Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗ» ΤΩΝ «ΑΣΤΕΓΩΝ» ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ!

Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗ» ΤΩΝ «ΑΣΤΕΓΩΝ» ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ!
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 - 15:20
*** Κι' αν έχουμε δεί και απαντήσει ΨΕΥΤΕΣ, αλλά σαν ετούτον εδώ, δεν έχει ξαναϋπάρξει στην Παγκόσμια ιστορία.
Είναι ο Πατέρας όλων των Ψευτών !
Τόσο ψεύτης, πού ακόμα και γιά το ότι τον λένε Αλέξη έχω αρχίσει να έχω ... αμφιβολίες !
Πολιτικοοικονομικοί εκβιασμοί της συγκυβέρνησης : Η ανοίγει ο κρουνός νο 1 με τα εκατομμύρια, ή ανοίγει ο κρουνός νο 2 με τα μπουγαδόνερα !
Και πάνω στην αναμπουμπούλα και τον πανικό, οι παραστάσεις της φαρσοκωμωδίας με την «αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος» συνεχίζονται κανονικότατα.
Πρωταγωνιστής ο φαυλεπίφαυλος ( πολιτικά ) υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης, στο ρόλο του Αρχοντα Εκμαυλιστή.
Σε ρόλους πρόθυμων «supporters» ο Γκαγκάτσης με το προεδρείο της Σούπερ Λίγκας. Το ντεκόρ συμπληρώνουν οι homeless και άλλοι περιθωριακοί της Σούπερ Λίγκας, με επικεφαλής τον πολύπαθο Παναθηναϊκό, ένα μοναδικό παράδειγμα ηρωϊσμού και αυταπάρνησης : Είναι το υπόδειγμα του looser, αυτού πού τα έχει χάσει όλα, διότι ήταν ανίκανος να τα κρατήσει. Όλα, εκτός από ένα : Το ... δικαίωμα να ψηφίζει και να δρομολογεί καταστάσεις πού επηρεάζουν όλους τους υπόλοιπους !
Την κακομοιριά των αστέγων ( = homeless ) ήταν επόμενο να εκμεταλλευτεί ο κάθε τυχών καιροσκόπος, όπως καλή ώρα ο υφυπουργός Βασιλειάδης, ο οποίος φέρεται να έχει ανακαλύψει τελευταίως την βρύση πού τρέχει ευρά !
Και τι κάνει ο εκμαυλιστής των επενδυτών του ποδοσφαίρου; Τους καλεί και τους θέτει ενώπιον του αμείλικτου διλλήματος : Η κάνετε αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημά σας όπως σας λέω εγώ και σας ανοίγω τον κρουνό του πακτωλού, ή κάνετε του κεφαλιού σας και σας ανοίγω τον κρουνό με τα κατρουλόνερα.
Η ιστορία λέει, ότι γιά να επιτύχει ένας σωστός εκμαυλισμός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν και εκμαυλιστής, αλλά και επιρρεπείς και ευαίσθητοι στη σχετική διαδικασία. Οι εν λόγω άστεγοι όμως, κάθε άλλο παρά βιάζονται να σταθεροποιηθούν. Και όχι δεν του λένε, αλλά ούτε και ναι, του λένε. Το αφήνουν να αιωρείται και να διαιωνίζεται. Σωστή η τακτική τους, όπως αποδεικνύεται, διότι ο κρουνός ευρών του Βασιλειάδη λειτουργεί με το σύστημα της αριθμητικής προόδου : Κάθε μέρα πού περνάει ανοίγει και πιο πολύ και ο πακτωλός της ροής εκατομμυρίων αυξάνεται.
Ξεκίνησε με ΤΡΙΑΝΤΑ εκατομμύρια, τα οποία εν συνεχεία έγιναν ΣΑΡΑΝΤΑ και μόλις χθες διαβάσαμε στα ενήμερα ρεπορτάζ ότι το ποσόν ξεπερνάει τα ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ εκατομμύρια, με ... «προοπτική» να «ακουμπήσει» τα ΟΓΔΟΝΤΑ ! Δεν ξέρω τι είναι πιο εντυπωσιακό, το προς εκμαύλιση ποσόν, ή ο τρόπος πού εκτοξεύεται από το στόμα του υφυπουργού. Προς τι η απορία, όμως ; Σάμπως και θα τα βγάλει από την ... τσέπα του; Όχι βέβαια. Οι ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ τσέπες θα πονέσουν, σε κάθε περίπτωση.
Βεβαίως, ως συνεπές και αξιόπιστο ( κυρίως ... αυτό ) στέλεχος της συγκυβερνήσεως συριζανελητών, ο υφυπουργός Βασιλειάδης έχει και ένα ... σκεπτικό γιά την ανελέητη παροχολογία προς τους άστεγους επενδυτές.
