Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πανέτοιμη η Αεκούλα για το νέο χάρτινο!

Πανέτοιμη η Αεκούλα για το νέο χάρτινο!
Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018 - 16:12
*** Μελισσανίδης σε Ουζουνίδη: «Αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω»
Μελισσανίδης σε Τριτσώνη : «Αυτούς τους επόπτες θέλω να βλέπω»
Συσπείρωση και ομοιογένεια ποδοσφαιριστών και διαιτητών τα ατού της νέας περιόδου
Πρωτοφανές φαινόμενο υπόδειξης οφσάϊντ στο διεθνές ποδόσφαιρο :
Ο πολυταλαντούχος συντρέχτης της διαιτησίας επόπτης Ευθυμιάδης και η απειλή της γκρανκάσας
Μάλιστα, κύριοι. Σαράντα πέντε χρονών «μαντράχαλος» ο Ευθυμιάδης, ο επόπτης από την Πιερία, αλλά δεν τα βάζει κάτω. Κολλημένος και αυτός με την καρέκλα του, όπως οι κυβερνητικοί των συριζανελητών. Με τη διαφορά ότι το πεδίο δράσης του είναι σαφώς μικρότερο. Είναι η διαιτησία. Η μάλλον, η εποπτεία. Οπου προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον έχει ανάγκη απ’ αυτές. Φιλάνθρωπος, αλτρουϊστής, συντρέχτης. Αλλά μόνο για αυτούς πού πρέπει. Τους ξεχωριστούς, αυτούς πού ξέρουν να αναγνωρίζουν τις υπηρεσίες του. Και αυτός είναι ο λόγος πού τον κρατάνε, εδώ πού τα λέμε.
Περιζήτητος ο Ευθυμιάδης, τα τελευταία χρόνια κυρίως. Δεν ξέρω αν υπάρχει δεύτερος επόπτης στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πού ( άθελά του ) προκάλεσε την καταστροφή ενός ολόκληρου θεσμού ! Νωπές οι μνήμες. Πριν από δύο χρόνια. Τελικός Κυπέλλου ήταν να γίνει, αλλά η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ ( της τότε ΕΠΟ, της … «εγκληματικής» ) έκανε το μοιραίο λάθος : Δεν όρισε τον Ευθυμιάδη να κάνει τον επόπτη στον τελικό ! Ελάτε τώρα, να διαθέτεις δηλαδή έναν Ευθυμιάδη και να μην τον χρησιμοποιείς σε τελικό Κυπέλλου ; Τραγικό λάθος. Εγκληματικό, θα έλεγα, γιά να πάει ασορτί. Ευτυχώς όμως πού βρέθηκε ένας υπουργάρας, ο μεγαλύτερος υφυπουργός του κόσμου, όπως τον αποκάλεσε ο ίδιος ο Μελισσανίδης, ονόματι Κοντονής. Και πήρε την υπόθεση Ευθυμιάδης στα χέρια του. Μέχρι πού ξεφτίλισε τον θεσμό, αναβάλλοντας τον τελικό όσο ήθελε, γιά να πειστούν οι γκρανκάσες της ΕΠΟ να αλλάξουν τον επόπτη και να βάλουν τον Ευθυμιάδη.
Του Μαρίνου και των Ευθυμιάδηδων
Μεγάλο πράγμα να έχεις μαζί σου έναν Κοντονή, αλλά επίσης και έναν Ευθυμιάδη. Και δύσκολο. Πρέπει να τον έχεις πάντα στην τσίτα. Να του δίνεις να καταλάβει ότι οι κόποι του δεν θα πάνε χαμένοι. Ότι αν είναι αυτός μαζί σου, θα είσαι κι’ εσύ μαζί του. Ετσι είναι αυτά. Αμφίδρομα πράγματα. Από την Πιερία τον κουβάλησαν οι Τριτσώνηδες, γιά να τον βάλουν επόπτη στο Αεκ. Το Αεκ – Γαλατά Σαράϊ, εννοώ, το πρώτο διεθνές φιλικό της ομάδας των ονείρων τους. Σίγουρη λύση, χωρίς ρίσκο. Και οι προσδοκίες δικαιώθηκαν. Τη στιγμή ακριβώς πού χρειάστηκε, ο Ευθυμιάδης απέδειξε πως είναι πανέτοιμος, σε πλήρη φόρμα, αποφασισμένος και φέτος να προσφέρει. Στην ελληνική διαιτησία, εννοείται.
