκινάει ο άλλος από τις εννέα απ’ το σπίτι του, με το πού μαθαίνει ότι ο Ολυμπιακός καταθέτει το συμβόλαιο πού ενδιαφέρει τον Μελισσανίδη και να σπεύσει στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ εκεί και Σ’ ΑΥΤΟΝ πού ΘΕΛΕΙ ;
Και με το πού απομακρύνονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, να τηλεφωνεί, να ενημερώνει, να «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» στην Αεκ μια διοικητική πράξη του αντιπάλου της ; Και να σας πω και το πιο … χαριτωμένο ; ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ο Γκαγκάτσης αυτούς πού τηλεφώνησε γιά να τους ενημερώσει ! Ναι, όπως σας το λέω : Κοιμόντουσαν ακόμη όταν χτύπησε το τηλέφωνο γιά να τους ΠΡΟΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΑ, μην τυχόν και τα μάθουν από κανέναν άλλο. Και πάει ο κόπος του τζάμπα.
Η εφημερίδα μας παρομοίασε χθες, πολύ εύστοχα τον Γκαγκάτση σαν «ντιλιβερά της Αεκ». Νομίζω ότι εν προκειμένω αυτό πού έκανε ο Γκαγκάτσης δεν λέγεται απλό ντιλίβερι. «Τσατσιλίκι» το λένε.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ :
ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ;
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΙΑΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ;
Είπαμε παραπάνω, ότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό. Και – γιά να χρησιμοποιήσω νομικό όρο – ιδιαζόντως ειδεχθές ! Επίσης πολύπλευρο. Με σημαντικότατες προεκτάσεις.
Κρατάμε τη μύτη μας και πάμε.
Πρώτον, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην Σούπερ Λίγκα ;
Δεύτερον ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πιάνει στα χέρια του τα συμβόλαια των ΠΑΕ με τους ποδοσφαιριστές τους, αφού πρόκειται γιά ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ πού ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τρίτους, παρά μόνο τα συμβαλλόμενα μέρη ;
Τρίτον, ποιος του έδωσε το δικαίωμα, αυτά τα εμπιστευτικά έγγραφα πού αφορούν νομικές συμφωνίες μεταξύ τρίτων, να τα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ κατά το δοκούν;
Ας πάρουμε το πρώτο. Η δημοσιογραφική έρευνα έχει αποδείξει ότι ο Γκαγκάτσης, λόγω των γνωστών νομικών ΚΟΛΛΥΜΑΤΩΝ, δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του «διευθύνοντα συμβούλου» στη Σούπερ Λίγκα, η οποία ωστόσο συνεχίζει να τον ανακοινώνει με αυτή την ιδιότητα. Επισήμως όμως, έχει προσληφθεί στη διοργανώτρια με την ιδιότητα του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, θέση γιά την οποία δεν υπ0άρχει πρόβλημα κολλήματος.
Προσφάτως, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ να τους δοθεί η ΣΥΜΒΑΣΗ του Βασίλη Γκαγκάτση με τον συνεταιρισμό.
Εκτοτε, καμία ενημέρωση δεν υπήρξε. Και είναι προφανές, ότι οι ΤΣΑΤΣΙΣΤΙΚΟΙ μηχανισμοί της διοργανώτριας, ΚΟΛΛΗΣΙΕΡΓΟΥΝ ασύστολα, προσπαθώντας να «ξεπεράσουν» την σκόπελο της όποιας ελεεινής ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ θα πρέπει να αποκαλυφθεί.
Επομένως, τι έχουμε εδώ ; Εχουμε απέραντο ΘΡΑΣΟΣ. Εχουμε απόλυτη ΙΤΑΜΟΤΗΤΑ. Εχουμε ασύστολο τακτικισμό και εν τέλει απροσχημάτιστη εξαπάτηση της ποδοσφαιρικής κοινωνίας.
Απολύτως αναρμόδιος είναι ο Γκαγκάτσης για να πιάνει στα χέρια του τα συμβόλαια των ΠΑΕ με τους ποδοσφαιριστές τους. Πόσο μάλλον, να τα ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ κατά τρόπο πού αναδύει «δουλικότητα» και «φιλιππινέζικη» διάθεση, χωρίς να έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το πράττει.
ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ( ΘΩΜΑΣ ) ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ( ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ) …
ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ Η ΛΥΣΗ : ΔΩΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ … ΤΕΛΟΣ !
ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
Πάμε τώρα στα πιο σοβαρά. Πριν από πολύ λίγες μέρες, ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτσης έλεγε ( κοκορεύονταν ; ) ότι «μίλησε με τον Σωκράτη», με τον οποίο επέμενε ότι … «μιλάει πολύ συχνά».
