Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΑΟ: Ο ένας δουλεύει τον άλλο και όλοι μαζί ... όλους μας!

ΠΑΟ: Ο ένας δουλεύει τον άλλο και όλοι μαζί ... όλους μας!
Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 - 17:10

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Διαβάζω : «Θετικός ο Μουνιέ για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό».

Έτσι έπρεπε, για να συνεχίσει ο Πόα να έχει και το όνομα, και τη χάρη.

Μόνος κερδισμένος ο στρατηγικός κακοπληρωτής Αλαφούζος πού βλέπει να λύνουν άλλοι όλα τα προβλήματά του!

Πριν από δύο μέρες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με ον Τσίπρα. Προχθές ο Ιωάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Ταϊλανδό επενδυτή Πάπαριμ. Χθες το ΔΣ της ΕΠΟ «δικαίωσε» τον Παναθηναϊκό κάνοντας δεκτές τις αλλαγές στον Κανονισμό πού αντί για υποβιβασμό, προβλέπουν αφαίρεση 6 βαθμών συν μερικά ακόμα ... γκάτζετς. Αύριο δεν θα συναντηθεί κανείς με κανένα, λόγω τριημέρου. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κανονικά από Τρίτη και μετά, την άλλη εβδομάδα, μέχρις ότου εξαντληθούν να αποθέματα κοροϊδίας και δουλέματος του κοσμάκη.

Σ' αυτή την κακοσκηνοθετημένη παράσταση με τίτλο «Η πράσινη κατάντια», ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο και τελικά όλοι μαζί ... όλο τον κόσμο. Όλοι τους τάχατες ψάχνουν να βρουν «τη λύση για τον Παναθηναϊκό», πού τελικά δεν φαίνεται να αφορά τον καταδικασμένο σε πολυετή ποδοσφαιρική κάθειρξη Πόα, Αλλά τον ιδιοκτήτη του, τον σημερινό και τους μελλοντικούς, πού κανείς δεν ξέρει ποιοι και από πότε θα είναι !

Προς το παρόν, ο μόνος κερδισμένος φαίνεται να είναι ο νυν, ο Ιωάννης Αλαφούζος, ο άνθρωπος για τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης προφητικά είχε εκφράσει την ευχή να μείνει εκατό χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Η υπόθεση αυτή, έλαβε άνευ προηγουμένου κωμικοτραγικές διαστάσεις, από τη στιγμή πού ο Τσίπρας αποφάσισε ( πάλι !!! ) να ... παρέμβει δραστικά για «να βοηθήσει» την ομάδα της καρδιάς του. Το πρόσφατο παρελθόν όμως, επί διακυβερνήσεως Τσιπρανέλ, περισσότερο για ... σφίξιμο της θηλειάς στο λαιμό πείθει, παρά για αποφυγή του βραχνά !

Για να γελάσουμε, παραθέτω τι δήλωσε ( μεταξύ άλλων ) ο Τσίπρας μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπου του παρείχε την ... «διαβεβαίωση» πως θα νομοθετήσει την αλλαγή του συντελεστή δόμησης στο ΟΑΚΑ, για να μπορέσουν οι ξένοι επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν ! Δεν ξέρω τι σόι βοήθεια είναι αυτή, αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τον παναθηναϊκό και τη σωτηρία του. Περισσότερο ΚΟΝΟΜΑ μου μυρίζει και είναι λογικό, διότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, ΟΥΔΕΙΣ ξένος επενδυτής ήταν από μικρός οπαδός του βάζελου, ούτε και είχε τη φωτογραφία του Δομάζου με τον Αντωνιάδη στο δωμάτιό του. Άσε πού είμαι βέβαιος ότι από τους επενδυτές πού «ενδιαφέρονται» είναι ζήτημα αν υπάρχουν κάνα δυο πού να ξέρουν τι πάει να πει Παναθηναϊκός. Άγνωστη λέξη είναι γι' αυτούς.

«Βρε καλώς τα τα παιδιάαα ...»

Τέλος πάντων και για να ευθυμήσουμε περισσότερο, ας δούμε τι είπε ο Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Γ. ο οποίος προφανώς θα τον ενημέρωσε – και ίσως και να του είπε κανένα μυστικό :

«Πρόθεση η αναβάθμιση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ με ένα σύγχρονο σχέδιο, που θα αναβαθμίζει τις λειτουργίες στην ευρύτερη περιοχή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα εντάσσεται στο σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.

