Ντουντούκα
Αυτά δεν γίνονται!!!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΧΩΡΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ... ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ !

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΧΩΡΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ... ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ !
Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 - 16:49

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Όταν δίνεις ένα εκατομμύριο για να πάρεις ένα 36χρονο, σημαίνει ότι τον φυσάς τον παρά.

Οπότε είναι λογικό να σου βάζουν τριπλάσιο πρόστιμο από αυτό πού βάζουν στους άλλους.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΒΑΓΓΕΛΗ : ΠΑΡΕ ΣΤΕΡΝΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΙΑΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ... ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ

ΣΤΕΡΝΑ Ο ΕΝΑΣ, ΑΛΜΠΑΝΗ Ο ΑΛΛΟΣ, ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ... ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ;

Γελάει η οικουμένη με τον γεροντοπαρισμένο πού κατεβάζει ο Μεταγραφότσαρος στην Τούμπα ως «επιθυμία Λουτσέσκου»

Ναι ρε παιδιά. Αυτές είναι μεταγραφές. Μεταγραφάρες, μιλάμε. Και σχεδόν τζάμπα. Όπως ο Σρνα πού πήρε ο Πάοκ. Και ποιος δεν ξέρει τον Σρνα. Εδώ και δεκαετίες τον διαβάζουμε και τον παρακολουθούμε. Σταθερή αξία στο διεθνές ποδόσφαιρο ο Κροάτης. Το μόνο πού δεν είναι σταθερό, είναι το επίθετό του. Λόγω μιάς στιγμιαίας αβλεψίας του προπάππου του, δεν μπήκαν στο επώνυμο τα αναγκαία φωνήεντα, αλλά αυτό δεν πειράζει, έχει γίνει και σε άλλους. Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι κανένας δεν μπορεί να το προφέρει σωστά. Άλλος τον λέει Σιρνά, άλλος Σερνά, άλλος Εσερνα, ανάλογα με τον περιγραφέα είναι και η εκδοχή πού ακούγεται. Εγώ πάντως αν έκανα περιγραφή αγώνα με τον Σρνά, θα τον αποκαλούσα απλώς Στερνά ! Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την περίπτωση.

Πότε γεννήθηκε ο Στερνά ; Διάβασα πολλά εξωραϊστικά βιογραφικά, όπως αυτά πού ακολουθούν σε κάθε περίπτωση απόκτησης νέου παίκτη από τον Πάοκ. Το έχουν αυτό στη ρώσικη Αυλή. Με την ανακοίνωση της μεταγραφής, δίνεται και η εντολή να φτιαχτεί ένα βιογραφικό αποθεωτικό. Αν δεν είναι αποθεωτικό, δεν ανεβαίνει στα site της εξυγίανσης.

Το θέμα είναι ότι δεν ανακάλυψα σε κανένα την ακριβή ημερομηνία γέννησης του Στερνά. Μου έκανε εντύπωση και το έψαξα. Ο Στερνά λοιπόν έχει γεννηθεί την 1η Μαϊου του 1982. Πού σημαίνει ότι όντως είναι 36χρονος, αλλά με ... κλεισμένα τα 36 και πάμε γιά τα 37, με το καλό.

Η μέρα πού η Σαχτάρ έγινε ... Σειχτήρ Ντόνετσκ !

Πάμε παρακάτω. Θα μου πείτε, ναι, πορεί να είναι μεγάλης ηλικίας, αλλά όχι και απαγορευτικής. Το παλικάρι μπορεί και παίζει ακόμα και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Η μπαλίτσα μοιάζει με το ποδήλατο και το σεξ. Απαξ και τα έμαθες, δεν τα ξεχνάς ποτέ. Εντάξει, σωστό αυτό αλλά μόνο σε ... φιλολογικό επίπεδο. Όταν γιά παράδειγμα έχεις λόγω ηλικίας αρθρίτιδα και στα δύο γόνατα, τι να το κάνεις ότι ξέρεις μπάλα ; Μόνο να βλέπεις μπορείς πιά ( ... ενίοτε και για το σεξ ισχύει, έτσι; ).

Ξέρει λοιπόν μπάλα ο Στερνά, δεν το αμφισβητώ. Μπορεί να παίξει όμως ; Κάποιοι ( αυτοί πού του έκαναν τη μεταγραφή στον Πάοκ ) ισχυρίζονται ότι μπορεί και ότι θα δώσει στον Πάοκ μεγαλύτερη ποιότητα. Και ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Όλα αυτά θα φανούν στο χορτάρι, άλλωστε. Υπάρχει όμως κάποια λεπτομέρεια, πού δεν μπορώ να την ξεπεράσω. Ότι ο Στερνά έχει να παίξει σε επίσημο ματς από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα τις 9 Σεπτεμβρίου 2017, το Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ζάρια 3-1. Και όχι μόνο να παίξει – αν κρίνω από τα ρεπορτάζ – αλλά και να ... προπονηθεί.

