Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελικά ποιον και τι… πλήρωνε ο Αλαφούζος;

Τελικά ποιον και τι… πλήρωνε ο Αλαφούζος;
Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 - 18:00

*** Στην αξιακή κλίμακα των ΑΡΔ, μία κουβεντούλα του αφεντικού με έναν από τους υπαλλήλους του θεωρείται ... «αποκλειστικότητα» και ... «μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία» !

*** «Να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας» απαιτεί η Αεκ με πύρινη ανακοίνωσή της.

Και γιατί δηλαδή ... δεν φεύγει από μόνη της ;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ... ΡΗΤΡΕΣ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ !!!

Μετά και τον Ρέϊς πού ζητάει 270 χιλιάρικα, δεν έχει μείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ παίκτης ... ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ στην πενταετία Αλαφούζου !

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ... ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ;

Τα έσοδα όλα, έμπαιναν στα ταμεία κανονικά, αλλά ... δεν ξανάβγαιναν γιά την πληρωμή υποχρεώσεων

Μάλιστα, κύριοι. Διαβάζω στα ψιλά. «Εσκασε προσφυγή από τον Ρέϊς». Ετσι, χωρίς θαυμαστικό. Οπου «Ρέϊς» εστί ένας ποδοσφαιριστής πού, καλώς ή κακώς, είχε την τύχη – ατυχία να ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Του Παναθηναϊκού ιδιοκτησίας Αλαφούζου, γιά να είμαστε συγκεκριμένοι, δηλαδή της πιο μπαταχτσήδικης ομάδας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, EVER !

Δεν είναι και ... ολίγα τα χρήματα πού «διεκδικεί» ο Νούνο Ρέϊς, γύρω στις 270.000 ευρώ, δηλαδή πάνω από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου ! Και το ποσόν, θα προστεθεί πάνω στη ντάνα των χρεών της πράσινης ομάδας προς τους ποδοσφαιριστές της. Πριν από τον Ρέϊς, ήταν κι' άλλοι, πολλοί ακόμη, ίσως ΟΛΟΙ, ίσως ΑΠΑΞΑΠΑΝΤΕΣ, ίσως ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ποδοσφαιριστών πού έχουν αγωνισθεί, τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, επί ιδιοκτησίας Αλαφούζου.

Δεν σκοπεύω βέβαια να κάτσω να γράψω σε ποιους και πόσα χρωστάει ο Πόα λεφτά. Το ότι χρωστάει ΣΕ ΟΛΟΥΣ, τα λέει ΟΛΑ. Άλλο όμως είναι το θέμα γιά μένα. Ότι ο Πόα του Αλαφούζου, δεν χρωστάει μόνο στους; Ποδοσφαιριστές. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. Σε όλους όσοι ασχολήθηκαν ή ασχολούνται μαζί του, με διάφορες ιδιότητες. Προπονητές, προσωπικό γραφείων, τεχνικοί, ερασιτέχνης ΠΟΑ, ακόμα και σε ... μέλη της διοικήσεώς του ! Ακόμα και στον ... ΠΡΟΕΔΡΟ, τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ξέρω ότι χρωστάει ( τουλάχιστον χρώσταγε προ μηνών, δεν ξέρω τι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν το βλέπω πιθανό να τον έχει εξοφλήσει ! ). Τα είχα γράψει μάλιστα γιά τον Κωνσταντίνου, πριν από καιρό, ότι ήταν έξι μήνες απλήρωτος. Και όπως είπαμε, δεν είναι μόνον αυτός.

Τώρα μάλιστα, με την δήλωση του ΟΑΚΑ γιά έδρα ( γιά να μην πληρώσει τον Γιαννακόπουλο ) αποκαλύφθηκε ( ή μάλλον ξαναβγήκε στη φόρα ) ότι χρωστάει ΚΑΙ ΣΤΟ Ολυμπιακό Στάδιο, από αμνημονεύτων χρόνων.

Τι μου λένε εμένα όλα αυτά ; Πολύ απλά, ότι εδώ και χρόνια, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ιωάννης Αλαφούζος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ! Ότι δεν πληρώνει ΚΑΝΕΝΑ και ΤΙΠΟΤΑ. Ότι διατηρεί και λειτουργεί μία ολάκερη ΠΑΕ, εκ των κορυφαίων και ιστορικότερων της χώρας, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ... «ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ» από το ταμείο της αριστερής του τσέπας. Διότι το ταμείο της ΔΕΞΙΑΣ του τσέπας, το έχει μόνον για ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, μόνον γιά ΕΣΟΔΑ. Και άπαξ και μπεί εκεί μέσα το ευρώ, δεν πρόκειται να ξαναβγεί ούτε τη Δευτέρα Παρουσία.

ΕΒΑΛΕ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ... ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !

Λέω λοιπόν, πόσο ΕΥΚΟΛΟ είναι τελικά σ' αυτό το ευτελισμένο κράτος πού ζούμε, όπου θριαμβεύουν επιπλέοντας οι πάσης φύσεως φελλοί, να κάνει κανείς δικιά του μία μεγάλη ΠΑΕ και να παριστάνει τον μεγάλο ... επενδυτή ποδοσφαίρου, χωρίς να βάζει ΜΙΑ, πέρα από τα στοιχειώδη, αυτά πού δεν μπορεί να αποφύγει.

Διάβασα δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ότι ο Αλαφούζος, είπε, «έχει βάλει στον Παναθηναϊκό σαράντα εκατομμύρια». Αλήθεια, έ; Σε ποιους τα λέει αυτά ο Γιαννακόπουλος ; Μα σε αυτούς πού δεν έχουν ούτε τη δύναμη, ούτε και τη γνώση να του κάνουν ερωτήσεις πού να θέτουν τις δηλώσεις του υπό αμφισβήτηση.

Αν ήμουν εγώ ( π.χ. και ... φτού φτού φτού στον κόρφο μου ) και μου έκανε αυτή τη δήλωση, ξέρετε τι θα τον ρωτούσα αμέσως ;

«Εντάξει, κύριε Δημήτρη μου, για να λέτε εσείς ότι έχει βάλει σαράντα, έτσι θα είναι. Μπορείτε όμως να μας πείτε και πόσα ... ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ στο ίδιο χρονικό διάστημα ; Ξέρετε αν ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΠΟΙΟΥΣ και ΠΟΤΕ πληρώνει ; Μήπως, συμπαθέστατε κύριε, ΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ; Εχει γίνει ποτέ ΣΟΒΑΡΟΣ και ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στα ΔΟΥΝΑΙ και τα ΛΑΒΕΙΝ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από εκείνους τους ελέγχους όπου ΔΙΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η ΚΑΘΕ ΜΙΑ εγγραφή;»

Αν μου το διαβεβαίωνε αυτό ο κ. Γιαννακόπουλος, εγώ θα τον πίστευα. Δεν νομίζω όμως ότι θα το έπραττε. Ξέρετε – και μην το προσπερνάτε αυτό – ότι σε κάθε νταραβέρι πού κάνουν μεταξύ τους αυτοί οι ... υψηλού βεληνεκούς επιχειρηματίες ( π.χ. Αλαφούζος ) με άλλους, κυρίως διεθνείς «επενδυτές κεφαλαίων» ( όπως π.χ. ο Παπαρίμ Μπαγασάντ ) το ΠΡΩΤΟ πράγμα πού φροντίζουν να διασφαλίζουν είναι η ... ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ ! Ναι, η ΠΛΗΡΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, την οποία και προστατεύουν με ΣΚΛΗΡΕΣ ΡΗΤΡΕΣ. Ετσι δηλαδή και ένας εκ των συμβαλλομένων βγάλει προς τα έξω κάποια λεπτομέρεια, θα πληρώσει τεράστιο ποσόν. Γι' αυτό και ΠΑΝΤΟΤΕ, από τις διάφορες συζητήσεις, επαφές, διαπραγματεύσεις και ΕΛΕΓΧΟΥΣ πού γίνονται πριν από κάθε πώληση τέτοιων επιχειρήσεων, δεν βγαίνει τίποτα στη δημοσιότητα. Και το κάθε ΛΑΜΟΓΙΟ μπορεί να ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ όσο θέλει και γιά όσο διάστημα θέλει.

ΚΟΡΔΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ Η ΔΟΥΡΟΥ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ :

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ !

Χαμογελαστή και κορδωμένη εμφανίζεται η Ρένα Δούρου στις δημόσιες εμφανίσεις της, μετά την τραγωδία. Λογικό είναι, Δεν την αγγίζουν την κ. Δούρου οι τραγωδίες των άλλων. Τι δηλαδή να κάνει, να υποκρίνεται τη στεναχωρημένη ; Πόσο μάλλον, όταν στο κύριο έργο, την κύρια υποχρέωση πού έχει αναλάβει είναι παραπάνω από συνεπής και απολύτως εντάξει. Μια χαρά πάει η Τζαμπασοφιά και μάλιστα, όπως αναφέρουν τα καλώς πληροφορημένα ρεπορτάζ των κιτρινόμαυρων ΜΜΕ, η κ. Δούρου έχει δώσει επείγουσα εντολή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να ασχοληθούν λεπτομερώς και επισταμένως με την μελέτη του έργου της «υπογειοποίησης» των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, «προκειμένου να κινηθούν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητες διαδικασίες και το συγκεκριμένο ζήτημα να μπεί σε φάση υλοποίησης».

«Στη βράση κολλάει το σίδερο», είναι το σύνθημα της κ. Δούρου και γι' αυτό όλα τα έργα της περιφέρειας πού είχαν σκοπό και στόχο την περιφρούρηση της ασφαλούς διαβίωσης των πολιτών έμειναν πίσω. Πάντα, βλέπετε, προηγείται το μεγάλο έργο της ανέγερσης του γηπέδου Μελισσανίδη.

Μόλις οι υπηρεσίες της εγκρίνουν τη μελέτη ( την οποία κατέθεσε η ΑΕΚ ) θα ξεκινήσει ο δημόσιος διαγωνισμός για την εταιρεία πού θα αναλάβει την περάτωση ( μην ... ανησυχείτε, όλα έτοιμα είναι ). Κάτι πού «εκτιμάται να συμβεί εντός του Σεπτεμβρίου».

Βλέπετε λοιπόν, ότι όλα πάνε καλά γιά την κυρία Δούρου. Όλα πάνε κατ' ευχήν . Γιατί λοιπόν να μην είναι χαρούμενη, να μην χαζογελάει, να μην φιλιέται σταυρωτά με τους ... Σκουρολιάκους ( Παναγίτσα μου ! ) και τους άλλους επιφανείς ... συριζανελέητους ; Σιγά μην πλαντάξουμε κι' όλας !

ΓΙΑΤΙ Ο ΝΑΤΧΟ ΕΦΤΥΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚΟΥΛΑ ;

«ΠΟΙΑ ΑΕΚ, ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ;» ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟ ... «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ» !

Γράφτηκε αυτό. Δεν είναι δικό μου. Απλά. Δεν συγκράτησα το site πού γράφτηκε. Κάποιος μάνατζερ, λέει, μετέφερε στον Νάτχο την πληροφορία ότι ενδιαφέρεται γι' αυτόν ΚΑΙ η Αεκ, εκτός των άλλων.

Και η απάντηση του Νάτχο ήταν μάλλον περιφρονητική : «Ποια ... Αεκ, εδώ μελετάμε μόνο ΣΟΒΑΡΕΣ προτάσεις. Τι μου λές τώρα, πλάκα μου κάνεις ;»

Τον ... μπελά του βρήκε ο μεσάζων και μόνο πού ανέφερε το όνομα της Κούλας στον ποδοσφαιριστή. Έναν ποδοσφαιριστή όχι τυχαίο ή καινούργιο, πού να μην ξέρει τα κατατόπια. Εδώ ήταν ο Νάτχο πριν τέσσερα χρόνια. Στο Ελλάντα ήταν, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλο ότι δεν ήταν στην κατάλληλη ομάδα. Αυτό το κατάλαβε αργότερα και μόλις το διαπίστωσε, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και έγινε μπουχός.

Μη βιαστείτε λοιπόν να κατακρίνετε τη συμπεριφορά του Νάτχο. Πού να την ξέρει την Κούλα, ο Νάτχο; Την περίοδο πού έπαιξε ( όσο έπαιξε ) στον Πάοκ, δηλαδή 2013 – 2014, η Κούλα απλά ... ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ! Δεν ήταν ομάδα επαγγελματικού ποδοσφαίρου δηλαδή, Ομάδα πού έπαιζε στη Γ' Εθνική ήταν. Με τον Πανναξιακό, την Αστέρα Βάρης, την Τριγλία και την Μπάρτσα Κατσικοχωρίου.

Γι' αυτό και τα πήρε στο κρανίο ο παίκτης μόλις άκουσε γιά Αεκ. Νόμισε ότι ο μεσάζων τον δούλευε. Σου λέει, τι στην ευχή, γιά ερασιτέχνη ψωμόλυσσα με περάσανε ; Να φύγω από ολόκληρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να πάω στα λιμά της Ελλάδας;

Ετσι ξηγήθηκε πού λέτε ο Νάτχο – πού δεν ξέρω αν γραφω καλά το όνομά του, αν τον λένε Νάτχο ή Νάτκο, Μπρίμπας ή Μπίρμπας ή Μπάρμπας ( σίγουρα πάντως όχι ... Μπούρμπο ) και ζητώ συγνώμη και κατανόηση γιά το πασιφανές ελάττωμά μου : Ποτέ μου δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ονόματα και αριθμούς. Και αυτό το κουσούρι μου ήταν άλλωστε ο λόγος πού δεν κατάφερα να σταδιοδρομήσω ως μετρητής ρολογιών της ΕΥΔΑΠ, το μεγάλο και ανεκπλήρωτο όνειρο της ζωής μου.

Κόλκας : «Ο καλύτερος και πιο ... ενεργός» !

Τέλος πάντων, όπως και να τον γράψω, είμαι βέβαιος ότι όλοι θα καταλάβετε ποιόν εννοώ, δεν είναι δα και δύσκολο. Να μιλήσω τώρα γιά τα αγωνιστικά προσόντα του Μπάρμπας Νάτκο ;

Όχι, δεν θα το κάνω εγώ προσωπικά, διότι έχουν με αυτά ασχοληθεί κορυφαίοι μύστες της ποδοσφαιρικής τέχνης στη χώρα μας, μεγάλες μορφές εκτιμητών της ποδοσφαιρικής αξίας. Όπως γιά παράδειγμα, ο λογοτέχνης Σταύρος Κόλκας, πού ως ευρισκόμενος πάντα στο πλευρό του Πάοκ αποκρυστάλλωσε στέρεα και σεβαστή γνώμη γιά τον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή.

Και γιά να μη νομίζετε ότι σας κάνω πλάκα, ιδού και το σχετικό κείμενο του Κόλκα, δημοσιευμένο στο γνωστό site – καταφύγιο των κορυφαίων της αθλητικής λογοτεχνίας, sdna.gr την 1η Φεβρουαρίου ( και όχι ... Απριλίου ) του 2014 :

«Ο Νάτχο είναι ο καλύτερος και πιο ενεργός παίκτης που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αν συνδυάσουμε το τάιμινγκ της καριέρας του, την ηλικία του και βέβαια τη θέση του αφού από τα πόδια του θα περνάνε οι περισσότερες μπάλες, άρα και η αλλαγή επιπέδου του ΠΑΟΚ. Το πώς θα τον κρατήσουμε το καλοκαίρι, αποτελεί νούμερο ένα στοίχημα, αλλά από εμάς εξαρτάται. Από το πώς θα νιώσει εδώ. Λεφτά υπάρχουν είπαμε, δεν θα είναι αυτό το πρόβλημα».

Πού να ήξερε τότε ο αγιογράφος Κόλκας, ότι ο ... «πιο ενεργός» ποδοσφαιριστής της ομάδας του δεν θα καθόταν εκεί πάνω από τρείς μήνες. Με το τέλος του εξάμηνου δανεισμού του – και αφού είχε κάνει μερικές καταπληκτικές εμφανίσεις – ο Νάτκο πήρε το καπελάκι του κι' έφυγε. Για δύο λόγους, λένε τα ρεπορτάζ.

Ο πρώτος, ότι δεν τον ικανοποιούσαν οι οικονομικοί όροι. Ο Πάοκ έπρεπε να του δώσει, βάση της συμφωνίας, ένα άλφα ποσόν, αλλά όταν ήρθε η ώρα έκανε πως δεν καταλάβαινε και ήθελε να το διαπραγματευτεί. Ο δεύτερος, ότι στους λίγους μήνες πού κάθισε εκεί μέσα, τα ματάκια του ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ και τ' αυτάκια του ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ.

Στην πρώτη του αυτή παρουσία στον Πάοκ, γιά τους λίγους μήνες πού έπαιξε, είχε 20 συμμετοχές ( δεκαεπτά στο πρωτάθλημα και τρείς στο Κύπελλο ) και πέτυχε τρία γκολ, όλα σε παιχνίδια με «καθαρές» νίκες του Πάοκ. Εβαλε δύο γκολ σε δύο διαφορετικά παιχνίδια με τον Ατρόμητο ( 3-0 και 2-0 ) και ένα γκολ στον ΟΦΗ ( 5-0 ).

ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΓΟΡΑ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ» ΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΣΤΕΓΩΝ» ΠΑΕ

Εχει μαλλιάσει η γλώσσα μου και έχουν ... πρηστεί τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγιο, με το θέμα του ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΗ της συγκυβέρνησης των συριζανελητών Βασιλειάδη, πού χρησιμοποίησε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ γιά να πραγματοποιήσει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ωμή παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με καθαρά σκοπούς ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ από τα γνωστά σε όλους ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΛΑΝΑ γιά την Κυβέρνησή του τραγικά γεγονότα.

Με το θέμα αυτό θα ξανασχοληθούμε στην αυριανή στήλη. Όμως, προς το παρόν μπορώ να υιοθετήσω με κάθε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ την άποψη, ότι η «αγορά» από την ΕΡΤ των αγώνων των άστεγων ΠΑΕ, είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

Και θα προσθέσω, επ' αυτών, ότι ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΕ θεωρήσει πως θίγεται ( παράνομος ανταγωνισμός ) ή και ιδιώτης ( Σύνταγμα της Ελλάδας όπου καθορίζεται επακριβώς ο ρόλος της ΕΡΤ ) μπορεί να προσφύγει ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ και να ζητήσει την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ των μεταδόσεων.

Διαβάστε επίσης