Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλύτερα να έπεφτε ο ΠΟΑ, παρά αυτή η κατάντια!

Καλύτερα να έπεφτε ο ΠΟΑ, παρά αυτή η κατάντια!
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 - 16:30

*** Οριστικό : «Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί τελικά το Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης στον Πειραιά».

Βρε καλώς τα παιδιά, καλώς τα ... 100 – 0.

Να γιατί είχε δίκιο ο Ολυμπιακός πού δεν ψήφισε υπέρ του υποβιβασμού του Παναθηναϊκού

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ Ο ΠΟΑ, ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ !

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΕΙ ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΙΟΝ ΕΞΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ !

Όταν πριν από ένα μήνα σε σχετική ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός είχε ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του Κανονισμού πού προέβλεπε την ποινή υποβιβασμού για τις ομάδες πού δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν αδειοδότηση, δεν ήταν λίγοι οι φίλοι πού κατέκριναν τη διοίκηση της ομάδας γιά την «αβάντα» πού έκανε στον Παναθηναϊκό. Πρόσθεταν μάλιστα ότι ουσιαστικά τον έσωσε από τον υποβιβασμό, όπως είχε κάνει, πριν από δεκαετίες, ο αείμνηστος Ανδριανόπουλος στην ψηφοφορία για το αν ο Πόα θα υποβιβαζόταν, ως ένοχος δωροδοκίας.

Τότε λοιπόν, είχα γράψει πως ακόμα χειρότερο και από τον υποβιβασμό είναι το ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ στο οποίο είναι καταδικασμένος ο Πόα. Ότι από δω και πέρα ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ, θα ΨΥΧΟΜΑΧΑ, θα ΥΠΟΦΕΡΕΙ τα πάνδεινα, μέχρι και τον έσχατο εξευτελισμό.

Ότι καλύτερα είναι να υπάρχει στην Α' Εθνική, πράγμα πού είναι και ωφέλιμο για τους άλλους, λόγω της ιστορίας του και του ειδικού του βάρους, παρά να πάσει στη Β' Εθνική και να έχει εκεί την ευκαιρία ( κάτω από διαφορετικούς κανόνες ) να ανασκουμπωθεί και να επανέλθει ισχυρότερος, όπως έγινε με την Κούλα.

Και να πού, ως ... συνήθως, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις απόψεις μου, όπως και την απόφαση του Ολυμπιακού να ψηφίσει υπέρ της ... σωτηρίας του αιωνίου του αντιπάλου.

Ποιάς ... σωτηρίας, όμως ; Της ... κολοβής ; Της ... ανάπηρης ; Της σωτηρίας με επώδυνους περιορισμούς ; Της σωτηρίας πού έβαλε την ομάδα αυτή σε ένα κυκεώνα διαρκούς πάλης γιά την αποφυγή του ( αγωνιστικού αυτή τη φορά ) υποβιβασμού;

Ιδού λοιπόν, μετά και την χθεσινή απόφαση του αρμοδίου οργάνου της ΕΠΟ να μην του χορηγηθεί αδειοδότηση, τι θα συμβεί από δω και πέρα στον Παναθηναϊκό : Πρώτον, μεταγραφές δεν μπορεί να κάνει. Δεύτερον, θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με μείον έξι βαθμούς.

Να προσθέσουμε σε αυτά και τον ΤΡΙΕΤΗ αποκλεισμό του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ( λόγω ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΡΕΩΝ ) επιμήκυνση της ποινής, πού εν τέλει μπορεί να φτάσει και μέχρι την ... επόμενη γενιά, δηλαδή τον οριστικό διεθνή ΘΑΝΑΤΟ της ομάδας του ... «Γουέμπλεϊ» !

Εκτακτο λαοδικείο μπογιατζήδων

Και μόνον με αυτά τα δύο χθεσινά, πάντως, ο Παναθηναϊκός όχι απλά κινδυνεύει να πέσει, αλλά υποχρεώνεται να ΚΩΛΟΣΕΡΝΕΤΑΙ στην Α' Εθνική χωρίς να μπορεί να υπερασπίσει την επιβίωσή του στην μεγάλη κατηγορία αλλά ακόμα και την ίδια του την υπόσταση !

Βεβαίως, μπορεί να καταθέσει έφεση κατά της αποφάσεως, αλλά προσωπικά ... δεν το βλέπω ούτε αυτό να γίνεται. Πρώτον, το ... παράβολο πού είναι αρκετά υψηλό γιά την οικονομική κατάσταση της πράσινης ΠΑΕ. Δεύτερον, διότι η υπόθεση ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΗ ακόμα και αν γινόταν σε ... έκτακτο λαοδικείο μπογιατζήδων.

Τι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό λοιπόν ; Προσωπικά αισθάνομαι παγερά αδιάφορος. Ας τη βρούνε την άκρια οι άνθρωποι πού ασχολούνται. Αυτό όμως πού με κάνει να ανησυχώ σχετικά με την συνέχεια του ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΥ θέματος, είναι η ΑΝΑΜΙΞΗ στην υπόθεση ΑΣΤΑΘΜΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, όπως γιά παράδειγμα η τηλεοπτική αξία των αγώνων του, πού αν αφαιρεθεί από το συνολικό πακέτο σίγουρα ΜΕΙΩΝΕΙ κατά πολύ την εμπορική αξία μεταδόσεων των αγώνων και των υπολοίπων «ΜΙΚΡΩΝ» και «ΑΣΤΕΓΩΝ» τηλεοπτικά. Και επί πλέον, το σοβαρότερο, η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των γνωστών ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ πού θα πιστέψουν ( είναι ΒΕΒΑΙΟ αυτό ) ότι τους δίνεται μία τεράστια ευκαιρία να μαζέψουν ψηφουλάκια, αν παρέμβουν και εμφανιστούν ως ΣΩΤΗΡΕΣ του Παναθηναϊκού.

Η ... δεύτερη υπογραφή ;

Μια και ο λόγος όμως γιά τον Παναθηναϊκό των καταλυτικών εξελίξεων, πολλούς απασχολεί, όπως διαβάζω, το γιατί ο Δώνης ενώ έχει συμφωνήσει σε όλα, ακόμα δεν ... έχει υπογράψει !

Μα, ρε παιδιά, τα είπαμε αυτά. Καλά, δεν διαβάζετε ; Στα συμβόλαια μπαίνουν ΔΥΟ υπογραφές. Στη μια γωνιά θα μπεί η υπογραφή του Δώνη, στην άλλη, εκεί πού λέει ο αντισυμβαλλόμενος, ποιος θα βάλει την υπογραφή του ; Θα είναι η υπογραφή του Νταμπίζα ; Θα είναι η υπογραφή του Παπαρίμ ; Θα είναι η υπογραφή του Βασίλη του Κωνσταντίνου; Μα... ποια από όλες αυτές μπορούν να ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή; ΚΑΜΙΑ, κύριοι. Πού σημαίνει πως, όποιος θέλει να υπογράψει συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα το σκεφτεί πολύ γιά να υπογράψει με κάποιον πού ξέρει πως αύριο – μεθαύριο δεν θα είναι στην ΠΑΕ. Καταλάβατε ;

Και τι σημαίνουν αυτά, στο φινάλε ; Πως αν δεν ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ στον Παναθηναϊκό, ΔΥΣΚΟΛΑ βλέπω να υπάρχουν εξελίξεις πού θα αποβλέπουν στην ενίσχυση της ομάδας. Και βεβαίως, για σοβαρές μεταγραφικές κινήσεις, ούτε λόγος να γίνεται.

Ο ... ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΕΚ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΦΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Ο ... ( μουσαντένιος ) διάλογος Βράνιες – Μελισσανίδη !

Για να δούμε τώρα τι συμβαίνει στο Αεκ. Το πρωταθλητή Αεκ, εννοώ, πού μέσα στα μεγάλα μπουρίνια πού απειλούν τον διοικητή, έχει να αντιμετωπίσει και κάποιες περιπεπλεγμένες καταστάσεις.

Εντάξει όμως, δεν τον φοβάμαι τον Κουροπαλάτη, διότι και εμπειρίες έχει και επικοινωνιολόγο πού ξέρει καλά πώς να βοηθάει στην τροφοδοσία των οπαδών με το απαιτούμενο σανό, όταν σκουραίνουν τα πράγματα.

Τι μας έγραψε πάλι ο επικοινωνιακός Ανδρέας ; Ότι «μόνον η Αεκ έχει σταθερό προσανατολισμό».