Ποτς γκένεν αυτό, θα με ρωτήσει ο Ογκουντσότο και είμαι πρόθυμος να του απαντήσω : Διότι αγαπητέ Πατρίκ, ο Στερνά τιμωρήθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουκρανίας επειδή βρέθηκε ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ !

Και τι καταλαβαίνει μοιραία κανείς εκ πρώτης, διαβάζοντας αυτό; Ότι για να μπορεί ένας τριανταεξάρης ( ή τριανταπέντε μισό, αν προτιμάτε πού ήταν τότε ) να συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, ίσως θα πρέπει να ενισχύει τον οργανισμό του με τίποτα ματζούνια. Και ποιος δεν ξέρει, ότι στην παλιά Σοβιετία η ματζουνική επιστήμη ήταν πολύ προχωρημένη;

Και ποια είναι η πλάκα ; Ότι τον Στερνά τον πιάσανε να έχει πάρει ντόπα σε μία ... προπόνηση της Σαχτάρ και όχι σε αγώνα ! Ηταν η μέρα πού ο Στερνά άλλαξε το όνομα της ομάδας του : Από Σαχτάρ Ντόνετσκ πού είναι το κανονικό, το έκανε ... Σειχτήρ Ντόνετσκ !

Ο Μεταγραφότσαρος

Στη συνέχειά της, η ιστορία του ντοπέ παίκτη δεν παρουσίασε καμία πρωτοτυπία. Όπως συμβαίνει κατά 99 % σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο ντοπαρισμένος σε πρώτοι βαθμό λέει ότι δεν είχε πάρει τίποτα και σε δεύτερο ότι δεν ήξερε πως αυτό πού πήρε ήταν απαγορευμένο. Όπως και νά 'χει, ο Στερνά εξέτισε την ποινή πού του επιβλήθηκε ( σχεδόν όλη, του μένουν κάτι μηνάκια, γιατί λήγει στις 22 Αυγούστου, αλλά από τις 22 Ιουνίου θα μπορεί να προπονείται κανονικά ) και αν ο Πάοκ περάσει τα πρώτα του προκριματικά παιχνίδια και πάει στην επόμενη φάση, θα μπορεί να κάνει την θριαμβευτική του επανεμφάνιση στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Αυτή είναι εν ολίγοις η ιστορία μιάς ακόμη τεράστιας μεταγραφής πού έκανε ο Μέγας Τσάρος Πασών των Μεταγραφών, Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Διότι ο Μέγας Μεταγραφότσαρος κάνει μεταγραφάρες, όχι σαν τον Βαγγέλη τον Μαρινάκη πού πασχίζει να τον μιμηθεί και παίρνει ηλικιωμένους σαν τον Χριστοδουλόπουλο, ή πασχίζει τίποτα α πάρει κάτι τελειωμένους σαν τον Μολέντο. Στερνά έχει ο Ολυμπιακός ; Δεν έχει. Ενώ ο Πάοκ βρήκε τα κατάλληλα.

Βρήκε το κόλπο η Αεκ και παίρνει όλους τους παίκτες ...

ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΧΩΡΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ... ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ !

Ετσι είναι. Ακόμα δεν ξεκίνησε η μεταγραφική περίοδος και η μεταγραφική αγορά οργιάζει. Ενισχύονται οι ομάδες, αλλά όχι όλες. Ομιλώ γιά τους φερόμενους ως διεκδικητές του πρωταθλήματος, όπως είναι η Αεκ. Την είδατε την Αεκ ; Ένα οκτακόσια έσκασε για τον Λιβάγια. Και καπάκι, να και ο Αλμπάνης. Και πήρε, λένε και ένα Κάϊπερς από τον Εργοτέλη. Και ένα τερματοφύλακα Γιαννίκογλου. Μιλάμε γιά πολύ πράγμα. Ποιοτικές μεταγραφές. Και το πιο σημαντικό ; Ότι όλους αυτούς, τους πήρε «μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού» ! Αλλο ότι ο Ολυμπιακός ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για κάποιον εξ αυτών. Δεν έχει καμία σημασία. Και τον Ανδρέα να ρωτήσετε, πού λέει πάντα αλήθειες, αυτό θα σας πεί. Οτι τον Αλμπάνη, τον Κάϊπερς κ.λ.π. τους πήραν από τα χέρια του Ολυμπιακού. Αυτό πού δεν θα σας πεί, όμως, είναι αν ο Ολυμπιακός έκανε κάποια επίσημη πρόταση με ... λεφτά στις ομάδες τους. Και το πόσα έδινε ο Ολυμπιακός και πόσα η Αεκ. Δεν θα σας το πεί, γιατί δεν υπήρξε ποτέ τέτοια φάση.

