Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ:«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ...» 

ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ:«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ...» 
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 - 15:35
*** Η Αεκ αποφάσισε να μην ασχοληθεί άλλο με τον Πόνσε.
Αρκετά ... ΔΕΝ ασχολήθηκε αυτός μαζί της.
Λάζαρος, Φετφα, Ποντένσε, Καμαρά, Γκερέρο, Γιαννιώτης, Μασούρας, Μιράντα και ... έπεται συνέχεια !
Δεν ξέρω και δεν μ' ενδιαφέρει τι σκέπτεστε εσείς, αλλά εγώ, θα το πω ξεκάθαρα, στηρίζω Μελισσανίδη. Εννοώ την διοικητική πολιτική του Μελισσανίδη στο Αεκ και ειδικότερα στα μεταγραφικά.
Τι κάνει ο ηγέτης, μέχρι τώρα ; Υπομονή κάνει. Αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη υπομονή. Μου θυμίζει εκείνη την παλιά ταινία – αριστούργημα, «Ο άνθρωπος πού έβλεπε τα τρένα να περνούν».
Σταθμάρχης ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας και παρακολουθούσε με υπομονή τα τραίνα να περνούν, πού σήμαινε πως όλα πήγαιναν καλά. Το πρόβλημα θα υπήρχε έτσι και τα τραίνα ... σταματούσαν να περνούν από μπροστά του !
Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον ηγέτη της Αεκ. Βλέπει να περνούν από μπροστά του, Λάζαρος, Γιόχανσον, Βράνιες, Αραούχος, Κονές, αλλά δεν πειράζει, όλα καλά. Ήρεμα, γαλήνια.
Μόλις όμως σταματήσουν να περνάνε και να φεύγουν, αρχίζει το πρόβλημα : Να χάνει η ομάδα ακόμα και από ομάδες – χωριά της Πολωνίας ! Και γιατί; Διότι είναι άδεια, δεν της έχει μείνει πλέον σάρκα και ψυχή.
Και τι κάνει σ' αυτές τις καταστάσεις ένας πραγματικός ηγέτης ; Δείχνει ψυχραιμία και υπομονή και σχεδιάζει το μέλλον σε άλλες κατευθύνσεις. Στην ΕΠΟ, στη Βού Εθνική, στην ΚΕΔ, στου Μότσαρτ, στο Αττικό Πάρκο, στου Φλαμπουράρη, όπου χρειάζεται.
Αλλά στο μεταξύ και η δική του υπομονή, κάποτε εξαντλείται. Ειδικά όταν βλέπει να περνάνε από μπροστά του ΑΛΛΑ ...τρένα, ξένα, τρένα του εχθρού, πού δεν μπορεί να σταματήσει. Βλέπει Ποντένσε, βλέπει Μιράντα, βλέπει Λάζαρο, βλέπει Φετφα, βλέπει, βλέπει, και τι δεν βλέπει. Και δεν σταματάνε τα άτιμα τα τρένα, ρε παιδί μου, ατέλειωτοι είναι οι ... συρμοί.
Ηταν μοιραίο να εξαντληθεί η υπομονή του. Και προχθές, έδειξε την ενόχλησή του για τις καθυστερήσεις στα μεταγραφικά. Πως την έδειξε ; Διαβάζω το ενημερωμένο ρεπορτάζ του αντικειμενικού sdna.gr : «Οι μεταγραφές στην Αεκ έχουν καθυστερήσει και αυτή η εξέλιξη φέρεται να έχει δυσαρεστήσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη», ο οποίος «ζήτησε απ' όλους στην ομάδα να πατήσουν ... γκάζι για την ενίσχυση». Και παρακάτω : «Σύμφωνα με την «SPORTDAY» ο διοικητικός ηγέτης της Αεκ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και είχε επαφές με όλους όσους εμπλέκονται στο πλάνο γιά την ενίσχυση της ομάδας. Ο «Τίγρης» ζήτησε να τρέξουν μεταγραφές, ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να κολλάνε σε μία περίπτωση, αλλά να υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο».
