Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια: η Εθνική μας στο ρόλο του ψωριάρη!

Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια: η Εθνική μας στο ρόλο του ψωριάρη!
Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 - 15:22

*** Να μείνουν οι Λούντ, Κάτσε και Μυστακίδης έθεσε ο Δώνης, προκειμένου να συμφωνήσει.

Λογικό. Κάποιοι θα πρέπει να πλαισιώνουν τον γιό του στην ενδεκάδα.

*** Με αφαίρεση ενός μισθού θα τιμωρηθούν για την ήττα του Παναθηναϊκού.

Οι διαιτητές.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ - ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ... ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ !

Από την περασμένη Τετάρτη 30 Μαΐου, έως και χθες Δευτέρα 4 Ιουνίου, έγιναν σ' ολόκληρο τον κόσμο 38 αγώνες Εθνικών ομάδων. Και μέχρι τις 12 του μηνός, θα γίνουν άλλα 24 παιχνίδια, πάντα σε επίπεδο φιλικών αγώνων, εν όψει της έναρξης του Μουντιάλ.

Μιλάμε για πραγματική πανδαισία ποδοσφαιρικού θεάματος, για έναν οργασμό του αθλήματος, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού δυναμικού.

Όλες οι χώρες εκπροσωπήθηκαν σε αυτούς τους αγώνες. Ακόμα και οι πιο αδύναμες, οι πιο μικρές. Όλες οι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ εθνικές δυνάμεις, όλες όσες ΣΕΒΟΝΤΑΙ και ΑΓΑΠΟΥΝ το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου.

Όλοι μαζί, και ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ, λέει η σοφή παροιμία. Όπου ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ της περίπτωσης, είναι ... «η Ελλάδα». Δηλαδή, η Εθνική ομάδα της χώρας μας, που ΚΑΤΑΦΕΡΕ ( διότι περί κατορθώματος πρόκειται ) να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ σ' αυτό το παγκόσμιο φεστιβάλ ποδοσφαίρου ! Η μόνη απούσα, η μόνη ΕΚΤΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ, ήταν η Ελλάδα. Πού όχι μόνο δεν εκπροσωπήθηκε στους αγώνες, αλλά και έφτασε στο σημείο να ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ και ΕΠΩΝΥΜΑ από άλλη χώρα, το Ιράν, για συμπεριφορά πού παραπέμπει σε ΑΠΑΤΗ. Και πού δεν μπορεί κανείς να ξέρει αυτή τη στιγμή, πού όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Ρωσία, ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ θα έχει στο ΕΘΝΙΚΟ ποδοσφαιρικό μας μέλλον !

Βεβαίως, υπάρχουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι' αυτό τον εθνικό ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ, υπάρχουν και ΕΝΟΧΟΙ. Με βασικό και χαρακτηριστικό στοιχείο ενοχής, την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Και αναμφίβολα, πρόκειται για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, την ΔΙΟΙΚΗΣΗ της και ειδικότερα για τους τύπους πού η «εξυγίανση» των ΑΧΡΗΣΤΩΝ έχει τοποθετήσει σε θέσεις δυσανάλογα υψηλές για το «ανάστημά» τους, ορισμένους εκ των οποίων, μάλιστα, όπως τον εντεταλμένο συνεργάτη του Ρώσου επενδυτή Βρύζα, επ' αμοιβή κιόλας!

Ποιοι μιλάνε για ... εθνική ευαισθησία!

Μετά την ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ καταγγελία του Ιράν, πού πήρε τεράστιες διαστάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, η σαστισμένη ΕΠΟ αποφάσισε να ... περάσει στην αντεπίθεση. Έστω και ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ από επιχειρήματα, αλλά με μόνα όπλα της την ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ και την ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ της πραγματικότητας. Με βασική «δικαιολογία», τα ... «θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους» πού «ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης».

Θράσος χιλίων πιθήκων, κύριοι. Είναι παραπάνω από εξοργιστικό να αναφέρονται σε «θέματα εθνικής ευαισθησίας» αυτοί πού πριν λίγο καιρό ΔΙΕΛΥΣΑΝ ένα ολόκληρο ελληνικό σωματείο για να μη ... διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία, ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ το επειδή στη φανέλα του είχε σύμβολα εναντίον της ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ !

Ναι, φίλοι μου, το διέλυσαν το σωματείο ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ άλλο, της ίδιας περιοχής, πού στο έμβλημά του έφερε σύμβολο των

Αυτοί οι τύποι, ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ να αναφερθούν σε ... «εθνικές ευαισθησίες».

Οι συνέπειες αναμένονται μετά το Μουντιάλ:

ΟΡΘΙΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ

Ας το ξεπεράσουμε όμως και αυτό και ας πάμε στο «ζουμί» της οπτικής της ΕΠΟ, όπως την ανέλυσε σε σχετική της ανακοίνωση.

Μας είπε λοιπόν η ΕΠΟ, ότι «αρχικά είχε προβλεφθεί το φιλικό να γίνει στην Τουρκία, όμως μεσολάβησε η σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να αρνηθεί να αγωνισθεί στη γειτονική χώρα» ( σημ. το ... «γειτονική» μ' αρέσει ! ).

Ερωτώ. Πρώτον, από ποιόν ακριβώς είχε προβλεφθεί να γίνει στην Τουρκία» το ματς ; Μόνοι τους οι Ιρανοί το πρόβλεψαν ; Δεν μετείχε και η ΕΠΟ στη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ; Δεν δώσανε τα χέρια ; Επομένως, μιλάμε για ΣΥΜΦΩΝΙΑ πού ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ και ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ από πλευράς ΕΠΟ, ασχέτως του λόγου για τον οποίο έγινε αυτό και πού βεβαίως, οι μόνοι πού ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ για το πρόβλημα της Ελλάδας, ήταν οι Ιρανοί.

Δεύτερον, όταν προέκυψε το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς πού ... άναψε τα λαμπάκια της εθνικής ευαισθησίας στους ΕΠΟίοντες, ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ως ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ αρχή πού είναι και πού ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ σε άλλη, ΥΠΕΡΚΕΙΜΕΝΗ ποδοσφαιρική αρχή για κάθε τι πού προκύπτει εκτάκτως ; Έκανε τίποτα ; Έστειλε κανένα χαρτί στην ΟΥΕΦΑ ή στη ΦΙΦΑ, πού να αναφέρει ότι έχει ευαισθητοποιηθεί εθνικά και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάει να παίξει στην Τουρκία ; ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΕ με κανένα από τις υπερκείμενες αρχές ;

Όχι, βέβαια, δεν έπραξε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αντίθετα, άρχισε τα ... παζάρια με τους Πέρσες για το ΠΟΥ θα γίνει το παιχνίδι και με τι οικονομικούς όρους. Αρχικά, ζήτησαν από τους Πέρσες να δεχτούν να γίνει το φιλικό στην Αθήνα και οι Ιρανοί ΔΕΧΤΗΚΑΝ. Όμως, όταν τα έβαλαν κάτω και έκαναν τους λογαριασμούς τους, ανακάλυψαν (!) ότι το κόστος του αγώνα θα ήταν ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, περίπου δηλαδή όσα παίρνει το χρόνο ο Δέδες, πράγμα εκ ... προοιμίου αδύνατον να δεχτούν !

Έτσι, λόγω ΚΑΙ ΜΟΝΟ ασυμφωνίας στα παζαρέματα, η Εθνική Ελλάδας ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, όρθια στη γωνία της τιμωρημένη στο ένα πόδι και περιμένοντας την ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ λοιπόν, είναι η 100 % υπεύθυνη για το οικτρό αποτέλεσμα και βεβαίως ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, για την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και την ατζαμοσύνη της.

Το χειρότερο όμως δεν είναι οι τυχόν συνέπειες, αλλά η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πού τους ... δέρνει. Αυτοί πού τη διοικούν, υποταγμένοι στις εξαρτήσεις πού έχουν δημιουργηθεί με τις «κορυφές» της «εξυγίανσης», κουβαλάνε σε κάθε τους βήμα όλα τα ελαττώματα πού διακρίνουν και σημαδεύουν την κυβέρνηση πού τους στηρίζει και τους συντηρεί.

Την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και το απέραντο και ατέλειωτο ΘΡΑΣΟΣ πού ολοκληρώνει και εκφράζει την ασυδοσία της εξουσίας.

ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΛΕΦΟΥΣΙΑ ... «ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ» ΤΗΣ ΕΠΟ!