Και τόνιζε ακόμη, με ιδιαίτερο στόμφο, ότι «ο Σωκράτης ήταν πολύ στεναχωρημένος με αυτά πού βλέπει στον Ολυμπιακό», για να καταλήξει :
«Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά, αλλά ο Σωκράτης κάτι πρέπει να κάνει. Δεν γίνεται να αφήσει τα πράγματα έτσι, στα χέρια πού βρίσκεται σήμερα» !
( Σημ. Γρ. : Θα το γράψω ΜΙΑ ΦΟΡΑ και δεν θα το επαναλάβω : ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
Και ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ, ότι εγώ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΜΑΙ, πρώτον. Και δεύτερον, ότι ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ )
Συνεχίζω με το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ συμπέρασμα. Ο Γκαγκάτσης προστέθηκε στον Θωμά ! Να το πούμε και με … αριθμητική ; ΕΝΑΣ ΚΙ’ ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ !
Ερώτηση προς τον πάντα σεβαστό Σωκράτη, χωρίς καμία απώτερη σκοπιμότητα. Δεν είναι δυνατόν, να επιτρέπεις στον ΚΑΘΕΝΑ Γκαγκάτση να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ το όνομά σου γιά να περνάει τις προσωπικές του πολιτικές και να μεταλαμπαδεύει το προσωπικό του ΜΕΝΟΣ αναφέροντάς σε ως τεκμήριο πειθούς για τους συνομιλητές του. Τι σκοπεύεις να πράξεις, μεγάλε Σωκράτη, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, πού εξακολουθούν να σε χρησιμοποιούν στις αναφορές τους, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ;
Και δη, την περίοδο πού ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ έχουν ενεργήσει ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ σε βάρος της ομάδας ΜΑΣ, συμβάλλοντας και πασχίζοντας γιά την ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ;
Εχω ξαναρωτήσει σχετικά με τον Θωμά, Σωκράτη και πίστεψέ με, οι ερωτήσεις μου είναι περισσότερο φιλολογικές, διότι ξέρω ότι ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν πρόκειται να πάρω. Και βεβαίως, δεν είναι η απάντηση πού θα περίμενα από ένα κολοσσό Σωκράτη, ότι «έχω αποτραβηχτεί και δεν ασχολούμαι». Ξέρω και ξέρεις, πολύ καλά ότι ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είμαι υποχρεωμένος να θέτω την ερώτηση. Σαν μορφή ενημέρωσης, αν προτιμάς.
Και θα επαναλάβω αυτό πού έχω ξαναγράψει, πιο παλιά : Στο χέρι σου είναι, Σωκράτη, να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ τα όποια ΛΑΜΟΓΙΑ πού προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν, ειδικά αυτή την περίοδο των ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ και ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ πού δέχεται η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Από την εξωφρενικής εμπνεύσεως ΣΥΜΜΑΧΙΑ μιάς ολόκληρης ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, με ένα συνονθύλευμα από ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙΑ, ακόμη και ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, του ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.
Πάρε θέση, Σωκράτη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :
ΚΑΙ … Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΜΠΛΟΚΟ ΠΑΟΚ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ !
Δεν θα αφήσει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσο υπάρχουν στην ΚΕΔ Τριτσώνης και Κουκουλάκης !
Και τώρα, καθίστε στους καναπέδες σας όσο πιο αναπαυτικά μπορείτε και χαλαρώστε. Η παράσταση μόλις άρχισε. Και η συνέχειά της υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.
Ποια είναι η είδηση. Ο Πάοκ περνάει από τις απειλές στην πραγμάτωση. Την υλοποίηση. Η πρώτη του καθαρά επιθετική ενέργεια στο πλαίσιο της διακυβέρνησης της ΕΠΟ, αφορά την διαιτησία. Δηλαδή, απ’ ευθείας το μαλακό υπογάστριο της Αεκ. Την παρασκηνιακή δύναμη του Μελισσανίδη.
Πιο αναλυτικά. Ο Πάοκ αποφάσισε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στην ΕΠΟ και κατ’ επέκταση στην ΚΕΔ, πού ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ την … «ανεξάρτητη», να συντάξει και να δημοσιοποιήσει τους πίνακες διαιτητών της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Το ΜΠΛΟΚΟ αυτό του Πάοκ, προέρχεται από το γεγονός ότι ΞΕΡΕΙ πως ΑΚΟΜΑ και τώρα στην ΚΕΔ ουσιαστικά κάνουν ΚΟΥΜΑΝΤΟ ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης. Οι δύο τους – πάντα κατά την άποψη του Πάοκ – είναι σε απ’ ευθείας συνεννοήσεις και συνεργασία στον τομέα της διαιτησίας, με το διοικητήριο της Αεκ και πιο συγκεκριμένα, με το ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ επιτελείο του Μελισσανίδη.
