Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρίαμβος των πράσινων μπαταχτσήδων με νέα σκανδαλάρα για το ΟΑΚΑ

Θρίαμβος των πράσινων μπαταχτσήδων με νέα σκανδαλάρα για το ΟΑΚΑ
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2018 - 18:20

*** Ο Ολυμπιακός με Μπάρνλι ή Μπασάκχεσιρ και η Αεκούλα με την Μπουγάδα Λετονίας ή την Σουμάδα Λευκορωσίας.

Κλήρωση όνειρο, έμπνευση και δημιουργία του αγαπημένου μας Τεό.

*** ΕΙΠΕ : «ΤΕΣΣΕΡΙΣ αλλαγές αρχηγών Πυροσβεστικής σε ΤΡΙΑ χρόνια. Η Κυβέρνηση σύριζα θυμίζει πρόεδρο ΠΑΕ πού αλλάζει διαρκώς προπονητές και στο τέλος η ομάδα του υποβιβάζεται» ( Κώστας Χρυσόγονος, Ευρωβουλευτής).

Ανέγγιχτοι και αήττητοι αυτοί πού δεν πληρώνουν επί συγκυβερνήσεως συριζανελητών

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΩΝ

ΜΕ ΝΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΑΚΑ !

ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΟ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.200.000 ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ !

Όπως συνηθίζω, ξεφεύγω από την πλούσια επικαιρότητα πού αφορά αποκλειστικά τον Ολυμπιακό, για να ασχοληθώ με άλλα θέματα, πού θεωρώ σοβαρότατα και βεβαίως πού, ΕΜΜΕΣΑ αφορούν και τον Ολυμπιακό. Ένα από αυτά, οι ΑΒΑΝΤΕΣ πού κάνει η κυβέρνηση των συριζανελητών στον Παναθηναϊκό, αβάντες πού καλύπτουν πολλούς τομείς. Από το νομοθετικό έργο, έως και την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, πού κατά την άποψή μου αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ πρώτου μεγέθους, αφού η πράσινη ΠΑΕ δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τα χρέη ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ προς το Ολυμπιακό Στάδιο και βεβαίως, δεν πρόκειται να υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ότι πρόκειται να πληρώνει και στο μέλλον για τη χρήση του. Και ένα σύντομο ιστορικό της περίπτωσης, θα σας πείσει γιά την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ συμπεριφορά της ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ από τον Βασιλειάδη ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΟΑΚΑ στο συγκεκριμένο θέμα.

Το χρέος λοιπόν της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το ΟΑΚΑ, είναι χρέος δεκαετίας και βάλε. Αρχισε να δημιουργείται το 2008, επί «πολυμετοχικότητας», όπου κανείς δεν πλήρωνε κανένα, χωρίς όμως και να ενοχλείται από κανένα. Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωνε ποτέ, ούτε και πλήρωσε έως το 2013 πού επέστρεψε στη Λεωφόρο τα χρέη του για τη χρήση του γηπέδου, πού ανέβαιναν σταθερά κάθε περίοδο.

Με την ανάληψη του ιδιοκτησιακού πακέτου από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το χρέος είχε ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα, λόγω της πολιτικής απροθυμίας, να ξεκινήσει κάποια στιγμή η αποπληρωμή του. Βεβαίως, οι άνθρωποι πού διοικούσαν τότε τον Παναθηναϊκό απλά απολάμβαναν την ασυλία πού τους πρόσφεραν οι κυβερνήσεις και δεν ανησυχούσαν γιά τυχόν επιπτώσεις.

Το φθινόπωρο του 2012, η διοίκηση του ΟΑΚΑ κάλεσε τον Παναθηναϊκό με εξώδικη να προσέλθει γιά να συζητήσει μαζί του κάποιο είδος ρύθμισης, ώστε να μην έχει και εκείνη ποινικές ευθύνες για τη διαιώνιση του χρέους. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δέχτηκε την επαφή και το ραντεβού κλείστηκε στο γραφείο του προέδρου του ΟΑΚΑ. Εκεί, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τρία άτομα. Ηταν ο πρόεδρός της Δημήτρης Γόντικας, ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας Γιάννης Αλαφούζος και ένας δικηγόρος, νομίζω, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο γιός του συγχωρεμένου του Πέτσου.

Ο Αλαφούζος καθ' όλη τη διάρκεια της συνάντησης, δεν άνοιξε το στόμα του ούτε γιά καλημέρα. Απλά, παρακολουθούσε τι έλεγαν οι άλλοι.

Την κατάσταση ανέλαβε να ξεκαθαρίσει ο Γόντικας, ο οποίος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες πού αντιμετώπιζε η ΠΑΕ και ζήτησε να υπάρξει κάποια ανοχή, διότι πολύ σύντομα, όταν η ΠΑΕ θα έπαιρνε πάνω της και θα έφτανε το χρήμα στο ταμείο της, θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στην υποχρέωσή της.