Για το λόγο αυτό θα προχωρήσει η εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το σύνολο της περιοχής όπου θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης στο πλαίσιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας καθώς και ορισμένες διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης με δυνατότητα χωροθέτησης χρήσεων αθλητισμού, αναψυχής, τουρισμού και περιορισμένων εμπορικών χρήσεων για την εξυπηρέτηση της περιοχής».

Δηλαδή, με απλά λόγια, ο Τσίπρας είπε, «βρε καλώς τα τα παιδιά, τι θα τα φιλέψουμε ; Ό,τι θέλουν, μη ντραπούν, να το ζητήσουν. Εδώ είμαστε εμείς, να τους παράσχουμε όσες διευκολύνσεις χρειαστούν».

Και να η αλλαγή στο συντελεστή δόμησης και να οι διαφοροποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης ( πού δηλαδή δεν θα υπάρχουν πλέον ... μη επιτρεπόμενες ) και να οι χρήσεις αναψυχής και να οι χρήσεις τουρισμού και να οι ... «εμπορικές χρήσεις» ( «περιορισμένες» μας λέει για να ξεκαρδιστούμε ). Απ' 'όλα έχει ο μπαχτσές.

Βεβαίως, όπως σας είπα, αυτά τα λέει ο Τσίπρας, ο οποίος δεν φημίζεται δα και για την ... υλοποίηση αυτών πού τάζει. Ας θυμηθούμε τι έλεγε, όχι και πολύ παλιά, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΚΡΙΒΩΣ και συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου 2017, μετά από την κοσμοϊστορική επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπου είχε αναφερθεί στην ... «αστική παρέμβαση Νέα Αθήνα» και «την επίλυση του γηπεδικού προβλήματος του Παναθηναϊκού» :

Όταν η συνέπεια είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενός χαρισματικού ηγέτη

Πως κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων το μεγαλεπήβολο σχέδιο του ... πολεοδόμου Τσίπρα !

«Μέσα στο 2018 θα ολοκληρωθούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μέχρι το 2021, η ομάδα ποδοσφαίρου και τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού θα έχουν εγκατασταθεί στο Γουδί» ! ξεκάθαρες δεσμεύσεις

Δηλαδή σταράτες κουβέντες και ξεκάθαρες δεσμεύσεις. Άπαξ και ομίλησε ο Τσίπρας, είναι σαν να έγινε κιόλας. Και επειδή ξέρω ότι σας ενδιαφέρουν και οι λεπτομέρειες, ιδού οι βασικές, εκσφενδονισμένες από τα πρωθυπουργικά χείλη : «Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και της μεταφοράς του γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή εδώ κοντά μας που δεν θα βρίσκεται στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου. Τη δημιουργία ταυτόχρονα όμως και φορέα διαχείρισης για τη μεταφορά των στρατοπέδων του Υπουργείου Άμυνας ώστε να γίνει αληθινό Μητροπολιτικό Πάρκο, κι όχι στα χαρτιά, ανοιχτό στους πολίτες. Τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου στην Αλεξάνδρας, από τον Λυκαβηττό ως τις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες θα αναβαθμιστούν και τέλος την ανάπλαση του Ελαιώνα στον Βοτανικό με τη δημιουργία χώρου κι εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού. Θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο. Πρόκειται για φιλόδοξο σχεδιασμό, που απαιτεί εκτός από πολιτική βούληση που έχουμε και προσεκτικές κινήσεις, προσεκτικές θεσμικές παρεμβάσεις που θα γίνουν μελετημένα και στοχευμένα. ώστε μέσα σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα, να έχουν περατωθεί όλες οι προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες και να έχουν περατωθεί με θεσμική ασφάλεια, ώστε μέσα στο 2018 να ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι σχετικοί διαγωνισμοί. Και μέχρι το 2021 η Αθήνα να έχει αλλάξει όψη. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που την πορεία του παρακολουθώ και με ένα ιδιαίτερο προσωπικό ενδιαφέρον, μην ξεχνώντας και την επαγγελματική μου ιδιότητα, των μεταπτυχιακών μου σπουδών στην πολεοδομία, αλλά και τη θητεία μου στον Δήμο της Αθήνας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για τη γειτονιά μου, που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

- Όπως καταλαβαίνετε, ο πρωθυπουργός μας ( πού είμαι βέβαιος ότι για τον Μελισσανίδη είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός του κόσμου, κάτι σαν τον καλύτερο υπουργό του κόσμου Κοντονή ) δεν αναφέρθηκε σε ένα απλό σχέδιο. Σε κοσμογονία αναφέρθηκε.

