Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξευτιλίσανε το δημόσιο χρήμα για να… σώσουν το ποδόσφαιρο!

Ξευτιλίσανε το δημόσιο χρήμα για να… σώσουν το ποδόσφαιρο!
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 - 18:56

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ

*** Μετά το 5-0, ήρθαν και τα δυσάρεστα για τη Ρωσία.

Ο Ιβάν Ιγκνιάτεβιτς Σαμπίντι κάλεσε τους συμπατριώτες του να πιστέψουν στις ικανότητες της ομάδας της πατρίδας του.

(Κρίμα. Πάνω πού είχαμε αρχίσει να τη συμπαθούμε, την ξαναβάζουμε στο κλ@σιμο ).

Πακτωλοί χρημάτων σε παλιούς και νέους σωτήρες, από την ΕΠΟ της εξυγίανσης, με συναγωνισμό Ελλήνων και ξένων γιά το ποιός θα κονομάει περισσότερα

ΞΕΥΤΥΛΙΣΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ... ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !

Και το μέγα ερώτημα : Κορόϊδα είναι όλοι αυτοί να ... φτιάξουν το ποδόσφαιρο και να χάσουν την κονόμα ;

Εποικοδομητικές οι συναντήσεις με τον σύντροφο Ρούβλιο

Πως το έλεγε η Παλαιά Διαθήκη, μάγκες ; «Αυξάνεσθε και πληθύνεστε και πληρώσατε την ΕΠΟ και κατακυριεύσατε αυτής» ! Ετσι ακριβώς, εκτός μίας ... ασήμαντης λεπτομέρειας. Ότι δεν πληρώνουν αυτοί την ΕΠΟ, αλλά ... η ΕΠΟ τους πληρώνει όλους αυτούς !

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Οι αλλεπάλληλες επαφές και συνεννοήσεις ανάμεσα σε υψηλόβαθμους παράγοντες των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και της ελληνικής κυβέρνησης μετά των εξαπτερύγων της από ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, έπιασαν τόπο. Το ποδόσφαιρό μας θα σωθεί, θέλουν – δεν θέλουν ορισμένοι ... νοσταλγοί του παρελθόντος. Και αν δεν μπορούν να το σώσουν οι εγχώριοι λαμόγιοι, θα το σώσουν οι ξένοι. Τα τελευταία νέα, προμηνύουν καταιγιστικές εξελίξεις στον τομέα της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος. Άλλος ένας Φίφας έρχεται λέει, από τη ΦΙΦΑ για να βοηθήσει στην παλινόρθωση, την πρόοδο και την προκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ειδικός σε θέματα βίας», λέει το ρεπορτάζ ότι θα είναι ο νέος Φίφας. Δεν το πολυκαταλαβαίνω αυτό, αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη. Το θέμα δεν είναι η ιδιότητα με την οποία τον στέλνουν, αλλά το ότι η αποστολή διαφόρων Φίφων στην ΕΠΟ έχει λάβει πλέον διαστάσεις μάστιγας. Επιδημίας. Πιο πολλοί είναι οι Φίφες πού με κάθε επισημότητα έρχονται στη χώρα μας, παρά οι ... λαθρομετανάστες στα παράλια της Μυτιλήνης !

Είναι τόσα τα ονόματα πού διαβάζω καθημερινά, ώστε να αδυνατώ να τα συγκρατήσω. Ψάχνοντας από δω κι' από κεί, βρήκα τα παρακάτω : Βασάλο, Λάκοβιτς, Χούμπελ, Βέλα, Ντερβισάϊ ( συγγενής του ... Ντουρμισάϊ, λέτε ; ) Γεωργίου ( με όλα τα δόντια του αυτός, για να μασάει καλά ), Ρηγόπουλος. Ελληνοκύπριος οι Γεωργίου, Ελληνοϊταλός ο Ρηγόπουλος. Και οι δύο τους Φίφες, πάντως.

Περισσότερα και από τον Δέδε !!!

Πάμε παρακάτω. Έρχεται, λέει, και ένας αρχισύμβουλος ή επί το ελληνικότερον, αρχιδι/ευθυντής. Να πάρει τη θέση του Δέδε, πιθανολογώ. Μόνο πού θα παίρνει περισσότερα από τον Δέδε, ο οποίος θα συνεχίσει να πληρώνεται ηγεμονικά, καθ' ότι έχει υπογράψει σύμβαση.

Ναι, αντιλαμβάνομαι την έκπληξή σας. Περισσότερα και από τον Δέδε ; Είναι δυνατόν; Κι' όμως, είναι. Βάση πάντα των δημοσιευμάτων, ο συγκεκριμένος Φίφας θα παίρνει άνω των 20.000 μηνιαίως ( ο Δέδες σύμφωνα με την τελευταία ... απογραφή, παίρνει γύρω στις 17000 μόνο ). Και θα μείνει στην Ελλάδα για να φτιάχνει το νέο ελληνικό ποδόσφαιρο, λέει, πάνω από ένα χρόνο.

Εδώ, όμως, θα διαφωνήσω με τα ρεπορτάζ. Γιατί να μείνει ένα χρόνο ΜΟΝΟ ; Το ποδόσφαιρό μας χρειάζεται υπομονή και μεράκι για να φτιαχτεί όπως το ονειρευόμαστε. Πού να φτάσει ένας χρόνος. Τουλάχιστον πέντε – έξι πρέπει, για να στηθεί η σουρμαγιά.

Χωρίς πλάκα, αγαπητοί. Το ... δώσε και μένα μπάρμπα, το έχετε ακούσει ; Το θυμάστε; Αναβιώνει στην ΕΠΟ, με την ... «εκλεγμένη διοίκηση», πού καυχώνται κάποιοι οπαδοί του Ρούβλιου. Εκεί πού τα μισθολόγια ξεπερνούν και αυτά της Προεδρίας της Δημοκρατίας ! Μιλάμε για ΤΡΕΛΑ ΛΕΦΤΑ, από ξένους Φίφες, μεγαλοϋπαλλήλους, μεγαλοστελέχη, έως και δημοσιογράφους. Όλοι οι εξυγιαντικοί ΑΡΔίτες, από εκεί μέσα περνάνε προκειμένου να έχουν εποικοδομητικές συναντήσεις με τον σύντροφο Ρούβλιο.

Και το κασέ είναι δεδομένο. Ένα ταληράκι στους πιο επιφανείς, ένα δυαράκι στους πιο δεύτερους. Κάθε μήνα, ομιλούμε.

Υπάλληλοι θα γίνουν οι Φίφες, όπως μαθαίνω. Έστω με ελαστικό ωράριο, για περιορισμένο χρόνο. Όπως περίπου τα παιδιά πού πιάνουν δουλειά στις καφετέριες, στο Γρηγόρη και τα Εβερεστ. Μόνο πού αυτοί θα τα παίρνουν χοντρά. Πιο χοντρά, δεν γίνεται. Μιλάμε για ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ κάθε μήνα στον καθένα τους !

Και τώρα, σας ερωτώ : Με τόσες αβάντες, τόσα προνόμια, τόσες αμοιβές, ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ... ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ; Μα γιά τόσο ... μαλακούς ανθρώπους τους έχετε δηλαδή ; Όχι, ρε παιδιά. Δεν πρόκειται να φτιάξουν ΤΙΠΟΤΑ, διότι απλά, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να φτιάξουν κάτι. Αυτό πού- ΛΟΓΙΚΑ – επιθυμούν, είναι να υπάρχει πάντα ΠΡΟΒΛΗΜΑ, να υπάρχουν ΠΑΝΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, να υφίσταται και να διαιωνίζεται Η ΣΗΨΗ και Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.

Αν πράγματι ήθελε η μαμά - ΦΙΦΑ να ΦΤΙΑΞΕΙ κάτι, δεν ήταν δουλειά παραπάνω από ένα ΜΗΝΑ. Με δύο κινήσεις, απλές, θα τα είχε ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ. Και στη διαιτησία, και στην αθλητική Δικαιοσύνη, και στα κέρατά της. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, όμως. Και δεν θέλει, διότι δεν τη συμφέρει να θέλει. Οσο είναι εδώ, όσο έρχονται εδώ, όσο μένουν εδώ, τα ΛΕΦΤΑ ΠΕΦΤΟΥΝ. Το σύστημα Ρούβλης δουλεύει ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ΚΟΡΟΪΔΑ είναι λοιπόν να τα τακτοποιήσουν όλα και να φύγουν ; Και πού θα έβρισκαν καλύτερα ; Εδώ, μήνας μπαίνει – μήνας βγαίνει στο ταμείο. Και να οι γνωριμίες, και να τα τραπεζώματα, και να οι διασυνδέσεις. Από γραφείο σε γραφείο πάνε στα υπουργεία. Από τραπεζώματα σε τραπεζώματα, από ταβέρνα σε ταβέρνα και από κότερο σε κότερο. Όλα είναι πλερωμένα κι' ο μπαμπάς Ρούβλης έχει για μένα.

Όχι, φίλοι μου, αυτοί κορόιδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΕΜΕΙΣ είμαστε τα κορόιδα.

Περί προδοσίας, προδοτών και άλλων δαιμονίων

Λέξεις πού πλέον, με την εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων, αναφέρονται συχνά στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Εύκολο είναι, πανεύκολο, να αποκαλέσει κάποιος, κάποιον άλλο, προδότη. Το ίδιο ή και περισσότερο εύκολο όμως είναι γιά τα πολιτικά κόμματα, να αποδίδουν ελαφρά τη καρδία, τον όρο προδοσία στα αντίπαλά τους. Ειδικά τώρα, μέσα στο σάλο πού έχει προκληθεί από τις εξελίξεις στο μακεδονικό, Σύριζα και Νέα Δημοκρατία αποδύονται σε συναγωνισμό απόδοσης, ο ένας στον άλλο, της ατιμωτικής πράξης της προδοσίας.

Ποιος έχει δίκιο ; Υπάρχει πράγματι προδοσία στην σύναψη της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ ; Η μήπως προδοσία είναι η αρνητική ( και «διχαστική», κατά σύριζα ) στάση της Νέας Δημοκρατίας ;

Για να μπορέσουμε να καταμερίσουμε τις ευθύνες και να αποδώσουμε δίκαια τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, θα πρέπει κατ' αρχήν να εξετάσουμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ποια είναι η ΕΝΝΟΙΑ της προδοσίας, ανατρέχοντας στα γεμάτα σοφία εγκυκλοπαιδικά λήμματα.

«Η προδοσία της πατρίδος διακρίνεται εις εμπόλεμων και ειρηνικήν ( δια της διπλωματικής οδού ). Ο ένοχος προδοσίας της πατρίδος τιμωρείται με πρόσκαιρα δεσμά και ως τοιούτος χαρακτηρίζεται όστις εκ προθέσεως βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας κατά τας διπλωματικάς διαπραγματεύσεις, ή δέχεται εν γνώσει την μετάθεσιν και αβεβαιότητα των ορίων της Επικρατείας, επίσης δε και όστις παραδίδει απόρρητα πολεμικά ή πολιτικά έγγραφα εις εξωτερικήν δύναμιν». ( Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, έκδοση 1926 )

Τι έχουμε λοιπόν εδώ, στη σημερινή Ελλάδα και στην προκείμενη συμφωνία για το Μακεδονικό;

  1. Ποιος είναι αυτός πού έκανε τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις ; Φυσικά, η κυβέρνηση συριζανέλ. Το αν το αποτέλεσμά τους έβλαψε ή όχι τα συμφέροντα της χώρας, είναι θέμα υποκειμενικό. Σύμφωνα πάντως με την Νέα Δημοκρατία, το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ήταν ΒΛΑΠΤΙΚΟ για τη χώρα.
  2. Ποιος «δέχτηκε» την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ των ορίων της χώρας, με το να ΔΕΧΤΕΙ την ύπαρξη ΒΟΡΕΙΑΣ Μακεδονίας, πού αυτόματα σημαίνει και την ύπαρξη ... ΝΟΤΙΑΣ Μακεδονίας ; Φυσικά, η κυβέρνηση συριζανέλ. Αυτή διαπραγματεύτηκε, αυτή αποφάσισε, αυτή ΔΕΧΤΗΚΕ τον όρο πού αποφασίστηκε.