Σε χρυσές λεκάνες με αυτόματα καζανάκια θα «αδειάζουν» τα ... εξειδικευμένα στελέχη πού στέλνει η ΦΙΦΑ

Τι Φίφες και τι Μίφες μου λέτε, φίλοι μου. Πάνε αυτά, ξεπεράστηκαν. Καθυποτάχτηκαν στην ποδοσφαιρική μαφία. Όπου βροντάει ο παράς και όπου πέφτουν οι Ρούβληδες.

Προσέξτε τι καινούργιο βγαίνει από τα ρεπορτάζ. Μέχρι τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, λέει, θα έχουν καταφθάσει στην Αθήνα εξειδικευμένα στελέχη της ΦΙΦΑΣ και ... «διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού για να μάθουν τη δουλειά στους Έλληνες» !!!

Ναι, φίλοι μου, ακριβώς αυτά διαβάζω σε ενήμερα ρεπορτάζ. Και απορώ, δηλαδή, ποια ακριβώς ... δουλειά θα μάθουν στους Έλληνες ; Να ... διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό ; Καλά, μας δουλεύουν όλους μαζί ; Έτσι, στην ψύχρα, χωρίς έλεος ;

Ακούστε λοιπόν πως τα βλέπω εγώ. Θυμάστε τις πρώτες ημέρες του σύριζα στην εξουσία; Τότε πού διατυμπάνιζαν ότι έδιωξαν τους τροϊκανούς από τα υπουργεία, διότι έμπαιναν στα γραφεία των Ελλήνων υπαλλήλων, πράγμα πού θεωρούσαν εθνικά αναξιοπρεπές ;

Τους έβγαλαν λοιπόν τους Τροϊκανούς από τα υπουργεία και τους εγκατέστησαν στο ... Χίλτον και άλλα ξενοδοχεία σαν το Χίλτον. Εκεί κάθονται, εκεί κοιμούνται, εκεί τρώνε, εκεί ... αδειάζουν σε χρυσές λεκάνες με αυτόματα καζανάκια. Μέσα στη χλιδή τους έβαλαν. Την οποία χλιδή τους την πληρώνουμε εμείς. Από τις συντάξεις μας, από τα μεροκάματά μας, από το ΑΙΜΑ ΜΑΣ το ίδιο.

Δεν ... πειράζει, όμως. Το θέμα είναι ότι ... τους βγάλανε από τα υπουργεία πού τριγυρνούσανε ασύδοτοι ! Και ακόμα κοκορεύονται γι' αυτό το ... κατόρθωμα.

Έτσι και με την ΦΙΦΑ, τώρα. Τα ίδια, αηδιαστικά παιχνίδια, η ίδια αποτρόπαια τακτική, η τακτική των συριζανελητών. Τάχατες ότι δεν τη θέλουνε, δεν τη γουστάρουνε, διότι οι Κοντονήδες διόρθωσαν όλα τα κακά και τις πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήρθε και η εξυγίανση να το σώσει ολοσχερώς. Τι τη θέλουνε τη ΦΙΦΑ λοιπόν ; Οοοχι, δεν τη θέλουνε. Και την απειλούνε κιόλας. Αλλά κατά τα ... άλλα, τη μαζεύουνε στα γραφεία τους και κάνουνε τα διάφορα κονέ με τους εκπροσώπους της. Προς το κοινό συμφέρον. Και για το κοινό καλό. Αυτά.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΕΛΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΑ

Γελάω, κύριοι. Μιλάμε για πολλά γέλια, για όποιον κάτσει και δει προσεκτικά τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρονται στα ρεπορτάζ.

Διαβάζω για παράδειγμα, ότι «η υπόθεση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Δώνη, μπήκε στην τελική της ευθεία».

Και ότι το μόνο πού μένει πλέον είναι ... οι υπογραφές !

Μα ... αυτό είναι και το ζητούμενο. Οι υπογραφές. Τα περί τελικής ευθείας, είναι ανέκδοτα, για να έχουμε να λέμε. Και να γελάμε.

Η άλλη υπογραφή;

Ένα πράγμα ήθελα να ξέρω. Πέσ' τε ότι ο Δώνης συμφώνησε να υπογράψει και θα υπογράψει. Φυσικά, το συμβόλαιο πού θα υπογραφτεί για να ισχύει πρέπει να έχει πάνω του ΔΥΟ υπογραφές, όχι μόνο μία.

Ο Δώνης λοιπόν, είναι ο ένας υπογράφων. Ο ΑΛΛΟΣ πού θα βάλει την υπογραφή του ΩΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ποιος θα είναι ;

Ρε, λέτε να γράφει «Ιωάννης Αλαφούζος» στην άλλη μεριά του χαρτιού;

Γελάω, αγαπητοί φίλοι. Αστεία κατάσταση.

Βρήκαν αυτά πού έχασαν;

Πήγε, λέει και συζήτησε ο Δώνης με τον Ταϋλανδό με το περίεργο όνομα. Τον Παπαρίμ, πού λέω εγώ χάριν ευκολίας. Και όπως λένε, «τα βρήκαν». Ποια ... βρήκαν ; Είχαν χάσει τίποτα και το ξαναβρήκαν ;

Αλλά τι ακριβώς ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ο Παπαρίμ στον Παναθηναϊκό ; Ιδιοκτήτης ; Όχι, δεν είναι, ακόμη τουλάχιστον. Όταν κάποτε θα γίνει, το πράγμα αλλάζει.

Μήπως είναι πρόεδρος ; Όχι δα. Ακόμα πρόεδρος είναι ο τρισταλαίπωρος Κωνσταντίνου, πού πολεμάει κι' αυτός για το μεροκάματο. Τι στην ευχή λοιπόν είναι ο Παπαρίμ πού «τα βρήκε» με τον Δώνη ;

Τα ... μούσμουλα κουνιούνται είναι, στη μουσμουλιά έξω από του Εμίν αγά το Χάνι.

Και ο ... Δώνης δανεικός;

Και στα σοβαρά τώρα, μου έκανε εντύπωση ότι ο Δώνης, όπως διαβάζουμε, ζήτησε από τον Παπαρίμ να μείνουν πάση θυσία ο Κάτσε και ο Μυστακίδης στην ομάδα, ενώ από τον Πάοκ στον οποίο ανήκουν, έχει ήδη απορριφθεί η επέκταση του δανεισμού τους στον Παναθηναϊκό !

Δηλαδή, για να ανακεφαλαιώσουμε. Έχει ο Πάοκ δύο παίκτες πού ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και γι' αυτό τους δίνει δανεικούς, σε ομάδες πού ΔΕΧΟΝΤΑΙ να τους έχουν δανεικούς και να μην τους βάζουν όταν παίζουν με τον Πάοκ. Ο Παναθηναίκός ΔΕΧΤΗΚΕ αυτό τον όρο και τους ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕ, αλλά ο Πάοκ ΑΡΝΗΘΗΚΕ. Και έρχεται τώρα ο ... υπερήφανος και αξιοπρεπής προπονητής Δώνης να τους ΞΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ, γνωρίζοντας φυσικά, τους όρους δανεισμού !

Ποτς γκένεν αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα ρώταγε ο έκπληκτος Ογκουντσότο αν το μάθαινε. Κι' εγώ θα του απαντούσα, ξέρεις κάτι φίλε ; Μου φαίνεται σαν να είναι ΚΑΙ Ο ΔΩΝΗΣ ... ΔΑΝΕΙΚΟΣ από τον Πάοκ στον Παναθηναϊκό !

Για πλάκα θα το έλεγα, δηλαδή αυτό ...

Ζήσε Μάη μου ...

Το τι ακριβώς συμβαίνει στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, το αποκάλυψε ο ίδιος ο Παπαρίμ, δηλώνοντας επί λέξει :

«Είναι αλήθεια πως είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον κ. Αλαφούζο. Τα πράγματα έχουν πάρει πλέον το δρόμο τους. Είμαστε στην τελική ευθεία για τον οικονομικό έλεγχο. Θα τον έχω στα χέρια μου λίγες μέρες πριν την 15η Ιουνίου και μετά εκτιμώ πως θα τελειώσουμε σύντομα το θέμα της αγοράς του Παναθηναϊκού».

Παλιά σοφή παροιμία της Ταϋλάνδης : «Ζήσε Μάη μου να φας ... τριφύλλι»!

Διαβάστε επίσης

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο

Ξεκάθαρος και σαφής ο Ολυμπιακός: Δεν δέχεται την αναδιάρθρωση - ανέκδοτο

Αυτοδύναμος και αυτεξούσιος ο Μαρινάκης δεν ζητάει τίποτα ούτε και περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων. Γι' αυτό και μπορεί να αντιστέκεται στις φαύλες μεθοδεύσεις. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.