Και επειδή ξέρω πως θα με ρωτήσετε, τι έχει γίνει απ' όλα αυτά πού είπε, θα σας απαντήσω ευχαρίστως : ΤΙ – ΠΟ – ΤΑ !

Αρκούσε, αγαπητοί φίλοι, να εκδοθούν κάποιες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ώστε το μεγαλεπήβολο σχέδιο του ... πολεοδόμου Τσίπρα να πάει στον πάτο κάποιου καλαθιού αχρήστων σε κάποιο γραφείο κάποιου υπουργείου.

Θα γίνουν ... «αντιστασιακοί» !

Να δείτε πού η ΦΙΦΑ τελικά θα τους σιχαθεί τελείως και επειδή πρέπει να έχει βαρεθεί τα τσαλιμάκια τους, θα τους πετάξει έξω.

Ξέρετε λοιπόν τι θα κάνουν τότε ; Θα αρχίσουν τα ηρωικά και θα το παίζουν ... «αντιστασιακοί».

Θα λένε ότι επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο βρήκε την ανεξαρτησία του και θα ... πανηγυρίζουν !

Με μουτσούνα Στερνά !

Ετοιμάζεται πυρετωδώς στην Τούμπα η φανέλα Στερνά, ώστε να είναι έτοιμη όταν έρθει η ώρα πού θα τελειώσει η ποινή του και θα εμφανιστεί στο γήπεδο.

Μέχρι τότε, οι ανυπόμονοι θα μπορούν να βγάζουν φωτοτυπίες και να φορούν στις εξόδους τους στην πόλη τη μουτσούνα Στερνά, αντί της μουτσούνας Σαμπίντι πού φόραγαν στον τελικό.

Άρρωστος ;

Λυπηρόν και πολύ θα ήθελα να μην αληθεύει, αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Ιταλία, ο παλιός διεθνής διαιτητής και σήμερα επικεφαλής της ευρωπαϊκής διαιτησίας αξιωματούχος της ΦΙΦΑ Πιερλουϊτζι Κολίνα, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολύ σοβαρό, επαναλαμβάνω. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Στην Κ.40

Άρχισε να μην καλοβλέπει, λέει, την προοπτική του Πάοκ ο Στερνά.

Του είπαν ότι προορίζεται για ηγέτης της Κ.40 της ομάδας και πάτησε φρένο. Πάνω από την Κ.35, δεν συμβιβάζεται.

Τα τρία τσιμπλιασμένα παρατηρητάκια

Υπάρχουν τρία άτομα, αξιότιμα μέλη της εξυγιαντικής οικουμένης, πού δικαιούνται να πανηγυρίζουν με την επιβολή απλού προστίμου στην Αεκ και τον Πάοκ, για τα αίσχη του τελικού.

Πρόκειται βεβαίως για τους τρείς τσιμπλιασμένους παρατηρητές, πού δεν είδαν τίποτα ή σχεδόν τίποτα και αποτύπωσαν αυτή τη γκαβομάρα τους στην ... «έκθεση» πού συνέταξαν και απέστειλαν στα αρμόδια όργανα της αθλητικής Δικαιοσύνης. Και οι τρείς παράγοντες του ποδοσφαίρου, Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο «ανιδιοτελείς» και ... «ερασιτέχνες» συναδέλφους τους, πού κοσμούν με τους μεγαλοπρεπείς πισινούς τους τις αναπαυτικές καρέκλες του ΔΣ της ΕΠΟ.

Αυτό όμως πού ίσως να τους κάνει να διαφέρουν, είναι μία ανεπαίσθητη πτυχή της παραγοντικής προσωπικότητάς τους : Με «μοτό» το «οι επιθυμίες σας είναι για μας διαταγές», υπακούουν... δουλικά, σαν αφοσιωμένες Φιλιππινέζες και χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό ή ενδοιασμό στις εντολές των ηγετών της «εξυγίανσης».

Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ένας καλός λόγος να αναφέρουμε και να θυμόμαστε τα ονοματάκια τους.

Πρόκειται λοιπόν για τους Κώστα Ντάσιο (Αχαΐας), Θωμά Κάρτσακλα (Πρέβεζας) και Αντώνη Φωτεινό (Κυκλάδων).

Πάντα ... άξιοι.