«Με επτά ( βάζει και τον Παναθηναϊκό μέσα ) άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ, πρωτάθλημα αξιόπιστο δεν μπορεί να γίνει», λέει. Να τες πάλι οι ... άστεγες ομάδες. Η μάλλον οι ΑΣΤΕΓΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ και ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, πού βεβαίως και «ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ» στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ποσοστό κάτω από το 50% ( στην καλύτερη περίπτωση ) των ΕΣΟΔΩΝ των ομάδων τους, πού βεβαίως είναι και ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ έσοδα.
Αυτό πού θα έπρεπε να έχει προσέξει όμως ένας ΣΥΝΕΠΗΣ και ΣΥΥΝΕΤΟΣ πολιτικός άρχων του Αθλητισμού ( πού σημαίνει ότι ... αποκλείεται ο Βασιλειάδης λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων ), είναι το ΓΙΑΤΙ οι συγκεκριμένες ομάδες και οι ιδιοκτήτες τους ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΓΕΣ τηλεοπτικά, σε αντίθεση με τις άλλες, εκείνες πού ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΣΤΕΓΗ και δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Η απάντηση είναι ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ. Παρέμειναν άστεγες, διότι ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ με ΚΆΠΟΙΟ ΚΑΝΆΛΙ ΣΤΗΝ αποζημίωση. Στα ΕΥΡΑ δηλαδή. Τα κανάλια ΕΚΑΝΑΝ προσφορές οι άστεγοι τις αρνήθηκαν και ξέρετε γιατί; Επειδή ΗΘΕΛΑΝ ΚΙ' ΑΛΛΑ ! Επειδή ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ έκαναν την αξιολόγησή τους και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα λεφτά πού τους έδιναν τα κανάλια ... δεν τους έφταναν !
Το ότι έμειναν άστεγοι, ήταν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ επιλογή και κατέληξαν σ' αυτή, επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ είχαν κατά νου τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ, με το πρόσχημα του αστέγου, πού «δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα» αν δεν ΤΟΥ ΒΡΟΥΝΕ «ΣΤΕΓΗ» !
Ποιοι να του βρούνε στέγη ; Μα ... η πολιτική ηγεσία, η ΕΠΟ, η Σούπερ Λίγκα, η Αγία Σφουγγαρίστρα, βοήθειά μας, οι όποιοι και οι όποιες. Με τον ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ξέρουν ότι αυτά που θα ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ να πάρουν θα είναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκείνων πού τους ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ τα κανάλια και ΤΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ !
Και ... ώ του θαύματος, να πού ... βρέθηκε ο ... κατάλληλος πολιτικός άρχων. Βασιλειάδης λέγεται και είναι ... προθυμότατος ! Με το πού είδε τις κλαμένες, γεμάτες απόγνωση φατσούλες των αναξιοπαθούντων «επενδυτών», συγκινήθηκε. Τον πήραν τα ζουμιά και μετά από λίγο ξέσπασε : «Τηλεοπτικά θέλετε ; Μην ανησυχείτε, εδώ είμαστε εμείς για σας, εγώ και το κόμμα μου, να σας βρούμε αυτά πού σας λείπουν και να ... αποκαταστήσουμε την ... ισονομία. Θα πάρω και από την ΚΡΑΤΙΚΗ ( και ΔΗΜΟΣΙΑ συγχρόνως ΕΡΤ ) αλλά και από τη συνδρομητική λεφτά και θα σας τα μοιράσω. Δίκαια και συριζαίϊκα. Αρκεί βέβαια και σείς ...»
Αυτά. Προς το παρόν...
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ, ΜΑΓΚΕΣ : ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΩΤΗ,
ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ
Αντε ρε παιδιά σιγά σιγά να μαζευόμαστε και να ξεκινάμε. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρώτη σύναξη των ποδοσφαιριστών στο Ρέντη, εν όψει της νέας περιόδου. Και από κεί κι' έπειτα, βεβαίως, θα λειτουργήσει ένα πρόγραμμα προετοιμασίας και θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες.
Ένα θέμα είναι τώρα, αν θα είναι παρόντες όλοι οι ποδοσφαιριστές την Παρασκευή. Φυσικά και όχι. Ποτέ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και το όσο περισσότεροι, τόσο καλύτερα, δεν μετράει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Γιά λίγες μέρες πιο αργά απ' τους άλλους, δεν ασχολείται κανένας.