Ο Πάοκ λοιπόν, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ και πολλά «μυστικά» του διαιτητικού παρασκηνίου, έχει κατασταλάξει στην στέρεη άποψη ότι ΜΕ ΤΡΙΤΣΩΝΗ και ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ( και κάποιων εκ των συνεργατών τους ) «στα πράγματα», πίνακες δεν πρέπει να βγούν.
Αντίθετα, δεν θα είχε αντίρρηση ( όπως διαρρέεται από την Σουλτανική Αυλή ) δεν θα υπήρχε αντίρρηση να επιληφθούν κατ’ ευθείαν οι δύο ξένοι αρχιδιαιτητές, στους οποίους άλλωστε οφείλεται και η πολύ ορθή απόφαση γιά τον ορισμό του Μπορμπαλάν στον τελικό Κυπέλλου.
Βεβαίως όλα αυτά, αποτελούν casus beli γιά την Αεκ πού έχοντας «επενδύσει» στην ελληνική διαιτησία, με έμφαση στους νυν αλλά και στους μελλούμενους ΔΙΕΘΝΕΙΣ, θα δεί το σκηνικό πού έχει στήσει με τόσο κόπο, προσοχή και επιμέλεια να ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, κάτι πού βεβαίως, μπορεί να καταλήξει σε πραγματική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ γιά τον πρώην σύμμαχο και νυν «ορκισμένο εχθρό», πού τους χωρίζει πλέον χαώδες διάστημα.
ΤΑ … ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΔΟΜΜΕ «ΕΠΝΙΞΑΝ» ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΑ … ΗΑΔ !
ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ : ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
Πολλοί δεν το πήραν καν χαμπάρι. Αλλοι το διάβασαν αλλά δεν έδωσαν σημασία. Κι’ όμως, όσο εμετικό, όσο άθλιο ήταν σαν θέαμα, σίγουρα επρόκειτο γιά ένα θέμα άξιο πολλών συμπερασμάτων.
Ομιλώ γιά τον φιλικό αγώνα πού έδωσε η Εθνική της εξυγίανσης με την εξαιρετικά αναξιοπρεπή διεθνώς ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με αποτέλεσμα την οδυνηρή ήττα – ρεζιλίκι της Εθνικής με σκορ 2-0.
Μιλάμε γιά ΞΕΦΤΙΛΑ, πού δεν σηκώνει καμία απολύτως δικαιολογία.
Μόνος του την έφαγε
Η μόνη δικαιολογία πού χρησιμοποίησε ο Σκίμπε ( έχει γίνει τετράπαχος από το καθισιό και την καλοφαγία, στη χώρα μας ) ήταν ότι «χρησιμοποίησε πολλά νέα πρόσωπα». Και … λοιπόν ; Τι μας το λέει ; Εμείς … του είπαμε ; Μόνος του το αποφάσισε, μόνος του το έκανε, μόνος του έφαγε τη διπλή σφαλιάρα.
Σαν να μας λέει δηλαδή ότι πήρε την ομάδα στην Ισπανία γιά να δοκιμάσει παίκτες και χωρίς να ενδιαφέρεται αν θα χάσει. Πειράματα, με την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ομάδα.
Γέλαγαν και οι καμήλες !
Βεβαίως, δοκίμασε όντως πολλούς νέους. Και τι … βγήκε ; Κανένα … χρήσιμο συμπέρασμα, όπως λένε οι αποτυχημένοι προπονητές ; Να του πω εγώ μερικά ; Εβαλε τον Μπακασέτα και γελάγανε ακόμα και οι καμήλες στη Σαχάρα. Εβαλε ένα Λημνιό, πού δεν θα είχε ποτέ θέση βασικού ούτε στους Σαλαμινομάχους, στο τοπικό.
Εβαλε τον ήρωα του τελικού Μπάρκα και έφαγε ένα γκολ πού όταν το δεί κανείς σε βιντεάκι θα λιποθυμήσει απ’ τα γέλια.
Σαν σακιά με πατάτες
Αηδιαστικό το θέαμα ΜΕΣΑ στο γήπεδο, αλλά εξ ίσου ή και περισσότερο ΕΚΤΟΣ γηπέδου, στις άδειες και έρημες σαν το … Γερμανικό Νεκροταφείο στο Διόνυσο εξέδρες. Εκεί, σε κάποια μεριά, όταν εστίασε η κάμερα, αραδιασμένοι αν σακιά με πατάτες οι καμιά δεκαριά ( μπορεί και περισσότεροι ! ) … «συνοδοί» της Εθνικής. Θλιβερές παρουσίες «βλαχοπροέδρων», πού είναι τόσο «εύκολοι» ώστε να «ξεχρεώνονται» γιά τις υπηρεσίες πού πρόσφεραν στην εξυγίανση, με ταξιδάκια αναψυχής στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης