Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018 - 17:40

*** Πολύ δουλειά είχε χθες ο Γραμμένος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Συγχαρητήρια στον Πάοκ, ευχές στον Ατρόμητο και τον Αστέρα ... Πόσο δύσκολα βγαίνει το μεροκάματο, έ ;

ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ... «ΜΑΓΚΩΜΕΝΟΣ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΓΑΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ...

ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΡΑΣ !

Δείχνει ότι βρίσκεται στο 90 % και πολύ γρήγορα θα είναι στο 100 % αφού βεβαίως γίνουν και οι προσθήκες πού θα αποφασιστούν

Ο χθεσινός τίτλος της εφημερίδας μας, νομίζω πως τα λέει όλα για την εικόνα του Ολυμπιακού στην πρόβα τζενεράλε πριν από την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση γιά φέτος. Η ομάδα αυτή τη φορά έδειξε ότι «βρίσκει ρυθμό» απέναντι σε ένα πολύ δυνατό, έμπειρο και αξιόλογο αγωνιστικά αντίπαλο, ότι βρίσκεται στο «παραπέντε» της κατασκευής μιάς ομαδάρας, ικανής γιά διακρίσεις εντός και εκτός της χώρας.

Βεβαίως, το ότι ακόμη δεν είναι εντελώς έτοιμη, είναι θέσφατο και κραυγαλέο. Όμως, αυτά πού χρειάζονται ακόμη είναι λεπτομέρειες ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ και όχι «κατασκευής ΕΞ ΑΡΧΗΣ», μιάς ομάδας με αλλαγμένο κατά 90 % το περσινό της ρόστερ !

Τι είδα με την Λεγανιές ; Είδα κατ' αρχήν αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ. Είδα «σφιχτές» τις γραμμές, πού απέκλειαν την κατοχή της αντιπάλου γιά μεγάλα διαστήματα και απέτρεπαν τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Είδα ανάπτυξη με φαντασία, ποιότητα και τέχνη κατά διαστήματα. Είδα πολλές τελικές του Ολυμπιακού και ελάχιστες της αντιπάλου του.

Αν υποτεθεί ότι η Λεγανιές είναι ανώτερη σαν ομάδα από τη Λουκέρνη ( αυτό εγώ το θεωρώ γεγονός ), τότε και η πρόκριση σε βάρος της Ελβετικής ομάδας θα είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Βεβαίως, υπήρξαν και διαστήματα ελαφρώς υποτονικά, αλλά και αυτό μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί, αφού όπως είπαμε, η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη στο 100 %. Εξ άλλου, το πρωϊ της ίδιας μέρας οι παίκτες είχαν προπόνηση. Κι' όταν έχεις προπόνηση το πρωϊ, είναι πολύ φυσικό το βράδυ να είσαι λίγο ή πολύ επηρεασμένος.

ΤΑ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ

Θα μου πείτε, δεν υπήρχαν ατέλειες και προβληματάκια ; Και βέβαια υπήρχαν και ήταν και αυτά ορατά. Ηταν όμως από αυτά πού διορθώνονται, αυτά πού δεν μπορούν να θεωρηθούν τεράστια και αξεπέραστα. Είδα γιά παράδειγμα τον νεαρό και άπειρο Καμαρά, να κάνει ΠΕΝΤΕ ( αν δεν κάνω λάθος τον αριθμό ) σουτ άστοχα εκτός περιοχής της Λεγανιές. Μπορώ εύκολα να υποθέσω τι συνέβη και είχε τόση επιμονή στο να σουτάρει από μακριά. Είναι προφανές, ότι ο προπονητής του διαπίστωσε πως χει πολύ δυνατό πόδι ( πού πράγματι έχει ) και του είχε ζητήσει να σουτάρει εκτός περιοχής, ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Αυτό έπραξε κατά τη γνώμη μου ο Καμαρά, μόνο πού δεν το έπραξε «όποτε του δινόταν η ευκαιρία», αλλά και όποτε ... δεν του δινόταν ! Και η ουσιαστική κατάληξη της λάθος πρωτοβουλίας, ήταν ότι ισάριθμες επιθετικές ενέργειες της ομάδας πήγαν στο βρόντο. Δηλαδή, κάηκαν. Αυτό, όμως, είναι κάτι πού φτιάχνεται. Θέμα αγωνιστικής τριβής είναι, να μάθει ο Καμαρά ( έξοχος κατά τα λοιπά ) να σουτάρει όταν, όποτε και ΟΠΩΣ πρέπει.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ Η ... ΛΟΥΚΕΡΝΗ ;

Πάμε παρακάτω. Ναι, η γραμμή του κέντρου χρειάζεται ενίσχυση. Ναι, ο Μπουχαλάκης και ο Ανδρούτσος είναι αμφίβολο αν μπορέσουν να ακολουθήσουν το τέμπο και την αποδοτικότητα των υπολοίπων, ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Λογικό είναι όμως, αφού οι περσινοί παίκτες κέντρου, Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε, δεν υπάρχουν πλέον στην ομάδα.