Ύστερα, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παίκτες πού ... δεν έχουν έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά πού ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ μόλις ολοκληρωθούν οι ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ. Και πότε θα γίνει αυτό; Άγνωστον, διότι η περίοδος των μεταγραφών ακόμα δεν έχει ... αρχίσει καν ! Την 1η Ιουλίου ξεκινάει και κλείνει την 31 Αυγούστου. Ετσι λένε τα κιτάπια, δηλαδή.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι ο μόνος πού κινείται στο μεταγραφικό πεδίο. Τα είπαμε αυτά προ ημερών. Εχει πάρει πέντε – έξι παικταράδες ως τώρα και ... έπεται συνέχεια. Χθες υπέγραψε ο Γκερέρο, πού όπως και να το κάνουμε, είναι νέο αίμα. Ήρθε και ο Μακ Κέϊ, αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει. Όμως ο κανόνας είναι ότι άπαξ και έρχονται, υπογράφουν κι' όλας. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Πριτς...ιτς, πού ήρθε, είδε, θαύμασε τις ... εγκαταστάσεις του Ρέντη και απήλθε. Ουδείς κανόνας άνευ εξαιρέσεων, όμως.
Εν ολίγοις, αυτή είναι η δραστηριότητα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. Και γιά όποιους φίλους δεν είναι αρκετή, συνιστώ να διαβάσουν και να πληροφορηθούν τις εξελίξεις στις άλλες ομάδες και δη, στις θεωρούμενες «ανταγωνιστικές» ( μόνον εκτός γηπέδου μπορεί να είναι ).
ΔΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ, ΠΑΙΡΝΕΙ ... «ΠΕΝΤΕ» Ο ΠΑΟΚ
Για να δούμε λοιπόν τι συμβαίνει, ειδικότερα στον Πάοκ, πού ήδη δείχνει κάποια υποτυπώδη μεταγραφική δραστηριότητα. Και τι λέει η ειδησεογραφία ; Ότι «ήρθε στην Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαμπίντι και έδωσε εντολή να προχωρήσουν ταχύτατα οι περιπτώσεις Βέρνμπλουμ και Πούκι. Ότι δηλαδή πρέπει να τελειώνουμε και με αυτούς τους δύο. Και γιά να τελειώνουμε, γιά τον Βέρνμπλουμ δίνει ( λέει ότι ... ) μέχρι ΠΕΝΤΕ εκατομμύρια, παρακαλώ. Θα μου πείτε, εδώ και πάνω από ένα μήνα, με τον Βέρνμπλουμ ασχολούνται οι μπουγάτσες. Σήμερα έρχεται, αύριο έχει δουλειά και ... θα έρθει μεθαύριο. Αυτό γίνεται και ο χρόνος ξεκοκαλίζεται, κολλημένος πάνω σε ένα παίκτη. Και ερωτώ τώρα εγώ, πόσο σοβαρές μπορεί να είναι αυτές οι «διαπραγματεύσεις», έτσι όπως παρουσιάζονται, όταν η ομάδα – αγοραστής ξεκαθαρίζει ότι «δίνει μέχρι πέντε εκατομμύρια» ; Δηλαδή ο άλλος ... μαλάκας θα είναι να συμφωνήσει με ... λιγότερα από τα πέντε ; Ορσε ... πέντε, λοιπόν !
Τρείς λόγοι για να πεί όχι ο Πούκι
Για τον Πούκι τώρα, συγνώμη, αλλά ... δεν θα πάρω ! Κανένα Πούκι δεν βλέπω στον Πάοκ, για δύο λόγους. Πρώτος, ότι αυτά πού θα φέρει στον Ρώσο η ΠΩΛΗΣΗ του Πρίγιοβιτς ΔΕΝ θα καλύπτουν εκείνα πού θα πρέπει να ξοδέψει γιά τον Φινλανδό. Και δεύτερος, ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ φορ δεν έχει κανένα λόγο να προτιμήσει τον Πάοκ από τις άλλες, πολύ καλές ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ πού του έχουν κάνει προτάσεις.
Υπάρχει και ένας τρίτος λόγος, όμως. Ότι ο Πούκι δεν παίζει σε κάποια ομάδα από το πρώην Ανατολικό μπλόκ, εκεί πού εντοπίζεται η κυρίως μεταγραφική αγορά του Ρώσου. Δηλαδή Ρωσία, Ουκρανία κ.λ.π.
Τι βλέπω να γίνεται στον Πάοκ, για τη θέση του φορ ; Βλέπω πολύ ... Κόντε ! Βλέπω τον Ισπανό φορ του ΠΑΣ, πού είναι βεβαίως ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι. Θα είναι και καλή και αξιόπιστη και ΦΤΗΝΗ λύση, είτε πωληθεί ο Πρέγιεβιτς ( το βλέπω γιά σίγουρο ) είτε δεν πωληθεί ( το θεωρώ απίθανο ).