Από κει και πέρα, πάντα σύμφωνα με τα βιβλία της απέραντης σοφίας, ο όρος της προδοσίας και του προδότη, περιγράφεται λεπτομερώς στο παραπάνω λήμμα της Εγκυκλοπαίδειας. Και ο καθένας εξ ημών, μπορεί άνετα να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ΚΡΙΝΕΙ σε ποιους θα πρέπει να αποδοθούν η βαρύτατη αυτή κατηγορία.

«ATHENS ALIVE» ... IS DEAD !

Πως ο ΠρωτοΨεύτης κατάφερε να εξαπατήσει και τον Δ. Γιαννακόπουλο γιά ένα πρότζεκτ εξ αρχής καταδικασμένο σε αποτυχία

Άποψή μου και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο καιρός θα δείξει πως είμαι σωστός. Νομίζω ότι τελικά ο Τσίπρας του την έφερε του Δημήτρη Γ.

Ναι, φίλοι μου, σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει διαβάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με το ΦΙΛΕΤΟ του δημοσίου, τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Και για μένα, ATHENS ALIVE ... πάπαλα. Καπούτ, εννοώ. Πάνε τα σχέδια, πάνε τα όνειρα, πάνε οι λογαριασμοί. Το πράγμα πλέον δεν τραβάει και αν τραβήξει θα περάσουν ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΑΝΙΑ μέχρι να αρχίσει κάτι να υλοποιείται.

Τι του έλεγε λοιπόν ο Τσίπρας του Δημήτρη Γ. στις συναντήσεις τους ; Ότι το ΟΑΚΑ δεν θα μπει στο Υπερταμείο, ότι θα αλλάξει τον συντελεστή δόμησης και ότι θα ακολουθηθούν διαδικασίες ... fast track (αγαπημένη φράση των συριζανελητών ) προκειμένου να ολοκληρωθεί η «μεταβίβαση» ( άλλη συριζανελίστικη λέξη – απάτη ) στα ξένα fund. Κάποιοι ΑΡΔοΜΜΕμέδες μάλιστα, ειδοποιηθέντες από τα γνωστά λούκια της συγκυβέρνησης, έγραφαν ότι η συμφωνία θα έχει κλείσει μέχρι το ... Πάσχα ! Ποιο ακριβώς Πάσχα όμως εννοούσαν, δεν το έγραφαν. Άφηναν να το ... μαντέψουμε εμείς. Ίσως το Πάσχα του 2065, όταν θα έχει σβήσει και το χρέος της χώρας.

Ό,τι του έλεγε λοιπόν του Δημήτρη ο πρωθυπουργάρας, ΨΕΜΑΤΑ ήταν ! Θα μου πείτε, εδώ έχει εξαπατήσει ολόκληρο λαό, τον Δημήτρη θα άφηνε απ' έξω; Έξις δευτέρα φύση, λένε. Η λέτε να μην ήξερε ότι το ΟΑΚΑ θα ΔΟΘΕΙ στο Υπερταμείο, όπως ΟΛΗ η δημόσια περιουσία, ως ΕΝΕΧΥΡΟ – εγγύησης για το ΧΡΕΟΣ ; Φυσικά και το ήξερε, αλλά δεν το έλεγε, διότι δεν ήθελε να το πει. Προτιμούσε, όπως πάντα, το ΨΕΜΑ για λόγους επικοινωνιακούς, δηλαδή επικοινωνίας με τα ΠΡΟΒΑΤΑ, διότι με τον υπόλοιπο λαό, στη συντριπτική του πλειοψηφία, «επικοινωνία» πλέον δεν υπάρχει.

Τον έχουν πάρει πλέον χαμπάρι.