Η ... ΕΠΙΤΑΓΗ – «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» !

Η διοίκηση του ΟΑΚΑ όμως, δεν μπορούσε να επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση : «Δώστε κάτι τώρα και θα τα βρούμε γιά μετά», ήταν η τελική της θέση. Και βεβαίως, μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, οι πράσινοι δέχτηκαν «να δώσουν κάτι» άμεσα. Και αυτό το κάτι, αφορούσε μία επιταγή 150.000 ευρώ, την οποία θα έστελναν «μέχρι την Τρίτη» και στη συνέχεια θα έβαζαν τακτικά χρήματα, για να ικανοποιούν το χρέος.

Οσο ... είδατε εσείς την επιταγή, τόσο την είδαν και στο ΟΑΚΑ. Πέρασε και η Τρίτη και αναρίθμητες άλλες Τρίτες, αλλά επιταγή από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έφτασε ποτέ στο ΟΑΚΑ, πού όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ όπως θα έπραττε σε άλλες περιπτώσεις, λόγω της ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ – και τότε !!! – παρεμβατικότητας : Απαγορεύτηκε κατηγορηματικά στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πού συνέχισε γιά κανένα χρόνο ακόμη να το χρησιμοποιεί σαν έδρα, να απολαμβάνει από όλες τις υπηρεσίες του και να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν την υπηρεσία καθαριότητας και την χρήση των υπηρεσιών του Σταδίου.

Και τι έγινε ... μετά ; Ε, μετά από κανένα χρόνο, ο Παναθηναϊκός άλλαξε πάλι έδρα. Εφυγε από το ΟΑΚΑ και άφησε πίσω του τα ... συντρίμμια των χρεών του, πού ήταν τότε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200.000 ευρώ ! Δεν ξέρω αν σήμερα είναι «1.035.000 ευρώ», όπως γράφτηκε, αλλά και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι τα χρέη αυτά ... μειώθηκαν ξαφνικά δια μαγείας, ή ότι ... «φιλοτιμήθηκε» στο μεταξύ κανένας Αλαφούζος και κατέβαλε μέρος του χρέους. Αυτά είναι για να γελάει κανείς, όχι γιά να τα παίρνει στα σοβαρά.

ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ :

ΜΟΛΙΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΕΦΤΙΑΞΕ ΑΛΛΟ ΧΡΕΟΣ !!!

Εκείνη την εποχή, όμως, δεν ήταν μόνον ο Παναθηναϊκός πού χρωστούσε στο ΟΑΚΑ, για τη χρήση του ως έδρα. Ηταν βεβαίως και η Αεκούλα, η πασίγνωστη ομάδα της ζητιανιάς, το χρέος της οποίας ήταν μεν μικρότερο, αλλά σίγουρα όχι και ευκαταφρόνητο. Αν θυμάμαι καλά τα στοιχεία πού είχαν τότε δημοσιευτεί, η Κούλα χρωστούσε ποσόν πάνω από 500.000 ευρώ !

Το χρέος αυτό βέβαια ΟΥΔΕΠΟΤΕ πληρώθηκε, ούτε και πρόκειται ποτέ να πληρωθεί. Γράφτηκε κι' αυτό στο χιόνι, όπως και τόσα άλλα χρέη της ΤΟΤΕ ΠΑΕ Αεκ, με την αλλαγή ... ΑΦΜ.

Ποια είναι όμως η πλάκα ; Ότι παρά τη «διαγραφή» ( δεν ξέρω αν και σε ποιόν καταλογίστηκε τυπικά εκείνο το χρέος ) και την αλλαγή επωνυμίας της Αεκ, έχει και σήμερα δημιουργηθεί ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ, ύψους 280.000 Ευρώ ( αφορούσε ΜΟΝΟ την χρήση του γηπέδου ) το οποίο «διακανονίστηκε» προσφάτως ( τον περασμένο Ιούνιο ) χωρίς βεβαίως κανένας να μπορεί να ... «εγγυηθεί» ότι θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας ( διακανονισμού ). Πού βεβαίως, σημαίνει και ότι ... ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΟΤΕ γιά τη χρήση του ΟΑΚΑ, ούτε ως παλαιά, ούτε ως ... νέα Αεκούλα ! Το ερώτημα πού κυριαρχεί, είναι ότι έτσι και δεν εξυπηρετείται ο διακανονισμός τι θα κάνει το ΟΑΚΑ ; Θα ... πετάξει την ομάδα του Μελισσανίδη έξω ;

Μιλάμε δηλαδή γιά κράτος ανέκδοτο και γιά συμφωνίες – καλαμπούρια.

ΤΩΡΑ ... ΣΩΘΗΚΑΜΕ !

«ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ» ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ

Τούτη τη φορά, όμως, λένε οι πληροφορίες πως και από τον Παναθηναϊκό θα ζητηθούν εγγυήσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική αποζημίωση γιά τη χρήση του Σταδίου – περιουσίας του Ελληνικού Αθλητισμού.

Καλέ ... σωπάτε καλέ, αλήθεια, έ ; Είμαι πολύ περίεργος να τις μάθω. Και θα εκπλαγώ ιδιαίτερα, αν κάποια στιγμή στο μέλλον βγεί κάποιος από την διορισμένη διοίκηση και ανακοινώσει ότι ο Παναθηναϊκός, ή η Αεκούλα, ή ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους.

Να σας πω όμως πόσες πιθανότητες δίνω να συμβεί κάτι τέτοιο; Ούτε ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ, κύριοι. Όλα καλά πάνε με αυτές τις ομάδες. Βάρδα όμως μη διανοηθεί κανείς να ζητήσει λεφτά. Διότι συν τοις άλλοις ... «ξέρει πού μένουν» ! Πού το πάτε αυτό;

ΑΝΗΛΕΕΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ο. ΚΑΡΑΒΑ

ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΙ ... «ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ» !

«Δημιούργημά σου είμαι και σου μοιάζω», μπορεί να πεί η εξυγιαντική διοίκηση της ΕΠΟ στην κυβέρνηση των συριζανελητών, χωρίς να υπερβάλλει. Ακριβώς όπως η κυβέρνηση δεν είναι άξια και ικανή για τα πιο εύκολα, τα πιο αναγκαία, τα πιο απλά πράγματα, έτσι και η διοίκηση της ΕΠΟ.

Μιλάμε ότι ακόμα και ένα ΘΕΣΜΟ πού υφίσταται από την εποχή της ίδρυσης του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, το Κύπελλο Ελλάδος, η διοίκηση των «εξυγιαντών» έχει καταφέρει να τον ευτελίσει, να τον απαξιώσει, να τον κάνει έρμαιο των προσωπικών συμφερόντων ορισμένων εκ των μελών της.

Φέτος λοιπόν η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αναδιοργανώνει το Κύπελλο, περιλαμβάνοντας σε αυτό και τις ερασιτεχνικές ομάδες πού κατέκτησαν το Ερασιτεχνικό Κύπελλο της Ενωσής τους, κάτι πού χαροποίησε αρχικά πολλές από τις υποψήφιες. Όταν όμως αντιλήφθηκαν τις «λεπτομέρειες» ( πίσω από τις οποίες λένε ότι κρύβεται πάντα ο διάβολος ) αναγκάστηκαν να ανακρούσουν πρύμνα και να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ πάραυτα.

Μία απ' αυτές, η Κυπελλούχος Πειραιά ΑΟ Καραβά, εξηγεί με επιστολή της ( αντιγράφω από το πολύ αξιόλογο topiko.gr :

«Πρώτη απόφαση να οριστεί η συμμετοχή στο κύπελλο της ΕΠΟ των κυπελλούχων από ερασιτεχνικές κατηγορίες στην αξία των 500 ευρώ. Δηλαδή αντί να πριμοδοτείται κάποιο σωματείο για έναν ποδοσφαιρικό άθλο που έκανε στην ουσία να βγεί κυπελλούχος στην ένωση του με αντίπαλες ομάδες και από Γ εθνική, έρχεται κάποιος και σου βάζει στην ουσία «πρόστιμο» γιατί για συμμετοχή 500 ευρώ πως να το χαρακτηρίσεις όταν όλα τα έξοδα που θα χρειαστείς να πληρώσεις θα τα επωμιστείς εσύ. Όταν π.χ εμείς με βάσει τα γεωγραφικά κριτήρια που θα οριστεί η κλήρωση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ομάδες από τις Κυκλάδες, Δωδεκάννησα, Κρήτη σύνολο 8 ομάδες πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες να χρειαστεί να ταξιδέψουμε με το κόστος να αγγίζει τα 3000 ευρώ μέσα στην πιο καυτή περίοδος του Αυγούστου όταν η πληρότητα για να ταξιδέψεις και να μείνεις ένα βράδυ σε όλα αυτά τα νησιά είναι στο 100%. Καμμία μέριμνα για αυτά τα κόστη από την ΕΠΟ η οποία μάλιστα αποφάσισε ύστερα και από σκέψη μάλιστα να ορίσει τους πρώτους αγώνες στις 26/8!!