Καταλάβατε τώρα, φίλοι μου ; Είναι δυνατόν να μην υποστηρίζω έναν άνθρωπο, έναν ηγέτη σαν αυτόν; Δυσαρεστήθηκε πού καθυστερούν οι μεταγραφές και ζήτησε απ' όλους να ... πατήσουν γκάζι ! Δηλαδή, γιά να τα ξεκαθαρίζουμε, ΑΑΑΛΟΙ είναι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι γιά τις μεταγραφές ! Όχι αυτός ! Όχι ο ίδιος ! Κι' αυτοί οι άαααλοι, πού είναι υπεύθυνοι, έχουν κολλήσει και δεν κουνάει φύλλο ... μεταγραφικό. Ενώ αυτός, ο μέγας διοικητικός ηγέτης, πού λένε οι αντικειμενικοί και αδέσμευτοι δημοσιογράφοι του sdna.gr, δεν ευθύνεται γιά τίποτα. Δεν φταίει γιά τίποτα και απλά παρακολουθεί υπομονετικά, μέχρι να ... δυσαρεστηθεί από την καθυστέρηση. Τότε, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και πάει και τους πιάνει όλους όσους εμπλέκονται στο πλάνο και τους ζητάει να πατήσουν γκάζια !
Ο Πόνσε και το ψάξιμο στη λαϊκή
Και τι τους λέει, ο μεγάλος ; Ότι δεν πρέπει να κολλάνε σε μία περίπτωση, αλλά να υπάρχει και εναλλακτικό πλάνο. Αν δεν το καταλαβαίνετε, να το εξηγήσουμε και στη γλώσσα των γηπέδων αυτό. Λέει π.χ. ο Μελισσανίδης στους εμπλεκόμενους στις μεταγραφές :
- «Τι έγινε ρε, φάγαμε κλάσιμο από τον Πόνσε ; Εντάξει, δεν πειράζει, ούτως ή άλλως δεν μας έκανε, βρέστε άλλον να πάρουμε στη θέση του»
- «Και ποιόν να πάρουμε, αφεντικό ; Ολοι θέλουν λεφτά γιά να έρθουν, πανάθεμά τους».
- «Αυτό, ξεχάστε το. Εσείς μου φαίνεται ότι ζείτε στην εποχή πού καίγανε κάρβουνο. Ρε την σήμερον ημέρα δεν χρειάζονται λεφτά γιά να κάνει μεταγραφές η Αεκ. Δεν διαβάσατε, πού τα έγραφε και ο Ανδρέας ; Με τα λιγότερα λεφτά κάναμε μεταγραφές και πήραμε τον τίτλο. Στην Ελλάδα ζούμε ρέεεε ! Ξυπνήστε τώρα πού είναι ακόμα καιρός και μην ξεχνάτε ότι ... ξέρω πού μένετε».
- «Ξεχνιώνται αυτά τα πράγματα, αφεντικό ; Εννοια σου και θα συνεχίσουμε το ψάξιμο στη λαϊκή. Στηρίξου πάνω μας. Ολο και κάτι θα βρούμε».
- «Περάστε και απ' τα Lidl, ποιος ξέρει καμιά φορά, μπορεί κάτι να βρεθεί κι' εκεί. Μπορεί να έχει φέρει και τίποτα ... «του χασάπη», για παράδειγμα»
Καινούργιο «κλ@σιμο», από παλιό ... «εκτοξευτή» !
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΪΠΕΡΣ : «ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΠΟΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ» !
Προχθές έγιναν αυτά. Ημέρα Τρίτη. Και τα σαϊνια της Αεκ ξαμολήθηκαν με καινούργια ορμή στη μεταγραφική πιάτσα, να βρούνε τα τζάμπα λαβράκια. Η τουλάχιστον, τα πιο φτηνά.
Να όμως, πού από την πρώτη μέρα κι' όλας τους κόπηκε η όρεξη. Καινούργιο «κλάσιμο», από παλιό ... «εκτοξευτή» !
Ούγκο Κάϊπερς το όνομά του. Παιχτρονάκος, Βέλγος, 22 ετών. Ανήκων στον Εργοτέλη, πού παίζει στη Βου εθνική, ελέω άλλων ομάδων πού αποσύρθηκαν ή εκδιώχθηκαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, πέρυσι. Αν δεν είχαν φύγει, ο Εργοτέλης θα έπαιζε φέτος στο ερασιτεχνικό της Γάμα. Βγαίνει λοιπόν προχθές ο γενικός αρχηγός ( ή κάτι τέτοιο ) του Εργοτέλη και κάνει δηλώσεις : «Εχουμε συμφωνήσει με την Αεκ γιά τον Κάϊπερς και αυτή η συμφωνία θα χαλάσει μόνο εφόσον αποφασίσουν οι πρωταθλητές Ελλάδος. Θα χαλάσει μόνο αν η ΑΕΚ κάνει πίσω. Για εμάς έχει τελειώσει το θέμα. Το μέλλον του παίκτη εξαρτάται από εκείνον» !