Υπάρχει βέβαια και ο μουντιαλικός Χατζησαφί. Αλλά και πάλι ίσως θα χρειαστεί ενίσχυση. Προσωπικά όμως εγώ δεν το θεωρώ θέμα γιά να ... αγχωνόμαστε, εν όψει των αναμετρήσεων με την Λουκέρνη. Εκτός αν πιστεύει κανένας το απίθανο, ότι η Λουκέρνη έχει καλύτερα και αξιολογότερα κεντρικά χαφ από τον Ολυμπιακό ! Εγώ κάτι τέτοιο, πάντως, δεν το πιστεύω με τίποτα.

Δύο χαφ λένε οι πληροφορίες θα έρθουν στον Ολυμπιακό. Σίγουρα, θα έρθουν αλλά θα παίξουν στην ΕΠΟΜΕΝΗ φάση. Διότι αυτή τη στιγμή, ακόμα και τον ... Κρόος να πάρουμε, τουλάχιστον με τη Λουκέρνη δεν προλαβαίνει να παίξει !

Ο «ΝΩΧΕΛΙΚΟΣ» ΚΑΙ Ο «ΑΓΑΡΜΠΟΣ»

Πάμε παρακάτω. Πρώτη φορά μου άρεσε ο Μιράντα. Ισως να τον έχω παρεξηγήσει. Ισως είναι το στυλ του έτσι, νωχελικό και ... βέρι κουλ, πού λένε. Θυμάμαι και τον ασύγκριτο ( τον καλύτερο λίμπερο πού πέρασε ποτέ από την ομάδα ) Νοβοσέλατς, ο οποίος είχε ακριβώς το ίδιο, ψυχρό, άνευρο, ψύχραιμο, νωχελικό πολλές φορές στυλ. Όχι βέβαια ότι επιχειρώ σύγκριση – δεν υπάρχει ούτε ως ενδεχόμενο κάτι τέτοιο – αλλά είναι και αυτό ένα στυλ πού χαρακτηρίζει μεγάλα σέντερ μπακ. Θέση πού παίζεται ΠΡΩΤΑ με το μυαλό και ΜΕΤΑ με τα αθλητικά προσόντα.

Καλός και ο Βούκοβιτς, αλλά ο συνδυασμός με τον Μιράντα δεν με πείθει. Ο Σισέ, παρά την «αγαρμποσύνη» πού βγάζει σε πολλές φάσεις, είναι αυτός πού δεν πρέπει να αντικαθίσταται. Αγώνες θέλει και αυτοπεποίθηση. Πώς να την αποκτήσει όμως, όταν ... δεν παίζει, ή όταν μπαίνει στα τελευταία λεπτά αλλαγή;

ΤΙ ... ΕΣΤΙ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ;

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω και για τον Ποντένσε. Είναι ακριβώς αυτό πού περίμενα. Ενας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ της μπάλας. Είναι απίστευτος ο τρόπος πού την υποδέχεται, την κουμαντάρει, την ανοίγει και βεβαίως, πού την ΠΕΡΝΑΕΙ κυριολεκτικά, από τη ... μύτη της βελόνας. Χώρια πού προσφέρει και αμυντικά, το κατά δύναμιν και κάτι παραπάνω. Είναι όμως και κάτι ακόμη. Αυτός ο παίκτης μπορεί να προσφέρει το ίδιο σε όλα τα συστήματα ! Λόγω προσαρμοστικότητας, προσόντος πού συναντάς σε όλους τους πολύ ποιοτικούς παίκτες.

ΠΕΡΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Το ερώτημα πού μου τίθεται κατ' επανάληψη από τους διαδικτυακούς μου φίλους και αναγνώστες, είναι αν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός «χρειάζεται ενίσχυση» ! Συγνώμη πού θα το γράψω, αλλά το θεωρώ αφελέστατο αυτό το ερώτημα.

Μα ... ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ... δεν χρειάζεται ενίσχυση ; Ξέρετε εσείς καμία και δεν την ξέρω εγώ; Η κυπελλούχος Τσάμπιονς Λιγκ, η Κυπελλούχος του Γιουρόπα, οι πρωταθλήτριες Ισπανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Γερμανίας, ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ χρειάζονται ενίσχυση και ... ενισχύονται κατά το δοκούν ! Δεν υπάρχει ομάδα πού να μη χρειάζεται ενίσχυση, αν λάβουμε υπ' όψιν το παγκόσμιας παραδοχής δόγμα, πού λέει ότι ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ !

Αν δεν τα πίστευαν όλα αυτά, πολύ απλά δεν θα έκαναν μεταγραφές και δη, μεταγραφές των ποσών πού ακούμε και διαβάζουμε.

Διαβάστε επίσης