Αλήθεια γνωρίζουν ότι για να μετακινηθεί μια ομάδα σε αγώνα που συμπεριλαμβάνεται νησιώτικη ομάδα χρειάζονται κάπου 4.000 ευρώ;

Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε ρε αδερφέ, για αυτές τις λίγες ομάδες που θα χρειασθούν ακριβές μετακινήσεις να υπάρξει μια μέριμνα , μια ενίσχυση

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε γνωρίζουν οι κύριοι της ΕΠΟ τι συμβαίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;;;»

Και η επιστολή – κόλαφος γιά την ΕΠΟ, καταλήγει :

«Εμείς οι παράγοντες δεν είμαστε επιχειρηματίες, ούτε καναλάρχες για να μας περισσεύουν λεφτά αλλά άνθρωποι του μεροκάματου και βιοπαλαιστές που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα της γειτονιάς μας χωρίς κανένα απολύτως κέρδος!!!

Εν κατακλείδι η συμμετοχή μας στον θεσμό του κυπέλλου όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί όνειρο ή κίνητρο αλλά κάλλιστα με μαθηματικό τρόπο θα μας οδηγήσει στην καταστροφή σπαταλώντας λεφτά άσκοπα στερώντας τα από τις ακαδημίες μας και τα νέα παιδιά μας που τα έχουν περισσότερο ανάγκη».

Μιλάμε γιά σφυροκόπημα πραγματικό, αλλά ... και τι έγινε, θα μου πείτε. Οι άνθρωποι είναι ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ, με την εξουσία, με την καρέκλα, με την ΚΟΝΟΜΑ. Από παντού κοιτάνε πως θα βγάλουν λεφτά. Τη μύγα σφίγγουν, μέχρι να βγάλει ξύγκι. Και όλα αυτά, γιά την ... πρόοδο και προκοπή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν δεν ντρέπονται, οι «σκερβελέδες» ( με την ποδοσφαιρική έννοια, βεβαίως ).

ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ο ΥΦΑΝΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΓΚΑ»

Πρώην υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος της ΕΠΟ ο δημοσιογράφος Χρήστος Υφαντής, εκδιώχθηκε με τον γνωστό «τρόπο» των δυνάμεων της «εξυγίανσης», άνευ λόγου και αιτίας και αφού προηγουμένως στήθηκε ένα ψεύτικο «κατηγορητήριο» εναντίον του.

Διαβάζοντας τα περί της άστοχης και ανόητης αναφοράς του Βασιλειάδη στην «παράγκα», ο Χρήστος Υφαντής ( ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ των παρασκηνίων του ελληνικού ποδοσφαίρου ), τον ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΥΘΕΩΣ :

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσει ο κ. Βασιλειάδης για «παράγκα» να με καλέσει, αν τολμάει, να τα πούμε οι δυο μας. Και για την παλιά και γι' αυτή που έστησαν οι δικοί του από το 2015 και μετά με τα ίδια φθαρμένα παλιά υλικά. Και για εκείνη που συντηρεί ο ίδιος παίρνοντας μέρος σε εκλογικά παιχνίδια με την ομάδα της μελλοντικής εκλογικής του περιφέρειας. Με ονόματα και διευθύνσεις».

Διακεκριμένε ... Αχαιέ πολιτικέ Βασιλειάδη, ΤΙ ΛΕΣ ; Εχεις τίποτα να απαντήσεις, ή θα κάνεις ΠΑΛΙ την κορόϊδα ;

*** Κρίση υστερίας έπαθε ο Βασιλειάδης στη Βουλή : «Θα ζητήσω κάτι απλό ! Κάτι απλό ! Μία φορά να πείτε μία απλή λέξη ! Τρισύλλαβη ! Είναι εύκολο και νομίζω δεν θα υπάρχει πρόβλημα για όποιον δεν έχει εξαρτήσεις και κρυφή ατζέντα. Να πείτε τη λέξη παράγκα ! Πείτε τη ! Πείτε τη !»

Σε ποιόν απευθύνονταν ; Στην Αννα Καραμανλή της ΝΔ πού έσκασε μύτη κι' αυτή, επειδή το θέμα ήταν της αρμοδιότητάς της. Η Καραμανλή δεν του απάντησε όπως θα έπρεπε. Τι μπορούσε να του πεί, για να τον «ταπώσει» ; Ας πούμε, κάτι σαν αυτό :

«Εσείς πού δεν έχετε εξαρτήσεις και κρυφές ατζέντες, μπορείτε να πείτε μία εύκολη και πολύ απλή, τρισύλλαβη λέξη; ΝΙΑΟΥ, κύριε υφυπουργέ ! ΝΙ-Α-ΟΥ ! Τολμάτε να την πείτε ; Πείτε τη ! Πείτε τη !»

Διαβάστε επίσης

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας

Στο παραπέντε της νέας ομαδάρας

Δείχνει ότι βρίσκεται στο 90% και πολύ γρήγορα θα είναι στο 100% αφού βέβαια γίνουν και οι προσθήκες που θα αποφασιστούν. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.