Σταμάτησε στα 34 του ο Τζιμπούρ, δυο χρόνια μικρότερος απ' τον Στερνά

Πού να βρίσκεσαι, πού να γυρνάς. Τα ίχνη του Ραφίκ Τζιμπούρ στο ποδοσφαιρικό σύμπαν, έχουν χαθεί. Τόσο νωρίς. Μόλις 34 ετών. Δηλαδή, δύο χρόνια μικρότερος σε ηλικία από τον Στερνά, πού στα 36 του έκανε μεταγραφή ενός εκατομμυρίου. Δεν ήταν όμως απρόβλεπτη η εξέλιξη για τον Τζιμπούρ. Ήταν η μοιραία εξέλιξη διαρκώς επιδεινούμενης αυτοκαταστροφικής τάσης. Γεμάτη από λάθος επιλογές και λάθος συμπεριφορές. Και τώρα, ο μεγάλος σκόρερ πού πέτυχε πάνω από 40 γκολ σε τρία χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, βρίσκεται χωρίς ομάδα και βεβαίως χωρίς ποδοσφαιρικό μέλλον.

Τελευταία ομάδα του Τζιμπούρ, επί ελληνικού εδάφους, ήταν ο Άρης. Όχι όμως η τελευταία του, γενικά. Μετά τον Άρη, έκανε μία ακόμη μεταγραφή. Στην Κονσολάτ Μαρσέϊγ, ομάδα Γ' Εθνικής της Γαλλίας. Εκεί, έπαιξε ένα παιχνίδι όλο κι' όλο. Η μάλλον, μισό ! Η μάλλον ... λιγότερο από μισό !

Ήταν το Κονσολάτ – Ερμπιέ 3-3, τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Τζιμπούρ μπήκε αλλαγή στο 74'. Ήταν η τελευταία του φορά πού πάτησε στο χορτάρι σε επίσημο αγώνα.

Κι' αν ψάξει κανείς να βρει το τελευταίο γκολ του Ραφίκ σε επίσημο αγώνα, θα πρέπει να ψάξει δυόμισι χρόνια πίσω. Ήταν ο αγώνας Πλατανιά – Αεκ 0-3, τον Γενάρη του 2016. Ο Τζιμπούρ πέτυχε το τρίτο γκολ, μετά από πάσα του Γκάλο. Αυτό ήταν και το τελευταίο του. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Άρη, χωρίς επιτυχία. Έπαιξε σε πέντε αγώνες όλους κι' όλους, γκολ όμως δεν έβαλε. Η Κονσολάτ, ήταν η τελευταία του ευκαιρία. Και κατάφερε να τη χάσει κι' αυτή...

Γιατί τον Πεντρόσα ;

Ο Αντρέ Αλεξάντερ Νούνιες Πεντρόσα, είναι ένας ταλαντούχος 21χρονος μέσος της Πορτογαλικής Βιττόρια Σετούμπαλ, πού φέτος τερμάτισε 14η επί 18 ομάδων στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Ο Πεντρόσα πού παίζει συνήθως αλλαγή, είχε είκοσι συμμετοχές φέτος, χωρίς να έχει ακόμα σκοράρει σε επίσημο ματς. Δεν είναι διεθνής, ούτε με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας

Πολύ θα παρακαλούσα κάποιον από αυτούς πού ενδιαφέρονται, να μου πει τι απ' όλα τα στοιχεία πού ανέφερα παραπάνω, καθιστά τον Πεντρόσα περισσότερο ελκυστική επιλογή από ένα εκ των εξαιρετικά ταλαντούχων μέσων πού διαθέτει ο Ολυμπιακός στην πολύ καλή Κ.20 ομάδα του.

Στημένο από δω μέχρι την ... Τζαμπασοφιά το σκηνικό της τράμπας Χιμένεθ - Ουζουνίδη

«ΣΤΗΜΕΝΟ» και το παιχνιδάκι με τον Ουζουνίδη. Η συμφωνία είχε γίνει εδώ και καιρό, αλλά απλά ήθελαν να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ τον ΑΚΡΙΒΟ Χιμένεθ να φύγει, με το να του θέσουν ΕΙΔΕΧΘΕΙΣ όρους για την ανανέωση της συμφωνίας του.

Με λίγα λόγια, γνώριζαν άριστα ότι ο Χιμένεθ δεν επρόκειτο επ' ουδενί να δεχτεί την εξευτελιστική «οικονομική πρόταση» πού θα του γινόταν, ώστε να απαλλαγούν απ' αυτόν και να πάρουν τον φτηνό – και ... καταδεκτικό – Ουζουνίδη.

Όπου, κατά την ταπεινή μου άποψη, έχει βρει την ιδανική της έκφραση το σοφό αρχαίο γνωμικό :

«Ομοιος ομοίω, αεί πελάζει».

Η αν προτιμάτε στη νεοελληνική, «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Διαβάστε επίσης