Συμφωνώ απολύτως, ειδικά στον τομέα των μεταγραφών, όπου διαχρονικά διακρίνεται γιά την σταθερότητα του προσανατολισμού της. Τα είπαμε αυτά και τα ξαναείπαμε. Τα είπε και ο διοικητής : «Οποιον θέλουμε παίρνουμε και όποιον θέλουμε κρατάμε». Γενικά δηλαδή κάνει ό,τι θέλει ο διοικητής, για τον απλό λόγο ότι ... τον λένε Μελισσανίδη ( ακριβώς όπως ... ανακοίνωσε στον Χαραλαμπόπουλο, όταν του έστειλε τις τηλεφωνικές του ... ευχές ).

Σταθερότης προ πάντων, όπως στην περίπτωση του Λάζαρου, του Ντίντακ, του Αραούχο κ.λ.π. Και όπως θα συμβεί και τώρα, στην περίπτωση του Βράνιες, πού βεβαίως, μπορεί να έχει τα μυαλά πάνω απ' το κεφάλι, αλλά όταν πρόκειται για προσφορές με ευρά, τα ξαναβάζει μέσα.

Τι είπε ο Μελισσανίδης για τον Βράνιες ; Τα γράφω γιά να τα θυμόμαστε, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού :

- «Δεν τον πουλάμε με λιγότερα από τέσσερα εκατομμύρια».

- «Θέλω να τον δω να μιλήσουμε ιδιαιτέρως».

Και τι απάντησε ο Βράνιες στον Μελισσανίδη ;

- «Τόσα ... σου λείπουν; Εντάξει, όπως θέλεις. Ένα χρονάκι έμεινε ακόμα, πού θα πάει, θα περάσει. Και στο μεταξύ, περίμενέ με στις προπονήσεις»

- «Θα έρθω ευχαρίστως στο ραντεβού, αλλά θα αφήσω μήνυμα στους δικούς μου, πως έτσι και αργήσω πάνω από είκοσι λεπτά να ειδοποιηθεί η αστυνομία»

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ : ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !

Ο,ΤΙ ... «ΕΒΑΛΕ, ΕΒΑΛΕ» ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΗΡΕ, ΠΗΡΕ

Την άλλη εβδομάδα, λένε τώρα ότι θα έρθει ο Παπαρίμ στην Αθήνα. Ενώ πριν λίγες ημέρες έλεγαν ότι θα ερχόταν σήμερα και ότι μέχρι την Παρασκευή θα μάθαινε τα αποτελέσματα του ελέγχου στα οικονομικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και θα υπογράφονταν η συμφωνία ... «μεταβίβασης» από το ν Αλαφούζο στα χέρια του.

Ολο αυτό το σεναριάκι λοιπόν, καταρρίφθηκε ήδη. Και τώρα, πάμε γιά την άλλη εβδομάδα. Δεν πειράζει, καλά να είμαστε και να έχουμε υπομονή. Κι' αν η μεταβίβαση δεν προχωρήσει, όλο και κάτι άλλο θα σκεφτούμε, για να συνεχίσουμε στον Παναθηναϊκό, πού είναι ΜΑΓΑΖΙ – ΓΩΝΙΑ, αρκεί να ξέρει ο ιδιοκτήτης τι πρέπει να κάνει, όταν πρέπει να το κάνει.

Και στο μεταξύ, σύμφωνα με τα καλώς ενημερωμένα ρεπορτάζ, ο Αλαφούζος έβαλε χθες κι' άλλα λεφτά στην ΠΑΕ, για να πληρωθούν λέει κάποια τρέχοντα έξοδα. Και αφού τα έβαλε, ξεκαθάρισε ότι αυτά ήταν τα τελευταία και άλλα λεφτά δεν πρόκειται να βάλει στον Παναθηναϊκό.

Πολύ σωστά μας τα λέει και με κάθε ειλικρίνεια ( πού τον διακρίνει, άλλωστε ) ο Γιαννάκης. Ο,τι έβαλε, έβαλε. Και ό,τι ΠΗΡΕ, ΠΗΡΕ ! Κυρίως αυτό ...