Τι ήταν να τα πεί αυτά, ο τύπος ; Με το πού τα έμαθε ο Κάϊπερς, εξανέστη. Θύμωσε, νευρίασε, βγήκε απ' τα ρούχα του, ό,τι θέλετε. Και άνοιξε το στοματάκι του : «Προτιμώ να παίξω πόλο παρά να πάω στην ΑΕΚ ! Το έχω πει και θα το ξαναπώ πως δεν πρόκειται να παίξω ποτέ για την ΑΕΚ ό,τι και αν συμβεί. Είναι όχι μόνο 100% σίγουρο αλλά 500% αυτό! Είχα από την αρχή μια περίεργη διαίσθηση και είμαι χαρούμενος που δεν συμφώνησα να αγωνιστώ στην ΑΕΚ. Νιώθω συμπάθεια για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αισθάνομαι το ίδιο για την ΑΕΚ. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως ότι και αν γίνει, αφορά την συμφωνία του Εργοτέλη με την ΑΕΚ και δεν έχω δώσει, ούτε θα δώσω ποτέ την συγκατάθεση μου για να ενεργοποιηθεί» !
Τι ήταν αυτό, αγαπητοί φίλοι ; Πως το βλέπετε δηλαδή εσείς, να λέει ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ένα παιδί 22 ετών, ένα Βελγάκι σαν τον Κάϊπερς, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ; Για την ... «πρωταθλήτρια» Ελλάδας, κύριοι !
Πάει, χάθηκε ο σεβασμός από την σημερινή κοινωνία. Δεν σέβονται πιά κανένα και τίποτα οι νέοι σήμερα.
Ασεβής και αχάριστος ο Κάϊπερς !
Σκεφτείτε τώρα, τον εαυτό σας στη θέση του Μελισσανίδη. Και να διαβάζετε τέτοια πράγματα γιά την ομάδα σας, πού τόσο κόπο κάνατε και αμέτρητα τηλεφωνήματα, για να πάρει το πρωτάθλημα. Εγώ δηλαδή στη θέση του, σας το εξομολογούμαι με όλη την ειλικρίνεια πού με διακρίνει, θα έψαχνα αμέσως να βρώ ένα κασκόλ να τον επισκεφτώ το συντομότερο δυνατόν !
Τι μας λέτε, κύριε Κάϊπερς, πού σας άνοιξα και την πόρτα του γραφείου μου και μπήκατε μέσα, πού σας έκανα την τιμή να σας ζητήσω, όμορφα, ευγενικά και πολιτισμένα να έρθετε στην ομάδα μου γιά το καλό σας, πού σας εξήγησα ότι συμφώνησε και η ομάδα σας, ο Εργοτέλαρος, να έρθετε στην χάρτ... ε... συγνώμη, στην πρωταθλήτρια ήθελα να πω. Κι' εσείς, πως αντιδράσατε μπροστά σε τόση ευγένεια, τόση τιμή, τόση καλοσύνη; Να σας θυμίσω το ατόπημά σας ; Αρνηθήκατε, νεαρέ. Ναι, μας πετάξατε στη μούρη την προσφορά και είπατε ότι δεν θέλετε να έρθετε στην Αεκ. Σιγά μη δεν έρθετε. Στο ... χέρι σας είναι; Ετσι νομίζετε ;
Όπως και στον αμερικάνικο νότο την εποχή της δουλείας
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΥΤΕΙΑ
Ο Μελισσανίδης δεν αντέδρασε στην περίπτωση Κάϊπερς όπως π.χ. ίσως να αντιδρούσα εγώ ή ο καθένας μας. Κατάπιε την προσβολή χωρίς να πεί τίποτα. Χωρίς να βγάλει άχνα. Φυσικά, ξέρει τι κάνει και θα μιλήσει, αλλά όταν πρέπει, όταν έρθει η ώρα. Να γιατί εγώ είμαι μαζί του. Τόση υπομονή, τόση αυτοκυριαρχία, είναι χάρισμα ξεχωριστών ανθρώπων. Διότι, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο Κετσεντζόγλου, ο Μελισσανίδης είναι Εθνάρχης, δεν είναι ... παίξε - γέλασε !
Και να σας πω το πιο περίεργο αυτής της ιστορίας ; Ο Εργοτέλης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 300.000 ευρώ από την Αεκ, γιά να δώσει τη συγκατάθεσή του γιά τον Κάϊπερς ! Δηλαδή, την έδωσε η ομάδα, χωρίς να ρωτήσει τον παίκτη της, χωρίς καν να εξετάσει την πρόθεσή του !