Από πίσω έρχεται ο Τούρκος, ο Αζίζ πού στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αεκ. Καλυπτόμενος όχι μόνο από όλη την αμυντική γραμμή του Αεκ, αλλά και από ολόκληρο το συνεργείο πού ανεβάζει τις εξέδρες στη Τζαμπασοφιά ( μεγάλη η χάρη της ). Αλλά κάτι τέτοια δεν ξεφεύγουν από το έμπειρο ( και πάντα ορθάνοιχτο ) μάτι του Ευθυμιάδη. Τσουπ, η σημαία όρθια και το τούρκικο γκολάκι ακυρώνεται εν τω άμα, πού λένε.
Το Αεκ βεβαίως κερδίζει και ολόκληρη η φύση χαίρεται και υμνολογεί. Μεγάλη η νίκη. Νίκη – ώθηση γιά την πώληση των διαρκείας. Πού είχαν κολλήσει στις οχτώμισι ( σχεδόν ) χιλιάδες. Αλλά θα το αφήναμε αυτό έτσι; Ουρές από χθες στα εκδοτήρια. Χαμός με τα διαρκείας. Για τη νέα Αεκ, του Μαρίνου βασικά. Και λιγουλάκι, των Ευθυμιάδηδων.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ !
Γιατί όμως ισχυρίζομαι ότι τον Ευθυμιάδη ( και τους άλλους ) όρισε ο Τριτσώνης και όχι ο Περέϊρα ;
Είναι πολύ απλό, φίλοι μου. ΟΛΟΥΣ τους ορισμούς, ο Τριτσώνης τους κάνει ! Αυτός είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Οι άλλοι, είναι γιά να συμπληρώνουν το ντεκόρ. Είναι οι λεπτομέρειες της τοιχογραφίας. Είναι το σουσαμάκι στο κουλούρι. Είναι απλά οι μπον βιβέρ, οι χρυσοκάνθαροι της Ουέφας, πού έχουν βρεί στη χώρα μας τον μήνα πού θρέφει τους άλλους ένδεκα.
Μάσες, χάψες, ξάπλες και χοντρές κονόμες. Πανταχόθεν. Θυμάμαι μάλιστα, ο Περέϊρα επισκέπτονταν τακτικότατα το γνωστό Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. Πριν γίνει … Νότια Μακεδονία Παλλάς. Από τότε όμως πού έγινε ο … «διαχωρισμός τσανακίων», δεν έχει ξαναπατήσει εκεί.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με το πού θα καταφθάσει στην Ελλάδα ένας ξένος για τη διαιτησία, ο πρώτος άνθρωπος πού βλέπει μπροστά του, ο πρώτος πού τον συνοδεύει, ο πρώτος πού τον συμβουλεύει, είναι ο Τριτσώνης. Ειδικά με τον Περέϊρα, το έχει τερματίσει.
Προσέξτε για να καταλάβετε, μερικά από τα ΡΕΠΟΡΤΑΖ πού έχουν δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.
Τον Τριτσώνη συμβουλεύτηκε ο Περέϊρα γιά τους διαιτητές και επόπτες πού θα αποχωρήσουν και αυτούς πού θα μπούν στους πίνακες.
Τον Τριτσώνη θα ρωτήσει ο Περέϊρα για να φτιάξει τον νέο πίνακα παρατηρητών.
Τον Τριτσώνη πρότεινε ο Περέϊρα για στην ΟΥΕΦΑ για τη «συνθήκη διαιτησίας».
Τον Τριτσώνη συμβουλεύεται ο Περέϊρα πριν από κάθε του απόφαση.
Τι στην ευχή, αυτοκόλλητοι έχουν γίνει ; Τουλάχιστον να τα … μοιράζονταν και στη μέση ! Τα εύσημα, εννοώ.
Και ο Ολυμπιακός ; Κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών !
Ολοι μπορούμε να υποθέσουμε πού «πρόσκειται» διαιτητικά ο αρχιδιαιτητής Τριτσώνης, άσχετα αν ο ίδιο προσπαθεί να ισορροπήσει. Όταν βλέπεις τους πίνακες να ξεκινάνε με δύο συγκεκριμένα ονόματα, καταλαβαίνεις χωρίς δυσκολία το τι έργο ετοιμάζεται να παιχτεί στη νέα περίοδο.
Παπαπέτρου και Σιδηρόπουλος, κύριοι, είναι οι ηγετικές μορφές των νέων πινάκων διαιτητών. Δηλαδή, οι δύο διαιτητές γιά τους οποίους πλακώθηκαν πέρυσι ο Πάοκ και το Αεκ, γιά το ποιος θα οριστεί στον τελικό Κυπέλλου ! Ο Σιδηρόπουλος ήταν ο διαιτητής πού ΗΘΕΛΕ ο Πάοκ και ο Παπαπέτρου ήταν ο διαιτητής πού ήθελε το Αεκ. Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά, πιο απλά και από το ένα κι’ ένα κάνουν δύο : Δύο διαιτητές «συναισθηματικά δεμένοι» με δύο συγκεκριμένες ομάδες, είναι οι σταθεροί και αναντικατάστατοι στον πίνακα διαιτητών των αγώνων πρωταθλήματος ! Και πίσω τους βεβαίως, μια στρατιά διαιτητών και εποπτών, ανάλογων οπαδικών αισθημάτων. Αλλοι του Αεκ, άλλοι του Πάοκ, κάτι ελάχιστοι ήταν και του Πόα, αλλά τους παρέσυρε κι’ αυτούς η … «εξυγιαντική αύρα». Πάνε καλιά τους, δηλαδή.
Οσο γιά τον Ολυμπιακό, εντάξει, μην την ψάχνετε πολύ. Αυτός … κάνει μεταγραφές ! Εκεί δίνει τα εκατομμύριά του, για να φτιάξει ομάδα. Ποδοσφαιρική δηλαδή. Θα μπορούσε με ελάχιστα να φτιάξει και ομάδα … άλλου είδους ; Ομάδα με σφυρίχτρες και σημαιάκια ; Εσείς τι λέτε ; Δεν το κάνει όμως. Κακό της κεφαλής του, λέω εγώ. Αλλά βλέπετε, είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν είναι ούτε μπουγατσάδικο, ούτε συρφετός ζητιάνων, επαιτών και λαμόγιων. Αυτά.
«ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΕΚ» : ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Μιλήσαμε γιά τα διαρκείας της Κούλας, πού είχαν κολλήσει ( πριν το παιχνίδι με τη Γαλατά, δεν ξέρω ακόμα γιά μετά τι θα γίνει ) στις οκτώμισι σχεδόν χιλιάδες. Κάποιοι γράφουν ότι ξεπέρασε τις δέκα χιλιάδες διαρκείας, πού είναι και ρεκόρ πενταετίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούν και αν στην πενταετία πού λένε βάζουν μέσα και τις δύο σεζόν πού παίζανε στην ερασιτεχνική και τη Β’ Εθνική. Διότι απ’ ό,τι θυμάμαι, την πρώτη χρονιά πού έπαιζε με τα Γλυκά Νερά και τη Θύελλα Ραφήνας, η Κούλα είχε πουλήσει γύρω στις δεκατρείς χιλιάδες διαρκείας. Το φαινόμενο είναι επιστημονικά γνωστό και ξεπερασμένο. Όταν κατεβαίνεις κατηγορία, ο κόσμος τρέχει να δεί την ομάδα του ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να θριαμβεύει και να κερδίζει τίτλους, πού ΠΟΤΕ δεν θα κέρδιζε στις μεγάλες κατηγορίες.
· Τέλος –πάντων, αυτό πού ξέρω εγώ είναι ότι για το θέμα των διαρκείας της Κούλας πολλά λέγονται, ακούγονται και θρυλούνται.
Λέγεται γιά παράδειγμα, ότι οι φίλαθλοι πληρώνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γιά κάθε διαρκείας πού αγοράζουν και ΔΕΚΑ ευρώ παραπάνω, για την αγορά της «Κάρτας Φίλου ΑΕΚ», πού δεν ξέρω αν ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με την ενίσχυση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες. Δηλαδή, αν ένα εισιτήριο διαρκείας «επίσημα» στοιχίζει 290 ευρώ, ο αγοραστής πληρώνει 300 ευρώ. Δεν γνωρίζω πού ακριβώς πάνε αυτά τα δεκάρικα.
· Επίσης, ένα μέρος από την κανονική τιμή ενός διαρκείας, γύρω στο 20 % πάει γιά την … «Ενωση Φίλων ΑΕΚ», δηλαδή το σωματείο πού έχει και το … πακέτο των μετοχών της Αεκ ΠΑΕ !
Ο αγοραστής διαρκείας των 290 ευρώ, παίρνει δύο αποδείξεις. Μία γιά 232 ευρώ ( αγορά συν ΦΠΑ ) και μία γιά 58 ευρώ, πού αφορούν ΔΩΡΕΑ προς την «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» !
Στην περίπτωση λοιπόν πού η ΑΕΚ θα πουλήσει γύρω στις 12 χιλιάδες διαρκείας, η ΠΑΕ θα εισπράξει 2.784.000 ευρώ, ενώ η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» περίπου 700.000. Να τα … κάνει τι ; Και πάλι θα ομολογήσω την άγνοιά μου.
Πιθανολογώ πάντως ότι αυτοί πού … «θα κάνουν έλεγχο» ( εδώ … γελάνε ! ) θα τα βρούνε όλα … καλώς καμωμένα.
· Εκείνο πού είναι ΣΙΓΟΥΡΟ και ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΟ μέχρι στιγμής, είναι πως ΟΥΤΕ η Ερασιτεχνική, ΟΥΤΕ η «Ενωση Φίλων ΑΕΚ» έχουν δώσει λογαριασμό γιά το πώς ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ή ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ τα χρήματα των οπαδών πού αγοράζουν διαρκείας.