Και μια πού μιλάμε γιά λεφτά, έριξα μια ματιά στην επίσημη ανακοίνωση του Απόλλωνα γιά την παραχώρηση του Αλμπάνη στην Αεκ : «Η ομάδα μας», λέει, «διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 20%, ενώ προβλέπεται σε περίπτωση παραχώρησης του ποδοσφαιριστή από την ΠΑΕ AEK με τη μορφή δανεισμού, ο Χρήστος Αλμπάνης να αγωνιστεί μόνο στον Απόλλωνα Σμύρνης».

Όταν θα πληρώνουν Ρεάλ και Μπαρτσελώνα

Δηλαδή, θα με ρωτήσει ο Πατρίκ, ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ... ΠΗΡΕ ο Απόλλωνας ; Ετσι τον έδωσε, ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ, με την «πρόβλεψη» ότι ΕΑΝ και ΕΦ' ΟΣΟΝ ΠΩΛΗΘΕΙ κάποια στιγμή, θα δικαιούται το 20 % της τιμής πωλήσεως ;

Ναι, ακριβώς έτσι είναι το νόημα πού βγαίνει. Τι λεφτά, σιγά μη δώσει και ... λεφτά από τώρα η Αεκ γιά τον Αλμπάνη στον Απόλλωνα. Τόσα λεφτά θα πάρει από το ποσοστό του, όταν με το καλό πωληθεί ο παίκτης στη Μπαρτσελώνα ή τη Ρεάλ ( όποια κάνει την καλύτερη προσφορά ), θέλει λεφτά και τώρα ; Σκαλοπάτι θα γίνει η Αεκ γιά να αποκτήσει υπεραξία ο παίκτης. Όταν θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τον παρακολουθεί όλη η Ευρώπη. Ανάρπαστος θα γίνει από τους κορυφαίους συλλόγους του πλανήτη. Και τότε, όρεξη νά ' χει ο Απόλλωνας και να ετοιμάζει από τώρα το βαθύ χρηματοκιβώτιο στα γραφεία του ( εκείνο το κρυφό πού είχε ο Αλαμάνος πίσω από το κάδρο ) για να μπούνε τα πακέτα από το 20 % της μεταπώλησης. Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο.

ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΒΡΟΜΙΑ, ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Και βεβαίως, όπως αναμένονταν η Δικαιοσύνη θριάμβευσε πάλι. Ακριβώς όπως τα είχαν πληροφορηθεί εξ αρχής οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες των εξυγιαντών.

Από την ίδια μέρα του τελικού το είχαν γράψει, θυμάστε; «Με βαρύ πρόστιμο απειλούνται Αεκ και Πάοκ». Ετσι τους είπαν να γράψουνε, έτσι γράψανε. Καμιά φορά, λειτουργεί και σαν ... «οδηγία». Το γράφουν αυτοί πού πρέπει, εκεί πού πρέπει. Και το διαβάζουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Κι' εμείς μαθαίνουμε την ποινή ...πριν καν ασχοληθεί η λεγόμενη «αθλητική δικαιοσύνη» της ΕΠΟ.

Εκείνο πού δεν είχε ξεκαθαριστεί από τους εντεταλμένους εξ αρχής, ήταν η αναλογία του προστίμου. Δεν έγραψαν δηλαδή ότι θα ήταν ισόποσο γιά Πάοκ και Αεκ, προκειμένου να εφαρμοστεί η ... ισονομία, στο όνομα της οποίας έκανε τα μικρά του «εγκλήματα» ο Κοντονής. Διότι δεν μπορεί να μιλάμε γιά ισονομία, όταν ο Πάοκ θα πληρώσει 88 χιλιάρικα και η Αεκ «θα πληρώσει» μόνο 37 ! Σχεδόν τα τριπλά ! Τι δηλαδή, μόνοι τους οι Παοκτζήδες αλληλομαχαιρώνονταν ; Αδικία, μιλάμε.