Από την πορτοφόλα του Παπαρίμ

Τι λένε μωρέ οι ανόητοι, ότι κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός, επειδή χρωστάει στην Κιέβο Βερόνα, για τη μεταγραφή του ... Εμποκού;

Σιγά μωρέ, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου ! Ετσι μωρέ υποβιβάζονται οι ομάδες ; Γιά 312.500 ευρά ;

Τι τον περάσατε τον Παναθηναϊκό, για ομάδα μπαταχτσήδων ; Μια θα κάνει έτσι ο Παπαρίμ, θα βγάλει από το σακάκι του τη μεγάλη πορτοφόλα και θα τραβήξει από μέσα το πακέτο. Και τα ρέστα θα τα κρατήσουν γιά τα 35000 πού χρωστάνε ακόμα στον ...Εσιέν τον φραγκοφονιά, πού δεν λέει να μας αφήσει ήσυχους. Λέτε να έχει καμία δυσκολία γιά τόσα λίγα, ο άνθρωπος πού θα σκάσει ένα ... σκασμό εκατομμύρια γιά να ... «αγοράσει» ολόκληρο Παναθηναϊκό ;

Χαχαχαχα ! Γελάω ...

Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΝΓΚ ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΗΣ !

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ : ΕΚΠΕΜΠΕΙ ... ΥΓΕΙΑ Ο ΠΑΟΚ !

Μέχρι το γυναικείο ποδόσφαιρο έφτασε η ... χάρη τους !

Η είδηση δεν είναι απλά σοκαριστική, είναι και απολύτως ... «αντιπροσωπευτική» των μεθόδων του ήθους πού σημαδεύουν την παρουσία του Πάοκ στον ελληνικό Αθλητισμό. Ιδού λοιπόν η ΠΟΙΝΗ πού επέβαλε η ΟΥΕΦΑ στον Πάοκ και αφορά το ... ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ποδόσφαιρο. Το οποίο γυναικείο ποδόσφαιρο, ανήκει ως γνωστόν στην ΕΠΟ, η οποία ως γνωστόν διοικείται από τον Παοκτζή Γραμμένο πρόεδρο. Ετήσιος αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ ( και εννοούμε το Τσάμπιονς Λιγκ του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ποδοσφαίρου, επαναλαμβάνω ). Γιατί έφαγε την ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ καμπάνα ο Παοκ; Επειδή, λέει, χρησιμοποίησε σε έναν αγώνα την αθλήτρια Χρύσα Τσακίρη, με το όνομα της αθλήτριας Ελένης Γιάννου !

Άλλη έβαλε δηλαδή να παίξει με το όνομα άλλης. Και γιατί αυτό; Ποιος μπορεί να ξέρει ; Απλά, συνέβη, στον αγώνα Πάοκ – Μπέτεμπουργκ ... 8-0 ( παρακαλώ ! ).

Προσέξτε τώρα. Η καταγγελία έγινε πέρυσι, από σλοβένικη ομάδα και η ΟΥΕΦΑ επιλήφθηκε άμεσα. Όμως, για την ΕΠΟ προφανώς αυτά ήταν ... μικρολεπτομέρειες, αφού ο Πάοκ όχι μόνο μετείχε στο πρωτάθλημα της χώρας μας, αλλά και οι δύο αθλήτριές του, αυτή πού έπαιξε και η άλλη με το όνομα πού δηλώθηκε, έπαιξαν κανονικότατα. Λες και η κατηγορία δεν ακουμπούσε την Ομοσπονδία, πού ... ευαγγελίζεται την ... εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και ο Πάοκ αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας στο γυναικείο ποδόσφαιρο, με διαφορά ΕΝΟΣ βαθμού από την δεύτερη ομάδα του Αρη Θεσσαλονίκης και την ισοβαθμούσα Ακαδημία Ελπίδων Καρδίτσας.

Ποια ομάδα θα συμμετάσχει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ; Δεν γνωρίζω, ίσως και ΚΑΜΙΑ, αλλά ο Πάοκ αποκλείεται ως τιμωρημένος πού μάλιστα έχει αποδεχτεί την ενοχή του, χαρακτηρίζοντας το όλο ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ γιά μας θέμα, ως ... «ατυχές συμβάν».

Φυσικά, ανεξαρτήτως του εάν και κατά πόσο ήταν ... «ατυχές» το συμβάν, το θέμα είναι ότι η ΟΥΕΦΑ το ΤΙΜΩΡΗΣΕ, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς του αθλήματος.

Οσο γιά την ΕΠΟ ; Αυτή, όπως μας ενημερώνει η σχετική ανακοίνωση του Πάοκ, «σχεδιάζει» το νέο πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου, με τη συμμετοχή βεβαίως του ... Πάοκ. Σαν να μην τρέχει τίποτα, δηλαδή.

Διαβάστε επίσης