Και γιατί να το έπραττε, θα μου πείτε. Και στην Αμερική, στις αρχές του 19ου αιώνα, το ίδιο έκαναν. Τα αφεντικά κανόνιζαν μεταξύ τους σε ποιόν θα πάει να υπηρετήσει ο δούλος. Εφευγε από το ένα αφεντικό και πήγαινε στη φυτεία του άλλου, χωρίς να ερωτηθεί, χωρίς καν να το πάρει χαμπάρι. Αλλαζε αφεντικό από τη μία στιγμή στην άλλη. Κι' έτσι και δεν του άρεσε, έβγαινε ο βούρδουλας ( ή κοινώς «βοϊδόπουτσα», στην καθομιλουμένη ) και να οι χαρακιές στην πλάτη. Και άντε μετά να πάς να δουλέψεις στη φυτεία με σπασμένα τα πλευρά. Ποιος του έφταιγε όμως ; Σου είπε, κύριε, το αφεντικό να πας να δουλέψεις εκεί και δεν πήγες ; Ήθελες τα και έπαθες τα !
ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ :
ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ;
Ξέρω τι θα με ρωτήσετε. Μα πως και ένας επενδυτής με τόση οξυδέρκεια, πως ένας τόσο μετρημένος επιχειρηματίας, προχωράει σε επενδυτική κίνηση ( διότι μια μεταγραφή 22χρονου παίκτη είναι πάντοτε και επένδυση ) και δίνει ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ( παρακαλώ ! ) γιά να πάρει ένα παίκτη, ο οποίος δεν θέλει να έρθει και ορκίζεται ότι δεν θα έρθει και όταν γίνονται όλα αυτά, δεν ζητάει ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ;
Δεν ξέρω, φίλοι μου. Ανεξιχνίασται αι βουλαί του Εθνάρχη. Ο,τι και να σας πω θα είναι αυθαίρετο, προσωπικό συμπέρασμα, με ολίγες πιθανότητες να είναι αληθινό.
Σκέπτομαι λοιπόν, ότι κάποια ... φάβα έχει ο ... λάκκος ! Τριακόσια χιλιάρικα και μάλιστα προκαταβολικά, μετρητοίς, κολλαριστά, από χέρι σε χέρι, γιά μία μεταγραφή παίκτη πού δεν είχε καν ερωτηθεί, δεν είναι κάτι πού το συναντάς κάθε μέρα. Εγώ βεβαίως δεν μπορώ ( και δεν ... θέλω ) να το ψάξω, για τα πως και τα γιατί, αλλά νομίζω ότι ως ενέργεια χρειάζεται έρευνα και μάλιστα γιά ενέργεια ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ φύσεως, διότι ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ έχουν έτσι τα πράγματα, ΠΟΛΛΑ μπορεί να ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από την κουρτίνα.
Πριν λίγες μέρες, πάντως, στις «εκλογές» της Βου Εθνικής, ο Εργοτέλης ψήφισε υπέρ του υποψηφίου πού στήριζε ο Μελισσανίδης.
Ο οποίος μέχρι τώρα, το μόνο πού κάνει είναι να παρατηρεί προσεκτικά τις εξελίξεις στα μεταγραφικά και πού και πού, να πηγαίνει στους «εμπλεκόμενους» στις μεταγραφές της Αεκ και να τους ζητάει να πατήσουν γκάζι.
Διότι όπως είπαμε, είναι ο Εθνάρχης, ο τα πάνθ' ορών και τα πάντα πληρών. Όχι, παίζουμε.
Στο βρακί του όλους
Εγώ πάντως, όπως ίσως να έχετε ήδη αντιληφθεί από το πνεύμα της στήλης, δεν ανησυχώ, αλλά και εμπιστεύομαι τον Εθνάρχη της Αεκ. Στο βρακί του τους έχει όλους ο Νιάου. Με μία του επικοινωνιακή κίνηση, τσιμπάει καμιά πεντακοσαριά διαρκείας παραπάνω. Να σκεφτείτε, ότι και μόνο με το πού κυκλοφόρησε η είδηση περί της ΑΓΟΡΑΣ του προπονητικού στα Σπάτα ( πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα και αυτή η ιστοριούλα, θα τα πούμε προσεχώς ) αμέσως τα διαρκείας τσίμπησαν μερικές δεκάδες ακόμα. Και έτσι και δεν έχανε το πρώτο της φιλικό από την Βου Εθνική Πολωνίας, τα διαρκείας θα είχαν ήδη εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.
Γι' αυτό σας λέω, μη βιάζεστε. Υπομονή και εμπιστοσύνη θέλει ο Εθνάρχης. Για να τα διοχετεύσει και τα δύο στην χάρτινη.

Διαβάστε επίσης