Όχι, δεν πρόκειται να καταλογίσω ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή φορέα. Υπάρχει ένα πλέγμα ευθυνών, τόσο συγκεχυμένο, ώστε να μη μπορεί κανείς να ξετυλίξει το κουβάρι γιά να βρεί την άκρια. Ο ένας θα τα ρίχνει στον άλλο. Ο δικαστής ( τακτικός, παρακαλώ, γιά να μην ξεχνιόμαστε ) θα τα ρίξει στην έκθεση των παρατηρητών ( αστείες καταστάσεις, φαιδρών προσώπων ) και στην έκθεση της αστυνομίας, ο συντάκτης της οποίας θα σου πεί να απευθυνθείς στον Υπουργό, επαναλαμβάνοντας δυνατά το όνομά του γιά να το αποστηθίσεις : «ΤΟΣΚΑΤΟΣΚΑΤΟΣΚΑ ...» και πάει λέγοντας.

Ο αθλητικός δικαστής ( τακτικός, παρακαλώ, δηλαδή εν ενεργεία όπως το ήθελε ο Κοντονής ) θα σε παραπέμψει στον ίδιο τον Κοντονή και ο Κοντονής στην πολιτική της κυβέρνησης πού θέλει ισονομία. Και αν ρωτήσεις την κυβέρνηση συριζανέλ, θα σε παραπέμψει στη διοίκηση της ΕΠΟ, πού είναι ανεξάρτητο όργανο και μόνη της καθορίζει τα του οίκου της.

Η διοίκηση της ΕΠΟ θα σε παραπέμψει στην εκλογική γενική συνέλευση των Ενώσεων πού την εξέλεξε ύστερα από νόμιμη εκλογική διαδικασία και το θέμα θα καταλήξει στον ... Βίκτωρα, πού θα σου πεί ότι σπαταλήθηκαν έξι εκατομμύρια γιά να βγεί αυτή η διοίκηση Γραμμένου.

Και τι συμπέρασμα βγαίνει απ' όλα αυτά; Συμπέρασμα δύο λέξεων : Κυβέρνηση Συριζανέλ ! Δηλαδή, μην την ψάχνετε, άκρη δεν θα βρείτε με αυτούς πού έχουμε μπλέξει.

ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΤΕΤΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ !

Από δύο γκολ ο καθένας στο Αζαξιό – Χάβρη 5-3 ( πέναλτυ )

Σας προτείνω να παρακολουθήσετε το βίντεο με τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα – μπαράζ της Β' Εθνικής Γαλλίας μεταξύ της Αζαξιό και της Χάβρης.

Είχα ένα ξεχωριστό λόγο να ψάξω να το βρώ και να το παρακολουθήσω. Ότι στη μία ομάδα αγωνίζεται ένας παίκτης πού ήδη ανήκει στον Ολυμπιακό, ο Μαντί Καμαρά και στην άλλη, ένας παίκτης πού σύμφωνα με τα ρεπορτάζ «ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό», ο στράϊκερ Ματατά ( Χάβρη ).

Το παιχνίδι γιά το ποιος θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α' Εθνική, έληξε με σκορ 2-2 στην παράταση και κρίθηκε στα πέναλτυ, πού έληξαν 5-3 υπέρ της Αζαξιό.

Σημείωση : Ο Μαντί Καμαρά έπαιξε σαν αλλαγή στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης ( 105' ) και πέτυχε δύο γκολ ! Ένα στις καθυστερήσεις της παράτασης (!!!) με ωραίο σουτ πέντε μέτρα έξω από την περιοχή και ένα με πέναλτυ. Ισως να αδικήθηκε πού δεν μπήκε στο παιχνίδι πιο νωρίς.

Ο Ματατά, πέτυχε δύο γκολ, το ένα προ κενής εστίας και το δεύτερο με πέναλτυ στην παράταση ( 111' ). Παραδόξως δεν κλήθηκε να εκτελέσει πέναλτυ στο τέλος.

Ετσι όπως τον είδα, δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Ενας κλασικός μαύρος φορ, δυνατό παιδί, καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά αρκετά βαρύς, πού όμως ξέρει να σκοράρει, τουλάχιστον στα εύκολα.

Με την Αζαξιό έπαιξε και ο Λάτσι ( κατά την άποψή μου εξαιρετικός μέσος, βγαλμένος από τις Ακαδημίες μας ) πού μπήκε αλλαγή στο 61'.

Το όνειρο πάντως της Α' Εθνικής γιά την Αζαξιό, φαίνεται να έχει πεθάνει, μια και προχθές έχασε στην έδρα της 0-3 από την Τουλούζ, πού φαίνεται να κερδίζει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ντουρμάζ έπαιξε βασικός σ' αυτό το παιχνίδι, αλλά έγινε αλλαγή στο β' ημίχρονο.

Διαβάστε επίσης