Και για να τελειώνουμε με το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι το ΟΑΚΑ μετά από μερικούς μήνες ( και όχι κατ' ανάγκη ως το τέλος του 2018, διότι είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ να τακτοποιηθεί η αλλαγή του νομικού καθεστώτος ) θα έχει γίνει Ανώνυμη Εταιρεία, την οποία θα διαχειρίζεται, ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ, το Υπερταμείο. Δηλαδή, ΟΥΤΕ ΚΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Τι θα κάνει το Υπερταμείο ; Θα το πουλήσει ; Θα το νοικιάσει ; Θα το βγάζει φωτογραφίες ; Μακάρι να 'ξερα. Πιθανολογώ ότι θα εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις για την πιο συμφέρουσα αξιοποίησή του και θα πράξει αναλόγως.

ΔΙΚΟ ΤΟΥ είναι πλέον, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ θα το κάνει. Εμείς, μαζί με την ... κυβέρνησή μας, απλά θα καθόμαστε απ' έξω και θα τηράμε.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ !

Γιατί οι καταγγελίες για απειλές άσκησης βίας απ' την πλευρά Μελισσανίδη είναι εντελώς ανυπόστατες

Μπορεί στο Αεκάκι να μην κουνιέται φύλλο από μεταγραφικής άποψης, αλλά στον εξωαγωνιστικό, γράφονται πραγματικές εποποιίες.

Ήδη λοιπόν, όπως ξέρουμε, στην προχθεσινή εκλογική αναμέτρηση γιά τη διοίκηση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ο υποψήφιος πού «έσπρωχνε» ( διοικητικά εννοώ ) ο Μελισσανίδης επιβλήθηκε του αντιπάλου του, ο οποίος λέγεται πως «σπρωχνόταν» από τον Σαμπίντι. Και μάλιστα, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα από τους ΑεκΑΡΔίτες, είχε παρατηρηθεί και η Κάθοδος του Μάλαμα Τεβεκέλη στο Αγρίνιο, παραμονιάτικα των εκλογών.

Και ποιος κέρδισε ; Ο εκ Μελισσανίδη «σπρωχνόμενος», ενώ ο ηττηθείς παράγων έμεινε στις δηλώσεις και τα παράπονα. Τι είπε; Ότι ... ασκήθηκε βία και ψυχολογικός εκβιασμός σε πολλά σωματεία για να στηρίξουν τον «Μελισσανιδικό» !

Έλα τώρα, ρε άνθρωπε. Τι θέλεις να μας πεις δηλαδή, ότι η πλευρά πού σπρώχνεται από τον Μελισσανίδη χρησιμοποίησε γκανγκστερικές μεθόδους για να επικρατήσει; Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Άνθρωποι πού έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να χτίσουν γήπεδα όπου θα αθλείται η νεολαία, δίνοντάς τους μάλιστα ονόματα αγίων σαν σημάδι της αταλάντευτης Πίστης τους, είναι δυνατόν ποτέ να μετέρχονται τέτοια μέσα γιά να επικρατήσουν των αντιπάλων τους ; Είναι δυνατόν ένας Μελισσανίδης, ο μόνος σύγχρονος Έλληνας χριστιανός πού έχει τιμηθεί με το Ύψιστο Αξίωμα του Άρχοντα Κουροπαλάτη, να χρησιμοποιεί δυνάμεις του υποκόσμου και μεθόδους της νύχτας, για να κερδίσει κάποιος δικός του τις εκλογές μιας ΕΠΣ ;

Ντροπής πράγματα είναι αυτά. Άσε και το άλλο, πού είμαι βέβαιος ότι ... «ξέρει πού μένεις». Αυτό πάλι, που το βάζεις ;

Πάτωσε η συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ

Η τηλεθέαση από τις 22:00 και μέχρι τα μεσάνυχτα προχθές το βράδυ, είχε ως εξής :

1) ΣΚΑΪ Survivor 28,2%

2) Alpha Πάμε Πακέτο 20,5%

3) Star ταινία 12,1%

4) ΕΡΤ1 Συνέντευξη Τσίπρα 7,8%

5) Mega σειρές 6,8%

6) ΑΝΤ1 Game Of Love 4,8%

7) Epsilon ταινία TV 2,2%

Ο κόσμος ΞΥΠΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ, φίλοι μου. Και το ποτάμι δεν έχει πλέον γυρισμό.

Διαβάστε επίσης