Σημείωση : Από τις κινήσεις του Πάοκ γιά σέντερ φορ φαίνεται πόσο ΣΤΗΜΕΝΗ ήταν η κλήση ενός Κουλούρη στην ... Εθνική ομάδα του ... Ζήση Βρύζα και του Γραμμένου προέδρου.
Και στο μεταξύ, για να τελειώνουμε, η μόνη μεταγραφή πού έχει γίνει είναι του Χατσερίδη, ο οποίος λέγεται ότι έχει υπογράψει για τρία χρόνια και μάλιστα συνέφαγε με τον Ιβαν προχθές το βράδυ. Δεν είμαι σίγουρος πάντως, αν αυτό πού τελικά υπέγραψε ο Χατσερίδης ήταν κάποιο συμβόλαιο, ή ο ... λογαριασμός στην ταβέρνα.
Οι ... ζωές των άλλων
Κατά την προσωπική μου άποψη, στον Πάοκ περισσότερο από την ενίσχυση της ομάδας τους νοιάζονται γιά την ενίσχυση των ... άλλων ομάδων των θεωρούμενων ( κακώς ) από κάποιους ως «δορυφορικών». Όπως γιά παράδειγμα, του Παναθηναϊκού, πού μπορεί να μην έχει ακόμα παίκτες, ομάδα, γήπεδο, πρόεδρο, προπονητή, ιδιοκτήτη, αλλά έχει ... προσανατολισμούς ! Προσανατολισμούς πού προσδιορίζει ο μάνατζερ της ομάδας Νταμπίζας, για τον οποίο όπως φαίνεται η παροχή δανεικής βοήθειας από τον Πάοκ είναι πρωταρχικής σημασίας. Με τα μούτρα, λένε, έχει πέσει ο Νταμπίζας στην περίπτωση του Κάτσε ( γνωστού και ως Ουτσεκάτσε από το παρελθόν ) πού τον θέλει όσο κανέναν άλλο και δεν ξέρω ΤΙ ΔΙΝΕΙ στον Πάοκ γιά να του αφήσει τον Κάτσε, όπως επίσης και τον Μυστακίδη, ή και τον Κουλούρη, ό,τι τέλος πάντων του αφήσει, καλό θα είναι. Με τι ανταλλάγματα θα γίνει αυτό, σας αφήνω να το φανταστείτε. Ας υποθέσουμε ότι, κατ' αρχήν, οι δανεικοί από τον Πάοκ δεν θα παίζουν εναντίον του Πάοκ. Ισως να μην παίζουν και εναντίον του Ατρομήτου και των άλλων της ευρύτερης «οικογένειας», αλλά αυτό ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Θα το δούμε στην πορεία.
Η «άποψη» της ρεπόρτερ κ. Χρίσλας, η Τατιάνα και το κανάλι του Ρώσου
Καταγγέλλεται από φίλους :
Εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στο κανάλι ''Έψιλον'' του ''Σαββίδη''. Σε ζωντανή σύνδεση, η απεσταλμένη ρεπόρτερ της εκπομπής κ. Χρίσλα Γεωργακοπούλου, πού καλύπτει το ρεπορτάζ από την κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου στη Μητρόπολη των Αθηνών.
Έρχεται η ώρα να σχολιαστούν οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη και τι μας λέει η ρεπόρτερ Χρίσλα ; ''Πολύ λογικό να αποδοκιμαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τους φιλάθλους του ΠΑΟ'' !
Βεβαίως, η ευθύνη γιά το τι λέει σε μια τηλεοπτική εκπομπή η κάθε ρεπόρτερ κ. Χρίσλα, δεν ανήκει την κ. Χρίσλα, αλλά σ' αυτή πού ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ την κάθε ρεπόρτερ Χρίσλα προκειμένου να εκφράζει άποψη, η οποία εκπροσωπεί την άποψη της εκπομπής, δηλαδή της κ. Τατιάνας Στεφανίδου.
Και έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι απολύτως κατανοητό γιά μία τηλεπαρουσιάστρια ξεπερασμένη εδώ και καιρό από τον χρόνο και τις τηλεοπτικές ανάγκες, σαν την Τατιάνα Στεφανίδου, να επιθυμεί να φαίνεται αρεστή στον εκάστοτε ιδιοκτήτη και να ακολουθεί την όποια γραμμή ή πολιτική του.
Προσωπικά, όμως, λόγω του συναγωνισμού κυρίως εκ Βορρά, δεν νομίζω ότι αυτές οι ... «τατιανιές» θα συγκινήσουν τον Ρώσο ιδιοκτήτη, οπότε θα πάνε στο βρόντο και οι απόψεις της ρεπόρτερ κ. Χρίσλας, αλλά και η «αβάντα» της κ. Στεφανίδου.
Μάλλον γιά ... ΟΑΕΔ τις βλέπω ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ.

Διαβάστε επίσης