Φυσικά, περί δημοσίευσης ισολογισμών, εντάξει, δεν βιάζονται, ούτε στην ερασιτεχνική, ούτε στην «Ενωση Φίλων ΑΕΚ». Συνιστώ υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Πού θα πάει ; Κάποια στιγμή, θα τους δούμε κι’ αυτούς.
Κατέβηκε κυρίως με αναπληρωματικούς και νέους
ΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΑΕΚ Η ΓΑΛΑΤΑ !
Πλάκα έκανε στην Αεκ η Γαλατά Σαράϊ. Κατέβηκε στο φιλικό χωρίς πολλούς από τους βασικούς της, βασικά με αναπληρωματικούς ή νεοαποκτηθέντες.
Η πιο σημαντική απουσία της ήταν αναμφισβήτητα ο Νέστορ Μουσλέρα, βασικός και αναντικατάστατος τερματοφύλακάς της. Αντ’ αυτού έπαιξε ένας νέος, ο Τσιπέ, πού αποκτήθηκε στις μεταγραφές , από ομάδα Β’ Εθνικής και αυτό ήταν το πρώτο του διεθνές ματς. Ελειπαν επίσης από την άμυνα ο Βραζιλιάνος Μαριάνο και ο Νορβηγός Λίννες και οι δύο βασικοί.
Από τους μέσους, απουσίαζε ο εν ενεργεία διεθνής Τολγκά Σιγκερσί και επιθετικά ήταν κραυγαλέα η απουσία του Ελβετού διεθνούς εν ενεργεία Ντερντιγιόκ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ :
ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΣ !
Ενδιαφέρουσα πληροφορία γιά τους «αρμοδίους» (;) κυβερνητικούς παράγοντες πού ασχολούνται ( χαχαχα ) με την ασφάλεια και προστασία του Πολίτη.
Ωρα λοιπόν να μάθουνε, ότι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ γήπεδο στη χώρα μας πού διαθέτει ( από το 2014, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια ) ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ, είναι το Γεώργιος Καραϊσκάκης !
Αυτό είναι μόνο και δεύτερο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ας τα έχουν αυτά υπ’ όψιν τους λοιπόν εκείνοι πού, αν ΟΥ ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ συμβεί κάτι στο μέλλον, θα ψάχνουνε γιά δικαιολογίες και θα … «αναλαμβάνουν ακεραία την ευθύνη» !
*** Άλλος πολύ, άλλος λιγότερο, όλοι τέλος πάντων κάτι έστειλαν στους πυρόπληκτους.
Ο Μαρινάκης, γιά παράδειγμα, ένα εκατομμύριο, πρώτη δόση.
Ο Ιβάν, το κατά δύναμη.
Ο Γιαννακόπουλος, φαρμακευτικά.
Ο Αλαφούζος, τα συνεργεία του «Ολοι μαζί μπορούμε».
Και ο Μελισσανίδης, τα θερμά του συλλυπητήρια.
*** Ειδικό μάθημα στα σχολεία και διδακτήρια όλων των βαθμών εκπαίδευσης πρέπει να γίνει η εξιστόρηση όσων έκανε σε βάρος της χώρας και των συνανθρώπων μας η ολέθρια συγκυβέρνηση των συριζανελητών.
Να μαθαίνουν και οι επόμενες γενεές γιά να μη ξανασυμβούν ποτέ τα ίδια.
*** Κάτι που μας έχει διαφύγει να αναφέρουμε φέτος και είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα γύρισε από Αυστρία, Βέλγιο και Ολλανδία χωρίς τραυματισμούς στις προπονήσεις. Το βρίσκω πολύ θετικό και ενδεικτικό της σοβαρής δουλειάς που κάνουν το ιατρικό επιτελείο και οι αρμόδιοι γυμναστές της ομάδος.
*** Στην πρόσφατη έγκριση των οικονομικών πεπραγμένων του ταμία της ΕΠΟ Λασκαράκη, οι εκ του Ολυμπιακού προερχόμενοι Αγραφιώτης και Μπαταγιάννης ήταν οι μόνοι πού τα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ. Και πολύ καλά έκαναν. Σκέπτομαι όμως, πόσο απαξιώνεται η ουσία δύο αρνητικών ψήφων μπροστά σε δεκάδες θετικών. Κάτι βεβαίως πού το γνώριζαν και οι δύο, όταν ψήφιζαν «όχι».

Διαβάστε επίσης

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας

Δείχνει ότι βρίσκεται στο 90% και πολύ γρήγορα θα είναι στο 100% αφού βέβαια γίνουν και οι προσθήκες που θα αποφασιστούν. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.